Groot Gezin
Vragen en antwoorden
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

35. Ervaringen met kinderdagcentrum gevraagd

Ons zoontje Adriaan, net 3 geweest, gaat binnenkort 2 dagen per week naar een kinderdagcentrum vanwege achterstand in zijn ontwikkeling. Wie heeft hier ervaring mee opgedaan en wil dat met ons delen?

Rina

Reactie voor op de website?

35.1. Kinderdagcentrum

Hallo,

Onze jongste zoon van 2,5 jaar oud, gaat sinds zijn 2e verjaardag naar het KDC. Voor ons is het een tijdelijke oplossing om dat hij op de wachtlijst voor het medischkleuterdagverblijf staat. Onze ervaringen met het kdc zijn erg goed. Ze doen echt veel om de kinderen te stimuleren. Toen onze zoon pas naar het kdc ging, sprak hij 2 woordjes en was dus beslist achter in zijn spraak. Maar door onder andere jonge kinderen te zijn en door de stimulatie van spraak door zingen e.d. is hij qua spraak nu op het nivo van zijn leeftijd. Hij heeft in 5 maanden tijd dus zijn achterstand weg gewerkt, voornamelijk omdat zij zo veel aan stimulering doen.

Dus wat ons betreft niks als lof voor het KDC.

Hartelijke groeten, Lisa

Reactie voor op de website?

35.2. Ervaring kinderdagverblijf

Hallo, mijn dochter Marjolein heeft ook op het mediche kinderdagverblijf gezeten in Leiderdorp. Ik ben hier altijd prima begeleid, en vond dit erg prettig. Het lijkt heel eng in het begin, maar als de kinderen er eenmaal zitten hebben ze het prima naar hun zin. Marjolein is daarna op 5-jarige leeftijd toch naar de basisschool gegaan Dit gaat met extra begeleiding heel goed. Zij had achteraf een taal-spraakstoornis, ze haden een vermoeden dat ze autisme had, maar dat is gelukkig niet zo. Mijn zoon heeft er ook op gezeten en die krijgt wel autisme-onderzoeken. Het komt voor in mijn familie, maar die is wel naar speciaal onderwijs gegaan en het gaat prima. Dus ik hoop voor jullie dat het ook goed uitpakt.

Veel sucses ermee, groetjes Marianne

Reactie voor op de website?

35.3. Nog geen ervaring......

Hallo,

Mijn zoon (3e kind van vier kinderen) is nu 4,5 jaar. Pas toen hij vier werd is er begonnen met onderzoeken, ondanks dat ik al vanaf zijn geboorte bezig ben geweest verschillende instanties te overtuigen dat er iets met hem was. Hij is al vier jaar onhandelbaar en claimt alle aandacht op in het gezin. Nu moet ik ook nog vechten om hem ergens geplaatst te krijgen waar hij thuishoort.

Inmiddels is een ontwikkelingsachterstand vastgesteld van twee jaar en een IQ van 52, mede een angststoornis en waarschijnlijk een autistische aandoening. Hopelijk kan hij over een maand naar een observatiegroep wat een samenwerkingsverband is van het KDC en MKD in A'dam welke zes maanden gaat duren.

De kans is echter groot dat hij daarna naar een KDC zal moeten. Maar misschien is een MKD ook nog mogelijk. Hij moet in ieder geval ergens naar toe waar hij op de juiste manier benaderd wordt want momenteel op de basisschool gaat het voor hem niet meer, maar voor de leerkracht is het ook niet meer te doen.

Wie heeft er ervaring met een aanpak wat betreft zoeken naar de juise instelling en hoe weeg je belangen af en hoe pak je instanties aan (indicaties etc.)?

Linda

Reactie voor op de website?

35.4. Vragen / informatie

Onze dochter gaat sedert enkele jaren naar volle tevredenheid naar een KDC. Ze heeft het er reuze naar haar zin en ontwikkelt zich nog steeds. Keuzetraject kan lastig zijn evenals de papierwinkel mbt de indicatiestelling. Mocht iemand specifieke vragen hebben stuur dan maar een mailtje en dan beantwoord ik die graag.

Met vriendelijke groet, Robert

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Ervaringen met kinderdagcentrum gevraagd

  1. Kinderdagcentrum
  2. Ervaring kinderdagverblijf
  3. Nog geen ervaring......
  4. Vragen / informatie
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.