Groot Gezin
Vrije tijd
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

6. Vakantiemogelijkheden

Bij www.groepen.nl kun je op zoek gaan naar speciale vakantiemogelijkheden voor grote en kleine groepen.

Kijk op de website van de Werkgroep Arme Kant van Nederland/EVA.

De Hubertus Hoeve heeft een vakantiehuis voor 6-10 personen.

Op zoek naar een vakantiebungalow? Misschien heb je dan wat aan www.vakantiebungalows.nl/.

De site Samen op Vakantie geeft veel informatie als je samen op vakantie wilt met kinderen van 0 tot 12 jaar.

Bij De Hooge Haer in de buurt van Dwingeloo (midden Drenthe) kun je een groepsaccommodatie huren. Misschien een idee wanneer je met een paar gezinnen op stap gaat?

Bij Euro Relais kun je veel huisjes vinden voor grote gezinnen.

De site Samen op Vakantie met de Kinderen! geeft antwoord op alle vakantievragen van ouders van baby's, peuters, kleuters en kinderen tot 12 jaar. Maandelijks nieuwe vakantieverhalen en interviews.

Bij Holiday vind je een overzicht van 3500 Nederlandse recreatiebedrijven: campings, bungalowparken en groepsaccommodaties.

ACE Vakantiewoningen wil een gratis intermediair zijn tussen Nederlandse aanbieders van vakantiewoningen in Europa en Nederlandse vakantiegangers die per auto op vakantie gaan en een bungalow, vakantiehuisje of andere accommodatie zoeken.

Geen zin in massa-toerisme? Kijk eens bij Anders Reizen.

Bij AlRecrea vind je allerlei informatie, van uitgaan tot vakantiehuisjes, culturele evenementen, dagjes uit, etc.

De website van ViaVia bevat een zoekmachine waarmee je je eigen wensen kunt specificeren.

Bij VeKaBo kunt u terecht voor het recreëren op het platteland, het huren van een caravan of appartement, met een groep naar een kampeerboerderij, of een rustig verblijf op een minicamping.

Bij het Nivon vind je informatie over veel Nederlandse campings en natuurcampings.

Ardennes-Etape biedt meer dan 500 vakantiewoningen, chalets, groepsaccommodaties en kastelen in Ardennen. Ook heel wat informatie over activiteiten in de streeks en een kortingids voor onze klanten voor toegang tot meer dan 80 attractiesparken en sportactiviteiten in Ardennen

6.1. Blokhut/scoutinggebouw

Een leuk alternatief voor een vakantie met een groot gezin is het huren van een blokhut. Meestal zijn dit scoutinggebouwen die in de zomermaanden verhuurd worden. Op blokhut.verzamelgids.nl/ vinden jullie een aantal mogelijkheden. Maar niet alle scoutinggroepen verhuren aan mensen die geen lid zijn van scouting.

Uiteraard is het allemaal minder luxe dan een bungalowpark en vaak moet je zelf voor matrassen en luchtbedden zorgen. De accommodaties met inbegrip van kook en wasgelegenheid zijn echter afgestemd op grote groepen. Volop ruimte dus.

Voor meer informatie over het gebouw van Scouting Sint Joris Breda kun je me mailen.

mvg

6.2. Vakantiehuisjes

Als je via een of ander buro een huis(je) wilt huren voor een groot gezin, dan is het of te klein of te duur.
Aanbod van zomerhuisverhuur voor meer dan 8 personen vind je ook regelmatig in de krant bij wat door div. particulieren wordt aangeboden evenals op het internet. Door op deze manier een huis te zoeken, spaart men sowieso de kosten uit die een reisorganisator/boekingsburo in de zak steekt voor de bemiddeling.

Roompot Zeeland (tel 0113-374200) heeft grotere huisjes. Kijk voor de aanbiedingen op de Aanbieding van Roompot.

Voor een groter huisje in het buitenland kun je je laten informeren bij Happy Home.

In Vakantieoord Broedershoek hebben ze huisjes voor 10 personen.

Logeren op een boerderij kan voor een groot gezin leuk en betaalbaar zijn!

6.3. Caravan Occasions

Voor tweedehands caravans moet je misschien eens kijken bij 2ehands.nl of bij Slider.

6.4. De caravan

In een aantal modellen van de modernere vouwwagens is plaats voor 4 volwassenen en 4 kinderen. Ruimte genoeg voor een gezin met 6 kinderen dus. Ideaal voor gezinnen die van kamperen houden.

Er zijn verschillende merken. Tweedehands uiteraard een stuk goedkoper. Overigens kun je ze bij caravanbedrijven ook vaak een jaar huren met recht op koop. Waarbij de huurprijs van de koopprijs wordt afgetrokken. Ook een aardig idee als je onzeker bent.

Het kan handig zijn de Caravangids van Nederland te raadplegen voor nadere informatie over caravans, vouwwagens en campers.

Een andere mogelijkheid hiertoe is Caravan.net.

Ook de site Roadmaster geeft informatie over vouwcaravans.

6.5. Welke caravan?

Hallo Allemaal,

Omdat er zoveel caravans zijn is mijn vraag: wie heeft tips voor een caravan waarin 5 personen kunnen. Alle informatie is welkom

Diana

6.6. De jeugdherberg

In sommige gevallen is de jeugdherberg een goede mogelijkheid. Meer informatie is te vinden bij de Stayokay (vroeger de Nederlands Jeugdherbergcentrale). Je kunt op deze site ook hostels in het buitenland vinden.

6.7. Fietsvakantie

Verzot op kamperen met de fiets, maar een hekel aan het slaan van haringen en het vasthouden van tentstokken? Een leuk idee voor een actieve vakantie is de fiets-vakantie. U stippelt een route uit, en op overnachtingsplaatsen staat een verzorgde tent klaar.

De organisatie Fiets-Fun-Nederland verzorgt dergelijke arrangementen. Hun fietsarrangementen zijn van de Veluwe tot de Duitse grens. Bij aankomst staat de tent strak, is het luchtbed opgepompt en de tafel met stoelen staan klaar om op neer te ploffen. Alleen het eten moet nog worden klaargemaakt, maar ook daar zijn nog wel wat oplossingen voor. Wilt u alleen kamperen, dan is dat ook mogelijk. Ze hebben grote 6 persoons tenten maar het is ook mogelijk om een combinatie van een aantal bij elkaar staande tenten te maken.

6.8. Huisruil

De goedkoopste manier blijft natuurlijk de huisruil met een ander groot gezin. Dit kan met gesloten beurs. Een groot voordeel is dat er heel veel spullen niet over en weer gesleept hoeven te worden. Alleen kleren en speciale dingen.

Mocht u hiervoor contact willen zoeken met een ander groot gezin, plaats dan een oproep in onze rubriek Prikbord.

Internationale huisruil is waar Holiday Link zich op richt.

De stichting Bon Voyage heeft tot doel wereldwijd vakantiewoningruil te bevorderen tussen christenen, en is daar al sinds 1988 mee bezig.

6.9. Vouwwagens zoeken of aanbieden

Op de website Vouwwagens zoeken kunt u zowel nieuwe alsook tweedehands vouwwagens zoeken. Heeft u zelf een vouwagen tekoop dan kunt u deze gratis tekoop zetten op onze website. Naast het zoeken naar vouwwagens kunt u ook alle bedrijven in Nederland vinden die vouwwagens verkopen of andere vouwwagen diensten leveren zoals het verhuren van vouwwagens.


6.10. Speciale vakanties voor grote gezinnen!

Een gemiddeld gezin? Dat bestaat niet! Of kent u een gezin met 1 tot 7 kinderen? Bij Pharos Reizen is elk gezin bijzonder. Zeker ook een groot gezin met maximaal 7 kinderen. Zie: www.pharosreizen.nl/grootgezin.

6.11. Even heerlijk erop uit!

Even heerlijk erop uit, tot rust komen en de dagelijkse zorgen achter je laten.... Voor veel vrouwen die op bijstandsniveau leven is dat niet mogelijk. Een broodnodige vakantie zit er meestal niet in.

Stichting Blijdesteyn biedt vrouwen die niet alleen financieel maar ook vaak sociaal in een moeilijke situatie zitten de mogelijkheid om van een heerlijke vakantie te genieten. Daartoe verstrekt Stichting Blijdesteyn jaarlijks aan een gelimiteerd aantal vrouwen een reisbeurs.

De betrokkene mag zelf bepalen hoe en waar zij haar vakantie wil doorbrengen. Stichting Blijdesteyn betaalt uw reis rechtstreeks aan het reisbureau. Lees verder op: www.stichtingblijdesteyn.nl/

Vakantiemogelijkheden

 1. Blokhut/scoutinggebouw
 2. Vakantiehuisjes
 3. Caravan Occasions
 4. De caravan
 5. Welke caravan?
 6. De jeugdherberg
 7. Fietsvakantie
 8. Huisruil
 9. Vouwwagens zoeken of aanbieden
 10. Speciale vakanties voor grote gezinnen!
 11. Even heerlijk erop uit!
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.