Groot Gezin
Wonen
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

2. Praktische tips

Een aantal specifieke tips:
 1. Bij het zoeken naar een groter huis, of eventueel een verbouwing, kijken of er ruimte is voor een extra douche. Vooral met grotere kinderen is dit een uitkomst.

 2. Probeer met een stapelbed midden in de slaapkamer, aan de ene kant gordijntjes boven, aan de andere kant gordijntjes beneden, de kamer in twee te delen, zodat ieder een eigen helft heeft.

 3. In plaats van een kamer op te splitsen in twee delen door middel van een stapelbed met gordijntjes, kun je dit ook doen door middel van om-en-om geplaatste kasten naast elkaar. Dan kun je de achterkant van een kast verven met schoolbordkrijt, of er een stuk board op maken voor een prikbord, ook handig voor posters van favorieten of werkjes waar je kind trots op is. Als de aansluiting van het licht in het midden van de kamer zit, kun je hier een rail met spots bevestigen met bv. 4 spots, waarvan 2 naar de ene en twee naar de andere kant van de kamer wijzen.

 4. Een driepersoons stapelbed (beneden 2 slaapplaatsen, boven 1) is erg ruimtebesparend.

 5. Ook in grote gezinnen worden wel eens vlekken gemaakt. De site Behandeling van vlekken geeft uitgebreide informatie om ze te verwijderen.

  Niet alleen veel recepten vind je bij De Hollandse Pot, maar ook een uitgebreide Vlekkengids.

  Handige vlekkentips ook in deze www.vlekkengids.com/ en www.vlekkengids.nl.


2.1. Een knus bedje als het grote bed nog te groot is

Als het leeftijdsverschil tussen de kinderen niet zo groot is, dan moet het voorlaatste kind al gauw in zo'n groot bed, en dan is het kleine er al zo gauw af. Dus kom je uit op een tienerbed met afwijkende maten. Volgens mijn vrouw is dat niet handig met het beddegoed verwisselen. Dus heb ik een klein ledikantje gemaakt van 60 x 120cm, zodat beddegoed voor het ledikantje ook op dit bedje past.

Ik heb inmiddels ook al een tweede bedje gemaakt voor mijn broer en schoonzus. Een beetje handige vader knutselt zoiets zo in elkaar:

  zijkant 20cm, voorkant 40cm en achterkant 30 cm. Voor- en achterkant rond zagen of vijlen. Vier balkjes 44x44 op de hoeken, kleine ledikanthaken zodat het geheel makkelijk demonteerbaar is voor op vakantie of logeerpartijtje.
Zorg er wel voor dat het matras duidelijk onder de rand blijft bij het plaatsen van een lattenbodem, anders rolt je kind er zo uit als ie onrustig slaapt. Mijn eerste bed heb ik even moeten aanpassen na een dikke bons onder het TV kijken.......

groeten Roelof

2.2. Bedje Tussenmaat

Toen onze tweede geboren werd was onze oudste net twee jaar, niet echt een leeftijd om zo'n kleintje al in een groot bed te leggen. Daarom zijn wij uitgeweken naar Duitsland en hebben daar een prachtig bedje gekocht met spijlen zodat ze er niet uit kon vallen, en zó groot dat ze er tot ongeveer vier jaar in kon liggen. Aan de zijkant zaten twee spijlen die je kon verwijderen als je wilde zodat het kind als het wat ouder werd er zelf uit zou kunnen komen.

Onze kinderen vonden het een heerlijk bed, onze jongste ligt er nu in. Misschien zijn dit soort bedden inmiddels ook wel in Nederland te koop, maar ik zag een hele beschrijving in de vorige reactie om een bedje te maken. Dit dus even voor de man of vrouw met de twee linkerhanden.

Madelin

2.3. Driepersoonsbed

Op de site van Sound Sleep staat een leuk driepersoonsbed (een zogenaamde triple sleeper).

Een ander mogelijkheden vind je bij Flexa.

Verder kun je nog kijken bij ABCAZ.

2.4. Ervaringen met driepersoonsbed

Dag medeslapers,

We hebben een driepersoonsbed van Lifetime reeds 8 jaar in gebruik; toen onze oudste drie, toevallig ook drie jongens, 4, 3 en 2 jaar oud waren hebben wij dit mooie driepersoonsbed gevonden bij een Deense meubelwinkel in Eindhoven. Stevige kwaliteit, lengte 2 meter, en aangezien de slaapkamer van de jongens ruim 3 meter hoog is nog voldoende ruimte boven het hoogste bed wat op 1,80 staat. De speelse opstelling geeft voldoende mogelijkheden voor het maken van hutten, verstoppertje spelen en andere klimpartijen.

Omdat we erg tevreden waren over het geheel hebben we voor de volgende 4, toevallig ook vier meiden, twee stapelbedden van dezelfde firma aangeschaft. In eerste instantie de uitvoering waarbij de twee bedden half over elkaar heen staan met een maximum hoogte van 1,20 en later met wat extra onderdelen aangepast tot twee echte stapelbedden van 1,80 hoog. Die we nu op een kamer tegen dezelfde wand hebben staan (ook daar is de kamer 3 meter hoog). Onze pogingen om met behulp van de Deense houtzagers er een speelse 4-slaper van te maken zijn echter mislukt.

Een bewijs dat de bedden groot genoeg zijn blijkt uit het regelmatig terugvinden van meerdere meiden in één bed omdat dat toch veel gezelliger is. Ons achtste kindje slaapt momenteel nog lekker in zijn babybedje maar zal rond zijn eerste levensjaar ook wel overstappen naar een Deens-meubelstuk.

Groetjes van vader Hans

2.5. Beddenzaken

Zoek je een beddenspeciaalzaak in je omgeving, kijk eens bij bedden.nl.

2.6. Schoenenplank

In een groot gezin slingeren er altijd meer schoenen rond dan waar de gemiddelde gang op is gebouwd. Onze gang is ook nog eens zo smal dat er geen plek is voor schoenenkasten. Onze oplossing is simpel en doeltreffend: wij hebben rondom langs de hele muur van de gang een plank gemonteerd op ca 20 zm. van het plafond. Dat zie je niet zo erg, het neemt geen plek in, en alle schoenen zijn opgeruimd. Er staat een inklapbaar keukentrap¨je bij om ze er weer af te halen.

Marjolijn

2.7. Skates in de goot.....

Wij hebben niet alleen veel schoenen, maar ook nog eens veel skates om op te bergen. Iedereen die graag skated, kent het verschijnsel van de omvallende en wegrollende skates. Gevolgd door: "ruim jullie rotzooi op", "dit zijn mijn skates", "nietes die zijn van mij", "ik heb ze net recht gezet en hij gooit ze weer om", "haha mama, jouw linker ligt hier en jouw rechter staat daar".

Ons "recept": neem een stuk dakgoot (lengte afhankelijk van het aantal paren skates), zaag en snij uit de bolle kant gleuven waar de wielen precies in passen en zet de skates erin. Ze blijven perfect staan! De dakgoot ligt in de gang tegen de muur (bolle kant omhoog), erboven staat een bankje om het aan- en uittrekken te vergemakkelijken.

Omdat het bankje geen verbindingstukken tussen de poten mag hebben (anders kunnen er dus geen skates onder), hebben we het ding zelf gemaakt: 3 U-vormige ijzers (poten 40cm lang, even laten maken bij de smid), poten afwerken met zes rubberdoppen tegen krassen, twee planken (net zo lang als de goot) en een kwastje verf erop: klaar. Bovendien hebben we boven elk paar skates een haakje gemaakt met een zak eraan waar ieder z'n eigen helm en beschermers in kan doen.

Misschien ook een idee voor u?

Erika

2.8. Prijs driepersoons stapelbed valt mee

Driepersoons stapelbed is inderdaad ideaal, bij ons geplaats op zolder. Door de grootte van de bodem was de toegang naar de zolder erg moeilijk. Het nodige zaagwerk moest er aan te pas komen. De prijs van het bed heb ik niet meer paraat, maar dat viel nog wel mee. Informeer hier voor bij Wehkamp. De levertijd is wel wat langer dan de gebruikelijke 2 dagen.

Fam. S

2.9. Onderdelen life-time stapelbed

Ook wij hebben voor onze drie dochters een driedubbel stapelbed. Onze oudste dochter krijgt nu een gewoon bed en wij willen voor de andere twee dochters een gewoon stapelbed maken. We vinden het bovenste bed echter erg hoog.

Heeft iemand tips waar we onderdelen kunnen vinden (behalve in de reguliere winkels, want dat vinden we erg duur)?


2.10. Ik wil ruimte!

Hallo,

via via kwam ik op deze site, wat een verademing om te lezen hoe iedereen meedenkt om het leven zuiniger te maken! Ik vroeg me dus af of jullie allemaal eens willen meedenken hoe ik mijn huis netjes krijg. Ik woon met man en drie kinderen (6, 4, en 2 jaar) in een naar belgische maatstaven klein huis. We hebben 1 slaapkamer van 3,5 op 2,5 meter en een van 3,5 op 3 meter. Als slaapplaats ruim genoeg, maar waar leg ik de dekbedden in de zomer, mijn naaimachine en stoffen van de uitverkoop, het speelgoed van de oudste?

Wij hebben wel een zolder maar daar leg ik niet graag dingen op die ik regelmatig gebruik, trouwens deze staat al vol met speelgoed dat nog doorgegeven gaat worden aan de jongste en met kleding die nog te groot is.

Trouwens, hebben jullie nu ook zoooveel kleding en speelgoed? Wij krijgen veel of ik koop heel erg goedkoop speelgoed op rommelmarkten voor sint etc. En als er in de supermarkt een luier/hagelslag/melk aanbieding is waar laten jullie dan die hoeveelheid in een keuken van 2,5 op 2,5 meter met een grote diepvriezer, aanrecht enz, en een grote papierbak?

Ik krijg soms het gevoel dat ik ga gillen bij de aanblik van m'n interieur! Echt hoor!! ik doe de hele dag niets anders dan dingen verpaatsen maar schoon wordt het zo niet.

Rowan

2.11. Ik gil met je mee!

Hoi Rowan,

Werkelijk ik begon zo langzamerhand aan me zelf te twijfelen! Ook ik sleep alles van links naar rechts van voor naar achter en van boven naar beneden (de was in dit geval om het allemaal maar op zolder op te hangen) en dat kost al zoveel tijd dat ik aan schoonmaken niet toe kom. Het blijft bij een poging tot opruimen en een beetje bijhouden.

Wij hebben 4 kinderen in een 4 kamerwoning drie hoog boven in Amsterdam. De jongste twee (8 maanden en 2,5 jaar slapen bij ons in de slaapkamer dit opgeteld met een man met wisseldiensten, en je begrijpt dat ik in die slaapkamer weining kan doen. De was van 4 personen en al het linnengoed dat elke dag opgeruimde moet worden in die kamer blijft dus soms dagen in de wasmand. Want er ligt altijd wel een baby een baby en peuter en/of een man te slapen!

En soms, soms.... vooral als ik zelf gewerkt heb of de jongste 's nachts weer vaak wakker is geweest duik ik er zelf 's middags een uurtje in. Met m'n ogen dicht zie ik de troep niet! Onze oudste van 11 moet zijn kamer delen met: de computer en zij die daar dus gebruik van willen maken, en zijn kleine peuter zusje want haar speelgoed kastje staat daar.

Onze oudste dochter van 8 heeft een heel klein kamertje van twee bij drie, maar moet haar ruimte ook vaak delen met haar zusje omdat die nu eenmaal graag met de meisjes spullen van haar grote zus rommelt en samen wilt spelen. De deuren kunnen van binnenaf niet op slot.

Het allermeest mis ik een eettafel! We eten in de huiskamer aan de lage tafel. De kinderen op hun knieen of op een andere manier met hun steeds langer wordende benen in de knoop. Er past geen eettafel in ons huiskamertje van 4 bij 5 met een grote hoekbank en kinderbox. Binnenkort wil ik een opklaptafel met stapelkrukken proberen.

Ik vraag me af hoe andere "groot gezin" moeders het toch voor elkaar krijgen om een geordend en opgeruimd en schoon huis te houden. Ik werk twee ochtende in de week als peuterleidster. (na de vierde van drie naar twee ochtenden gegaan) en hoewel erg leuk, vind ik het zwaar. Wij hebben geen auto om boodschappen te vervoeren, geen afwas machine en geen droger. En ik ben absoluut geen geordend persoon of organisatorisch talent, en ja het huis is wat klein, maar het moet toch kunnen om een keer te denken: lekker het werk is vandaag weer gedaan?

Wie herkent dit ook?

Jolanda

2.12. Voor Jolanda

Hallo Jolanda,

héééérlijk te weten dat ik niet alleen ben. Wij kijken thuis heel veel in de ikea catalogus, maar het blijft bij kijken en denken (en veel fantaseren). Redenen: geen plaats om nog een kast neer te zetten, en geen geld om alles ineens te veranderen (dus één enorme kast waar dan wel alles in kan). Als jij (of een andere 'sloddervos') me privé wil mailen gaat dat op M rowandiest@hotmail.com rowandiest@hotmail.com . Want ik heb al gemerkt dat eens lekker klagen en mini-tips uitwisselen al veel helpt. Wie weet kunnen we samen een rampenplan opstellen?


2.13. Goedkope mooie keukenbanken.

Een grote tafel met allemaal losse stoelen? Misschien hebben jullie wat aan het volgende idee. Wij hadden een gewone standaard boekenkast over. Daar zit een bodem in, een bovenkant aan en een vaste plank in het midden voor de stevigheid. Je kunt die kast van zijn achterkant ontdoen, de bovenkant, plank en onderkant precies in het midden door zagen. Zo ontstaan er 2 banken; links is een bank (kantelen natuurlijk) en rechts is een bank. Je kunt de "poten" verstevigen met plastic hoekjes voor spaanplaat in de hoeken.

Deze banken zijn jaren meegegaan in ons gezin van 10 personen

Elizabeth

2.14. Koop ruimte met speciaal bed

www.magicBED.nl

Bureau en bed ineen!Toveren met ruimte! Dé uitvinding voor kleine huizen. Bekijk het met eigen ogen.


2.15. Kinderkamer decoratie

Bij Beautiful Days vind je misschien iets leuks om de kinderkamer mee te versieren.

2.16. Kinderbedden

Bij kinderbedden.info vind je leuke ambachtelijke kinderbedden tegen prijzen die niet tegenvallen.

2.17. Formaat peuterbed

Jullie als ouders van een groot gezin kunnen ons, ouders van een nog heel klein begin (1 baby), vast helpen. Wij willen onze stacaravan verbouwen en dan meteen een peuter- cq. kinderbed timmeren. maar wat is een gangbare matrasmaat voor zo'n bedje? Als ik zoek op internet kom ik 150 x 70 tegen, maar ook 160 x 80.

Wat hebben jullie gedaan? Of zijn jullie meteen van ledikant (120 x 60) overgestapt op een "grote mensen" bed?

We hopen dat jullie hierop antwoord willen geven.

vriendelijke groet,

2.18. Goedkoop decoreren van kinderkamer

Ik heb voor mijn kinders een insectenkamer gemaakt en dat op een supergoedkope manier. Ik mallen gekocht om gips te gieten [insecten en bloemen en blaadjes] en heb er een hele dot van gemaakt en heb de primaire kleuren hobby/knutselverf gehaald en daar alles me geverfd. Je kunt mengen naar hartelust. Ik heb met groene verf op de muur blaadjes geverfd en de gipsjes even ingespoten met lak en opgeplakt. Ik heb een oud dressoir gekocht in de tweedehands winkel en eerst licht bruin geverfd en toen met donkere verf. Daarna de nervenkam eroverheen en je hebt een boomstronk met opbergruimte. Mijn kinders vinden he geweldig. Net als een ieder die het ziet. Orgineel en goedkoop mijn kinderkamer tot een natuurkamer omgetoverd.

Renske

2.19. 4 bedden aan 1 wand

Misschien een ideetje?

2.20. Te weinig slaapruimte?

Laat je inspireren door deze foto's.

2.21. Goedkope bedden

Nettobed is een "no-nonsense" beddenspeciaalzaak. Door goed de prijs-kwaliteit verhoudingen te bekijken tussen de verschillende leveranciers, zijn bij ons de prijzen absoluut niet hoog.

Zie: website@nettobed.nl.

2.22. Ombouwbaar stapelbed

Uniek in Nederland: een ombouwbaar stapelbed! Alle mogelijke combinaties in één. Geschikt voor tweelingen, maar zeker ook voor 2 kinderen met leeftijdverschil. Voor kinderen tot en met ca. 6 jaar oud. Alle mogelijke combinaties van dit ledikant worden in 1 bestelling, geleverd. U kunt zelf bepalen wanneer u welke uitvoering wilt gebruiken!!! Vervaardigd uit A-klasse beukenhout. Verkrijgbaar in naturel (beuken) of wit. Meerprijs indien in wit: € 40,00, uitvoering zoals afgebeeld.

Wordt geleverd inclusief: ladder, onderdelen voor montage en ombouwen, bevestigingsmaterialen en inclusief 2 matrassen, t.w.v. van € 49,00!
Afmeting matras: 140 x 65 cm.
Kostenverlagend en ruimtebesparend!
Gewicht: 75kg
Afmetingen (lxbxh): 145 x 70 x 146 cm (buitenmaten).

Op de grootste “moeders”-website van UK heeft dit ledikant een Gold Award gewonnen. De link naar de test vindt u hier. Hier vindt u ook recensies van dit unieke ledikant.


2.23. Enige woontips

 1. Eettafel: Een hoekbank neemt de plaats in van drie stoelen, maar biedt zitplaats aan 5 kinderen, zeker als ze nog klein zijn. In de bank zit een extra bergruimte, onder de bank is ruimte voor b.v. 5 hobbyboxen (opbergen van speelgoed)

 2. Constructiespeelgoed: Vooral als er voor een soort gekozen wordt, is een ladenkastje de ideale opbergruimte. De verschillende onderdelen kunnen gesorteerd worden, wat het spelen prettiger maakt. Er hoeft niet zo lang gezocht te worden.

 3. Kleine slaapkamer: Een half-hoogslaper, met onder het bed kastruimte, maakt een grote kast overbodig.

 4. Meerdere kinderen op een slaapkamer: Stapelbedden, er zijn 2, 3 en 4 persoonsstapelbedden leverbaar.

Nell

2.24. Woontips soms niet bruikbaar

Als je, zoals wij, in de grote stad woont, zijn tips om met veel mensen in een klein huis te wonen altijd welkom. Helaas kom je er niet altijd met praktische oplossingen. Onze oudste zoon is hoogbegaafd wat vooral in het verleden nogal wat problemen heeft opgeleverd. Gelukkig hebben we het ergste nu (voorlopig?) achter de rug blijft alleen het feit dat hij veel behoefte aan privacy heeft. Voorlopig hebben we onze twee oudste zoons maar onze grootste slaapkamer gegeven maar dat betekent nog steeds dat hij zich niet alleen terug kan trekken. De kamer van onze tweeling is echt te klein om met z'n drieën te delen. Daarom lossen we het meestal op door nummer twee regelmatig beneden te houden. (Uiteraard doen we dan ook wat leuks met hem, hij mag tenslotte dan niet naar zijn eigen kamer)

Ondanks dat je er allemaal wel uitkomt, hoewel er vaker ruzie in huis is dan nodig zou zijn, kost dit alles veel energie. Daarom denken we er serieus over om naar Drente te verhuizen. Daar zijn grotere woningen toch nog betaalbaarder. Hoe hebben andere gezinnen dit opgelost? En heeft iemand misschien tips over aankoop van bouwgrond en zelf een huis laten bouwen?

Shirley

2.25. Het samen zijn

Hallo Shirley,

Dat probleem ken ik, onze zoon Bart heeft daar ook problemen mee gehad. Wij hebben hem geholpen, niet door hem apart te houden, maar door hem juist mee te laten doen met ons. Hij kan ook goed leren en dat is ook het probleem niet bij die kinderen. Maar het samen spelen of omgaan met andere kinderen kunnen ze niet. En daar had ik zoiets van: dat kan anders!

Probeer je kinderen één geheel te houden. In een gezin draait het toch het samen zijn en niet apart. Het kost heel veel energie, maar het is de moeite waard!

groetjes Ingrid

2.26. Rust nodig

Ik reageer op Shirley, die een hoogbegaafde zoon heeft die rust nodig heeft.

Wij hebben ook hoogbegaafde kinderen (in ieder geval 3 van de 5), en de behoefe aan rust of privacy herken ik bij twee van mijn zoons. Wij hebben er dus ook voor gezorgd dat die twee recht hebben om anderen uit hun kamer te weren. Dat vond ik nooit erg sympathiek, maar zij hebben dat nu eenmaal nodig, af en toe.

Als dat niet lukt, dan worden ze erg onrustig en daar hebben we allemaal last van. De oudste is er inmiddels grotendeels overheen gegroeid. Trouwens: geen van beiden is er minder sociaal op geworden, ook dat verbeterde nadat ze recht op rust hadden.

Voor onze derde is ons gezin misschien wel te druk. Zoals zoveel hoogbegaafden, staat hij teveel open voor prikkels uit de omgeving, en wordt daar onrustig van. Voor hem letten we er zelfs op dat zijn kamer een rustige aanblik geeft.

Gelukkig wonen we in Almere, waar voldoende betaalbare woningen zijn. We hebben een gemiddeld huis met een gewone zolder, het dak begint dus ook pas op zolder, en niet op een verdieping lager. Daar hebben we twee kamers bij gemaakt. Wij hebben daar een kamer, met deels de opslagruimte die je toch nodig hebt. We hebben nu geen mooie kamer, maar iedereen heeft voldoende ruimte.

We hebben ook nog een grote kamer (6x3), daar wonen twee kinderen. Die kamer heeft een raam op de korte kant. Wie heeft tips om die op een aardige manier in tweeen te delen?

Marjolijn

2.27. Het in tweeën delen van een kamer

Hoi Marjolijn,

Ik heb geen idee wanneer je jouw vraag over het in tweeën delen van de kamer gesteld hebt dus misschien ben je er al uit.

Je zou een stapelbed tegen de muur die het verst van het raam is kunnen zetten met de korte kant tegen de muur, in het midden van de muur. Dit bed timmer je aan de ene kant van boven aan de zijkant dicht en aan de andere kant van onderen zodat ze wel boven elkaar liggen maar elkaar niet kunnen zien. Lastig uit te leggen maar het wordt dus zo dat je maar aan 1 kant in het onderste bed kunt stappen en alleen aan de andere kant in het bovenste. De achterkant van het bed staat tegen de muur en de voorkant timmer je ook dicht.

De rest van de kamer zou je kunnen scheiden door een gordijn op te hangen in de lengte richting van de kamer. Dan hebben ze beiden dus een ruimte van 6 X 1,5 m. Indien nodig of wenselijk schuiven ze het gordijn open en is de kamer weer normaal (op het stapelbed na).

Marielle

2.28. Groot gezin

Hallo,

Ik heb erg veel bewondering voor de mensen die in Amsterdam en elders in een kleine woning leven met drie of vier kids. Ik ben een moeder van drie kinderen! We wonen in Friesland in een eensgezinswoning. We hebben drie slaaapkamers en een grote zolder en een niet al te grote woonkamer met keuken erbij in. Ik heb hier soms al het idee dat waar ik ook loop en waar ik ook ga zitten ik nooit een plekje voor mezelf heb en nooit echt de rust voor mezelf kan hebben overdag. Tuurlijk kun je dat ook wel verwachten met drie kinderen, maar als je huis iets groter is kun je ook voor jezelf nog een plekje maken. Mijn slaapkamer is wel gelukkig alleen voor mij en mijn man, maar is tevens ook de waskamer. Ik werk drie ochtenden in de week en dat doe ik meer voor de ontspanning dan voor het geld, al is dat ook lekker natuurlijk!

Ik denk dat alle moeders met een groot gezin het altijd, en dan bedoel ik ook altijd, heel druk hebben. Maar ik vroeg me af hoe jullie aan je eigen rust komen en toch alles geordend houden.

groetjes Annet

2.29. Ikea meegroei bedje

Als je kindje nog te klein is voor een gewoon bed, dan is het meegroeibed van Ikea echt een uitkomst. Ons derde kindje slaapt er nu in. Dus je krijgt echt waar voor je geld. Dit is dus een echte aanrader.

groetjes Annet

2.30. Even luchten

Heel herkenbaar. Ik heb als ik mijn huiskamer rondkijk niet het gevoel wat ik de hele dag gedaan heb. En dat was erg veel: opruimen en de was. Al die kleding, ik geloof dat we daar zeker te veel van hebben. Maar weggooien is ook wel zonde. Nu heel wat uitgezocht, maar nog lang niet klaar. Met 4 kids 7, 5, 3, 1 [heb ik er echt zo veel] kom ik er gewoon niet aan toe. En ja, dan heb ik er eens tijd voor als mijn man er een paar mee heeft om te fietsen of zo, en dan plof ik neer en heb totaal geen energie om er aan te beginnen.

Nou, wel genoeg geklaagd. Maar wel heerlijk, even luchten. Leuk, al die verhalen om te lezen. Nog een tip: word al die rotzooi je te veel, lekker je jassen aan en lekker wandelen. De een op de fiets, de ander op de skelter, nog een op de step, en een in de wagen. En genieten, vooral van de kinderen, want ze zijn zo snel tevreden.

groetjes Rosa

2.31. Tip om extra kastruimte te maken

Wij wonen (met 4 soms 5 kinderen) in een gewone (rijtjes) huurwoning met een nog gewonere standaard keuken. Ook bij ons is het opbergen een probleem, vooral als je wat voorraad aan wilt leggen. Ik heb daar het volgende op gevonden: aangezien wij dus een simpele standaard keuken hebben reiken de kastjes niet tot het plafond, en iedere huisvrouw weet wat voor een vieze boel het daar wordt. Nu heb ik zelf schuifdeurtjes op de keukenkastjes gemaakt die tot het plafond komen. Je kunt een speciale rail krijgen bij elke bouwmarkt, de ene bevestig je (met lijm) op het keukenkastje de andere op het plafond. Dan nog van MDF enkele deurtjes op maat laten zagen, verfje erover en klaar is het. En het geeft veel bergruimte en geen vieze vette boel meer op het kastje. Het nadeel is dat je wel op een trapje moet klimmen om er bij te kunnen.

Dit kan je ook doen op een linnenkast waar nog ruimte boven zit en waarvan je weet die blijft hier altijd staan.

Ik hoop dat jullie iets aan deze tip hebben. Succes.

Gonny

2.32. Tafel als pingpongtafel en toch vierkant

Ik heb ook met zo'n plaat van 2.44 bij 1.22 een tafel gemaakt. De plaat is verdeeld in 2 keer 1.22 bij 1.22. De tafel (1.22 bij 1.22) heeft poten met wielen. Beide tafelbladen liggen op elkaar (het bovenste los). Het losse tafelblad leg je op de kleinere werktafel van mijn dochter, ook op wielen. Je rijdt hem bij de tafel en pingpongen maar. Bevalt erg goed en is erg gezellig zonder dat je altijd zo'n enorm grote tafel hebt staan. De vierkante tafel blijkt een bijzonder handig formaat wanneer we eten.

J.W. de Stoppelaar

2.33. Juniorbed

Hallo

Op de site www.kinderbedden.info vind u heel veel mooie en leuke juniorbedden.

Corina

2.34. Tips

Hallo,

ik lees zo die stukjes en misschien is dit een idee, mijn man heeft bankjes gemaakt waar je de zitting van open kunt maken en daar gaat ontzettend veel speelgoed in. Dit kun je ook in het klein met stoeltjes doen, zelfde geldt voor tafels. Gewoon een luik in het tafelblad en een bak eronder, onderkant betimmeren zodat je de bak niet ziet. Je moet er misschien handig voor zijn (dat geluk heb ik dan) maar misschien is het iets?

Verder zou je i.p.v. een grote tafel aan een bar kunnen denken, ook zelf te maken, met kastjes er onder in, en barkrukken erbij. Minder plek en meer opbergruimte.

Femke

2.35. Goedkope vloer

Wij verhuisden diverse jaren geleden met zeer weinig geld. Bij de doehetzelf markt, maar mogelijk ook wel elders, kun je vrij goedkoop aan eenvoudig kurk komen. Dit is heel goed zelf te leggen, en na het lakken is het uitstekend bestand tegen nattigheid terwijl het niet zo glad is als parket. Dit laatste zullen wij nooit nemen aangezien dit ook slecht is voor de poten van onze honden.

Ook na een jaar of 5 vinden wij kurk nog steeds ideaal. Het is echt 1 van de goedkoopste oplossingen die ook nog heel lang mee kan gaan (je kunt het ook weer een keer opnieuw schuren en dan lakken).

Als de vloer in de gang (onder de tegels en mogelijke andere onderlagen) van hout is, kun je dit ook gewoon schuren en vervolgens bijtsen, als laatste werk je het af met vernis zoals kurklak. Dit is het allergoedkoopste en is bij ons nog steeds het geval in een slaapkamer.

Johan

2.36. Goedkoop parket

Kurk staat geweldig mooi. Ook mooi is een zeer goedkoop eiken vloer. Je kunt hier gewoon triplex voor nemen. Dit kost maar een paar euro per vierkante meter. Bij de doe het zelf zaak laat je het dan zagen in platen van bijvoorbeeld 30x60 centimeter. Dit kun je met lijm plakken op zo'n groene ondervloer. Vervolgens aflakken met parketlak. De vloer krijgt dan een echt parketlook die zelfs mooier is dan vele andere veel duurdere parket of laminaatvloeren.

Emilio

2.37. Kamer in 2 verdelen!

Ja ik heb een megatip voor het tweedelen van een kinderkamer! Als je de losse bedden verkoopt op internet hou je er vaak een leuk zakcentje aan over. Daarvoor in de plaats koop je een stapelbed bij de ikea. Die zet je in het midden van de kamer. Timmer aan de ene kant de bovenkant dicht en aan de andere kant de onderkant en voila; 2 kamers! Hebben wij ook! Het scheelt speelruimte en plek waar de bedden normaal staan. Een beetje creatieveling maakt er een boomhut van of iets anders.

Anoushka

2.38. Eettafel van 3 meter

Hallo,

Graag willen wij proberen om zelf een eettafel te bouwen van een meter of 3. Het moet een grenen tafel worden. Heeft er iemand een bouwtekening en weet iemand welke planken ik het beste daarvoor kan gebruiken?

Maria

2.39. Re: tip voor de hal vloerbedekking

Ik begrijp uit uw verhaal dat u tapijt tegels heeft. Als ze losraken kunt aan de hoekje van de tegel/ of tapijt lijm doen en dan raakt het niet meer los. En als u een houten vloer heeft, kunt het evt. verven. Dan heeft u in uw gang een leuke houten vloer.

Iloona

2.40. Ruimtebesparing in de keuken

Onder de keukenkasten zit meestal nog ruimte achter een lijst. In deze loze ruimte kun je blikken en potten bewaren of andere keukenzaken die je niet dagelijks nodig hebt. Klik de lijst ervoor en het valt niet eens op!

Irma

2.41. Goedkope en grote tafel

Wij hebben onlangs een adresje gevonden, waar ze grote tafels maken voor een kleine portemonnee. Ter illustratie: een tafel van 2 m. kost minder dan €300,-. De vervoerskosten zijn wel voor eigen rekening. Ook kun je kasten e.d. laten maken. De website is: www.yellowstonetables.tk. Zeker een bezoekje waard!

Groetjes Saskia

2.42. Peuterbedden en 1-persoonsbedden

Op de website van de Blankhouten meubelmarkt vind je erg veel peuterbedjes en 1-persoonsbedden die stevig en betaalbaar zijn.

Derkjan

2.43. kinderbedden.info: leuke site: leveren ho maar

Inderdaad, wij zijn ook gevallen voor de ontwerpen van kinderbedden.info. Leuke ontwerpen. Dat is waar. Jammer alleen dat de service en de levering van dit bedrijfje uit Brabant uiterst belabberd is. Afspraken worden consequent niet nagekomen, communicatie met de klant wordt consequent niet gevoerd en de bestelde materialen worden consequent niet geleverd.

Een waarschuwing lijkt me bij deze dan wel op zijn plaats. Jammer, want onze kinderen slapen nu al enkele maanden op de grond, omdat de bestelde bedden en kasten er nog steeds niet zijn.

Wij hebben inmiddels besloten om op zoek te gaan naar een betrouwbare leverancier en we hopen van harte dat we de aanbetaling nog voor 2008 terugkrijgen op onze rekening. Want de hoop op levering van de door ons bestelde kasten en bedden hebben we inmiddels opgegeven.

Mirjam

2.44. Blauwe handdoeken

Hallo,

Ik heb dit ook gehad maar dan met blauwe handdoeken van de hema, ik denk dat het aan de donkere kleur ligt. Ik heb ze weggedaan, de lucht bleef er in. Ik koop nu alleen nog maar lichte kleuren.

Andrea

2.45. Blauwe handdoeken

Niet specifiek over Ikea handdoeken, maar donkere kleuren hebben dit stinkend fenomeen vaker.

Ik los dit op door onze donkerblauwe handdoeken -af en toe- op 60° te wassen ipv op 30°, stééds met een scheutje azijn in het bakje van de wasverzachter, en stééds in de droger achteraf. Geen probleem meer. Mijn waspoeder: Le Chat, niet de vloeibare want die is geparfumeerd en daar houden we niet van.

En ook na jaren blijft de onfrisse geur terugkomen als je niet oplet...

Succes. Ivo

2.46. Blauwe handdoeken

Ik heb het nu zowel bij donkerblauwe, als lichtblauwe als witte handdoeken. Al meerdere keren gewassen; met wasverzachter, zonder, hogere temp. Vandaag in de buitenlucht te drogen gehangen, maar de dagen zijn iets te kort nu om ze goed te laten drogen. Word er een beetje simpel van! Maar dat het dus alleen donkere kleuren zijn, gaar hier in huis dus niet op.

Tien

2.47. De keuken

Op de site van Orgalux vind je tips om je keuken samen te stellen.

2.48. blauwe handdoeken

Dan zie ik nog twee mogelijkheden :
- ofwel was je met putwater en is daar iets loos mee
- ofwel moet je je zeepbakje eens heel grondig reinigen

Succes !


2.49. Blauwe handdoeken

Hallo,

wassen met Le Chat deed ik vroeger ook, tot er per ongeluk een poes in de machine is terecht gekomen, ik had haar niet gezien, heb het wassen met Le Chat letterlijk genomen en de arme poes heeft het niet overleefd. Daar was ik helemaal niet goed van dus sindsdien was ik niet meer met Le Chat, kijk de machine elke wasbeurt grondig na om dit nooit meer tegen te komen. Zal de azijn tip eens proberen, misschien werkt het.

Alvast erg bedankt voor de reakties en de tips.

grts, Linda

2.50. Roetvlekken op meubels

Bij een kennis van mij was een brandje in de kamer. Het vuur is uit zichzelf weer uitgegaan, maar nu zitten alle meubels en plavuizen onder een vieze vette roetlaag. Ook de computer en t.v. Weet iemand een oplossing om dit schoon te krijgen?

Hetty

2.51. Gezocht: driedubbel stapelbed

Ik ben op zoek naar een driedubbel stapelbed van degelijke kwaliteit, echter dit stapelbed mag niet langer zijn dan 1.95 meter. Ik moet namelijk drie kinderen kunne laten slapen in een slaapkemer van.

Heeft iemand misschien ideeën of zo'n bed te koop?


2.52. Drie dubbelstapelbed

Hoi Sandra,

Ik heb zelf 4 kinderen en heb zo'n bed ook gekocht. Het is heel erg handig en ruimte besparend. Ik heb het voor een prijsje kunnen krijgen bij Morgana in woonboulevard Kanaleneiland in Utrecht. Het was in de showroom en kreeg hem met 3 nachtkastjes voor nog geen €300,-. Ik weet niet als ze die nog hebben. Bij de IKEA had ik het ook gezien. Dus even kijken bij de IKEA OF BETER BED. Mocht je hem kunnen krijgen bij Beter Bed, wel goed opletten bij de aflevering. Hun leveren niet altijd alles. Ik weet wel zeker dat ik het Ikea heb gezien.

Veel succes. Groetjes, Tina

2.53. Is makkelijker dan je denkt

Hoi Tina,

zo'n tafel maken is makkelijker dan je denkt. Heb het namelijk al eens gedaan.

3à4 brede vloerdelen met veer en groef tegen elkaar aan lijmen (gaat vrij makkelijk, wel met de goede kant naar onderen). Het ligt er natuurlijk aan hoe breed je de tafel wilt Dat zal je zelf uit moeten maken.

Dan leg je van hetzelfde hout aan de uiteinden en het midden ter breedte van de tafel ook weer planken en die schroef en lijm je goed vast. En daar heb je je tafelblad al!

Dan maak je aan de zijkanten van de tafel planken zodat je niet tegen de onderkant aan kijkt. Is mooi als iemand die even in verstek kan zagen voor je. En die zet je met hoekbeugeltjes vast.

4 grenen poten van de gamma eronder. En je tafel is klaar! Je kan hem zo groot maken als je wilt

Houd er wel rekening mee dat als je tafel erg lang wordt, dat het misschien handig is om er meerder poten onder te zetten.

Wij kochten een breedhouten vloer, en in de winkel hadden ze een tafel staan van die planken. Super leuk. Helemaal als het zo simpel is dat je het zelf kan, zelfs met 2 linkerhanden.

succes Gerda

2.54. Ruimte besparen

Wij hebben ook 4 kinderen, 1, 5, 6 en 8 jaar. Ook wij raken in de problemen qua opbergruimte. Dus heb ik ook het een en ander uitgevonden. Claudia

2.55. Zoooveeeeeel afval

Wij hebben een gezin dat uit 7 personen bestaat, waarvan er 2 in de luiers zitten.Het huisafval is niet aanteslepen en we komen dan ook echt tekort aan 1 grijze bak.Kartonnen verpakkingen,plastic flessen, luiers, papieren... noem maar op. Het is om gek van te worden, ik ben er echt iedere dag wel mee bezig om het te scheiden.

Bij de millieustraat ben ik natuurlijk ook vaste klant. En aangezien ik in een busje rij kan je die nog eens aardig volladen. Ik ga niet nog een grijze bak aanvragen bij de gemeente want dat kost klauwen vol met geld. Hoe doen anderen dat dan toch, vraag ik mezelf iedere keer af. Want als ik zo om me heen kijk zie ik altijd keurige bakken en geen andere vuilniszakken er bij. Nu heeft natuurlijk niet iedereen een groot gezin, maar het is toch wel erg, zo`n consumptie en wegwerp maatschappij.

Wie heeft er tips??

Rosalyn

2.56. Container vol

Beste Rosalyn,

Dat "probleem" had ik ook (dacht ik). Maar mijn man zei: begin nou alle pakken die je erin gooit, van melk, yoki, sap, vla, enz eens PLAT te vouwen voor je ze in de kliko doet. Als de kliko bijna vol lijkt, stamp je hem aan door, met bijv. laarzen of klompen aan, erop te gaan staan.

Nu houden we zelfs nog wat ruimte over. Wel oud papier voor de papiercontainer natuurlijk en glas in de glasbak.

Groeten, Liesbeth (gezin van zes personen)

2.57. Minder afval

Bij ons in het dorp heeft de Albert Heijn een retourette. Daar kan je gescheiden afval brengen. Sinds ik daar alle kartonnen verpakkingen breng heb ik veel meer ruimte over in de grijze bak. Ook de kunststof verpakkingen van shampoo,wasmiddel, etc. gaan naar de retourette. Maak je verpakking zo klein mogelijk. Kartonnen verpakkingen van melk en sap kan je helemaal platvouwen. Schuif ook verpakkingen van vlees in elkaar.

Succes, Els

2.58. Zoveeeel afval

Wij zijn een gezin met 7 kinderen en ook redelijk veel afval. Je vroeg om enkele tips:

Papier wordt bij ons 1 keer per maand opgehaald.

Gft-afval gescheiden en in een aparte container of een composthoop van maken.

Een lege melkpak op de aanrecht en deze wordt eerst gevuld met afval (en er kan veel in meer dan verwacht) dan pas de container in.

Kun je kiezen tussen glazen of blikken verpakking kies dan glas kan namelijk in de glasbak.

Luiers kunnen in sommige gemeentes apart worden ingeleverd vraag er eens naar.

Plastieke verpakking zoveel mogelijk vol doen of kapot knippen. Regelmatig de container aanstampen.

Als je boodschappen gaat doen een tas meenemen scheelt in plastieke tassen of neem een doos mee van de supermarkt thuis te gebruiken voor oud papier Op de markt vragen ze vaak of groenten en fruit (appels, peren, prei kool enz)zo in de tas mag, dus geen verpakking.

Oude schoenen en kleding kunnen vaak ingeleverd worden.

Afval van ijzer wordt ook eens in de zoveel tijd opgehaald.

Vraag eens na op school of ze nog verpakking (dozen, flessen enz.) kunnen gebruiken.

Dit zijn een paar tips ik hoop dat je er wat aan hebt.

Geno

2.59. Inklappende koffiefilters

Regelmatig klapt een koffiefilter naar binnen zodat er koffiedrab in het kopje komt en opnieuw koffie gezet moet worden.

Al een jaar of zes gebruik ik een ring van stevig electriciteitsdraad diameter ca 10 cm, aan de uiteinden 1 cm omhoog gezet en met dopje erboven op vastgezet. Geeft een heel zeker gevoel.

René

2.60. Tip voor goedkope vloer

Vaak kan je bij de doe-het-zelf bouwmarkt of de tegelwinkel gratis de kapotte tegels ophalen of voor een prikje laatste restjes opkopen. Zo krijg je veel verschillende tegels bij elkaar: breek al de tegels en leg er een leuke mozaik van. Kan ook tegen de muur op deze manier!

Groetjes, Cynthia

2.61. chipwood

Kennissen van ons hebben chipwoodplaten gebruikt, en deze afgelakt met parketlak. Ziet er leuk en orgineel uit. Ook beton storten en verven met betonverf kan natuurlijk. groetjes Marleen


2.62. 3 persoons stappelbed

Wij hebben 2 stappelbedden gekocht bij ikea. Daar hebben we de ene helft van het andere stappelbed bovenop gezet. Zo krijg je een stapelbed dat drie hoog is. Zo slapen onze dochters, en de zoon heeft toen het andere bed gekregen.

groetjes Lena

2.63. Wehkamp?

Ik weet niet of het nog zo is maar Wehkamp had vroeger een 3 persoonsstapelbed in z'n assortiment.

Linda

2.64. Driepersoons stapelbed

Ik heb op internet gekeken en kwam een paar websites tegen van winkels die ze verkopen:

www.beslist.nl
www.matrasdirect.nl
www.twenga.nl
www.absolutebeds.nl

Op zoekertjes werd er een aangeboden.

Succes. Geertje

2.65. 3 persoons stapelbed

Je zou eens naar het merk FLEXA moeten zoeken op google. Die is wel prijzig maar heeft 3 persoons stapelbedden in verschillende opstellingen. Wijzelf hebben daar ook een stapelbed van. Idiaal stevig spul kan ik je zeggen. Het is een 1 malige aanschaf geweest en het kan een levenlang mee. Via Marktplaats kan je ook veel onderdelen hiervoor bemachtigen en dat scheel stukken.

Danielle

2.66. 3 persoons stapelbed

Bij Ikea hebben ze een stapelbed. Onder is dan 2 persoons en boven voor 1 persoon.

Groetjes en succes! Monique

2.67. Stapelbed

Wat een goed idee van je Lena, om van 2 stapelbedden een 3-hoog bed te maken. De laatste dagen zat ik al te denken hoe we dat voor elkaar zouden krijgen. In amerika is zoiets vrij verkrijgbaar en dan zit je met verzend en importeerkosten. Een 2 persoons onder en 1 boven is geen optie omdat de kamer relatief smal is. Mijn vraag is wel; heb je aan de constructie moeten sleutelen? Want het lijkt me dat het bovenste bed redelijk dicht bij het plavond komt.

Miranda (moeder van 6 zonen en 1 dochter)

2.68. Re: tip goedkope vloer

Is een laminaatvloer niets? Die heb je in alle prijsklassen en zelf leggen is vaak niet zo heel moeilijk. Nog een voordeel: je ondervloer hoeft niet egaal te zijn.

Nieuwe tegels, die heb je ook in alle prijsklassen, maar laat wel leggen door iemand die er verstand van heeft, of laat je goed adviseren.

Ik hoop de je er wat aan hebt,

Mvg, Petra

2.69. Groter huis

Hoi,wij hebben 5 kinderen, 14, 11, 9, 7 en 5 jaar. We zijn al meerdere malen verhuisd oa ivm grootte vd woning. Nu wonen we in Duitsland in Twist, dat is ter hoogte van Drenthe. In Duitsland zijn de huizen echt goedkoper, groter en hebben bijna allemaal een grote tuin. Dus misschien is Duitsland dan aantrekkelijker dan Drenthe. Ook krijg je hier veel meer kindergeld (aanvulling op de Nederlandse). Nou ja, voor ons is het prima zo, en per maand meer geld over en een lekker ruim huis.

groeten, Madelon

2.70. Kwaliteit

Hallo,

Jullie moeten maar eens op avameubelen kijken daar maken ze allerlei verschillende bedden op maat en precies zoals je ze wilt hebben,tegen een aantrekkelijke prijs.

Groetjes Henny


2.71. Goed traagschuimmatras

`

Reactie op Praktische tips

Als je lekker wilt slapen kan ik echt een traagschuimmatras aanraden. Ik heb zeker 5 jaar echt last van m'n rug gehad en dit is nu helemaal verleden tijd, hoera! Al na een paar nachten werd mijn rugklacht minder en nu na 3 weken heb ik helemaal geen last meer. Ik weet niet of elk traagschuimmatras zo lekker ligt maar ik noem mijn merk maar niet want dat is zo reklame-achtig. Voor informatie kun je kijken bij www.traagschuim.info

Groetjes, Marco

2.72. Misschien kan ik je helpen

Reactie op Ik wil ruimte!

Beste rowan,

Ook ik woon in amsterdam op 75 m2 met vier kinderen. Het is een woonboot dus geen plek voor kasten. Ook ik word af en toe gek hoor! Maar ik vind het inmiddels leuk (noem het een obsessie :) )om erover na te denken hoe je zonder ruimte toch plek hebt voor alles en voor geen of weinig geld. En al zeg ik het zelf ik ben er best goed in geworden. Vind je het leuk als ik een keertje met je mee denk?

groet marjan

2.73. Voor Marjan

Hoi, wij wonen in een huis zonder zolder, de jongens slapen op 1 kamer en onze dochter sinds een poosje alleen. Dus ale je met mij mee wilt denken zou fijn zijn. Via de e-mail hier lukt het niet dus ik hoop dat je dit leest,

Ingrid

2.74. Tafel op maat maken

Hallo,

Ik heb hier een leuke tafel, maar ik wil het blad groter maken. Mijn vraag is hoeveel een blad mag oversteken aan de hoofdeinden met betrekking tot de poten.

Groetjes Reina

2.75. Praktische tips bergruimte

Wat wij (man, vrouw, 4 kinderen: 13, 12, 5 en 6 maanden, 1 hond) hebben gedaan om ons rijtjeshuis zonder zolder te voorzien van extra bergruimte:

-Slaapkamers-

Ouderslaapkamer is vrij groot itt de overige 2 kamers (smalle pijpenlades beter gezegd). Op ouderslaapkamer planken op 1 hoogte bevestigd met hierop manden voor t-shirts/truien, over de langste muur en een stuk korte muur. Hieronder op 2 verschillende hoogtes kledingroedes gemaakt: garderobe"kast" voor de gehele familie. Op ouderslaapkamer ook 2 ladekasten met achterkant tegen elkaar gezet: lades voor babyverzorging, ondergoed en sokken. Het blad zelf dient als commode en onderzetter voor babybad. Baby slaapt op ouderkamer in hangwieg.

Meidenkamer: eerst de kamer in 2 gedeeltes verdeeld met gordijn waarbij het bovenste stuk uit vitrage bestond (soort bovenlichtje). Dames niet blij met feit dat zus 1 steeds door de kamer van zus 2 heen liep. Nu 2 hoogslapers aan dezelfde muur, met mdf zelf ombouwen gemaakt (bedstedes) met verlichting (eigen hokje). Aan de andere muur een lange plank, daaronder 2x ladeblok en een hoge metalen kast om het in 2 bureau's te verdelen. 2 barkrukken als bureaustoel. De prikborden zijn dubbelzijdig: 1 kant prikbord, andere kant spiegel, dus gelijk ook 'optut'plek. Zoon zal kamertje delen middels stapelbed met broertje, maar is gelukkig heel erg gemakkelijk en inschikkelijk.Alle 3 zijn van ledikant naar 'groot' bed gegaan en vonden dit geweldig. Wel zelf een anti- uitvalluikje bevestigd.

Bergruimte voor aanbiedingen: open trap dichtgetimmerd, houten stellingsrek in ombouw, en klaar.Hierin tevens opslag van stofzuiger en ander schoonmaakspul. Verdere opslag in meterkast (planken)en berging.Keuken: in de kasten inzet-rekken waardoor kastruimte verdubbeld.

Badkamer: zelf douchegordijn gemaakt met insteekzakken erop (2e douchegordijn), op diverse hoogtes rijtjes zakken gemaakt: shampoo, conditioner, zeep, gezichtsreiniger, etc allemaal binnen handbereik en geen gedoe meer met tig flesjes en potjes verschuiven bij schoonmaken. Pyamazakken voor ieder kind hangt aan rekje dat over de deur kan hangen. Spiegelkast ipv spiegel met plankje (scheelt ook weer met poetsen). Opgeleukt keukenbovenkastje boven wc: ruimte voor schoonmaakspullen, voorraad wc papier.

Woon-Speel-Werk-Eetkamer:
PC hebben we vervangen door laptop (scheelt weer een kast), hoekbank die tevens slaapbank is met daarin extra opbergruimte (hierin bewaar ik winterjassen in plastic hoezen). TV aan de muur, muurbreed zelfgemaakt dressoir eronder dat aan de muur hangt. Hierin stallen we laders, tijdschriften, laptop, snoepgoed, kleine prullen. Onder het dressoir parkeert zoon zijn autootjes en garage. Als afscheiding van woonkamer/zitkamer een hoge kast, van origine een linnenkast, dient nu als servies/opslagkast (schuifdeuren, dus past net). Achterkant een memo/expositiemuurtje voor foto's van gemaakt.Aan de zijkant van de kast haakjes waar de meiden hun sleutelbossen aan hangen. Verder nog 1 grote kast (gemaakt van keukenbovenkastjes, dus allen zwevend) voor albums, correspondentie, en voor ieder kind 1 'bewaardoos' voor tekeningen, consultatiebureaumapje, etc. Eettafel is uitschuifbaar, aan de muurkant een bankje met opbergruimte i/d zitting (schooltassen ed) andere kant 3 stoelen. Na eten consequent tafel over bankje schuiven en stoelen aanschuiven.

Het halletje blijft een groot drama, hink stap sprong. Gewoonweg te klein om er iets praktisch van te maken. Of je stoot je hoofd (planken) of je breekt een been (schoenenrek).

Verder is alles in 1 kleur geverfd, waardoor het geheel er uit ziet alsof het bij elkaar hoort. Kleur dmv gordijnen en natuurlijk de gehele kleine bijeengeraapte inboedel. Heb wel het geluk dat de meiden al ouder zijn, en uit eigen beweging meehelpen opruimen. Vaatwasser dus ook nooit gemist.

Te kleine kleding (kinderen liggen qua leeftijd te ver uitelkaar) biedt ik op marktplaats aan als het nog recent is. Idem met speelgoed (muv lego en ander tijdloos spul). Als nr 3 en/of 4 klaar is voor ander spul koop ik het 2e hands op marktplaats. Verder voor de meiden de regel: 1 erin = 1 eruit (schoenen, sjaals, etc).

Voor mezelf: een plakboek met mijn favoriete woonideeen, voor heel erg later...

2.76. reactie op moeder van vier kinderen met hond

Hoi, wat leuk dat je je oplossingen zo deelt. Toch nog even een vraagje.. wat doe je met het speelgoed? Heb zelf een overdosis aan 'grote' dingen waar ik geen plek voor heb. Denk aan garage, poppenhuis, boerderij, loopfietsje, poppenwagen, hobbelpaard. Het meeste gekregen en de kids spelen er graag mee. Heb voor het kleine spul (Duplo, muziekinstrumentjes, puzzels, knutselspul etc.) elk een eigen bak.
Halletje is hier ook een drama. Heb een grote mand voor paraplu's sjaals, mutsen in de winter en waterschoenen, zonnehoedjes etc. in de zomer. Maar schooltasjes, eigen handtas, werktas vriend, boodschappentas, en dan nog niet te praten over al die schoenen (sloffen, laarsjes, sandalen)..
En dan nog een buggy en een wandelwagen bijpassende regenhoezen, kinderfietsje, driewieler, kan m'n kont niet keren. Iemand suggesties?!

Groetjes Pauline


2.77. Decorum

Decorum staat garant voor perfect maatwerk, snelle levering en met een actueel ruim assortiment aan meubilair en stoffering kunnen wij tegemoet komen aan uw specifieke wensen.

Desko Kantoormeubelen, met vestigingen in Amsterdam, Purmerend en Alkmaar, levert en plaatst binnen 24 uur gebruikt kantoormeubilair in nieuwstaat.

Met vriendelijke groet,

2.78. Wie heeft er een tip voor sorteren beddengoed?

Met een gezin van 4 kleine kinderen gebeuren nogal eens wat ongelukjes. Helemaal niet erg. maar ik trek zo vaak het verkeerde laken uit de kast. babybedje voor juniorbed etc. daarna moet het weer opgevouwen moet worden. Hoe sorteren jullie in de kast het beddengoed van het hele gezin? graag zou ik enkele tips krijgen.

Bibbi

2.79. Sorteren beddengoed

Hallo Bibbi,

Ben zelf moeder van 7. Ik leg het beddengoed in de kast op de slaapkamers op deze manier is op de juiste kamer het juiste bedddemgoed aanwezig. En als er meerderen op de kamer slapen werk ik met kleurem. Iedere kind kiest zijn eigen lievelingskleur of -motief. Zo doe ik het ook met sokken ondergoed enz. Hopelijk heb je wat aan deze tip.

Geno

2.80. Sorteren beddegoed

Hoi ,

Met mijn 5 kinderen in verschillende leeftijdsgroepen, voorkeuren en ga zo maar door, krijgen de kinderen "hun " beddengoed in hun kast gelegd.

Ze weten dat ze er niet zelf aan mogen komen, maar ze weten wel dat dat het beddegoed van hun keuze is.

Voor mij gemakkelijk, voor hun een zekerheid. En je pakt NOOIT het verkeerde beddegoed.

(en ik weet welk kind welke kleuren /prints op het bed heeft liggen, dus ik vergis mij er zo wie zo al niet in ... )

Chantal

2.81. Reactie op goedkope mooie keukenbanken

Reactie op Goedkope mooie keukenbanken.

Ik heb nog even een vraagje: zijn de planken dan de poten? Je zaagt het dus door midden van boven naar beneden? Zit je dan niet te laag aan de tafel hoe breed was die boekenkast?

Ik vind het een enig en praktisch idee maar vind het zonde als het voor mij niet zou werken, vandaar de vragen.

Haan

2.82. Re: beddengoed

Hallo Bibbi,

Wat ik doe met het beddengoed is alles bij elkaar in 1 pakketje opvouwen. Het laken en de kussensloop vouw ik op en leg ik tussen het dekbedovertrek. Zo hoef ik maar 1 pakketje te pakken en heb meteen alles kompleet.

Met pyjama's werkt het ook goed. De broek tussen het truitje vouwen.

succes Ingeborg

2.83. Tips 2/3 pers. stapelbed of spelen met ruimte in kinderkamer

Reactie op Driepersoonsbed

Hallo ouders,

ik, moeder van 4 kinderen, ben zelf ook op zoek naar een oplossing voor het plaatsen van 3 bedden in 1 kamertje. Tijdens mijn zoektocht kwam ik een supergoed boek tegen, met echt heel veel ideeen voor echt veel soorten opstellingen voor 1 of 2 of 3 personen. Zelf vond ik het idee goed van:

Praktische tips

 1. Een knus bedje als het grote bed nog te groot is
 2. Bedje Tussenmaat
 3. Driepersoonsbed
 4. Ervaringen met driepersoonsbed
 5. Beddenzaken
 6. Schoenenplank
 7. Skates in de goot.....
 8. Prijs driepersoons stapelbed valt mee
 9. Onderdelen life-time stapelbed
 10. Ik wil ruimte!
 11. Ik gil met je mee!
 12. Voor Jolanda
 13. Goedkope mooie keukenbanken.
 14. Koop ruimte met speciaal bed
 15. Kinderkamer decoratie
 16. Kinderbedden
 17. Formaat peuterbed
 18. Goedkoop decoreren van kinderkamer
 19. 4 bedden aan 1 wand
 20. Te weinig slaapruimte?
 21. Goedkope bedden
 22. Ombouwbaar stapelbed
 23. Enige woontips
 24. Woontips soms niet bruikbaar
 25. Het samen zijn
 26. Rust nodig
 27. Het in tweeën delen van een kamer
 28. Groot gezin
 29. Ikea meegroei bedje
 30. Even luchten
 31. Tip om extra kastruimte te maken
 32. Tafel als pingpongtafel en toch vierkant
 33. Juniorbed
 34. Tips
 35. Goedkope vloer
 36. Goedkoop parket
 37. Kamer in 2 verdelen!
 38. Eettafel van 3 meter
 39. Re: tip voor de hal vloerbedekking
 40. Ruimtebesparing in de keuken
 41. Goedkope en grote tafel
 42. Peuterbedden en 1-persoonsbedden
 43. kinderbedden.info: leuke site: leveren ho maar
 44. Blauwe handdoeken
 45. Blauwe handdoeken
 46. Blauwe handdoeken
 47. De keuken
 48. blauwe handdoeken
 49. Blauwe handdoeken
 50. Roetvlekken op meubels
 51. Gezocht: driedubbel stapelbed
 52. Drie dubbelstapelbed
 53. Is makkelijker dan je denkt
 54. Ruimte besparen
 55. Zoooveeeeeel afval
 56. Container vol
 57. Minder afval
 58. Zoveeeel afval
 59. Inklappende koffiefilters
 60. Tip voor goedkope vloer
 61. chipwood
 62. 3 persoons stappelbed
 63. Wehkamp?
 64. Driepersoons stapelbed
 65. 3 persoons stapelbed
 66. 3 persoons stapelbed
 67. Stapelbed
 68. Re: tip goedkope vloer
 69. Groter huis
 70. Kwaliteit
 71. Goed traagschuimmatras
 72. Misschien kan ik je helpen
 73. Voor Marjan
 74. Tafel op maat maken
 75. Praktische tips bergruimte
 76. reactie op moeder van vier kinderen met hond
 77. Decorum
 78. Wie heeft er een tip voor sorteren beddengoed?
 79. Sorteren beddengoed
 80. Sorteren beddegoed
 81. Reactie op goedkope mooie keukenbanken
 82. Re: beddengoed
 83. Tips 2/3 pers. stapelbed of spelen met ruimte in kinderkamer
 84. Hier....
 85. Stapelbedje voor baby en peuter
 86. Uw kast op maat - alle kasten op maat gemaakt
 87. Eetkamertafels
 88. Kamerindeling
 89. Grote tafel (voor 10 personen)
 90. Meubels op maat
 91. Matrassen
 92. Stapelbed 3 hoog

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.