Groot Gezin
Wonen
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

12. Schoonmaaktips gevraagd

Wij zijn op zoek naar een ander (groter) huis. Gisteren heb ik er een bekeken met een makelaar, redelijk van onderhoud, aardige ligging en met veel mogelijkheden. De prijs is een stuk lager dan vergelijkbare huizen en we vroegen ons al af hoe dat zou komen....

Er heeft een man alleen in gewoond die waarschijnlijk 30 jaar heeft zitten (en liggen) roken. Het hele huis stinkt en alle muren zijn geel/bruin behalve waar de schilderijen hebben gehangen. (Die man is overleden, ik vraag me af waaraan...).

Ik ben nu op zoek naar tips hoe ik die vieze lucht en aanslag zou kunnen verwijderen. Ik heb geen idee, een stoomreiniger of wat dan ook. Ik vraag me af of alleen behang verwijderen voldoende is. De makelaar zei al dat het plafond eerst voorbehandeld zou moeten worden voor het witten, omdat anders die aanslag er doorheen zou komen.

Aangezien ik mijn kinderen niet wil blootstellen aan die vieze lucht en zelf ook gevoelige luchtwegen heb (had na 20 minuten daarbinnen al keelpijn) wil ik wel weten of dit schoon te krijgen is voor we verder gaan onderhandelen.

Ik hoop dat iemand mij kan helpen.

Groetjes, Francis

12.1. Schoonmaaktips

Ik heb een auto van een collega gekregen die ook erg rookte, de collega dus. Na de auto een weekend met de deuren open in de garage rook de auto een stuk minder naar rook, maar de garage en de rest van het huis meer naar rook. Na bij mooi weer alles open zetten was de rook gauw verdwenen. De auto heeft langer geduurd, veel stofzuigen (vooral de bekleding).

Behang verwijderen,en nadien schoonmaken met een middel op basis van waterstof peroxide, dit bleekt en reinigt.

Rookaanslag op het plafond zou ik persoonlijk eerst proberen met ammoniak, maar een schilder heeft ook vaak goede tips.

Geur verdwijnt met fybreshe(?), dit wordt zelfs in de industrie gebruikt bij vervoer van vis en om er nadien andere producten in de zelfde vrachtauto te vervoeren.

Roelof

12.2. Rooklucht

Een goede tip voor sigarettenrook is om een luchtzuiveraar te huren en die in de kamer te zetten. Dit helpt zelfs bij verstokte rokers als mijn ouders, die allebei een pakje per dag roken, en dit ding gekocht hebben om de kleinkinderen niet te vergiftigen.!!

Marisa

12.3. Schoonmaken

I.v.m. mijn werk heb ik vaak te maken met restauratieschilders. Zij gebruiken vaak het middel St.Marc om bruine aanslag op schilderwerk te verwijderen. Het ruikt lekker en is niet zo agressief. Dit kan je halen bij de betere verfwinkel en die weten ook meer te vertellen. Ga niet naar een doe het zelf bouwmarkt,daar weten ze het verschil niet tussen een stuk hout en een zak gips.

Als de muren onder het behang ook geel zijn van de rook dan is daar ook een middel voor. Het is een soort primer die zorgt dat de gele kleur niet door het behang of sauswerk komt. Ook dit is te koop bij de betere verfwinkel.

Het is allemaal wel een hoop werk maar daar staat wel tegenover dat je naar verhouding een goedkoop huis kan kopen. Veel succes met jullie beslissing!

Groetjes Bart

12.4. Onbekwaam!? Niet over één kam scheren!

Bedankt om ons bouwmarktverkopers te bestempelen als onbekwaam, het is niet omdat je bij één bouwmarkt te maken had met een onbekwaam iemand dat je ons allen over de zelfde lijn moet trekken

Yelle

12.5. Vlekken

Mijn zoontje plaste vroeger en nu nog soms in zijn bed, en op zijn matras zitten nu dus vlekken! Weet er iemand een middel om die er zo goed mogelijk uit te krijgen?

Hartelijke groeten, Ingrid

12.6. Een middel tegen deze vlekken

Neem een eetlepel fijnwasmiddel en een eetlepel blanke azijn, los dit op in een halve liter koud water. Neem een schoon wit katoenen doekje, drenk dit in de door u gemaakte oplossing en behandel een aantal malen de vlek. Dit nu weer opdeppen met een droog kleurloos absorberend materiaal. Bij wol beslist niet wrijven maar deppen!! Met haarföhn drogen.

12.7. Gegarandeerd geen tabakslucht meer

Mijn tip, laat een schilder komen, laat alle behang eruit halen, alle schilderwerk afnemen met amonia, ook het plafond! Over schilderen, klaar! Verwijder alle vloerbedekking, gordijnen (in zoverre u dat al niet van plan was) en alle andere stoffen, doe dan zekers het hele huis! Dan garandeer ik u dat u geen tabakslucht meer zult ruiken.

Veel succes, J.M.Frijters (schoonmaakbedrijf in het oosten van het land)

12.8. Schoonmaaktip gevraagd

Mijn dochter heeft overgeven op de vloerbedekking. Hoe krijg ik die gal lucht kwijt?

Ellen

12.9. Gallucht

Hoi Ellen,

Ik heb het ooit weggekregen door er 2 à 3 x Febreze op te sprayen.

Succes. Jolanda

12.10. Wascokrijtjes op de muur !!

Mijn zoon van anderhalf is een erg getalenteerde tekenaar vindt hij zelf en heeft dat in een onopgemerkt moment ook op onze muren uitgeprobeerd met WASCOKRIJT. Wie o wie heeft enig idee hoe ik dat er weer af krijg. De muren zijn gestuct met gele verf en de wasco is paars. Niet zo'n geweldige combinatie.

Een zeer verdrietige moeder.

12.11. Tip voor vlekken

Reactie op Vlekken:

Misschien behandelen met ammonia?

Patricia

12.12. Tip voor gallucht

Reactie op Schoonmaaktip gevraagd:

Soda in kokend water gooien en een klein beetje afwasmiddel. Lauw laten worden en hiermee de "geurvlek" inwrijven. Naspoelen niet noodzakelijk!

Groetjes en succes!
Patricia

12.13. Thee-aanslag

Ik heb op de huishoudschool vroeger weleens geleerd dat je thee-aanslag goed kan verwijderen als het desbetreffende ding in de steradent laten weken. Ik heb het geprobeerd, het werkt wel.

Ellen

12.14. Thee aanslag

Thee aanslag kun je goed verwijderen met koffiedik.

Sam

12.15. Frituurlucht

Wie kan mij helpen? Mijn oppas heeft tijdens onze vakantie de frituurpan 36 uur aan laten staan! Nu we over de schrik heen zijn en er gelukkig niets ernstigs is gebeurd, zitten we al 2 weken met de enorme stank in huis! We hebben al van alles geprobeerd, dweilen, alles soppen, bakjes met azijn en water, luchtverfrissers ed. maar niets helpt echt. Wie kan ons helpen?

Bedankt! Patty

12.16. Wasco verwijderen

Ik heb wasco van een schoolbord gekregen door een zacht schuursponsje te gebruiken met schuurmiddel erop, waar je ook je pannen mee schuurt.

12.17. Wijnvlekken in houten vloer

Wij hebben een paar rode wijn vlekken in onze houten vloer (geolied eiken). Weet iemand een manier om deze er uit te krijgen? Alvast bedankt voor de moeite.

Peter

12.18. Even by the way!

Ik heb een goede oplossing als je kauwgom in je haren hebt, namelijk: pindakaas erop doen. Met veel andere dingen kan dat ook helpen. Pindakaas is ook een soort poetsmiddel (klinkt raar he?)

Patricia

12.19. Vlekken

Weet er iemand een goede tip om balpen van een pop te krijgen? Ik heb al van alles geprobeerd, dus elke tip is welkom. Mijn dochtertje zou heel blij zijn als die balpen strepen op haar favoriete pop verdwenen waren. Alvast bedankt voor de moeite.

Nathalie

12.20. Vochtkringen op oude grenen houten tafel

We hebben een vochtkring (van een glas die op tafel heeft gestaan zonder onderzetter) zitten op onze oude houten tafel. Wat is een goede manier om deze te verwijderen zonder de tafel verder te beschadigen? Ik heb iets gehoord over spiritus met een kurk ofzo?

Wie kan mij helpen? Alvast bedankt!

Patty

12.21. Vochtkringen verwijderen

Ik hoorde op tv de volgende tip:

Spiritus en slaolie op een schoteltje, met een wijnkurk door elkaar roeren. Vervolgens met de kruk op de kringen wrijven.

Jan

12.22. Muizen in de kast!

Wij hebben een heel oud huis gekocht wat ongeveer 25 jaar leeg heeft gestaan. Er zit een muurkast in waar een of meerdere muizenfamilies al die jaren hebben gewoond. Hoe kan ik deze kast het beste schoonmaken, zodat ook die smerige lucht verdwijnt. Wie weet hier een oplossing voor? Alvast bedankt!!

Doortje.

12.23. Wascokrijtjes op de muur

Mijn dochter heeft met zwarte wasco op onze creme geverfde muur getekend. Ik heb een klein stukje weggepoetst met ammonia. Dit gaat goed, alleen zie je ook wat muurverf op het poetsdoekje komen. Heeft iemand een goede schoonmaaktip voor mij?

Alvast bedankt, Do.

12.24. Schoonmaken muur met wascokrijt

Hallo,

Misschien werkt het wanneer je er keukenrol/toiletpapier tegenaanbod en een matig warm strijkijzer. De wasco gaat dan smelten en trekt in het papier, dus verdwijnt van de muur.

Hopelijk heb je hier iets aan. Succes.

Gerda en Niels

12.25. Reactie op wasco op muur

Wij hebben de wasco met een gummetje van de muur gekregen. Het verdwijnt niet helemaal, je ziet nog vaag iets, maar het ziet er een stuk beter uit.

Carrie

12.26. Frituurpan

Hoe krijg ik de binnenkant van mijn frituurpan schoon? Volgens het boekje mag ik geen schuursponsje en/of schuurmiddelen gebruiken. Zonder deze middelen krijg ik echter het aangekoekte vet aan de binnenwand er niet vanaf.

Bianca

12.27. Veel duivenpoep

Ik woon sinds kort in een appartement met een balkon. Ik zou graag op het balkon gaan zitten, maar er ligt een heleboel duivenpoep. Hoe kan ik dit het makkelijkste weghalen? Zo te zien is het balkon al lang niet meer schoongemaakt, de duivenpoep is helemaal uitgehard. Nu het voorjaar begint wil ik graag op het balkon zitten, maar niet in de duivenpoep!

Femke

12.28. Frituurpan schoonmaken

Je gooit er flink wat water in en laat dit koken. Gooi er flink wat vaatwasser poeder of een vaatwassertablet in. Flink lang laten koken en alles gaat vanzelf los!!

Nu kun je hem goed schoon maken.

Nukit

12.29. Frietpan

Dit heb ik toevallig bij het programma hoe schoon is uw huis gezien, heb het zelf nog niet geprobeerd maar daar zag hij er weer mooi uit. Je vult de frietpan met water, daar doe je een tablet die je voor de afwasmachine gebruikt in laat dit op de laagste stand ongeveer 10 minuten staan, daarna goed naspoelen.

sukses ermee. Wil

12.30. Rooklucht weg door koffiebonen

Ik heb het zelf nooit geprobeerd, maar het schijnt dat je sigarettenlucht perfect weg krijgt door wat (verse) koffiebonen neer te leggen in de kamers (auto etc)

Jeanine

12.31. Schoonmaken frituurpan

Je kunt een frituurpan schoonmaken door de frituurpan te vullen met water. Je zet hem op 110 graden en doet in het water een blokje voor de vaatwasser. Tijdje in laten trekken en de frituurpan is weer zo goed als nieuw.

Succes, Karen

12.32. Inloop vlekken

Is er iemand ie mij kan vertellen hoe je die inloop vlekken, van schoenen weg kan krijgen? Heb al van alles gedaan, maar na een paar dagen zie je ze toch weer opkomen.

En niet zeggen, schoene uit! Want vertel dat maar tegen pubers, dit doen ze alleen als je er bent en als je er even niet bent... nou dan weet je het wel.

Groetjes, Joselien.

12.33. Schone frituurpan

Vul de frituurpan met water en laat hem opwarmen tot 130 graden. Stekker eruit en doe er dan een tablet in van de vaatwasser en laat een poosje staan.

Margriet

12.34. Stinkende geur uit de vriezer

Wij hebben een extra koel/diepvriezer in de schuur voor de zomer maanden. Nu heeft er in het diepvries gedeelte vis gelegen en is de vriezer er mee gestopt om te vriezen. Nu komt er uit de vriezer een geur, je wil het niet weten. Wie heeft er hier een tip voor om deze geur eruit te krijgen. Alvast bedankt voor de reacties.

Groetjes Martine

12.35. Rooklucht uit computer verwijderen

Ik heb een computer van een roker gekregen maar zodra ik dat ding aanzet komt er een smerige schrale rooklucht uit. Heeft iemand een idee hoe ik die lucht eruit kan krijgen? Vloeibare schoonmaakmiddelen lijken mij niet verstandig i.v.m. de electronica die er in zit. Doekjes met fibresse in de systeemkast leggen helpt niet.

Eugene

12.36. Schoonmaken frituurpan

Laatst hoorde ik op tv een tip voor het schoonmaken van de frituurpan:
  Haal alle olie er zo goed mogelijk uit, zet er water in en een tablet voor de afwasmachine. Aanzetten en even laten koken. Frituurpan is dan weer schoon van binnen.

groetjes Ramona

12.37. Frietpan schoonmaken

Gooi de frietpan tot aan het maximum streepje vol met water en doe er 2 vaatwastabletten bij. De pan 10 minuten laten koken op de hoogste stand en met water naspoelen.

Veel succes!

Mvgr, Rob

12.38. Vlekken op geboend hout

Wij hebben planten die op geboende eiken planken staan onder de vensters. Door het watergeven zijn hierop vlekken ontstaan. Kan iemand helpen om die eruit te krijgen?

Jan

12.39. Slootlucht aan de vaat uit de vaatwasser

Wij hebben al enige jaren een vaatwasser van Siemens en hebben regelmatig dat de vaat nadat deze gewassen is een slootlucht heeft. Al diverse keren is een monteur van siemens geweest en heeft al zo'n beetje alle onderdelen vervangen maar het blijft terugkomen. Soms gaat het enige keren goed maar dan weer fout, soms moet de vaat wel 3x over. De afvoer is goed aangesloten, daar is naar gekeken.

Heeft iemand dezelfde ervaring of weet iemand een oplossing?

Wil

12.40. Vervelende geur

Ruim twee jaar zitten we met een vervelende lucht in de woonkamer, en het lijkt erop dat niemand ons verder kan helpen om hier iets aan te doen. We hebben al meerdere malen mensen laten komen om ons hiermee te helpen.

Hieruit hebben we nu de volgende resultaten:

 • * De kruipruimte is droog
 • * Er zitten geen muizen in de kruipruimte

  Misschien komt de geur toch van buiten, misschien van de riolering, maar de laatste loopt door het zand onder de gang (daar is geen kruipruimte) en niet onder de woonkamer. Of om precies te zijn, er loopt wel een buis onder de woonkamer maar die zit ook daar onder de grond. Dus ook hierover zijn we niet echt optimistisch. En als de riolering vervangen moet worden, wordt het ook nog een duur grapje, want die is van asbest.

  Eigenlijk is onze vraag heel simpel, we zoeken iemand die de oorzaak van deze geur kan achterhalen. Maar een dergelijke deskundige hebben we niet kunnen vinden en moet misschien wel met een kaarsje gezocht worden.

  Heeft hier iemand tips voor?

  Danny

  12.41. Reactie op slootlucht aan de vaat uit vaatwasser

  Hall Wil,

  Wij hebben precies hetzelfde! Drie en een half jaar geleden hebben we een nieuwe keuken gekocht met inbouwvaatwasser van Siemens. Na een paar maanden kregen we inderdaad ook schone vaat maar met een mega-vieze geur er aan. Aangezien ik zwanger was twijfelde ik aan de 'gevoeligheid van mijn reukvermogen', maar toen anderen er ook over begonnen was het me duidelijk. We hebben 2 keer iemand van Siemens langs gehad. De vaatwasser is doorgespoeld, gereinigd (doe ik zelf ook zéér regelmatig) en er is iets vervangen, maar het probleem verhelpen kunnen ze het niet. Er wordt ook doodleuk gezegd dat ze dit probleem nog nooit eerder hebben gehad.

  Aangezien de stank wisselt, bepaalde periodes wel en dan weer niet, is onze garantie inmiddels verlopen en zitten we al 3 jaar met stinkende vaat. Ik heb ook van alles geprobeerd: dubbel wasblokje, citroenverfrisser in de vaatwasser, meerdere keren per dag een kleine vaat draaien. We wassen inmiddels altijd op de hoogste temperatuur want dat geeft de minste kans op stank .... Ik moet zeggen dat ik het inmiddels zo zat ben dat ik regelmatig weer met de hand afwas en er over denk om een ander merk vaatwasser te gaan kopen....

  groeten van Judith

  12.42. Stinkende lucht bedorvenvlees diepvriezer

  Vraag: weet iemand hier een oplossing voor? Gaarne antwoord.

  Jeanne

  12.43. Balpen en inktvlekken

  Met gewone brandspiritus gaan deze er meestal makkelijk uit. Stinkt wel maar dat wordt snel minder.

  12.44. 1240 Re: Slootlucht aan de vaat uit de vaatwasser.

  Zou het ook aan de grondwaterstand kunnen liggen?

  12.45. Re: stinkende lucht bedorven vlees diepvriezer

  Je zou het eens kunnen proberen met een doorgesneden citroen. Het sap zou veel geuren neutraliseren. Misschien dat het anders nog met schoonmaakazijn lukt of desnoods met heet soda-water? Succes!

  12.46. Vieze lucht van katten

  Onze kat vond het voor de verandering leuk om op de mat bij de voordeur te gaan plassen. Heb al veel geprobeerd maar krijg de stank er niet meer uit. Wie o wie kan mij een tip geven hoe.

  groetjes Debby

  12.47. Rooklucht uit computer

  Eugene, heb je de binnenkant van de systeemkast wel heel grondig gestofzuigd? Smal opzetstukje gebruiken en alle onderdeeltjes en draadjes afzuigen. Dat je al het stof overal tussen weghaalt is ook bevorderlijk voor het functioneren van de computer. Helemaal stofvrij maken, dan komt er misschien ook geen rooklucht meer uit!

  Claire

  12.48. Vieze lucht uit een kast

  Heb een geloogd grenen boekenkast gekregen, hardstikke blij, maar hij ruikt muf (misschien in een vochtige ruimte gestaan). Wie heeft er een tip om mijn kast weer fris te doen ruiken? Ben blij met elke tip.

  Erg bedankt! Karin

  12.49. Rooklucht in boeken

  Ben gestopt met roken, maar alles stinkt! Elk boek dat ik open sla ruikt naar sigarettenrook. Erg vies! Wie o wie heeft een tip?

  Lique

  12.50. Plakkerige houten tafel

  Help, m'n tafel blijft plakken na het schoonmaken! Wie weet wat ik hier aan kan doen?

  Marjan

  12.51. Tafel grondig schoonmaken

  Beste Marjan,

  Je schrijft niet van wat soort materiaal die tafel gemaakt is.

  Wij hadden een soortgelijk probleem met een grenen keukentafel waarvan we met 6 personen dagelijks aten. Bij een opknapbeurt van de keuken en bij langdurig mooi weer is die tafel in de tuin komen te staan. Daar hebben we hem met heet water met schoonmaakmiddel en een harde borstel eens grondig bewerkt. Toen hij kurkdroog was hebben we hem met schuurpapier bewerkt. Daarna afgestoft en voor de zekerheid nog eens nagewreven met een vochtige spons.

  Wij hebben hem toen buiten laten staan en zijn daar doorgegaan, maar bij nader inzien hadden we hem beter naar binnen kunnen brengen. We hebben er nl. drie lagen vernis overheen gedaan met schuurbeurten tussendoor. Omdat de tafel buitenstond zijn daar helaas meerdere insecten in blijven plakken.

  Sindsdien is het probleem weg. Neem de tafel echter na het eten steeds grondig af met een hete spons met afwasmiddel, doe het dan nog eens met schoon en heet water en wriif de tafel dan nog eens mooi op met een droge doek.

  Eet smakelijk.

  Annemieke

  12.52. Vriezer schoonmaken

  De vriezer insmeren met verse citoenen en daarna afnemen met azijn, en daarna met schoon warm water.

  12.53. Lucht frituurpan weg

  Probeer het eens met bakjes met brandspiritus. Dit helpt ook perfect na fondue en gourmet en na verjaardag tegen de rooklucht.

  succes Patricia

  12.54. Kattenlucht verwijderen

  Mijn kat heeft op een bank geplast toen hij ziek was, nu krijg ik die lucht er niet meer uit; heb al alles geprobeerd. Wie kan mij helpen?

  Groetjes, Ellen

  12.55. Kattenlucht verwijderen met Febrese?

  Kattenplas is erg moeilijk te verwijderen hoor, je zou febrese kunnen proberen. Dat is een middeltje die vieze luchtjes neutraliseert. En anders als het losse kussens zijn zou ik ze laten stomen.

  Veel suc6, groetjes Janne

  Noot redactie: Maar pas op: Waarschuwing: Febreze is gevaarlijk voor huisdieren.

  12.56. Vaatwasmachine

  Hallo Wil,

  Deze oproep is me uit het hart gegrepen. Liever had ik de oplossing voor dit probleem. Ik zal je bij deze ons probleem voorleggen. Ook wij hebben sinds december 2003 een vaatwasser. De geur die op het serviesgoed (ook op bestek) zit is vreselijk smerig. Volgens mij komt het echter niet door de vaatwasser, wij hebben een gloednieuwe keuken, allemaal nieuwe leidingen. Toen wij nog handmatig afwasten was die geur ook aanwezig (echter minder vaak). Wij hebben er echt al jaren last van. Heb ook wel eens iemand van het waterleidingbedrijf erbij gehad.

  Nu schijnt het zo te zijn: de ene persoon ruikt het wel en de ander niet (hoewel die lucht er dan wel is). Wij wonen in de Bollenstreek en dachten eerst dat het aan het water bij ons lag. Via Marktplaats heb ik een paar maanden geleden een oproep geplaatst en gevraagd wie er nog meer last van hadden. Daar zat o.a. een reaktie vanuit Friesland bij. Een paar maanden geleden moest mijn man beroepsmatig naar een bedrijfskantine in Budel (Brabant). Daar kreeg hij een kopje koffie aangeboden en ja hoor ook daar stonk het kopje. Als ik 's avonds de tafel heb gedekt, ruikt mijn man aan zijn bord en gaat het met de hand afwassen, dan is het over.

  Soms ruikt mijn hele keuken er naar. Tot op heden weet ik me geen raad, wij vinden het echt afschuwelijk. Nu kan ik wederom het waterleidingbedrijf inschakelen en mijn servies laten ruiken maar als ik dan net iemand tref die het niet ruikt, sta ik voor schut. Aan de ene kant zijn wij blij dat we niet de enigen zijn maar aan de andere kant vind ik het wel naar.

  Mijn dochter kreeg laatst een glaasje fris bij een vriend thuis en ook daar rook zij die lucht, hoewel die mensen zelf er geen last van hadden. Hoe kan dat nu toch? Heb je een tip dat ik misschien toch nog eens kontakt moet zoeken met het waterleiding bedrijf?

  Ik hoor graag wat we hier toch tegen kunnen doen. Mag ik weten uit welke streek jij komt? Ik hoor graag je reaktie.

  Groeten

  12.57. Balpenvlekken op pop

  Op kleding kun je balpenvlekken vaak met melk verwijderen, dit zou je op de pop ook kunnen proberen.

  Groetjes Inge

  12.58. Stinkende vaat

  Hallo,

  uit wanhoop is mijn man op internet gaan kijken ofdat hij wat kon vinden over stinkende vaat, Ook wij hebben dit probleem al sinds een hele tijd. Allereerst dachten we dat een schoonmaakbeurt, andere afwasmiddel, ander glansmiddel in de machine wel zou helpen, en omdat de machine 15 jaar oud was en er een onderdeel vervangen moest worden en dat te duur werd hebben we sinds een week een andere. Maar nee, het probleem is er nog steeds. We hebben verschillende weken gewoon op de hand moeten afwassen en ook dan stinkt het. Soms ruikt het op de badkamer, boven, ook zo.

  Op het moment heb ik wat borden in de soda staan, je gaat van alles proberen... Onze zoon van 12 eet heel slecht, hij kan niet eten van zo'n bord. Als je elke keer als de tafel gedekt is, allemaal over je bord moet snuffelen (of het ergste geval je ruikt het al op een afstand). We worden er allemaal wanhopig van. Weet jij inmiddels iets meer. Wij wonen in de omgeving van Eindhoven

  groetjes Francis

  12.59. Stinkende vaat

  Hallo Francis,

  Aan de ene kant ben ik blij dat er meer mensen zijn die er last van hebben, maar aan de andere kant word ik het toch echt wel goed zat. Ook bij mij in de badkamer (ook boven) ruik ik het soms. Zou het misschien aan een bepaalde toevoeging aan het water (b.v. fluor) kunnen liggen? Ik weet er ook geen raad mee het is net wat ik al eerder schreef: als ik iemand laat komen van het Waterleidingbedrijf en diegene ruikt het nu net weer niet, dan sta ik toch een beetje voor schut (waarschijnlijk dan in zijn ogen). Ik weet echter wel beter.

  Ik overweeg eerst maar weer eens kontakt te zoeken met het waterleidingbedrijf en als zij mij niet kunnen helpen dan denk ik dat ik het probleem wil voorleggen aan een onafhankelijke consumenten organisatie of eventueel een tv-programma, b.v. kieskeurig of zo iets.

  Maar alleen bereik ik natuurlijk niet zoveel, zijn er misschien ook nog mensen die jij kent en er ook zo'n last van hebben? Misschien kunnen we in overleg gezamenlijk iets ondernemen. Zo gaat het echt niet langer. Ik hoop dat ik hierop nog meer reakties krijg.

  PS. Ik weet heel zeker dat het niet aan de vaatwasser ligt.

  Groeten Lotte

  12.60. Stinkende vaat

  Wij hebben ook al jaren er last van. Nu hebben we onze tweede vaatwasser en ook hier komt stank maar dan alleen op de borden. Het is niet altijd en als we de borden afspoelen dan is het weg. Verschillende wasmiddelen geprobeerd maar dat maakt niets uit. By the way ik kom uit Eindhoven. Als we gaan eten ruik ik eerst aan de borden en als de stank er op zit dan spoel ik het er af. Dat de ene mens het wel ruikt en de andere niet, zou te maken kunnen hebben met roken. Niet-rokers ruiken en proeven beter als rokers.

  Laat me even iets weten als je een oplossing gevonden hebt.

  mvg Louis

  12.61. Gebruik azijn

  Hé, ik heb 5 katten en die gaan ook niet altijd op de kattenbak. Ik had gehoord dat je azijn erover moest gooien. De kat vindt die geur ook niet lekker, dus blijft de kat er ook vandaan. Vanisch helpt om de lucht eruit te krijgen . Dat is de manier zoals ik het doe.

  Succes Laura

  12.62. Stinkende vaat

  Hallo Lotte, en andere lotgenoten (ik ben blij, niet voor jullie maar, dat wij dit niet probleem niet alleen hebben, mensen kijken vreemd, en sommige mensen ruiken het ook niet, hoe is het bij jullie in de buurt?)

  Wij hebben ook een tijd met het biologisch poeder afwasmiddel Amway gewassen, hebben jullie dat ook soms gebruikt? Nu gebuik ik calgonit met het rode bolletje. Ik vertelde van de soda, waarin ik het hele servies in had gezet, alle vieze geur was weg, en dat ging een paar dagen goed en toen begon het weer te stinken.

  Dus we zijn weer terug naar af.

  Tot horens,

  groetjes, Francis

  12.63. Stinkende vaat

  Hallo Francis en Louis,

  Vanavond zat ik naar het journaal te kijken op RTL 4 en daar hoorde ik dat ze ook iets aan het leidingwater toevoegen om de salmonella-bacterie te bestrijden. Zou dat het misschien zijn?

  Ik weet heel zeker dat het aan het water ligt en niet aan het waspoeder of de vaatwasser.

  Het ruikt soms ook smerig op de badkamer in de wasbak en op de slaapkamer in de wasbak van mijn dochter.

  Ik hoop dat we toch een stapje verder komen want dat "gesnuffel" 's avonds aan tafel is toch ook geen vertoning?

  Groeten Lotte

  12.64. Schoonmaken frituurpan

  Bedankt voor alle tips over het schoonmaken van de binnenkant van de frituurpan. Maar nu is het plastic gedeelte van het verwarmingselement nog erg vies. Het electrisch gedeelte is niet los te koppelen. Heeft iemand een goed idee?

  Marcel

  12.65. Stinkende vaat

  Om te voorkomen dat de vaatwasmachine gaat stinken, kun je nadat je de machine schoon uitgeruimd hebt een paar druppeltjes chloorwater achterlaten. Die druppel je op het uitneembare rooster in de bodem van de machine.

  Koos

  12.66. Frituurpan schoongemaakt

  De tip om de pan met water te vullen en een tablet vaatwasmiddel erin te doen heb ik opgevolgd. Vervolgens laten koken op 120 graden, ongeveer 10 minuten, en toen uitgespoeld. Bijna alles eruit. Nog even nageweekt met nog een tablet en schoongeveegd met de zachte kant van een sponsje. Helemaal super. Zorg wel dat je erbij blijft, het kan namelijk overkoken.

  Susanne

  12.67. Krijg petroleumgeur niet uit kleed

  Had een weerthermometer die met die gekleurde biolltjes. Hij is gevallen op de hondedeken. En de hondedeken stinkt nu naar petroleum of iets wat daar op lijkt Heb de hondedeken al gewassen, maar de lucht gaat er niet uit. Wie weet daar iets op om dat te laten verdwijnen? Febreze help ook niet.

  hoop dat iemand iets weet Yvonne

  12.68. Buitenkant frituurpan schoonmaken

  Tegenwoordig hebben ze zulke mooie verchroomde frituurpannen. Hoe maak ik de buitenkant weer vetvrij en blinkend?

  Thomusic

  12.69. Stinkende vaat

  Hallo,

  Wij zijn enkele maanden geleden verhuisd naar een redelijk nieuw huis. Hier zat al een vaatwasser in en ook wij hebben nu last van stinkende vaat. Afschuwelijk gewoon. Het bederft je eetlust. In onze vorige woning in dezelfde woonplaats hebben wij nooit ergens last van gehad. Ik hoop dat er mensen zijn die dit probleem inmiddels opgelost hebben.

  Iris

  12.70. Tip

  Typ bij google stinkende vaatwasmachine in en je krijgt verschillende tips, succes.

  Tineke

  12.71. Hulp

  Ik heb een garage laten bouwen aan mijn huis nu is het probleem dat wanneer het heeft geregend en ik kom thuis van mijn werk en rij mijn auto binnen dan zijn er allemaal strepen op de vloer, want de banden van de auto geven af. Heb al geschuurd met jif, chloor maar de plekken blijven. Wie kan mij helpen om dit probleem op te lossen?

  Inge

  12.72. Strepen op garagevloer

  Ik zou er niet wakker over liggen. U woont toch niet in die garage?!


  12.73. Roetvlekken

  Probeer sopje van ossegalzeep.

  M.

  12.74. Help, ik heb inktvlek in een gordijn gekregen

  Wie kan mij helpen: ik heb inkt van een pen in de gordijnen van mijn moeder geklaaid. Hoe krijg ik dat er uit?

  Melk werkt niet. Alvast bedankt.

  Ruben

  12.75. Zwarte vlekken op tegels rond kachel

  Hoe krijg ik van een stenen wand rond een kachel zwarte/vuile vlekken weg?

  Pia

  12.76. Kauwgom in je haar

  Zo raar is het niet om met pindakaas, kauwgom uit je haar te krijgen. Want er zit nl veel olie in. Dus met gewone olie krijg heel makkelijk kauwgom uit je haar. Vooral als je er even een ijsklontje bijpakt en dat over je haar strijkt.

  Gerda

  12.77. Lucht weg

  Hoi,

  Je kan ook dethol proberen, spititus wil ook wel eens helpen.

  groetjes Chris

  12.78. Wasco's verwijderen

  Hoi, wasco lost op met terpetine of thinner. Hangt af van de soort wasco's.

  Succes, Marja

  12.79. Reactie op 12.39 Vervelende geur

  Een oplossing bestaat erin alle kieren en openingen in de buitenmuren te dichten. Waarschijnlijk bevinden er zich (spits)muizen of ander ongedierte in de spouwmuren.

  Een slecht verluchte kruipruimte kan ook stank veroorzaken. Het aanbrengen van ventilatieroosters en het afdichten van de vloer van de kruipruimte met een dampdichte folie, is in dat geval aan te raden.

  Als het probleem niet verholpen geraakt, zou men naar verluidt ook door een laboratorium een staal van de lucht in het huis kunnen laten analyseren om de oorzaak van de vervelende geur te achterhalen.

  Dat zijn althans de raadgevingen die men aan mij gegeven heeft, toen ik met hetzelfde probleem geconfronteerd werd. Voorlopig heb ik het eerste en het tweede advies opgevolgd. Omdat het probleem bij mij enkel in de wintermaanden optreedt, kan ik mij nog niet uitspreken over het succes van de genomen maatregelen.

  Geert

  12.80. Thee aanslag

  Thee aanslag kun je ook goed schoonmaken met een beetje tandpasta.

  Marleen

  12.81. Afzuigkap

  Ik heb een afzuigkap met daarin een tweedelig rooster waardoor de afgezogen lucht door de kap heen naar buiten gaat. Dit rooster bestaat uit een fijnmazige wirwar van een soort ijzer/aluminium draden of zo. Ik mag de roosters in hun geheel in de vaatwasser doen, en dat gebeurt dan ook, zo een keer per een of twee maanden of zo. Maar inmiddels is dat ijzeren roosterwerk aan het dichtslibben met vet, en ik krijg het er niet af. Ik heb het al geprobeerd met een tandenborstel en zeep, Quick and Brite van de tv, en het lukt niet. Ik durf geen soda te gebruiken omdat ik niet weet of het van aliminium is en ik gehoord heb dat je die twee nooit samen moet gebruiken. Andere agressieve middelen gebruik ik ook liever niet, voor het milieu en omdat ik niet weet of dat schade kan toebrengen aan de roosters. Weet iemand een oplossing?

  Leontine

  12.82. Afzuigkap

  Het beste wat je kunt gebruiken voor de afzuigkap is het schoonmaakmiddel St.Marc. Je kunt dit kopen in de schilderswinkel en is bedoeld voor het ontvetten van bijv. hout om dit te schilderen. Bij mijn zusje deed de afzuigkap het gewoon niet meer. Zij heeft de St.Marc puur op de roosters gedaan en hij loopt weer als een zonnetje. Het product is niet echt goedkoop (± 5,50 per liter) maar het werkt echt fantastisch. Ook voor bijvoorbeeld ontvetten van de keuken. Het heeft ook een prettige dennenlucht. Succes.

  Anita

  12.83. Katten plaslucht verwijderen.

  Wanneer een kat ergens in huis heeft geplast, is het heel handig om dit eerst met biotex schoon te maken en daarna na te wrijven met 80% alcohol (verkrijgbaar bij de apotheek of drogist).

  Linda

  12.84. Duivenpoep

  Gister heb ik mijn balkon toevallig schoongemaakt: eerst met een wisser over de gedroogde poep heen (kan je weer opvegen met stoffer en blik) daarna met heet sop en schuursponsjes( wel vies werk!!) Mijn balkon ziet er weer schoon uit, maar voor hoe lang? Weet jij hoe het balkon duiven-vrij te houden? Een net lijkt me ook geen goed plan!

  Succes met je balkon! Groet Willemijn

  12.85. Frituurgeur

  Probeer alles is met citroën te kuisen en derna met azijn overgaan en het laatste met een geurproduct.

  Veel succes. Miriam

  12.86. Vaatwasgeur reactie

  Hier dito: ik ben erachter gekomen dat dit komt door een open putje dat wij in de bijkeuken hebben staan. Het ligt wel degelijk aan het grondwaterniveau en niet aan de vaatwasser. Oplossing: gooi in de waterafvoer (daar waar de slang bevestigd zit of waar een afvoer putje zit) 2 liter flessen water. Het grondwater beweegt dan weer en de rioollucht is weg.

  Helpt dit niet: kijk dan eens als je de vaatwasser in de bijkeuken hebt staan, onder een tegel of onder een vloer als je die mogelijkheid hebt: soms zit er namelijk een afvoerputje in verwerkt dat droog staat en vaak zit de afvoer van de vaatwasser daarop aangesloten. Is dit het geval, giet dan de flesen water daar in.

  Aafke

  12.87. Reaktie op slootlucht vaatwas

  Hey hallo,

  Wij hebben dat hier ook. Het heeft idd te maken met het grondwater. Als het weer hier verandert (regenachtig of niet regenachtig) ruikt de vaatwas raar, ruikt het putje (kruipkelder) in de berging en de lavabo's in de badkamer (alle kamers zijn beneden : bungalow). Ik zou ook niet weten wat ik hieraan kan doen?

  Iemand een idee want het is flink vervelend zeker als je net bezoek krijgt of zo, het duurt telkens een paar uren voor het weggaat.

  Groetjes en dank bij voorbaat, Shanti

  12.88. Onaangename geuren uit diepvries verwijderen

  Om onaangename geuren uit de diepvries te verwijderen, volstaat een heel eenvoudige tip. Nadat je de diepvries eerst helemaal hebt ontdooid en schoongemaakt, zet je hem weer aan en legt een er aantal boterhammen in. Een nacht (of langer, dit is ook afhankelijk van de sterkte van de geur) laten liggen en de geur is in het brood getrokken!

  Marjan

  12.89. Vergeelde pianotoetsen

  Weet iemand misschien hoe je vergeelde, ivoren toetsen van een piano weer wit krijgt? Ammoniak werkt niet.

  Marjan

  12.90. Vieze vlek op muur

  Hoi,

  Wie kan me helpen met het volgende? Wij hebben in de keuken structuur aan laten brengen op de muur. Net boven de afzuigkap is een vieze plek ontstaan door het koken. Ik heb geprobeerd het schoon te maken, maar de vlek is nu nog groter en lelijker geworden. Wie weet hoe je zo'n structuurmuur schoon kunt maken?

  Ellen

  12.91. Tips gevraagd

  Wie kan me helpen. Ik heb voorheen altijd zonnebloemolie in mijn frituurpan gegooid, maar nu krijg ik de buitenkant niet meer schoon. De binnenkant heb ik aardig schoon gekregen met een vaatwasblokje, maar nu is de buitenkant nog zo smerig en plakkerig.

  Alvast bedankt. Bianca

  12.92. Afzuigkap

  Hallo Bianca,

  Ook wij hebben 2 roosters in de afzuigkap. Echter die van ons mogen niet in de vaatwasser. Een maal per week laat ik er flink heet water doorlopen en neem ze met een doekje af. Prima schoon. Trouwens de kap van ons geeft een signaal als de roosters verstopt gaan raken.

  Als het vet er helemaal niet meer uitgaat, zou ik een hoge bak (waarin de roosters volledig onder water staan) vullen met kokend heet water en daar groene zeep aan toevoegen. En dat een paar keer herhalen, dan weekt het vet goed los. Pas maar op met soda, dat tast het aluminium aan.

  Ik hoop dat je aan deze tip iets hebt.

  Groeten Lotte

  12.93. Tip stinkende vaat en was

  Er staan vragen over stinkende vaat en stinkende was. Nu las ik ergens dat dat komt door gebruik van vloeibare wasmiddelen, die schijnen aan te koeken in de leidingen en daar kunnen ze gaan schimmelen. En ook door op te lage temperaturen te wassen schijnt dit te kunnen gebeuren. Oftewel: waspoeder is beter dan vloeibaar, en je moet af en toe een hete was draaien.

  Groetjes, Antoinette

  12.94. Sapaanslag in drinkflesjes

  Nu onze kids ook sap drinken, begint er zich in de flesjes een lichte verkleuring van de flesjes zichtbaar te worden. Heeft iemand enig idee hoe deze te verwijderen is op een veilige manier (dus niet met bleek ofzo LOL)? Alvast bedankt!

  groetjes Judith

  12.95. Rooklucht weg met een natte spons

  Om de rooklucht weg te krijgen heb ik altijd een natte spons op een schoteltje in een hoekje staan. Heel goedkoop en het werkt echt!

  Karin

  12.96. Schoonmaken frituurpan

  Vullen met water en vervolgens soda erbij en ongeveer 15 minuten laten koken.

  Afina

  12.97. Reinigen van afzuigkap

  Heb laatst een spuitbus gekocht van HG. Het heet vetweg en kost 3 euro 90. Dit spuit je op de roosters en laat je 2 minuten inwerken. Je ziet het vet van je afzuigkap afdruipen (eerlijk waar). Daarna kun je het met een doekje afvegen. Dit spul werkt echt fantastisch en je hoeft er niet voor te boenen..

  Maaike

  12.98. Frituurpan schoonmaken

  Hoi,

  Als je je frituurpan 1 nachtje met heet water met biotex groen laat staan, met de deksel erop. Kun je het meeste er zo af krijgen!

  Wendy

  12.99. Kattepis

  Voor kattepis lucht gebruik ik altijd chloor. Het chloor reageert met de urine en wordt iets anders wat niet stinkt. Je moet dan wel bleekvlekken op de koop toe nemen. Maar als het bv in een kussen zit van een bank waarvan je de hoes kunt verwijderen is het een goede manier. De reactie gaat schuimen en alle pies verdwijnt. Onder de douche een beetje naspoelen, laten drogen en klaar!

  Succes Margot

  12.100. schoonmaken

  Hallo, ik weet wel hoe je nicotine kunt verwijderen. Met een speciale ontvetter genaamd zoom. Wat de stank betreft weet ik iemand in Tiel die daar in iets doet, wat heel goed schijnt te werken. Laat ff weten of je het al op gelost hebt. Anders zoek ik het adres. Succes.

  groet john

  12.101. Rookaanslag verwijderen

  Hoi,

  Rookaanslag kan je met een klein beetje ammonia, vermengd met een emmer water, van je plafond af krijgen. Voor je behang is dit niet geschrikt en weet ik ook niet.

  groetjes Annie

  12.102. Buitenkant frituurpan schoonmaken

  Vettigheid aan de frituurpan: Ik maak keukenpapier nat met amoniak en leg dit op de vette delen van kunststof of metaal. Een paar uur in laten trekken. (liefst buiten ivm de geur van amoniak) en daarna schoon vegen met nog meer keukenpapier en evt. wat amoniak. (trek huishoudhandschoenen aan). Blijft een lastig karwei, succes ermee.

  Jetteke

  12.103. Magnetron schoon maken

  Weet iemand van jullie hoe je die aangekoekte aanslag uit de magenetron krijgt? Heb op televisie iets gezien met azijn of zo. Graag advies svp.

  John

  12.104. Aansluiting vaatwasser

  U moet eens goed kijken of de afvoerslang van de vaatwaaser is aangesloten boven de zogenaamde slangenhals van de afvoer. In deze slangenhals blijft normaliter altijd (tenzij met bijv. hevige wind uit een bepaalde richting) water staan, waardoor rioollucht (door dit waterslot) niet in de vaatwasser c.q. in de woonruimte kan komen. Ook het ontbreken van een zgn. dakontluchting op het riool kan veroorzaken dat het waterslot niet goed werkt bij bepaalde weersomstandigheden.

  Hans Kok

  12.105. Vaatwassers

  Het klopt dat de leidingen van de vaatwassers dichtslibben. Bij mij moesten de leidingen worden vervangen en dat was een kostbare zaak. Nu doe ik iedere maand een heel klein beetje gootsteenontstopper in de afvoer met een ketel kokend water en dat laat ik wegpompen. Daarna goed spoelen met koud water. Nooit meer last van dichtgeslibde leidingen

  Ingrid

  12.106. Kattenplas/dettol

  Hallo,

  Wat ik gebruik voor het schoonmaken van alles wat met de katten te maken heeft is Dettol. Dit wordt normaal o.a. gebruikt om allerlei schimmels en bacteriën weg te werken. Het is niet giftig wel is het belangrijk om het in de pure vorm uit de buurt van kinderen en dieren te houden.

  Ik maak maar een vingerhoedje vol aan in een halve emmer water om vervolgens de mandjes te reinigen en de ruimte waarin de kattenbak staat te reinigen. Voor ongelukjes op stof maak ik een heel klein beetje aan om met een doekje de plaats met een minimale hoeveelheid water af te nemen. Tot nu toe neutraliseert de dettol de kattenlucht.

  Misschien is het iets. Succes, Petra

  12.107. Geen chloor gebruiken bij kattenpislucht

  Katten zijn dól op chloorlucht, dus het maakt dan wel fris schoon, maar de kat zal sneller op dezelfde plaats plassen! Azijn werkt beter, dat vinden ze niet lekker ruiken.

  Jo Heederik

  12.108. Frituurpan schoonmaken

  Je kunt je frituurpan schoonmaken met een vaatwasser blokje en water in de pan en aanzetten daarna is ie blink schoon.

  Vero

  12.109. Schimmel op mijn bankstel

  Kort geleden heb ik mijn stoffen bankstel bij kenissen gestald, i.v.m. verhuizing. Heb hem daar enige tijd laten staan. Toen ik hem ging ophalen, kwam ik erachter dat hij flink beschimmeld is geraakt. Wie o wie helpt mij om mijn bankstel toch weer schimmelvrij te maken voor mijn nieuwe stek! Graag goede tip Bij voorbaat dank

  Charito

  12.110. Schoonmaken buitenkant chromen frituurpan

  Wat ik doe met mijn roestvrijstalenkookplaat is het eerst vervrij maken en schoonpoetsen en daarna blink ik hem op met een beetje olie. Goed uitwrijven en je frituurpan blinkt weer! Ik hoop dat je wat aan de tip hebt.

  Linda

  12.111. Schoonmaken magenetron

  Pak een glazen kom vul hem met heet water doe er een paar plakjes citroen in, en en je kan hem zo schoonmaken met een doekje.

  Chris

  12.112. Tip schoonmaken buitenkant rvs frituurpan

  Een rvs frituurpan kun je aan de buitenkant heel gemakkelijk schoonmaken met terpetine. Hiermee verwijdert u heel snel het vet en bovendien gaat hij er ook prachtig weer van glanzen.

  gr. Marion

  12.113. Pas op met frituurpan schoonmaken (vaatwastablet)

  PAS OP PAS OP

  De dampen die vrijkomen (frituurpan schoonmaken met vaatwastablet) zijn zeer irriterend, mijn dochter van 3 moest ergens anders overnachten omdat ze rode, pijnlijke ogen kreeg. Na een nacht ventileren hebben wij nog steeds last van onze ogen en luchtwegen.

  PAS OP

  Daphne

  12.114. Sifon

  Zit er wel een sifon, zwanehals, tussen de aansluiting op de riolering? Anders zit je afvoer van de vaatwasser rechtstreeks op de riolering en krijg je dus die stanklucht.

  Desiree

  12.115. Nat-af-te-nemen-tafelkleden

  Bij Bellebien kan je nat-af-te-nemen-tafelkleden kopen. Het zijn geen plastic tafelkleden, maar 100% katoen met een acrylcoating. Een doekje erover om schoon te maken, maar kan ook in wasmachine!

  Als moeder van 4 kinderen vind ik ze helemaal fantastisch. Ze zien er ook leuk uit met lavendelboeketjes, olijven, zonnebloemen of citroentjes. Kijk eens op www.bellebien.nl.

  Lisette

  12.116. Duivenpoep

  Al jaren probeer ik van de duivenpoep op mijn balcon af te komen. Tot nu toe heeft niets gewerkt. Al eerder had ik een visnet over mijn balkon gespannen, maar zelfs daar komen ze onder door. Nu vind ik duiven best lieve vogels, alleen dat ze alles onder schijten, daar ben ik niet blij mee. Heeft iemand nog wat tips voor me.

  Jeanette

  12.117. Schoonmaken

  Alles eerst goed schhonmaken met St. Marcs. Dit is te koop bij de betere schilderzaken. Daan verven en opnieuw behangen en alle luchtjes zijn echt verdwenen.

  Thea

  12.118. Schoonmaken roosters afzuigkap

  Ik heb zelf ook zo'n afzuigkap. Voor iedereen die hier te kampen heeft met vettige aanslag raad ik aan bij Wibra Dasty te kopen. Kost maar 1,59 euro en maakt uit de kunst schoon. Ook aangegoorde kunststof tuinstoelen etc. tuinstoelen, tegels vloeren, keukenkastjes etc. etc.

  Corrie

  12.119. Inktvlekken

  Inktvlekken, ook in kleding, gaan er vrij goed uit als je het een tijd (paar uur bij ernstige vlekken) laat weken in volle melk. Moet wel volle zijn. Daarna wassen want het ruikt wel naar melk. Deze tip kreeg ik eens bij een stomerij en het werkt goed.

  Nienke

  12.120. Kattenplas in houten wanden

  Afgelopen weekend zijn wij verhuisd: schitterend appartement, maar helaas nog voorzien van een pentrante geur: De vorige bewoonster hield acht katten, die meerdere keren tegen de houten wanden hebben geplast. Ze heeft de wanden zelf overgeschilderd, maar slecht afgewerkt. Hoe krijgen we deze geur uit de wanden? Nogmaals (goed) laten schilderen?

  alvast bedankt voor de tip!

  12.121. Schoonmaken vette roosters e.d.

  Smeer de roosters in met ouderwetse groene zeep of zachte zeep (driehoek bijv.) zet er een bakje ammonia op en schuif het geheel in een vuilniszak. Vuilniszak dichtbinden en een dag buiten laten staan. Dan met een sopje afboenen en alles is weer schoon! Werkt ook perfect met ovens, magnetrons (wanden insmeren kopje ammonia erin en deurtje dicht) en ovenroosters e.d.

  Keeka

  12.122. Wijnvlekken

  Wijnvlekken zijn meestal goed te verwijderen als je meteen na het morsen schoonmaakt met een helder alcoholisch drank. Dit kan witte wijn zijn, of eventueel wodka, gin e.d. tevens gaat het gerucht rond dat ook zout op de wijnvlek zou helpen bij schoonmaken (absorbeert de kleurstof).

  Betreffende de houten eiken vloer met wijnvlek zou ik eventueel toch nog fabrikant/leverancier raadplegen.

  succes wynand

  12.123. Kattepis

  Wat doe je als je kat op de stoel gepiest heeft? Hoe krijg ik die lucht eruit?

  Tineke

  12.124. Balpenvlekken op pop

  Hallo, hier een nuttige tip een van mijn dochtertjes (beide 4 jaar oud ) vond het plezant om heel haar baby born pop vol te kribbelen. Ik heb vanalles geprobeerd, niets hielp tot nu een jaar verder zij plots vond dat haar pop ziek was. Zij heeft ze ingestreken met vicks en wat denk je?? Weg balpen!!

  Jessy

  12.125. Vieze lucht in gang en op zolder

  Na twee weken vakantie kwamen we afgelopen zaterdag thuis en het stonk en stinkt vreselijk. De geur is moeilijk te duiden. Het lijkt een beetje op ingekuild gras/hooi. Het ruikt heel zurig. De geur zit alleen in de gang en op zolder waar de wasmachine en droger staan. De lucht verspreidt zich wel door het huis, maar waar het vandaan komt is ons een raadsel. Ik hoop dat iemand die dit leest een tip heeft. Vast bedankt.

  Ingeborg

  12.126. Reinigen kattepis

  Ik wil reageren op het stukje van margo over kattepis met chloor schoonmaken. Katten vinden de geur van chloor fijn en gaan altijd weer plasen op de plek die u met chloor hebt schoongemaakt.

  U kunt dit het beste met soda schoonmaken, en besproeien met mispoes (te koop bij dierenwinkels) of met citroen. Daar hebben katten een hekel aan.

  gr Jeannette

  12.127. Rooklucht verwijderen

  Om rooklucht te verwijderen uit een ruimte moet je een schaaltje met daarin spiritus in de ruimte plaatsten, de rooklucht zal verdwijnen.

  Geertje

  12.128. Houten tafel met vochtkring

  Smeer wat boter op de vlek, werkt goed op ongelakte tafels.

  Geertje

  12.129. Schilderij

  Hallo Allemaal,

  Weet iemand hoe ik goed en goedkoop een olieverfschilderij kan reinigen? Heb weleens gehoord dat het gaat meer een doorgesneden rauwe aardappel. Is dat wat?

  Nash

  12.130. Mispoes

  Reactie op 11.125, Jeanette.

  Wat te doen als buiten de chloorgeur de kat in kwestie geen enkele hekel heeft aan mispoes? We hebben geen last meer van muggen maar wel van de kat.

  Mandy

  12.131. Schapenvacht wassen

  Wij hebben een schapenvacht gekocht. Het ding stinkt echter verschrikkelijk en kan zo niet in de kamer liggen. Wie weet hoe de vacht gewassen kan worden?

  Christina

  12.132. Vaatwasmachinelucht

  Ik ruik dat ook heel vaak. Dan zegt iedereen: je ruikt te veel. Maar ik heb er wel last van, bij ons is dat ook wel zo, ik woon in zuidoost friesland...

  Grietje

  12.133. RE: schapen vacht wassen

  Hoi Christina

  Als een schapenvacht al begint te stinken heb je kans dat je te laat bent met wassen en het geheel beter weg kan doen, het ongedierte zal er dan waarschijnlijk ook uitlopen.

  Maar als je het toch nog wilt proberen: Eerst in bad weken met zout. Daarna goed uitspoelen en dan met de hand wassen met een wasmiddel dat je ook voor de machine gebruikt. (ze zeggen dat dreft het beste vet oplost, maar elk ander middel kan ook) dit ook weer heel goed uitspoelen evt. daarna nog naspoelen en wasverzachter erbij doen.

  Het handigste is dus in een ligbad te wassen, het is wel een hele klus want zo"n vacht wordt erg zwaar als het nat is. Je kunt hem het beste bij mooi weer buiten op een laken of op het gras drogen, en af en toe even omdraaien. Dat kan wel een paar dagen duren.

  Succes

  Groetjes van Gonny

  12.134. Reactie bedorven lucht vriezer

  Wordt moeilijk, hg heeft een middeltje op basis van bacterieën. Helaas, wij hebben een nieuwe vriezer moeten kopen.

  Jantine

  12.135. Reinigen sapaanslag in drinkflesjes

  Mijn kinderen drinken regelmatig uit (sport)bidons. Deze zijn ook lastig te reinigen. Af en toe zet ik ze een nachtje weg gevuld met water met daarin een Steradenttablet (kunstgebit reiniger). Goed naspoelen met schoon water.

  José

  12.136. Kattenpis lucht

  Hallo!

  De kat van de buren was onlangs bij ons naar binnen geglipt, dit hadden we niet in de gaten en hebben de deur gesloten en daardoor voelde het dier zich waarschijnlijk in de val gelokt en heeft op onze (net nieuwe..) bank geplast. Ik heb al enkele tips gelezen maar ja...

  Allemaal heel aardig die tips maar wij hebben helaas een bruine bank van een soort suede achtige stof. Om daar nou chloor of azijn op te gooien.....Chloor blijkt dus ook niet te werken omdat het de kat weer aantrekt en het is ook geen optie want het zou onze bank gelijk ruïneren. Ik ben ook bang dat de azijn lelijke plekken gaat achterlaten. Ik heb zelf al een stoomapparaat geprobeerd maar dit heeft ook niet gewerkt. Iemand anders misschien nog een oplossing? Iets dat wel werkt maar niet schadelijk is voor de bank? (Ik las hierboven een tip met biotex. Zou biotex vlekken??)

  Alvast bedankt voor het meedenken!

  Conny

  12.137. Wasco uit een stoffen bankstel

  Wie kan mij vertellen hoe je gesmolten wasco uit een stoffen bankstel krijgt? Ik had al wel gelezen over hoe je wasco van de muur afkrijgt, maar hoe ook van een stoffen bank. Wie o wie kan mij helpen?

  Vriendelijke groeten,

  Vanessa

  12.138. Wassen schapenvachten

  Mijn schapenvachten was ik gewoon in de wasautomaat op 40 gr. met een wasmiddal voor de fijne was. Daarna droog ik ze in de droger. Succes gegarandeerd.

  Margriet

  12.139. Ballpoint op een buffellook bankstel

  Wie kan mij vertellen hoe ik ballpoint van mijn bankstel afkrijg. Ik heb de raarste dingen al geprobeerd die ik op het internet kon vinden, maar krijg het er niet af. Wie heeft een oplossing die wel helpt?

  Medusa

  12.140. Frituurpan reinigen

  Nacht in biotex (goedkoopste oplossing).

  3 blokjes vaatwasmiddel en op 110 graden celcius 1 uur aanzetten.

  Ozzie

  12.141. Stinkende vaat

  Ook hier (Friesland) een stinkende vaat. Het is geen rioollucht zoals sommige mensen hier omschrijven, maar meer een slootwater/vis lucht. Wij hebben een glazen tafel die na het afnemen met water ook zo kan stinken, of je er nu afwasmiddel of schoonmaakmiddel of niets voor gebruikt, het stinkt toch.

  Ik heb verschillende verklaringen bedacht misschien herkennen jullie iets. Het viel me op dat de vaat zo stonk als we iets met ei hadden gegeten (ook mayo of andere sausjes met ei). Soms denk ik ook wel eens dat het de gewoon de geur is van opgedroogd water. Als ik het servies een paar dagen in de kast laat staan en het onderste bord uit de kast pak, stinkt het soms niet meer zo, dus op een gegeven moment gaat de stank wel weg. Maarja, dan moet je wel een heeeeel groot servies hebben.

  Ik zal blijven lezen want het is echt een heel lastig probleem!

  Groeten Eva

  12.142. Stoomreiniger

  Hallo, heeft iemand ervaring met een stoomreiniger? Het schijnt dat dat een hoop tijd bespaart, maar ik kan niks vinden over eventuele voor- en nadelen. Alvast bedankt

  Laura

  12.143. Kattenlucht wegkrijgen

  Geurtjes die achterblijven na plasongelukjes zijn perfect te verwijderen met Sanifris Bio van fabrikant Veip. Het bevat enzymen die de geur afbreken. Werkt perfect, zelfs tegen katterplas!

  Jolanda

  12.144. Gootsteenontstopper in vaatwasser

  Gootsteenontstopper is helemaal niet goed voor alle afvoer in huis. Mijn moeder is zelfs door de loodgieter afgeraden het spul ooit nog te gebruiken, nadat ze een verstopping had, mede dankzij de gootsteenontstopper. Het beste kun je gewoon soda gebruiken, werkt het beste! Succes ermee!

  Wat betreft de lucht die o.a. uit de vaatwasser komt, kan dat met het waterslot in de afvoer te maken hebben, deze werkt dan niet helemaal goed. Wij hebben diezelfde lucht in het trappenhuis van onze flat. Door een emmer water in het afvoerputje te gooien is het probleem vaak opgelost.

  Floor

  12.145. Reactie op: vergeelde pianotoetsen

  Ik lees hier in een boekje dat de toetsen weer wit worden als je ze afneemt met een watje dat bevochtigd is met water en spiritus.

  Floor

  12.146. Katten en chloor

  Let op, de meeste katten vinden chloor erg lekker ruiken en plassen dan weer op de plek die je net hebt schoongemaakt.

  Sander

  12.147. Een plas van je huisdier schoonmaken

  Hoe het met katten is, weet ik niet maar met schoonmaakazijn kun je de plasvlekken van honden geurloos reinigen.

  Groetjes, Sandra.

  12.148. Strepen laminaat

  De vraag is: hoe krijg ik strepen op laminaat schoon? Met de gewone reiniger lukt dit niet?

  M Walk

  12.149. Geur in nieuw matras

  Wij hebben in februari dit jaar een nieuwe matras gekocht met pocketveren latexlaag en zuivere scheerwol, die ons enorm veel geld heeft gekost. Van in het begin heeft die een rare geur. Ik ruik een schaapgeur en rubber. En nu, na lange maanden, is dat nog niet volledig weg. Ik heb al enorm veel verlucht, buiten gelegd en al (het zijn 2 eenpersoonsmatrassen). Heeft er iemand tips om het vlugger weg te krijgen? Ik ben heel gevoelig voor geuren.

  groetjes, Eva


  12.150. Zanderige vlekken uit lichte suede

  Hoe krijg ik uit een licht suede jasje, wat alleen gestoomd mag worden, en ik dus zelf niet kan wassen, strepen en vlekken, waarschijnlijk afkomstig van zwart zand.

  Alvast bedankt voor uw reakties.
  Met vriendelijke groet, Jacomine

  12.151. Frituurpan schoonmaken

  Op tv hoorde ik van de schoonmaakdiva's dat een vaatwasmachineblokje een frituurpan weer als nieuw maakt. Pan voor helft vullen met water, blokje erin, aanzetten op 90 graden. En vervolgens half uurtje aan laten staan.

  Caren

  12.152. Vieze lucht van katten

  Probeer er eens aluminiumfolie op te leggen. Houden katten niet van.

  Caren

  12.153. Wascokrijt uit houtenkastje

  Mijn lieve zoontje van 2, heeft heel creatief mijn mooie houtenkastje met wascokrijt bewerkt. Wie heeft tips om dit er weer uit te krijgen zonder het kastje te beschadigen? Elke tip is welkom.

  Caren

  12.154. Rooklucht uit leren bankstel

  Helaba,

  Een aantal tips om rooklucht aan te vallen ga ik in ieder geval eens proberen. Maar misschien is er ook iemand die ervaring heeft met het bij de bron aanpakken? Ik ben gek van designdingen en heb een mooie leren bank (2de hands) op de kop kunnen tikken. Maar die verspreidt nogal een rooklucht, helaas. Voorlopig laat ik hem flink luchten in een aparte kamer, maar zou iets als febreze helpen? Dat mag eigenlijk niet op leer, dus andere suggesties die rekening houden met het leer zijn ook welkom...

  groet,

  R.

  12.155. Stinkende vaat en tafel

  De reden van de vislucht aan de vaat en aan de glazentafel is het achterblijven van microorganismen na het reinigen. Maak de tafel maar droog met een schone theedoek nadat hij met een vochtige doek "goed" is schoon gemaakt. Echt de stank is weg. Voor de vaat is het van belang dat er voldoende en een goed vaatwas product wordt gebruikt. Ook moet de vaat niet te vuil zijn omdat er dan eerder "onzichtbare" resten achter kunnen blijven. Gaat vast lukken. Succes!

  Rob

  12.156. Wasco krijt op hout

  Bij onze tafel is dat ook gebeurd: waskrijtjes op het hout. Wat we ook probeerden, we kregen het niet weg. Schuurmiddel, allerlei poetsmiddelen, niets hielp.

  We hebben het er toen maar bij gelaten. Het is inmiddels zes jaar later en de vlekken zijn er nu wel uitgesleten. Je ziet er nu niets meer van. Maar het was wel een tafel die elke dag gebruikt werd, dat slijt dus wel vlotter af dan een kastje. Ik heb dus helaas geen tips voor je!

  Ellen

  12.157. Kattepis in leer

  Onze kat heeft in de kamer geplast precies op de plek waar de (dure) laarzen van mijn dochter lagen. Hoe krijg ik de lucht uit haar laarzen zonder het leer te beschadigen?

  Ans

  12.158. Inkt op behang

  Hallo, hier een vraagje over de mooie penstreken op ons behang mijn dochtertje van drie: wilde het iets mooier maken maar ben er niet blij mee. Nu is mijn vraag weet iemand mischien een oplossing hiervoor. Als het werkt ben ik echt heel blij.

  Wendy

  12.159. Wit bankstel

  Ik heb een 4 jaar oud wit bankstel dat in de loop der jaren behoorlijk is vergeeld. Heeft iemand een tip om het bankstel weer in zijn oude (spier)witte glorie te herstellen?

  Mirjam

  12.160. Chloor voor het verwijderen van kattenpies?

  Hallo,

  De tip om kattenpies te verwijderen met chloor is vast heel leuk, maar zoals de meeste kattenbezitters weten, zijn katten dol op chloor en zullen ze op die plek blijven plassen.

  Patricia

  12.161. Vieze lucht uit de vriezer heb ik weg gekregen

  Ik heb Dasty gekocht bij de wibra en dat is super spul; maak er veel mee schoon en dus ook de vriezer bakken mee gedaan. Echt schoon en geen nare luchtjes meer. En met afwasmiddel de bakken goed schoonmaken helpt ook

  Cynthia

  12.162. Verwijderen van Kattepis

  Kattepis is ook goed te verwijderen met EcoPet Odor Remover van Ecodor uit Vlaardingen. Probeer het maar!

  Leo

  12.163. Frituurpan

  Wat heel goed werkt is de frituurpan vullen met water en er een vaatwastablet in doen. Aanzetten en het vet bruist eraf.

  Diana

  12.164. Ervaring met watervlekken in hout

  Mij was ook de tip ter oren gekomen van de spiritus en zonnebloemolie. De verhouding is 1 op 1 en ik heb het gewoon met een stukje keukenrol ingewreven. Het resultaat is verbluffend! Geen kring meer te zien en dat is nu al enkele maanden zo.

  Mariëlle

  12.165. Watervlek is nu vetvlek

  Leuk zo'n tip: smeer een watervlek in een geoliede eiken vloer in met half om half zonnebloemolie en spiritus. De watervlek is inderdaad verdwenen, maar nu zit ik wel met een donkere vetvlek op mijn eiken vloer!

  Wie weet raad?

  Loes

  12.166. Vraag om hulp bij 't verwijderen van kamfergeur uit hout

  Uit een erfenis zijn mij twee prachtige ijzeren kisten aangeboden. De binnenkant van de kisten zijn van hout. Nu heeft de vorige eigenaar er lappen in mottenballen in bewaard en deze geur heb ik er tot op heden niet uit kunnen krijgen. De kisten hebben 2 jaar open op een zolder gestaan, ze zijn afgenomen met water.

  Heeft iemand voor mij de oplossing voor dit probleem? Zoals de kisten nu zijn, zijn ze namelijk zelfs gesloten niet in huis te verdragen vanwege de geur

  Mariëlle

  12.167. Vochtkringen in hout

  Smeer boter op de kring of watervlek en laat dit een tijdje intrekken. Daarna afvegen en wég is de kring of vlek.

  Elly

  12.168. Slootlucht uit vaatwasser

  Zit er wel een zwanehals tussen de afvoer?

  Linda

  12.169. Vraag over vlekken.

  Hoe kan ik de witte watervlekken uit suede laarzen kan krijgen? Mijn dochter had ze wel tevoren ingespoten maar na veel kleine sneeuwbuitjes zijn deze witte kringen achtergebleven.

  Groetjes Ingrid

  12.170. Antwoord over vlekken

  Ingrid, mss kun je die vlekken met een stift in dezelfde kleur inkleuren, af en toe weer even bijwerken, maar zo doe ik dat met vlekken die er niet uitgaan.

  Groeten Els

  12.171. Vervelende geur

  Danny, zelf een dergelijk probleem gehad, kijk eens naar de ontluchtingspijp van de riolering... bij mij zat er een gat in!

  Goosie

  12.172. Wascokrijtjes

  Met Cilit Bang gaat dit er perfect af, mijn dochter had nl hetzelfde gedaan.

  Mellanie

  12.173. Niet met bleek!!

  Ik snap dat je naar de bleek grijpt bij kattenpies, het ruikt meteen weer wat frisser. Echter vinden katten dit ook een heel fijn geurtje (bleek) en dan blijven ze daar piesen. Beter is het om met warm water en een scheut glassex te dweilen of af te nemen en evt erna te stomen. Je kan weer wel de kattenbak met bleek schoonmaken, dan gaan ze er GRAAG op!

  Patricia

  12.174. Koffievlek in kunstof aanrechtblad.

  Hoe kan ik een koffievlek van een kunstof aanrechtblad verwijderen? Ik heb al vanalles geprobeerd maar niets lijkt te helpen.

  Met vriendelijke groeten, Saskia

  12.175. Geur uit vriezer verwijderen

  Ik had vorig jaar ook een ontdooide vriezer, goed schoonmaken met sodawater, dit ontsmet en verwijdert de geur, laat eventueel nog een tijdje de deur open.

  succes. Wendy

  12.176. Rioollucht

  Wij hebben ook twee jaar die lucht gehad, alles nagekeken. Later bleek het lek bij de buren te zitten, dus ga het bij al je buren navragen of zij ook last hebben, en kijk ook bij hen in de kruipruimte.

  Wendy

  12.177. Magnetron schoonmaken van binnen

  Bakje ammoniak vermengen met water en op vol vermogen 5 min. in de magnetron. Dan met vochtige doek smeer eruit halen.

  12.178. Melkvlek in autobekleding

  Wie kan mij een simpele en goeie tip geven voor een al beetje oude melkvlek in autobekleding?

  T. Dijkstra

  12.179. Re: Duivenpoep

  Ik ken uw probleem. Ik heb silet bang gekocht, de Paarse kleur. Ik heb het erop gespoten en 10 minuten laten intrekken. Daarna met een bezem en schoonmaaksop er over heen. En weg is de vogelpoep. Ook ingetrokken vogelpoep is daarmee weg te krijgen. Alleen, als je sillet bang gebruikt, handschoenen aan! Want als je dat spul op je hand krijgt, doet het erg zeer.

  Iloona

  12.180. Re: roest

  Ik heb roest op mijn balkon gehad en ik heb de roze/paars cillet bang gebruikt goed laten in trekken 10 minuten. en daarna met een bezem en een emmer sop erover heen doen en de roest vlekken zijn weg.


  12.181. Vraag: geur van braaksel uit auto

  Kortgeleden heeft mijn zoontje in de auto gespuugd. Mijn man heeft het braaksel verwijderd en daarna de bank met lauw warm water schoongemaakt. Sindsdien zitten we met een hele nare geur in de auto. We hebben er al HG nare geuren weg op gesprayd, maar dat helpt maar kort.

  Wie heeft een tip ?

  B.v.d. vr groet Hester

  12.182. Vieze kattenlucht weg met dettol

  Je kunt het beste geen chloor gebruiken voor kattenplasvlekken, tenzij je wilt dat je katten blijven plassen. Veel katten worden namelijk door de geur van chloor aangestrokken en zullen opnieuw plassen!

  Gewoon de vlek inwrijven met pure dettol, daarna naspoelen met wat lauw water en droogdeppen. Katten gaan ook niet zo vaak meer op dezelfde plek zitten, na behandeling met dettol!

  Desi

  12.183. Vreemde geuren

  Hallo, ik las dat veel van jullie last hebben van stinkend water. Nu zat ik mij te bedenken, dat ik zelf hoogsensitief ben, dat wil zeggen dat mijn zintuigen sterker ontwikkeld zijn dat bij andere mensen. Ik heb dat en mijn zoontje ook, maar mijn man weer niet! Dat betekent dus, dat als ik iets ruik en mijn zoontje ook (bijv. een afval lucht), dat mijn man niks ruikt! Onze zintuigen zijn gewoon veel sneller geprikkeld, zo horen we sneller dingen en kunnen minder goed tegen fel licht!

  Misschien dat u dit herkent en dat het wellicht een reden kan zijn waarom wel/niet dingen ruikt! De zintuigen werken de ene keer ook sterker dan de andere keer, bijv. bij vermoeidheid werken ze sterker!

  Desi

  12.184. Vervelende geur in huis

  Het zou kunnen dat het misschien met de afzuigapparatuur te maken heeft, is het bijv. een rijtjeshuis met, één luchtafvoer kanaal. Dan kan het zijn dat de vervelende luchtjes bij iemand anders vandaan komen! En op die manier bij jullie de woonkamer inkomen!

  Desi

  12.185. Thee aanslag

  Doe op een spons (waar je b.v mee afwast) azijn en was het hiermee af. Thee en koffie aanslag verdwijnt als sneeuw voor de zon.

  Astrid

  12.186. Schoonmaken bankstel

  Hallo,

  Wij hebben een bankstel van stof en daar hebben we allemaal vlekken (kringen) in zitten van de limonade van onze zoon en nu hebben we dit geprobeerd schoon te maken met het schuim van biotex (want dat was ons aangeraden) maar nu slaan alle kringen en vlekken wit uit en zijn ze dus eens zo erg. Wie kan ons helpen? We weten ons geen raad meer want het heeft ons veel geld gekost.

  Dinand

  12.187. Vieze lucht uit vaatwasser

  Kan de vieze lucht niet veroorzaakt worden doordat sommige waterleidingsbedrijven meer chloor aan het drinkwater toevoegen. Als wij op vakantie gaan naar Duitsland dan vinden wij daar het water ook altijd zo stinken we gebruiken het daar alleen maar om te spoelen en te wassen. Er koffie of thee van zetten is gewoon vies. De koffie wordt erg bitter en thee wordt geheel troebel, vandaar dat we hier altijd flessen bronwater kopen en ook onze eigen waterkoker meenemen omdat de lucht ook in de fluitketels zit waar vaak ook een dikke laag ketelsteen in zit.

  suc6

  Gerrit

  12.188. Kinderwagen

  Hallo, heb een kinderwagen tweedehands gekocht, nu zit er een rooklucht aan. Dit geldt ook voor maxi cosi. Deze mag je alleen met de hand wassen. Hoe krijg ik de geur uit de kinderwagen en maxi cosi?

  Dre

  12.189. Bruine aanslag van sigaretten op schilderij

  Ik heb een heel groot schilderij gekocht bij moris meubelen, al 10 jaar oud. Maar het ziet er niet uit, bruine aanslag. Hoe maak ik het schoon?

  Annet

  12.190. Schoonmaaktip tegen rooklucht

  Volgens mij helpt het beste om zoveel mogelijk te stomen. Dus veel koken in de huiskamer met de afzuigkap uit en alle kamers door met een stoomreiniger en flink in de lucht spuiten, eventueel ook met een plantensproeier met water gevuld door alle vertrekken heen sproeien. Hierdoor vallen de rook/stofdeeltjes in ieder geval naar beneden. Voor de rest veel luchten. Succes!

  Regina

  12.191. Frituurpan schoonmaken

  Bij mij werkt Sun active Spray altijd super goed!

  Regina

  12.192. Vieze geur afwasmachine

  Ik weet wat je bedoelt met die bedompte vieze geur, net of je je sportkleding een week in de tas hebt laten zitten!

  Het enige wat bij mij helpt zijn de citroenverfrissers van de trekpleister. Verder doe ik: om de 3 maanden zout bijvullen en om de 3 maanden ontkalken (gewoon met anti-kalk middel van de Aldi)

  Succes

  Regina

  12.193. Frituurpan

  Frituurpan schoonmaken: de frituurpan heet laten worden met water tot max; daarna nog 2 tabletten waspoeder toevoegen en niet laten koken, alleen heet worden, anders stroomt hij over, daarna is hij schoon.

  Keuter

  12.194. Bidons schoonmaken

  Mijn man sport erg veel en gebruikt vaak bidons. Om ze schoon te houden, mee laten draaien in de vaatwasser. Heb geen last van aanslag.

  Succes en groetjes van Gea.

  12.195. Magnetron schoonmaken

  Om je magnetron schoon te maken doe je een halve citroen in een bakje met water, wel een bakje die in de magnetron kan, dan 3 minuten aanzetten en daarna de wanden van je magnetron afnemen met een doekje. Help perfect.

  Hilde

  12.196. Alcohol tegen inktvlekken

  Met alcohol kun je inkt oplossen, dus een kleurloze sterke alcoholische drank zoals jenever nemen en daarmee de vlekken deppen. Even voorzichtig op een onopvallende plek uitproberen omdat sommige glanzende materialen van alcohol dof kunnen worden en sommige gekleurde stoffen kunnen bleken.

  Daarna de stof wassen of het materiaal afspoelen on de dranklucht weer kwijt te raken.

  Marjon

  12.197. Stinkende was

  Ik heb last van stinkende was en dan met name de handdoeken. Ze ruiken fris als ze uit de wasmachine komen en ook nog redelijk fris als ze droog in de kast liggen. Maar zodra je er mee gaat afdrogen gaat het stinken, het is dus ook echt niet mogelijk de handdoek nog een keer te gebruiken. De was droogt op een rekje binnen, het vochtgehalte in de kamer is oke. Wie kan mij helpen?

  Margriet

  12.198. Re: stinkende was

  Als handdoeken in de badkamer hangen en het hele gezin gaat douchen, dan wordt het behoorlijk vochtig. Als er niet voldoende wordt geventileerd, worden de handdoeken vochtig en gaan stinken. Dat kan de oorzaak zijn.

  Marie

  12.199. Zo heet mogelijk wassen

  Beste Margriet,

  Om te beginnen zou ik die handdoeken op 95 graden wassen. Of u kunt nog een stapje verder gaan. Pak een grote oude pan en doe er, net als Oma vroeger, wat waspoeder in. Maak er een papje van en voeg er nog meer koud water aan toe. Stop er dan de handdoeken in, breng aan de kook en laat enkele uren op een laag pitje staan.

  Laat het sop afkoelen, spoel ze dan goed uit (en stop er geen spoelmiddeltje bij) en zet ze dan nog eens enkele uren in de bleek. Dan nog eens goed uitspoelen. Spoelmiddelen zijn volkomen overbodig. Bonte handdoeken zullen daarbij helaas verschieten. En als het enigszins mogelijk is, laat ze buiten lekker droogwapperen.

  Annemieke

  12.200. Putlucht

  Wat zinnig kan zijn is het checken op die kieren langs de wc-pot goed zijn afgekit. Soms zijn die niet gekit en kan er lucht uit het riool lekken, zonder dat je vocht ziet. Tijn

  12.201. Vieze lucht op gang en zolder

  dat klinkt als de zure lucht van was die te lang in de machine heeft gezeten. Die lucht komt van de kleding maar ook het stilstaand water in de machine. Ik zou een of meer kookwassen draaien met een goedkope wasverzachter. De droger ook een paar keer lang draaien.

  Tijn

  12.202. Betreft: 11.187 Kinderwagen

  Ik zou de maxi-cosi gewoon wassen met de machine op 30C op het wolprogramma. Dat doe ik eigenlijk met bijna alle was waarop staat "handwas".

  Roland

  12.203. Vieze geur

  Hoi Margriet,

  Ik had precies hetzelfde. Ik had fris geurende handdoeken en zodra ze gebruikt en opgehangen werden gingen ze stinken. Was een tweede keer gebruiken geen optie. Bij mij kwam het omdat ik de handdoeken dubbel ophing om te laten drogen. De bacterieen die de stank veroorzaken groeien dan in een razend tempo. Nu hang ik de handoeken helemaal uitgespreid op en heb de verwarming iets hoger staan in de badkamer. De handoeken drogen snel en blijven goed ruiken. Misschien moet je dat ook eens proberen

  Vanille

  12.204. Schapenvacht wassen

  Wie kan mij vertellen hoe ik het beste een schapenvacht kan wassen. Alvast bedankt voor de Tips.

  Nel.

  12.205. Re: Geur uit vriezer verwijderen

  Kunststofblad insmeren met chloor daarna met droogvochtige doek afnemen.

  Annemiek

  12.206. Vervelende geur

  Hallo, zou het kunnen dat er ergens geen waterslot zit? Soms worden afvoeren gemaakt (vaatwassers, wasmachines) etc, zonder goede watersloten eronder, middels een zogenaamde zwanenhals. Ik heb het gehad op de etage: als de wasmachine had gedraaid, stonk het SOMS in de badkamer. Het bleek dus, dat af en toe door het centrifugeren, de pijpen vaccuum werder getrokken, waardoor er geuren uit het riool omhoog konden komen. De fout zat bij ons onder de douchebak, daar zat een recht pijpje naar beneden, in plaats van met de zwanehals.

  Succes! Leen

  12.207. Schapenvacht wassen

  Ik heb ooit op een spincursus gezeten. Na het spinnen van de wol moest de wol een poos in lauw/koud water liggen met een scheut ammoniak. Dit moest gebeuren voor het verven van de wol, de geur ging er dan uit en de beestjes ook.

  Je kan het daarna op een niet te hoge snelheid centrifugeren in de wasmachine. De wol hiervoor in een sloop doen.

  succes en groetjes Julia

  12.208. Wil terug witte voegen op badkamer

  Weet iemand een poetsmiddel om de voegen tussen de badkamertegels terug wit te krijgen? Ze zijn grauw en lelijk geworden. Ik ben niet op zoek naar zo'n camouflagestift, wel een poetsmiddel.

  Alvast bedankt M.


  12.209. Witte voegen

  Wat dacht u van voegenfris van HG?

  Succes, Ellen

  12.210. Witte voegen

  Ik heb gepoetst bij mensen thuis en die hadden een wonderspons. Ik weet zo de naam niet, maar het is een groen doosje met 2 sponzen er in. Die hebben ze vast wel bij de Blokker ofzo. Je hoeft die spons alleen maar even met wat water nat te maken en dan over de voegen te vegen. Het werkt echt perfect! In hun douche zat regelmatig zwarte schimmel in de voegen en dat vliegt er af met zo'n spons!

  Groetjes, Angelique

  12.211. Stinkende vaat

  Ik heb ook last van een stinkende vaat. Het is inderdaad een geur van sloot of lang stilstaand water. Wij hadden er ook last van bij het gewoon met de hand afwassen. We waren dan ook erg blij dat het over was toen we een vaatwasser aanschaften.

  De vaatwasser hebben we nu een klein jaar en van de een op andere dag begon de vaat te stinken. Soms hielp het om te kiezen voor een intensief programma, maar ook dan ruik je het als je de vaatwasser al opentrekt, echt heel erg vies. Ik vind het echt verschrikkelijk en schaam me kapot. Als je een keer wat op tafel zet bij visite en het stinkt.

  Ik hoop dat iemand de goude tip heeft en als ik hem vind zal ik hem zeker hier vermelden

  Pamela

  12.212. Pianotoetsen

  Pianotoetsen poetsen met een mengsel van spiritus en krijt, helemaal wit lukt niet maar ze knappen er wel van op.

  Hannah

  12.213. Kring uit grenen tafel

  Ik heb onlangs een grenen salontafel overgenomen van iemand en daar zat ook een kring in. Die heb ik er uit gekregen door met een beetje Quick & Brite er met een groene kant van een sponsje zachtjes op te wrijven en daarna met een vochtige doek af te nemen. Quick & Brite is niet giftig.

  Isabel

  12.214. Kringen in hout

  Ik heb echt alles geprobeerd on witte kringen uit een notenhouten tafel te krijgen. Toen dit niet lukte en er over werd gesproken het erfstuk weg te brengen naar een restaurateur, dacht ik, nou ik probeer nog één ding.

  Ik heb een haarfohn heel dichtbij op de plek gehouden, dit wordt dan best wel warm/heet, dus niet te lang daar houden, blijven heen en weren met de fohn, maar de vlekken verdwenen!

  Je moet het wel even volhouden voordat het wegtrekt. Ons bespaarde het een hoop geld, en geklieder met een kurk, sigarenas e.d.

  Jolien

  12.215. Vlekken uit suède jasje

  Probeer eens om met een (wit) vlakgummetje de strepen uit het suède te krijgen, lukt vaak, en anders is er bij de schoenmaker een blokje te koop waar je suède schoenen mee schoon kan krijgen (werkt ook als een gum) Succes ermee!

  Jolien

  12.216. Pen van behang

  HELP,

  Mijn meiden hebben hun net nieuw behangen kamer nog extra versierd, en wel met pen! Het behoort afwasbaar te zijn, ik krijg het er niet af, geprobeerd heb ik al:

  • Spiritus
  • Volle Melk
  • Cillit Bang
  • schuurspons
  • en na het lezen van de pop en pen, ook al Vicks,
  maar niets werkt. Wie weet nog iets om te proberen, verpest is het toch al! Alvast heel hartelijk dank voor jullie tips

  Jolien

  12.217. Stinkende vaatwasser incl. het schone service

  Nou ik wil het ook nog even hebben over die stinkende vaatwasser. Ik heb het in geen jaren gehad maar sinds een maand stinkt mijn hele sevice en ik word er doodziek van. Zelfs als ik de vaat nogmaals laat draaien, niets helpt. Iedere keer als bezoek komt lig ik aan alles te ruiken, schaam me dood. Wat is er in godsnaam aan de hand. Er moet toch iemand een oplossing hier voor hebben.

  Nou het beste is in het vervolg maar weer mijn handen te laten wapperen en die machine het balkon af!

  Groetjes Ruth

  12.218. Schoonmaken van een frituurpan.

  Ik heb mijn frituurpan zo goed als nieuw gekregen door hem met te vullen met water en soda. Vervolgens aan de kook brengen en al de vetresten lossen op. Werkte bij mij prima.

  Monique

  12.219. Kattenpis

  Gewone azijn is het enige dat helpt om die vieze lucht te verwijderen. Soms moet je het wel een paar keer gebruiken, maar het werkt uiteindelijk wel.

  Joyce

  12.220. Pies op de mat

  De reden is overigens dat hij naar buiten wil. Mijne deed het ook een tijd nadat in de zomer regelmatig de deur open had gestaan en hij dus vrij was om te gaan en te staan waar hij wilde. Toen het weer omsloeg had ik uiteraard de deur niet meer open en was meneer beledigd....

  Joyce

  12.221. Stinkende vaatwasser

  Spoel 'm een keer met schoonmaakazijn! Soda wil ook wel helpen trouwens, heb ik ook gedaan. Misschien is er bij u iets met de afvoer aan de hand, check dan ook het zeefje goed.

  Veel succes. Jacqueline

  12.222. Kringen in houten tafel

  Geleerd van mijn moeder, kringen in een houten tafel haal je weg door ze in te wrijven met koperpoets.

  Maries

  12.223. Kattenpies

  Zelf gebruik ik doekjes die je kunt kopen om zelf in je droger droog te stomen. Het is een pakket, plastic zak enz daar moet dan het doekje met je kleding in. Die doekjes gebruik ik ook om bekleding af te doen.

  Maries

  12.224. Aanslag binnenkant drinkflesje

  Reactie op 11.94

  Ik weet dat je een glazen fles met aanslag heel goed kunt reinigen door er gras met water in te doen en dan een tijdje schudden. Of dit ook helpt bij plastic flesje is het proberen waard.

  Veel succes. Cor

  12.225. Aanslag binnenkant drinkflesje

  Het flesje voor de helft vullen met schoonmaakazijn; dit goed schudden, bijvullen met warm water. Dit bv 'n nacht laten inwerken .....en schoon is ie.

  12.226. Schoonmaken binnenkant fles

  De binnenkant van flessen kun je schoon krijgen door er een bruistablet voor kunstgebitten in te gooien en er warm water bij te doen.

  12.227. Hier ook

  Wij na vakantie hetzelfde probleem. Weken weg en diepvries stil gevallen na dag 1. Ik weet dus wat voor geur het is. Wij hebben alles ontsmet met Dettol. 3 dagen azijn in de diepvries gezet. Via een tip van een ander forum hebben we nu al een hele dag een doorgesneden komkommer erin gelegd. De andere tips waren; afwassen met citroenwater, afwassen met melk en citroenschil erin leggen. De laatste tip was de diepvries terug opzetten en er enkele boterhammen inleggen. Ik probeer ze gewoon allemaal 1 voor 1 uit en er zal er wel 1 helpen zeker. Veel succes

  Pascale

  12.228. Kattenpis van buurkat op suède bank

  Misschien een idee (ik werk bij een verzekeraar): als het niet je eigen kat is geweest die op de bank heeft geplast kun je de eigenaren van de kat vragen of ze een AVP-verzekering (aansprakelijkheid particulieren) hebben die ook schade van hun huisdieren dekt (meestal standaard meeverzekerd). Je kunt hen dan aansprakelijk stellen voor de schade en eventueel op kosten van hun verzekeraar de bank professioneel laten reinigen of misschien wel een nieuwe vergoed krijgen.

  Succes ermee!

  Groeten, Iris

  12.229. Reactie inkt pop

  Inktvlekken zijn er met spiritus uit te krijgen, ik zou het proberen met schuurmiddel en spiritus op een schuursponsje. Ik heb ooit in een jaszak waarvan een inktpen helemaal was uitgelopen het schoongekregen met spiritus. Pas wel op, het is brandbaar. Dus daarna goed schoonmaken, afwasmiddel ofzo. Ik hoop dat het lukt probeer eerst een klein stukje.

  groetjes Esther

  12.230. Mogelijke oplossing voor stinkende vaat.

  De lucht ligt inderdaad aan het grondwater/ de leidingen. Wanneer je wat olijfolie in de afvoer giet, dan sluit dit het wateroppervlak af en de geur verdwijnt.

  Lineke

  12.231. Stinkende vaatwasser

  Afvoer na laten kijken, waarschijnlijk verkeerd aangesloten, waarschijnlijk is er geen stankafsluiter geplaatst waardoor rioollucht in de vaatwasser komt.

  Heerlijk.

  Hans

  12.232. Kattenpies

  Ik lees herhaaldelijk over mensen die last hebben van kattenpieslucht. Mijn kat heeft ook op de vaste vloerbedekking gepiest en op mijn rugzak. De lucht gaat er echt niet uit, wat je ook probeert. Als iemand mij een middeltje aan de hand kan doen dan juich ik dat van harte toe. Als je bij mij het huis binnenkomt stinkt het namelijk ontzettend. De enige werkbare tip die ik ooit heb gelezen is mottenballen op de plekken leggen waar de kat piest. Daar hebben ze namelijk een ontzettende hekel aan. Het klopt inderdaad maar de plekken die aangetast zijn blijven erg vies. Enige oplossing is overal nieuwe vloerbedekking, maar ja, dat is zo kostbaar

  Els

  12.233. Strepen op laminaat

  Hoi,

  Voor mijn vloer gebruik ik blue wonder. Dat helpt super goed. Streeploze vloer.

  groetjes Dorothee

  12.234. Stinkende vriezer

  Na onze vakantie bleek de vriezer te zijn ontdooid en alles heeft er zo'n 2 weken bedorven ingezeten. Na een rigoreuze schoonmaak met sop, chloor en azijn komt er nog steeds een vreselijke lucht uit. Wie heeft er een goede tip om deze nare lucht te verwijderen?

  Ceciel

  12.235. Schone frituurpan

  Wat water in de frituurpan en een tablet die je voor een afwasmachine gebruikt (heb ik van mijn schoonzus gekregen heb geen afwasmachine) dan even aanzetten en laten koken en hij wordt brandschoon wel even naspoelen.

  Wel uitkijken voor overkoken dus erbij blijven en niet teveel water erin.

  succes Mieke

  12.236. Vervelende geur

  Danny,

  Toen ik een tijdje geleden de voortuin had laten voorzien van klinker op een laagje zand/cement, heb ik ook een tijdje last gehad van een soort rotte eieren stank. Dit bleek een zwavelverbinding te zijn die vrijkwam uit het cement. Het duurde even voordat ik er achter kwam waar de stank nu precies vandaan kwam, maar al snuffelend kwamen we er achter dat dit uit de stopcontacten kwam. Wat bleek, vanuit de stopcontacten was een luchtverbinding met de spouw. Ik heb bij alle montagedozen welke achter de stopcontacten zitten, gekeken of en waar er lucht uitkwam, afgekit en klaar was klara. Daarna geen stank meer gehad.

  groeten van Nanjo

  12.237. Slootlucht aan de vaat uit vaatwasser

  Kan het misschien zijn dat er geen sifon is gebruikt of dat de sifon in de wasautomaat te klein is om weerstand te bieden aan (lucht)overdruk op de afvoerbuis. Dit gebeurd soms als de beluchting op de afvoer onvoldoende is. Zorg voor een goed beluchting op de afvoerbuis en plaats eventueel een exta sifon. Mogelijk zijn jullie dan van die putlucht verlost.

  Nanjo

  12.238. Tricel garagezeep

  Ik had het zelfde probleem. Alles geprobeerd tot dat mijn vriend met Tricel garagezeep (handcleaner) het ging proberen. Het is een klus en ik adviseer je ook een staalborstel te gebruiken. Maar de afzuigkap is weer blinkend schoon.

  Veel succes! Anne

  12.239. Frituurpan van binnen schoon krijgen

  Een frituurpan kun je op 2 manieren van binnen schoon krijgen zonder schuursponsje. Je doet water in de pan en dan òf een vaatwas tablet òf soda erin, en laat de frituurpan aan staan en pruttelen. Na een half uurtje blinkt de pan bij allebei de produckten. Veel succes.

  Marian

  12.240. Vieze lucht uit vaatwasser/glazen

  Ik had ook af en toe last van een vieze lucht op mijn borden en glazen, hoewel ze wel schoon waren. Het is inderdaad zo dat sommige mensen er gevoeliger voor zijn dan anderen. Ik ruik het bijvoorbeeld al direkt.

  Maar nu, de lucht bij ons bleek veroorzaakt door eieren. Wanneer er eigeel op het servies terecht is gekomen, geeft dat een bepaalde muffe lucht af die niet verdwijnt in de vaatwasser. Nu spoel ik de met ei besmette delen af met zout, vervolgens in de vaatwasser.... nergens last meer van! Misschien helpt dit bij jullie ook!

  Groeten, Carli.

  12.241. Gietijzeren branders en pannendragers

  Iemand enig idee hoe je gietijzeren branders en pannendragers het beste schoon kan maken? B.v.d.

  Nancy

  12.242. Stinkende vaat

  Wat betreft het servies dat raar ruikt na een wasbeurt, ik heb dat ook. Ik ruik een vreemde geur, sinds wij dus een vaatwasser hebben en als ik dan de keukenkastjes opendoe, dan ruik ik dat. Ik weet zeker dat het een combinatie is van het gebruik van de vaatwasser en de middelen die daarin moeten en ik denk dat het vooral de blokjes zijn en een bepaald bestanddeel erin die het hem doen. Ik ruik deze geur ook bij mijn zus en die heeft er een goede verklaring voor, dat wat je ruikt is een basisgeur voor zeep. Die geur ruik je nooit in shampoo of zeep, maar het is de basis voor allerlei producten die ervoor zorgt dat iets schoon wordt.

  Evelyn

  12.243. Frituurpan

  Vul je frituurpan tot maximum met water, doe er een vaatwastablet in en zet hem aan. Laat het water tegen de kook aan komen. Na een tijdje is je fituurpan als nieuw.

  Erica

  12.244. Vetgeur

  Beste,

  hoe krijg ik de geur van frituurvet uit kleding? De kleding is perongeluk gewassen met doeken waarmee het frituurvet van de omgevallen frituurpan werd verwijderd (2 liter....). De kleding stinkt na drie keer wassen met allerlei producten nog steeds.

  bedankt Heleen

  12.245. Fritesgeur

  Probeer eens met soda-kristallen, oplossen in warm water, laat de kleding daarin weken en daarna zo warm mogelijk wassen in de machine. Als het dan nog niet lukt, wachten op de winterkoopjes in januari...

  Ivo

  12.246. Waterslot droog

  Misschien staat er geen water meer in de shifon. Dan is hetgene wat de vieze lucht die er achter zit tegenhoudt, zoiets noem je een waterslot.

  lc

  12.247. Kattenplasjes

  Strooi vanillesuiker op de plek en laat dit een dag liggen. Daarna opzuigen met de stofzuiger.

  Hetty

  12.248. Frituurpan

  Hoi, vet eruit halen, vullen met warm water, wat afwasmiddel erbij, frituur aanzetten en het kookt zelf schoon.

  succes Annelies

  12.249. Vergeelde pianotoetsen

  Mijn moeder maakte deze altijd schoon met 4711. Daarna waren ze weer helemaal wit.

  Sijbrand

  12.250. Fritesgeur 11246

  Beste Ivo,

  Ik ben je hardstikke dankbaar: je tip heeft geholpen. De kleding (fleece stof) had echt alle vet geabsorbeerd en was niet schoon te krijgen. Dank zij jouw tip weer draagbaar. Zal bij het dragen in blijdschap aan je denken.

  Heleen

  12.251. Stinkende vaat

  Wel, ik heb géén afwasmachine, maar soms toch wel stinkende vaat. Persoonlijk heb ik het altijd naar hondenkwijl vinden ruiken, er valt absoluut niet te eten van zo'n bord. Tot nu toe dacht ik dat ik overgevoelig was ofzo maar nu lees ik hier zoveel gelijkaardige verhalen, dat ik enigzins opgelucht ben :-) Ook met een gloednieuw afwassponsje en na heel goed naspoelen gebeurt het soms. Dus, moet het op één of andere manier toch aan het leidingwater liggen. Het is me overkomen op verschillende adressen in Antwerpen, maar niet overal in dezelfde mate.

  weird!

  Freya

  12.252. Vieze geur in servieskast

  In onze oude servieskast hangt een hele vieze geur. Al het servies ruikt ernaar. We hebben alles al geprobeerd, maar de geur blijft. Heeft iemand een idee hoe we die geur eruit kunnen krijgen?

  Karin

  12.253. Rooklucht na een feestje

  Heb je last van rook lucht in je huis na een feestje? Ik heb ooit de tip gekregen om s avonds voor je naar bed gaat alle asbakken te legen en enkele kommen kokend heet water met lekker ruikende sop neer te zetten. De dag erna is de lucht aanzienlijk minder sterk en vaak helemaal verdwenen.

  Laatst hadden we familie te eten we gingen gourmetten en fonduen. De hele avond hadden deze dingen in ons huis staan stinken. s Avonds een paar schaaltjes neer gezet en de dag er na nog en keer en daarna was de lucht weg!

  suc6 groetjes Jessica

  12.254. Rooklucht na een feestje

  Wat ook super werkt, is een Lampe Berger. Dat is een apparaat wat al meer dan 100 jaar oud is en laboratorisch bewezen is te werken. Op www.anderskristal.nl kan je nalezen wat het nou precies is en inhoud, maar al mijn vieze luchten verdwijnen binnen een half uur! (rook/ kook/ bak/ frituur/ visluchten!)

  Manon

  12.255. Vochtkringen weghalen

  Ik las laatst ergens dat je kringen in moet wrijven met koperpoets. Zachtjes nawrijven en de kring is weg.

  Chiel

  12.256. Schoonmaken frituurpan

  Heet water met soda in de pan doen. Frituur aan doen en water met soda even laten koken. Er altijd bij blijven. Water ong. 10 minuten laten koken. Leeg gooien en het vet laat veel gemakkelijker los.

  Ina

  12.257. Stinkende vaat

  Wij hebben dit vroeger ook gehad, blijkt dat je een Cyfon moet plaatsen aan je afvoerleiding. Wij hebben dat gedaan en hebben sindsdien geen last meer. En voor je vaatwasmachien proper te maken gebruik je gewoon Calgon 3 in 1, is goed voor je vaatwasser, je afwas is altijd mooi proper, en ook je afwasmachien blijft er als nieuw uitzien van binnen zoals je het kocht.

  Viper,

  12.258. Verwijderen kattenpies lucht

  Onze kat van 11 heeft in de (nieuwe) schoenen van mijn dochter geplast. Ons gezin telt 4 personen, maar hij plast alleen in haar schoen. Heb geprobeerd de lucht eruit te krijgen, maar uiteindelijk de schoenen weggegooid. Pas weer een nieuwe laars gekocht en ja hoor. Zij heeft het maar 1x aangehad en de kat heeft er alweer in/op geplast. Wie o wie kan mij helpen?

  Waarom plast hij alleen in de schoen van mijn dochter en hoe krijg ik die lucht eruit. Telkens nieuwe schoenen kopen is een dure grap.

  Lilian

  12.259. Verwijderen van kattepis lucht

  Kun je niets in de schoenen leggen. B.v een spray van lavendel daar houdt de poes niet zoveel van?

  groetjes, Myla

  12.260. kattenlucht

  Mijn kater heeft in de maxicosi van mijn zoontje zitten plassen. Nu heb ik t al 4x gewassen die hoes. Vraag me af hoe ik die lucht weg krijg, komt iedere x weer tevoorschijn.

  groetjes Alisa

  12.261. Vloerplaat kachel

  Hoe kan ik de vloerplaat onder mijn houtkachel goed schoonkrijgen. Er zit nu een doffe vlek nadat iemand er verf af heeft gehaald met terpentine.

  12.262. Chloor

  Neem een spuitfles vul een laagje van 0,5 mm met chloor/bleekmiddel vul de rest met water. Sproei hiermee op de stinkende plekken. Succes.

  Douwe

  12.263. Witte voegen

  Onze badkamer waren de voegen vergeeld en heel vies. Ik heb het zelf schoon gemaakt met het middel van HG schimmel-, vocht-, en weerplekkenreiniger. Ik heb de voegen weer mooi wit gekregen. Het is wel aggresief spul, ik zal wel ventileren als je gaat gebruiken.

  Rianne

  12.264. Chloor trekt katten aan?

  Ik ben ook op zoek geweest naar middeltjes om van de stank af te komen, maar heb ook gelezen dat chloor juist katten aantrekt. Blijkbaar vinden ze de geur lekker. Als je buiten een kat van een plekje wilt hebben schijnt koffieprut op die plaats te helpen. Maar dat is nog geen oplossing voor buurtkatten die in je huis komen pissen, want dat is mijn probleem...

  Marijke

  12.265. Urinelucht van katten

  Het enige wat helpt om de geur weg te krijgen is door het schoon te maken met schoonmaakazijn. Dit is ook het enige dat helpt om de kat niet terug te laten komen om te plassen op die plek. Heb dit zelf ook gehad (meerdere malen doordat ik katten gefokt heb) en schoonmaakazijn werkt perfect!

  succes ermee

  Nicole

  12.266. Re.: 11.35 Rooklucht uit computer verwijderen

  Hallo Eugene,

  Je mag best wel een beetje 'soppen': gebruik een microvezeldoek en bespray deze licht met bijvoorbeeld glassex. Poets hiermee alles, behalve de contactjes van stekkers en het moederbord. De binnenkant van de kast kun je ook uitstekend poetsen door alle wandjes los te maken. Probeer vooral de voeding schoon te maken. Omdat deze warm wordt tijdens het computeren, zal deze ook stank verspreiden. Mocht het echt niets helpen en mocht de computer op zich genoeg waard zijn om 'm wel te willen gebruiken, dan kun je overwegen er een nieuwe ventilator in te (laten) zetten. Een doorrookte ventilator verspreid zelf namelijk ook veel geur. Een goede reden om meteen een stillere ventilator te nemen!

  Ik werk zelf veel met computers en heb ooit voor een klant een bakkerijcomputer moeten oplappen. De speculaaslucht die daaruit kwam, hééérlijk!!!

  Victoria

  12.267. Reukvrij maken

  Dag Francis,

  Ik hoorde van iemand die heel goedkoop een lijkenauto kocht vanwege de geur. Hij heeft die eruit gekregen met oude broden en koffiedrap. Wat betreft de muren kun je het beste advies vragen aan een biologische (oudere) schilder: die kent nog allerlei tips. ('Met Verve' in Malden?) Veel succes en h.gr. van Nonny

  P.S. Ik las net over ammoniak. Gebruikte ik vroeger ook, maar een lucht, net als chloor. Chloor was wel het beste om iets echt schoon en vetvrij te maken, zoals mijn stenen aanrecht 1x per jaar. Ik ben nu overgestapt op milieuvriendelijk St.Marc poeder, gebaseerd op dennenhars. Je kunt het voor de was gebruiken en sterk geconcentreerd als afbijt of schoonmaakmiddel.

  Vochtkringen krijg je eruit via ontweringswater: ook gekocht bij de biologische schilder. Ik geloof dat het tegenwoordig zelfs bij Gamma staat. Vlek inwrijven, laten trekken en hij verdwijnt vanzelf. Daarna weer met boenwas ofzo.

  11.45: ik las dat je een koelkast of vriezer reukvrij krijgt door te wassen met soda. Melk neemt ook de luchtjes over.

  Lucht in een huis met droge kamer en zonder muizen? Ik vraag me af of en hoe dit huis geisoleerd is. Als dit verkeerd is gebeurd, bijv. bij enkelsteens muren met voorzetplaten en van buiten behandeld met een niet-ademende coating, dan moet het vocht ergens naar toe. En kan het binnen aardig gaan broeien en stinken. Ik zou eens advies vragen bij Bouw- en Woningtoezicht c.q. isolatiebedrijven.

  Een olieverfschilderij reinigen? Ik dacht met terpentine, maar ik zou eerst maar eens bij een kunsthandel informeren.

  nonny verspuij

  12.268. Vraag over roetvlekken

  Hallo,

  Thuis hebben we een brand gehad, en de voegen tussen de tegels zijn zwart in de badkamer. We hebben reeds met verschillende producten geprobeerd om deze voegen terug wit te krijgen. Helaas niets blijkt te helpen. Kunnen jullie ons misschien helpen om het juiste middel te vinden, zodat we terug witte voegen hebben.

  Alvast bedankt, vele groetjes, Sandrine

  12.269. Tip voorstrepen op garagevloer

  HG heeft er twee oplossingen voor:
  1. een impregneermiddel voor tegels zodat vuil niet in de tegels trekt
  2. idem maar dat tegelijk de tegels stroef maakt/houdt
  Feit blijft dat je de zaak wel moet blijven schoonmaken maar dat gaat een stuk makkelijker dan zonder het impregneren. Bij dagelijks gebruik van de garage werkt oplossing 1 nu al bijna een jaar tot volle tevredenheid. Het spul is wel duur, ca. 17 tot 20 euro voor een halve liter.

  Simone

  12.270. Olieverfschilderij op paneel

  Wie heeft een goede tip om (zonder risico) een olieverfschilderij op paneel schoon te maken?

  Jetty

  12.271. Verwijderen wascokrijt van muur

  Kwam toevallig voorbij en zag de vraag over wascokrijt op de muur. Wasco is eenvoudig te verwijderen met wol! Wol neemt nl vet (lanoline) op. Wasco bestaat uit vetten. Als je erover nadenkt eigenlijk heel logisch.

  Succes en groetjes, Ria

  12.272. Braakselgeur in de auto

  M'n dochtertje spuugde onlangs de wagen onder, sindsdien blijft er een ongelooflijke zure geur hangen. Fébrèze hebben we reeds geprobeerd. Ook een potje azijn gedurende de nacht in de auto. Dat hielp al een groot stuk, het vreet een deel van de geuren op. Het eerste uur stinkt het dan wel naar de azijn, maar dat verdwijnt vrij snel. Bijkomende tips zijn welkom!

  Wim

  12.273. Koud ontvetter en reiniger

  Daily Degrease koudontvetter en reiniger, leverancier in NL is Q-ing Chemicals uit Roosendaal, Dit product vervangt 5 á 6 schoonmaak middelen. Haalt vlekken weg uit tapijt, lost moeiteloos nicotine vlekken op, enz enz

  Chemie

  12.274. Olieverfschiderij

  Uw olieverfschilderij kan opgefrist worden met een rauwe aardappel over te wrijven (probeer op een klein hoekje).

  Werner

  12.275. Kattenpis op tent?

  Wij hebben per ongeluk onze kat opgesloten op zolder, waarbij deze onze tent heeft onder geplast. De tent is van Polyesther en we krijgen nu de geur er helemaal niet meer uit.

  Azijnwater mocht niet baten. Wie weet wat we nog meer kunnen proberen?

  Paula

  12.276. Biotex

  Voor heel veel schoonmaakwerkzaamheden kan je ook een sopje van groene biotex en water gebruiken. Bijv. het schoonmaken van de afzuigkap, tegels in de badkamer, magnetron of oven, tapijt schoonmaken enz. Ik gebruik het altijd en heb geen ander schoonmaakmiddel meer nodig.

  Kimmie

  12.277. Stinkende vaatwasser

  Wij hebben ook last van stinkende vaat uit de vaatwasser. Het is zo'n vieze sloot/vis lucht. In ons oude huis, zo'n 4 straten verderop, hadden we er geen last van. Nu heb ik op aanraden van mijn vader het zout en de glasspoelmiddel weer gevuld en het probleem is verholpen! Wel moet de glasspoelmiddel op een hoog niveau staan. Wij wonen in Z-holland en hebben een Siemens vaatwasser. Soms ruik ik de lucht ook na het schoonmaken, maar voor korte tijd en niet zo erg als op de vaat. Wij dachten dat wij de enige waren met dat probleem.......

  Suc6! Iris

  12.278. Stinkende vaatwasser

  Ik heb 11 jaar een afwasmachine, nog nooit een stinkende. Wat ik doe is alles eerst even snel omspoelen en dan een kort programma instellen, je hebt zelfs een half tablet nodig. Echt mijn moeder doet idem dito en ook nog nooit een stinkende afwasmachine en ik gebruik hem bijna dagelijks.

  Nicole

  12.279. Schone frituurpan

  Om de frituurpan schoon te krijgen en te houden, doe ik voor het vernieuwen van het vet een vaatwasblokje met water (niet te vol, want het water gaat koken) in de frituurpan en laat hem een tijdje koken. werkt prima,

  gr Yvonne

  12.280. inktvlekken verwijderen

  Een poos geleden had ik een vrij grote inktvlek op een borstzakje van een goed overhemd. Ik heb de vlek in een schaaltje melk gelegt, even laten inweken en uitspoelen met koud water (gewoon even onder de kraan). Daarna nog 1 of 2 keer herhalen met steeds schone melk. Daarna gewoon meewassen in de wasmachine. De vlek was er helemaal uit!


  12.281. Inktvlekken verwijderen

  Een poos geleden had ik een vrij grote inktvlek op een borstzakje van een goed overhemd. Ik heb de vlek in een schaaltje melk gelegt, even laten inweken en uitspoelen met koud water (gewoon even onder de kraan). Daarna nog 1 of 2 keer herhalen met steeds schone melk. Daarna gewoon meewassen in de wasmachine. De vlek was er helemaal uit!

  Martine

  12.282. Binnenkant plastic flesjes schoonmaken

  Ik las je vraag over plastic flesjes van kinderen. Het is misschien raar maar ik moest aan het drinkflesje van onze konijn denken. Na verloop van tijd komt daar een groenige aanslag in en die verwijder ik dan door er een klein beetje schelpenzand in te doen en verder aanvullen tot de helft met water. Flink schudden en daarna goed schoonspoelen. Alle aanslag is dan gegarandeerd weg. Misschien werkt het bij jouw plasti flesjes ook.

  Martine

  12.283. re: slootlucht uit vaatwasser

  Ik heb ooit een 2e-handse vaatwasser gekregen die ook stonk. Heb toen in de supermarkt een schoonmaakmiddel voor de vaatwasser gehaald. Dit zet je op z'n kop in de vaatwasser en een programma draaien zonder afwas. Dit hielp erg goed en doe je ongeveer eens per half jaar. Ligt eraan hoe vaak je de machine gebruikt.

  Succes

  Anita

  12.284. Tip rioollucht

  Misschien een tip, zit er wel een bocht in de afvoer zodat je dus niet de rioollucht ruikt. Kan zijn dat het afvoerwater direct naar beneden loopt en dat de stank zo ontstaat.

  12.285. Schapenvacht wassen

  Volgens de raad van t.Kaat: zeepvlokken oplossen in bad of douche, vacht met de wol naar onder leggen en erop stappen. Meermaals spoelen, druipnat met de wolzijde langs onder, vlak op een droogrek laten drogen (NIET IN DE ZON). Ik heb het geprobeerd en die was als nieuw. Succes!

  Annick

  12.286. Balpen vlekken

  Balpen krijg je het beste weg met alocol 70%. Maar je moet het wel zo gauw mogelijk doen. Goed inwrijven, een paar keer herhalen. Maar als het al erg oud is, zal het denk ik niet meer helpen.

  Jeanne

  12.287. Slechte geur

  Als de geur ruikt naar oude koffie, ligt de oorzaak toch bij muizen. Zijn ze niet op zolder te vinden dan kunnen ze zich toch ergens tussen de spouw van de muren bevinden. Op zoek gaan naar gaatjes in de muur, vergif leggen en na een tijdje de gaten dichten, eventueel luchtgaten voor een stuk dichtmaken met geplooid kippegaas.

  Camille

  12.288. Geur vaatwas

  Een vaatwas kan slechte geuren afgeven als er stukjes voedselresten blijven plakken in de filter(die moet perfect schoon zijn). Het zou ook kunnen dat er resten blijven zitten in de siffon van de afvoer, als je deze uit elkaar kan halen even nazien, anders kan je het nog proberen door er een ontstoppingsmiddel in te gieten en te laten weken.

  Camille

  12.289. Vlekken weg uit licht suede bankstel

  Ik heb onlangs een beige suede bankstelgekregen van vrienden,toen ik hem op kwam halen zag ik dat hij echt heel smerig was(vet vlekken,kringen,enz). Ik heb toen "white wizard" van HG gekocht. Dit werkt echt super. Insmeren, even met een afwasborstel er overheen, in laten trekken en met een vochtige doek nawrijven. Gegarandeerd succes.....

  Sandra

  12.290. Roetvlekken op muren met stucwerk

  Op onze muren met stucwerk zitten roetvlekken, omdat er een kachel heeft staan walmen. Wie heeft er tips om dit schoon te krijgen?

  Groetjes, Anja

  12.291. White wizard

  Ik heb net op de site van HG gevonden, maar kan het product White Wizard niet vinden, bij DA wist ook niemand wat ik bedoelde. Waar heb je dit gekocht? is dit misschien al even geleden geweest, wellicht wordt het niet meer verkocht en kan ik het daarom niet vinden?

  Groetjes Angel

  12.292. Nicotine weg

  Van HG is een produkt te koop bij de supermarkt, het heet HG sierpleisterreiniger. Ik rook zelf flink dus vanmiddag begonnen met dat spul op de muren rolen met een roller. Het is net toveren, alles is weer hagelwit!!

  Gerda

  12.293. Koffievlek in mijn houten vloer en witte vlekken door het wrijven!!!!!

  Wie kan mij aub helpen? Ik heb al een hele tijd een koffievlek in mijn houten vloer (hij is niet gelakt)hij is behandeld met wax of olie. Ik heb al vanalles geprobeerd maar krijg de vlek er niet uit en te hard wrijven durf ik niet want ik heb al een paar witte vlekken in de vloer van het wrijven wat ik dus ook niet meer verholpen krijg. Wie kan mij aub toch helpen?

  Groetjes, Linda

  12.294. Bedorven vlees lucht.

  Beste mensen.

  Onlangs zijn we van vakantie terug gekomen en is onze diepvriezer uitgevallen. Het vlees wat er ca 21 dagen in heeft gelegen heeft ene dusdanige geur achtergelaten dat we na grondig reinigen nog de stank zweem opsnuiven.

  We hebben met citroenzuur, azijn, amoniak, en diverse schoonmaakmiddelen de diepvries bakken en diepvries grondig gereinigd. De buiten toegangdeur en de balkondeur open gelaten om door de tocht van de reuk af te komen. Echter zonder succes.

  Weet u een reinigingsmiddel of desinfecteermiddel die de geur defintief doet verdwijnen of oplossen. Het is natuurlijk een vorm van bacterie die de stank veroorzaakt!

  Graag uw hulp. J van Eldijk.

  12.295. Slootlucht uit de vaatwasser

  Wij hebben hetzelfde probleem af en toe bij onze 1,5 jr oude Miele wasmachine. Het advies van Miele is 2 x leeg draaien op de heetste stand en daarna behandelen met zo'n pakje ontkalker. Vooralsnog is de lucht er inderdaad af! Wellicht dat dit met de vaatwasser ook werkt.

  happy mam

  12.296. Stinkende vaatwasser


  Wij hadden ook regelmatig stinkende borden uit de vaatwasser. We zijn erachter gekomen dat als je borden of pannen waarop je gekookte of gebakken eieren hebt gehad de complete vaat na een vaatwasbeurt stinkt. Sinds we dit even een beetje schoonmaken voordat het de vaatwasser ingaat je helemaal geen last meer hebt van de lucht.


  12.297. Schoonmaken van gietijzeren pannendragers

  Beste mensen,

  Heeft iemand een idee hoe ik gietijzeren pannendragers kan schoonmaken. Ik krijg de vetplekken er niet vanaf. Alvast bedankt voor de reactie.

  F. Hajioui

  12.298. Hele vieze lucht vriezer

  Hoe is het nu met die vieze lucht? Ik heb hetzelfde met de vriezer, mijn zoon heeft in onze vakantie de verkeerde stekker er uit getrokken. Heel mijn vriezer was ontdooit, de lucht was niet te harden! Alles gepobeerd, met soda met chloor, de lucht gaat er niet uit. Weet iemand een oplossing?

  Annelies

  12.299. Luchtjes

  Dat van die koffiebonen is zeker waar. Ik wekte in een ziekenhuis waar een patient lag met een heel vervelende lucht. Er werd een schoteltje gemalen koffie neergezet en het werd inderdaad minder.

  Marijke

  12.300. Gallucht

  Mijn kinderen moesten vaak in de auto overgeven, ik had altijd een fles spiritus en een paar oude doeken bij mij. Schoonmaken met spiritus en de lucht is zo weg.

  Tineke

  12.301. Balpen inkt in gordijnen

  Mijn zoon heeft eens strepen gezet met een balpen op en stoffen bank, geen gezicht natuurlijk, met spiritus is alles eruit gegaan.

  Tineke

  12.302. Nare geurtjes

  Het helpt vaak om een schoteltje met soda in de koeling of vriezer te zetten, dit verwijdert eigenlijk alle nare en vieze luchtjes

  Dineke

  12.303. Heet wassen met soda

  Wij hadden hetzelfde, ik heb soda in de vaatwasser gedaan in plaats van wasmiddel. Daaran zonder vaat op het hete programma laten draaien. Volgens mij was het daarna beter.

  succes, Wiel

  12.304. Wasco verwijderen

  Wasco krijt lost op in spiritus want het bevat vet. Resten opgeloste wasco+ spiritus weer verwijderen met een sopje of bijv. St Marcs verfreiniger

  Mies

  12.305. Schimmel op bankstel verwijderen

  Schimmels gaan dood door er een alcoholoplossing van 70% op te sproeien. Deze verhouding is essentiëel omdat ze alleen zó de schimmel 'binnenkomen'. Normaal is invriezen ook een optie, maar niet voor een bankstel....

  Mies

  12.306. Schilderij reinigen

  Een aardappel? Dat laat enkel troep achter.
  1. begin met een zachte kwast het af te nemen in licht draaiende bewegingen, evt. stofzuiger erNAAST houden. Nu is het stofvrij

   Als het een duur schilderij is: overlaten aan een restaurator voor de rest. wil je zelf wat doen:

  2. is de verf vrij 'vlak' én het schilderij gevernist of met acryl gemaakt dan kun je een vochtig doekje proberen; let wel: niet duwen!
  3. als de vernis vergeeld is moet die eraf gehaald worden dit is echt een werkje voor de specialist: dat doen ze met wattenstaafjes en terpentine. De truc is dat je alleen het vernis en niet de verf meeneemt
  Mies

  12.307. Verwijderen van sigarettenrook in houten tafel

  Wij hebben een tafel van iemand overgenomen maar die mensen hebben gerookt. Nu heb ik de tafel met water met daarin een scheut ammonia schoongemaakt maar er blijft een verschrikkelijke geur vanaf komen. Wie o wie heeft nog een goede suggestie. De tafel is té mooi om zomaar weg te doen!

  Sabina


  12.308. Weg vieze lucht uit vaatwasser,... heerlijk frisse citroenlucht

  Heb jij dat ook, dat als je de vaatwasser opentrekt er zo'n vieze lucht uitkomt?? Ga dan eens naar de Schlecker (Duitse drogist)Voor maar 1 euro verkopen ze geurtjes voor in de vaatwasser, in de geuren appel en citroen (de citroen is heerlijk fris) je hangt het aan een uitstekend punt in je vaatwasser, het gaat zo'n 50 beurten mee en je weet niet wat je ruikt . zo fris, heb het al aan vele mensen aangeraden...
  De 1e x dat ik het kocht zeiden ze mij dat ze per week zo'n 3 dozen bestellen omdat het zo ontzettend goed loopt.. goedkoper dan Calgon in ieder geval... Succes


  12.309. Buitenkant frituurpan schoonmaken

  Onlangs heb ik de afzuigap buiten alle verwachting schoongekregen met een bakje water met flink afwasmiddel erin, tevens azijn daarin toegevoegd en op het doekje/sponsje een flinke klodder quick and brite gedaan en daarmee gepoetst (de buitenkant, ik bedoel dus niet het filter) en het ging er zonder dat ik veel druk hoefde uit te oefenen, zo van af, echt waar. Dat spul staat eigenlijk allang vrijwel ongebruikt in m'n aanrechtkastje, maar ik moet zeggen het werkt perfect voor dat soort klussen, dus ook ongetwijfeld voor de buitenkant vd frituurpan, maar dan wel in combin. met afwassopje. Ik heb het spul tevens in een sprayflacon gedaan en gebruik het nu als reiniger voor div. klusjes en is tevens milieuvriendelijk en er zitten niet van die chemische parfums in. Ik zou zeggen probeer het gewoon.

  Jasmijn

  12.310. Frituurpan

  De frituurpan schoonmaken gaat het beste met een tablet van de vaatwasmachine. Moet je wel bij blijven, want het schuimt goed. Zo doe ik het altijd.

  groetjes Mia

  12.311. Balpen van pop verwijderen

  Balpen kun je met spiritus verwijderen.

  Succes!

  Anita

  12.312. Inktvlekken in gordijnen

  Ook inkt kun je met spiritus verwijderen.

  Succes!

  Anita

  12.313. Water

  Water heeft gemiddeld in Nederland een slechte kwaliteit, als er maar een beetje reactie plaatsvind tussen al de stoffen die de zuivering er niet uitkrijgt is het niet raar dat het gaat ruiken.

  Ik denk dat een oplossing is zelf je water te vitaliseren. Een vriend van mij heeft een vitaliser op een composteerbedrijf laten installeren en sindsdien is de stankoverlast van de omwonenden ivm. de compostering verdwenen.

  Kijk maar eens op www.goldenheart.nl/water.html.

  groetjes Harmen

  12.314. Frituurpan schoonmaken

  Een klein laagje warm water in de frituurpan doen met een vaatwastablet. De frituurpan aanzetten en doordat het water met schoonmaakmiddel dan omhoog komt is je frituurpan weer als nieuw!

  Let op; gebruik niet te veel water... een klein beetje is genoeg!!

  Jennifer

  12.315. (Geur)kattepis verwijderen

  Ga bij voorkeur niet met chloor aan de slag, want katten houden daarvan en breekt ook nog eens niet de vetzuren in de urine af.

  Tip van het asiel is: sopje van biotex groen. Maakt goed schoon, ruikt lekker en de enzymen hierin breken de vetzuren af zodat de geur ook voor de kat weg is.

  Lisette

  12.316. kattenlucht verwijderen

  Bij de dierenwinkel verkopen ze een spuitbusje tegen kattenlucht. Het middel heet Trixx en is er ook voor hondenlucht. Hoe sneller je het gebruikt hoe beter. Je zou ook kunnen proberen de plek eerst schoon te maken met azijn en daarna de geur te neutraliseren met sodawater. (de geur van azijn vinden katten niet prettig en ze plassen er dan vaak overheen)Soda haalt geurtjes weg. Een schaaltje met soda in de koelkast helpt ook tegen vieze geurtjes.
  Marije


  12.317. Balpenvlekken op pop

  Hallo, ik heb hetzelfde op de babybornpop van mijn dochter. Ik heb vicks vaporub inhalatiezalf in huis. Deze op de penvlekken smeren, en dan laten intrekken? Hoe lang? Waarmee moet ik die zalf verwijderen gewoon met water??

  Graag reactie terug,
  Groetjes, Sandra

  12.318. Schoonmaken frituurpan

  Ik heb hetzelfde probleem gehad, maar een laagje goed heet water en dan een vaatwasblokje er in en de pan aanzetten, dat koekt alles wat vast zat weer los. Werkt perfect, let op dat je niet te veel water erin doen anders bruist het over. Succes.

  Sandra

  12.319. Stift van pop verwijderen

  Hoi,

  Mijn dochter heeft net een nieuwe pop gekregen, en heeft deze al ondergekleurd met een stift. Ik krijg het er niet af, heeft er iemand een idee hoe ik dit kan verwijderen?

  Alvast bedankt! Jennifer

  12.320. Verwijderen van Wasco

  Het product binnen de range is Daily Degrease koudontvetter, voor meer informatie of waar te koop bezoek website www.reinigingsmiddelen.come2me.nl.


  12.321. Afzuigkap

  Wat ik net las over de combinatie metalen roosters afzuigkap en soda is waar. Als je die roosters in de soda zet, slaan ze namelijk helemaal bruin uit. Niet doen dus!

  Helaas zijn wij daar door schade en schande achtergekomen dus bij deze: heeft iemand een tip hoe je die roosters weer schoon kunt krijgen?

  Wim

  12.322. Kattepis

  Kattepis schoonmaken met chloor is geen optie, daar katten de lucht van chloor uitnodigend vinden om te plassen, je kan er wel je kattenbak mee schoonmaken.

  12.323. Geurhinder diepvriezer

  Tijdens een verblijf in het ziekenhuis is de electriciteit uitgevallen waardoor alles in de diepvries bedorven is. De stank van de bedorven groenten was niet te harden.

  Uiteindelijk hebben we de geur er uitgekregen met citroen in heet water. De geur zit echter nog in de rubber van de deur.

  Hoe krijgen we die er uit?

  Paulette

  12.324. Witte handdoeken

  Mijn ooit witte handdoeken worden steeds grauwer. Ik was ondertussen al een half jaar op 60 graden in plaats van 40 graden en producten die de handdoeken witter moeten maken helpen niet en zijn duur.

  Kiki

  12.325. Vieze geur uit de afwasmachine

  Wij hebben een wirlpool afwasmachine, het wast goed schoon alleen om de paar weken als de vaat klaar is en je de deur open doet komt er een erg vieze geur uit, die zit dan ook aan de spullen die erin zitten, met name erg vies als je uit een glas wilt drinken en je ruikt eerst dat! We spoelen of vegen onze borden altijd eerst af zodat er nooit grote etensresten in de afvoer komen. Heb ook al zo'n geur ding erin gehangen maar geen resultaat. Wie heeft hier ook ervaring mee en vooral... wie heeft er een oplossing voor?

  Sandra

  12.326. Reactie op handdoeken

  Probeer het eens met steradent (of goedkopere)tabletten, was elke x 2 tabletten mee met de witte was, wil ook wel helpen, vooral niet duur. Of gordijnen wit, verkrijgbaar bij de drogisterij, spul om de vitrage mee te wassen, is wel wat duurder dan steradent, maar je kunt het proberen.

  Sandra

  12.327. Grauwe handdoeken

  Zijn dit theedoeken of handdoeken uit de badkamer? In het eerste geval zou ik ze zo heet mogelijk wassen en naderhand eens wat in bleekwater zetten en naderhand spoelen en buiten drogen.

  Met witte handdoeken uit de badkamer moet je voorzichtig zijn. Was die nooit of te nimmer samen in de bonte was. Er is altijd wel iets dat een beetje uitloopt. Mijn dochter bracht een ooit witte handdoek van mij eens terug uit een studentenhuis. Hij is meerdere malen thuis gewassn zonder dat er bont goed bijzat en ik heb ook deze handdoek in het bleekwater (niet te sterk) gezet. Hij is weer mooi wit en ze krijgt hem niet meer mee!

  Annemieke

  12.328. Leren stoel ruikt naar rook

  Hallo, ik zou willen weten hoe ik sigarettenrook uit leren stoelen kan krijgen heb ze gisteren buiten schoon gemaakt ze zagen er niet uit. nu zijn ze schoon, maar de rooklucht blijft er in hangen als je dan langs de stoelen loopt stinkt het naar de rook.

  Patricia

  12.329. Re. leren stoel ruikt naar rook

  Wij hebben zelf geen leren stoelen, maar ik zag wel dat ze toevallig deze week bij de lidl allerlei schoonmaakspullen in de aanbieding hebben om leren banken e.d. schoon te maken o.a. spray en verzorgingsdoekjes, dus misschien is dat een idee?

  Ingrid

  12.330. Reactie op stinkende handdoeken

  Mijn ervaring is dat ik de handdoeken prima op 40C kan wassen maar dan moet ik er wel erg in houden dat ik ze geregeld even op de 95C met het ondergoed, washandjes, zakdoeken, vaatdoeken e.d. meedraai anders gaan ze echt stinken. Ze ruiken niet vies als ze uit de wasmachine komen maar gaan wel stinken zodra je ze iets nat maakt (je af gaat drogen). Liever draai ik ze altijd met de 95C mee, ze zijn dan veel frisser, maar dat komt niet altijd uit met de andere was. Hetzelfde geldt trouwens voor de theedoeken (voor 't afdrogen van de vaat).


  12.331. Schoonmaken van gietijzeren panijzers

  Ik maak ze geregeld schoon door te schuren met staalwol. De gasplaat zelf niet, die is wit en gaat waarschijnlijk krassen. Maar de pitten en de dragers worden als nieuw met staalwol (die rose waar al schoonmaakmiddel in zit).

  Martine

  12.332. Vergeet niet ...

  Vergeet niet om (af)wasmasjienes regelmatig schoon te maken. Heb zelf onderin de wasmasjien zo'n soort roostertje die om de maand effe d'r uitgehaald moet worden en schoongemaakt. Zit veel vet, haren etc. dan in (supervies karweitje, yek!). Doe ik dit niet of te laat dan krijg ik gegarandeerd een grauwe stinkerige was ... Suc6!

  groetjes Saskia

  12.333. Vaatwasmachine

  Eens per maand spoel ik mijn lege afwasmachine met afwasmachinereiniger. Ik doe dit dan op het intensieve programma. Dan maak ik ook meteen het rooster schoon.

  Normaal heb ik altijd zo'n geurhangertje in mijn afwasmachine zitten. Ik heb geen last van vieze luchtjes en/of stinkende vaat.

  Marie

  12.334. Inkt en pen vlekken op leren bank

  Hoi ik heb pennen inkt op mijn mooie leren bank hoe krijg ik dit er af zonder het leer te beschadigen.

  Nelleke

  12.335. Frituurpan

  Om de frituurpan schoon te maken gebruik men heet water met veel soda, laat het even weken, en je kunt de aanslag er zo uit halen.

  Corrie

  12.336. Muren en plafonds reinigen

  Ik heb vaker muren en plafonds, welke vuil waren van de nicotine of van vetvlekken, gereinigd met professionele bouwontvetter. Deze is verkrijgbaar bij de professionele schilder en werkt werkelijk fantastisch. Succes verzekerd!

  Ben

  12.337. Scheutje azijn

  Hoi,

  hier even een tip van mij. Als ik merk dat de was een "geurtje" heeft, doe ik er bij de volgende lading een scheutje azijn bij. Niet alleen voor de geur, maar de handdoeken worden er ook heerlijk zacht van!

  Groetjes, Nina

  12.338. Magnetron schoonmaken

  Als je aanslag of vieze geuurtjes wil verwijderen uit de magnetron kan je het beste een bakje met pure citroensap in de magnetron zetten en die ongeveer 5 minuten verhitten en zo krijg u makkelijk de kanten schoon zonder te schuren met een vochtig doekje en de geur verdwijnt door de geur van citroen.

  suc6, Nellie

  12.339. Serieus probleem vriezer, houten vloer...

  Dit is een uitdaging! Mijn vriezer is gaan ontdooien op m'n houten vloerdelen, die stinken nu dus enorm! Rotte vis en vlees in m'n vloer. Die geur is niet uit te houden en daar wil ik graag vanaf. De vriezer boeit me niet eens, desnoods koop ik een nieuwe, maar m'n orginele, oude, houten vloerdelen uit de 18de eeuw, die moeten echt geurvrij worden, zeker aangezien zelfs de slaap kamer vergeven is van de geur ben ik echt niet blij mee. Kortom ... HELP!!

  Cindy

  12.340. Muizen in de kast

  Je moet ecalyptusolie in een bakje water doen. Muizen kunnen schijnbaar niet tegen deze lucht en vertrekken dan.

  Claudia

  12.341. Geur weg

  Ik heb een hele tijd last gehad van kattepis geur in huis. Ik heb bij de dierenwinkel een spuitfles geurweg gekocht. Ik heb het ook op mijn parketvloer gebruikt en na een paar keer behandelen was de geur zo goed als weg. Het wordt verkocht bij de dierenwinkel en is van het merk beaphar. Er staat op dat het geuren neutraliseert van orgaische resten. geurweg bevat vriendelijke bacterien die deze resten opeten.

  Vraag me niet hoe het werkt maar het werkt in ieder geval bij kattepislucht (wat een van de meest irritante luchtjes is in huis). Het kost 6,95 (in onze dierenwinkel althans). Ik hoop dat je hier wat aan hebt. Ze hebben anders bij de meeste drogisterijen ook wel geurwegmiddeltjes maar die hebben nooit zo geholpen als dit.

  Groetjes, Francisca

  12.342. Afzuigkap schoon

  Om de afzuigkap schoon te maken is amoniak nog het beste middel. Onverdund op een doek aanbrengen en poetsen maar! Ongelofelijk, hoevel vet je er af krijgt. Pas wel op, adem even inhouden, en voorzichtig met je ogen. Succes!

  Marja

  12.343. Kinderflesje schoonmaken

  Een kinderflesje schoonmaken kan ook heel makkelijk met een beetje (ongekookte) rijst. Beetje heet water erbij en schudden maar!

  Willeke

  12.344. Schapenvacht

  Hallo Christina,

  Aangezien ik veel vilt en daardoor veel met ongewassen schapenvachten werk, kan ik je zeggen dat je de vacht in de machine kunt wassen. Maar dan vilt hij verder, dat wil zeggen dat hij dan krimpt. Ik heb zelf ook een schapenvacht in de kamer hangen en die heb ik eerst in de wasmachine gewassen maar die is wel gekrompen. Je kunt hem eventueel op wolwas wassen en dan krimpt hij waarschijnlijk niet of niet zoveel. Wat ik ook vaak doe is met de hand wassen, dan krimpt de vacht niet. Je moet telkens nieuwe water pakken met vloeibaar wasmiddel en blijven spoelen tot het water helder. Bij de eerste wassingen niet schrikken van de geur en de troep die van de vacht komt! Daarna lekker buiten laten drogen.

  Succes! Daan

  12.345. Schoen in de vijver gestaan

  Ik ben met 1 van mijn net nieuw gekochte schoenen (leren gympen) te water geraakt in de vijver van de buren!

  Wie o wie weet hoe ik de schoen het beste kan schoonmaken? Zodat hij weer hygienisch schoon is?

  En hoe ik de schoen droogkrijg?

  Renate

  12.346. Natte schoen uit de vijver

  Dag Renate,

  je schoen kun je afspoelen onder de kraan, als je losse zolen hebt, die er uit halen en je veters eruit halen. De prut kan je er zo'n beetje afborstelen met een gewone (oude) afwaskwast en even navegen met een doekje. Daarna duw je proppen krantenpapier in je schoen, helemaal vol. Je zet je schoen niet in de zon, niet bij de kachel. Als je schoen na een nachtje weer droog is, borstelen met de goede kleur schoensmeer, of als het suede is: borstelen boven stomend water.


  12.347. Schoen

  Doe ook even je andere schoen onder de kraan dan zie je het verschil niet meer. En behandel hem als de andere. Jammer dat het geen oude schoenen waren.

  12.348. Plakkerig rubber

  Helaas is het rubber van mijn verrekijker plakkerig geworden. Ik had hem een tijdje niet meet gebruikt. Weet iemand wat je hieraan kunt doen?

  Petra

  12.349. Reactie schilderij

  Een olieverfschilderij kan worden schoongemaakt met pure alcohol, 100%, via de apotheek te verkrijgen. Probeer eerst een klein hoekje en doe het heel luchtig want het vuil vliegt er af, maar soms ook de vernis en de verf! De gele lucht op mijn schilderij werd weer helder blauw.

  Emmee

  12.350. Honden plas en poep uit vloerbedding

  Ik heb 4 honden en 1 poes. Het probleem is: mijn honden hebben als pup op de vloer geplast en gepoept. Nu gaat dat stinken. Water erover gooien helpt niet, dan is de vloer bedding zijknat. Wie weet iets? Die geur moet eruit.

  Ramona

  12.351. Verwijderen braaklucht

  Nadat mijn zoontje had gespuugd in mijn auto kreeg ik de tip van een collega om koffie op die plek te strooien en later opzuigen. Ook de politie schijnt dit te gebruiken in dit soort gevallen. Maar losse koffie leek mij geen goed idee, dus daarom een stel koffiepads in de auto gelegd en je auto geurt smorgens heerlijk naar koffie. Maar belangrijker, de lucht is er inderdaad uit.

  Nicole

  12.352. Afzuigkap/oven

  Voor het ontvetten van ovenonderdelen helpt het het onderdeel een nacht in een vuilniszak te plaatsen, samen met ammonia en groene zeep. Misschien dat dat ook gaat met alum. afzuigroosters.

  René

  12.353. Kattenpis verwijderen

  Ik ben een kamer aan het verbouwen ivm kattenzeik. De kat is al verongelukt, dus ik hoef niet bang te zijn dat er op dezelfde plek opnieuw gezeken wordt. Mijn vraag is: wat werkt absoluut het beste tegen de kattenzeik en vooral de stank. beton, houten plinten, muren, radiator, you name it. Voordat ik alles ga schilderen en spuiten moet het goed gereinigd worden. Ik hoor dat azijn erg goed zou werken, chloor ook, (nogmaals, ik heb geen katten meer, dus de geur mag katten aantrekken), en biotex. Wat werkt nou echt het allerbeste?


  12.354. Rooklucht

  Het systeem wat wij hebben bestaat al meer dan 100 jaar en is bewezen goed en zeer simpel. Het heet Lampe Berger, wij hebben het gekocht in Hilversum, deze mijnheer kan je een goede uitleg geven en is zeer zeker niet opdringerig om maar te verkopen. Dit is ook niet nodig want het werkt uitstekend. Vragen naar een foldertje als je het niet meteen wilt kopen of wantrouwig bent, maar ik verzeker dat het zeer goed werkt.

  groetjes Jan

  12.355. Stinkende vaat komt door ei

  Geloof me het komt echt door ei, als je ei hebt gegeten en je zet dan je bord met het bestek en het kopje waar je met je eiermond aan gedronken hebt, dan gaat in de vaatwasser alles ernaar ruiken. Als je dan naar de badkamer gaat en je tanden poetst zal ook je badkamer fonteintje ernaar stinken. Ik geloof dat het iets is met rvs (putje) en eierlucht, (ei reageert op rvs?)

  Probeer het maar uit, doe geen eierdingen meer in de vaat, maar dan ook niet je glas of kopje waar je met je mond aan gezeten hebt.

  Wat bleek: helpt soms wel. Maar je mag er niet te veel in doen dan gaat het weer schuimen en krijg je problemen met je vaatwasser.

  groetjes en graag je reaktie.

  Aad

  12.356. Kringen in hout

  Reactie op 11.214

  Een vreemd idee, kringen verwijderen met een föhn, maar de kringen zijn inderdaad uit mijn donkerbruine, houten tafel verdwenen! Hartelijk dank voor de tip!

  Erica


  12.357. Geur in de diepvries

  Bedorven vleesgeur kan ik niet wegkrijgen. Wie weet een oplossing?

  Theo

  12.358. Geur in de diepvries

  Onze diepvries is uitgevallen tijdens onze vakantie. Er lag niet veel in maar alles was ontdooid en het vocht is vreselijk gaan stinken. Ik heb de diepvries meteen schoongemaakt en open laten staan, maar die verschrikkelijke lucht is er na een week nog niet uit. De hele verdieping ruikt ernaar, hoe krijg ik die lucht weg. Wie weet raad. Alvast bedankt voor een tip

  Corry

  12.359. Nicotine geur uit latex matras zonder latex aan te tasten?

  Beste lezers,

  Heeft iemand het idee hoe men nicotine geur uit een latex matras kan krijgen zonder deze te beschadigen. Men heeft wel vele producten daarvoor maar nergens staat er bij dat het op latex mag gebruikt worden. Ik heb deze matras tweedehands gekocht voor mijn pijnlijke rug omdat het te duur was om er 1 nieuw te kopen en deze was toch maar enkele maanden oud. Thuis gekomen hebben we de verwijderbare hoes eraf gedaan en gewassen, ze was niet vuil maar je weet toch niet waar die gelegen heeft. Nu de latex bloot ligt komt er een nicotine geur uit en omdat we geen rokers zijn en dit geurtje haten wil ik er vanaf voor ik deze ga gebruiken want dat vind ik vies om op een cafe te liggen slapen. Kan er iemand mij verder helpen?

  Dank bij voorbaat!

  Dejonghe

  12.360. Frituurpan schoonmaken

  De frituurpan schoonmaken is een eitje! Doe het frituurvet eruit, heet water erin met een blokje voor de vaatwasser en aanzetten maar! Pas op dat het niet overkookt! Daarna goed afspoelen met heet water of even een keer laten draaien in de vaatwasser en je frituurpan is weer als nieuw!

  Groet Nathalie

  12.361. Re: frituurpan schoonmaken

  Het is natuurlijk heel goed bedoeld maar als ik goed geteld heb dan is dit de 26e tip om je frituurpan schoon te maken..

  groetjes Jetje

  12.362. Plasvlekken in matras ook voor vlekken op een bankstel

  Als iemand een plas-ongelukje heeft gehad: goed insmeren met maizena, 1 nacht goed in laten trekken, en de stofzuiger er op: kring en luchtje zijn verdwenen.

  Kan ook met kringen in kleed of bankstel. Boenen met biotex, dan insmeren met maizena, goed laten drogen en echt de vlekken zijn weg!

  Mijn dochter heeft een hond en een kat en een wit bakstel. Ik gebruik het dus regelmatig. Het is wel even werk maar het helpt echt.

  Marion

  12.363. Donzen dekbed in de wasmachine

  Kussens en dekbedden van dons kunnen gewoon op een lage temperatuur in de wasmachine, als je maar een droger hebt om ze te drogen (zonder kan ook maar is een langdurige kwestie). Voor de 2persoons dekens ga ik naar de wasserette waar een grotere wasmachine EN droger staat.

  Mariska

  12.364. Rooklucht verwijderen

  Een tijdje geleden kocht ik een tweedehands auto, die weliswaar heel mooi was, maar waar ook in gerookt was (sigaren). Hoewel de auto door een professioneel bedrijf uitgebreid was gereinigd voor oplevering bleef de rooklucht hardnekkig aanwezig. Ik heb vervolgens van alles geprobeerd: rijden met ramen open, luchten, febreze, noem maar op. Niets hielp.

  Tot enkele maanden later, de lucht was nog steeds enigzins aanwezig, mijn dochter een halfopgegeten appel in het auto-vuilniszakje achterliet. Toen ik na een paar dagen de auto weer nodig had en instapte rook ik de aanwezigheid van appelresten in ontbinding en gooide het vuilniszakje direct weg. Maar wat was er ook gebeurd? De rooklucht was helemaal verdwenen en is ook voor altijd volledig weg gebleven.

  De auto ruikt tegenwoordig volstrekt neutraal naar auto, en niet naar een voormalige roker. Ik hoop dat mijn ervaring anderen kan helpen. Ik denk dat het gebruik van een appel ook de rooklucht in andere ruimtes kan doen verdwijnen. Succes

  Annie

  12.365. Stinkende vaat/ vis-vijvergeur

  Ik weet niet of het aan de vaatwasser ligt, want ik heb deze reuk nu ook al een tijdje, en ik was met de hand af. Als je hem afwast en naspoelt ruikt het niet enkel als hij opdroogt of je hem afdroogt. Ik dacht eerst dat het aan de waterontharder lag, maar heb deze al langer, het is ook niet altijd. Ik heb dan ook een sterk vermoeden dat er tussendoor iets in het leidingwater wordt gedaan, en dat zijn sporen nalaat als het opgedroogd is. Maar ben ook niet zeker.

  Mss komt er ooit eens iemand die de ware toedracht kent.

  groeten Wilfried

  12.366. reactie op stinkende vaat

  Geloof of niet, maar vorig jaar viel het me ineens op dat het water in bad zo groenig was. Net of er al badschuim o.i.d. in zat. Ik heb contact opgenomen met ons waterleidingbedrijf en die namen het serieus en hebben het onderzocht. Wat bleek....?

  TIjdens eerdere werkzaamheden in de buurt zijn er verkeerde buizen op elkaar aangesloten met als gevolg dat er wat RIOOLWATER in het leidingwater kwam. Dus misschien een idee om je probleem door te geven?

  Ingrid


  12.367. vloeibare driehoekzeep voor vlekken

  Nagenoeg alle vlekken gaan er bij mij uit met vloeibare zeep van driehoek. Zo'n gele fles met groene dop!. Een beetje zeep op de vlek,even inwrijven of met een borsteltje inboenen en dan zonder uitspoelen de wasmachine in. het werkt super !!!en is veel voordeliger dan officiele vlekkenverwijderaars. Probeer maar eens,succes verzekerd!!!


  12.368. Kattenpis

  Ik heb ook last van plassende katten. Ze hebben het nu op mijn gordijnen gemunt.

  Ik heb ecodor gekocht via internet. Inderdaad helpt het goed op betonnen oppervlakte. We hadden een stuk laminaat te kort bij de voordeur waar de katten gingen zitten en het plas trok helemaal in het beton. Het ecodor trok er ook in. Maar mijn gordijnen is een ander verhaal.

  Ik was ze eerst uit en daarna spray ik er die ecodor op. Maar het helpt niet meer.

  Ook tegen de muur bij de trap plassen ze. Heb ik ook ecodor op gespoten, maar helaas. Ook geprobeert met schoonmaak azijn, ook geen resultaat. En chloor hoef ik al helemaal niet aan te beginnen.

  Help! ik heb toch gordijnen nodig en bij mijn trap tegen de muur kan ik het gewoon niet schoon krijgen. Ik schaam me kapot als ik visite krijg!

  Bianca

  12.369. Lampe berger

  Hallo Ellen,

  Ik heb lampe berger gekocht bij ons in hilversum en dit werkt fantastisch. het werkt op eterische olie dus niks syntetisch en dus ook beter voor je en de lucht om je heen wordt zeer sterk verbeterd. Dit geldt wel voor elke vieze lucht in huis zoals sigarettenrook.

  groetjes conny.

  12.370. Re: op stinkende was

  Je moet nooit je vieze was nat in de wasmand doen, want al was je het daarna, het zal gaan stinken als het nat wordt.

  Christien

  12.371. Tip tegen de stinkende vaat

  Ook wij hadden jaren last van een stinkende vaat. Zelfs na het kopen van een nieuwe vaatwasmachine.

  Maar sinds ik Dreft Ultra Dry in het glansspoelmiddelbakje giet i.p.v. glansspoelmiddel (dat zit toch tegenwoordig ook in alle vaatwastabletten) is de stank (natte honden geur) na een aantal dagen totaal verdwenen. Het is gewoon bij de supermarkt te koop en niet zo duur, dus het proberen waard!

  Wil

  12.372. Balpen op pop

  Ik kreeg de balpen op de pop van mijn dochter met pure Dettol eraf. Ze heeft ook een pop met zo'n speciale 'huid' die heel veel pluis en vuil aantrekt, dit krijg je ook goed schoon met Dettol.

  Karen

  12.373. Kauwgom verwijderen

  Gewoon pindakaas insmeren, dan wrijf je het er zo af.

  Bea

  12.374. Stinkende was na de droogtrommel

  Hallo allemaal,

  Ik heb 3 jaar geleden een wasdroogcombinatie gekocht. Als ik mijn wasgoed was dan ruikt het prima. Als ik het wasgoed daarna ook droog komt het er stinkend uit. In het begin dacht ik dat het nieuwigheid was. Maar het probleem is er nog steeds. Ik heb speciale doekjes gekocht die je mee in de droger doet, helaas werkt dit niet. De wasdroogcombinatie heeft geen slang naar buiten en ook geen waterbakje/lade. Het pompt het water zelf weg.

  Wie heeft er een tip voor mij? Nu gebruik ik de droger niet en dat is toch zonde.

  Groeten Lonneke

  12.375. Vieze inloop van schoenen

  Inspuiten met dusty van de wibra, even wachten en dan met een oude handdoek uitpoetsen. evt volgende dag nog herhalen.

  Yvonne

  12.376. Frituurpan

  Mijn frituurpan krijg ik altijd blinkend schoon door de pan een aantal uren in te laten weken met een tablet afwasmiddel voor de afwasmachine. Ik haal dan wel het verwarmingselement eruit!

  Annette

  12.377. Thee aanslag te verwijderen met huis-tuin-en-keukenzout

  Toen ik jong was, vroeg ik mijn oma waarom ze zout in een bakje bij de gootsteen had.

  Dat heeft ze mij laten zien: voor het verwijderen van thee aanslag. Het werkt ook bij koffieaanslag. Zelfs de meest zwarte thermoskan heb ik weer aan het glimmen gekregen.

  Je maakt het de schoon te maken oppervlakte nat, zodat het zout kan blijven 'plakken'. Dan de zout er op, en he schuurt het dan er vanaf met een schuursponsje. Is de zout eraf gepoetst of opgelost? Gewoon weer een schepje zout over het plekje strooien.

  Succes! Maaike

  12.378. Vieze vaat/ vieze was, en eilucht.

  Wij hadden een vieze lucht uit de wasmachine na elke was, had ook het probleem dat de handdoeken stonken als je je afdroogde!

  Onze wasmachine heeft nogal een ruime "band" waar de kindersokken en kleine dingen doorheen glippen met wassen, dus daardoor dachten we dat die stank kwam, was dus niet zo, toen kreeg ik te horen van de meneer van het onderdelenhuis in hoofddorp dat "wij" (huisvrouwen/mannen) wassen met teveel poeder/vloeibaar middel! Dit blijft aan de elementen plakken en gaat stinken!

  Heb met soda gewassen met een lege machine (dit werkt goed tegen oude zeepresten!) hierna ging de was minder stinken, en met minder poeder was je echt net zo schoon (en goedkoper).

  Na een tijdje ging het weer stinken, mijn man heeft de wasmachine naar voren getrokken, en kwam erachter dat de lucht echter uit de put kwam waar het afvoerwater in terecht komt! Hij heeft de put leeggetrokken, en een gieter met soda in gegoten! Er zat echt veel prut in (water wordt dan niet goed afgevoerd en loopt dan weer wat van terug in je machine!)

  Nu heb ik geen last meer van stinkende was- of afwasmachine, ruikt weer heerlijk, ook met afdrogen!

  Wat de afwasmachine betreft, strooi wat soda bij het tablet als je ei hebt op je servies ed (tip van mijn moeder). Helpt echt!

  1. dus kijk eerst je putje na waar het afvoerwater in terecht komt!
  2. Spoel je wasmachine/afwasmachine door met soda (los soda altijd eerst op in heet water! Gebruik hierbij het heetste programma wat je wasmachine heeft)
  3. herhaal het (ontzepen) 1 keer per maand!
  4. gebruik goedkope azijn (geen schoonmaakazijn) i.p.v. wasverzachter
  5. schoonmaakazijn is goed voor de ontkalking dus als je t bij elke was gebruikt profiteer je daarbij!
  Veel succes voor degene die dit gaan proberen! (p.s. ik heb ook op het punt gestaan om een nieuwe machine te gaan kopen!)

  Gr. Marianne

  12.379. Witte voegen weer terug

  Toen wij in ons huidge huis kwamen wonen dachten wij ook even die voegjes zo schoon te krijgen. Alles hebben we geprobeerd en nix hielp.... grrrr. Ten einde raad hebben we Bison Schimmelvreter op de voegen gespoten: VERBLINDEND! We gingen telkens in onze badkamer kijken naar onze mooie voegjes en zelfs de oude bewoner stond met open mond te kijken naar het resultaat. Kost wat, maar dan heb je ook wat :-)

  Yvonne A.

  12.380. Stinkende vaatwasser

  Hallo,

  wij hebben er geen last van maar onze buren wel. Wij gooien ons koffiedik altijd door de gootsteen, deze is ook aangesloten op de vaatwasser en schuurt zo de leidingen schoon, denken we, want we hebben ook nog nooit verstoppingen gehad, terwijl mensen in de buurt vaak wel verstoppingen hebben. Onze buren zijn er ook mee begonnen en hebben ook geen last meer van geuren uit de vaatwasser. Ik hoop dat jullie er wat aan hebben groeten.

  Willy

  12.381. Vlekken in geboend eikenhout

  Mijn antieke tafeltje van vele malen geboend eikenhout, daar heb ik 'water'vlekken, ik heb het geprobeerd met de kurk spiritus en olie, met tandpasta, met zilverpoets, met boenwas, maar ze gaan er niet uit. Het hout wordt wel lichter, maar met een boenwasje is dat weer opgelost. Maar de vlekken en kringen blijven. Sigarenas heb ik niet in huis helaas. Maar dat is ook een schuurmiddel uiteindelijk.

  Heeft iemand een oplossing voor mij.
  Anya

  12.382. Koffievlek in mijn houten keuken werkplaat

  Hallo,

  Mijn koffiemachine heeft een grote vlek achtergelaten op mijn houten werkplaat, Heb het laat ontdekt en is dus goed ingetrokken. Ik heb er met fijne schuurpapier overgewest, maar het hout blijft donkerbruin. Kan iemand een tip geven om dit vlek te verwijderen? Bedankt.

  Nahid

  12.383. Vlek op velours gordijn

  Mijn zoontje heeft met een fluoriserende stift een streep gezet op mijn nieuwe verlourse gordijnen... ik heb het later pas ondekt, ik weet niet hoe oud de vlek is...

  Weet iemand hoe ik deze vlek zou kunnen verwijderen?

  Marjon

  12.384. Strepen op laminaat

  Alles reinigers laten vaak een vet laagje achter op laminaat waardoor je op den duur strepen en vegen krijgt na het dweilen. Het beste kan je laminaat schoonmaken met een scheutje schoonmaak azijn in het water. Na een aantal keren de vloer schoongemaakt te hebben met schoonmaak azijn zullen de strepen verdwijnen en voelt de vloer echt schoon aan!

  Mo

  12.385. Reactie stinkend vaat

  Iets wat helpt bij stinkende vaat is de afvoer grondig laten doorspoelen door een ontstoppingsbedrijf. Waarschijnlijk zijn de leidingen gedeeltelijk verstopt en dat geeft die vervelende lucht.

  Wilma

  12.386. Reactie op katten urine lucht

  Een beetje soda strooien op de aangedane plekken werkt bij mij vaak goed.

  Jlo

  12.387. Donkere kring op eiken white wash tafel

  Wij hebben via marktplaats een eiken houten tafel gekocht. White washed. Er zit een donkere kring op, mevrouw zij dat die van water uit een vaasje was. Nu hebben we al het een en ander geprobeerd. Met slaolie en azijn, slaolie en spiritus..... en we hebben hem geschuurd. Nog geen resultaat tot dusver.

  Iemand nog tips?

  Heleen

  12.388. Reactie op rooklucht

  Ik heb eens van een brandweerman gehoord dat het heel erg goed werkt om een CO2 blusser leeg te spuiten wanneer je nare luchtjes zoals rooklucht hebt. Na het leegspuiten even goed luchten. Enige nadeel is dat je wel met wat vocht in huis komt te zitten.

  Succes!

  Grt., Esmeralda

  12.389. Rioollucht

  wanneer het vriest heb ik op de kinderslaapkamer en af en toe in de gang en op de zolder last van een soort rioollucht. Deze lucht hangt vreemd genoeg niet op de badkamer waar zich waterafvoeren bevinden. heeft iemand enig idee waar die stank vandaan kan komen?

  Esther

  12.390. Tip rooklucht

  Dat probleem van die rooklucht had ik in een slaapkamer van ons nieuwe huis. Daar heeft iemand ook jarenlang zitten roken. Stoomapparaten e.d. helpen niet. Als je er dan overheen behangt komen de gele vlekken door het behang heen. ,p> Hier zijn de muren en het plafond voorgestreken met een middel dat we bij de betere doe het zelf zaak hebben gekocht. Inmiddels 15 jaar geleden dus ik weet niet meer hoe het heet.

  Resultaat is goed. Plafond en muren zijn daarna geschilderd, behangen en het ziet er al jaren uit of er niets gebeurd is.

  Marion

  12.391. Kamfergeur of kattenpies?

  Ik heb een oude kist gekregen die ik graag op zou knappen en als speelgoedkist wil gaan gebruiken. De kist stinkt echter enorm. Het heeft heel veel van kattenpies weg, maar komt uit een huishouden waar nooit katten gehouden zijn, dus dat lijkt erg onwaarschijnlijk. Na wat googlen heb ik ook iets terug gevonden over een penetrante kamfergeur bij oud hout. Nu weet ik zelf niet hoe kamfer ruikt, maar nog het meest belangrijke: hoe krijg ik het eruit?

  Wie kan me helpen?

  Groetjes, Sandra

  12.392. Thee of koffie aanslag

  Laat de koffie of thee kan/kopje vol lopen met water, en doe daar een bruistablet in die men gebruikt voor het reinigen van kunstebitten. Mag ook het huismerk zijn. Deze tabletten bij de witte was doen, en je krijgt een stralend schone wittewas.

  Anita

  12.393. Thee aanslag en dergelijke

  Als je de afwas doet met een schuursponsje heb je nooit thee/koffie etc. aanlag, wij doen alles met schuursponsjes.

  Tom

  12.394. Aanslag van thee

  Klinkt misschien heel raar, maar gooi al je kopjes/ glazen/ schotels in een teil of emmer en gooi heet water er een heel rolletje van die kunstgebitschoonmaak pillen bij. Dit gewoon even laten staan en het is zo schoon. Daarna zou ik ze nog wel even afwassen.

  Groetjes Esmeralda

  12.395. Vervelende geur

  We hebben in de woonkamer nu al twee jaar last van een rare geur. Deze geur komt uit dezelfde hoek van de woonkamer, en steeds rond dezelfde periode.Soms zijn er dagen dat we niets meer ruiken, maar het duurt niet lang. Verleden jaar hebben we hetzelfde probleem gehad, gedurende 2,3 maand en daarna niets meer, tot over 2 weken. Ik kwam in de woonkamer binnen en bah! daar was die lucht weer.

  Kan er mij iemand zeggen wat dit zou zijn.

  Frederic

  12.396. Inktvlekken

  Vlekkentovenaar! (Verkrijgbaar bij iedere drogist)

  De vlekken verdwijnen als sneeuw voor de zon.

  Sjaan

  12.397. Inktvlekken.

  Wij hadden ook inktvlekken op ons bankstel. Geprobeerd om het te verwijderen met een sopje maar geen resultaat. Gezocht via Google met dit resultaat www.meubelreiniging.info. Bankstel reinigen. Mijn bankstel is echt schoon geworden, ook de inktvlekken zijn verdwenen. Zie ook een ander bedrijf wat een goede indruk maakte: www.tapijtenreiniging.nl/meubelreiniging.html. Helaas was meubelreiniging.info eerder met reageren. Dit bedrijf was iets goedkoper om meubels te reinigen.

  Mvgr: Ruud

  12.398. Slaolie in afvoerputje

  Hallo, even een reactie op stinkende afvoerputjes etc. Wij hebben een putje dat weinig gebruikt wordt. Dit vul ik met slaolie en omdat dit niet opdroogt, gaat het ook niet stinken.

  Joost

  12.399. Rooklucht weg! Plafond weer wit!

  Hallo allemaal,

  Allereerst de rooklucht uw huis uit. Dit gaat heel goed met een spons doordrenkt met spiritus. Zet deze in het midden van de ruimte en laat een nacht staan. De volgende dag flink luchten en weg is de lucht. Hoe erg er ook gerookt is.

  Een geel plafond geeft ergenis. Vooral bij latex wit die je 8 x moet opbrengen. Bespaar je kracht en geef wat meer uit. Nicotex dekt in 1x zelfs in een bruin café! Dus niet twijfelen maar aanschaffen.

  Heel veel succes allemaal!

  Dick

  12.400. Huishoudclub speciaal voor moeders met kleine kinderen

  Dit is een huishoudclub, speciaal voor moeders met kleine kinderen. Je krijg hier iedere dag een huishoudtaak. Speciaal aangepast. D.w.z. niet teveel. Maar als je deze taak iedere dag doet, dan komt wel heel je huis aan de beurt.

  De club heet: Het huishouden met kleine kinderen.

  En de link is: www.clubs.nl/community/default.asp?clubid=399934


  12.401. Middel tegen stinkende kattenpies

  Hallo. ik wilde reageren op alle schoonmaak tips.bij ons thuis lopen veel katten die herhaaldelijk naast de kattenbak gaan zitten met het gevolg dat alle urine door het laminaat heen ging en zo de betonnen vloer in. Ik heb nu het laminaat verwijderd en er komt echt een vreselijke lucht onder vandaan. Nu heb ik op het internet gelezen dat in al die middeltjes om geuren te verdijven een bepaald middel zit die ook in waspoeder zit en die zorgt ervoor dat de geur verdwijnt. Nu heb ik zelf gister een mengsel gemaakt van soda en waspoeder en water en dit op de stink plekken goed ingevreven en 24 uur nat houden we zijn nu een dag later en de geur is bijna verdwenen

  Francina.

  12.402. Schoonmaken frituurpan en andere vetgebrande pannen en ovens

  Smeer de pan zorgvuldig in met groene zeep. Zet dan een schoteltje met ammoniak in de pan en sluit deze goed af. Laat dit 24 uur zo staan. Alle vetaanslag is nu goed verwijderbaar geworden door gewoon af te wassen. Ook goed bruikbaar voor koekepannen of barbecue spullen. Deze behandelen als genoemd, schoteltje of bakje ammoniak erbij en dan 24 in een goed afgesloten plastic zak doen. Daarna afwassen maar!

  Suc6!! Henk

  12.403. Schoonmaken suede jasje

  Ik had ook een suede jasje wat je zelf niet mocht wassen op een keer heb ik het toch geprobeerd en wat denk op een lage tempratuur met een fijnwas middel word het weer blinkend schoon daarna kort op een fijn droogprogramma in de wasdroger en daarna op een kleding hanger goed laten uitdrogen even suedespray erop en klaar is je jasje.

  Ineke

  12.404. Balpen op pop

  Balpen is gemakkelijk te verwijderen met spiritus. Met een papieren zakdoekje,of keukenrol en niet te veel spiritus in één keer moet het lukken. Succes !!

  Maurice

  12.405. Mijn glazen komen wit uit de vaatwasser

  Hallo

  Sinds kort heb ik witte glazen als de vaatwasser aan is geweest. Daar ook mijn bestek er niet meer zo mooi uit komt maar een beetje dof. Wie heeft hier een tip voor.

  groetjes Chantal

  12.406. Schoonmaken magnetron

  Ik heb een magnetron en die was ook helemaal vies en aangekoekt van binnen. Ik heb er een bakje ammonia ingezet en de wanden ingesmeerd met groene zeep. Een dag laten weken en hij is weer bijna helemaal schoon. Het helpt echt goed. PAS OP alleen als je de magnetron open doet dan want de lucht van de ammonia is onaangenaam. Die lucht bleef er een dagje inzitten maar nu heb ik weer een mooie en schone magnetron.

  Succes, Groetjes Patrick

  12.407. Het verwijderen (niet doden) van muizen

  Koop een klein flesje pepermuntolie. Neem een of meer watjes en druppel daar wat op en leg het in de kast of daar waar U wilt. Ikzelf gebruik dat ook. GEEN MUIS meer te zien en alles ruikt fris.

  Ik heb ook een muntplant (de echte). De blaadjes kunnen ook gebruikt worden, maar die verdorren en de geur wordt dan veel minder. Olie is beter.

  Johanna

  12.408. Witte glazen

  Begin er eens mee om al wat er niet goed uitziet en aanvoelt grondig met de hand af te wassen. Handschoenen aan, heet sop, goed borstelen en dan nog eens grondig in schoon heet water afspoelen en afdrogen en opwrijven. Met serviesgoed en bestek zal het zo wel weer goedkomen, maar voor de glazen koester ik niet veel hoop. Was enkele dagen af met de hand en zie wat er gebeurt. Glazen grondig boenen.

  In de tussentijd raad ik aan de gebruiksaanwijzingen voor de vaatwasser door te nemen, met name de informatie over hoe men rekening moet houden met hard/zacht water. Stel dat zonodig bij. Hoe staat het met de filter en de armen waaruit het water sproeit? Zijn die schoon, zijn er gaatjes die verstopt zijn? Armen verwijderen, gaatjes doorstoppen, armen vullen met water, goed schudden en leeg laten lopen. Zo zouden de stukjes eierschaal, vlees en botjes moeten verdwijnen.

  Het kan ook in het afwasmiddel zitten. Ik gebruik noten in een splinternieuwe machine en daar kreeg ik problemen mee. De noten bleven half gebruikt over en de vaat was niet schoon. Nu kies ik een intensief programma dat langer duurt en gebruik ook zout en een spoelmiddel. Tja, vriendelijk voor het mileu is dat weliswaar niet, maar alles is wel sprankelend schoon. U zou ook een vloeibaar wasmiddel kunnen gebruiken dat beter en sneller wordt geabsorbeerd.

  Ik hoop dat dit helpt.

  Annemieke

  12.409. Vochtkringen op houten meubels

  De tip... De fohn erop zetten! het is vocht wat in b.v de tafel is getrokken en dat moet eruit, de fohn werkt echt, wel de fohn erboven houden met ongeveer 20 cm afstand en de kringen verdwijnen net als je je haar droogt, het duurt dus wel eventjes.

  Sandra

  12.410. Friteuse schoonmaken

  Wij maken de friteuse altijd als volgt schoon; vet eruit, dan vullen met kokend water en flink wat soda. Friteuse aanzetten op hoogste stand en lekker een poosje laten staan, al het vet en andere vuil weekt los en je kan alles zo wegkiepen; bv door het toilet. Dan event. de pan nog naspoelen met schoon water en je friteuse is weer als nieuw! Een schep soda bij je witte was...doet ook wonderen!

  Bakkers

  12.411. Geur van kattenurine

  Ik lees dat er mensen zijn die de kattenurine met chloor verwijderen. Mis! Chloor trekt katten aan en dus gaan ze het opnieuw bevuilen! Biotex groen werkt beter.

  Lieve

  12.412. Reactie op vlekken, balpenstrepen op pop

  Probeer eens met een watje met melk, ik heb zo al de meeste strepen van balpen en zelfs stiften (hardnekkige alcoholstiften) verwijderd.

  Cindy

  12.413. Friturpan schoonmaken

  Wij geebruiken altijd een half vaatwasblokje. Dat lost het vet samen met heet water prima op!

  Net zoals glazen koffiekan of een vaas wordt weer als nieuw.

  Tineke

  12.414. Re. stinkende was

  Ja ik heb dat ook gehad, vroeger, totdat ik de tip kreeg van een monteur twee keer per jaar de wasmachine op 95 graden te laten draaien zonder sop! Wel evt een paar dweilen of witte handoeken erin. Dan verbaast je hoeveel sop er nog in de machine te zien is. De leidingen worden ook door het hete water doorgespoel en de machine is weer bacterie vrij. In de tijd dat de kinderen klein waren deed ik het ieder kwartaal nu inderdaad elk half jaar.

  Succes Tineke

  12.415. Kattenpis lucht verwijderen

  Reactie op Kattenlucht verwijderen met Febrese?

  Ik heb met met mijn katten ook gehad. Wat ik toen heb gebruikt is sint marks, te krijgen bij de grotere doe het zelf winkel.

  Dit is een sterk schoonmaakmiddel vaak gebruikt door bouwvakkers voor een goede reiniging van oppervalktes.

  Hiermee is tapijt of vloer een paar keer goed behandelen en vervolgens nog een paar keer behandelen met lisol.

  De lisol zorgt ervoor dat de katten wegblijven van die plek. want het stinkt voor hun. Voor ons ook niet bepaald lekker maar het werkt wel.

  groetjes en sucses, Angelique

  12.416. Kattenpis lucht verwijderen

  Schoonmaken met water met een flinke scheut schoonmaakazijn.

  p.peters

  12.417. WC eend als ontkalker is niet zo slim

  Omdat het geweldig goed mijn kranen en roestvrijstalen wasbakken laat glimmen gebruik ik vaak wc eend op een sponsje. (Is een geweldige tip als je het er maar direct weer afhaalt met water).

  Nu werd ik de laatste keer nadat ik het op mijn wasbak had gespoten weggeroepen door de telefoon en toen ik terugkwam zaten op de plekken waar wc eend zat, streperige vlekken die niet meer zijn weg te krijgen. Weet iemand een oplossing?

  Carola

  12.418. schoonmaken buitenkant frituurpan

  Reactie op Buitenkant frituurpan schoonmaken

  Ik heb van action een potje power cleaner Dit werkt perfect eerst inwrijven met een vochtige doek dan de doek goed uitspoelen dan na doen en dan met een droge schone doek nawrijven glimt hij weer perfect


  12.419. vaatwasserluchtjes

  Reactie op Stinkende vaat

  Wij hebben stinkende vaat als we iets met ei (gekookt, gebakken, mayo etc.) hebben gegeten. Deze borden doen we met de hand. Sindsdien nooit meer last van luchtjes. We hadden ook een glazen tafel, en idd als we ei hadden gegeten stonk het hele huis vanaf de tafel. de enige oplossing hiervoor was de tafel 'lappen' als de rammen, veel sop en wissen en nadrogen met schone theedoek..

  Misschien is jullie probleem niet zo'n groot probleem als je denkt en simpel op te lossen door de eier-dingen met de hand te wassen.

  succes!
  Martine


  12.420. Strepen op laminaat

  Reactie op Strepen laminaat

  De zogenaamde powerspons (wibra, action, blokker)is een superverwijderaar van zelfs strepen van merkstift. Maar kijk uit met gevoelige oppervlakken (een vriendin dacht er pen mee van het gezicht van haar zoontje te halen: brandblaren!!!)het is een soort schuursponsje, het schuurt alleen zo fijn dat je het niet ziet....
  Martine


  12.421. Hoe krijg ik die stank uit mijn leren bank?

  Mijn hond heeft flink overgegeven op mijn net nieuwe leren bank. De lucht is er niet uit te krijgen. Ik heb de bank al drie keer schoongemaakt met water en sop en er inmiddels een hele spuitbus HG op leeggespoten, maar de stank blijft niet te harden.
  Inmiddels heb ik 1 kussen eruit gesneden, omdat ik dacht dat het braaksel door het leer heen was gezakt, maar het kussen was nog krakend wit (stonk wel). Ik ben nu eigenlijk ten einde raad.
  Heeft iemand een idee hoe ik die stank uit het leer kan krijgen? Er is geen vlek te zien, maar je ruikt het helaas des te beter...
  Suzan


  12.422. Witte vlekken in de was

  Mijn gekleurde en zwarte was komt vaak met witte vlekken uit de machine.
  Ik heb al veel geprobeerd:
  - af en toe een lege machine draaien op 95 graden
  - een scheut azijn erbij
  - vloeibaar wasmiddel gebruiken
  - geen wasverzachter meer gebruiken
  Helaas helpt het niks. Het enige dat een beetje helpt is wassen op lang programma, maar echt streep- en vlekloos krijg ik het nog steeds niet. Iemand een idee???
  Suzan


  12.423. re: witte vlekken in was

  Hoi Suzan,

  Ik heb dat ook een tijdje gehad... Totdat ik ontdekte dat ik een wasmiddel gebruikte voor de gekleurde was, die eigenlijk geschikt is voor de witte was. Is dat misschien jouw probleem...? Gebruik alleen wasmiddel die ook daadwerkelijk voor gekleurde was geschikt is! Ik hoop dat je snel het antwoord vindt op je probleem, want het is vervelend!

  Groetjes Sarah


  12.424. Te veel waspoeder?

  Hoi Suzan,
  Gebruik eens de helft waspoeder van het normale gebruik en zorg dat de kleding binnenstebuiten de wasmachine in gaat.


  12.425. Vieze luchten

  Van HG hebben ze een aantal oplossingen hiervoor. Ik gebruik een spray die ik vaak bij de AH kan kopen. Alle luchten (dus ook in schoenen en van honden) krijg je hier echt mee weg.
  Estelle


  12.426. Tips voor katten urine te verwijderen/verminderen

  Om de geur van kattenurine te verwijderen / ernstig verminderen gebruik ik het middel wat ecodor aanbiedt, dit is echt super spul, ik geloof nog in de amazing-discovery-tell sell-praat wat je op die website leest, maar het werkt echt!! het neutraliseerd de geur waardoor de urine deeltjes worden afgebroken en je de urine geur niet meer ruikt!
  Christel


  12.427. Plasvlekken in matrashoes

  Reactie op Vlekken

  Als er een afritsbare hoes omheen zit, kun je die er afhalen. Ik leg er dan even een extra moltonhoes om het matras heen. De hoes leg ik dan in een bad met lauw water met biotex, ik laat dit zo een halve dag of een nacht intrekken. Het is wel een zwaar karwei, maar het helpt wel. Daarna laat ik het water weglopen en ga ik letterlijk op de hoes staan om hem uit te knijpen, anders zit er te veel water in.

  Je kunt hem ook even hangen aan een rekje in de douche. Als het te vele water weg is, stop ik hem in de wasmachine op een koude temperatuur anders ben ik bang dat hij krimpt. Als je hem er uithaalt in hij weer spierwit en fris. Het matras laat je bij goed weer flink luchten, ik heb ook wel eens met biotex op het matras geprobeerd waar geen afritsbare hoes omheen zit.

  Dit raad ik iedereen af om te proberen je krijgt er dan alleen maar grotere en gelere plekken van.

  12.428. Rooklucht in bankstel

  Heb een bankstel gekocht van iemand die rookte, gedeelte leder, gedeelte stof. Hoe krijg ik de rooklucht eruit? Wie heeft een idee?

  Hetty

  12.429. Kattenlucht

  Reactie op Kattenlucht verwijderen

  Hallo

  je zou het met Bio-Stalfris kunnen proberen. Dat gebruiken ze in de stallen tegen de urinelucht en werkt ook prima tegen kattenurine. Het werkt op bacteriologische basis en heeft een aangename geur. (bij de dierenzaak hebben ze wel een variant ervan)

  Ik heb zelf al 17 jaar een onzindelijke kat en ik ben er zeer tevreden over. Met een oplossing ervan dweil ik ook de vloeren en je ruikt niet meer dat er katten aanwezig zijn. Het is wel duur in aanschaf dus het loont zich om een grootverpakking aan te schaffen.

  Gebruiksaanwijzing: Eerst zo goed mogelijk de urine verwijderen daarna rijkelijk de vlek besproeien met het spul. Laten opdrogen. Zonodig enige malen herhalen. Gebruik de maximale dosis die op de verpakking staat.

  succes Lisette

  12.430. Schoonmaken frituurpan

  Reactie op Frituurpan

  Het schoonmaken van de frituurpan gaat het beste als hem vult met water, en er 2 vaatwas tabletten in doet, daarna aanzetten op de laagste stand en lekker 15 minuten laten sudderen. Leeggooien omspoelen en klaar is kees.

  Succes ermee

  groet, Jan

  12.431. Frituurpan

  Haha ja! Om even door te zagen over de frituurpan. Vul hem niet teveel met water, dan kookt hij over! (Jaren geleden eens gehad). En ten tweede: hoe maak je hem aan de buitkant schoon als daar vet op zit? Kan hem moeilijk in een emmer water zetten ofzo! Hoe doen jullie dat? Daar ben ik wel benieuwd naar!

  Pauline

  12.432. Hoe krijg je rooklucht uit leren bankstel

  Heb een mooi leren bankstel van iemand gekregen, maar daar zit een rooklucht (nicotine) aan. Heeft iemand tips hoe ik die kan verwijderen. Is al schoongemaakt met vochtige doek en ingesmeerd met leder verzorging maar de lucht is nog steeds niet weg.

  Bedankt Nicole

  12.433. Voorstrijkmiddel

  Reactie op Schoonmaaktips gevraagd

  goedendag,

  Het behang van de muren halen en nieuw behang lijkt mij voldoende. Voor het plafond kunt u bij de betere verfhandel terecht en vraag daar om een voorstrijkmiddel als dupain zegge dupa in of een ander voorstrijkmiddel, hier het plafond mee insmeren en een dag later superdek van de gamma of praxis er op en het probleem is opgelost.

  met vriendelijke groeten, Marcel

  12.434. Grillplaat, ovenreiniger

  Opgehoopt & aangebakken voedsel & vet in de oven, grillplaat.

  1. Breng Amway Ovenreiniger aan,zorgvuldig de gebruiksaanwijzing op (niet voor magnetron of zelfreinigende ovens, aluminium of geverfde oppervlakken)

  2. 20-30 minuten laten inwerken (langer voor hardnekkige vlekken).

  3. Restant wegvegen, grondig naspoelen met azijn en water.

  Elena

  12.435. Urinevlekken, alcohol, waterverf op tapijt of bekleding.

  Urinevlekken, alcohol waterverf op tapijt en bekleding.

  1. Zo snel mogelijk ruimschoots met koud water verdunnen (gebruik een mengsel van witte azijn en water voor vlekken veroorzaakt door huisdiren).

  2. Overtollige vloeistof deppen met doek of keukenrol.

  3. Grondig schoonmaken met Amway Tapijt- en bekledingsshampoo volgens de instructies op het etiket.

  4. Als de vlekken niet verwijden, behandeling herhalen.

  Elena

  12.436. Schoonmaaktip voor was en afwasmachine

  Reactie op Reactie op slootlucht aan de vaat uit vaatwasser

  Hallo. Misschien is dit een goeie tip om je vaatwasser en wasmachine eens te ontdoen van al die luchtjes. Doe er een scheut azijn in en laat dan de machine een beurt draaien op de hoogste tempratuur,wel niks erin zetten of doen. Succes

  André

  12.437. Frituurolie op suedelaarsjes geknoeid hoe krijg ik het eruit?

  Bij het verschonen van de frituurpan stootte ik tegen een muurtje en toen klotste het over de rand heen over mijn laarzen. Mijn laarzen zijn van bruin suede. Hoe krijg ik het eruit?

  Ik heb het al geprobeerd met gewoon water en afwasmiddel en een vlekkernverwijderaar voor kleding.

  Ik hoor het graag..

  Groeten Viola viola@jovi198.net

  12.438. Vlekken op bankstel

  Heeft iemand een tip voor me voor het schoonmaken van een bankstel? Het gaat om gestoffeerde banken met veel donkere vlekken erin. Ik zou het graag weer in de oude staat terug willen krijgen. Ik heb zoiezo gezien dat het niet zomaar met een nat doekje schoon te krijgen is.

  alvast bedankt. Dirk

  12.439. Blauwe handdoeken

  Was ook donker gekleurde handdoeken eens op 75+ graden. Wassen op 30 of 40 graden doodt de bacteriën niet afdoende. Handdoeken worden vaak wat langer gebruikt omdat men toch een "schoon lijf afdroogt" maar raken na een keer of 3 toch verzadigd en drogen daardoor minder goed af. Hierdoor begint de bacteriegroei al in de badkamer en gaan ze muf ruiken.

  Gebruik ook geen wasverzachter voor handdoeken, ze leggen een "vettig" laagje over de vezel zodat ze soepel aan blijven voelen, maar maken dat de handdoek minder absobeert. Onze familie heeft bijna 300 jaar in de reiniging gezeten, ben er dus mee opgegroeid, en heb er zelf 22 jaar gewerkt.Hoop dat jullie iets hebben aan deze info.

  P.S. Zolang je de donkere kleuren bij elkaar houdt kan op een hoge temperatuur wassen geen kwaad.

  Groet, Waslap

  12.440. Kringen in houten tafels

  Reactie op Vochtkringen op oude grenen houten tafel

  Kringen in houten tafels kan je in veel gevallen verwijderen door er margarine (bijvoorbeeld Bona) op te smeren. het vet trekt in het hout en de kringen worden zichtbaar minder.

  Van Gestel

  12.441. Barbie pop

  Reactie op Kattenplas in houten wanden

  Ik heb per ongeluk balpen op mijn barbies zijn hoofd geschreven. Hoe krijg ik die baplen er weer uit? Ik wil wel dat de haren en de pop nog mooi blijven en de pop niet gaat plakken want ik ben 10 en speel er nog mee. Ik wil er geen melk of stinkent spul overheen doen want dat vind ik zonde. De pop is nog helemaal oke heeft al haar armen en benen en de rest nog. Behalve dat hoofd.

  help! Sascha (10 jaar)

  12.442. Stuc muur schhonmaken

  Reactie op Vieze vlek op muur

  Je kunt de stucmuur schoonmaken door in een oude schoonmaakfles met spuit chloor te verdunnen met water 1:10 en dat erop spuiten. Je ziet de viezigheid er zo afdruipen. opdeppen met keukenrol of een zachte doek.

  Tineke

  12.443. Badspeeltjes

  Hallo,

  Heeft iemand een idee hoe je die vieze zwarte aanslag uit badspeeltjes kan verwijderen? Die ontstaat meestal nadat de speeltjes enkele maanden in gebruik zijn. Ook al duw je telkens na het spelen het water eruit, toch komt er na verloop van tijd zo'n vieze zwarte aanslag in. Tot hiertoe spoel ik het ettelijke keren met heet water en héél veel geduld, maar zelfs dat volstaat niet om alle viezigheid weg te krijgen. Zeker met ons nieuwe babyzusje erbij vertrouw ik het zaakje niet erg, aangezien zij nog alles in het mondje steekt. Bestaat er geen "truukje" om dit wat vlotter en grondiger aan te pakken of moet ik telkens alle speeltjes weg gooien. Alle tips zijn welkom!

  Marleen

  12.444. Re: badspeeltjes

  Ik maakte ze vroeger schoon met chloor. Water met glorix in een emmer en dan de speeltjes een tijdje laten weken. Daarna goed naspoelen. De aanslag komt vooral door olie of badschuim te gebruiken en zeepresten van het wassen.

  Els

  12.445. Tip voor waterkring op houten tafel

  Pak een ouderwetse stofdoek, zet je strijkijzer op linnen en wrijf met het hete strijkijzer over de kring. Je ziet gewoon het vocht verdampen. Daarna even met boenwas of pledge er over en klaar. Succes.

  Mariek

  12.446. Duivenpoep

  Reactie op Duivenpoep

  Maak van een vuilniszak reepjes en hang het aan je balkon; heb ik ook gedaan en geen duif meer te bekennen.

  Klaartje

  12.447. Frituurlucht

  Pannetje met azijn en water op vuur en weg is frituurlucht. Succes!

  Joyce

  12.448. Pen verwijderen

  Reactie op Vlekken

  hallo,

  probeer eens groene zeep met spiritus te vermengen tot een gladde vloeistof. Dit haalt absoluut de inktvlekken weg.. suc6

  t

  12.449. Alcoholstift van fineer bureau

  Ik heb zonet een tekening van alkoholstift (kleinkind) van fineer houten bureau gekregen met wasbenzine en krasvrij schuursponsje.

  12.450. Rooklucht computer

  Reactie op Rooklucht uit computer verwijderen

  Bij de computer vakhandel kunt u een busje met perslucht aanschaffen; dit verwijderd stof en dan misschien ook de luchtjes. Je kunt het in ieder denkbare opening spuiten, de pc hoeft daarvoor niet uit. Wellicht het proberen waard.

  Succes!! Henderikus

  12.451. Vochtvlekken/bruine vlekken

  Ik heb een kinderwagen die lange tijd op zolder heeft gestaan. Er zitten nu allemaal bruine vlekken op de bekleding. Ik heb met een borsteltje en gewoon wasmiddel geprobeerd het schoon te krijgen, maar dit heeft niets geholpen. Heeft iemand een tip hoe dit schoon te krijgen?

  Ook heb ik een t-shirt dat ik enkele maanden niet heb gedragen. Blijkbaar is er vocht bij gekomen, want er zit nu een bruine vochtvlek op een deel van de mouw (geen schimmel, maar een vlek met een bruin randje). Heeft iemand enig idee hoe ik dit kan schoonkrijgen?

  Emmy

  12.452. Balpen- en inktvlekken in kleding

  Reactie op Balpen en inktvlekken

  Die krijg je eruit door de kleding een nachtje in de (verdunde) melk te zetten en daarna gewoon wassen zoals je gewend bent.

  Astrid

  12.453. Schoonmaken wazemkap

  Reactie op Afzuigkap

  Het schoonmaken van de wasemkap en rooster. Het uitneembare rooster in een grote bak leggen met heet water met schoonmaakmiddel en een flinke scheut ammoniak. Ik doe dit werkje altijd buiten! Na een tijdje afborstelen en ook nog het rooster. Als het nog niet schoon is, flink met sop afborstelen. Als nieuw zo schoon.

  Gretha

  12.454. kattepis

  Reactie op Kattepis

  De geur van kattepis kan je uit je bank verwijderen door het meerdere keren schoon te maken met schoonmaakazijn, dan verdwijnt de lucht. Een paar druppels citronellaolie zorgt dat de kat het niet meer op de bank doet.


  12.455. Luchtreiniger ionisator

  Reactie op Rooklucht

  Wij hebben een ionisator luchtreiniger staan van ionizer.nl, goedkoop en vanaf het eerste moment merken wij het verschil

  Remco

  12.456. Balpen van behang af krijgen

  Wij hebben vinylbehang door het hele huis en nu heeft mijn dochtertje een erg mooie tekening gemaakt op een muur in de huiskamer :( Kan ik dit er nog afkrijgen? Het zit er waarschijnlijk al een week op, kom er nu net achter toen ik de eetafel aan de onderkant aan het schoonmaken was.

  Angelina

  12.457. Geen chloor voor kattenpis

  Reactie op Kattepis

  Je moet vooral geen chloor gebruiken om de geur van kattenpis tegen te gaan. Chloor breekt de eiwitten die de plas bevat niet af. Sterker nog, het versterkt de aantrekkelijke geur voor de katten en nodigt uit voor herhaling. Altijd biotex gebruiken of laten stomen.

  Eva

  12.458. Mijn oplossing tegen kattenpisgeuren......

  Schoonmaak-azijn (en alle andere tips ) mocht bij mijn kaatpis-bankstel niet helpen. Uiteindelijk heb ik de hele bank buiten gezet (met het warme weer) en heb er een hele emmer warm water met DETTOL overheen gegooid. Flink met een harde borstel geschrobt. Laten drogen, weg kattenpis-geur! En de bank was ook weer schoon, dus een meevallertje erbij!

  Moet ik wel zeggen ,dat dit natuurlijk geen nieuwe bank is, maar eentje waar we al jaren op zitten.

  Chantal

  12.459. Vieze geur diepvriezer

  Reactie op Re: stinkende lucht bedorven vlees diepvriezer

  Mijn diepvriezer is ooit voor een vakantie per ongeluk uitgetrokken, dus de stank was verschrikkelijk. Van alles geprobeerd, buiten gezet en met gloor schoongemaakt, dat hielp niet. Van iemand de tip gehad om hem aan te zetten op diepvriezen en zo een tijdje laten draaien. Nu, verschillende jaren later staat de diepvriezer nog altijd zijn werk te doen en stinkt helemaal niet meer, zelfs als ik hem moet uittrekken om schoon te maken.

  Mily

  12.460. Kattenlucht verwijderen

  Reactie op Kattenlucht verwijderen met Febrese?

  Hallo,

  Ik heb ook een kat gehad die regelmatig plaste in huis. Ik heb toen via de site van ecodor iets tegen kattenpies gekocht. Het helpt echt. (ik dacht dat het UC2000 heette)

  Groetjes Natasja

  12.461. Gootsteenontstopper

  Reactie op Gootsteenontstopper in vaatwasser

  Neem altijd vloeibare gootsteenontstopper en geen korrels! De korrels worden weer hard nadat je hebt nagespoeld met kokendheet water (als het water weer afkoelt blijven de korrels plakken zeg maar).

  Anne

  12.462. Kattenpies op houten vloer (zwarte plek)

  Reactie op Een plas van je huisdier schoonmaken

  Wie weet hoe je die zwarte plek kan verwijderen?

  Henny

  12.463. Wasco verwijderen met stoom

  Reactie op Wascokrijtjes op de muur !!

  Wascokrijtjes zijn vet. Ik heb goede resultaten gehaald met de stoomreiniger toen mijn dochter onze witte gestucte muren met donkerblauwe wasco had ondergetekend. Het was wel heel veel werk, maar je zag er niets meer van naderhand.

  Marjon

  12.464. Rooklucht uit leren meubels

  Reactie op Rooklucht in bankstel

  Heb ook een leren stoel overgenomen die stinkt naar sigarettenrook (bah). Als niet-roker en astma-patient is dit een reden om deze weer weg te doen. Ik wil hem nu een tijdje zo luchtdicht mogelijk inpakken met plastic en dan een geurverwijderaar bijsluiten. Koffiegeur verdraag ik bv wel. Ik hoop dat dit helpt.

  Heleen

  12.465. Oplossing vieze lucht vaatwasser

  Reactie op Reactie op slootlucht aan de vaat uit vaatwasser

  Dit probleem hadden wij ook regelmatig. Bij ons bleek het altijd te stinken nadat wij ei gegeten hadden. Nu we alle bestek, borden, koekenpan (bij gebakken ei) voorwassen die in aanraking zijn geweest met eigeel en dan in de vaatwasser plaatsen is het probleem opgelost. Misschien het proberen waard.

  Henk

  12.466. Houten tafel met vochtringen

  Reactie op Houten tafel met vochtkring

  Als u alles al hebt geprobeerd en het werkt niet bij U, dan de tafel licht afschuren en opnieuw lakken met bootlak. Dat is keihard en u heeft nooit meer last van kringen in uw tafel.

  Yvonne

  12.467. Vlekken op TV-meubel

  De rubberen dopjes van de TV hebben ronde vlekken (ingedrongen in het hout) nagelaten. Hoe kan je die verwijderen? Meubel is geen echt hout, maar namaak (spaanplaat met (kunst)fineer.

  Martin

  12.468. Slootlucht uit de vaatwasser

  Reactie op Reactie op slootlucht aan de vaat uit vaatwasser

  Probeer eens een ander soort vaatwastablet uit. Met name de wat duurdere kunnen dat soms wel verhelpen.

  Jos

  12.469. Zwarte kringen

  Echt handig al die tips, jammer alleen dat je 2 uur verder bent voordat je alles gelezen hebt. Op zoek naar dé bruikbare tip. Vooral omdat dezelfde vragen en antwoorden nogal eens herhaald worden of een antwoord kom je echt veel later pas tegen. Niet iedereen heeft de tijd toch om alles te lezen? En begrijpelijk want je wilt iets natuurlijk even 'snel' kunnen opzoeken of een oplossing krijgen.

  Ik weet niet hoe het verder werkt maar reacties onder de betreffende vraag of op rubriek zou volgens mij veel schelen en een groot plezier aan opzoek gemak zijn. Hoewel iedereen nu weet hoe je je frituurpan schoonmaakt. Weet iemand ook hoe je zwarte kringen uit ruw onbehandeld hout krijgt?

  Anneke

  12.470. Fond de teint op lavabo

  Ik heb fond de teint druppels op de wastafel laten vallen en die gaan er met niets uit! Ook elders heb ik moeten merken dat ik 'fingerprints' achterlaat. Vooral aan de deur van de auto staan 'fond de teint vingers. Carwash, detergent,.. niets helpt. Iemand de ultieme tip? Of moet ik mijn lavabo vervangen?

  Isha

  12.471. Tip => Magnetron schoonmaken

  Reactie op Magnetron schoon maken

  Om de magnetron schoon te maken plaats ik een kommetje water met flink wat citroensap erin in de magnetron. Een 2-tal minuutjes laten koken en dan de condens die door het koken ontstaan is afnemen met een vochtige vaatdoek. Je zal merken dat alles probleemloos te verwijderen is. Succes!

  Sylvie

  12.472. Frituurpan

  Reactie op Frituurpan

  Als mijn frituurpan erg vuil is doe ik er een vaatwas tablet in en laat het water even heet worden. Blijf er wel even bijstaan voor het geval het te hard gaat koken. Laat het water erin staan om even los te laten trekken. Daarna schoonmaken. Desnoods nog een keer herhalen.

  Tina

  12.473. Magnetron reinigen

  Reactie op Magnetron schoon maken

  Ik zet er een glas water in en laat het even goed door koken. Even laten staan en je kan hem helemaal schoonmaken.

  Tina

  12.474. Magnetron reinigen

  Reactie op Frituurlucht

  Professionele schoonmakers in ziekenhuizen reinigen de magnetron door er een schaal water met twee halve citroenen in te zetten. Daarna een paar minuten (5?) laten koken. Verwijdert aldus ook vette aanslag.

  Nicole

  12.475. Aansprakelijkheidsverzekering

  Reactie op Kattenpis lucht

  Ehh, los van het schoonmaken. Valt dit niet onder de aansprakelijkheidsverzekering (vd buren)? Volgens mij heeft (bijna) iedereen zo'n verzekering.

  Laura

  12.476. Buitenkant van de friteuse

  Reactie op Tips gevraagd

  De buitenkant van de friteuse maak ik schoon door hem eerst even in te smeren met boter, even laten intrekken dan kan je hem zonder te veel moeite schoonmaken.

  groetjes Angela

  12.477. Lavendel en katachtigen.

  Reactie op Verwijderen van kattepis lucht

  Schijnt dat lavendel katten aantrekt. Dus zou het niet zo snel met lavendel proberen.

  Liezet

  12.478. Pen/inkt

  Reactie op Vlekken

  alcohol of eau de cologne

  12.479. Verwijderen vlekken in hout

  Reactie op Wijnvlekken in houten vloer

  Voor vlekken in hout van drinken en of warmte.

  tip: sigarettenas met een beetje water vermengen niet te dun, pak een doekje en dep dit op je vlek, laat circa 1 minuut intrekken en boen dat gewoon met natte schone doek op. Heb ik van mijn oma.

  Brenda

  12.480. Wijnvlekken verwijderen

  Reactie op Wijnvlekken

  Wijn op tapijt is prima te verwijderen met spa rood. De spa bruist de wijn er echt uit.

  Geertje

  12.481. Witte voegen

  Reactie op Witte voegen

  gewoon een spuitflakon vullen met bleek..en wit zijn de voeg

  Jacqueline

  12.482. Inktvlekken bestrijden met melk

  Reactie op Balpen en inktvlekken

  Inktvlekken krijg je uit kleding door de vlek een nacht in melk te laten weken en het kledingstuk vervolgens te wassen met een extra voorwas.

  Willem

  12.483. Ook bramen/kersenvlekken bestrijden met melk

  Niet alleen inktvlekken maar ook kersen en bramenvlekken zijn verdwenen als je ze direkt in de melk laat weken. ( 24 uur )

  Annet

  12.484. Schoonmaken frituurpan binnen- en buitenzijde

  Reactie op Buitenkant frituurpan schoonmaken

  Goedemorgen,

  na te hebben gestoeid met het schoonmaken van de binnen- en buitenzijde van de Fritel frituurpan de volgende vragen:

  * hoe krijg je de vette frituurlucht van je handen?
  * hoe maak je de plastic display schoon evenals de metalen spiralen die alles verwarmen?

  Alvast bedankt!

  12.485. Re:11.485, Schoonmaken fritel-pan

  Reactie op Schoonmaken Frituurpan binnen- en buitenzijde

  Wij hebben ook een Fritel frituurpan. Frituurolie waarin zonnebloemolie zit, verharst en dat maakt het allemaal moeilijker bij de schoonmaak. Wij gebruiken arachide-olie (pinda olie) en dat is makkelijk schoon te maken.

  Na het weggieten van de olie, spuit ik een dikke laag afwasmiddel op de bodem en met een schuursponsje maak ik heel makkelijk de binnenkant schoon. De schurende kant van het sponsje alleen in de binnenpan bij aangekoekt vuil gebruiken.

  Buitenkant, display, mandje en verwarmingselement maak ik ook schoon met afwasmiddel. De spiralen krijg je nooit helemaal weer schoon, maar als ik ze goed afgedaan heb met afwasmiddel en ze daarna heet heb afgespoeld is het mij goed, die verdwijnen toch weer in de olie. Ik heb nooit frituurlucht aan mijn handen. Afwasmiddel zal het wel verdoezelen.

  Els

  12.486. Re: schoonhouden frituurpan

  Reactie op Schoonmaken frituurpan binnen- en buitenzijde

  Wij hebben ook een Fritel. Na het schoonmaken doe ik altijd een stuk plasticfolie om het bedieningspaneel,dat voorkomt dat het vet wordt.

  Nic

  12.487. Vet verwijderen

  Reactie op Afzuigkap

  Veel gestelde vraag over het verwijderen van frituurvet/vetaanslag is goed te verwijderen met Dusty vetverwijderaar wat verkocht wordt bij de Wibra. Als je dit op het vet spuit en even wacht zie je het oplossen, gebruik een microvezel doekje met heel heet water om het daarna te verwijderen. Persoonlijk gebruik ik het in huis voor alle hardnekkige vlekken.

  mvg Math

  12.488. Voorkomen

  Reactie op Vlekken

  een antidoorlekhoes onder de matrashoes leggen, voorkomen ...

  12.489. Bouwlucht uit mijn huis

  Hallo,

  Ik ben zojuist verhuist maar ik krijg de 'bouw'lucht er niet uit. Het huis heeft voor mij zo'n 3/4 maanden leeggestaan en ik heb alleen gewit en zeil laten leggen niet zo spannend dus.

  Toch blijf ik zo'n muffe bouwlucht ruiken als ik binnen kom. Wat ik ook dweil veeg of stofzuig/ afneem ik blijf het ruiken...

  wie heeft er een tip?

  groet

  Britt

  12.490. Kattenpislucht

  Reactie op Kattenlucht verwijderen met Febrese?

  Ik heb sedert een jaar Ecodor ontdekt, een middel dat je online kunt bestellen (even google zoeken)en hiermee kun je vlekken op de bank, vloer, je sloffen, stoelpoten, wat dan ook, insprayen. Niet zoals bij febrese de geur verbloemen, maar via enzymen de geur echt verwijderen. Ben hier super blij mee, aangezien een van mijn katten iedere dag op de vloer plast, en soms ook op de bank, of ik stap er 's-morgens in als ik net wakker ben (broekspijpen, sloffen...). Nu veel minder frustratie!!!

  Wieke

  12.491. rubber in net gelakt werkblad getrokken

  Een goede morgen,

  Ik heb van de week een mooi houten werkblad een aantal malen in de lak gezet (OSMO). Nu heb ik het werkblad op een aantal autobanden gelegd om het niet te bewchadigen. Na het behandelen van de onderzijde van het werkblad, kwam ik erachter dat de lettertjes die op de zijkant van zon autobans staan, nu gedeeltelijk mijn werkblad ingetrokken zijn! Iemand tips om dit weg te krijgen?

  Mike

  12.492. Vochtkringen op je tafel verwijderen

  Reactie op Vochtkringen op oude grenen houten tafel

  Vochtkringen op je tafel krijg je het beste weg door er een stuk keukenrol op te leggen en er met je strijkijzer overheen te gaan. Wel opletten dat het strijkijzer niet te hoog staat anders krijg je de afdruk van de keukenrol erin

  Wonderfeetje

  12.493. 11.42. Stinkende lucht bedorvenvlees diepvriezer

  Reactie op Stinkende lucht bedorvenvlees diepvriezer

  Ooit hetzelfde probleem gehad met de koelkast in de caravan. Op enig moment sneuvelde er een ei in de koelkast. Alles netjes opgeruimd en schoongemaakt. Kort daarna werden we geconfronteerd met de "bedorven vleeslucht". Alles nogmaals schoongemaakt. Geen resultaat. Uiteindelijk bleek de oorzaak te zitten in de rubbers van de koelkastdeur. Resten van het ei waren hierin/tussen gekomen. Na het grondig reinigen van deze rubbers was het probleem opgelost.

  Rens

  12.494. Slootlucht aan de vaat uit de vaatwasser

  Reactie op Slootlucht aan de vaat uit de vaatwasser

  Een slootlucht aan de vaat uit de vaatwasser zou kunnen liggen aan de afvoerslang. Als deze slang geribbeld is dan zouden er wel eens zeep resten achter kunnen blijven in de ribbels. Dit heb ik namelijk ook meegemaakt met onze wasmachine. Na verloop van tijd koekt dat steeds verder aan en gaat flink stinken. Ik heb de slang losgemaakt en in een emmer met glorix gezet. Het is ongelooflijk wat daar voor troep uitkwam. Daarna was de stank verdwenen. (Wat een idioot idee van de fabriekanten om voor een afvoerslang een geribbelde slang te gebruiken) Dit is een tip, of het probleem daarmee wordt opgelost weet ik niet, maar wij zijn onze stank uit de wasmachine kwijt.

  MVG MC Schepers.

  12.495. Plas van kat

  Reactie op Vieze lucht van katten

  Als uw kat heeft geplast kunt u dat als volgt schoonmaken. Eerst schoonmaken met water en een beetje schoonmaak azijn. Vervolgens alcohol erop sprayen. Deze is te koop bij de drogist/kruidvat/da/étos enzo 95%/98% alcohol. De geur is weg. Gebruik nooit bleekmiddel want dat vinden katten juist lekker en zullen daar dan juist vaker plassen

  Saskia

  12.496. Wasco verwijderen

  Reactie op Wasco verwijderen

  Wasco kan vrij gemakkelijk van gladde oppervlakken (bijvoorbeeld schoolbord) worden verwijderd met Zwitsal billendoekjes.

  L.

  12.497. Geur in matras

  Reactie op Geur in nieuw matras

  Je zou kunnen proberen het matras eerst aan de ene kant en daarna aan de andere kant vol te strooien met soda..... vervolgens een aantal uren in laten trekken en daarna met de stofzuiger schoon zuigen. Het is in ieder geval ook heel goed voor het vocht in je matras, want dat wordt opgenomen door het soda.

  Zhaan

  12.498. Geur in matras/braaksel in auto

  Reactie op Braakselgeur in de auto

  Je zou kunnen proberen het matras eerst aan de ene kant en daarna aan de andere kant vol te strooien met soda..... vervolgens een aantal uren in laten trekken en daarna met de stofzuiger schoon zuigen. Het is in ieder geval ook heel goed voor het vocht in je matras, want dat wordt opgenomen door het soda.

  Als er overgegeven is in een auto, als het lukt de bank er uit, behandelen met onverdunde schoonmaakazijn en de bank héél goed laten drogen.....de bank zal misschien nog wat zurig ruiken maar die geur is vrij snel verdwenen en daarmee ook de braaksellucht....... kan de bank er niet uit dan zou je 'm kunnen drogen met de föhn en verder veel ventileren.

  Zhaan

  12.499. Braakselgeur

  Ik heb een hele goede tip die echt werkt tegen braaksellucht! Je strooit wat verse gemalen koffie op een schoteltje en zet dat neer waar de lucht is. Op een of andere manier verdwijnt de lucht echt! Je kan natuurlijk niet met een schoteltje koffie gaan rijden. De koffie moet droog zijn, niet het koffiedrab!

  Succes ermee! Joke

  12.500. Frituurpan schoonmaken

  Reactie op Frituurpan

  Zet je frituurpan gevuld met water op het vuur en voeg er een tablet vaatwasmiddel aan toe. Breng het geheel aan de kook en laat dan een half uur op een heel zacht vuurtje doorpruttelen. Daarna kun je met gemak het vet aan de binnenkant van je pan verwijderen (voorzichtig met je handen. Vaatwastabletten zijn agressief voor de huid). Dit werkt ook bij electrische frituurpannen. Een goed alternatief voor frituurolie of vet is pure kokosolie/vet. Kokosolie heeft een veel hogere verbrandingsgraad en zal geen aangekoekte aanslag achterlaten. Kokosolie is ook bijzonder goed voor bakken, braden en vooral wokken. Je vlees/groente brandt veel minder snel aan. Is niet goedkoop maar je hebt ook maar een beetje nodig. Gebruik je het als frituur'vet' dan hoef je veel minder snel te vervangen omdat het niet verbrandt!

  Mara

  12.501. wasco verwijderen

  Reactie op Wascokrijtjes op de muur

  Bij ons op de peuterspeelzaal tekenen de kinderen met bijen was krijtjes en vaak ook op de tafel.
  de leidsters vinden dat geen probleem het word weer schoon gemaakt met meubelolie
  E.


  12.502. Hulp bij vlekken

  Reactie op Vlekken

  Bij moeilijke of alles wat vlek heet kun je pre wash of evt een natuurlijke vlekverwijderaar gebruiken! Deze 2 producten werken perfect. Reageer maar terug voor meer informatie

  Mvgr St van Horne

  12.503. Buitenkant frituurpan schoonmaken

  Reactie op Buitenkant frituurpan schoonmaken

  Plaats de hele pan in een vuilniszak. Doe een scheut ammonia in de vuilniszak. Knoop of plak de zak heel goed dicht en laat het minstens een nacht over zo staan. Daarna is het vet vrijgoed te verwijderen. Op deze manier kun je ook ovenroosters, magnetronglasje of andere dingen schoonmaken. Veel succes!

  A Holwerda

  12.504. Kattepislucht

  Reactie op Vieze lucht van katten

  Je kunt het goed schoonmaken met azijn, dit laten drogen, en daarna sprayen met 97% alcohol.

  Angelique

  12.505. Kattepies

  Reactie op Kattenlucht verwijderen met Febrese?

  I heb eenzelfde probleem gehad, maar een uitstekend middel gevonden op internet: UF 2000. Werkt echt en vrijwel direct.

  Moniek

  12.506. Slootlucht uit vaatwasser?

  Lieve mensen, De slootlucht die achterblijft op de vaat uit jullie vaatwassers is meestal een gevolg van overdosering van vaatwasmiddel en vaatwassen op te lage temperatuur. Vaatwasmiddelfabrikanten zijn er niet bij gebaat als je zuinig met je vaatwasmiddel omspringt en dus brachten zij de 3 in 1 tabletten op de markt. Deze tabletten bevatten echter te veel vaatwasmiddel. In combinatie met afwassen op een lage temperatuur levert dit een aanslag aan de (onzichtbare) binnenzijde van het labyrint in je vaatwasser op. Die aanslag veroorzaakt de stank.

  Gooi die 3 in 1 tabletten weg. Koop de eenvoudige tabletten van bv. de Lidl, Jumbo huismerk o.i.d.. Vul je zoutreservoir en je glansspoelmiddel reservoir en draai je vaat op de hoogste temperatuur maar vooral: GEBRUIK MAAR EEN HALVE VAATWASTABLET! Gegarandeerd dat je na een paar keer vaatwassen merkt dat niet alleen je vaat veel schoner wordt maar ook dat hij niet meer stinkt.

  Laat bovendien je vaatwasser, net als je wasmachine, 1x per maand leeg, zonder wasmiddel, op het langste en heetste programma draaien. Het probleem is dat moderne vaatwas- en wasmiddelen onvoldoende oplossen bij lagere temperaturen en 'waterzuinige' machines, zeker als je ook nog de door de fabrikant aangegeven hoeveelheid doseert.

  Ik lees graag of deze tips jullie ook geholpen hebben.

  Muck

  12.507. Reactie op rooklucht en Remco

  Mijn partner rookt sinds jaar en dag en omdat ze maar niet kan stoppen heb ik ook beslist om een luchtreiniger aan te schaffen. Ik heb mij laten begeleiden door luchtreinigeradvies ( www.luchtreinigeradvies.com) en uiteindelijk ben ik ontzettend goed geholpen met de ionisator. Want zelfs toen ze buiten ging roken waaide er steeds verschrikkelijk stinkende sigarettenrook binnen. Dat is nu gelukkig het verleden

  Mauro

  12.508. Frituurlucht verwijderen

  Zet een pannetje water op het vuur met een scheutje wasverzachter erin. 10 minuten laten staan, weg frituur- en andere vieze lucht

  Abel

  U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

  Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

  Uw naam:
  Uw e-mail adres:
  Titel van uw bijdrage:

  Uw reactie:

  Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

 • Schoonmaaktips gevraagd

  1. Schoonmaaktips
  2. Rooklucht
  3. Schoonmaken
  4. Onbekwaam!? Niet over één kam scheren!
  5. Vlekken
  6. Een middel tegen deze vlekken
  7. Gegarandeerd geen tabakslucht meer
  8. Schoonmaaktip gevraagd
  9. Gallucht
  10. Wascokrijtjes op de muur !!
  11. Tip voor vlekken
  12. Tip voor gallucht
  13. Thee-aanslag
  14. Thee aanslag
  15. Frituurlucht
  16. Wasco verwijderen
  17. Wijnvlekken in houten vloer
  18. Even by the way!
  19. Vlekken
  20. Vochtkringen op oude grenen houten tafel
  21. Vochtkringen verwijderen
  22. Muizen in de kast!
  23. Wascokrijtjes op de muur
  24. Schoonmaken muur met wascokrijt
  25. Reactie op wasco op muur
  26. Frituurpan
  27. Veel duivenpoep
  28. Frituurpan schoonmaken
  29. Frietpan
  30. Rooklucht weg door koffiebonen
  31. Schoonmaken frituurpan
  32. Inloop vlekken
  33. Schone frituurpan
  34. Stinkende geur uit de vriezer
  35. Rooklucht uit computer verwijderen
  36. Schoonmaken frituurpan
  37. Frietpan schoonmaken
  38. Vlekken op geboend hout
  39. Slootlucht aan de vaat uit de vaatwasser
  40. Vervelende geur
  41. Reactie op slootlucht aan de vaat uit vaatwasser
  42. Stinkende lucht bedorvenvlees diepvriezer
  43. Balpen en inktvlekken
  44. 1240 Re: Slootlucht aan de vaat uit de vaatwasser.
  45. Re: stinkende lucht bedorven vlees diepvriezer
  46. Vieze lucht van katten
  47. Rooklucht uit computer
  48. Vieze lucht uit een kast
  49. Rooklucht in boeken
  50. Plakkerige houten tafel
  51. Tafel grondig schoonmaken
  52. Vriezer schoonmaken
  53. Lucht frituurpan weg
  54. Kattenlucht verwijderen
  55. Kattenlucht verwijderen met Febrese?
  56. Vaatwasmachine
  57. Balpenvlekken op pop
  58. Stinkende vaat
  59. Stinkende vaat
  60. Stinkende vaat
  61. Gebruik azijn
  62. Stinkende vaat
  63. Stinkende vaat
  64. Schoonmaken frituurpan
  65. Stinkende vaat
  66. Frituurpan schoongemaakt
  67. Krijg petroleumgeur niet uit kleed
  68. Buitenkant frituurpan schoonmaken
  69. Stinkende vaat
  70. Tip
  71. Hulp
  72. Strepen op garagevloer
  73. Roetvlekken
  74. Help, ik heb inktvlek in een gordijn gekregen
  75. Zwarte vlekken op tegels rond kachel
  76. Kauwgom in je haar
  77. Lucht weg
  78. Wasco\'s verwijderen
  79. Reactie op 12.39 Vervelende geur
  80. Thee aanslag
  81. Afzuigkap
  82. Afzuigkap
  83. Katten plaslucht verwijderen.
  84. Duivenpoep
  85. Frituurgeur
  86. Vaatwasgeur reactie
  87. Reaktie op slootlucht vaatwas
  88. Onaangename geuren uit diepvries verwijderen
  89. Vergeelde pianotoetsen
  90. Vieze vlek op muur
  91. Tips gevraagd
  92. Afzuigkap
  93. Tip stinkende vaat en was
  94. Sapaanslag in drinkflesjes
  95. Rooklucht weg met een natte spons
  96. Schoonmaken frituurpan
  97. Reinigen van afzuigkap
  98. Frituurpan schoonmaken
  99. Kattepis
  100. schoonmaken
  101. Rookaanslag verwijderen
  102. Buitenkant frituurpan schoonmaken
  103. Magnetron schoon maken
  104. Aansluiting vaatwasser
  105. Vaatwassers
  106. Kattenplas/dettol
  107. Geen chloor gebruiken bij kattenpislucht
  108. Frituurpan schoonmaken
  109. Schimmel op mijn bankstel
  110. Schoonmaken buitenkant chromen frituurpan
  111. Schoonmaken magenetron
  112. Tip schoonmaken buitenkant rvs frituurpan
  113. Pas op met frituurpan schoonmaken (vaatwastablet)
  114. Sifon
  115. Nat-af-te-nemen-tafelkleden
  116. Duivenpoep
  117. Schoonmaken
  118. Schoonmaken roosters afzuigkap
  119. Inktvlekken
  120. Kattenplas in houten wanden
  121. Schoonmaken vette roosters e.d.
  122. Wijnvlekken
  123. Kattepis
  124. Balpenvlekken op pop
  125. Vieze lucht in gang en op zolder
  126. Reinigen kattepis
  127. Rooklucht verwijderen
  128. Houten tafel met vochtkring
  129. Schilderij
  130. Mispoes
  131. Schapenvacht wassen
  132. Vaatwasmachinelucht
  133. RE: schapen vacht wassen
  134. Reactie bedorven lucht vriezer
  135. Reinigen sapaanslag in drinkflesjes
  136. Kattenpis lucht
  137. Wasco uit een stoffen bankstel
  138. Wassen schapenvachten
  139. Ballpoint op een buffellook bankstel
  140. Frituurpan reinigen
  141. Stinkende vaat
  142. Stoomreiniger
  143. Kattenlucht wegkrijgen
  144. Gootsteenontstopper in vaatwasser
  145. Reactie op: vergeelde pianotoetsen
  146. Katten en chloor
  147. Een plas van je huisdier schoonmaken
  148. Strepen laminaat
  149. Geur in nieuw matras
  150. Zanderige vlekken uit lichte suede
  151. Frituurpan schoonmaken
  152. Vieze lucht van katten
  153. Wascokrijt uit houtenkastje
  154. Rooklucht uit leren bankstel
  155. Stinkende vaat en tafel
  156. Wasco krijt op hout
  157. Kattepis in leer
  158. Inkt op behang
  159. Wit bankstel
  160. Chloor voor het verwijderen van kattenpies?
  161. Vieze lucht uit de vriezer heb ik weg gekregen
  162. Verwijderen van Kattepis
  163. Frituurpan
  164. Ervaring met watervlekken in hout
  165. Watervlek is nu vetvlek
  166. Vraag om hulp bij \'t verwijderen van kamfergeur uit hout
  167. Vochtkringen in hout
  168. Slootlucht uit vaatwasser
  169. Vraag over vlekken.
  170. Antwoord over vlekken
  171. Vervelende geur
  172. Wascokrijtjes
  173. Niet met bleek!!
  174. Koffievlek in kunstof aanrechtblad.
  175. Geur uit vriezer verwijderen
  176. Rioollucht
  177. Magnetron schoonmaken van binnen
  178. Melkvlek in autobekleding
  179. Re: Duivenpoep
  180. Re: roest
  181. Vraag: geur van braaksel uit auto
  182. Vieze kattenlucht weg met dettol
  183. Vreemde geuren
  184. Vervelende geur in huis
  185. Thee aanslag
  186. Schoonmaken bankstel
  187. Vieze lucht uit vaatwasser
  188. Kinderwagen
  189. Bruine aanslag van sigaretten op schilderij
  190. Schoonmaaktip tegen rooklucht
  191. Frituurpan schoonmaken
  192. Vieze geur afwasmachine
  193. Frituurpan
  194. Bidons schoonmaken
  195. Magnetron schoonmaken
  196. Alcohol tegen inktvlekken
  197. Stinkende was
  198. Re: stinkende was
  199. Zo heet mogelijk wassen
  200. Putlucht
  201. Vieze lucht op gang en zolder
  202. Betreft: 11.187 Kinderwagen
  203. Vieze geur
  204. Schapenvacht wassen
  205. Re: Geur uit vriezer verwijderen
  206. Vervelende geur
  207. Schapenvacht wassen
  208. Wil terug witte voegen op badkamer
  209. Witte voegen
  210. Witte voegen
  211. Stinkende vaat
  212. Pianotoetsen
  213. Kring uit grenen tafel
  214. Kringen in hout
  215. Vlekken uit suède jasje
  216. Pen van behang
  217. Stinkende vaatwasser incl. het schone service
  218. Schoonmaken van een frituurpan.
  219. Kattenpis
  220. Pies op de mat
  221. Stinkende vaatwasser
  222. Kringen in houten tafel
  223. Kattenpies
  224. Aanslag binnenkant drinkflesje
  225. Aanslag binnenkant drinkflesje
  226. Schoonmaken binnenkant fles
  227. Hier ook
  228. Kattenpis van buurkat op suède bank
  229. Reactie inkt pop
  230. Mogelijke oplossing voor stinkende vaat.
  231. Stinkende vaatwasser
  232. Kattenpies
  233. Strepen op laminaat
  234. Stinkende vriezer
  235. Schone frituurpan
  236. Vervelende geur
  237. Slootlucht aan de vaat uit vaatwasser
  238. Tricel garagezeep
  239. Frituurpan van binnen schoon krijgen
  240. Vieze lucht uit vaatwasser/glazen
  241. Gietijzeren branders en pannendragers
  242. Stinkende vaat
  243. Frituurpan
  244. Vetgeur
  245. Fritesgeur
  246. Waterslot droog
  247. Kattenplasjes
  248. Frituurpan
  249. Vergeelde pianotoetsen
  250. Fritesgeur 11246
  251. Stinkende vaat
  252. Vieze geur in servieskast
  253. Rooklucht na een feestje
  254. Rooklucht na een feestje
  255. Vochtkringen weghalen
  256. Schoonmaken frituurpan
  257. Stinkende vaat
  258. Verwijderen kattenpies lucht
  259. Verwijderen van kattepis lucht
  260. kattenlucht
  261. Vloerplaat kachel
  262. Chloor
  263. Witte voegen
  264. Chloor trekt katten aan?
  265. Urinelucht van katten
  266. Re.: 11.35 Rooklucht uit computer verwijderen
  267. Reukvrij maken
  268. Vraag over roetvlekken
  269. Tip voorstrepen op garagevloer
  270. Olieverfschilderij op paneel
  271. Verwijderen wascokrijt van muur
  272. Braakselgeur in de auto
  273. Koud ontvetter en reiniger
  274. Olieverfschiderij
  275. Kattenpis op tent?
  276. Biotex
  277. Stinkende vaatwasser
  278. Stinkende vaatwasser
  279. Schone frituurpan
  280. inktvlekken verwijderen
  281. Inktvlekken verwijderen
  282. Binnenkant plastic flesjes schoonmaken
  283. re: slootlucht uit vaatwasser
  284. Tip rioollucht
  285. Schapenvacht wassen
  286. Balpen vlekken
  287. Slechte geur
  288. Geur vaatwas
  289. Vlekken weg uit licht suede bankstel
  290. Roetvlekken op muren met stucwerk
  291. White wizard
  292. Nicotine weg
  293. Koffievlek in mijn houten vloer en witte vlekken door het wrijven!!!!!
  294. Bedorven vlees lucht.
  295. Slootlucht uit de vaatwasser
  296. Stinkende vaatwasser
  297. Schoonmaken van gietijzeren pannendragers
  298. Hele vieze lucht vriezer
  299. Luchtjes
  300. Gallucht
  301. Balpen inkt in gordijnen
  302. Nare geurtjes
  303. Heet wassen met soda
  304. Wasco verwijderen
  305. Schimmel op bankstel verwijderen
  306. Schilderij reinigen
  307. Verwijderen van sigarettenrook in houten tafel
  308. Weg vieze lucht uit vaatwasser,... heerlijk frisse citroenlucht
  309. Buitenkant frituurpan schoonmaken
  310. Frituurpan
  311. Balpen van pop verwijderen
  312. Inktvlekken in gordijnen
  313. Water
  314. Frituurpan schoonmaken
  315. (Geur)kattepis verwijderen
  316. kattenlucht verwijderen
  317. Balpenvlekken op pop
  318. Schoonmaken frituurpan
  319. Stift van pop verwijderen
  320. Verwijderen van Wasco
  321. Afzuigkap
  322. Kattepis
  323. Geurhinder diepvriezer
  324. Witte handdoeken
  325. Vieze geur uit de afwasmachine
  326. Reactie op handdoeken
  327. Grauwe handdoeken
  328. Leren stoel ruikt naar rook
  329. Re. leren stoel ruikt naar rook
  330. Reactie op stinkende handdoeken
  331. Schoonmaken van gietijzeren panijzers
  332. Vergeet niet ...
  333. Vaatwasmachine
  334. Inkt en pen vlekken op leren bank
  335. Frituurpan
  336. Muren en plafonds reinigen
  337. Scheutje azijn
  338. Magnetron schoonmaken
  339. Serieus probleem vriezer, houten vloer...
  340. Muizen in de kast
  341. Geur weg
  342. Afzuigkap schoon
  343. Kinderflesje schoonmaken
  344. Schapenvacht
  345. Schoen in de vijver gestaan
  346. Natte schoen uit de vijver
  347. Schoen
  348. Plakkerig rubber
  349. Reactie schilderij
  350. Honden plas en poep uit vloerbedding
  351. Verwijderen braaklucht
  352. Afzuigkap/oven
  353. Kattenpis verwijderen
  354. Rooklucht
  355. Stinkende vaat komt door ei
  356. Kringen in hout
  357. Geur in de diepvries
  358. Geur in de diepvries
  359. Nicotine geur uit latex matras zonder latex aan te tasten?
  360. Frituurpan schoonmaken
  361. Re: frituurpan schoonmaken
  362. Plasvlekken in matras ook voor vlekken op een bankstel
  363. Donzen dekbed in de wasmachine
  364. Rooklucht verwijderen
  365. Stinkende vaat/ vis-vijvergeur
  366. reactie op stinkende vaat
  367. vloeibare driehoekzeep voor vlekken
  368. Kattenpis
  369. Lampe berger
  370. Re: op stinkende was
  371. Tip tegen de stinkende vaat
  372. Balpen op pop
  373. Kauwgom verwijderen
  374. Stinkende was na de droogtrommel
  375. Vieze inloop van schoenen
  376. Frituurpan
  377. Thee aanslag te verwijderen met huis-tuin-en-keukenzout
  378. Vieze vaat/ vieze was, en eilucht.
  379. Witte voegen weer terug
  380. Stinkende vaatwasser
  381. Vlekken in geboend eikenhout
  382. Koffievlek in mijn houten keuken werkplaat
  383. Vlek op velours gordijn
  384. Strepen op laminaat
  385. Reactie stinkend vaat
  386. Reactie op katten urine lucht
  387. Donkere kring op eiken white wash tafel
  388. Reactie op rooklucht
  389. Rioollucht
  390. Tip rooklucht
  391. Kamfergeur of kattenpies?
  392. Thee of koffie aanslag
  393. Thee aanslag en dergelijke
  394. Aanslag van thee
  395. Vervelende geur
  396. Inktvlekken
  397. Inktvlekken.
  398. Slaolie in afvoerputje
  399. Rooklucht weg! Plafond weer wit!
  400. Huishoudclub speciaal voor moeders met kleine kinderen
  401. Middel tegen stinkende kattenpies
  402. Schoonmaken frituurpan en andere vetgebrande pannen en ovens
  403. Schoonmaken suede jasje
  404. Balpen op pop
  405. Mijn glazen komen wit uit de vaatwasser
  406. Schoonmaken magnetron
  407. Het verwijderen (niet doden) van muizen
  408. Witte glazen
  409. Vochtkringen op houten meubels
  410. Friteuse schoonmaken
  411. Geur van kattenurine
  412. Reactie op vlekken, balpenstrepen op pop
  413. Friturpan schoonmaken
  414. Re. stinkende was
  415. Kattenpis lucht verwijderen
  416. Kattenpis lucht verwijderen
  417. WC eend als ontkalker is niet zo slim
  418. schoonmaken buitenkant frituurpan
  419. vaatwasserluchtjes
  420. Strepen op laminaat
  421. Hoe krijg ik die stank uit mijn leren bank?
  422. Witte vlekken in de was
  423. re: witte vlekken in was
  424. Te veel waspoeder?
  425. Vieze luchten
  426. Tips voor katten urine te verwijderen/verminderen
  427. Plasvlekken in matrashoes
  428. Rooklucht in bankstel
  429. Kattenlucht
  430. Schoonmaken frituurpan
  431. Frituurpan
  432. Hoe krijg je rooklucht uit leren bankstel
  433. Voorstrijkmiddel
  434. Grillplaat, ovenreiniger
  435. Urinevlekken, alcohol, waterverf op tapijt of bekleding.
  436. Schoonmaaktip voor was en afwasmachine
  437. Frituurolie op suedelaarsjes geknoeid hoe krijg ik het eruit?
  438. Vlekken op bankstel
  439. Blauwe handdoeken
  440. Kringen in houten tafels
  441. Barbie pop
  442. Stuc muur schhonmaken
  443. Badspeeltjes
  444. Re: badspeeltjes
  445. Tip voor waterkring op houten tafel
  446. Duivenpoep
  447. Frituurlucht
  448. Pen verwijderen
  449. Alcoholstift van fineer bureau
  450. Rooklucht computer
  451. Vochtvlekken/bruine vlekken
  452. Balpen- en inktvlekken in kleding
  453. Schoonmaken wazemkap
  454. kattepis
  455. Luchtreiniger ionisator
  456. Balpen van behang af krijgen
  457. Geen chloor voor kattenpis
  458. Mijn oplossing tegen kattenpisgeuren......
  459. Vieze geur diepvriezer
  460. Kattenlucht verwijderen
  461. Gootsteenontstopper
  462. Kattenpies op houten vloer (zwarte plek)
  463. Wasco verwijderen met stoom
  464. Rooklucht uit leren meubels
  465. Oplossing vieze lucht vaatwasser
  466. Houten tafel met vochtringen
  467. Vlekken op TV-meubel
  468. Slootlucht uit de vaatwasser
  469. Zwarte kringen
  470. Fond de teint op lavabo
  471. Tip => Magnetron schoonmaken
  472. Frituurpan
  473. Magnetron reinigen
  474. Magnetron reinigen
  475. Aansprakelijkheidsverzekering
  476. Buitenkant van de friteuse
  477. Lavendel en katachtigen.
  478. Pen/inkt
  479. Verwijderen vlekken in hout
  480. Wijnvlekken verwijderen
  481. Witte voegen
  482. Inktvlekken bestrijden met melk
  483. Ook bramen/kersenvlekken bestrijden met melk
  484. Schoonmaken frituurpan binnen- en buitenzijde
  485. Re:11.485, Schoonmaken fritel-pan
  486. Re: schoonhouden frituurpan
  487. Vet verwijderen
  488. Voorkomen
  489. Bouwlucht uit mijn huis
  490. Kattenpislucht
  491. rubber in net gelakt werkblad getrokken
  492. Vochtkringen op je tafel verwijderen
  493. 11.42. Stinkende lucht bedorvenvlees diepvriezer
  494. Slootlucht aan de vaat uit de vaatwasser
  495. Plas van kat
  496. Wasco verwijderen
  497. Geur in matras
  498. Geur in matras/braaksel in auto
  499. Braakselgeur
  500. Frituurpan schoonmaken
  501. wasco verwijderen
  502. Hulp bij vlekken
  503. Buitenkant frituurpan schoonmaken
  504. Kattepislucht
  505. Kattepies
  506. Slootlucht uit vaatwasser?
  507. Reactie op rooklucht en Remco
  508. Frituurlucht verwijderen

  Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
  Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.