Groot Gezin
Het gezin van Wim en Jolanda
ELFAC
Rubriek:   
Ons gezin bestaat uit Wim (35), werkzaam bij het Ministerie van Defensie en actief lid van het schoolbestuur van de school van onze kinderen.

Vervolgens Jolanda (33), nu full-time huisvrouw.

Dan Marieke (11), onze oudste, een heel rustig en intelligent kind met een gebruiksaanwijzing, zit het liefst alleen op haar kamer en heeft veel privacy nodig. Ze heeft een aan-autisme-verwante stoornis. Haar rapporten bestaan uit uitsluitend tienen, maar door haar stoornis vindt ze het helemaal niet erg om voortdurend dingen te leren die ze al lang weet.

Dan Corina (9), een temperamentvol meisje met heel veel vriendinnen. Soms erg bazig en ongelooflijk slordig. Haar kamer is voortdurend een puinhoop! Ook heeft ze nog wel eens heftige driftbuien, maar dat wordt steeds minder.

Dan hebben we Anja (6), een heel makkelijk kind. Ze neemt het leven zoals het komt en maakt nergens een probleem van. Daar kun je er rustig 10 van hebben!

En tenslotte Tamara (bijna 1), qua temperament lijkt ze best op Corina, wordt gauw boos als ze haar zin niet krijgt. Meestal krijgt ze haar zin wel, want ze windt ons allemaal om haar pink! Gelukkig is de rest overdag naar school, heeft Tamara ook eens de kans om zelf te spelen...

Het moeilijkst in ons gezin vind ik dat ze zo verschillend zijn. Heeft Corina uitdagingen nodig en wil het liefst elke dag wel ergens anders heen, voor Marieke is het het best als alles elke dag het zelfde gaat. Verder genieten we ook van die verschillen. Het is heel boeiend om te zien dat elk kind op haar eigen manier reageert!

Groetjes van Wim, Jolanda, Marieke, Corina, Anja en Tamara

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.