Groot Gezin
Vragen en antwoorden
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

122. Help ik ben egoistisch

Ik ben Gerry (32) en moeder van 5 jarige dochter. Dolgraag had ik een groter gezin gehad maar door ernstige complicaties bij de bevalling is dit niet meer mogelijk. Niet iedereen hoeft dit te weten. Maar dagelijks wordt mij gevraagd of er nog een tweede kindje aan zit te komen. Als ik met nee antwoord moet ik mezelf echt hevig verdedigen. Ik ben egoistisch, denk niet aan mijn dochter, stel dat haar iets overkomt dan ben ik geen moeder meer?? (ik ben en blijf een moeder.

Wat kan ik antwoorden zonder dat ik mezelf telkens moet verdedigen? Ik weiger om iedereen te vertellen hoe het echt in elkaar zit.

Gerry

Reactie voor op de website?

122.1. Hoeft ook niet

Hoi Gerry,

Misschien hoef je het ook niet te vertellen, maar zou je kunnen zeggen dat er "iets zeer persoonlijks" speelt? Je liegt dan niet maar hoeft ook verder niets uit te leggen denk ik.

succes Willeke

Reactie voor op de website?

122.2. Je bent niet egoistich

Beste Gerrie,

Je kan ook gewoon toch zeggen dat jullie besloten hebben om het lekker bij 1 te houden.

Kort maar krachtig.

Groetjes, Bianca

Reactie voor op de website?

122.3. Je bent niemand een verklaring schuldig

Hoi, toen ik dit berichtje las dacht ik meteen hier wil ik op reageren. Veel mensen leggen misschien onbedoeld een soort druk op je zodat jij het gevoel krijgt dat je inderdaad egoistisch bent. Ik vind juist van niet. Ik vind dan ook dat je ten allen tijden bij je zelf moet blijven. Ik heb ook een zoon en hij heeft geen broertjes en zusjes. Hij is er niet minder om en hij heeft zat vriendjes en vriendinnetjes waar hij mee kan spelen. En tenslotte ben je niemand een verklaring verschuldigd. Dat je dat maar even goed in je oren knoopt. Goed?

groetjes van Elviera

Reactie voor op de website?

122.4. Ben ik egoistisch

Beste Gerrie

Vreselijk dat mensen dit tegen je zeggen.Wie zeggen dit soort dingen tegen jou,zijn het echt vrienden of vage bekenden (bij school).Ik zou gewoon weglopen en er niet op reageren,voelen ze zelf wel dat ze te ver zijn gegaan. Wij hebben vijf kinderen en ik krijg regelmatig te horen van vooral moeders die maar een kind hebben dat ze ook wel graag een groot gezin zouden willen hebben maar dan hoor ik vaak van hen waarom dit niet gelukt is. Ik leef erg met jou en andere vrouwen mee die dit overkomt.

Jessica

Reactie voor op de website?

122.5. Ben ik egoistisch

Mijn man heeft wel kinderen, ikzelf niet en ook samen is ons gezin niet uitgebreid. Met de jongste dochter hebben we een goede band, de oudste heeft een leeftijd waardoor dat allemaal wat lastiger is. Gezien mijn leeftijd (33) krijg ik ook vaak de vraag of het niet eens tijd wordt voor kinderen van mezelf (zoals mensen dat zo subtiel vragen). Ik antwoord dan dat er toch al twee rondlopen die ook bij ons horen, ook al wonen ze niet bij ons maar bij hun moeder. Het levert vreemde blikken op maar meestal durven mensen niet echt verder te vragen. Ik vind het belangrijk er ook voor zijn dochters te zijn. Want biologisch of niet, je maakt je net zo goed zorgen als het een keer minder goed met ze gaat (ziek, pesten op school, dat soort dingen) en je hoopt net zo goed dat ze toegelaten worden voor die ene opleiding en ook ik ben trots als de oudste haar eindexamen met goede cijfers heeft gehaald.

Ik denk niet dat we, schrijfsters/schrijvers van deze stukjes, egoistisch zijn, alleen omdat we dat willen doen wat wij denken dat ook goed is voor de kinderen. En dan maakt het niet uit of je een kindje hebt of 6.

Bonny

Reactie voor op de website?

122.6. help

Reactie op Help!

wij hebben 7 kinderen, moeten rond komen met 1650 euro en het lukt tot nu toe,

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Help ik ben egoistisch

  1. Hoeft ook niet
  2. Je bent niet egoistich
  3. Je bent niemand een verklaring schuldig
  4. Ben ik egoistisch
  5. Ben ik egoistisch
  6. help
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.