Groot Gezin
Vrije tijd
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

12. Slapen in de vouwwagen

Wie kan ons helpen met tips om het slapen in de vouwwagen wat eenvoudiger te maken? We gaan dit jaar voor het eerst, de jongste slaapt dan net niet meer in zijn campingbedje en deze past er ook niet zo goed in. Wie heeft er leuke en creatieve oplossingen?

12.1. Reactie op slapen in vouwwagen

Hallo,

Wij camperen altijd in een tent en slapen op luchtbedden. Voor de 4 kinderen gebruiken we het 2 persoonsluchtbed overdwars (zolang ze nog klein zijn, gaat dat prima). Op een tweepersoonsbed van de vouwwagen kunnen misschien op deze manier ook meer kinderen gelegd worden, zodat de jongste er niet uit kan vallen, dus in het midden.

Succes en veel plezier met de vakantie. Gejo

12.2. Slapen in de vouwwagen

Hallo,

Slapen in de vouwwagen is voor onze kinderen (nu 10 en 8) -altijd- een feest (geweest). We kamperen al 6 jaar met ze in de vouwwagen, de jongste was 2 toen we er eentje kochten. Ze slapen met zijn tweetjes, in hun eigen slaapzak, in een eigen slaapcabine lekker naast elkaar, de kleinste lag vroeger het natuurlijk niet bij de rits.

We hebben nooit problemen ondervonden en nu nog liggen ze lekker bij elkaar in de slaapcabine.

Gewoon niet te moeilijk over doen, het gaat vanzelf!

Anne

12.3. Grote Vouwwagen?

Hoi,

Wij zijn sinds 2 weken de trotse bezitters van een grote 8 persoonsvouwwagen. In de wagen zijn 2 2persoonsbedden en we hebben 2 ondertenten ook voor 2 personen.

Voor onze jongste dochter (15mnd) hebben we een travelcot gekocht. Dit is een opvouwbaar tentje, lichter en makkelijker mee te nemen dan een campingbed. Er zijn ook grotere modellen van te krijgen voor peuters (docher is erg klein, formaat van een 6mnd oude baby (prematuur) )

Hoe oud zijn de grotere kinderen? Kunnen die in een tentje apart slapen? Voorgaande jaren hebben wij caravans gehuurd en daarnaast een bijzettentje met de 2 oudste kinderen erin (toen 4 en 5 jaar toen ze er voor het eerst in gingen) Dit is erg goed gegaan!

Fijne vakantie alvast!

12.4. Re: 10.4 welke vouwagen

Wij hebben een Roadmaster gehad dat was een perfecte vouwwagen. Snel opgezet en van zeer goede kwaliteit. Ook 2e hands zeer goed aan te schaffen. Voor uitleg over diverse vouwwagens kijk eens op de site home.planet.nl/~sante251/index.htm. Daar heeft iemand alle gegevens van vouwwagens staan. Op marktplaats en speurders staan er genoeg te koop. Ook is het mogelijk om er een te huren bij een caravanzaak. Dan kan je eerst uitproberen en daarna aanschaffen.

Kamperen is met kinderen echt geweldig. Wj hebben nu geen vouwwagen meer omdat onze oudste zoon altijd oorontstekening etc krijgt door de afkoeling van het tentdoek en de vochtigheid. Gelukkig nu wel een caravan en dat gaat super.

Veel succes Lyda

12.5. Roadmaster

Hoi,

Wij zijn al drie jaar de trotse bezitters van een roadmaster family S vouwwagen. Een grote 8 persoonsvouwwagen waar we met gemak in passen. Onze oudste 2 slapen sinds 2 jaar in een tentje er naast, de middelste jongens liggen samen in een ondertent en onze tweeling slaapt samen in het 'deksel' van de vouwwagen.

Een campingbedje gaat bij ons alleen maar mee als box. De kinderen zijn nu 11, 9, 7, 4 en ruim 9 maanden en ook aankomende zomer gaan we er weer 3 weken op uit. Overigens hebben we ook vorig jaar 3 weken gekampeerd met het hele spul.

Voor vragen mag je ons gerust prive mailen.

Simone mama van 4 ridders en 2 prinsesjes

12.6. Trigano odyssee safari

Hoi,

Wij hebben ook een paar jaar geleden een grote vouwwagen gekocht. En we hebben speciaal gelet op het opzetgemak. Het is een Trigano Odyssee Safari geworden. En er kunnen 7 a 8 personen in slapen. We zijn maar met z'n zessen dus dan hebben we een cabine over en die gebruiken we als "kast". Erreg handig voor speelgoed, stripboeken en een gezellige speelplek bovendien. Wij zijn er erg blij mee. Onze jongst is een jaar. Dan hebben we er twee van 4 en nog een van 9.

Nog even een extra tip. De winkels waar je vouwwagens kunt kopen organiseren demonstraties m.b.t. het opzetten. Goed opletten tijdens zo'n demonstratie of vragen of je het eens zelf mag doen, dan heb je pas echt een idee hoe het gaat.

Annie

12.7. Vouwwagen

Snuffel eens rond op wwww.gratisoptehalen.nl. Wie weet waar je tegen aan loopt!

Gr, Sandra

12.8. Praktisch

Wij slapen al jaren in een roadmaster tijdens onze vakantie's. Wil je meer info kom dan eens langs op ons forum: www.vouwwagenclub.info. Hier is veel info te vinden over diverse vouwwagens en over slapen in de vouwwagens zoals matrassen, luchtbedden etc. en nog veel meer.


12.9. Slapen met kleine kinderen in de vouwwagen

Hallo,

Wij, gezin met vijf kinderen kamperen inmiddels 7 jaar met de vouwwagen. Wij zetten, totdat de kinderen ongeveer 2 jaar oud zijn, een campingbad in het zitgedeelte dwars over de banken achterin de alpenkruizer. Hoog van de grond, en het bedje staat niet in de weg. Alleen voor de tocht even een fleecedeken voor 't raam knijperen.

Vanaf 2 jaar leggen we ze op het hoge gedeelte en onze grote tassen zetten we als een muur om het kleintje heen. Soms zetten we ook de bankkussens tegen de zijkant om afvallen te voorkomen. En vaak er even bij gaan liggen om in slaap te komen. Succes ermee.

Heleen

12.10. Grote vouwwagen gezocht

Hallo,

Kan iemand mij vertellen welke vouwwagen wij het beste kunnen aanschaffen? Want wij zijn lange mensen. Mijn man is nl. 2meter lang. Welke vouwwagen heeft een 2 persoons bed van min. 2.10 lang? En met een lattenbodem. Ik hoor graag jullie ervaringen/ideeen!! Alvast bedankt.

Gr, Waterman

12.11. Grote vouwwagen

Beste waterman,

Wij kamperen al 6 jaar met veel plezier in een vouwwagen van het type family S van Roadmaster. Zij hebben bedden van 1,40 x 2,10 en als je dan zoals wij op de deksel slaapt; op de plank zeg maar dan heb je zelfs nog iets extra's omdat je met je voeten nergens tegen aan kunt stoten. Ik zou zeggen ga eens op zoek!

Simone mama van 4 jongens en 2 meisjes.

12.12. Tip

Wij hadden kleine tentjes. Er passen er drie op het bed en de oudste lag ervoor.

Dubbis

12.13. Vouwwagen bagage?

Ook wij overwegen een vouwwagen aan te schaffen. We hebben 4 kinderen van 9 7 3 en 1 jaar oud. Wat is wijsheid? Een wat duurdere, eerst een goedkopere om eens te proberen of het bevalt?

Wat ik mij afvraag, hoe vervoer je alle bagage? Vooral de jongste brengt veel "rommel" met zich mee. Kunnen jullie alles houden in de vouwwagen icm een dakkoffer? Onze kofferbak kunnen we niets kwijt, daar zitten de oudsten (renault grand scenic). Bij de achterbank hebben we er een stoel uit, daar zou heel minimaal wat kunnen liggen. Kan je van te voren bijvoorbeeld de bedden opmaken?

Groetjes Judith Rubriek: vrij - Discussie: 210505b

12.14. Vouwwagen

We zijn jaren met een Jamet Arizona met vakantie geweest. Qua bagage alles goed houden, Je moet goed nadenken wat je mee neemt en bij het inladen de lege ruimtes vullen met slaapzakken en we hebben zelfs de buggy zo al eens mee genomen. Nu de oudere kinderen groter zijn hebben we de overstap genomen naar de caravan. Maar qua leefruimte niet te vergelijken!

Karin

12.15. Slapen in de vouwwagen

Beste mensen,

Wij hebben een vouwwagen daar slapen we in maar ik twijfel over het gewicht wat de pootjes kunnen dragen als deze uitgeklapt staan. Weet u daar iets meer van te vertellen.

Alvast dank. Corine.


12.16. Te koop roadmaster family s

12.10 wij hebben een goed onderhouden roadmaster family s te koop.

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Slapen in de vouwwagen

 1. Reactie op slapen in vouwwagen
 2. Slapen in de vouwwagen
 3. Grote Vouwwagen?
 4. Re: 10.4 welke vouwagen
 5. Roadmaster
 6. Trigano odyssee safari
 7. Vouwwagen
 8. Praktisch
 9. Slapen met kleine kinderen in de vouwwagen
 10. Grote vouwwagen gezocht
 11. Grote vouwwagen
 12. Tip
 13. Vouwwagen bagage?
 14. Vouwwagen
 15. Slapen in de vouwwagen
 16. Te koop roadmaster family s

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.