Groot Gezin
Vragen en antwoorden
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

43. Kinderfeest in kraamtijd?

Help, help,

Ik ben moeder van 3 kinderen (7jr, 5jr en 11mnd). Wij verwachten 12 september onze vierde. Nu wil het geval dat de oudste twee op 23 sept. en 3 okt. jarig zijn. Het zou dus heel goed kunnen dat die verjaardag van 23 sep. in de kraamtijd of net erna valt (of juist nog vlak ervoor).

Hoe gaan wij dit oplossen, want onze kinderen willen heel graag een kinderfeestje en ik doe dat normaal altijd gewoon zelf thuis met spelletjes en een cake versieren enz. Maar nu zal dat lastig worden. Heeft iemand dit ook eens gehad en hoe heb je dat opgelost?

Te lang na de verjaardagen feestjes vieren vind ik niet zo'n goed plan, want de rest van de familie is in november jarig en daarna heb je toch alweer de drukte van sinterklaas e.d.

ik hoop dat iemand een fantastische tip heeft!

Margriet

Reactie voor op de website?

43.1. Kinderfeest in de kraamtijd...

Hoi!

Jeetje... moeilijke vraag! Onze kinderen zijn ook kort na elkaar jarig, toen onze jongste (4e) werd geboren (bijna 2 weken na de uitgerekende datum), werd onze oudste 3 dagen later 5 jaar. Wij hebben toen besloten om het feestje net na de kraamtijd te vieren. We hebben toen op de dag van zijn verjaardag de kaartjes laten uitdelen voor 2 weken later (het feestje dus). Het was wel erg druk, maar ik had voor goede hulp gezorgd (wij vieren het ook altijd thuis) en wel mijn schoonmoeder (die kleuterjuf was toen!) We hadden ook maar 5 kindjes uitgenodigd. En de tijd zo proberen te plannen dat de baby net van te voren kon eten en net erna (feestjes duren hier ongeveer 2 1/2 uur). Het verliep allemaal heel goed. De baby heeft toen zelf een tijdje in de box liggen slapen, ging allemaal prima!

Oh ja, het 3e kindje (toen net een jaar) heeft tijdens het feestje zijn middagdutje gedaan, scheelde weer in de drukte! :-)) Maar de beste tip die ik je geven kan is denk ik om het zo te regelen als je gevoel het ingeeft! Want echt, de kinderen op het feestje vermaken zich toch wel, al zou je wat minder spelletjes doen en wat meer "vrij-spelen" inlassen! En, maak het feestje niet te lang, dan blijft het ook voor jezelf leuk! Dan maar een keertje NIET mee laten eten, maar voor het eten laten ophalen. (Ik doe dat trouwens al jaren zo! Maar dat heeft als oorzaak dat 2 van onze kinderen een vriendje/vriendin met coliaki hebben, en het dan haast niet te doen is!)

Ik hoop dat je hier iets aan hebt!

Groetjes Sonja

Reactie voor op de website?

43.2. Ja gewoon

Hoi,

Dat is een moeilijke vraag, mijn kinderen (Jordan 9, Vilea 6, Ketre 3, Dilhen 2 en Bart 11 maan.) zijn ook allemaal in de maand december jarig. We kunnen dat natuurlijk ook niet allemaal in die zelfde maand vieren want er zit ook nog sinterklaas in en kerst komt eraan. Dus wij hebben de verjaardagen gesplitst.

Maar nu hebben we ontdekt dat ik in december een zesde kind erbij krijg en dan moet ik ook kinderfeestjes houden van Vilea en Jordan maar nu houd ik die kinderfeestjes na de kraamtijd.

groetjes Sanne
ik steun je

Reactie voor op de website?

43.3. Er is toch ook nog een vader

Wij hebben hetzelfde meegemaakt. In april al weer 5 jaar geleden. Ik ben bevallen op 12 april 3 weken te vroeg en lag nog in het ziekenhuis toen 2 dagen later het kinderfeestje van mijn zoon die toen 7 werd gewoon door ging. Zijn vader is met behulp van familie en vrienden gewoon het feestje gaan vieren en ik moet zeggen ik had het niet beter gedaan. De kinderen waren heel enthousiast dat er nu eens mannen waren die alles verzorgden. Zij kunnen meer dan wij denken, als we het maar toelaten. Veel succes.

Deborah

Reactie voor op de website?

43.4. Kinderfeest in kraamtijd

Dag Deborah,

Wij hadden vorig jaar hetzelfde probleem, onze oudste dochter was jarig toen onze jongste 3 weken was (de vierde in de rij). Onze dochter werd 6 jaar en we hebben haar een slaapfeestje laten geven. Om 6 uur 's avonds kwamen er 3 vriendinnen, ze hebben zelf pizza gemaakt, met zijn allen in de badkuip, in plaats van een snoepzakje kregen ze allemaal eenzelfde pyama, wat ze geweldig vonden, om half acht lagen ze in bed, en hebben ze nog een uur mogen kletsen. Daarna waren ze zo vertrokken. De volgende ochtend een ontbijtje, en ze werden weer opgehaald. Mijn dochter vond het geweldig, en ik vond het beter te doen dan een middagje spelletjes doen.

Succes!!
Groeten Shirley

Reactie voor op de website?

43.5. Ook help

Ik was toevallig 12 maart uitgerekend, en ben nu dus 1 dag overtijd van ons vierde kindje. Zaterdag is mijn dochters feestje en ik heb behoorlijk veel stress bij het idee dat ik dan moet gaan bevallen of net bevallen ben. We hebben voor nu afgesproken dat we het 's middags tussen 2 en 4 vieren. Later is idd voor een kind geen optie, en overslaan al helemaal niet. Wel besloten dat ik dan hoe dan ook boven ben als beebje er al wel is, en ik ook geen geloop naar boven wil hebben. Puur verjaardag, en geen kraamvisite die dan handig denkt te koppelen. Erg lastig lijkt me, maar zo willen we het graag. Succes!

Missy

Reactie voor op de website?

43.6. Re: ook help

Hoi Missy,

toevallig heb ik dit dit jaar ook mee gemaakt. Mijn oudste zoon werd op 21 januari 8 jaar, terwijl ik 24 januari uitgerekent was van de 4e. Wij hebben gekozen voor dat hij eerder zijn kinderfeestje vierde, en ook eerder het feestje voor de familie. Mijn zoon heeft ADHD, en dus erg gevoelig voor veranderingen. We hebben dit rustig aan hem uitgelegd, hij snapte het, en had er echt geen probleem mee dat hij niet op de dag zelf zijn feestje had. Op de dag zelf heeft hij nog een klein kadootje gehad. Als het er voor gevierd kan worden, denk ik ook dat het er na gevierd kan worden.

Ik weet niet hoe oud je dochter wordt? Uiteindelijk is mijn dochtertje pas op 2 februari gekomen, een dag voor mijn eigen verjaardag! Alvast gefeliciteerd, en succes met bevallen!

Groetjes, Marieke

Reactie voor op de website?

43.7. Gewoon even uitstellen

Wij hebben het hier ook meegemaakt dat de kinderverjaardag vlakbij de uitgerekende datum viel. De oudste was 1 week voor mijn uitgerekende datum jarig. Zij zou 5 worden en de 4de was op komst. Dus we hadden ook nog 2 peuters. Een verjaardagspartijtje zag ik zelf niet zitten. We hebben haar toen al best vroeg verteld dat ze echt wel een feestje zou krijgen alleen wat later. Uiteindelijk was onze baby een week of 6 voor we het feestje vierden. Als je je kind voorbereid accepteren ze heel veel hoor.

Toen nummer 5 op komst was. Was ongeveer 2 weken na de uitgerekende datum een van de kinderen jarig. Hij werd toen 5. Uiteindelijk kwam de baby wat later. Ongeveer een week voor zijn verjaardag. Toen hebben we zijn verjaardag ook gewoon een poosje uitgesteld. Zijn zus haar verjaardag, die een maand daarna jarig was, ook een poosje later.

Ik zag het zelf niet zitten met een risje kinderen ze zoet te houden en een heel jonge baby met BV. Liever dan een paar weken later. Kinderen snappen dat best.

Gerien

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Kinderfeest in kraamtijd?

  1. Kinderfeest in de kraamtijd...
  2. Ja gewoon
  3. Er is toch ook nog een vader
  4. Kinderfeest in kraamtijd
  5. Ook help
  6. Re: ook help
  7. Gewoon even uitstellen
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.