Groot Gezin
Wonen
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

15. Huis in Duitsland

Geachte heer/mevrouw,

Omdat het in Nederland zo langzamerhand ondoenlijk is geworden om een huis te kopen voor starters, heb ik besloten uit te wijken naar Duitsland of Belgie. Echter nu zit ik met het probleem van goede adressen van of makelaars of omgevingen waar nog betaalbare woningen te vinden zijn. Weet u misschien hoe ik aan adressen of koopwoningen in de grensstreken of iets daarbuiten kom van Duitsland en Belgie? Weet u misschien of er fiscaal nog gevolgen zijn voor een huis hebben in het buitenland en werken in Nederland?

met vriendelijke groet,

Raymond

15.1. Tip

Op de site van de Nederlandse Ambassade in Duitsland vind je op de pagina Vael gestelde vragen antwoord op de vraag: Ik wil in Duitsland gaan wonen. Waar kan ik informatie krijgen over huizen kopen?

Op de site van notarissen en makelaars staat de pagina Huis of grond kopen, met veel informatie.

15.2. Wonen in België

Hallo,

Ik (van Nederland afkomstig) woon in België. Inderdaad zijn hier de huizen goedkoper. Werk je via een makelaar dan betaal je indirect. De verkoper moet nl. 3-10% aan de makelaar betalen, maar die probeert dat dan weer met de verkoopprijs te verrekenen. Ik woon zelf in Antwerpen, waar in en rondom hele leuke appartementen, huizen etc. te koop staan. Wat ook heel interessant is dat er via de openbare verkoop vrij veel en soms supervoordelig wordt verkocht.

Wil je mij eens laten weten wat je echt zoekt-hoeveel kamer, huis of appartement, in de stad etc. Mocht je interesse hebben in België, ik wil je graag helpen zoeken, heb in de makelaardij gewerkt en weet dus goed waar op te letten.

groetjes,


15.3. Kopen in België

Hoi Raymond,

Ook wij wilden kopen in België, omdat je daar voor het zelfde geld veel meer woongenot krijgt! Helaas ging dit voor ons niet door, want je moet nogal wat eigen-vermogen meenemen. Schrik daar dus niet van!

Neem je een hypotheek via een bank, informeer dan bij de Rabo (Nederland) en anders een bank in België zelf, wat trouwens voordeliger is. Trouwens bij de grensovergang onder Valkenswaard zit een belgische makelaar.

Succes met je speurtocht! Groetjes, Linda

15.4. Wonen in duitsland

Kijk eens op de site van www.woneninduitsland.de, er staan leuke huizen op de site en deze mensen regelen alls voor je: hypotheken, verzekeren, kinderbijslag aanvragen etc. Ze adviseren ook over nederlandse of duitse balasting. Wij zijn er erg over te spreken. Een aanrader!!

Corrie

15.5. Wil je groter wonen?

Kijk dan eens op: verhuis.de. De filmpjes laten een mooi beeld zien. Niet eens zó duur als je het vergelijkt met de prijzen hier. Over de voordelen vind je hier informatie. Maar er zijn natuurlijk ook nadelen!

15.6. Info voor wonen in Duitsland

Neem een contact op met de het samenwerkingsverband tussen Nederland en Duitsland: Euregio. Zie ook www.euregio.de.

Martine

15.7. Huis in Duitsland

Hallo Raymond,

wij zijn via buter immobilien aan onze boerderij gekomen in de buurt van Leer.

groetjes wendy

15.8. Verhuis.de

Hallo Raymond, kijk eens op verhuis.de, een leerzame site over wonen en leven in Duitsland

groet Wilco
Nordhorn BRD

15.9. Huis in Duitsland te koop

Hallo Raymond,

Dat is toevallig! Mijn vriend en ik verkopen ons huis in Duitsland. Het is net over de grens bij Venlo. Een mooi historisch centrum ligt vlak in de buurt en natuur en rust in overvloed!

Kijk maar eens op www.immobilienscout24.de, Scout-Objekt-ID: 36203890.

Het huis is groot (kamer exclusief kelder: die heeft ook nog eens 3 kamers!), ruim en netjes. De vraagprijs is 198.500 euro. Oplevering kan snel.

Wij willen weer in de Randstad wonen daar we daar allebei werk hebben gevonden.

Mocht je vragen hebben, zijn we te bereiken op: 0614223502.

Groeten,


15.10. Informatiedagen Wonen in Duitsland

Voor al uw vragen omtrent emigreren naar en wonen in Duitsland kunt u terecht bij All-In Immobilien GmbH te Kranenburg.

Voor meer info zie www.huizen.de.

De koffie staat klaar!!!


15.11. ES2 Immobilien

Kijk eens op www.es2.nl voor huizen in Duitsland en een Nederlandse makelaar waar service en begeleiding hoog staan aangeschreven.


15.12. Lijkt me leuk, Duitsland

Hallo, het lijkt mij echt leuk in Duitsland of net over de grens. Maar is het echt zo leuk, dat moet je denk zelf ervaren. Het is en blijft een hele onderneming met 4 kinderen, nieuwe vrije school en nieuwe clubjes enz. Of ervaren anderen dat anders? Ik ben benieuwd.

Natalie

15.13. Leuke houten peuterbedden en 1=perssonsbedden

Voor mensen die het leuk vinden om zelf een peuterbedje te beitesn op te schilderen is het mischien leuk even te kijken op www.bhmm.nl. Enorm veel keus voor een leuke prijs !

DerkJan

15.14. Woning Duitsland

Hallo, Wij hebben een woning 6 km. van de NL grens in Duitsland te koop staan. Wij hebben hier zelf jaren gewoond en ook hebben wij ons bedrijf in Duitsland dus qua info kunnen we je een eind op weg helpen.

De huizen in Duitsland zijn i.d.d. veel geschikter voor een groot gezin, ons huis heeft b.v. 6 sl. kamers. Ook het kindergeld helpt natuurlijk een handje! Het enige probleem is (in ons geval) als je een kind met een beperking hebt, die het in NL al moeilijk zou hebben wordt het in Duitsland natuurlijk niet veel beter. Voor de duitse mensen zijn zoveel Nederlanders bang, terwijl de mentaliteit m.n. in de dorpen juist super is!

Teri

15.15. Huis voor groot gezin

Ons huis: Ons huis heeft een woonoppervlakte van 280m² en een tuin van ca 2300m² Het huis heeft nu 6 slaapkamers een grote woon-/ eetkamer met open keuken, met kookeiland. Er is een bureau en een bijkeuken. Een balkon op het zuiden. Het staat met de "rug" naar een natuurgebied. Vlak bij is een grote speelplaats en op 400mtr mijn skiliften.

Interesse? Bel dan maar eens: 00491729452658


15.16. Grenswoningen.nl

Hallo,

Wij hebben ons huis ook gevonden, er zijn inderdaad vele sites met woningen over de grens.

www.grenswoningen.nlen www.woneninduitsland.de

Ga goed orienteren en daarna veel woonplezier in Duitsland.

Groeten, Rik

15.17. Wonen in Duitsland, uw makelaar in Duitsland

Zie: www.europa-makler.de.

15.18. Kwaliteitsmakelaar in Duitsland

Reactie op Woning Duitsland

In Duitsland bestaan er dus wel makelaarskantoren die aangesloten bij een branchevereniging die vergelijkingen vertoont met de NVM. Hollandmakler is zo'n kantoor, bij Enschede over de grens. welke zelfs een Kwaliteitscertificaat van deze heeft ontvangen.
Het Immobilien verband Deutschland IVD beschikt o.a. over een onafhankelijke ombudsman en een verplichte jaarlijkse bijscholing voor zijn leden. Meer informatie hierover vind u op hun website; Hollandmakler


15.19. Huis voor groot gezin

Hoi allemaal,

Wij wonen net over de Duitse grens. In het mooie plaatsje Anholt. Arnhem, Doetinchem, Winterswijk, Dinxperlo, Ulft enz zijn van ons uit makkelijk te bereiken. Met vijf minuten fietsen ben je al over de grens. In Duitsland kan je nog voor weinig geld leuke dingen doen met de kinderen, goedkoop boodschappen doen en leuke hebbedingetjes en cadeautjes voor weinig geld kopen. De huizen zijn vaak goedkoper en ruimer. De omgeving waar wij wonen is zeer landelijk, ruim en fijn om in te fietsen of te wandelen. En financieel is het op bepaalde gebieden ook aantrekkelijker.

Omdat wij ook een groter gezin hebben, zes kinderen, zijn wij o.a. om deze redenen naar Duitsland geemigreerd.

Nu verkopen wij ons huis omdat wij naar Curacao gaan emigreren. Het huis is meer dan 220m2 groot, heeft vijf slaapkamers, vier toiletten, twee badruimtes, twee extra kamers, in de kelder twee kamers en garage, op zolder een grote zolderkamer met daar weer extra opbergruimte op. Buiten staat een carport, een tuinhuisje, een ouderwets varkenskot wat nu als schuur wordt gebruikt en er zijn fruitbomen met een goede oogst en een walnotenboom. Aan de voorkant is dan ook nog eens een ruime tuin en aan de zijkant een fijn zitplekkie. Aan de andere kant kunnen op z.n minst twee auto,s staan.

Op koopuhhh.weebly.com/ staan foto,s en meer info. Het huis is te koop voor 279.500 euro k.k. Men kan er op korte termijn in en zou er zonder veel veranderingen zo in kunnen trekken.

Hopelijk komt er een gezin in wat er net zo fijn in kan wonen als wij hebben gedaan.

Groetjes,

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Huis in Duitsland

 1. Tip
 2. Wonen in België
 3. Kopen in België
 4. Wonen in duitsland
 5. Wil je groter wonen?
 6. Info voor wonen in Duitsland
 7. Huis in Duitsland
 8. Verhuis.de
 9. Huis in Duitsland te koop
 10. Informatiedagen Wonen in Duitsland
 11. ES2 Immobilien
 12. Lijkt me leuk, Duitsland
 13. Leuke houten peuterbedden en 1=perssonsbedden
 14. Woning Duitsland
 15. Huis voor groot gezin
 16. Grenswoningen.nl
 17. Wonen in Duitsland, uw makelaar in Duitsland
 18. Kwaliteitsmakelaar in Duitsland
 19. Huis voor groot gezin

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.