Groot Gezin
Vragen en antwoorden
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

83. Vriend is truckchauffeur

Mijn naam is Carine, zelf heb ik 2 kinderen, een zoon van 16 en een dochter van 18. Mijn vriend heet Ronny, hij heeft ook twee kinderen, een zoon van 16 en een dochter van 12. Om de veertien dagen komen zijn kinderen in het weekend naar ons toe, evenals de helft van iedere vakantie.

Mijn vraag is: Mijn vriend is truckchauffeur, dus door de week nooit thuis. Onder de vakanties komen zijn kinderen dus ook naar ons. Ze komen ook als Ronny moet werken. Nu gaan jullie misschien boos op mij zijn maar toch wil ik héééél graag jullie raad. Er is nooit aan mij gevraagd of ik het wel aankan met vier kinderen (pubers), als ik er tegen Ronny over begin zegt hij dat ik zijn kinderen niet accepteer!!

Mij begint het steeds meer en meer tegen te steken dat zijn kinderen komen, ook omdat mij niets gevraagd wordt, ook omdat ik het persoonlijk niet aankan met vier kinderen (had anders zelf wel 4 kinderen gezorgd). Ik heb drie jaar geleden een pijnlijke scheiding meegemaakt en daardoor sta ik psyschisch niet meer zo sterk in mijn schoenen, maar gelukkig is er stilletjes aan wat beterschap, maar 4 is mij echt te veel!! Mijn vriend kan ook onmogelijk verlof nemen tijdens de perioden dat zijn kinderen bij ons zijn (door de week, bij vakanties), hij kan ze ook niet meenemen trouwens dat willen zijn kinderen zelf ook niet!!

HELP wat moet ik doen????

Carine

Voor reacties, zie bij samengestelde gezinnen.

Reactie voor op de website?

83.1. @Carine

Hoi Carine

Lastige situatie. Ik zou het toch echt gaan bespreken met je man (zijn dit jullie echte namen? je bent ontzettend herkenbaar zo, denk om je privacy en die van je man).

Of misschien moet je eens met ex en vriend om tafel? Er moet een oplossing gezocht worden lijkt me. Wat vind je trouwens moeilijker aan 4 dan aan 2 kinderen? Mag je ze niet? Zijn ze lui?

Pien

Reactie voor op de website?

83.2. Stel je eigen grens

Hallo,

Ik vind dit niet kunnen. Jij hoeft niet als vanzelfsprekend voor zijn kinderen te zorgen! De rede is niet eens belangrijk. Het is niet altijd gemakkelijk om de kinderen van je vriend te accepteren en er mee om te gaan zoals je met je eigen kinderen doet. Dit is heel persoonlijk. Ik heb zelf een stiefzoon van 12 met autisme. Ik ben nu na 8 jaar helemaal gewend aan de situatie, maar kan me niet voorstellen dat zijn zoon in een vakantieweek komt, terwijl mijn man werkt. Kinderen komen toch voor hun vader?

Mijn man ervaart mijn kinderen als zijn eigen kinderen. Helaas ervaar ik zijn kind niet als mijn kind. Ik voel me daar wel eens schuldig over. Het is niet iets bewusts... Mijn man en ik hebben goede afspraken gemaakt, en daarmee loopt het goed. Het is ook niet dat ik nooit iets alleen met zijn zoon en mijn kinderen doe, maar niet een heel weekend of zelfs een week.

Mijn advies: bespreek het, en geef je grens aan!

Succes! Maris

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Vriend is truckchauffeur

  1. @Carine
  2. Stel je eigen grens
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.