Groot Gezin
Vrije tijd
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

2. Algemene Tips

Op de website rondvaartinfo.nl wordt u voorzien van tips en advies over tal van interessante onderwerpen gerelateerd aan rondvaarten.

Groeten,

Een avontuurlijke zoektocht naar een vakantiehuisje? Kijk dan eens bij www.vakantieveilingen.nl/.

De Tweevoeter biedt dagelijks wandelnieuws, tal van praktische wandeltips en links, en achtergronden over landschap en natuur.

De vakantie.klikwijzer kan je op weg helpen wanneer je iets specifieks zoekt.

Een speciale startpagina voor vakantiebenodigdheden: vakantiebenodigdheden.pagina.nl

De kinderboerderij Malkenschoten in Apeldoorn is gewoon een leuke kinderboerderij met een speeltuin, waterfietsen, midgetgolf en treintje.

Wat neem ik mee? En vergeet ik nu niks? Kijk op www.meenemen.nl voor hulp.

recreatie.web.nl is een uitgebreide startpagina voor recreatieve zaken.

Vakantie in Nederland? Kijk maar eens bij Holferland voor vele tips.

Kijk eens bij VVV Vakanties Online, daar vind je vast waardevolle informatie.

Bij het GWK Travelex zijn geldtips te vinden. Per land is aangegeven welke soorten geldmiddelen je in het vakantieland het beste kunt gebruiken en met de Koersconverter kun je zelf koersen omrekenen van de ene naar de andere valuta.

Een paar besparingsideeën voor dagjes uit:

 1. Vakantiespreiding
  Kijk op de website van het Ministerie voor een overzicht van de schoolvakanties.

 2. Deze vakantie heb ik ontdekt dat het veel goedkoper is om bij de supermarkt een doos ijsjes te kopen van 4, 6 of 8 stuks, dan bij het kraampje op de hoek. Met een groot gezin eet je in een keer een hele doos leeg. Kleine gezinnnen kunnen dat weer niet doen. Als je met een oneven getal zit (5 of 7), dan kun je meestal in diezelfde supermarkt nog losse ijsjes krijgen. Nadeel is wel dat iedereen ook hetzelfde ijsje moet eten.

 3. Met een museum jaarkaart heb je bij vele musea gratis toegang.

 4. Sommige dierentuinen e.d. hebben jaarabonnementen. Soms is er een maximum wat een gezin moet betalen. Soms is dat minder dan een groot gezin aan eenmalige toegang kwijt is en er is voor een jaar lang gratis toegang. Volgens mij heeft Ouwehands Dierenpark een maximum. Het heeft zin om vooraf te informeren. Dit kost wel een pasfoto p.p. maar een groepsfoto kan ook in stukjes geknipt worden.

 5. Groepen van 20 en groter krijgen meestal korting. Meestal moet dit van te voren worden aangevraagd.

 6. Vooraf kaarten kopen bij het GWK Travelex kan ook een besparing opleveren.

 7. Wij vriezen altijd wat pakken sap in (groot en klein) en gebruiken die als koelelement. Broodjes in een diepvriestasje en zo'n pak sap erbij, en je brood blijft de hele dag fris, en aan het eind van de dag heb je nog heerlijk koud drinken. Datzelfde geldt voor kleine pakjes drinken, maar die zijn al eerder weer drinkbaar. (Ingrid)
Een overzicht van toeristische activiteiten in België vind je hier.

2.1. Gezondheidsrisico’s voor kinderen

Wilt u goed voorbereid op vakantie gaan, neem dan contact op met een Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD), een reizigersadvies- en vaccinatiebureau in uw regio of uw huisarts voor informatie over inentingen en gezondheidsrisico’s op reis.

De arts van het consultatiebureau, uw huisarts of de wijkverpleegkundige vertelt u welke gezondheidsrisico’s er zijn als u met uw kind(eren) op vakantie gaat naar een land buiten West-Europa. Wees voorzichtig als u naar een land reist waar de Nieuwe Influenza A (H1N1) voorkomt. Raadpleeg de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor H1N1 reisadviezen.

Lees meer bij de Rijksoverheid.

2.2. Last Minute


2.3. Waardevolle informatie over tenten, opzetten van tenten en meer

Op De Wit in Schijndel een pagina boordevol informatie over tenten, het opzetten van tenten, kopen van tenten en meer op dat gebied. Met vriendelijke groet,

Alexander van Dijl

2.4. Leuke vakanties met kinderen

Onze website leukevakantiesmetkinderen.nl biedt tips aan voor ouders en zwangere vrouwen die graag op vakantie willen met de kinderen.

Met vriendelijke groet, Nicolette Rentmeester

2.5. Blog met reistips

Op de blog van Tjingo staan reistips centraal. Zo hebben we onder andere een uitgebreide gids voor reizen met kinderen, zie hier.

Algemene Tips

 1. Gezondheidsrisico’s voor kinderen
 2. Last Minute
 3. Waardevolle informatie over tenten, opzetten van tenten en meer
 4. Leuke vakanties met kinderen
 5. Blog met reistips
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.