Groot Gezin
Vrije tijd
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

3. Aanbiedingen

Op een aantal plaatsen kun je als groot gezin heel goed terecht. We willen daarvan hier een overzicht geven.

Weet je meer van dergelijke plaatsen? Geef het even door aan de .

3.1. VillaFranche

Een ieder die dat wil, kan genieten van dit huis, de rust, natuur en omgeving. VillaFranche is te huur voor vakantie, het geven van workshops, coaching, of voor gezinnen met bijzondere kinderen (adhd en aan autisme verwante stoornissen). Het huis met het inpandige appartement is geschikt voor 10 personen. Daarnaast is er de mogelijkheid om 6 tenten te plaatsen.

www.villafranche.nl

3.2. Leuke aanbieding

Familiepretpark Koningin Juliana Toren in Apeldoorn

Met meer dan 60 attracties!

Familiepretpark Koningin Juliana Toren in Apeldoorn is het gezelligste, veiligste en meest overzichtelijke familiepretpark van Nederland. Het pretpark, met meer dan 60 fantastische attracties biedt een heerlijk dagje uit aan kinderen vanaf 2 tot circa 12 jaar.

Een kleine greep uit de vele attracties is o.a. een spannende rit in Jul's Super Achtbaan, genieten van het schitterende uitzicht vanuit het Reuzenrad en een tocht in de Dino Toer langs levensechte dinosaurussen! De kinderen kunnen heerlijk springen, klimmen, glijden en klauteren in de kleurrijke en veilige speeltuin. Aan de allerkleinsten is ook gedacht. Zij maken een tocht langs de kabouters in Kabouterwonderland, rijden als een cowboy op hun eigen paard over de Paardenbaan, nemen de eerste rijlessen in de Minibotsauto's en swingen mee in de Jumbodans.

Entreeprijzen
De entreeprijs bedraagt € 19,95 p.p. Deze prijs geldt voor alle bezoekers vanaf 2 jaar. Alle attracties zijn vrij toegankelijk. Het parkeren en het gebruik van sanitaire voorzieningen zijn gratis.

Openingstijden
Familiepretpark Koningin Juliana Toren in Apeldoorn is in 2012 geopend vanaf 31 maart t/m 28 oktober. De kassa’s zijn het hele seizoen geopend van 10.00 tot 17.00 uur en in de maanden juli en augustus tot 17.30 uur. Het restaurant, de grot en een overdekte speelplaats met diverse attracties zijn vanaf 10.00 uur geopend. Omstreeks 10.30 uur knipt Jul de Torenmuis samen met één van de bezoekers het lint door, waarna het gehele pretpark geopend is.

Koningin Juliana Toren
Amersfoortseweg 35
7313 AC Apeldoorn
Tel.: 055 – 3575 115
E-mail:
Website: www.julianatoren.nl

3.3. Dierenrijk Europa

Een gezinsabonnement voor 2 volwassenen en 2 thuiswonende kinderen bij Dierenrijk Europa heeft een aantrekkelijke jaarabonnement.

3.4. Rustig in prekpark

Bezoekje aan de Efteling. Veel te duur. Maar mochten jullie er toch heen willen. Ik heb de volgende tip doorgekregen. Op de zaterdagen in de grote vakantie, als er een regio vakantie krijgt en het dus beredruk is in Nederland omdat iedereen weggaat of thuiskomt, dan schijnt het rustig te zijn in de Efteling. Waarschijnlijk geldt dat ook voor andere parken. Ik kan het niet uitproberen, maar misschien jullie wel.

Elizabeth

3.5. Nederlandse Vereniging van Dierentuinen

De Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (opgericht in 1966) is de overkoepelende organisatie voor Nederlandse dierentuinen. De dierentuinen van de NVD werken nauw samen op het gebied van educatie, recreatie, natuurbescherming en onderzoek.

Er zijn samenwerkingsverbanden tussen verschillende dierentuinen. Voor een overzicht en eventuele kortingen zie: hier.

3.6. Lolland Tilburg

Bij Lolland in Tilburg koop je een gezins-jaar-kaart, ongeacht je gezinsgrootte!

Josephine

3.7. Trektocht door Pyreneeën

Ben je avontuurlijk ingesteld? Dan kun je terecht voor vakantie in de natuur, met bergwandelen, rondzwerven en kamperen van bergmeer tot bergmeer bij deze kleinschalige internationale vriendenkring van en voor wandelaars, trekkers, natuurvrienden en hun gezin.

3.8. Zoo Antwerpen

Bij Zoo Antwerpen kun je (ook inwoners van Nederland) een gezinsabonnement (ouders + alle inwonende kinderen onder de 18 jaar) aanschaffen. Hierbij krijg je ook een flink aantal extra's. Zie de website voor meer informatie.

3.9. Openluchtmuseum

Al meer dan vijftig jaar heeft het Nederlands Openluchtmuseum een actieve vriendenkring: de Vereniging Vrienden van het Nederlands Openluchtmuseum. Het lidmaatschap van deze vereniging biedt vele voordelen, lees daarvoor op hun site. Je kunt ook meer informatie vragen, of lid worden van de Vereniging Vrienden door te bellen met het Vriendensecretariaat, telefoonnummer 026-3576154 (dagelijks tussen 9.00 en 12.00 uur). Mailen naar kan ook.

3.10. Artis

Artis heeft een jaarkaart met een bijzondere regeling voor "meerdere kaarten per adres". Zie voor meer informatie: Artis lidmaatschap.

Een toelichting van Artis: ons nieuwe systeem van Artislidmaatschap heeft het navolgende basisprincipe: je sluit per adres alleen jaarkaarten af voor diegenen die ze ook daadwerkelijk gebruiken. Bovendien mag je ook voor inwonende grootouders of inwonende studerende kinderen een eigen kaart aanschaffen. Bovendien krijgt u korting op de entreeprijs bij andere dierentuinen van de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD).

3.11. Burgers Zoo

Burgers Zoo kent het gezins-jaarabonnement. Parkeermunten zijn voor abonnementhouders voordelig verkrijgbaar.

In het abonnement kunnen worden opgenomen eigen, thuiswonende, ongetrouwde kinderen tot 21 jaar. Met het jaarabonnement van Burgers Zoo krijg je bovendien korting bij andere dierentuinen.

3.12. Entreeprijs Burgers Zoo verhoogd met 50 cent

Bezoekers van Burgers Zoo moeten in 2014 gemiddeld 50 cent per kaartje meer gaan betalen. Dat concludeert kortingswebsite Uitmetkorting.nlHet is een minimale stijging, zeker als je kijkt in hoeverre de dierentuin de afgelopen vijf jaar omgegaan is met de entreeprijzen. Vijf jaar geleden betaalde je als volwassene nog 18,50 euro, in 2014 moet je 19,50 euro neerleggen. “Je hebt als park jaarlijks te maken met stijgende kosten, dus helaas kan je niet zorgen dat de entreeprijzen ieder jaar hetzelfde blijven,” vertelt Bas Lukkenaar, van PR en communicatie Burgers Zoo. “We hebben er bewust voor gekozen om de prijzen in 2013 niet te verhogen, vanwege de crisis. Dat was een gebaar naar onze bezoekers.”

3.13. Sprookjescamping De Vechtstreek

De Sprookjescamping De Vechtstreek is een heel bijzondere camping, bedoeld voor gezinnen met kinderen van 0-10 jaar, geheel rond het thema 'sprookje'.

Er worden ook arrangementen aangeboden. Hiervan is de prijs, ongeacht de gezinsgroote, hetzelfde. De voorjaarsplaats is ook ongeacht gezinsgrootte, alleen wel voor eigen gezin, dus als opa's, oma's, tante's, oom's, broers, zusters of andere kenissen of onbekenden in jullie caravan of tent willen overnachten dan moeten zij daarvoor extra betalen.

3.14. Klein Zwitserland

De speeltuin Klein Zwitserland in Tegelen (bij Venlo) is een unieke speeltuin. Alles gaat op handkracht. Met de langste glijpijp van Europa en een reuze (tarzan)swing. Er is een kinderzwembad met een waterspuitende olifant.

Vroeger betaalde je voor een seizoenskaart   50,00, ONGEACHT het aantal kinderen.

Helaas heeft Klein Zwitserland zijn gezinskaart ongunstig aangepast, niet meer ongeacht het aantal kinderen maar nu is de gezinskaart voor 2 ouders en 2 kinderen. Afhankelijk van het aantal kinderen moet je nu een bedrag bij betalen.

Wilmie

3.15. Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer kent in den lande verschillende bezoekerscentra die zeven dagen per week open zijn. Je kunt er opgestopte dieren zien, 3D-dia's bekijken, films bekijken over het werk van SBB, opgestopte dieren enz, enz. Je kunt er 'paaltjesroutes' lopen, speciaal uitgezette wandelroutes, net als Natuurmonumenten die bij haar bezoekerscentra heeft. Voor mij is het dichtsbijzijnde SBB-bezoekerscentrum bij Nunspeet (vlak bij de afslag Epe, Nunspeet op de A28).

3.16. Blijdorp

Diergaarde Blijdorp biedt een gezinsabonnement voor ouders met zeker vier kinderen; achterop de kaart vind je plek voor vier kinderen, mischien voor meer, de website is daar niet helemaal duidelijk in. Als ik met mijn gezin met drie kinderen 2x heen ga, heb ik het er al uit, en dan kan ik ook nog gratis naar Zoo Antwerpen, Artis en krijg ik korting op bijv. Efteling, Nemo, etc. Wij hebben besloten dat dit jaar onze vakantie dit abonnement wordt, liever dit dan een weekje stacaravan....:))

Yvonne

3.17. 3ravan te huur in zeeland

Te huur: zeer ruime stacaravan met wintervaste voortent(isolatie,dubbelglas enz).Ruime plaats en gebruikelijke voorzieningen aanwezig. Geschikt voor 8 pers.(+ event. campingbedjes) Camping in St. Maartensdijk(zeeland). Camping ligt aan het water, geen overbodige luxe maar wel alle gemakken. Speeltoestellen, zwembadje, tennisbanen, kinderboerderij enz. Heerlijke omgeving voor fietsen, wandelen, duiken enz. Voor info: 06-28533815.


3.18. Bokrijk

Je moet er voor naar Belgie maar openluchtmuseum Bokrijk heeft een aantrekkelijk gezinstarief met daarbij heel veel extra. Er zit een grote speeltuin naast, gratis.

A

3.19. Voordelige Pretpark en Dierentuin Arrangementen

Op www.attractiereizen.nl vindt u entreekaarten en hotel-arangementen voor Dierentuinen en Attractieparken in Europa en daarbuiten.(tu)

Attractiepark- en Dierentuin-Arrangementen in Nederland: Apenheul, Aqua Zoo Friesland, Avonturenpark Hellendoorn, Burger's Zoo, Dierenpark Emmen, Diergaarde Blijdorp, Dolfinarium, Drievliet, Duinrell, Efteling, Koningin Julianatoren, Madurodam, Ouwehands Dierenpark Rhenen, Plopsa Indoor Coevorden, Safaripark Beekse Bergen, Slagharen, Toverland, Walibi World

Attractiepark-Arrangementen in Frankrijk: Disneyland Parijs, Parc Asterix

Attractiepark- en Dierentuin-Arrangementen in Belgie: Bobbejaanland, Plopslaland De Panne, Plopsaland Indoor Hasselt, Zoo Antwerpen

Attractiepark-Arrangementen in Duitsland: Europapark, Indoor Ski Centrum Bottrop, Legoland Duitsland, Moviepark Germany, Phantasialand, Playmobil Funpark, Tropical Islands, Wangerland, Wunderland Kalkar

Attractiepark-Arrangementen in Amerika: Disneyland (California), Universal Studio's Orlando (Florida), Walt Disney World Orlando (Florida)

Attractiepark-Arrangementen in Spanje: Port Aventura

Attractiepark-Arrangementen Denemarken: Legoland Billund

Danique

3.20. Vakantiebudget?

Wat blijkt: Driekwart Nederlandse gezinnen bepaalt vooraf geen vakantiebudget.

3.21. Vakantiebudget, jawelhoor!

Elk jaar als wij op vakantie gaan, dan bedoel ik de zomervakantie geen weekend weg. Dan spaar ik voor de weken dat wij weg zijn extra geld voor de extra's, ik neem ook altijd het geld mee wat ik anders ook per week nodig heb. Dat wil niet zeggen dat we dan voor b.v. 2 weken een heel ruim budget hebben maar dan hebben we wel iets meer te besteden dan als we alleen het huishoudgeld voor 2 weken gebruiken.

Wilma

3.22. Koningin Juliana Toren

Judith heeft een bericht gestuurd naar Koningin Juliana Toren, dat dit zo duur was.

Werden we twee dagen later gebeld door een vriendelijke meneer die uitlegde dat er geen uitzonderingen gemaakt werden, maar dat een andere optie was door een seizoenkaart te nemen voor het hele gezin. Dat ben je de eerste keer wel duurder uit, maar je kunt dan wel vaker binnen en dan dus zonder te betalen. Hij gaf aan dat wij een familiefoto of trouwboekje mee moesten nemen of alle kinderen wel echt van ons zijn.

Al met al wel netjes behandeld.

Groet Roelof en Judith

3.23. Dierenrijk

Ook Dierenrijk heeft helaas de abonnementsvoorwaarden aangepast: een gezin bestaat nu maximaal uit twee volwassenen en twee kinderen,
Maarten


3.24. Superleuke speeltuin

Wij hebben elk jaar enorm veel plezier in de speeltuin in Duitsland, bij Kevelaar. Erg goedkoop. Kijk op www.irrland.de. Je kunt er je BBQ-spullen mee naartoe nemen (ook kolen) en dan ben je van vroeg tot laat een heerlijke speelse dag weg. ECHT spelen, teveel om op te noemen, maar wij vertellen het aan iedereen die het maar horen wil :)

Tot daar?

Speelse groetjes, Noel.

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Aanbiedingen

 1. VillaFranche
 2. Leuke aanbieding
 3. Dierenrijk Europa
 4. Rustig in prekpark
 5. Nederlandse Vereniging van Dierentuinen
 6. Lolland Tilburg
 7. Trektocht door Pyreneeën
 8. Zoo Antwerpen
 9. Openluchtmuseum
 10. Artis
 11. Burgers Zoo
 12. Entreeprijs Burgers Zoo verhoogd met 50 cent
 13. Sprookjescamping De Vechtstreek
 14. Klein Zwitserland
 15. Staatsbosbeheer
 16. Blijdorp
 17. 3ravan te huur in zeeland
 18. Bokrijk
 19. Voordelige Pretpark en Dierentuin Arrangementen
 20. Vakantiebudget?
 21. Vakantiebudget, jawelhoor!
 22. Koningin Juliana Toren
 23. Dierenrijk
 24. Superleuke speeltuin

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.