Groot Gezin
Vragen en antwoorden
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

48. Welke zuigfles is goed?

Ik zou graag reacties van mensen ontvangen over een zuigfles.Er zijn zoveel soorten dat wij niet weten welke we moeten aanschaffen. Graag hoop ik op een reactie.

Met vriendelijke groet Sandra

Reactie voor op de website?

48.1. Goede ervaring met avent zuigfles

Hallo Sandra,

Als moeder van vijf kleine ukkies, kan ik je het advies geven om de aventfles te gebruiken, om te beginnen met speen nr 1 en daarna 2 enz. De spenen van avent zijn bijna hetzelfde als een moederborst. We hebben veel flessen uitgeprobeerd en toen ik bij de drieling een borstkolf van avent kreeg, met daarbij de aventfles met speen, dronken ze gelijk goed. Nu nog krijgen ze pap uit de aventfles speen nr 5 en 4.

groetjes Henrieke

Reactie voor op de website?

48.2. Goede ervaringen met Avent

Beste Sandra,

Wij zijn heel tevreden over de flessen van Avent. Toevalig kocht ik destijds een kolfapparaat van Avent, waar (hoe slim) Aventflessen bij hoorden. Achteraf gezien een goede keus:

Let wel op: het zijn "dikke" flessen dus ze passen niet in iedere flessenwarmer (wel in die van .... juist, Avent zelf!)

Succes en groeten van Jeannette.

Reactie voor op de website?

48.3. Goede zuigfles

Dag Sandra,

Ik kan me volledig aansluiten bij de ervaringen van de andere twee ouders; ook wij vinden de Avent-fles prettig om te gebruiken. Dat geldt niet alleen om van borst op fles over te gaan; ik heb mijn drie kinderen bijna allemaal direkt flesvoeding gegeven. Het prettige van de Avent-fles vind ik vooral, dat de speen niet vacuum gezogen kan worden.

Verder is de wijde opening handig met vullen. Voor het opwarmen of meenemen van voeding in een thermo-houder kan je altijd een goedkope fles in 'normaal' formaat aanschaffen; even overgieten is zo gebeurd.

Succes ermee, Annita

Reactie voor op de website?

48.4. Zuigflessen

Ik gebruikte eerst de flessen van avent, door wat last van reflux moest ik overschakelen naar dikkere pap (nan ar 1). Aventspenen lukte niet meer! Aventspeen nr1 en 2 gaat niet en avent 3standen gaat te vlug. Heb dan dodi geprobeerd, baby wilde het niet. Ben dan difraxflessen met speen kers medium gaan gebruiken, en het lukt goed.

Kiki

Reactie voor op de website?

48.5. Prima flessen die van Avent

Ook ik zweer bij de flessen van Avent. Mijn oudeste had de Dodi fles, die waren op zich al prima hoor, maar met de jongste wilde ik andere flessen uitproberen en had zo'n complete set gekocht van Avent.

Ze heeft nooit last gehad van krampjes omdat ze niet vacuum zuigen, die van dodi wel. En ze zijn ook heel makkelijk schoon te maken door de brede hals. Ik ben nu zwanger van de derde en heb al een paar extra flessen van Avent aangeschaft!

Groeten Ilma

Reactie voor op de website?

48.6. Bortstvoeding in diepvrieszakjes

Wie heeft ervaring om afgekolfde borstvoeding in gewone reguliere diepvrieszakjes te bewaren? Avent heeft namelijk de zakjes uit het assortiment gehaald (commercieel oogpunt?) en heeft nu kunststofbekers in het assortiment welke maar max.4 maal gebruikt mogen worden.

Alvast hartelijk dank
groet, Ursula

Reactie voor op de website?

48.7. Borstvoeding in de diepvries

Hoi Ursula,

Mijn tweeling heeft bijna drie maanden in de couveuse gelegen. Als die tijd heb ik gekolfd en in de diepvries bewaard in kleine glazen potjes, met goed afsluitend deksel. Ik denk dat ik die potjes van het ziekenhuis kreeg. Maar je kan er toch kleine glazen potjes voor gebruiken van de olvarit of jampotjes? Zorg dat ze schoon en heel zijn en kook ze uit in een pan met water met een scheut azijn. Zorg dat ze niet te vol zijn (het zet uit bij bevriezen) en zet ze rechtop in de vriezer. Of koop een paar extra flessen, zodat je de speen er zo op kunt draaien, ook wel gemakkelijk.

Desiree

Reactie voor op de website?

48.8. IJsklontjes

Ik gebruik altijd van die siliconen ijsklontvormpjes. Daar giet ik de melk in die ik laat bevriezen en daarna stop ik ze in zakjes en kun je weer nieuwe melk in de vormpjes doen.

Groetjes Bianca

Reactie voor op de website?

48.9. Borstvoeding in diepvrieszakjes

Ik heb de borstvoeding voor het invriezen in diepvrieszakjes voor ijsklontjes gedaan. In het begin is het overgieten even lastig (ik heb een klein trechtertje gebruikt), maar dat went snel. En het is handig met ontdooien. Je neemt alleen de voeding die je nodig hebt.

Groetjes Monique

Reactie voor op de website?

48.10. Speen

Hallo,

Ik heb het probleem dat geen enkele speen lijkt te werken voor mijn zoontje van 2 maanden. Hij verslikt zich iedere keer en stikt er onderhand in. Ik heb echt bijna alle spenen wel gehad maar het lijkt of die gaatjes te groot blijven.

Weet iemand wat ik hier aan kan doen? Alvast bedankt.

Groetjes Samantha

Reactie voor op de website?

48.11. Reactie op 40.10 speen

Hoi,

Ik heb toen mijn zoontje geboren was via de kruidvat babydoos een avent fles gekregen, deze drinken heel rustig, (soms iets TE) misschien kan je dat eens proberen?

Gr. Sylvia

Reactie voor op de website?

48.12. Voor Ursula - Bewaarzakjes

Beste Ursula,

Ik gebruik steriele bewaarzakjes speciaal voor afgekolfde moedermelk. Die zakjes zijn te verkrijgen bij uw ziekenfonds, bij ons CM = Christelijke Mutualiteiten en de zakjes heten: Lansinoh. Kijk voor meer informatie op www.lansinoh.com.

Sofie-Rani

Reactie voor op de website?

48.13. Lansinoh tepel creme

Die lansinoh tepel creme die helpt echt niet bij, ik gebruik die al een tijdje, maar de pijn wordt er niet minder op? Weet iemand iets dat helpt tegen de pijn?

Senna

Reactie voor op de website?

48.14. Reactie lansinoh tepel creme

Hoi Senna,

Ik weet niet wat precies je klachten zijn, maar heb je toch geen spruuw?

groetjes Conja (moeder van bijna 4)

Reactie voor op de website?

48.15. Borstvoeding in diepvrieszakjes

Hoi Ursula,

Via-bekers, flesjes, ijsklontjesbakjes of zakjes.. That's the question. Ik wilde nog even reageren op het maar 4x kunnen gebruiken van de Avent Via-bekers. Die bekers zijn uiteindelijk goedkoper. Ik zag dat de zakjes tussen de 10 en 12 euro kosten per 20. Maar die zijn maar eenmalig te gebruiken. De viabekers kosten 15 euro per 10 en die zijn 4x te gebruiken. Dat scheelt toch wel.

Jammer dat je niet kun zien hoe oud deze berichten zijn trouwens.

Groetjes, Sylvia

Reactie voor op de website?

48.16. Lansinoh tepelcreme

Hoi Senna, ik heb geen ervaring met de creme van Lansinoh. Maar ik gebruikte 2x daags Bepanthen (eigenlijk zo minimaal mogelijk, van de creme worden je tepels zacht en dat werkt averechts) en bij elke voeding een druppel melk op de tepels. Bij mij hielp het goed. Maar ik moet zeggen, het voeden is toch zeker tot 6 weken niet helemaal pijnloos geweest. Niet wegens kloven of spruw, maar volgens mij omdat het zo lang duurde bij mij voordat mijn tepels echt 'gehard' waren zegmaar door het zuigen. En het de toeschietreflex is nog steeds niet helemaal pijnloos. Maar dat zal ook wel zo blijven denk ik.

Groetjes, Sylvia

Reactie voor op de website?

48.17. Borstvoeding in diepvrieszakjes

Hallo,

Ik had de allergoedkoopste zuigfles met de goedkoopste spenen. Ik had 3 flessen en ongeveer 5 spenen. Een fles gebruikte ik altijd om te voeden en de spenen gebruikte ik doorelkaar. De ervaring leert (gezien bij familieleden) dat de speen op het laatst eigen wordt en het meer moeite kost om een nieuwe speen aan te wennen. Dus hadden wij meer spenen, zodat als er een kapot ging het niet gelijk een probleem is.

De andere twee flessen gebruikte ik voor de medela kolf. Na het kolfen deden we de voeding in kleine diepvriesbakjes (200ml) en gelijk de vriezer in. De volgende dag waren het mooie klompjes en kwamen deze in boterhamzakjes in de diepvries, voorzien van datum. Dit is veel goedkoper dan de officiele zakjes en bakjes. Goeie bak jes gaan erg lang mee. En kun je uitkoken.

Als wij dan een keer melk nodig hadden, of de oppas haalden we de hoeveelheid uit de vriezer die we nodig hadden.

groeten Hiltsje

Reactie voor op de website?

48.18. Steriel maken van zuigflessen

Dag,

mijn sterilisator van 20 jaar terug heeft nu zijn geest gegeven. Mijn dochter heeft nu een zoontje van 3 maand oud. De flessen worden nu steriel gemaakt op de oude manier (met azijn koken). Maar ik zou graag willen weten: tot welke leeftijd van het kind moeten de flessen gesteriliseerd worden (dat is me ontgaan)? Ik hoop op een antwoord van de een of andere moeder.

dank bij voorbaat

Annick

Reactie voor op de website?

48.19. Reactie voor Annick

Ik heb niet echt een antwoord maar ik vraag me af waarvoor de flessen met azijn gekookt worden? Ik heb zelf altijd mijn flessen gewoon in water uitgekookt, heb er nog nooit van gehoord dat je er azijn bij moest doen.

Grevengoed

Reactie voor op de website?

48.20. Ik geef geen vitamine D meer

Mijn zoontje is bijna 5 maanden en ik geef borstvoeding. Van het consultatiebureau moet ik nog steeds vitamine D geven. Ik zou graag reactie's horen van andere ouders. Wie heeft er nog meer ervaringen met het niet geven van vitamine D? En is het echt erg om vitamine D niet te geven? Wie wil zijn/haar ervaring delen met mij. Ik geef het sinds twee maanden niet meer en het bureau maakt er een beetje drama van, ik hoor graag wat andere vinden.

Bedankt, Marianne

Reactie voor op de website?

48.21. Ik ook niet

Ik geef ook geen vit.D we komen elke dag minimaal een half uur buiten dus naar mijn menig is het ook niet nodig. Als je veel binnenzit met je kind en alleen van huis naar de auto loopt zou ik het wel aanraden om het wel te gebruiken.

groetjes Conny (moeder van 4)

Reactie voor op de website?

48.22. Stefan Kleintjes

Hoi,

Stefan Kleintjes, mijn goeroe op het gebied van borstvoeding en bijvoeding, adviseert geen vitamine D te geven. Zolang kinderen een beetje zonlicht krijgen, maakt het lichaam het zelf voldoende aan.

Ik weet niet precies meer waar het staat op de website ( www.borstvoeding.com), maar wel dat het er staat.

Met vriendelijke groet, Annemieke van Willigenburg

Reactie voor op de website?

48.23. Wel vit D

Hoi

het is anders niet genoeg een half uur buiten en helemaal niet hier de zon is niet sterk genoeg! Mijn zoontje heeft wat "afwijkingen" in de bouw van zijn ribben en dat komt door vit D tekort. Hij heeft ze wel altijd braaf gehad maar op dit moment is zelfs de dosis die ze aanraden verdubbeld! Waarom zou je het niet doen? De botten kinderen hebben het nodig!

Bianca

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Welke zuigfles is goed?

 1. Goede ervaring met avent zuigfles
 2. Goede ervaringen met Avent
 3. Goede zuigfles
 4. Zuigflessen
 5. Prima flessen die van Avent
 6. Bortstvoeding in diepvrieszakjes
 7. Borstvoeding in de diepvries
 8. IJsklontjes
 9. Borstvoeding in diepvrieszakjes
 10. Speen
 11. Reactie op 40.10 speen
 12. Voor Ursula - Bewaarzakjes
 13. Lansinoh tepel creme
 14. Reactie lansinoh tepel creme
 15. Borstvoeding in diepvrieszakjes
 16. Lansinoh tepelcreme
 17. Borstvoeding in diepvrieszakjes
 18. Steriel maken van zuigflessen
 19. Reactie voor Annick
 20. Ik geef geen vitamine D meer
 21. Ik ook niet
 22. Stefan Kleintjes
 23. Wel vit D

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.