Groot Gezin
Vragen en antwoorden
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

8. Help!

Ik ben er vanochtend achtergekomen dat ik, ondanks een Mirenaspiraal, zwanger ben van mijn vierde kindje. We wilden wel een vierde, maar nu nog even niet en praktisch/financieel gezien komt dit nu ECHT superslecht uit. Mijn man wil dan ook dat ik het weg laat halen......

Ik heb gezegd dat ik dat niet ga doen, enkel omdat het nu slecht uitkomt. Als het misgaat bij het verwijderen van de spiraal of 'gewoon' een miskraam (kans 80%!!), dan is het anders, maar ik ga niet moedwillig dit kindje aborteren.

Feit is echter wel dat ik het ook niet helemaal helder zie en wel een beetje hulp kan gebruiken. We hebben een huis met 'maar' drie slaapkamers, waar leggen we dit kindje neer?? We hebben een 'simpele' stationwagen, waar haal ik een 7zitter vandaan? Ik heb net een nieuwe baan, wat nou als ik mijn werk verlies?? We hebben een netto-inkomen van zo'n 3125 euro per maand (excl. toeslagen enz) en ongeveer 2300 euro aan vaste lasten, wat denken jullie, krijgen wij met dat geld vier kindjes groot???

HELP alsjeblieft, ik zal mijn man toch moeten overtuigen!! Alvast bedankt..

Groetjes Esther

Reactie voor op de website?

8.1. Maar natuurlijk kunnen jullie dat. (HELP)

Mijn reactie op 'HELP'

Hallo Esther,

Ik las jou verhaal over 'HELP'. En ik bewonder jou voor het niet meteen willen aborteren van je kindje.

Ikzelf een moeder van 4 zonder auto met 1000 euro p.m heb ook een kindje laten aborteren op jongere leeftijd. En ben er nog steeds niet overheen.

- 3 kamers is te doen. Plaats na een tijdje een stapelbed. Heb ik ook. Mijn 4e kindje sliep in mijn kamer in haar eigen wiegje. En later bij mijn andere kindje. Dat was vroeger de normaalste zaak. Nu daags denken we aan luxe.

- Met dat geld kun je makkelijk rond komen. Ik heb maar 150 voor de hele maand.

- Ik heb geen auto, ik moet lopen of op de fiets. En als we een ritje maken dan is het met de bus of trein.

Ja het brengt wat extra stress met zich mee, maar het is echt te doen.

En sorry, maar mannen hebben makkelijk kletsen over een vrouw en haar lichaam. Zij zouden de procedure niet willen doen, geloof mij. Het is het ergste wat mij ooit is overkomen. En ik ken er meer die er het zelfde over denken.

Maar als jij zelf er vrede mee hebt, dan is dat geheel jou keuze.

Veel succes Esther.

Reactie voor op de website?

8.2. pdd-nos en zo

Ik zoek iemand (m/v) die er alleen voorstaat met vier kids (o.i.d.) waarvan er twee of meer een stoornis binnen het autistisch spectrum hebben. Als je gelovig bent is dat helemaal een voordeel. Het lijkt me fijn ervaringen uit te wisselen ons hart eens uit te storten en elkaar op te beuren. Ik ben van mezelf een onverbeterlijke optimist;-) maar mis toch wel iemand die kan begrijpen hoe mijn dagelijkse praktijk er uit ziet. Iedereen in mijn omgeving doet z'n best het te begrijpen maar alleen profs snappen het. Ik zoek een ervaringsdeskundige, al of niet in het beginstadium. Lijkt het je wat mail me dan.

Reactie voor op de website?

8.3. Norm huishoud en kleedgeld

Hallo,

Wie kan mij vertellen wat de norm voor huishoud en kleedgeld is? Wat mag ik daar voor per maand berekenen? Ben alleenstaand en boven de 18.

Groet Coos

Reactie voor op de website?

8.4. Norm voor Coos

Hoewel ik het grappig vind dat je deze vraag stelt op een site voor grote gezinnen wil ik je toch mijn 'norm'meegeven. Ik reken met vijf personen zo'n 11 euro per dag voor eten en drinken en persoonlijke verzorging. Als je alleen voor jezelf moet koken zul je in verhouding wel wat duurder uit zijn. Het ligt er ook aan wat je te besteden hebt. Heb je al je andere financien wel op orde.

Ik maak elke maand een schemaatje met eerst de vaste lasten(huur en zo). Dan doe ik de reserveringen. Dat is voor onverwachte kosten zoals reparaties en voor rekeningen die je maar eens per kwartaal krijgt of eens per jaar. Omrekenen naar een maand dus delen door drie of in geval van jaar door 12.Heb je nooit een probleem met grote rekeningen in eens.Ook reserveer ik wat voor als de jaarafrekeningen van gas en licht en zo tegenvallen en ik bij moet betalen.

Dan blijft er in mijn geval nog wat over en dat verdeel ik over hhg(huishoudgeld) en kleedgeld en voor uitjes en extra's. Ik hoop dat ik je wat verder heb geholpen.

Groetjes Alice

Reactie voor op de website?

8.5. We kunnen altijd nog een pasje terug zetten

Je kan de kinderen bij elkaar op de kamer liggen. Eerst neem je de baby bij jullie op de kamer, en daarna kan hij zij bij een broertje of zusje. Zo hebben wij dat ook gedaan, nu slaapt ze alleen op een kamer, daar wij 3 jongens hebben en 1 meid. De oudste zoon en de derde zoon slapen op 1 kamer bijelkaar.

En wat de auto betreft, ik weet niet hoe oud jullie auto is, maar kun je hem niet ruilen voor hetzelfde bedrag terug. Dan hoef je er geen geld bij te doen. Als je dan ook een auto krijgt die 1 of 2 jaar ouder is dan wat je nu hebt.

En de rest heb je toch een beetje zelf in de hand. Kleren kun je ook leuke kopen bij de minder dure winkels. Hoeft toch geen merkkleding te zijn. Die broek met een merk op gaat net zo goed stuk als die broek zonder merk. En 2 keer per jaar op vakantie gaan, is toch eigenlijk ook overbodig.

Wij gaan nooit op vakantie, ja weleens 24 uur. Geniet van je kinderen en denk geld maakt niet gelukkig, gezondheid wel.

moeder van 4

Reactie voor op de website?

8.6. MCCD: wie kan mij vertellen wat het inhoudt?

hoi,

Bij mijn dochter komt er nu naar boven dat ze misschien mcdd heeft. Ze word volgende week getest. Alleen wat houdt dat mcdd precies in? In het doen en laten van het kind en de dagelijkse gang van zaken.

groetjes Stefanie

Reactie voor op de website?

8.7. Multiple Complex Developmental Disorder

MCDD - Multiple Complex Developmental Disorder houdt in:
    ontwikkelingsstoornis waarbij kinderen moeite hebben hun emoties in toom te houden, moeite hebben met het verschil tussen fantasie en werkelijkheid en zich niet kunnen verplaatsen in anderen; variant van PDD-NOS en autisme.
Zie ook: Landelijke Oudervereniging Balans

Reactie voor op de website?

8.8. Zwanger na sterilisatie

Reactie op Help!

Hallo tamara,

Ik lees net dat je ondanks na sterilisatie toch zwanger bent geworden, ons is dit ook overkomen. En we weten niet wat we moeten doen. Mag ik vragen wat jullie doen?

Groet rachel

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Help!

  1. Maar natuurlijk kunnen jullie dat. (HELP)
  2. pdd-nos en zo
  3. Norm huishoud en kleedgeld
  4. Norm voor Coos
  5. We kunnen altijd nog een pasje terug zetten
  6. MCCD: wie kan mij vertellen wat het inhoudt?
  7. Multiple Complex Developmental Disorder
  8. Zwanger na sterilisatie
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.