Groot Gezin
Vrije tijd
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

4. Kamperen


4.1. Algemeen

Op nl.camping.info vindt u 23.391 campings in Europa en kunt u deze zelf beoordelen.

Kamperen bij de boer? De stichting Vrije Recreatie geeft alle informatie hierover.

Vakantiepark Braakman, een mooi schiereiland met een camping en bungalowpark. Het bijzondere van de camping is dat alle kampeer-tarieven all-in zijn: Bij de meeste campings zijn de gehanteerde tarieven de kosten voor een plaats en vervolgens moet men per persoon bij betalen. Op het recreatiepark worden plaatsen verhuurd incl. 5 personen en daarna een klein beetje extra per persoon. Voordelig dus voor grote gezinnen!

Een verzorgde kampeervakantie? Kijk eens op Eurocampings.

De Stichting Natuurkampeerterreinen heeft als doel om klein-schalige en rustige kampeerterreinen in een natuurlijke omgeving in stand te houden door deze te erkennen wanneer ze aan de gestelde richtlijnen voldoen. Erkende terreinen herken je aan het groen-met-witte bord Natuurkampeerterrein. Op dit moment zijn meer dan 100 terreinen erkend.

Op de site Kampeer Info vind je weel informatie over kamperen.

4.2. Kamperen

Hier een lijstje met links waar je kunt kijken: Voor het zoeken kun je gebruiken:

4.3. Buitenland

De Campinggids van Europa biedt veel informatie over kampeerterreinen.

4.4. Tip Sprookjescamping

Hallo ik wilde even een tip geven aan de mensen die de Sprookjescamping erg mooi vinden maar te duur. Wij zijn al eens naar de ernaast gelegen camping geweest. Deze heet Camping t Veld. De campings worden gescheiden enkel alleen door een hek, deze geeft doorgang naar de sprookjescamping. Het is er dus echt vlak naast. Deze camping werkt samen met de sprookjescamping en je mag gewoon van alle faciliteiten gebruik maken.

De Sprookjescamping meldt dit niet in hun website maar camping t Veld wel. Veel mensen weten dit niet. Boek je bij camping het Veld, dan betaal je toch aanzienlijk minder en heb je toch dezelfde faciliteiten. Wij hebben alweer geboekt voor deze zomer.

Groetjes Annet

4.5. Kindvriendelijke campings

Hallo,

Ik surf een beetje over jullie website en kwam de vragen/ reakties op kamperen tegen. En dus de vraag naar kindvriendelijke campings. Wij zijn een gezin met 7 personen en kamperen met een grote gezinstent en sinds vorig jaar met een bijzettentje voor 2 personen. Nog nooit moeilijkheden gehad met de bespreking van een plaats. Wij zijn nogal natuurmensen en houden niet van allerlei dingen waar je beziggehouden wordt, dat kunnen we zelf wel, ook onze tieners. We kamperen dus bij de boer of vrije rekreatie. Even kijken of het toiletgebouw er schoon uitziet (de kleintjes zitten nog overal aan) en of je niet in een waterplas terecht komt.

We genieten altijd enorm en zo camperen blijft toch het goedkoopste. Topper: Camping de Koehoorn in Mariekerke (Walcheren). Kleinschalige veeboerderij waar ze vanalles zelf maken. (ijs, jam, vla enz.) Als er werk is kun je meehelpen op de boerderij.

Nog een leuke camping in het buitenland, ook voor tieners: Camping V' Aldor in Luxemburg. Er loopt een snel stromend beekje door waar iedereen zich in kan vermaken. Dit is wel een redelijke grote camping.

groeten Netty

4.6. Kampeertips

 1. als je wat vergeet (en dat gebeurt) en je mist het niet, heb je je de moeite bespaard van het inpakken
 2. alles wat je vergeet, en je mist het echt, kan je vast wel ergens kopen
 3. neem nooit je zondagse kleren mee naar de camping en zorg voor goedkope slippers, laarzen
 4. de maaltijden kunnen simpel doch voedzaam
 5. voldoende boeken mee om energie te laden
 6. geen familie uitnodigen op dezelfde camping te kamperen, tenzij je erg uitgerust bent van tevoren (is nooit).
 7. alle kinderen hebben een overall voor de natte en vieze dagen. Scheelt enorm in wasgoed.
 8. Geen boodschappen mee, behalve voor de eerste dag, overal in Nederland is wel een Aldi oid.
   Britt

   4.7. Reactie op kampeertips

   Ik spaar het hele jaar door de oude, (beetje) kapotte en verwassen en bevlekte kleren/ondergoed , handdoeken enz. op en neem alleen deze mee op vakantie. Elke avond na het uitkleden kijken we samen met de kinderen of de kleren van die dag, nog een dagje mee mogen! Zoniet, dan volgt een rituele kampvuur verbranding.

   Gevolg: kinderen leren zo hoe snel vlambaar hun kleren zijn, wat een hitte daarbij vrijkomt en de ouders scheelt het in wassen bij thuiskomst en op de terug reis heb je ook beduidend meer plaats in de auto!

   groet Nans

   4.8. Kindvriendelijke campings: 3.5.

   Ik vond ook nog lijst van leuke kindvriendelijke campings in Frankrijk in een top 5 verwerkt, wellicht dat jullie er wat mee kunnen? Leuke alternatieven voor alleen maar Nederlandse campings die hier anders verwerkt staan. De link is: traveloo.nl/top-5-kindvriendelijke-campings-frankrijk/.

   Met vriendelijke groet,

   Chantal

   4.9. Betaalbare vakantie voor een groot gezin

   Mijn vrouw en ik hebben een bedrijfje waarin we voor grote gezinnen ( tot 8 personen) volledig ingerichte tenten verhuren. Dit alles tegen een betaalbare prijs. Deze tenten staan op een zeer kindvriendelijke camping in de prachtige omgeving van Dorst. Wij zijn vrij flexibel en proberen voor ieder gezin een stukje maatwerk te bieden. Dit omdat ieder gezin immers anders is. Als u meer info wilt kunt u altijd kijken op onze website www.joekeltent.nl of stuur gewoon even een mail naar .

   U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

   Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

   Uw naam:
   Uw e-mail adres:
   Titel van uw bijdrage:

   Uw reactie:

   Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Kamperen

 1. Algemeen
 2. Kamperen
 3. Buitenland
 4. Tip Sprookjescamping
 5. Kindvriendelijke campings
 6. Kampeertips
 7. Reactie op kampeertips
 8. Kindvriendelijke campings: 3.5.
 9. Betaalbare vakantie voor een groot gezin
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.