Groot Gezin
Vragen en antwoorden
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

59. Vragen over humanitas en gastgezin

Hallo,

Ik heb een vraagje betreffende ervaringen omtrent een gastgezin. Mijn vrouw heeft zich ingeschreven bij humanitas als gastgezin voor 1 à 2 dagen in de week voor 1 of 2 kindjes. Dit gesprek is positief gegaan en nu zoeken we mensen die al meer ervaringen hebben als gastgezin en eveneens werken via dit buro, zowel positief als negatief is welkom. Wij krijgen een meisje van 8 maanden binnenkort voor 2 dagen.

Groet Rene

Reactie voor op de website?

59.1. Gastouder via Humanitas

Hallo,

Ik ben al jaren gastouder via Humanitas en ook via een paar andere gastouderbureaus. Ik vind het prettiger dan zomaar via de krant bijvoorbeeld. Want je hebt toch meer rechten als gastouder en dat is heel prettig. Vaak behandelen vraagouders je namelijk als leuke "invaller" te pas en te onpas. Daar kun je nu afspraken over maken en die worden nageleefd volgens een contract. Mocht je meer willen weten, mag je me altijd persoonlijk mailen.

groetjes,

Reactie voor op de website?

59.2. Gastouder via humanitas

Beste rene,

Ook ik ben gastouder via Humanitas. Ik ben daar niet echt positief over. Zij hebben nog nooit geïnformeerd hoe het met mijn oppaskindjes gaat. En zij bieden verder niets. Ook niet naar de vraagouders toe. Zij betalen daar echter wel bijna 80 euro per maand voor. De enige reden dat wij dit zo voort zetten is, dat de vraagouders van de werkgevers en de belasting daar een deel van terug krijgen.

Succes An

Reactie voor op de website?

59.3. Gastouder via een andere Gastouderbureau

Toen onze 4de kind kwam was ik werkzaam als Groepsbegeleidster in een Jeugdgevangenis, ik heb bewust gekozen om ermee te stoppen om zo veel meer tijd en aandacht aan mijn eigen kinderen te geven en besteden, vooral het feit dat ik altijd een huisvrouw/moeder wilde zijn, maar tegelijkertijd wilde ik ook iets verdienen waar ik veel genoegen en plezier in heb.
Dus ben ik werkzaam al 11/2jr.werkzaam als Gastouder en de enige spijt die ik heb is dat ik niet eerder ermee ben begonnen. Het is leuk zowel voor mij, mijn eigen kinderen en man dat wanneer ze thuis komen ik er altijd voor ze ben met een heerlijke uitgebreide warme maaltijd en zonder stress van de diensten, hahaha.
Ik heb hele leuke vraagouders die ook heel blij zijn dat hun kinderen bij mij zijn. En op een gegeven moment heb je een band met de oppaskindjes zodat je ze niet meer als jouw oppas kindjes ziet maar als een deel van het gezin. Momenteel kan ik genieten in volle rust en in eigen tempo van mijn 5de zwangerschap waar ik in MIJN EIGEN tempo bepaal hoe ik dag bij dag werkt. Het Gastouderbureau waar ik ingeschreven sta houdt zeker om de 6mnd een evaluatie gesprek met beide partijen en ze waarderen hun gastouders heel erg veel.
Mariline

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Vragen over humanitas en gastgezin

  1. Gastouder via Humanitas
  2. Gastouder via humanitas
  3. Gastouder via een andere Gastouderbureau
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.