Groot Gezin
Wonen
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

3. De tuin

Wil je een speeltoestel in de tuin? Dan kom je op de sites www.speeltoestel.nl of www.speeltoestellen.net dan verder. Daarnaast kun je hier ook terecht voor onderdelen van speeltoestellen.

Bij uwtuinman.nl kun je tips voor je tuin vinden.

De Groenpagina van Nederland en België. Zoeken naar honderden groene links. Informatie over planten en tuinieren. Tevens een groenforum, agendaberichten en planten of groenartikelen gratis te koop aanbieden.

GroenNet, de webstek voor de tuinliefhebber, met tips, ruimte voor vragen, etc.

Een startpagina voor de tuin is www.tuinen.nl.

3.1. Achtertuin

Wie heeft er leuke goedkope tips om onze tuin te verharden en misschien leuke ideeën voor een ontwerpje, als tuin je hobby is. Het is wel voor een gezin met 3 kinderen en 2 kleine hondjes.


3.2. Achtertuin tips

Wij gebruiken veel boomschors en houtsnippers in de tuin als "verharding". Verder zijn er bij sloopbedrijven vaak 2e hands bestratingsmaterialen te koop voor weinig geld en ook grind bij een groothandel of zandafgraving is vaak zeer goedkoop.

Gerrit Jan

3.3. Gratis bestratings tips

In "De Vonst", dit is een krantje wat je bij ieder tankstation bijna kunt kopen, veel aanbiedingen van particulieren en vaak gratis af te halen stoeptegels e.d.

3.4. De groenpagina en groenagenda

De groenpagina van Nederland en België. Zoeken naar honderden groene links. Informatie over planten en tuinieren. Tevens een groenforum, agendaberichten en planten of groenartikelen gratis te koop aanbieden. Daarnaast is er de groenagenda van Nederland en België.

3.5. Website tuinieren

Het blad Tuinieren heeft een informatieve website.

3.6. Achtertuin verharding

Wij zijn een gezin met drie (straks vier) kleine kindjes en bij ons in de achtertuin ligt er op de niet-groene stukken (het erf dus) dolomiet, zo van die fijne steentjes... Wel mooi, maar bijzonder vervelend met kleine kindjes, want die dragen al die steentjes ongewild aan hun schoentjes en voetjes mee binnen, zodat je huis voortdurend vol steentjes licht. Daarom gaan we nu naar iets met grotere stenen ("klinkers" noemen ze dat hier in België). Om te onthouden...

Groeten, Wim

3.7. Achtertuin tips

Wij hebben zelf drie kinderen en 1 bovenmaatse schotse collie. Ik heb een opleiding in het groen gebeuren, dus soms wat creatieve ideeën. Persoonlijk vind ik het handig om in deze situatie het grootste deel van de tuin te bestraten, die prachtige engelse border komt wel als ze 15 zijn. Gratis bestratingsmateriaal is bijna overal te vinden, grindtegels en de bekende grijze trottoirtegels kan je vaak grais af halen. Vind je dat saai, koop een busje betonverf erbij. De rest kun je opfleuren met een paar stevige plantenbakken, of je houdt een strook aarde langs een zijkant wwar je vrolijk spul in zet. Werk vooral in de hoogten met klimmers en hangers voor een kleine oase. Hopelijk heb je er wat aan,

groetjes Marijke.

3.8. Achtertuintips

Ik vind het zo jammer, dat steeds meer mensen hun tuin uit gemak bestraten. Het staat niet alleen erg saai, maar je verjaagt ook de vogels uit de buurt. En dan heb je ook nog van die slimme mensen, die hele broden op hun schuurtje gooien, voor de vogeltjes? Er komen alleen nog maar meeuwen op af en de kleine musjes verdwijnen.

Mary

3.9. Achtertuintips

Plant eens enkele gemakkelijke fruitsoorten in je achtertuin: frambozen, braambessen, taybessen, blauwe bosbessen, witte- en rode trosbessen en Japanse Wijnbessen. Gezonde, vitaminerijke bessen voor je gezin en voor de vogels! Plezier verzekerd! Ook als levende fruithaag zijn die bessen geschikt!

Groente & Fruit encyclopedie
Groente & Fruit encyclopedie
Luc Dedeene & G. De Kinder

Infobron: Groente en Fruit Encyclopedie
Auteurs: Luc Dedeene en Guy De Kinder
Uitgeverij: Groenboekerij - Kosmos
ISBN: 90-215-3845-8 Boekbespreking

Guy

3.10. Tip

Hoi,

Jullie hebben niet veel over tips over bestraten. Maar ik heb de stratenmakers.pagina.nl, en daar staan veel tips, links, enz naar stratenmakers.

Berry

3.11. Tips voor eigen fruit of groenten uit eigen tuin

Ik ben op zoek naar praktische tips voor het kweken van eigen fruit en/of groenten uit eigen tuin. Het lijkt me erg leuk wat fruit of groenten uit eigen tuin te kunnen eten, maar ik heb hier geen ervaring mee. Zijn er hier mensen die mij kunnen helpen? En met welke fruit/groente kun je het best eenvoudig beginnen. Ik zou in ieder geval graag een klein appelboompje in de tuin willen hebben, maar welk ras is aan te bevelen?

groetjes, Nina

3.12. Gezocht: tekening

Ik wil voor mijn zoon een tuintafel maken. Wie heeft voor mij tips tav materiaalkeuze en verbindingstechnieken. Gelieve ook een schets of een tekening.

bvd, J. Greuter

3.13. Tuintafel

Ik kan je deze tuintafel verkopen voor 650 euro. Voor die prijs kun je nog het materiaal niet kopen. Zie users.kbc.skynet.be/johanerika/.


3.14. ABC van het plantenlatijn

Reactie op De groenpagina en groenagenda

Om te weten welke planten eetbaar zijn kan je een nuttig boek raadplegen. Zie ABC van het plantenlatijn. Betekenis van botanische namen\".

Guy

3.15. Nieuwe webshop Tuinendier.nl

Tuinendier.nl is een nieuwe webshop en (grote) gezinnen zijn een belangrijk onderdeel van onze doelgroep.

Tuinendier.nl is een online familiebedrijf met een uniek assortiment van meer dan 20.000 tuin- en dierartikelen voor elk type tuin en alle soorten (huis)dieren. Omdat alle producten op voorraad zijn worden bestellingen er doorgaans binnen 1 dag bezorgd. Wij onderscheiden ons door de bezoeker te voorzien van uitgebreide tuintips en instructievideo's over tuinieren en het houden van dieren.

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

De tuin

 1. Achtertuin
 2. Achtertuin tips
 3. Gratis bestratings tips
 4. De groenpagina en groenagenda
 5. Website tuinieren
 6. Achtertuin verharding
 7. Achtertuin tips
 8. Achtertuintips
 9. Achtertuintips
 10. Tip
 11. Tips voor eigen fruit of groenten uit eigen tuin
 12. Gezocht: tekening
 13. Tuintafel
 14. ABC van het plantenlatijn
 15. Nieuwe webshop Tuinendier.nl

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.