Groot Gezin
Vrije tijd
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

9. Vakantie ervaringen

In veel gezinnen worden nu al vakantie-plannen gemaakt. Voor een groot gezin vraagt vakantie extra denkwerk.

Op deze pagina willen wij vakantie-ervaringen van grote gezinnen plaatsen. Wellicht halen andere gezinnen hier dan tips uit.

Denk bijvoorbeeld aan:

 1. een geschikt vakantie-adres
 2. de financiële kant
 3. groot-gezin-vriendelijkheid

9.1. Ons verhaal

Wij zijn niet zo goed in lang vooruit plannen (vandaar dat we misschien nu 6 kinderen hebben ;->>). Tot vorig jaar gingen we naar huisjes in vakantieparken, maar de grote huisjes zijn dan meestal al weg. Vorig jaar hebben we een vouwwagen aangeschaft en zijn we gaan kamperen op NIVON-kampeerplekken. Het is een groot succes geweest. Als het je ergens niet bevalt pak je gewoon de boel op en vertrekt naar een andere plek. Elke avond rond 7 uur is er een verhaaltje/voorstelling voor de kleine kinderen. 1x per week een kampvuur met liedjes zingen. We zullen het dit jaar zeker weer doen.

Ronald

9.2. Zo kan het ook

In de vakantie splitsen we ons op.

Wij hebben niet een bepaald stramien voor de vakantie. We, mijn man en ik, houden absoluut niet van kamperen, dus dat doen we niet (ook al zouden de kinderen het leuk vinden, met twee ouders die er een hekel aan hebben wordt het niks).

We zijn al vijf jaar niet meer samen weg geweest. Tot nu toe 'splitsen' wij ons gezin op naar interesses. Zo is mijn man afgelopen vakantie met de twee oudsten (11 en 13) naar Parijs geweest. Daar is niets aan voor kinderen van 4 en 8. Tenminste niet voor die van ons. Mijn man is twee jaar geleden met de twee oudsten naar Marokko (zijn geboorteland) geweest. We vonden het gewoon te duur om met zijn allen te gaan. En de auto was te klein (overigens ben ikzelf al vele malen in Marokko geweest hoor, dus ik mis niet zoveel en ben niet zielig). Mijn kleintjes genieten dan van de speeltuin en de kinderboerderij (we hebben grote speeltuinen in de omgeving). Daar ga ik dan naar toe, met boterhammetjes in mijn tas. En dan thuis lekker douchen en in het eigen bed. Of we picknicken achter in ons weiland. Ook gaan we samen naar grote zwembaden in de omgeving. Maar het scheelt wel dat we in een landelijke omgeving wonen in Zuid Limburg, waar op korte afstand voor ons veel te doen is. Maar onze kinderen zijn niet zoveel gewend, dus zijn blij met een eenvoudig pretpark als de 'Valkenier' waar je voor ƒ. 3,50 p.p. in kunt.

Wat voor ons van belang is, dat we niet teveel willen. Gewoon lekker zwemmen, of wat gezelligs; een leuke stad bezoeken (met de boot van Maastricht naar Luik is ook leuk, maar wel wat duur). We willen ook nooit perse iets bezichtigen. Gebouwen interesseren ons niet zoveel. Zo ga ik met onze dochters liever winkelen plus terrasje pakken, terwijl mijn man met onze zoons naar voetballen gaat. Ik weet het, het klinkt vreselijk traditioneel en absoluut niet op academisch niveau, maar we vinden het allemaal wel leuk zo. En we blijven in de vakantie thuis en vervelen ons te pletter. Zodat we weer genieten wanneer we op pad gaan. Meestal gaan we drie dagen op pad en zijn we vier dagen thuis .

En enkele dagen mogen er twee kinderen per keer logeren bij mijn zus. Ook daar genieten we weer van, zowel de achterblijvers als de vakantiegangers.

Dit jaar willen we een tweedehands space wagon kopen en met zijn allen naar Marokko gaan. Maar of het samen net zo leuk is als apart vertel ik volgend jaar dan wel.

Groetjes, Anja

9.3. Geen groot gezin, maar wel een vakantietip.

Enkele jaren geleden hebben we een heerlijk vakantieadres ontdekt nabij Ommen (Ov.). Een rietdekkersfamilie met een groot erf, heeft 8 vakantie- huisjes op haar terrein neergezet, waarvan vier 8-10 persoons huisjes die in het hoogseizoen (zo uit mijn hoofd) max. 750 gulden per week kosten. Het zijn geen luxe huisjes (zo zit er -gelukkig- geen t.v. in), maar wel netjes en schoon. Het terrein is heeeerlijk voor kinderen van 0-12 jaar en dus ook voor hun ouders: Veel ruimte, gras, stukje bos om in te ravotten en hutten te bouwen, klein speeltuintje, immense zandbak, skelters te huur, speelhuisje, molen op schaal en kippetjes en haan die rond je huisje scharrelen (of kwam dat omdat onze dochter al haar brood met de tok-toks en de tuteretuu wilde delen?).

Er zijn altijd wel een stuk of 20 kinderen die heel leuk met elkaar spelen; weinig ruzie en grotere kinderen ontfermen zich over de kleinere (als een kind zich pijn gedaan heeft komt het hele clubje het betreffende kind thuis brengen om haarfijn uit de doeken te doen wat er precies is gebeurd, heel schattig!).

Verder is er een overdekte picknicktafel (door de kinderen ingepikt als zandtafel) en een "washuisje" met daarin een aanrecht, een wasmachine (ouderwets met schoep), een centrifuge (moderne), een droogrekje met wasknijpers, een babybadje en een verbandtrommel.

Het terrein zelf ligt aan een heeeeeeeeel stille weg, maar toch ben je (op de fiets) zo bij het dorpje voor boodschappen en snackbar of bij het zwembad.

Verder is er in de buurt vreselijk veel mooi en gevarieerd bos, een grote speeltuin, een aantal (ook overdekte) zwembaden, een aantal uit-eten-gelegenheden geschikt om met kinderen te komen, een mooi stukje van de Vecht en ergens in het bos: de Sahara, een grote zandverstuiving waar dus heerlijk geschept kan worden, terwijl pa en ma om de beurt een lekkere boswandeling kunnen maken.

Kortom: wij zijn erg enthousiast en gaan hier komende zomer voor de derde keer heen met onze kinderen (dan: jongen van 6 jaar, meisje van 3,5 jaar en een baby van 3 maanden).

Het adres:Fam. Kleinjan
Meersendijk 34
7683 PD Den Ham (Ov.)
tel. 0546-672762

Clara

9.4. Naar Frankrijk

Nadat wij enkele jaren niet op vakantie geweest waren, (geboortes, verhuizing ed) wilden we vorig jaar echt met zijn allen weg. We hadden voor het eerst een auto waar we allemaal inpasten en het leek ons reuze spannend. Jos was dat jaar aan de beurt voor de vakantieplanning. Wij doen om de beurt (maar dat is een verhaal apart) Hij ging pas laat iets regelen, met als gevolg dat we een vermogen kwijt waren voor een (overigens heerlijke) week in zuid-frankrijk. Dit jaar is het mijn beurt weer, en ik heb vorige week al geboekt, we gaan naar dezelfde streek, alleen nu in het voorseizoen, dat scheelt echt schrikbarend. We zijn nu voor een huisje in Frankrijk nog minder kwijt dan vrienden van ons op de Wadden, want daar rekenen ze wel hoogtarief. Voor ons komt dan natuurlijk de reis er nog bij, maar ik vind het financieel toch een stuk aantrekkelijker. Het weer is nog even afwachten, maar de hitte van het hoogseizoen is met kleine kinderen zeker niet altijd prettig. We gaan in juni...hoe het was lezen jullie dan nog wel een keer.

Ingrid

9.5. Inpakken en wegwezen

Wij hebben 5 kinderen. We zijn op een gegeven moment gaan kamperen, omdat we merkten dat dit de beste manier was om te zorgen dat iedereen aan zijn/haar trekken kan komen Hiervoor hebben we een grote vouwwagen aangeschaft. Op zich zeer naar onze tevredenheid. Echter met 1 probleem: Voor je geïnstalleerd bent, en vooral voor je alles weer ingepakt hebt om te verkassen, kost nogal wat tijd. Met zeven personen heb je gewoonweg nogal wat spullen bij je (we rijden Ford Transit). Aangezien we (wie niet) nogal van mooi weer houden, willen we verder trekken als het veel regent.

Dit heeft ons ertoe gebracht een proef te nemen met trekkerstentjes. Ieder kan nu zijn eigen slaapplaats inrichten en laten weer opruimen. Om toch een leefruimte te hebben als er onverhoopt een buitje valt, hebben we er een partytent bijgekocht.

Vooralsnog is de proef uitstekend geslaagd. We zijn niet meer een hele dag aan het pakken, een ochtend is voldoende. We hebben dit jaar de vouwwagen verkocht en een afgesloten aanhanger gekocht.

9.6. De Reis

Wij zijn dit jaat met onze space wagon naar Marokko gegaan.

In de stromende regen hebben we dinsdagavond de koffers op de imperiaal verstouwd, en zijn rond acht uur die avond vertrokken, de katten en de tuin achterlatend onder de hoede van een oude vriend. In de stromende regen zijn we door Frankrijk gereden, slechts stoppend om te plassen en te tanken. De drie jongsten slapen heerlijk. Pas achter St. Sebastian (Spanje) wordt het weer beter.

We nemen een lange rust rond zeven uur 's ochtends in Noord Spanje, waarbij mijn man wat probeert te slapen. We ontbijten daarna en gaan verder. Tegen zevenen zijn we door Madrid, en zoeken een hostal voor de nacht. Ik onderhandel nog wat over de prijs. Ik spreek geen Spaans, en die meneer alleen maar Spaans, maar toch maak ik hem duidelijk dat we geen drie slaapkamers met drie wc en bad nodig hebben. Uiteindelijk krijgen we drie slaapkamers waarvan er een met bad/wc. Scheelt weer een boel pesetas.

De volgende ochtend op weg naar Algeziras, waar we de boot nemen. Het is heel heet in de auto (35 graden buiten) maar we hebben afgesproken dat we daar gewoon niet over zeuren. Als je zeurt over hitte als je naar Marokko reist, kun je beter thuis blijven. De kinderen zuchten af en toe, en drinken sloten mineraalwater.

Voordat we de boot oprijden staan we in rijen te wachten. Intussen lopen vriendelijke jonge vrouwen met pakketjes in hun hand, die ze afgeven aan alle reizigers. Wat geven ze nu? Het lijken wel boeken in het Arabisch. Wij ontvangen ook zo'n pakket en bedanken vriendelijk. Wat is het? De bijbel in het Arabisch, enkele video's over hoe een moslim toch maar beter Christen worden kan. We voelen ons een beetje vervelend.

De boot is spannend. Het is alsof je de muil van een monster binnenrijdt. De kinderen raken opgewonden en rennen door de boot. Er is speelruimte voor de kleintjes, en mijn oudste dochter is al snel in gesprek met een Marokkaans meisje van haar leeftijd uit Frankrijk. Samen met mijn zoon lopen ze rondjes buiten dek. Het is enig om ze in 'hun' Engels te horen discussieren. Ik blijf gewoon zitten op mijn post, zodat ik voor alle familieleden makkelijk te vinden ben.

Na twee en een half uur al komt Tanger in zicht. Dat is altijd een grote belevenis. Nu is het avond, en de lichtjes schijnen je tegemoet. Tanger...Afrika...Armoede....Islam....de Andere Wereld. We rijden massaal van de boot af. Alles gaat overigens geordend en gesmeerd. De Marokkaanse douane en politie is voorbeeldig. Aardige dames-douaniers halen de Bijbelpakketten weer op. Het is een rare vertoning. Wat zouden ze daar nou mee doen?

We plonzen het verkeer van Tanger in. Daar begint de Grote Chaos. Alles krioelt door elkaar. iedereen wandelt op zijn gemak tussen auto's door, die er absoluut niet de baas zijn, maar er toch met zijn allen doorheen moeten. De rode stoplichten betekenen niet voor iedereen hetzelfde. De weg naar Rabat (de richting die wij moeten hebben) wordt slecht aangegeven. Als je stilstaat, komen jongetjes uit de sloppenwijken je ramen wassen, terwijl je op het punt staat weg te rijden. Voordat we wegrijden horen we net nog de oproep tot gebed 'Hayya 'Ala Salat.." (kom tot het gebed)

Neen, wij rijden door, want we zijn er nog niet. We hebben meer dan 3000 km afgelegd, maar moeten nog zo'n kleine 300 naar Casablanca.

9.7. Lekker weg... lang

Drenthe
Vorig jaar zijn we met het gezin twee weken in Drenthe gewest met een grote piramide tent. We hebben ons (ondanks het vaak slechte weer) prima vermaakt. Veel uitstapjes gedaan. Ook hier geldt als je je van te voren goed informeerd blijkt er veel mogelijk en veel betaalbaar. Zo kwamen wij per ongelijk in het Drents museum (entree een paar gulden) terecht waar een hele doe-afdeling is voor kinderen vanaf ong. 8 jaar. Verboden voor ouders!

Hongarije
Vanwege het weer hebben we wel besloten om niet meer in Nederland te blijven. Dus dit jaar op naar Hongarije! We hebben inmiddels een caravan gekocht omdat we wilden trekken. Hongarije waren we samen al eens geweest en we wilden dit prachtige land aan de kinderen laten zien. En dat is gelukt! De reis 2,5 dag heen en 2,5 dag terug is zonder een enkel probleem verlopen. We hebben 8 campings 'gedaan' en ja, we zijn ook het drukke Budapest geweest. Veel gedaan veel gezien, vaak uit eten geweest (want Hongarije is naast een schitterend land ook een betaalbaar land). We waren voor 3800 gulden uit en thuis. Dus voor herhaling vatbaar. Volgend jaar wordt het Polen.

Wintersport
Ja, ook dat doen wij. Leuk met zijn allen skieen. Uitgekiend op vakantie. Zimmer mit fruehstueck op de boerderij. Een boerderij waar wij zelf mogen koken, op het houtgestookte fornuis van de boerin. Een klein, maar gezellig sneeuw- en kindvriendelijk skiegebied. Materiaal dat speuren we bij elkaar op tweedehands-beurzen en alles gaat over naar de volgende.
Rijke lui?
Echt wij zijn niet rijk, 1,5 salaris is voor ons voldoende. Wij vinden het echter een sport om binnen ons budget zoveel mogelijk dingen te ondernemen.

Kirsten

9.8. Buitenland niet altijd duurder

Onze ervaring is ook dat vakantie vieren in het buitenland niet per definitie duurder hoeft te zijn dan vakantie in Nederland. Zo hebben wij afgelopen mei-vakantie 2 weken gecampeerd in een (luxe) stacaravan op een camping in Zuid-Frankrijk aan de Middellandse Zee. In het hoogseizoen betaal je daar f 1250,- per week voor, nu betaalden we, als gevolg van een speciale aanbieding, f 250,- per week. Daar komen dan uiteraard nog je reiskosten bij, maar voor ongeveer f 1000,- (excl. uiteraard kosten van eten en andere extra's) hadden wij een heerlijke (zonnige) vakantie. We waren overigens in eerste instantie van plan om in Nederland te blijven met onze eigen caravan. Maar dan waren we aan sta-geld meer kwijt geweest dan f 250,- per week, en waren we bij slecht waarschijnlijk vaker naar de duurdere attractieparken gegaan. Dan waren we hetzelfde of misschien wel meer kwijt geweest. In Frankrijk hebben we heerlijk 2 weken aan strand en zwembad gezeten.

Volgende week gaan we overigens weer op vakantie (3 jaar niet geweest i.v.m. geboortes en verhuizing, dus nu nemen we het er eens van!). Dit keer gaan we met de eigen caravan op vakantie naar Frankrijk. Het is aan te bevelen om dan ook goed prijzen te vergelijken, want in de ene streek zijn de campingprijzen gewoon veel hoger dan in de andere streek. Zo zoeken wij nu dus niet de Zuid-Franse kust op, en ook de drukke gebieden in de Dordogne, Provence, Alpen en Ardeche worden door ons gemeden. Daar ben je vaak het dubbele (of meer) aan sta-geld kwijt, terwijl het ook nog veel drukker is. En in de vakantie zoeken wij toch naar rust. Nu gaan we dus wel naar de Ardeche, maar dan een minder bekend, maar even zo mooi, gebied waar we voor zo'n f 35,- per nacht staan. Camperen is voor ons overigens de ideale manier van vakantievieren, de kinderen vinden het leuk, ze maken snel aansluiting met andere kinderen en zelf kunnen we ook genieten van het aantutten de hele dag.

Mary

9.9. Vakantie en uit eten

Had in het verleden beloofd mijn ervaringen te melden, over de vakantie bij de "boer" en uit eten gaan. Bij deze dus nog even.

Het was een heerlijke week, wij hebben een huisje gehuurd op een boerenerf in Zuid-Limburg, het adres hadden we via deze site, en het was prima. De kinderen hadden erg veel ruimte om te spelen, en de boer/boerin waren erg gezellig, de kinderen mochten meehelpen, en konden lekker hun gang gaan, en deden op deze manier toch heel andere ervaringen op dan bij welk willekeurig bungalow park dan ook. Er was in de omgeving erg veel te doen, dus we hebben ook de nodige uitstapjes gemaakt, en daarbij kom ik dan meteen op het volgende item, het uit eten gaan met een groot gezin.

We hebben deze vakantie best ons gemak ervan genomen (waren deze zomer niet op vakantie geweest, dus vonden dat het maar eens wat luxer moest). Een nadeel is dat het in de herfstvakantie vaak toch al te koud is om buiten te eten/picknicken wat we anders in de zomer veel doen. Zeker met een kindje van 10 maanden ga je toch sneller even ergens naar binnen, maar we hebben alleen maar positieve reacties gehad. In een eethuisje bij de grotten van Maastricht waar we op de volgende rondleiding wachtten, kregen de kinderen allemaal een grote placemat, en kleurtjes om tijdens het wachten te kunnen kleuren...heel simpel, maar het leverde wel een stel rustige kinderen op, die zich absoluut niet verveelden.

Verder nog bij een AC restaurant gegeten op de terugweg... wel erg behulpzaam personeel, maar wij vonden het wel erg duur. Ook bij een bakker de beroemde vlaai gegeten, met positieve ervaringen, het meisje dat hielp bood zelf aan dat de kleintjes ook een punt konden delen, en bracht dat keurig op 2 schoteltjes. Ook werd nergens geïrriteerd gereageerd als we wat tafels en stoelen verzetten. Kortom perfect, behalve dan de financieën, want het loopt wel snel op alles bij elkaar.

Voor ieder: veel plezier bij zijn eigen vakantie plannen,

Ingrid

9.10. Kamperen in Zuid-Frankrijk

Ik ga elk jaar met mijn vier kinderen en mijn moeder vier weken kamperen in Zuid-Frankrijk (ben gescheiden). We trekken dan rond en 'doen' ongeveer 7 campings. We nemen soms ook nog de hond mee maar dat is met hitte niet zo handig. We hebben een grote auto (Voyager, zo'n soort busje) en het gaat geweldig. Iedereen denkt dat het een enorm gedoe is, maar dat is niet zo. De kinderen zijn 11, 9, 8, 5, dus wel iets ouder dan die van jullie.

We hebben twee tenten: van die snelle opzet iglo-tenten (een grote en een kleine) en niet al te veel spullen. We trekken van de bergen naar de zee, naar het platteland en zien een hoop. Ik moet er wel eerlijk bij zeggen dat de kinderen het niet altijd even leuk vinden als we weer verder gaan en ik heb dan ook besloten om het komend jaar wat minder campings aan te doen, zodat ze wat meer tijd krijgen met de vriendjes en vriendinnetjes die ze opdoen. Want dat gaat geweldig als je veel kinderen bij je hebt: voor andere kinderen op de camping is zo'n groot gezin heel aantrekkelijk. Ze speelden deze zomer met een gezin met 6 kinderen, dat ook op de camping stond (in een gehuurde caravan op die camping) en af en toe zagen we de hele stoet voorbij trekken, maar verder vooral rust! Wij heerlijk met een wijntje voor de tent terwijl de kinderen voortdurend 'de hort op' waren.

Voorwaarde is natuurlijk wel dat je een veilige en kindvriendelijke camping hebt. Het is handig om daarvoor de ANWB-gids enorm zorgvuldig uit te spitten. Ik zocht altijd naar campings zonder disco en vooral geen al te groot zwembad. 'Geschikt voor gezinnen met jonge kinderen'is vaak een goede indicatie. Je kunt het natuurlijk ook nog gemakkelijker doen en Eurocamp kiezen ofzo, maar met al die kinderen pas je niet in 1 tent en bovendien staan hun tenten altijd op massale campings met veel auto's e.d. waar je je kinderen gemakkelijk 'kwijt' raakt. Kies vooral een camping zonder verharde wegen, want daar rijdt het verkeer heel zachtjes, zodat je je kleintjes met een gerust hart kunt laten rondkruipen. Ik zou er vooral niet tegenop zien,

Yolan

9.11. Vakantie 2001

Mijn man en ik samen hebben 5 kinderen. Hiervoor hebben wij 5 jaar geleden een stacaravan gekocht. Daar wij deze nu willen verkopen, zijn wij op zoek naar tips om gedurende de zomervakantie (2001) met 7 personen voor een redelijke prijs op vakantie te gaan. Alvast bedankt.

Madelon

9.12. Dagje uit Malkenschoten

Een dag met het gezin naar Malkenschoten te apeldoorn. Een kinderboerderij met een heel grote speeltuin en waterfietsen, midgetgolf en andere leuke dingen voor de kinderen.

Het staat niet op de prijslijst bij de kassa, maar een gezinskaart voor het hele jaar kost maar 22 euro!! Wel even pasfoto van de ouders meennemen. Wij hebben 3 kinderen en hebben de kaart er na 1.8 bezoek al uit.

Kees

9.13. Kortingen

Op marktplaats.nl staan ook vaak kortingsbonnen aangeboden, die een dagje uit in ieder geval een stukje goedkoper maken bij vakantie/tourisme/dagje uit.

Petra

9.14. Korting

Op pagina www.regiocoupons.nl en www.gratis.pagina.nl staan veel gratis dingen en kortingsbonnen.

groetjes Sygi

9.15. Goedkope vakantie

Vorig jaar zijn wij naar Zweden geweest, kijk eens op www.idrefjall.se. Je gaat met eigen vervoer. We zijn met de nachtboot overgevaren, naar Gotenburg daarvandaan naar Dalarna naar het vakantiepark. We hebben in een kano gevaren, op beversafari geweest, geraft, gezwommen, gevist, wandeltochten en autotochten gemaakt.

Het huisje was ingericht met alle moderne gemakken. Er zijn grote huizen. Wij zaten met 6 personen in een 10 pers. huisje, ik heb veel meegenomen maar de prijzen waren hetzelfde als in Nederland. Totaal waren wij voor 13 dagen incl. overtocht, benzine, eten (ook op de boot), huur voor het huisje en uitjes( beversafari e.d.) 1500 euri kwijt.

O ja, Zweden is de moeite waard en zeer op kinderen ingesteld>

Marja

9.16. Goedkope vakantie, boot Zweden

Hierbij reageer ik op het stuk 7.15 Goedkope Vakantie.

Hallo,

Ik ben erg enthousiast over het stukje goedkope vakantie van Marja. Zweden lijkt ons ook fantastisch en "goedkoop"! Alleen vragen wij ons af, welke boot jullie genomen hebben, want die prijzen vinden wij erg duur! Wij willen namelijk in de zomervakantie gaan, met 3 kinderen. Wil je ons laten weten met welke maatschappij en welke tijd jullie gereisd hebben.

Met vriendelijke groet,

Evelyn

9.17. Campings voor grote gezinnen

Hallo,

Zoekt u in de Benelux een leuke camping waar je als gezin ook welkom ben, zonder allerlei voorwaarden: camping Val d'Or in Luxemburg. . Wij hebben daar een aantal jaren geleden met 9 mensen op één plek kunnen kamperen.

Vriendelijke groet, A. van Hartingsveldt

9.18. Goedkoop kamperen in Frankrijk

Wij gaan ieder jaar naar Frankrijk op vakantie. "Vroeger", toen er nog 2 inkomens waren, gingen we naar een vrij dure camping. Ik besloot verleden jaar echter om te stoppen met werken, dus werd het vakantiebudget ook lager. Toch wilden we wel graag minimaal 3 weken op vakantie. In de afgelopen winter heb ik dus allemaal goedkope campings aangeschreven voor foldermateriaal. Onder goedkoop versta ik dan dat een Forfait (2 p, electra, plaats, caravan en auto) maximaal 20 euro per dag mag zijn.

Wij hebben veel leuke info ontvangen. Omdat we vonden dat we dat niet voor onszelf mochten houden kunnen jullie dat ook bekijken op www.frankrijkgek.nl.

Wij weten in ieder geval al wel waar wij volgend jaar heen gaan. Voor de boodschappen ga ik gewoon naar de lidl en aldi, of naar de Ed en de Super-U, dan ben je net zoveel kwijt als thuis. Die kun je van te voren thuis opzoeken op je PC. Voor 3 weken kamperen was ik dit jaar euro 322,- per dag kwijt aan sta-geld. Het was een camping met zwembad in het zuiden van Frankrijk.

Carla

9.19. Lange autoreis kinderbezigheid

Wat onze kinderen destijds kleuk vonden is liedjes zingen. Wij namen toen nog cassettebandjes van kinderverhaaltjes en afwisselend liedjes, ze kenden ze zo ongeveer uit het hoofd denk ik maar vonden het altijd leuk, ook gekleurde auto's tellen hoeveel rode auto's of gele zie je. Heel simpel maar t werkte. Ook reisspelletjes zoals "wie ben ik".

Boodschappen, dat hangt ervan af waar je naar toe gaat. Is t daar duurder, of wat hebben ze er niet. Goedkope maaltijden, pannekoeken met appelschijven, vinden ook vriendjes op de camping vast lekker, voor de eerste dag macaroni kant en klaar meenemen, even opwarmen en snel klaar. Blikken maaltijdsoep zijn ook makkelijk. Let ook op t gewicht ivm je laadvermogen. Als je veel liters drank meeneemt bv. Wat zijn de speciale dingen van de plaats waar je heengaat? Is het fruit /groente. Vlees van prijs t zelfde? Kijk eens of er een aldi of lidl in de buurt is van je kampeeradres.

Verder veel plezier op vakantie Groet M-J

9.20. Re: lange autoreis

Hoi mj, wij gaan ook graag met de auto op vakantie. Wij nemen ook teken- en puzzelboekjes mee en ook inderdaad muziekbandjes. Sinds vorig jaar dvd aangeschaft en dat is echt een succes voor langere afstanden! Wel even voor moeten sparen, maar zeker de moeite waard!

Voor goedkope maaltijden: wij doen ook vaker barbequen met sausjes, stokbrood enz. Of lekker een eitje bakken of patatjes, meestal ook op de camping te krijgen, of lekker stokbrood met salade of fruit!

Verder allen een fijne vakantie alvast en veel kampeerplezier!

Susan.

9.21. Re: Weekend met 20 personen

Op www.rpholidays.nl vind je redelijk veel vakantieparken die ook bungalows tot 24 personen verhuren.

Je kunt ook kijken op www.grotevakantievillas.nl.

Roelie

9.22. Georganiseerde avontuurlijke rondreizen

Wat helemaal geweldig is voor gezinnen met kinderen zijn reizen met Djoser junior! Ze zijn gespecialiseerd in avontuurlijke rondreizen met kinderen. Voordeel is dat er alleen maar gezinnen met kinderen (ook kleine gezinnen natuurlijk) aan meedoen, je zit dus allemaal in hetzelfde schuitje! Groot nadeel is natuurlijk dat deze reizen erg duur zijn, sommige gezinnen sparen er jaren voor maar dan heb je ook een onvergetelijke ervaring!

groetjes Carolien

9.23. Betaalbare campings

Sinds twee jaar hebben wij een caravan, en via via hoorde ik van de NCC (Nederlandse Caravan Club, grijze mensen met een sticker van een klompje op de caravan) en dat de terreinen daarvan niet te duur zijn.

Inmiddels zijn wij lid en enthousiast, dat van die grijze mensen klopte ten dele; de gemiddelde leeftijd is vrij hoog. Maar de terreinen zijn simpel, ruim, kindvriendelijk en de sfeer heel plezierig en sociaal. De mensen maken graag contact, dat is zelfs verplicht(de eerste keer vond ik dat heel vreemd, maar ook dat bevalt goed). Er geldt een tarief (8.50 tot 12. 50 per nacht) per équipe. Het maakt daarbij niet uit met hoeveel je bent.

Ideaal voor grote gezinnen dus. Je moet alleen wel een caravan hebben, een bijzettentje is natuurlijk toegestaan. Hier kunnen de natuurkampeerterreinen, voor ons, niet tegenop!!

Robin

9.24. Betaalbare camping in Belgie

Hallo,

Mijn vrouw en ik zijn fervente kampeerders, zelf zouden we het liefst op een natuurterrein staan, maar onze (zeven!) kinderen geven de voorkeur aan wat meer vertier. Nu vond ik dat op animatiecampings er wel heel makkelijk heel veel gerekend word omdat het tegenwoordig normaal is dat je ook betaalt voor bijzettentjes (waarvan wij er vier hebben). Nu gaan we naar camping Colline de Rabais in Belgie: goed te betalen, zeker nu, want er is nu een actie dat je geen toeristenbelasting betaalt. Wij zijn nu veertig euro per nacht kwijt, inclusief electriciteite en alles. Ik vond het een schappelijke aanbod en wilde dat u niet onthouden!

Groetjes, Ed

9.25. Tips?

Help! Wij hebben een tweeling van 9 maanden en een peuter van twee jaar en een kind van 6 en zitten te twijfelen of we op vakantie gaan. We hebben kampeerervaring, alleen niet met 4 kinderen. Iemand een idee voor een leuk huisje of camping?

Waar ik vooral mee zit is onze peuter die overal in springt/ naar toe rent. Als manlief dan net met de oudste een wandelingetje maakt en ik die 2ling op mijn armen heb.... enfin, u snapt het al, ik maak me bij voorbaat al erg druk. Maar goed, man vraagt of ik dan de aankomende 4 jaar niet of vakantie wil, want die 2ling worden straks ook peuters! Tja, dat vond ik ook weer zo wat. Dus ja, als iemand iets weet waar ik met een gerust hart naar toe kan, dan ben ik zoooooooo geholpen!

Alvast bedankt, Tirza

9.26. Goedkoop caravannen in Nederland

Ik ben lid van de NCC Nederlandse caravanclubals je een caravan hebt kan ik je dit aanraden. Zeker met een groot gezin. Waarom? 26 terreinen in Nederland, goed en schoon sanitair, ruime plekken, vriendelijke sfeer. En natuurlijk; lage kosten. Hoe laag? € 8.50 tot € 10.50 per équipe (niet per persoon, als je kinderen maar inwonend zijn) max. twee bijzettentjes, dat weer wel.

Ik ben heel enthousiast over deze club. Op elk terrein is een vrijwilliger de beheerder voor het seizoen en dat merk je in positieve zin. Eenvoudige terreinen met vaak een binneruimte, boeken, spelletjes en kinderspeelgoed te leen. Omdat we allen eigenaar zijn (het is een vereniging) gaat men ook netjes om met alles.

Bezoek de site , of ncc via google) en ga eens kijken.


9.27. Kampeervoordeelkrant

Zie: Kampeervoordeelkrant

9.28. Vliegen met 5 kinderen?

Goedendag, wie heeft er een tip om met 5 kinderen (leeftijden van 4 tot 15) goedkoop te vliegen in zomervak 2011. Wie heeft ervaringen, tips om eea leuk te houden, dus niet te duur, maar wel geschikt voor kinderen van verschillende leeftijden. Spanje, Turkije enz. land maakt niet uit, als er maar zon is en mogelijkheid tot all inclusive. Zodat "moeders" ook een keer rust heeft en er geen boodschappen hoeven te worden gedaan en moet worden gekookt! Graag reakties

Cis

9.29. Ervaring en vraag

Hallo

nou, wij gaan voor het eerst "echt" op vakantie, we hebben al geslapen bij de boer, huisjes in nederland bezocht en gekampeerd. En nu gaan we (met huurbusje) naar frankrijk. Een huis voor 6 personen (kan net met 4 kids) en bij een meer met animatie geboekt in de laatste 2 weken van de vakantie noord, wat middenseizoen was in het zuiden van nederland, dus 700 euro bespaard :)

Zoek ook zo'n aanbieding, wij gaan naar: familiehuisjeinfrankrijk.nl en nu zoeken we nog een familie chambre d'hotes, voor 6 personen dus. Niet belachelijk duur en net onder Parijs, zodat we dat stuk al hebben gehad. Cartres, Orleans? Iemand goede tips?

Groet Diane

9.30. Familiekamers Prijsvrij.nl

Beste,

Ik heb een weblog geschreven over vakanties met grote gezinnen. Hierin heb ik gelijk een lijst gemaakt met favoriete hotels + familiekamers! Wellicht kan het jullie helpen voor een vakantie naar het buitenland met het vliegtuig.

Kijk voor de weblog op: bit.ly/Grote-Gezinnen-Vakanties.

Esther

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Vakantie ervaringen

 1. Ons verhaal
 2. Zo kan het ook
 3. Geen groot gezin, maar wel een vakantietip.
 4. Naar Frankrijk
 5. Inpakken en wegwezen
 6. De Reis
 7. Lekker weg... lang
 8. Buitenland niet altijd duurder
 9. Vakantie en uit eten
 10. Kamperen in Zuid-Frankrijk
 11. Vakantie 2001
 12. Dagje uit Malkenschoten
 13. Kortingen
 14. Korting
 15. Goedkope vakantie
 16. Goedkope vakantie, boot Zweden
 17. Campings voor grote gezinnen
 18. Goedkoop kamperen in Frankrijk
 19. Lange autoreis kinderbezigheid
 20. Re: lange autoreis
 21. Re: Weekend met 20 personen
 22. Georganiseerde avontuurlijke rondreizen
 23. Betaalbare campings
 24. Betaalbare camping in Belgie
 25. Tips?
 26. Goedkoop caravannen in Nederland
 27. Kampeervoordeelkrant
 28. Vliegen met 5 kinderen?
 29. Ervaring en vraag
 30. Familiekamers Prijsvrij.nl

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.