Groot Gezin
Vragen en antwoorden
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

25. Zwangerschapstest doet het niet

Hallo,

Ik ben een vrouw van 30 met een zoontje van 19 maanden, ik probeer nu weer zwanger te worden.

Doordat ik fybromyalgie heb, doen de zwangerschapstesten het niet, ik heb geen hoge concentratie van HCG in mijn urine.

Van mijn zoontje ben ik na lange tijd niet ongesteld te zijn geweest naar een gynecoloog geweest, toen bleek ik dus al 7 a 8 weken zwanger te zijn. Nu ben ik al weer bijna 2 weken overtijd.

Wie heeft dit ook? Hoe ga jij hier mee om? Heeft iemand tips? Ik vind dit best moeilijk, je weet immers niet waar je aan toe bent. Ik ben ook nog maar net gestopt met de pil, als ik wel zwanger blijk te zijn, dan was ik dat al na 2 weken nadat ik gestopt ben met de pil. Met mijn zoontje was ik ook al binnen een maand zwanger.

Reactie voor op de website?

25.1. Voor Nathalie

Dat hoeft niet hoor je kunt met 6 weken zwangerschap al een echo laten maken bij je verloskundige of bij je gynacoloog. Vraag het je huisarts maar eens. Ze kunnen dan zien of er een vruchtje zit. Een kennis van mij had dat ook. Ik denk dat dat in jouw situatie geen probleem is en dat je er zo heen mag.

Groetjes Tanja

Reactie voor op de website?

25.2. Zwangerschapstest

Oh dit is eng om te lezen. Ik ben 22 jaar en heb ook fibromyalgie (komt bij mij door mijn te langzaam werkende schildklier: hypothyreoïdie). Ik ben altijd bang dat mijn pil niet goed wordt opgenomen en doe regelmatig zwangerschaptestjes. Ik ben nog lang niet toe aan een kind en wil dan ook niet zwanger worden. Condooms gebruiken werkt moeilijk.

Maar als het echt zo is dat je niet merkt dat je zwanger bent. Hoe kom je er dan achter zelf (zonder naar een dokter te gaan)?

En is dat bewezen dat mensen met fibromyalgie te weinig HCG in hun urine hebben? Waar kan ik dat terug vinden?

Reactie voor op de website?

25.3. Heb jij fibromyalgie in erge mate dan?

Ik ben al jaren afgekeurd, kan niet fietsen of einden lopen. Waarom ben je bang dat de pil niet goed werkt? Voor 99% werkt de pil, je hebt dus maar een hele kleine kans dat je zwanger wordt als je de pil gebruikt.

Op je vraag of het gebleken is of HCG echt in mindere mate voorkomt bij mensen met fibromyalgie kan ik je alleen vertellen dat ik dit weet van de gynaecoloog. Ik wist gewoon zeker dat ik zwanger was, omdat ik normaal een regelmatige cyclus heb. Maar de zwangerschapstesten deden het niet, via een inwendige echo kwamen ze er achter dat ik al 7 a 8 weken zwanger was. Later heb ik het nagevraagd bij de huisarts en die zei ook dat het kon komen dat wij een lagere HCG concentratie hebben. En hoe je dan erachter komt of je wel zwanger bent, ik vind ik moeilijk om antwoord op te geven, ik was bewust gestopt met de pil, dus toen mijn menstruatie uitbleef, wist ik het gelijk.

En denk dat je niet al te bang moet zijn dat je zo maar zwanger zult worden. Het is gewoon wel zo, als je fibromyalgie in een erge mate hebt, je in het begin weinig van de zwangerschap voelt, want immers zeg nu zelf, wij hebben toch al zoveel klachten, als je dan eens niet lekker wordt, ja dan kan het ook van de fibromyalgie liggen. Ben je langer zwanger, ja dan komt de misselijkheid om de hoek kijken, maar ja dan ben je al te laat om in te grijpen, om het weg te laten halen bedoel ik.

Ik weet dat je er nu nog niet aan toe bent om zwanger te worden. Maar ik wil je wel graag een tip meegeven die ik van een professor heb gekregen in een academisch ziekenhuis. Bijna iedere vrouw slikt foliumzuur, sommige netjes drie maand voordat ze zwanger willen worden, anderen als ze stoppen met de pil. Mij werd de tip gegeven om 6 maanden foliumzuur te gebruiken alvorens ik met de pil zou stoppen. Dit omdat wij ook veel minder, bijna nihil, aan foliumzuur in ons lichaam hebben. Een gezond iemand heeft wel het nodige foliumzuur in zijn lichaam, dus hoeft veel minder te slikken. Als je foliumzuur slikt, dan heb je mindere kans op bepaalde afwijkingen. Dus je hoeft er nu nog niks mee, maar denk hier maar eens aan als je er wel aan toe bent.

Ik kan je op dit moment niet echt geruststellen ben ik bang, ik ga mijn best doen om eens te kijken in mijn materiaal of ik iets voor je kan vinden.

Laat mij even weten of je fibromyalgie in erge mate hebt.

Ik zal eens zoeken voor je.

Ik vind het wel heel knap van je dat je zo goed oplet zodat je niet zwanger wordt, er zijn ook mensen die er heel makkelijk overdenken en dan voor een abortus kiezen, of zoals ik iemand ken, het kindje ter adoptie heeft afgestaan. Goed hoor van je!

groetjes, Nathalie

Reactie voor op de website?

25.4. Fibromyalgie

Hallo Nathalie,

Bedankt voor je uitgebreide berichtje.

Ik zit ongeveer een jaar in de WAJONG (WAO voor jongeren), al heb ik al wel veel jaren lichamelijke klachten/ziektes.

Ik heb fibromyalgie in erge mate (het begon in mijn puberteit met mijn knieën en nu is het uitgebreid, dus alles doet pijn, van top tot teen, pijnstillers werken nauwelijks, ik slik tramagetic 200, welke jij?). Mijn (nieuwe) arts zegt dat ik fibromyalgie heb door mijn te langzaam werkende schildklier, die echt al jaaaaaren te langzaam werkt en dit nooit goed is behandeld. Er is altijd maar mee aan gekloot zal ik maar zeggen.

Kan het niet zo zijn dat jouw fibromyalgie van de schildklier (hypothyreoïdie) afkomt? Meer info over de schildklier: www.hypomaarniethappy.nl/

Ik ben bang dat de pil niet goed werkt omdat ik de ziekte van Crohn heb, ME, fibromyalgie en ook hypothyreoïdie. De ziekte van Crohn heeft te maken met je darmen en daar wordt (in theorie) blijkbaar de pil in opgenomen dus als dat zo ook in de praktijk is, dan wordt de pil minder goed opgenomen bij mij in vergelijking met andere, gezonde, vrouwen. Maar de door schildklier kun je wel moeite hebben met zwanger worden blijkbaar, dus je bent minder vruchtbaar dan andere, gezonde, vrouwen. Het is dus heel dubbel.

Ik heb erover gedacht gewoon condooms erbij te gebruiken, maar het is een onderbreking van het spel, en dan kan er niets meer spontaan gebeuren. Ik hoef geen condoom te gebruiken voor het voorkomen van soa's ofzo, want dat zit wel safe, maar ik wil gewoon niet zwanger worden!

Zou de huisarts hier meer over weten?? De combinatie van mijn ziektes en hoe de pil daar op reageert en wat dan de kans is om zwanger te worden? Of kan ik dan beter een afspraak maken met een gynaecoloog?

Ik vraag me af hoe je gynaecoloog erop komt dat je minder HCG zou aanmaken als je fibromyalgie zou hebben?? Dat moet dan toch wetenschappelijk bewezen zijn? Fijn dat je even wilt zoeken naar "papierwerk" over dit onderwerp. Dat waardeer ik erg!

De laatste tijd ben ik erg misselijk. Niet de hele dag door, maar echt met vlagen. Daarom ben ik ook bang om zwanger te zijn/worden. Ik weet niet of het gewoon een periode is van samenhang van klachten van mijn ziektes, maar het kan dus ook iets anders zijn :-| Ik heb al 2 zwangerschapstesten gedaan, maar daar kwam niets uit (gelukkig).

Ik heb een poos foliumzuur moeten slikken omdat ik daar een tekort aan had, zag men in het bloed ;) Maar die is nu redelijk op pijl blijkbaar. Niet dat dit te maken heeft met dit onderwerp, maar daar moest ik even aan denken.

Ik denk absoluut niet makkelijk over zwangerschap. Ik weet dat ik er nog niet aan toe ben een kindje te krijgen, want ben erg ziek en ben er psychisch nog lang niet aan toe. Misschien over een jaar of 6 a 7? Maar stel dat ik zwanger word, dan moet ik dus een abortus doen. Maar als je daar diep over na gaat denken, ik denk dat het heel veel impact op je leven heeft! Ik heb al genoeg problemen, en als je dan zo'n psychische klap krijgt door een abortus, nouja, lijkt me gewoon erg zwaar en dat kan ik er absoluut niet bij hebben.

Bedankt alvast voor het opzoeken van materiaal over HCG met fibromyalgie.

Reactie voor op de website?

25.5. Met fibromyalgie lagere HCG in hun urine

Het is even een tijdje geleden dat ik je beloofde op te zoeken waar het zou kunnen staan dat mensen met fibromyalgie een lagere HCG in hun urine hebben. Helaas kan ik je nog steeds niks aanbieden. Ik blijf zoeken, en zal ook eens hier en daar voor je vragen. Ik zelf heb deze informatie van een professor Reumatholoog.

Ik wou je even laten weten dat ik je nog niet vergeten ben, en dat je zeer zeker van mij hoort.

Of had je inmiddels zelf al de informatie?

groetjes Nathalie

Reactie voor op de website?

25.6. Voor Nathalie. re: zwangerschapstesten doen het niet

Hoi Nathalie,

Ik was erg blij jouw verhaal te lezen. Zelf zitten we momenteel met een raadsel. Ik heb een 2e icsi behandeling gehad en ben inmiddels een week overtijd. Volgens de artsen had mijn menstruatie al moeten komen als ik niet zwanger was, maar dat is dus niet gebeurd. Ik heb ook wel duidelijke symptomen, maar de zwangerschapstest was negatief. We weten dus niet waar we aan toe zijn. Ik heb zelf sinds een jaar of 5 fibromyalgie. Nu las ik je verhaal over het verminderde HCG in de urine. Dat zou bij mij veel kunnen verklaren. Is er ondertussen al meer informatie over? Misschien zou dit bij mij ook het geval kunnen zijn?

Groetjes, Ingrid

Reactie voor op de website?

25.7. Voor Ingrid: zwangerschapstest doen het niet

Hoi Ingrid,

Je vraagt informatie aan mij omdat zwangerschapstesten het niet doen in een begin fase van een zwangerschap bij mensen die lijden aan fibromyalgie.

Ik kwam er achter toen ik zwanger was van mijn zoontje, de zwangerschapstest gaf niks aan, terwijl de arsten toch wel zeer duidelijk wisten dat ik zwanger was. Na overleg met de gynacoloog, van hem weet ik dat als je verminderde HCG in je urine hebt, en dat hebben mensen met fibromyalgie, de zwangerschapstest het pas doet bij ongeveer 7 weken zwanger zijn.

Het grappige is, dat ik nu zwanger ben van tweede kindje, en je raadt het al, weer deed de test het niet, en ik wist zo zeker dat ik zwanger was. Dus ik naar de verloskundige, en die stuurde mij door naar de gynacoloog. Deze gynacoloog had er nog nooit van gehoord en deed ook erg bot, ze las niet mijn dossier, anders kon ze zien dat het ook zo ging bij mijn eerste kindje. Oke, ik dus voor een inwendige echo. Nou ik was of heeeeel in het begin zwanger, jonger dan 5 weken (DAT WAS ONMOGELIJK, WAS ECHT WEL LANGER) of het zal een miskraam worden. Lekker positief.

Dus 2 en halve week later ging ik weer heen, de verloskundige had haar inmiddels geinformeerd hoe het mogelijk was dat een test het niet deed (ik was de eerste in de verloskundige praktijk toen, inmiddels na mij hebben ze er nog meer gehad). Tot stomme verbazing was ik 11 weken zwanger en alles was goed. Ik was heel erg blij en hoop nu ook echt dat deze gynacoloog er iets van heeft geleerd. Die mannelijke gynacoloog van de tijd van mijn zoontje werkt er helaas niet meer.

Er is dus heel veel onbegrip. Spreek ik laats een buurvrouwtje, verteld ze mij: Moet je niet lachen buurvrouw, weet je dat bij mij de zwangerschapstest niet werkt. zij heeft een kindje van 6. Ik schoot van de zenuwen in de lach, een medestander. O ja zij heeft trouwens ook fybro.

Toen ik de eerste keer van de gynacoloog terug kwam, ben ik gaan surfen op internet. Doe dat maar eens, ik kwam meer vrouwen tegen met dit probleem. Helaas heb ik de site's niet opgeslagen. Type maar eens in google, zwangerschapstest werkt niet, misschien vind je wat.

Je schrijft dat je wel denkt dat je zwanger bent. Wat denken de artsen dan? Is dit je eerste zwangerschap, of heb je al vergelijkingsmateriaal.

Wat ik echt met zekerheid kan zeggen, dat het 100% zeker is, dat mensen met fibromyalgie een verminderde HCG in de urine heeft. Bewijs? Ik ben het levende bewijs, en met mij nog vele anderen. Maar weet je wat het probleem is, doktoren erkennen fybro bijna nog niet. Ik had geluk bij mijn eerste zwangerschap dat ik een hele goede kundige gynacoloog trof. Anders was het voor mij ook nog steeds een raadsel.

Ik wil je graag helpen, zeg maar hoe.

Ik hoop dat je weer wat van je laat horen. Spannende tijd joh!!! Ik leef met je mee!!

Groetjes, Nathalie

Reactie voor op de website?

25.8. Voor Nathalie, bedankt voor je reactie

Hoi Nathalie,

Ik ben erg blij met je reactie! Ook ik stuit op veel onbegrip. In het ziekenhuis zeggen ze alleen: "o, maar dat hebben wij nog nooit meegemaakt" en daarmee is voor hen de kous af. Ik moet nu maar gewoon afwachten. "als je niet zwanger bent, word je vanzelf van de week ongesteld, wacht daar maar op". Dat was het antwoord dat ik kreeg. Inmiddels ben ik 2 weken overtijd en nog steeds geen teken van ongesteldheid (gelukkig). Ik mag het ziekenhuis pas weer bellen als ik over 2 weken nog niet ongesteld ben. Maar dat duurt voor mij wel erg lang.

Mijn acupuncturiste heeft een alternatieve test gedaan en daaruit kwam wel dat ik zwanger zou zijn ,maar ja, of je dat moet geloven!?? Ik ben heel blij dat jij bevestigt dat dit voorkomt bij mensen met fibro. Ik heb wel een heel sterk gevoel dat het wel goed zit, maar je wilt toch bewijzen! Het is mijn eerste zwangerschap, dus ik heb geen vergelijking. Ik twijfel alleen heel erg omdat ik bepaalde symptomen veel minder heb dan vriendinnen van me hadden. En dat ga je toch vergelijken!

Mijn borsten zijn wel gevoelig, maar niet echt heel pijnlijk. Ben niet heel misselijk of heel erg vermoeid. Allemaal maar een beetje, kan het zijn dat de symptomen ook minder sterk zijn door het verminder HCG? Nog wel verdikkingen in mijn borsten en blauwe aderen erop. Heb ik normaal niet. En soms 's morgens wel wat misselijk, maar niet doodziek.

Als ik zwanger ben, zou ik dus nu ongeveer 6 weken zijn. Ik durf geen test meer te doen omdat ik denk dat die toch weer negatief zal zijn. Maar als ik je goed begrijp kan ik dat volgende week dus wel doen. Ik dacht dat het HCG dan minder bleef gedurende de hele zwangerschap. Is het zeker dat de test bij 7 weken positief moet zijn? Of kan het langer duren? Ondertussen wachten wij met spanning af.....

O ja, jij gefeliciteerd met je 2e zwangerschap! Ik hoop ook snel die felicitaties in ontvangst te kunnen nemen! Omdat het icsi behandeling was begrijp je wel dat wij er dus al een langere tijd mee bezig zijn. Dit zijn toch wel de laatste kansen, dat maakt het extra spannend! En extra frustrerend dat het nu zo onduidelijk is. Je ziet ook mensen in mijn omgeving hun wenkbrauwen fronzen als je vertelt over de negatieve testen. Alsof ik dat als smoes zou verzinnen. Een medestander te vinden is wel heel fijn, dat geeft me weer hoop! Dank je voor je reactie! Ik laat je weten hoe het verder gaat!

Oja, nog een vraagje: misschien een stomme gedachte, maar het is toch niet zo dat door het verminderde HCG je meer kans hebt op een miskraam? Goed, hopelijk kun je me nog helpen met wat antwoorden!

Bedankt en groetjes, Ingrid

Reactie voor op de website?

25.9. Voor Ingrid

Hoi Ingrid,

Fijn dat je hebt gereageerd. Vervelend he dat veel mensen zo weinig onbegrip hebben. Ik merk dat bij mij zelf ook. Maar geloof me, wees sterk tegen iedereen.

Het wil niet zeggen dat iedere zwangerschap het zelfde is. Vergelijk nooit met vriendinnen. Door je fybro kan je zwangerschapssymptomen juist heel minimaal aanwezig zijn of juist extreem. Bij mijn eerste kindje had ik minimale klachten, nu echter zeer extreem. Vergeet niet, wij hebben geen gezonde lichamen, dus dat is en voelt altijd anders. En daar komt bij dat er geen handleiding voor zwangerschappen zijn, niemand voelt het zelfde. Maak je je daar maar niet druk om.

Bij mij deed een zwangerschapstest het bij ongeveer 7 weken, de gynacoloog zei bij mijn eerste kindje, dat waarschijnlijk eerder ook niet doet. Nou daar kwam ook ook nu weer achter. Ik zal als ik jou was na de zevende week weer een test doen, het liefst nog een week wachten, dan ben je 2 maand. Want het is echt bewezen dat je je hele zwangerschap een verminderde HCG hebt. O spannend he. Nou zal je wel eens denken, was ik maar gewoon gezond, dan had ik dit niet. Tenminste dat dacht ik wel. Ik kan goed leven met mijn fybro, maar met een zwangerschapstest wat niet doet, heb ik wel heel veel moeite mee, vooral omdat de omgeving het zo moeilijk maakt. Ik lees dat ook uit jouw reactie, mensen die denken dat je zomaar wat kletst. Laat je niet beinvloeden door hen.

Het is geen stomme gedachte dat je denkt dat je door een verminderder HCG een verhoogde kans op een miskraam kan krijgen. Toen ik deze keer bij de verloskudige kwam, wisten ze nu veel meer dan bij mijn eerste kindje. Van haar weet ik dat het moeilijker is om zwanger te worden als je een soort van reuma hebt, en ja dat is fybro dus. Maar ik weet het niet, bij mij zit fybro in de familie, dan wel op latere leeftijd, maar ik heb zelf nog nooit gehoord dat het moeilijker gaat.

Wel vermoed ik dat ik voor mijn zoontje een miskraam heb gehad, en na mijn zoontje twee miskramen heb gehad. Ik was lange tijd overtijd, de laatste keer wel 6 weken, de testen gaven negatief aan, maar ik voelde mij wel zwanger. Dus volgens mij waren dat gewoon miskramen. Of dat nou met mijn fybro te maken heeft, dat weet ik niet. Het maakt het wel lastiger dat wanneer je overtijd bent, en een test negatief aan geeft en je ook nog zwanger voelt, en je begint te vloeien, om zeker te weten of het nu een miskraam is geweest. In het ziekenhuis redeneren ze, zolang een test negatief is, spreken wij niet van een miskraam. Nou ik weet wel beter en laat ze gewoon lekker kletsen.

Ik heb een programma op discovery gezien over hoe zwanger worden en zwanger zijn in zijn werk gaat, als je dat ziet, dan heb je maar 20 procent kans om per maand zwanger te worden. Dus ja als je mij vraagt, is zwanger worden gewoon een lot uit de loterij. En veel meer mensen krijgen een miskraam, dus ja heeft dat nou echt te maken met fybro. ik weet het niet. Sta er maar niet bij stil, geniet van je buikje, en zodra de test positief blijkt te zijn, ga je lekker weg dromen, denkend aan je kindje.

Even nog iets heel anders. Is het jou bekend dat je foliumzuur moet slikken. Van mijn eerste zoontje moest ik 6 maand voordat ik stopte met de pil al foliumzuur innemen, dit heb ik van een reumaprofessor. Tevens mijn hele zwangerschap moest ik het gebruiken. Is te koop via de apotheek, het kost maar 1,50 euro per maand. Het blijkt dat mensen met fybro geen foliumzuur aan maken. Foliumzuur is om kinderen met een hazelip, openruggetje of andere afwijkingen te beperken. Slik je het nog niet, haal het op hele korte termijn bij je apotheek. Koop dan het foliumzuur 0.5 mg van PCH. Ik heb alle andere merken ook gehad, maar daar zat een stof in waar je heel erg huiduitslag van kan krijgen. Van mijn buurvrouwtje ook met fybro, weet ik dat zei dat ook had van de andere merken.

Nou een spannende tijd voor je!!! Ik heb vandaag mijn eerste mijlpaal gehaald, ik heb de twaalf weken achter mij liggen.

Ik leef heel erg met je mee.

Ik heb mijn emailadres opgegeven, als het goed is komt onderaan mijn naam in het blauw te staan, als je die aan klikt heb je mijn emailadres. Je kan mij dan mailen. Ik weet namelijk als wij een paar keer op elkaar reageren via deze site, dat ze het soms niet meer plaatsen omdat het dan te persoonlijk wordt. Dus dan moet je het via elkaars mail doen. Om elkaar niet uit het oog te verliezen, geef ik je mijn emailadres. Ik hoop dat je op korte termijn in mijn mailbox te zien.

Groetjes,

Reactie voor op de website?

25.10. Test negatief

Hoi

Ik heb heel mijn leven al migraine en heb het nu 8 en een halve week geen aanval gehad. Ik krijg gemiddeld 5 aanvallen in de 4 weken. Ik ben de eerste keer gewoon ongesteld geweest, geen migraine gehad, dat krijg ik altijd. Tweede keer ongesteld geweest. Dit was korter en veel minder, ook geen migraine gehad. Twee testen gedaan allebei negatief. Mijn buik is dikker aan het worden, ik heb waarschijnlijk fibromyalgie of gewoon reuma. Als ik mijn migraine moet geloven dan ben ik nu 8 en een halve week zwanger. Herkent iemand dit?

Gr.

Reactie voor op de website?

25.11. Niet alleen

Ik herken me zeker in je verhaal, ik heb 3 zwangerschaps testen gedaan in bijna 2weken overtijd. En dan nog eens bloedafname na mijn 5de dag overtijd en alles leek negatief! Maar nog geen regels zichtbaar heb ik mij zondag bij apotheker van wacht, terug een test gekocht en wat blijkt duidelijk zwanger.

Dus je bent niet alleen. Alleen is er bij mij nog gaan ziekte ontdekt, kan goed zijn dat ik ook die aandoening heb. Maar 1ding staat vast, bloedonderzoek is in het begin zeker ook nog niet zeker, en ik ben daarvan het levende bewijs.

hopelijk heb je een goede zwangerschap

groetjes Sarah

Reactie voor op de website?

25.12. Ik had het ook

Hallo.

Ik heb geen van de bovenstaande aandoeningen, maar bij mij deden de testen het ook niet. Bij mijn beide zwangerschappen heb ik vier keer een test gedaan, ook bij beide bij de huisarts, maar hij gaf negatief aan! Pas als ik de test liet liggen een paar uren, dan gaf hij positief aan, maar dan staat er op verpakking dat hij niet meer betrouwbaar is! Dus tja, wat dan, nog maar een keer, enz.enz.

De dokter snapte er ook helemaal niks van, maar ik voelde aan mijn lichaam dat ik zwanger was beide keren, en daar vertrouwde ik op. Succes verder allemaal!!

Marieke

Reactie voor op de website?

25.13. Werkt Fibro?

Hoi Dames,

Heb ook Fibro en sterk het vermoeden dat de testen niet werken. Hebben jullie de naam of het document misschien al gevonden waarin staat dat mensen met fibro negatief kunnen testen en dan toch zwanger zijn.

Alvast bedankt.

groetjes Tosca

Reactie voor op de website?

25.14. Voor Nathalie (13.1)

Hoi hoi,

bij mij denken ze ook dat ik fibromyalgie heb, maar ze kunnen het niet met zekerheid zeggen. Heb er niet zo'n heel erge last van gelukkig. Nu willen mijn vriend en ik ook graag een kindje en ben op het moment al vanaf 12 mei niet meer ongesteld geweest. Als ik zwanger zou zijn, was het nu dus 9 weken. Heb al 3 zwangerschapstesten gedaan en naar de dokter geweest. Hier ook weer een zwangerschapstest gedaan, maar allen blijken negatief. Niet zwanger dus. Maar waarom word ik dan niet ongesteld?? Ik word er helemaal gek van.

Ik moest van de dokter maar afwachten... misschien dat mijn menstruatie binnenkort komt, maar die blijft toch niet zomaar uit... Ik weet niet wat ik moet, vertrouw het niet helemaal.. Of toch maar afwachten??

Groetjes Maya

Reactie voor op de website?

25.15. Heel herkenbaar

Ik heb abosluut geen fybro, maar ook bij mij werkte de testen niet. Verschillende testen gedaan, allemaal negatief en toch bleek ik drie maanden al zwanger!! Heb nu de afspraak gemaakt bij de verloskundige: wanneer ik een zwangerschap vermoed dat ik langs mag komen voor een echo. Wel zo fijn, want ik vertrouw absoluut niet meer op die testen! Overigens, de zwangerschap was ontzettend welkom hoor...

Linda

Reactie voor op de website?

25.16. Zwanger worden van een 2e kind

Ik ben sinds bijna 9 maanden gestopt met de pil. Ik heb al testen gedaan maar zijn steeds negatief en toch heb ik last van zwangerschapssymptomen. Hoe kan dit, kan ik nu toch zwanger zijn omdat de klachten toch aan blijven houden?

Maton

Reactie voor op de website?

25.17. Zwanger en fybro

Wat een andere ervaring weer van iemand die fybro heeft. Bij mij deden de testen het gewoon en alles ging zoals het volgens het boekje. Tijdens de zwangerschap super gevoeld en kon de hele wereld aan. Maar......... oei toen de kleine er was....het is nu al weer bijna 2j later maar ik heb het ff slecht gehad weer achter uit gegaan. Zo veel andere verhalen van fybro pat. iedereen maakt het weer anders mee. Heb je al de Vereniging van fybro ondekt?

sterkte Mo

Reactie voor op de website?

25.18. Zwangerschapstest doet het niet maar heb geen aandoeningen

Hallo allemaal,

Ik heb diverse zwangerschapstesten gedaan en ze gaven allemaal aan dat ik niet zwanger ben, maar ik ben al 3 weken over tijd en ik weet dus niet wat ik dus verder nog wat kan doen maar ik begin toch al last te hebben van gevoeligere borsten, vermoeidheid en ontzettend veel plassen en het wordt dus voor mij de eerste keer dat ik zwanger wordt dus ik weet het even niet meer. Als jullie advies voor mij hebben dan ben ik daar heel erg blij mee. Alvast bedankt

Groetjes van Monique

Reactie voor op de website?

25.19. Huisarts

Beste Monique,

Het enig wat ik je zou kunnen aanraden is naar de huisarts gaan en de situatie uitleggen en vragen om een bloedtest.

Sterkte ermee en ik hoop dat je snel meer weet!

Laat je t even weten als je meer weet? Als je wil hoor...

Groetjes, Marijke

Reactie voor op de website?

25.20. Reactie voor Marijke (huisarts)

Hoi Marijke,

Ik ben inmiddels bij de huisarts geweest maar die gebruikte net zo'n zwangerschapstest die je bij de drogist kunt kopen en die gaf ook aan dat ik niet zwanger ben. Maar nou heb ik vandaag van mijn fysio te horen gekregen dat ik spierreuma heb en het is de vorm van fybro. Dus kan het dan ook zo zijn dat die testen het ook niet doen bij mij? En mijn huisarts wou me geen bloedtest afnemen want die zegt dat is nergens voor nodig. Als je nog meer advies voor mij hebt hoor ik het graag van je.

Groetjes van Monique

Reactie voor op de website?

25.21. Re: huisarts

Hai Monique,

Moet zeggen dat ik het erg vreemd vind dat je huisarts geen bloedtest wil doen, ik heb nl gelezen in de gebruiksaanwijzing van de zwangerschapstest en op internet dat als je meerdere keren negatief test en je tussen tijds geen bloedingen hebt gehad je contact moet op nemen met je huisarts. Dus ik zou er nogmaals op aandringen dat je een bloedtest wilt. Het enig andere advies wat ik je kan geven is de verloskundige bellen en zeggen dat je denkt dat je zwanger bent, en graag een bloedtest wilt voor uitsluitsel.

Heel veel sterkte meid! Liefs Marijke

PS laat je weten hoe het zich allemaal verder vorderd?

Reactie voor op de website?

25.22. Reactie monique

Misschien moet je je gewoon neerleggen bij het feit dat je NIET zwanger bent. Dat lijkt mij verstandiger en logischer dan te denken dat je wel zwanger bent. Je geest is heel erg sterk en kan je lichaam laten denken dat je zwanger bent (schijnzwanger heet het dan)

Daarom wil je huisarts waarschijnlijk ook geen bloedtest laten afnemen. Je kunt van alles voelen in je lijf, omdat je er blijkbaar nogal mee bezig bent. Ik kan het weten, ben zelf ook jaren bezig geweest om zwanger te worden. Iedere maand voelde ik gespannen borsten, misselijk enz.... Dit blijkt gewoon mijn pms te zijn. Geef je lichaam en je geest wat rust, dan is een stuk beter dan iedere dag bezig te zijn met je vermeende zwangerschap.

Succes

Jaren

Reactie voor op de website?

25.23. Zwangerschapstest doet het niet maar ik heb geen aandoeningen

Hallo allemaal, Ik heb diverse zwangerschapstesten gedaan en ze gaven allemaal aan dat ik niet zwanger ben, maar ik ben al 3 weken over tijd en ik weet dus niet wat ik dus verder nog wat kan doen maar ik begin toch al last te hebben van gevoeligere borsten, vermoeidheid en ontzettend veel plassen en het wordt dus voor mij de eerste keer dat ik zwanger wordt dus ik weet het even niet meer. Als jullie advies voor mij hebben dan ben ik daar heel erg blij mee.

Alvast bedanktGroetjes van Monique

Reactie voor op de website?

25.24. Reactie Marijke

Hoi Marijke,

Ik wil je wel verdere uitleg geven ivm. huisarts maar mag ik je het dan uitleggen zonder dat het op de site komt te staan. Want het is nogal een beetje persoonlijk en ik vind dat niet iedereen dat hoeft te weten. Ik hoop wat van je te horen.

Met vriendelijke groeten van,

Reactie voor op de website?

25.25. Tip: vrouwencondoom

Ik zit een beetje op de site te struinen als ik bij jullie verhaal over niet zwanger worden aan kom. Ik heb misschien een tip voor je je kan ook een vrouwencondoom gebruiken, dat kan je al ruim voor de daad om het zo te zeggen inbrengen en kan je toch spontaane sex hebben. Als je klaar ben haal je hem eruit en je kan er ook nog eens zaaddodende pasta op smeren. Ik hoorde dat van mijn huisarts bij de bespreking om een zwangerschap te voorkomen. Mijn man is geholpen en ineens bleek ik toch zwanger te zijn terwijl ik ook de pil slikte en ben niet vreemd geweest. Na een onderzoek bleek mijn man zijn sterilisatie na 10 jaar niet meer goed te zijn, dus dat was ook even schrikken. Vandaar dat ik met mijn huisarts alle vormen voorkomen van zwangerschap heb besproken en wat misschien ook wel wat voor je kan zijn is een spiraaltje. Anders moet je eens met de huisarts alle vormen bespreken en dan kijken wat voor jouw het beste is. Ik hoop dat je wat aan mijn verhaaltje hebt, en ik ga ook eens kijken over minder hcg hormoon. Mijn zwangerschap heeft niet doorgezet en daarna moest ik een testje halen en die gaf ook aan niet zwanger ben nu wel nieuwsgierig hoe dat zit.

Trouwens nog een tip voor alle fybroers, ik heb ook fybro kon nix en nu slik ik al jaren carnitene/levocarnitine en ik doe het nu goed heb 2 kinderen en werk 17,5 uur verspreid over 5dagen dus 3,5 per dag en dat gaat nu best goed.

Ik hoop dat jullie daar allemaal iets aan hebben. groetjes Melanie

Reactie voor op de website?

25.26. Zwanger?

Hallo,

Ik moet even men hart luchten en heb zo veeel dingen. Mijn menstruatie is maandag 3 weken geleden uitgebleven, had dus moeten komen. Maar helemaal niets. Alleen een klein beetje roze afscheiding, heel nihil en eenmalig. Ik heb boze buien naar mijn vriend, weinig zin in sex. Mij borsten doen aan de zijkant zeer en tepels zijn gevoelig. Ik plas denk ik meer dan normaal en mijn ontlasting is aan de harde kant. Ik ben vaak heel erg moe, en kom moeilijk in slaap. En als ik slaap word ik vaak snachts misselijk wakker. Maar dit had ik ook al voor dat mijn menstruatie uitbleef. Ik heb 1x beetje overgegeven, maar had die avond ook een kerstborrel, dus beetje onduidelijk.

Ook heb ik echt over mijn hele lichaam veel jeuk met name op men onderrug en benen. En ik ben 1x heel erg duizelig geworden. Nou zo kan ik nog wel even door gaan.

We hebben morgen 2 weken een zwangerschapstest gedaan maar die werkte niet. Ben best wel bang voor de uitslag dat ik geen test meer durf te doen, maar wat natuurlijk wel moet. Zit ik me eigen nou bang te maken en dat het gewoon toeval is??? Ben een beetje radeloos..... Wie kan me helpen???

Groetjes Nicje

Reactie voor op de website?

25.27. Re 22.26

Hoi Nicje,

Ik kan je alleen maar aanraden je angst op zij te zetten en toch nog een test te doen. Op L10.nl kan je ze heel goedkoop kopen.

En als je dat niet durft dan zou ik toch maar naar de huisarts gaan en de situatie uitleggen en dan zal hij zij ws toch een test willen doen.

Nou sterkte ermee meid!

Groetjes, Marijke

Reactie voor op de website?

25.28. Voor Nicje

Hoi Nicje,

Ik zou over een paar dagen nog eens een test doen en anders even bloed laten prikken, succes.

groetjes, Conny moeder van 4

Reactie voor op de website?

25.29. Voor Nicje

Hoi Nicje,

Ik herken het volkomen. Lijkt wel een kopie van mijn 2e zwangerschap. Ik ben toen met ong. 8 weken naar de huisarts geweest. Daar een zwagerschapstest gedaan, en idd. zwanger. Heb in de eerste 8 weken alles gedaan wat niet mocht (roken drinken, franse kazen) uit frustratie omdat ik dacht dat ik NIET zwanger was, en kreeg toen een gezonde zoon met 40 weken zwangerschap. Wat ik hiermee zeggen wil, is dat je beter zo snel mogelijk naar de dokter kan gaan. Ben je misschien normaal ook onregelmatig ongesteld? Bij mijn zoontje had ik blijkbaar achteraf een cyclus van ruim 5 weken!

Veel succes, Marieke moeder van 3, en hopelijk binnenkort zwanger van de 4e.

Reactie voor op de website?

25.30. van Nicje

Lieve mensen,

Morgen doe ik een test en ben heel zenuwachtig. Mijn menstruatie was altijd regelmatig tot ik +- 4 maanden geleden een longonsteking kreeg, toen is de menstruatie uitgebleven. 2x daarna 1 a 2 dagen te laat en ook niet zo heftig. Nu dus helemaal uitgebleven. Het is kerst, ik drink een borrel, ik denk aan misschien zwanger? Ik pak een sigaret, misschien zwanger? Financieel kan ik het nu niet aan, woon nog niet samen met men vriend en zo zijn er ook altijd moeilijke omstandigheden. Ben best wel bang voor de uitslag... is dat gek??

Liefs N

Reactie voor op de website?

25.31. Zwanger of niet?

hallo,

ik heb ongeveer een jaar geleden een abortus ondergaan (tot mijn grootte spijt). Nu proberen we weer samen zwanger te worden. Ik ben al 2 maanden niet meer ongesteld geweest en alle zwangerschapstesten zijn negatief. Wat kan er aan de hand zijn?

gr. Kim

Reactie voor op de website?

25.32. Fibro, en bij mij werken testen wel gewoon

Hoi allemaal,

Ik las de berichtjes en wilde toch even reageren. Ik heb ook fibromyalgie, maar bij mij werken zwangerschapstesten wel gewoon. Bij mijn zoontje (nu 3 jaar) heb ik op de dag dat ik ongesteld moest worden positief getest, en deze zwangerschap (ben nu 14 weken zwanger) ook weer drie dagen nadat ik ongesteld moest worden (heb niet eerder getest omdat ik nog niet doorhad dat ik overtijd was).

Bij mij ging het met de fibromyalgie tijdens mijn zwangerschap best redelijk goed. Wel veel last van mijn bekken en rug gehad, maar dat heeft meer te maken met hypermobiliteit. Nu heb ik ook alweer een tijd behoorlijk last van mijn bekken, maar ook behoorlijk van mijn rug en nek. Maar of dat nu aan fibro, hypermobiliteit of gewoon aan de zwangerschap ligt weet ik niet!

Ik vind het hoe dan ook alle pijn en moeite meer dan waard!

Liefs, Marieke

Reactie voor op de website?

25.33. Zwangerschapstest en fibro

Beste Marieke

Hier nog iemand zwanger met fibro, en zwangerschapstesten van alle merken werken niet. Ik heb misschien een domme vraag, maar drink jij veel light? Er is namelijk medisch bewezen dat als je veel light drinkt, dat je dan al fibro klachten kan krijgen door iets wat er in het drinken zit. Ik ben regelmatig tussen de fibro patienten en ik ben er nog niet een tegengekomen waarbij de zwangerschap wel op tijd ontdekt werd.

gr Marijke

Reactie voor op de website?

25.34. Nuvaring

Wie heeft ervaring met de nuvaring. Ik gebruik het nu 2 maand maar ik menstrueer zo'n beetje de hele maand en heb veel hoofdpijn. Gaat dit over?

Ingrid

Reactie voor op de website?

25.35. Zwanger worden en fibromyalgie

Hallo,

Ik zit heel erg in tweestrijd. Ik wil graag zwanger worden, maar weet niet of het lukt om na de bevalling weer te gaan werken i.v.m. mijn fibromyalgie). Nou wachten we eigenlijk al een aantal jaar om de situatie financieel zo te krijgen dat ik kan stoppen met werken. Alleen is dit tegenwoordig niet zo makkelijk.

De laatste tijd merk ik dat ik erg graag zwanger wil worden en eigenlijk niet meer wil wachten. Hoe hebben jullie dit gedaan? Werken jullie nog? Hebben jullie ook eerst gewacht tot het financieel mogelijk was om thuis te blijven? Of zijn jullie afgekeurd?

Bedankt voor jullie reactie!

Groetjes Maaike

Reactie voor op de website?

25.36. Ovulatietest?

Erg interessant allemaal, fijn dat jullie de informatie met anderen delen! Wij zijn een klein half jaartje aan het proberen om zwanger te worden, tot nu toe zonder resultaat, maar we blijven gewoon doorgaan!

Na veel dingen gelezen te hebben over de niet werkende zwangerschapstesten bij fibro vraag ik me af hoe het zit met ovulatietesten. Zit er als je fibro hebt wel genoeg LH in je lichaam? Of heeft zo'n test ook geen zin?

Groetjes, Fem

Reactie voor op de website?

25.37. Zwangerschapstest en fibro

Ik heb ook fibro en mijn zwangerschapstest was destijds duidelijk positief op mijn NOD. Ken meer mensen met fibro en hadden ook allemaal een positieve test. Lees hier pas voor het eerst dat het kennelijk ook anders kan. Heb wel heel veel klachten gehad tijdens de zwangerschap en door de bevalling is mijn fysieke gesteldheid zwaar achteruit gegaan. Heb nu na 1,5 jaar nog steeds heel veel klachten en durf eigenlijk niet meer voor een tweede te gaan. Bang dat ik er heel slecht uitkom en niet meer kan zorgen voor mijn kinderen.

Groetjes Tjitske

Reactie voor op de website?

25.38. LH

Hallo allemaal,

ik vroeg me af of er mensen zijn met fibro die ervaring hebben met ovulatie-testen. Als de zwangerschapstesten bij zwanger negatief aangeven, werken ovulatietesten dan wel??

Noof

Reactie voor op de website?

25.39. LH

Hallo Noof,

Ik heb er ervaring mee met ovulatiestesten via ziekenhuis. 11 jaar terug hebben wij een dochter via IUI gekregen dus moest ik getest worden wanneer ik precies ovuleerde. Dus het werkt wel.

Yessica

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Zwangerschapstest doet het niet

 1. Voor Nathalie
 2. Zwangerschapstest
 3. Heb jij fibromyalgie in erge mate dan?
 4. Fibromyalgie
 5. Met fibromyalgie lagere HCG in hun urine
 6. Voor Nathalie. re: zwangerschapstesten doen het niet
 7. Voor Ingrid: zwangerschapstest doen het niet
 8. Voor Nathalie, bedankt voor je reactie
 9. Voor Ingrid
 10. Test negatief
 11. Niet alleen
 12. Ik had het ook
 13. Werkt Fibro?
 14. Voor Nathalie (13.1)
 15. Heel herkenbaar
 16. Zwanger worden van een 2e kind
 17. Zwanger en fybro
 18. Zwangerschapstest doet het niet maar heb geen aandoeningen
 19. Huisarts
 20. Reactie voor Marijke (huisarts)
 21. Re: huisarts
 22. Reactie monique
 23. Zwangerschapstest doet het niet maar ik heb geen aandoeningen
 24. Reactie Marijke
 25. Tip: vrouwencondoom
 26. Zwanger?
 27. Re 22.26
 28. Voor Nicje
 29. Voor Nicje
 30. van Nicje
 31. Zwanger of niet?
 32. Fibro, en bij mij werken testen wel gewoon
 33. Zwangerschapstest en fibro
 34. Nuvaring
 35. Zwanger worden en fibromyalgie
 36. Ovulatietest?
 37. Zwangerschapstest en fibro
 38. LH
 39. LH

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.