Groot Gezin
Wonen
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

11. Woontips gevraagd

Weten jullie of er ook een Belgische website is met WOONtips voor grote gezinnen? Wij hebben vier kinderen tussen 1 en 5.

Met dank,
Ann

11.1. Belgische Sites

  1. Living in Belgium

11.2. Tafels

Op onze zoektocht naar een grote tafel kwamen wij terecht in Eindhoven. Daar is een winkel blankhouten meubel waar ze grote tafels verkopen, die je niet meteen een berg geld kosten. Wij vonden er een tafel voor 10 personen voor 450,00. Dit in tegenstelling tot vele andere zaken die wij bezocht hadden en waar zulke tafels dikwijls het dubbele kosten. Ik hoop dat iemand iets heeft aan deze tip. Het adres is Leenderweg 71 en hun telefoonnr. 040 293 06 67

Marisa

11.3. Grote eettafel maken van vloerplaat

Wat is het leuk om een pagina te vinden voor en door grote gezinnen. Daar vond ik ook een stukje over eettafels.

Een tip daarover: wij hebben een grote eettafel gemaakt van een vloerplaat (waarschijnlijk o.s.b. constructieplaat) te koop bij bouwmarkten. Het is gemaakt van flinterdunne stukjes hout, op elkaar geperst. We hebben er nog houten latten onder gemaakt om doorbuigen te voorkomen en een balk in het midden-onder. Vier poten naar keuze eronder en klaar ben je. Je moet het nog wel schuren en aflakken (glitsa acryl-parketlak).

Jenske

11.4. Onderdelen voor het maken van tafels

Dag,

Ik heb een meubelmakerij en heb nog een gedeelte "oude voorraad "liggen (ik hoop dat mijn vader deze site niet onder ogen krijgt!) daar liggen nog behoorlijk wat onderdelen die tegen kostprijs weg kunnen, en waar je met betrekkelijk weinig meubelmakerskennis een aardig onderstel uit kunt fabriceren. Als je dan inderdaad een plaat MDF of osb als blad gebruikt, heb je een verantwoord en veilige tafel, waar je zonder gevaar voor lijf en leden ook nog een pot thee op kunt zetten, zonder dat je bij de geringste stoot verbrandingen e.d. kunt oplopen.

Ik ben meestal op zaterdagochtenden aanwezig tussen negen en twaalf, voor dit soort akkefietjes, wel graag even een mailtje


11.5. Grote tafels ook in Alkmaar

Hallo,

De winkel waar jullie die grote tafel hebben gevonden heeft ook een vestiging in Alkmaar. Hij heet de Blankhouten Meubelmarkt en zit op de Koedijkerstraat 32. tel. 072-5201055. Hun website is www.blankhoutenmeubelmarkt.nl.

DerkJan

11.6. Roetvlekken op buitentegels

Na een gezellig avondje met een vuurtje in een daarvoor bestemde korf, heb ik nu last van roetvlekken op mijn buitentegels. Inmiddels heb ik al groene zeep, chloor en een staalborstel met allesreiniger geprobeerd, maar helaas. De tegels erom heen worden blinkend schoon maar de roetvlekken zitten er nog steeds op.

Heeft iemand een idee?

Carla

11.7. Kasten en meubelen (ook tafels) op maat gemaakt

Op www.kastenopmaat.nl vindt u uitgebreide informatie van Kastenstudii Maatmeubel. Dit bedrijf maakt alle soorten kasten op maat (zoals kamerhoge schuifdeurkasten, inloopkasten) maar ook meubelen naar eigen idee, zoals tafels, dressoirs, wandmeubelen etc.


11.8. Gevraagd: tip voor goedkope vloer

Hallo,

Wie o wie kan mij helpen aan dé tip! Wij hebben in onze hal tegeltjes liggen, die door de vorige bewoners zijn gelegd. Dit is helaas niet goed gebeurd waardoor de hele boel losraakt en breekt, het ziet er niet meer uit. Geld om een nieuwe vloer aan te leggen hebben we eigenlijk niet.

Nu is mijn vraag, wie heeft een idee hoe we zo goedkoop/origineel/leuk mogelijk een andere vloer kunnen maken daar. Zouden we bijvoorbeeld zelf beton kunnen storten en dat kunnen verven? Wie heeft er ideeen of zelf ervaringen die hij / zij wil delen?

Alvast erg bedankt,

groetjes Mirjam

11.9. 3 persoons stapelbed

Ik had een idee om zelf een 3 persoons stapelbed te bouwen, met als het nog mogelijk was een la eronderin waar nog een 4e matras in kan in de toekomst of gebruikt kan worden voor speelgoed. Nu denk ik dat die la niet lukt ivm de ruimte tussen grond en plafond. Ik wil het onderste bed nl zo laag mogelijk bij de vloer om meer tussenruimte te houden.

Nu heb ik toevallig een ontwerp gevonden op internet wat bijna hetzelfde is als mijn plan. Ik wil het bed in 1e instantie in de maat van 1,60 bij 0,70 bouwen, als de kids ouder zijn kunnen we altijd weer een grotere bouwen, en tot die tijd hebben we mooi meer ruimte. De oudste die in dit bed gaat slapen moet in september nog 3 worden dus dat moet lukken.

Hier een linkje, ik vind hem helemaal geweldig en misschien heeft een van jullie er ook nog wat aan :)

www.blankhoutenmeubel.nl/producten/bedden/hoogslapers/bed028.html

A-E

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Woontips gevraagd

  1. Belgische Sites
  2. Tafels
  3. Grote eettafel maken van vloerplaat
  4. Onderdelen voor het maken van tafels
  5. Grote tafels ook in Alkmaar
  6. Roetvlekken op buitentegels
  7. Kasten en meubelen (ook tafels) op maat gemaakt
  8. Gevraagd: tip voor goedkope vloer
  9. 3 persoons stapelbed
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.