Groot Gezin
Wonen
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

7. Een woning huren

Kijk voor informatie over huren bij Wonen Digit@@l: huurders op het Net, een samenwerking tussen Amsterdamse wijk- en huurdersorganisaties.

Wil je meer weten over juridische uitspraken bij huurgeschillen? Kijk dan eens op wetten.nu.

Bij In z'n Vijf vindt u informatie over wonen, kopen en huren.

7.1. Huurtoeslag

Bestaat uw huishouden uit 8 of meer personen? Dan kunt u recht hebben op huurtoeslag, ook al is uw huur hoger dan de maximale huurgrens.

Steunpunt Wonen beschrijft de nieuwe grenzen vanaf 1 juli 2002 voor Woningzoeken en huursubsidie.

Huren is tegenwoordig niet meer zo goedkoop. Misschien kom je wel in aanmerking voor huursubsidie! De regels in Nederland worden uit de doeken gedaan bij het Huursubsidieloket.

Informatie over huursubsidie wordt verstrekt door het ministerie van vrom.

7.2. Huurtoeslag

Ik wil graag iets meer weten over de huurtoeslag echter de link op de site werkt niet echt goed. Kan iemand me uitleggen wanneer je hier recht op hebt en niet? Mijn gezin zal binnenkort groter zijn dan 8 personen. Kan iemand mij adviserem.

Marcel

7.3. Huurtoeslag berekenen

Op de site van de belastingdienst kun je een proefberekening doen: Je het vult het inkomen, kale huur en nog enkele gegevens in, en je weet of je recht hebt op een bepaald bedrag. Zo ja:

Johan

7.4. Woonruimte

Wij zijn op zoek naar woonruimte in de buurt van Zwijndrecht. Wij willen graag een woning gelijkvloers zodat ons zoontje geen trap meer hoeft te lopen, hij is gehandicapt. Wij wonen op zich niet slecht, alleen de trap in ons huis is een obstakel voor hem. Verder gaat het eigenlijk best redelijk, hij kan kleine stukken lopen. Voor de grotere stukken maakt hij gebruik van een rolstoel.

Het huis zou in een kindvriendelijke buurt moeten staan, want door de handicap zijn de mogelijkheden wat spelen betreft minimaal. Hij houdt erg van fietsen, en dit gaat redelijk.

Onze beide kinderen hebben een ontwikkelingsachterstand en dat maakt het niet eenvoudiger. Misschien dat er mensen zijn die ons kunnen helpen, anders moeten we naar andere middelen gaan kijken, bijv een traplift. Maar daar is de gemeente over het algemeen niet blij mee.

bvd Linda, moeder van Ricardo en Melody, beiden een handicap

7.5. Wonen

Ik ben met spoed op zoek naar een woning voor 7 personen, 2 honden, 1 kat en 2 konijnen. In de directe omgeving van Doetinchem in de Achterhoek. Mijn man wil scheiden en ik moet met kinders verdwijnen. Het huis staat ook op zijn naam.

WIE HELPT MIJ?


7.6. Waar grote huurwoningen voor grote gezinnen

Hallo, waar zijn er betaalbare huurwoningen voor grote gezinnen, voor 9 personen? Onze woningbouwvereninging heeft er geen.

mv7kids

7.7. Grotere huurwoning

Hai,

Wij wonen in het noorden van Friesland. Hier hebben wij i.o.m. de woningbouw een woning kunnen huren die eerder 2 jaar te koop stond. Misschien heb ik erg veel geluk gehad, maar dit huis stond al geruime tijd te koop (gebouwd door de woningbouw) en ik ben gewoon gaan vragen of het voor ons gezin (5 kinderen) te huur was. Het heeft even voeten in aarde gehad, maar het is gelukt!

Het is een grote woning, alleen de slaapkamers zijn niet handig ingedeeld. Ik heb nu bij de woningbouw de vraag neergelegd, of zij muren op zolder willen plaatsen (ben weduwe en dat gaat mij alleen niet lukken). Zo krijg ik er 4 slaapkamers bij, wat nu 1 grote ruimte is.

Ik weet niet waar je woont, en of het uitmaakt waar je wilt/kan wonen, maar kijk op de sites van de woningcorperaties, misschien zijn zij ook wel genegen om een woning gebouwd voor de verkoop te willen verhuren.

Niet geschoten is altijd mis....

Succes !

Chantal

7.8. Grote huurhuizen Utrecht

Op www.hureninleidscherijn.nl in project Vlinderbuurt heb je 4-verdiepinghuizen voor 1000 a 1100 euro per maand. Niet goedkoop, wel ruim, luxe en goed gelegen.

Gonda

7.9. Wonen in Hongarije

Wij wonen al jaren in Hongarije,waar ook vele Nederlander en Belgen wonen. Wij hebben de veilige haven opgericht voor mensen die een WAO of AOW uitkering hebben .

Wij willen met een groep mensen samen een project starten . Lage huren, backe to base en zelfvoorzienend. Zie de site deveiligehaven.come2me.nl. Misschien iets voor mensen met een groot gezin?

Neem contact met mij op als je vragen heb

Ina Kuiper

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Een woning huren

  1. Huurtoeslag
  2. Huurtoeslag
  3. Huurtoeslag berekenen
  4. Woonruimte
  5. Wonen
  6. Waar grote huurwoningen voor grote gezinnen
  7. Grotere huurwoning
  8. Grote huurhuizen Utrecht
  9. Wonen in Hongarije
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.