Groot Gezin
Vrije tijd
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

5. Dagje Uit

Het dynamische luchtvaart-themapark Aviodrome heeft een zeer grote collectie historische vliegtuigen en is het gehele jaar geopend. De Aviodrome omvat naast een binnenexpositie (zo'n 6000 m²) met een grootbeeld-filmtheater ook een groot openluchtmuseum met het nagebouwde luchthaven-stationsgebouw van Schiphol uit 1928.
Openingstijden: 10.00 tot 17.00 In de vakanties ook maandag geopend

De Speeldernis in Rotterdam is een fantastische buitenspeelplek!

Iets heel anders, ga eens naar de Reptielenzoo Iguana in Vlissingen!

Voor musea is een speciale startkabel.

Veel informatie over musea vind je op musea-online.nl.

5.1. Activiteiten voor de herfstvakantie

Activiteiten in de natuur gezocht voor de herfstvakantie? Kijk dan eens bij Natuurmonumenten.

5.2. Fietsrouteplanner

Stel je eigen route samen met de Fietsrouteplanner.

5.3. Wat kost het

Denk eraan dat de gemeentepas soms behoorlijke voordelen biedt.

Een aantal dierentuinen hebben speciale tarieven voor gezinnen. Met name voor grote gezinnen zijn deze tarieven aantrekkelijk, vooral wanneer je een vaste prijs voor het gehele gezin betaalt. Informeer u vooraf op de website van de dierentuin en let goed op de voorwaarden!

5.4. Waarheen

Uitzinnig.nl staat vol tips voor een dagje uit. Ontdek verrassende uitstapjes, attracties, evenementen en uitgaanstips voor het hele gezin.

Voor kinderuitstapjes: raadpleeg de startkabel.

Waarheen? Kijk eens in de uit-kalender!

Op de site uitmetkinderen.nl vind je vele tips.

De site www.daytrip.nl/ geeft vele adviezen.

Een idee nodig voor een dagje weg? Kijk eens op dagjeweg.nl.

De Spelerij / De Uitvinderij is een wonderlijke speel- en ontdekplek van Nederland.

Op kinderpretpagina.nl vind je mogelijkheden voor het vieren van een verjaardag, om er een (mid)dagje tussenuit te gaan, kindvriendelijke restaurants, Tweedehands kleding- en speelgoedzaakjes, buitenschoolse opvangmogelijkheden, grotere kinderfeesten.

Bij ThemeParkVision staat een overzicht van pretparken, met het laatste nieuws, in Europa.

Kijk bij dagjeuit.com voor tips voor een ontspannen dagjeuit.

Wil je ook wel eens Lekker weg in eigen land? Kom dan snel kijken!

Kijk eens bij speeltuin.web.nl voor (kleinere) speeltuinen.

Bij Recreatie Land vind je vele ideetjes voor een uitstapje.

Ben je specifiek op zoek naar een dierentuin, dan vind je op het Dierentuin.net een overzicht van de mogelijkheden in Nederland.
Of kijk bij de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen. Daar vind je bovendien veel informatie over dieren.

Bij GoKids worden per provincie pretparken, musea, kastelen en dierentuinen uitgebreid toegelicht. Met openingstijden, toegangsprijzen en routebeschrijving.

De site www.holland.com is erg verzorgd, en biedt onder andere een zoekmachine naar Nederlandse musea.

Museumserver is een platform voor de Nederlandse musea op Internet, en wijst de weg naar infopagina's, homepages en sites van ruim 250 musea in Nederland.

Een aantal pretparken zijn:

Andere mogelijkheden zijn:

5.5. Uitstapjes: speciale pas

Via J/M (tijdschrift over jongens en meisjes v.a. 6 jaar) kwam ik op de hoogte van girafpas. Je kunt hier lid van worden. Daarna kun je gebruik maken van zeer veel kortingen op dierenparken en alles wat met dieren te maken heeft. Wij zijn afgelopen jaar met een ledendag (gratis) met het gezin (4 kinderen) naar safaripark Beekse Bergen geweest, wat normaal een uitgave is die je niet zo snel doet. Echt een aanrader dus. Info op: www.girafpas.nl.

Groetjes van Anette

5.6. Een dagje uit in België

Graag zou ik als moeder van een groot gezin jullie een goedkoop uitstapje in België willen voorstellen: Domein Bokrijk: Speeltuin, treintje, dieren, wandelen in Limburg. Kost je niets aan inkomgeld, je kan er zelfs je eigen eten en drinken meebrengen zonder probleem. Het domein is heel het jaar open en is gelegen in Genk. Vooral heel geschikt als je kinderen van verschillende leeftijden hebt. In de zomer kan er zelfs met water gespeeld worden. Ook de Olmense Zoo is niet zo heel duur te vergelijken met de andere en je kan er nog gratis een circus bijwonen ook. De olmense zoo ligt op de weg van Olmen naar Ham (België).

Groetjes van Nicole

5.7. Aanvulling op Bokrijk

Hai Nicole en anderen

Bokrijk is zeker een aanrader! Even een kleine aanvulling vanuit onze kant. Wij wonen er niet zo ver van af en het is ideaal voor kinderen, in principe inderdaad gratis op het parkeergeld na. Wil je je dagje speeltuin wat uitbreiden kun je je eventueel daar laten rondleiden in het openluchtsmuseum wel tegen betaling. Daar kun je van alles zien betreffende wonen in de prehistorie. Ook fijn als je met grote en jonge kinderen bent, voor de groteren is de speeltuin niet meer afdoende, ze kunnen veilig en op eigen gelegenheid in het museum rondlopen. Beiden liggen bij elkaar, gescheiden door veel grasvelden waar je lekker kunt wandelen. Een beetje droog weer is wel een aanrader.

Groeten Rene

5.8. Dagje uit flink duurder

  Een dagje uit is de afgelopen vijf jaar flink in prijs gestegen. De entree voor bioscoop en theater, maar ook van dierentuinen en attractieparken, en het vervoer er naartoe zijn flink duurder geworden. De prijs van een hapje eten buiten de deur steeg minder hard.

  Bioscoop en theaterbezoek fors duurder
  Kaartjes voor bioscopen, theaters en festivals zijn tussen juli 2009 en juli 2014 een kwart duurder geworden. Een van de redenen is de verhoging, halverwege 2011, van de btw op podiumkunsten van 6 naar 19 procent.

Lees het hele bericht Zie: hier.

Dagje Uit

 1. Activiteiten voor de herfstvakantie
 2. Fietsrouteplanner
 3. Wat kost het
 4. Waarheen
 5. Uitstapjes: speciale pas
 6. Een dagje uit in België
 7. Aanvulling op Bokrijk
 8. Dagje uit flink duurder
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.