Groot Gezin
Vrije tijd
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

8. Dagje uit, voor iedereen en toch betaalbaar

In deze tijd van het jaar, nu de vakanties weer aanbreken, willen we allemaal weer bijkomen van de drukte van het afgelopen (school)jaar. Is iedereen over, was de Cito-toets goed, of zijn we geslaagd voor het examen? Ook voor de ouders was het een hectische tijd.

Om bij te komen, heeft iedereen een eigen manier. Sommigen gaan weg, anderen blijven liever thuis en profiteren van de rust nu iedereen weg is. Maar ga je weg of niet, je hebt toch wel eens behoefte aan een dagje uit.

Hoe leuk is zo'n dagje uit eigenlijk, hoe vind je iets waar voor iedereen iets leuks is, zowel voor de groten als voor de kleintjes? Zijn er nog betaalbare uitstapjes?

We roepen iedereen op ervaringen met elkaar te delen.

Zie ook de column.

8.1. BuutenSpeulen Familiefietsen en Trekkerskelters

BuutenSpeulen Recreatiebedrijf is een onderneming die verschillende materialen aanbiedt voor volwassenen en kinderen om het buiten spelen te herontdekken.

In Dedemsvaart kunnen mensen een familiefiets huren waar 4 volwassenen en 3 kinderen op kunnen. Op deze familiefiets zit elektrische trapondersteuning.

Met vriendelijke groet, , 06-13245305

8.2. Genieten van het kleine

Laat ik beginnen met te zeggen dat wij nooit naar attractieparken gaan. Nadat mijn zoon met zijn peettante naar de efteling was geweest en 's avonds -wel enthousiast overigens- vertelde dat hij wel in drie dingen was geweest, U leest het goed drie!!!, besloten we dat we daar uit principe niet mee aan mee wilden doen. Betalen voor het hongerig in de rij staan voor een superachtbaan gaat ons te ver. Er staan van die bordjes in die ellenlange rijen: Nog 50 minuten wachten vanaf hier.

Al sinds jaar en dag hebben we allemaal een museumjaarkaart. We zoeken dan gezamenlijk de leukste musea uit. Favoriet is het Zuiderzeemuseum. Lopen door een heel groot park , maar ook zelf dingen doen. Fantastisch is natuurlijk het bootje dat ons vanaf de parkeerplaats naar het museum vaart en terug. Voor de winter is het Tropenmuseum favoriet. Wij als volwassenen vinden het magnifiek dat je je kinderen even de Nachtwacht kan laten zien in het Rijksmuseum en er dan weer uit kunt, zonder financiele hartzeer.

Wij hebben het voordeel van een busje in aannemersuitvoering. Dat betekent voorin 6 zitplaatsen, precies genoeg voor ons en daarachter een laadruimte die voldoende is voor onze fietsen. Dus een van onze uitjes-mogelijkheid is fietsen in een andere omgeving. Picknick mee, uitkijken naar museumjaarkaart-museumpjes en een ijsje toe.

Zo zijn we of op uitstapjes of vakantie door alle provincies van Nederland geweest. We merken steeds weer dat wanneer op school aan de Nederlandse provincies aan bod komen onze kinderen een refentiekader hebben: "O ja, daar was dat museum" of "daar hebben we gefietst".

Natuurlijk vragen -willen- ook onze kinderen naar Disneyland Parijs, de Efteling, Walibi e.d. Toch heb ik niet het idee dat ik ze iets essentieels onthoud door er niet naar toe te gaan.

Ik merk dat ze nog kunnen genieten van het kleine, het gewone en eerlijk gezegd ben ik daar blij mee en neem hun gemopper op de koop toe.

Keti

8.3. Dagjes uit.

De afgelopen jaren zijn we met het gezin dagjes uit geweest in vakanties, in de veronderstelling dat we dan goedkoper uit waren. Maar alles bij elkaar op geteld ben je met een steeds groter gezin heel wat geld kwijt. Bovendien vond ik het altijd een heel gedoe, van tevoren alles inpakken, auto volladen en dan nog iets zien te vinden waar groot en klein het naar de zin had. Meestal zat ik dan ook nog te tobben met een baby en peuter die moe werden en (borst)voeden waar ook niet gauw een rustig plekje voor te vinden is. Verder heb ik een hekel aan lange autoritten, vooral als het heel heet is. Kortom, meestal was ik uitgeteld na een dagje uit.

Dit jaar heb ik een huisje gehuurd, voor veel geld ja, maar niet meer dan we vorig jaar aan dagjes uit kwijt waren. In het park is voor groot en klein van alles te doen. We konden een 8 persoons huisje huren en twee kinderbedjes gratis erbij. Ik hoop dat we een fijne week tegemoet gaan, de oudsten kunnen zelf hun gang gaan bij het zwembad en andere activiteiten, voor de kleintjes is er ook genoeg te doen, en de jongsten kunnen lekker hun dutjes doen en rustig gevoed worden. Ik heb goede hoop dat het voor mij dit keer ook echt vakantie wordt, als we er eenmaal zijn hoeven we verder tenminste geen georganiseer meer en niet meer in die auto. Ik zal nog wel laten weten hoe het bevallen is. Wat mij betreft geen verre dagjes uit meer, hooguit naar een strandje in de buurt.

Antoinette

8.4. Een beetje beschaamd............

Een beetje beschaamd moet ik toegeven, dat wij zowel genieten van 'het kleine' als 'het grote'.

Met de jongsten maak ik lange wandelingen in de omgeving. Snoep en drinken meer, en we zijn uren weg. Op een bankje peuzelen we het lekkers op en genieten van een vogeltje of -als we geluk hebben- een eekhoorntje of fazant. De groteren 'vinden hier niks aan'.

De Efteling is voor ons al jaren vaste prik. Het gezin splitst zich daar in tweëen: pubers en kleintjes. Ik geniet ieder jaar weer van het sprookjesbos en de Laafjes (mijn romantische inslag) met mijn jongsten. Wat zal ik het missen als ze er zich te groot voor voelen.

Maar we maken ook gekke sprongen. Zo zijn we afgelopen Hepivakantie naar Barcelona geweest. 16 uur heen en 16 uur terug. Woensdags vertrokken en zondagavond alweer thuis (omdat de oudste naar school moest). Waarom? Omdat mijn schoonzusje het zo fijn vond als we eens op bezoek kwamen (zij studeert daar).

's Zondags wisten we nog van niks, maandags had ze een goedkoop appartementje gevonden (aan zee!), woensdag zaten we dus in de auto. De groten vonden Barcelona geweldig. We hebben daar gewinkeld en in cafees gezeten (dat is daar normaal met kleine kinderen). En genoten van de ambiance en hartelijkheid. Tot 's avonds laat. En naar de mensen gekeken. De kleintjes hebben genoten van het strand. In vijf dagen een topervaring. En ze weten dat de wereld groter is dan Nederland, en dat mensen verschillen en dat dat leuk is.

En die reis: is zo vergeten. En op alle parkeerplaatsen naar het zuiden is genoeg te beleven. Maar ik weet wel dat dit verhaal voor velen een gruwel is.

Overigens kostte dit hele verhaal ong. 1000 gulden (inclusief reis, eten (zelf gekookt) alles. De reis was het duurste (al hebben we diesel).

En eind juli: Op naar Marokko. Via Bordeaux en Madrid naar Algeciras. Dan met de boot naar Tanger. Dan naar Casablanca en vervolgens naar Marakkech. Klinkt dat niet avontuurlijk! Is het ook. En we zullen ook heel wat afzien. Maar je waardeert comfort het meest als je het af en toe niet hebt, en een glas water wordt de beste bevrediging. En niet te vergeten...die heerlijke mintthee. Maar dit hoort niet bij het thema 'een dagje uit'.

Anja

8.5. Een afknappertje

We gaan een dagje uit, hoera! 's Morgens vroeg op, snel aankleden, ontbijten en broodjes smeren. Nadat alles ingepakt is gaan we op weg. Het is een prachtige dag, iedereen heeft er zin in.

In Harderwijk blijkt dat inderdaad iedereen er zin in heeft, want al vrij snel word we van het rechte pad afgeleid, en mogen we de auto op een achteraf gelegen parkeerplaats stallen. Hadden we niet beter gewoon het dorp in kunnen rijden, om op de bonnefooi een dichterbijgelegen parkeerplekje op te zoeken. Nou ja, we zien wel. Een speciale bus pendelt tussen de parkeerplaats en het Dolfinarium. Toch wel een goede service, zeg, je hoeft niets voor die bus te betalen!

Zo, snel de bus uit, en laatste paar honderd meters te voet afleggen. Bij de kassa is het wel erg druk, dan maar pa in de wachtrij, de kleintjes worden zo onrustig in die rij. Na een aantal malen controleren of pa nog echt wel in die rij staat, komt hij triomfantelijk van de kassa met de kaartjes in zijn hand!

En dan zijn we binnen. Tsjonge, wat is het druk. Het gevoel van onbehagen is inmiddels omgeslagen in lichte paniek. Hoe moet dat vandaag in die gigantische drukte en die tropische temperatuur. Waarom moesten we ook zonodig weg, we hebben toch zo'n mooie tuin!

Na eerst een plasje en met nieuw ingedronken moed gaan we op pad. We hebben op de plattegrond de leukste dingen geselecteerd, en gaan snel naar de eerste toe. Oei, hier is het wel heel erg druk, laten we de tweede maar nemen, dan komen we hier later wel terug. Maar daar treffen we net zo'n drukte aan. We overwegen ons met zijn allen in de duwrij te begeven, maar besluiten eerst een rondje te lopen door het park. Dat is leuk, we eindigen bij een formidabele glijbaan waar we ons in de slag voor een matje begeven.

We stoppen met glijden om het voederen van de zeeleeuwen mee te maken. Met ons grote gezin gaan we door de menigte, vallen uiteen in twee delen, maar treffen elkaar weer bij de zeeleeuwen. We vangen een aantal glimpen op van dit spektakel.

Zo, nu eens kijken of die leuke attracties inmiddels wat minder druk zijn. Maar het lijkt wel of het steeds drukker wordt, je bent zomaar een half uurtje kwijt om weer bij de attractie te komen, om dan te ontdekken dat het alleen maar drukker geworden is.

Langzaam begint er iets te knappen bij ons. Het is dat we zoveel betaald hebben, anders waren we nu vertrokken. We eten intussen wat, en besluiten dat we in elk geval die prachtige 3-D show willen zien. Een uur wachten, dat zou moeten kunnen. In de wachtrij blijken de kleintjes hun laatste restje uithoudingsvermogen snel op te hebben. We doen een spelletje met de ene, dragen de andere, en corrigeren een derde. De zon staat op zijn hoogste punt, wij bereiken ons diepste punt.

De show is best aardig, en na een kwartiertje staan we weer buiten. We hadden nog zoveel meer willen zien, maar de groeiende drukte heeft inmiddels ieder van ons overtuigd dat dit zinloos is. We drinken nog wat, en besluiten naar huis te gaan. We horen bij de eerste groep die weer naar huis gaat. Aan het begin van de middag zijn we weer thuis..

We zijn een dagje uitgeteld.

Theo

8.6. Lekker weg... kort

Wij zijn een samengesteld gezin met flexibele grootte. Vier kinderen door de week en zes in weekenden en vakanties. De leeftijden van de kinderen lopen van 4 tot 11 jaar. Wij zijn ook een ondernemend gezin, gaan graag weg en vakantie noemen we 'reizen'. Door het jaar heen maken we regelmatig uitstapjes van uiteenlopende aard. Dat kan zijn een middag tropisch zwemmen, het bos in, naar het strand, speeltuin, kinderboerderij of alternatieve pretparken. En alles is leuk. Om ons niet al te zeer af te matten krijgt ieder kind (ook die van 4!) zijn eigen rugzak met inhoud. Pa en ma zoeken een centrale plek op en beginnen met koffie. Iedereen weet ons te vinden en om de beurt blijft iemand bij de tassen en gaat een van ons met een of meer kinderen op stap. Werkt uitstekend! De meeste kinderen vinden het heerlijk als ze niet steeds aan het handje hoeven te lopen. Wat betreft de kosten, zelf eten en drinken meenemen scheelt al heel wat, en als je goed zoekt zijn er nog heel wat leuke speeltuinen.

Kirsten

8.7. Wat herinneren ze zich later....

Vroeger gingen wij met 2 gezinnen op vakantie, vaak mochten er ook nog vrienden mee, totaal zo'n 15 man. We huurden 2 vakantiehuisjes van een particulier. Mijn vader huurde een busje en bracht spullen en fietsen een avond van tevoren aldaar. De oudsten konden dan zelf met de trein en werden daar van het station gehaald en de jongsten gingen mee met de auto. We speelden slagbal in het bos, zochten bosbessen, speelden "bomentikkertje", fietsten naar een speeltuin of naar een zwembad in de buurt. Het opblaasbadje ging ook mee voor als we eens 'thuis' bleven. 's Avonds werd er gekaart, of een ander spelletje gespeeld maar er werd vooral veel gelachen. Een heerlijke herinnering aan een heerlijke tijd.

Wij willen het eigenlijk net zo doen. We hebben ons hart verpand aan zee. Het strand biedt eindeloze mogelijkheden, wandelen, spelen, graven, zoeken, vliegeren, kledderen... bos is er ook altijd wel in de buurt, voor een wandeling (de kleintjes in de bolderkar) en een picknik, verstoppertje spelen of een 'klimboom' vinden. Fietsen en dan ergens een ijsje halen (in de supermarkt een hele doos tegelijk). Of ergens een speeltuin zoeken. Een dagje pretpark eindigt meestal in een grote ergernis, vooral voor ons dan... Wat zij zich later het beste herinneren ... die picknic en het ingraven van papa, of dat mama van zand een raceauto maakte waar ze in konden zitten.... en het samen in de golven duiken. Niet de 'dure' dagjes.

groetjes Caroline

8.8. Vakantie

Wij doen 1 week een camping voor de kinderen, elk jaar dezelfde. Wij vinden dat niet het allerleukste, maar de kinderen zijn er dol op om elkaar weer terug te zien na een jaar. In de winter zoeken we een adres in een buurland vaak voor huizenruil. Dit is een erkende landelijke organisatie. Wij gaan vaak internationaal en hebben goede ervaringen. De knop moet de eerste keer gewoon even om bij jezelf. De kinderen mogen hun lievelingsspul bij opa en oma brengen (enkele knuffels, vreselijk mooi aangeklede barbies, en alles wat een ander niet mag hebben).

We kiezen een huis waar ook kinderen wonen zodat je met elkaars speelgoed kan spelen. Dit jaar waren onze kinderen niet uit het vakantiehuis weg te slaan omdat het speelgoed zo leuk was. Wij hebben een heerlijk rustige vakantie gehad, lekker normaal koken en als het koud is lekker kachel aan en tv kijken.

Sijtie

8.9. Als de leerkrachten een studiedag hebben

Hier een reactie op het stukje Een afknappertje. Jammer, dat een dagje Dolfinarium zo is verlopen. Ik heb 1 x meegemaakt dat ik uren moest wachten voor een attractie (ergens anders) en heb me toen voorgenomen om dit nooit meer met de kinderen te doen. Reden: het is voor hen niet leuk, en daardoor gaat de lol er bij ons ook gauw af met jengelende kids.

Wij doen het nu zo: wij gaan naar het land van Ooit, de Efteling of het Dolfinarium als de leerkrachten een studiedag hebben en de kinderen daardoor een vrije dag hebben..... Dat komt ongeveer twee dagen per schooljaar voor en is ideaal om een normaliter druk pretpark te bezoeken. Je komt er dan alleen de schoolreisjes tegen.

Met vriendelijke groet, Fam. W.

8.10. Een goede tip!

Bij ons op school hebben ze over het hele jaar twee vrije dagen buiten de schoolvakanties geregeld speciaal om nog een dagje uit te kunnen. De reden hiervan is: het zijn al dure uitstapjes, en zo kun je op een rustige dag gaan. Misschien is dit een tip voor andere scholen.

8.11. Dagje uit

Hallo Theo,

het is toch een beetje jammer dat jullie zo vroeg weg zijn gegaan, mijn ervaring is dat het na ongeveer 16.00 uur vaak een stuk rustiger in pretparken en dierentuinen wordt, en dan kun je vaak nog zo'n 2 uur volop genieten.

Ook is het verstandig om niet in het hoogseizoen te gaan, en met dagen als hemelvaart en pinksteren. De zaterdag na hemelvaart of b.v. vader- of moederdag zijn vaak wat rustiger.

Ook hebben wij het idee dat het in de Duitse dierentuinen vaak minder druk is.

Renske

8.12. Een kort weekend bevalt prima

Een dagje uit voor u of voor mij tegen hoge kosten, is voor de attractieparken absoluut geen reden om waar voor ons geld te geven. Het is alleen maar geld verzamelen en wat voor produkt zij leveren, interesseert hen geen enkele biet.

Wij doen de afgelopen jaren een kort weekend Slagharen in een bungalow, abosuluut geen wigwam. Dit bevalt ons prima. De kinderen genieten volop van de attracties van 's ochtend tot sluitingstijd. En als het erg druk dreigt te worden, gaan we even zwemmen.

Rob

8.13. Voor elk wat wils

Voor onze kinderen speciaal. Van de airmiles spaar ik Efteling/ Dolfinarium/ Six Flags kaartjes. Zo duurt het soms wel 2 jaar om alles te sparen (goedkoop boodschappen doen is een must) maar genieten dan ook dubbel en dwars wanneer het zover is.

In de andere jaren doen we alsvolgt: elk kind krijgt een dagje uit met mama en papa alleen en bestemming van hun keuze en patat toe. De andere brengen we dan onder bij buren of vrienden of opa en oma. We vertrekken dan vroeg zodat we rond openingstijd op plaats van bestemming zijn, dan is er nog geen wachttijd. Koffie limo en lunch mee.

Daarnaast nemen we een pass-partout voor de Tongelreep in Eindhoven. Het hele jaar geldig en dan is de entree nog slechts 1 euro p.p.p.keer. Sinds dit seizoen 2003/2004 ook te gebruiken in de naast gelegen ijshal. Ik vind ons vakantiegeld dan goed besteed niet alleen die 6 weken zomervakantie maar ook nog iets voor de rest van het jaar.

Wat we ook nog wel doen is: mooi weer? gauw naar het strand, vooral in winter, voor- en najaar prima te doen. Geen parkeergelden alle ruimte geen files en heerlijk uitwaaien. We hebben er rit van 1 uur heen en 1 uur terug graag voor over. Wat doen we dan hartje zomer? Lekker thuis tentje op het grasveld en om de beurt kamperen evt. met vriendjes die ook (nog) niet weg zijn. Dat vraag ik aan de moeders aan het eind van het schooljaar.

Wij hebben ongeveer € 1100 vk-geld totaal en daar worden ook nog wel eens grote uitgaven van betaald. We komen niets te kort en onze kinderen weten en leren hiervan dat je je behoeften soms moet uitstellen. In een maatschappij waar het aantal pubers en adolescenten met schulden snel stijgt lijken mij dat gezonde levenslessen.

Groetjes Marijke.

8.14. Gezinskaart koningin juliana toren

Hoi,

ook in ons gezin met 2 pubers en 2 jongere kinderen is het soms moeilijk om een uitje te vinden dat voor allemaal geschikt is. Dit jaar hebben we gekozen voor een gezinskaart van de Juliana Toren, die kostte in de voor verkoop E140. Opa's en oma's gratis erbij op de kaart en ook het kopje koffie/thee is gratis. Helemaal geweldig was dat we bij deze jaarkaart voor het hele gezin ook kaartjes kregen van het Dolfinarium en nog enkele waardebonnen voor kortingen. Natuurlijk is het voor onze pubers niet leuk meer, maar een middagje met je zusjes spelen is ook gezellig. En het Dolfinarium is voor alle leeftijden leuk.

groetjes Roelie

8.15. Druk Dolfinarium

Jammer dat het Dolfinarium in het hoogseizoen zo'n afknapper kan zijn. Maar voor die mensen die toch dolfijnen willen zien, niet te ver weg, heb ik twee tips vlak over de grens.

In Duisburg, vlak over de grens bij Arnhem, is de Zoo Duisburg. Onderdeel van deze Zoo is een dolfinarium met tuimelaardolfijnen. Verder heeft deze dierentuin ook koala's, niet in Nederlandse dierentuinen te vinden. Bijzonder, en nergens anders ter wereld in dierentuinen te vinden, behalve in eentje in Zuid-Amerika, is de rivierdolfijn die ze hier hebben. Vorig jaar is helaas zijn maatje overleden, maar beide dolfijnen zijn al in de dierentuin sinds 1975. Het dier dat pas is overleden was al volwassen toen hij in de dierentuin kwam.

In Belgie is ook een dolfinarium dat makkelijk bereikbaar is. In Brugge is het Boudewijn Seapark, waar ze net zo'n koepel hebben als in het Dolfinarium. Daarbinnen wordt de dolfijnenshow gegeven. Ze hebben buiten ook een zeeleeuwenshow in een gloednieuw bassin en verder nog andere attracties. Voorheen was de entree voor het dolfinarium apart, maar tegenwoordig is het inbegrepen bij de parkentree. Hierdoor kun je alle shows bezoeken en het vanuit verschillende hoeken bekijken (alle shows zijn ook anders). Ze hebben hier ook een aantal zeeleeuwen in de show.

Voor beide parken geldt dat de dolfijnenshows worden gegeven in een bassin met glazen ruiten aan de kant van het publiek. Hierdoor kun je tegelijk onderwater zien hoe de dolfijnen de aanloop nemen voor hun hoge sprongen.

Overigens hebben beide parken een lagere entree dan het Harderwijkse Dolfinarium.

Website met meer informatie: Boudewijn Sea Park

Groeten, Bas.

8.16. Goedkoop naar pretparken

Met veel kinderen toch goedkoop naar een pretpark, dat willen we allemaal. Wij hebben het volgende gedaan, op marktplaats een goedkope tent (€50,00) gekocht. Luchtbedeen en slaapzakken gekocht goedkope noodzakelijke kampeerspullen, ook marktplaats. Vervolgens kies je een pretpark waar iedereen wat heeft, de meeste hebben een camping erbij. Daar boek je 2 of 3 nachten een kampeerplaat en voila, je bent veel goedkoper uit.

Bijv. Duinrell kost met tikkibad €20,50 per persoon per dag voor 10 personen dus €205,00 voor één dag; één nacht op de camping van Duinrell = gratis entree voor het park komt dan voor 10 personen op €135,20. Leuk verschil toch en je hoeft ook niet dezelfde dag naar huis.

Wees een beetje makkelijk, kinderen kunnen best beide dagen dezelfde kleren aan, eet een keertje brood inplaats van warm eten. Iedereen blij, wij doen het zo een paar keer per jaar.

Veel plezier, Heleen

8.17. Pretparken veel te duur!

Wij sparen altijd vrij- of kortingskaartjes, te krijgen bij verschillende produkten. Ook op internet vind je genoeg kortingsbonnen om uit te printen. En wij gaan dan ook niet op feestdagen naar deze parken, veel te druk. Op prinsjesdag zijn de kinderen hier vrij dus gaan we op die dag juist naar een park. Ook zijn we wel in Walibie geweest en was het die dag tot 24 uur open, na zes uur werd het rustig en konden juist de kinderen zo vaak als ze maar wilden in een atractie. Gewoon wat later komen en dan genieten dat het rustiger is (heb je echt waar voor je geld.)

Wij vinden de prijzen nog steeds belachelijk hoog en we smokkelen ook regelmatig met de leeftijden van de kinderen. Onze tweeling van 4 is klein dus die zijn nog 3, onze dochter is nog 12 (is 13). Wij hebben er zelf geen problemen mee dit leugentje om bestwil (geld) en we hebben er nog nooit problemen bij de kassa mee gehad. Dit scheelde bij ons laatste bezoek 18 euro. Die parken gaan er echt niet dood aan dat wij de boel belazeren. Moeten ze de prijzen maar eens aanpassen het is toch niet meer te betalen op deze manier!

Zijn er nog meer mensen die ook hierdoor hun voordeel halen of zijn wij de enigsten die zo oneerlijk zijn bij de kassa.

Jessica

8.18. Goedkoop en leuk voor jong en oud.

Ik ben de jongste jongen, kom uit een groot gezin van 12 kinderen, en herinner mij vooral van vroegere vakanties dat deze altijd in nederland waren, gewoon in een bungalowpark, en dagjes uit naar het strand met een grote groep en rubberboten. Omdat mijn vader en moeder met plezier zeer veel aandacht aan ons besteedden kijk ik met plezier terug naar deze tijd.

Inmiddels zelf twee kinderen, en eenmaal naar het buitenland geweest (meteen de laatste keer). Voor kleine kinderen is bos, speeltuin en strand het leukst, en dat maakt helemaal niet uit of dat in nederland of in het buitenland.

Eenmaal per jaar gaan wij met alle broers en zussen en de kinderen een dagje uit, waarbij we tot nu toe er altijd in geslaagd zijn een hele dag uit te gaan incl lunch en diner voor minder dan 50 euro p.p. Beetje onderhandelen, en de zogenaamde familieparken opzoeken, toegang is meestal beneden de 10 euro en ze hebben vaak leuke combi-aanbiedingen met lunch of diner. Voorbeeld: kijk eens bij Avifauna (Alphen a/d Rijn) of Plaswijckpark (Rotterdam).

8.19. Goedkoop dagje uit

In Apeldoorn zit een kinderparadijs genaamd Malkenschoten. Het is een mega kinderboerderij met een roeivijver en diverse speeltuinen. Ook rijdt er een treintje rond. Voor ongeveer 6 euro per persoon een hele dag plezier!

Marianne

8.20. Nog goedkoper dagje uit

In Apeldoorn zit ook een kinderboerderij, Laag Buurlo, deze kost niets en is ook zeker de moeite waard, kids kunnen hier heerlijk spelen.

8.21. Dagje uit en toch betaalbaar.

Wij hebben 5 kinderen: drie pubers en een schoolkind en een kleuter. Met verbazing heb ik gelezen dat mensen smokkelen met de leeftijd van hun kind. Natuurlijk is dagjes uitgaan niet voordelig, maar om nu voor een paar euro te liegen nee dat gaat me te ver.

Wij gaan regelmatig een dagje. Wat ze bij ons ook erg leuk vonden was het natuurpark bij Lelystad. Ze hebben genoten van de jonge wilde zwijntjes. De kosten hiervan waren volgens mij iets van drie euro aan parkeerkosten. Ook vliegveld Teuge bij Apeldoorn is leuk om te gaan kijken. Hier zie je veel zweefvliegtuigen. Een leuk uitstapje in de zomer is het Ballonnenfiesta in Barneveld. Volgens mij kosten dat drie euro per persoon entree en je hebt een hele mooie avond vol met hetelucht ballonnen. De opbrengst gaat altijd naar een goed doel. Ook het recreatiepark de Waarbeek is erg leuk.

Als je even googlet dan kom je soms hele leuke uitstapjes tegen die voor iedere beurs betaalbaar zijn.

Maria

8.22. Gratis dagjes uit.

Kijk eens op de website van Libelle

8.23. Nog een goedkoop idee

Wat wij als gezin erg leuk vinden is kinderparadijs Malkenschoten. Een jaarabonnement kost 9 euro per persoon; 2 keer er naar toe en je bent al goedkoper uit. Volgend jaar weer een jaarkaart dan word je beloond, dan is hij goedkoper dan het eerste jaar. Wat is er zo al te doen. Wat wij erg belangrijk vinden: het is niet te groot. De grote kinderen kunnen zelf op ontdekking, binnen grenzen natuurlijk. Voor de kleintjes is er een kinderboerderij en dan natuurlijk de speeltuin. Bij mooi weer kun je in je badpak spelen op het klimrek in het water en in het midden van het park is een eettentje. Niet luxe maar kidsbestendig. Terwijl de kleintjes rijden in het treintje zien we papa met de grotere kids als Tarzan over de sloot springen. We voeren de karpers, zien het inwendige van een honingkorf en dwalen door het doolhof. De weg naar huis is bij ons nooit een probleem, want de rust van achterbank is heerlijk, af en toe verstoord door een snurk van de kleintjes. Oja en het parkeren is gratis.

Angelie

8.24. Kies een abonnement!

Voorafgaand aan onze vakantie heb ik uren op het internet gekeken naar kortingskaarten, totdat ik terecht kwam op de site van Koningin Julianatoren. Na aanschaf van een gezinsabonnement (Euro 165,=) op Koningin Julianatoren krijgt je gezin 1x gratis toegang tot Archeon (super!), Ouwehands Dierenpark Rhenen, Dierenpark Amersfoort en Safaripark Beekse Bergen. Bovendien krijgt je gezin 50% korting op de toegangsprijs van Dolfinarium, Attractiepark Slagharen, Linnaeushof en Vogelpark Avifauna.

Na terugkomst van vakantie was ik toch wel heel benieuwd welke parken iets dergelijks ook aanbieden (met het oog op 2011) en heb vervolgens op een rij gezet wat het ons gezin kost indien we een abonnement op een dergelijk park nemen en wat het ons dan zal schelen als we gebruikmaken van de aanbiedingen die daarbij horen.

O.a. de volgende parken bieden een 'samengesteld abonnement' aan: Archeon, Dierenpark Wissel Epe, Kasteeltuinen Arcen.

Indien je van plan bent om in één seizoen naar zowel het Dolfinarium, Walibi World als Avonturenpark Hellendoorn te gaan, dan kun je de DrieParkenFamiliepas overwegen.

Tel uit je 'winst'!

Margo

8.25. Tips voor dagje uit

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Dagje uit, voor iedereen en toch betaalbaar

 1. BuutenSpeulen Familiefietsen en Trekkerskelters
 2. Genieten van het kleine
 3. Dagjes uit.
 4. Een beetje beschaamd............
 5. Een afknappertje
 6. Lekker weg... kort
 7. Wat herinneren ze zich later....
 8. Vakantie
 9. Als de leerkrachten een studiedag hebben
 10. Een goede tip!
 11. Dagje uit
 12. Een kort weekend bevalt prima
 13. Voor elk wat wils
 14. Gezinskaart koningin juliana toren
 15. Druk Dolfinarium
 16. Goedkoop naar pretparken
 17. Pretparken veel te duur!
 18. Goedkoop en leuk voor jong en oud.
 19. Goedkoop dagje uit
 20. Nog goedkoper dagje uit
 21. Dagje uit en toch betaalbaar.
 22. Gratis dagjes uit.
 23. Nog een goedkoop idee
 24. Kies een abonnement!
 25. Tips voor dagje uit

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.