Groot Gezin
Vragen en antwoorden
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

31. 4 kids, maar zou er meer willen

Hallo allemaal,

Herkent een andere moeder zich hierin? Ik heb drie kinderen uit mijn eerste huwelijk, sinds 4 weken een baby van mijn huidige man. Ik vind het echt fantastisch om een groter gezin te hebben.

Mijn eerste drie bevallingen verliepen probleemloos, en ik stelde mezelf in op nog zo'n bevalling. Zo wilde ik er nog wel drie baren, maar de laatste bevalling is bijna traumatisch voor mij afgelopen. Alles ging anders, alles zat tegen. Dit wil ik nooit meer, maar ik zou best nog twee kinderen er bij willen.... maar nooit meer zo'n bevalling.

Slijt dit? Het is nog maar kort geleden en ik heb het lang nog niet verwerkt allemaal misschien, maar het zit me behoorlijk dwars dat mijn kinderwens nu een deuk heeft opgelopen. Daarbij vrees ik ook de reacties van familie en omgeving. Ik kon deze zwangerschap lichamelijk nog maar net volbrengen, het was gewoon hartstikke zwaar. Toch zou ik er over een tijd weer voor willen gaan...

Zijn er moeders die dit soort ervaringen ook hebben gehad?

Annemieke

Reactie voor op de website?

31.1. Traumatische bevalling

Hoi Annemieke,

Ja, ik heb ook een traumatische bevalling meegemaakt bij de geboorte van de eerste 2. De weken vlak voor de bevalling waren ook erg spannend doordat mijn bloed niet meer wilde stollen. Maar om op je vraag terug te komen, het slijt inderdaad wel een beetje maar tijdens de volgende zwangerschap komt het wel weer boven (tenminste bij mij) Ik heb toen een goed gesprek gevoerd met mijn gynaecoloog, ook over eventuele ruggenprik en dergelijke hebben we goede afspraken gemaakt en daar hebben ze zich ook keurig aan gehouden waardoor de bevalling van onze derde een gelukkige mocht worden. De bevallingen daarna zag ik vol vertrouwen tegemoet hierdoor en die zijn ook goed verlopen, zonder enige ingreep. Als je hierover verder wilt mailen mag dat gerust privé.

Groeten, die je veel geluk en plezier wenst met jullie kinderen

Reactie voor op de website?

31.2. Traumatische bevalling maar toch nog kinderwens

Hoi Annemieke,

Ook ik heb een paar vreselijke bevallingen gehad. Mijn eerste was een zware bevalling. De tweede was heel goed te doen. De derde en vierde waren vreselijk. Na gesprekken met de verloskundige kon ik bij de vijfde een ruggeprik krijgen. De bevalling was geweldig. Ik voelde geen pijn tijdens de weeën. Een prachtige bevalling zonder nare bijgevolgen. Spreek erover met je huisarts. Een groter ziekenhuis staat er ook open voor. Ik ben in het LUMC (Leiden) bevallen. Daar helpen ze geweldig.

De zwangerschap zelf is natuurlijk een ander probleem. Als je lijf dat te zwaar vindt moet je er wel over nadenken. Mijn lijf doet ook niet meer wat ik zou willen. Tijdens de zwangerschap van mijn vijfde kind kreeg ik wel complicaties en daar heb ik na anderhalf jaar nog zoveel last van dat bijv. kleding aantrekken bij mijzelf nog steeds een probleem is, laat staan sporten of zelfs autorijden.

Ellen

Reactie voor op de website?

31.3. Nog een derde

hoi allemaal,

Ik ben een moeder van twee meiden van 5 en 3 jaar oud. De eerste bevalling was heel erg zwaar en duurde 22 uur en anderhalf uur geperst. Dochter moest beademd worden. Daar heb ik echt trauma's aan overgehouden. Toch heb ik snel daarna een tweede gekregen en deze bevalling ging heel goed. Graag zou ik nog een derde willen en eventueel een vierde. Mijn man vindt het wel gek, hij is helemaal niet zo. Maar ik denk dat hij uiteindelijk wel meegaat. Ik hoop het.

Groetjes Saar.

Reactie voor op de website?

31.4. 4 kids, maar zou er meer willen - antwoord

Hey,

Ik heb 3 kinderen, (4 zwangerschappen achter de rug) en de laatste was ook hel. Nooit heb ik fysiek zoveel last gehad, me psychisch zo slecht gevoeld. Maar mijn jongste dochter is nu 2.5 jaar en ik ben sterk aan twijfelen om er toch nogeens voor te gaan. Ik heb nog steeds het gevoel dat het niet "af" is....

Nancy

Reactie voor op de website?

31.5. Ook zo graag nog een vijfde...

Hi,

Wij hebben vier kinderen. Ik heb altijd gedacht dat het met vier 'compleet' zou zijn. Nu is de jongste bijna vier, en de kriebels voor nog een baby die blijven. Iedereen zegt dat dat nooit echt overgaat. Maar moet je nou luisteren naar je gevoel, of moet je verstandig zijn en denken dat je het al druk genoeg hebt met vier. Onze oudste heeft namelijk ook nog PPD-NOS. Dit is een aanverwante stoornis van autisme. Dit brengt de nodige druk met zich mee. Maar ja... nog een kleintje erbij, dat lijkt me toch nog heel bijzonder.

Mieke

Reactie voor op de website?

31.6. Twijfel over vijfde......

Hoi, Wij hebben 4 kinderen. Ze zijn 11, 9, 7 en bijna 3 jaar oud. We hebben één inkomen (papa), we leven eenvoudig maar zijn heel gelukkig als gezin. Huwelijk is al 12 jaren stabiel en we verlangen allebei naar een vijfde.

Wat houdt ons dan nog tegen? Het gevoel dat de Nederlandse samenleving het grote gezin 'in de steek' laat en de druk om als 2-verdieners door het leven te gaan ten koste van gezin en gezondheid? Hoe kom je financieel rond? We willen zo graag, ons hart en huis is groot genoeg.....

Linda

Reactie voor op de website?

31.7. Doen,

als jullie allebei voor zijn en het financieel kan. Wie zouden jullie tegen moeten houden? Kies eerst voor jezelf en jullie gezin wat buitenstaanders vinden is niet belangrijk.

Liefs Sterre

Reactie voor op de website?

31.8. Er voor gaan!

Als jullie allebei een volgend kindje willen dan moet je er lekker voor gaan!

Mensen hebben altijd commentaar! Of je er nu één of 5 of... hebt!

Er zit aan alles een positieve en een negatieve kant, hoe lang je ook blijft wikken en wegen! Maar als jullie het positief zien, dan kan het enkel een positieve uitwerking hebben!

Heel veel geluk!

Mama van 5 kids met een voorzichtige 6e kinderwens!

Reactie voor op de website?

31.9. Contact gezocht

Hallo allemaal,

Ik ben Esther, ben 42 jaar, woon sinds deze zomer samen met mijn partner (zijn eerste vrouw is overleden en hij heeft 3 kinderen, 9, 7 en 4 jaar). Ik zelf ben moeder van een zoon van 11 jaar en ben zwanger, nu 31 weken, van een kindje van ons samen.

De oudste van mijn partner heeft een autistische stoornis. Ik ben van een 1oudergezin met 1 kind naar een samengesteld gezin met 5 kinderen gegaan, een hele overgang! Heel veel leuke dingen, maar ook moeilijke. Ik ga er ook van uit dat een evenwicht enige jaren kost. Ook ben ik verhuisd naar de kop van noord holland, ik kom uit Gelderland. Dit is wel moeilijk want ik mis de contacten etc.

Ik zou het heel leuk vinden om contact te hebben met een ander gezin; ik heb een heleboel onderwerpen die relevant zijn; groot gezin, samengesteld gezin, problemen met de familie van de overleden partner van mijn man. Zwanger zijn op oudere leeftijd (ben 42), nou genoeg om over te hebben, alleen ik ken niemand in een soortgelijke situatie.

Reactie voor op de website?

31.10. contact gezocht

Hallo,

Graag wil ik reageren op jouw advertentie. Ik ben een moeder van 3 jongens (14, 12 en 2,5 jaar) en een stiefdochter (13). Mijn man zijn vrouw is ook overleden. Samen hebben wij een zoontje van 2,5 jaar gekregen. Ook ik ben verhuisd (weliswaar binnen Noord-holland) maar ik heb vrienden en kennissen, werk en hobbyklubs opgegeven. Maar er is weinig voor in de plaats teruggekomen. En dat mis ik wel.

Ik heb veel problemen met de stiefdochter. Zij heeft add (mogelijk) en een verleden met een zieke moeder die haar veel te veel verwend heeft. In alle zin van het woord.

Toen ik alleen met mijn zoons woonde hadden we altijd veel kinderen over de vloer. Kinderen konden veel bij ons eten en logeren. Ik had altijd veel mensen over de vloer en dat is nu veel minder ook omdat mijn man daar minder behoefte aan heeft. Ik ging er veel met de kinderen op uit. Ook dat is nu veel minder. Wij wonen in een klein dorp waar niet veel in gebeurt. Openbaar vervoer is er wel maar beperkt.

Ik ben ook 42 en zou nog een kindje willen krijgen maar het riscio op een kindje met down neemt toe. (mijn schoonzus heeft een kind met down) Maar toch blijft het kriebelen.

Als je met mij wilt mailen (prive) leuk en ik wacht af. Groetjes Gabrielle

Reactie voor op de website?

31.11. 4 kinderen maar nog graag zeker een vijfde kindje

Beste,

Ik begrijp je helemaal, had bij de laatste zwangerschap van de vierde zwangerschapsvergiftiging en moest toen het nog negen weken was voor zes weken het ziekehuis in en drie weken te vroeg (omdat mijn bloeddruk maar bleef stijgen) hebben ze de bevalling aan de gang gezet. Nu naderhand ben ik blijven sukkelen met mijn bloeddruk.

En toch twijfelen we héél erg voor een vijfde kindje. Dokter kan het niet voorspellen of er weer een vergiftiging kan komen. Normaal is dat vooral bij uw eerste kindje blijkbaar. Ik had al twee grotere kinderen (jongens)en daarna kwamen er nog twee kleintjes bij nu vier en twee jaar oud. We vinden het heerlijk zo een groot gezin, zou niet anders willen. Maar de meeste vinden twee wel voldoende, vanaf dan is het: nu is het toch wel genoeg ! Juist of zij dat te beslissen hebben. Of nu heb je toch een jongen én een meisje, en dan daar gaat het toch niet om.

't Is maar wat je wil in je leven, als je maar gelukkig bent! Met je allen samen!! En naar mijn gevoel is ons gezin nog niet compleet, maar er is nog twijfel, en natuurlijk die reacties! Ik word er niet goed van, bij het vierde moest mijn man het al gaan vertellen, want ik kan daar niet goed tegen van die negatieve reacties ...

Ben van alles aan opzoeken over die zwangerschapsvergiftiging zou echt niet graag weer zes weken daar liggen en de andere kinderen zo lang moeten missen. Maar goed nieuws: mijn bloeddruk is al een week stabiel zonder medicatie, precies goed.

Groetjes, aan iedereen Mariska.

Reactie voor op de website?

31.12. reactie op Gabrielle (23.10)

Hoi Gabrielle,

Ik zag toevallig dat je op mijn verhaal(23.9)had gereageerd.Ben er van uit gegaan dat als ik reactie zou krijgen ik dat op mijn eigen mailadres zou krijgen via de website .

Dus vandaar dat ik helemaal niet terug heb gereageerd ,sorry. Inmiddels is mijn situatie ook weer veranderd ,we zijn n.l. met z'n allen weer naar apeldoorn verhuisd .Mijn partner had ook geen binding met het dorp waar ze woonde,voor mijn zoon is dit erg fijn omdat hij nu weer in de buurt bij zijn vader is .De kinderen zitten allemaal op zijn oude basisschool en dat gaat prima.

Toch heb ik nog steeds behoefte aan contact met iemand die in een soortgelijke situatie zit....Heel veel dingen gaan goed maar genoeg is er ook moeilijk. Onze jongste is inmiddels 13 maanden.

Nou wie weet hoor ik wat terug ,groetjes Esther.

P.s'reactie uit omgeving Apeldoorn is ook welkom.

Reactie voor op de website?

31.13. Kinderen en placenta praevia

Hoi allemaal,

Ik heb vanaf 23 weken bloedingen gehad. Mijn zoontje is ook te vroeg geboren met 31+5 dagen. heel veel bloed verloren 3a4 liter dus behoorlijk spannend geweest. De arts heeft mij verteld dat herhaling zeer klein is. het wat 1 op 10.000 nou nu dan misschien 1 op 1000 dus dat is erg klein. Ben blij dat ik hier lees dat het bij de volgende wel goed is gegaan. Ik ben namelijk ook heel bang voor een volgende zwangerschap met herhaling.

Groetjes Janneke

Reactie voor op de website?

31.14. zwanger van 5de

ik ben zwanger van mijn 5de kind,heb al 4 keizersnedes gehad,nu zal ik een 5de ondergaan,hiervoor heb ik nu wel wat angst,omdat ze zeggen dat je er maar max.3 mag hebben,zijn er nog mensen met deze ervaring?
Kim

Reactie voor op de website?

31.15. slijten..ja zeker hoor

Ik ben ook moeder van vier, en de 5de is onderweg. Ik heb bij de tweede geroepen dat als der een god zou bestaan, je die kinderen wel bij een supermarkt zou kunnen kopen, en als ik weer eens om een kind zou zeuren, ze me dan heel erg in elkaar mochten schoppen,(allemaal onzin natuurlijk). En zie nummer 5 wordt verwacht met oud en nieuw. Het slijt dus echt wel, we gaan der gewoon weer voor. Ja ook na een keizersnede. GR,, Mariska

Reactie voor op de website?

31.16. We hebben nu 3 kinderen maar willen toch een 4de ...

Hallo

Wij willen eigenlijk wel graag een 4de, we hebben nu 3 jongens van 7- 5 en 1,5 jaar. Wil wel even vertellen dat we niet een kindje willen omdat het dan misschien wel een meisje zou kunnen worden, we willen een kind om het kind. Ik zou graag ervaringen willen horen van ouders die van 3 naar 4 kinderen zijn gegaan en hoe ze dat hebben opgelost met b.v. de auto, wij hebben een 5 persoons wagen. En met sporten e.d.

groetjes

Reactie voor op de website?

31.17. twijfels voor een vijfde kindje

hallo

We hebben een gezin met vier kinderen, 2 jongens 10 en 7 een meisje bijna 4 en nog een jongentje van 8 mnd. Sinds kort heb ik kriebels voor nog een kindje. Ik vraag me af of deze gevoelens overgaan of wil ik er echt nog een. Wie o wie heeft dit zelfde en heeft toch nog gekozen voor het vijfde kindje.

groetjes nicky

Reactie voor op de website?

31.18. 4 kids

Dat probleem heb ik dus ook. wij hebben 1 kind met klassiek autisme en dat lijkt nog heftiger. Ons tweede kindje is zo goed in contact maken. Ik ben bang dat er nog een kindje met autisme komt en dat de omgeving me dat gaat verwijten.

Elise

Reactie voor op de website?

31.19. Mag je werken?

Hallo allemaal,

Wie kan mij vertellen of je mag werken tijdens een te laag liggende placenta? Ik heb nog regelmatig last van bloedverlies. Kan ik voor mezelf ook een arboarts/bedrijfsarts inschakelen over deze situatie qua werk en zo.

Mijn VK had gezegd, dat zolang het bloed ik niet moest gaan werken. Wat hebben jullie gedaan in dat geval? Waren jullie aan t werk of hebben jullie ook rust gehouden? Ik mag straks weer aan t werk voor halve dagen, maar ben er niet gerust op en wil graag advies van een bedrijfs/arboarts.

Mijn vorige zwangerschap was helaas een miskraam, na bijna 9 weken zwangerschap. En ik wil dit keer geen risico lopen!

Groetjes. Wendy

Reactie voor op de website?

31.20. Verrassing, er komt nog een vijfde kindje!

Hallo allemaal,

ik ben 29 en moeder van 4 kinderen. Ze zijn 11, 10, 8 en 1 jaar. Super lieve kinderen. En hiermee dachten we kompleet te zijn. Zo'n 6 weken geleden heb ik een test gedaan omdat ongesteldheid met de borstvoeding die ik toen nog gaf uitbleef. Tot onze grote verbazing zijn we zwanger van nog een lief kindje.

Begrijp me goed dat het wel schrikken was, en dat ik niet meteen stond te juichen, want we waren immers heel bewust voor het laatst zwanger geweest bij onze zoon van nu 1.

Nu ben ik dik 15 weken zwanger en heeeeeeel erg blij met de komst van nog zo'n lief kindje. Voel me wel wat schulidig dat ik eerst niet zo blij was, maar kan dat nu wel een plekje geven. Heb altijd gezegd dat ik voor mijn 30 jaar klaar wou zijn en dat lukt nu op de valreep. We voelen ons met z'n allen nog 1 keer zwanger en genieten, er is niks mooiers dan dit!

groetjes Annet

Reactie voor op de website?

31.21. Tja, hier nog zo één...

hoi allemaal, (30-09-09)

Hier hetzelfde probleem. Wij hebben 4 kinderen 8, 7, 3 en 4 maanden, en ook hier is de twijfel wel of geen 5e (en 6e als het aan mijn man ligt). Mijn man is de doener en degene van "waar er 4 eten kunnen er ook 5 eten". Maar ik denk daar anders over. Ten eerste moeten ze kamers gaan delen, waarop mijn man dan antwoordt dat hij dat vroeger ook moest (jongste van 9), maar ik weet nog dat ik het niet zo leuk vond om bij mijn zus op de kamer te slapen. (4 meiden) O ja, en we wonen gewoon in een huurwoning van de stichting dus niet zo groot, ten tweede; financieeel, niet geheel onbelangrijk in deze tijd van financiele crisis, mijn man is alleenverdiener (1700 euro per maand). Nu met kleine kinderen zal dat nog wel gaan daar ben ik van overtuigd, maar daarna?.

Ik heb het gevoel dat als we voor een 5e gaan dat dat dan egoistisch van ons is. Ook tegenover de kinderen al zouden die het nu wel leuk vinden, maar is dat later ook nog zo?

En dan ook nog: wanneer houdt het verlangen naar een volgend kindje op? Ik denk eerlijk gezegd nooit, dat het altijd wel blijft kriebelen, vooral als er weer een baby'tje in de omgeving wordt geboren, dus dan zou je maar door moeten blijven gaan.

Tja erg lastig, ook omdat mijn man nog niet wil stoppen. Ik twijfel zooo erg, enerzijds nee, want ik wil dalijk ook nog iets voor mezelf doen (heb een paard die nog ingereden moet worden) en anderzijds ja, omdat het ondanks dat ik regelmatig moet mopperen toch wel ERG gezellig is.

Allemaal veel sterkte met de beslissing, maar bovenal veel geluk!!

Reactie voor op de website?

31.22. Re Tja hier nog zo één...(27.21)

Wat herkenbaar wat je allemaal schrijft. Bij ons is de situatie andersom, ik wil er nog graag eentje bij en mijn man draagt de argumenten aan die jij ook hebt. Hij denkt met zijn verstand, ik momenteel met gevoel. Vaak hoeft het geen probleem te zijn als je beide anders erover denkt het is immers goed, want over praktische zaken moet nagedacht worden en het klopt ook dat het verlangen naar nog een kindje blijft of weer terug komt. Maar als dit zo is vraag dan eens of je op een baby uit de omgeving kan passen desnoods meerdere dagen en laat je man die dagen ook meedraaien. Dan ziet hij van dichtbij hoe het is, misschien kijkt hij er dan heel anders tegenaan.

Mijn advies is wees eerlijk tegen je man en bespreek je praktische overwegingen. Als je van elkaar weet hoe je er tegen aan kijkt scheelt ook een hoop. Ik lees al enige tijd mee op de site en heb een paar dagen geleden dan ook mijn verhaal gepost in wel of niet een derde.

Wij hebben er veel over gepraat en besloten dat zolang we er beide niet zeker van zijn we van onze twee kinderen genieten die we al hebben. Het gevoel om iets voor jezelf te kunnen doen is ook heel herkenbaar en is voor mij momenteel wel doorslag gevend geweest om mijn verlangen, gevoel om een kleintje erbij te hebben, nogmaals uit te stellen- te onderdrukken. Misschien bevalt dit straks zo goed dat ik mijn man wel dankbaar ben dat hij praktische bezwaren had.

Hoe dan ook een groot gezin is idd heel gezellig, maar het financieel goed hebben ook, je wilt al je kinderen wat bieden en vooral als ze ouder worden en gaan studeren. Ik vind het goed van je dat je hier ook over nadenkt. Ik hoop dat jullie eruit komen en zolang jezelf niet zeker ervan bent moet je het niet doen. Dat heb ik namelijk ook tegenmijn man gezegt. Achter zo'n keuze moet je samen staan is mijn mening.

Groeten Lotte

Reactie voor op de website?

31.23. Reactie Lotte

Hoi Lotte,

leuk dat je op mijn berichtje gereageerd hebt! Ik geloof ook dat ik het gewoon even naast me neerleg, maar ook dat is een beetje lastig omdat ik wel zoiets heb van als er nog een kindje komt dan wil ik er niet teveel leeftijd tussen hebben zitten in verband met dat ze met 2 en op één kamer moeten. (oudste 2 hoef ik niet bij elkaar te leggen, want die klikken niet met elkaar) en ik word er natuurlijk ook niet jonger op, maar dat moet eigenlijk geen reden zijn om er haast achter te zetten.

4 kinderen is eigenlijk ook al veel, maar ik moet eerlijk zeggen dat het voor mij niet als "veel" voelt. ( komt misschien binnenkort met sinterklaas inkopen wel :) hahaha )

Maar je hebt gelijk, we gaan gewoon even afwachten en de tijd zal leren wat we willen.

veel geluk met je gezinnetje!

groetjes Petra

Reactie voor op de website?

31.24. Wil nog dolgraag een vierde

Hallo allemaal,

Een jaar geleden heb ik mijn derde kindje gekregen. Ik had al een dochter van 9 en een zoon van 5, dus er zit nogal wat leeftijdsverschil tussen de kinderen. Ik heb altijd gezegd, dat ik moeder van een groot gezin wil worden en drie is voor mij nog geen 'groot gezin'. Zeker omdat de oudste twee op school zitten en ik overdag meestal maar één ukje heb. Ik zou zo dolgraag nu zwanger willen worden. Zodat ik twee kleintjes achter elkaar heb. Twee kindjes die wat meer aan elkaar hebben, dan de oudste twee.

Helaas is het onbespreekbaar voor mijn man. Hij ziet mij graag als een ambitieus type, die veel werkt en thuis de drie koters goed opvoedt. Ik wil graag werken, maar mijn gezin staat voorop. Ik weet niet hoe ik mijn diepste wens kan vervullen. Ik wil mijn man niet passeren. Maar het is echt heel moeilijk. Vooral sinds een goede vriendin van mij zwanger blijkt te zijn. Ik ben heel erg jaloers op alle vrouwen die dat nog mogen meemaken.

Elise

Reactie voor op de website?

31.25. Oproep: Waarom willen we nog een 'nakomertje'

Eerst was het 'goed zo' en opeens is daar toch weer een kinderwens. Graag kom ik in contact met vrouwen die zich hierin herkennen en erover willen vertellen.

Denise

Reactie voor op de website?

31.26. Toch weer een kinderwens

Ik heb sinds 2008 weer een kinderwens. Onze drie kinderen zijn al wat ouder. De oudste wordt binnenkort 15. Ik ben zelf bijna 38.

In het begin voelde ik de wens heel sterk. Zag alleen maar voordelen. Bij de gedachte werd ik immens gelukkig. Mijn partner stond er in eerste instantie huiverig tegenover.

We zijn nu ruime tijd verder. Hij gaat er 100% voor, terwijl ik nu ook de nadelen begin te zien. Soms zeg ik zelfs dat het van mij allemaal niet meer hoeft. Ik zie 101 nadelen, maar op het moment supreme duikt toch weer het verlangen op. Stiekem hoop ik, ondanks de nadelen, dat ik zwanger raak.

Ik denk ook dat het instinctief is. Nu kan het nog en straks niet meer. We zijn zo dol op onze kinderen. We wonen in een groot huis met twee lege slaapkamers, die we graag gevuld willen zien. Mijn partner heeft onlangs een grote jeep aangeschaft met 7 zitplaatsen.

Wanneer het weer niet gelukt is, ben ik ontroostbaar. We willen niet zo zeer een nakomertje. Dus als het zou lukken, willen we graag nog twee kinderen. Hoe verder de tijd vordert, hoe meer de twijfel toeslaat. Ik word er ook niet jonger op.

Het probleem is dat we in de wens blijven hangen. We stellen ons leven in op nog meer kinderen en kunnen het niet afsluiten. We gingen er niet van uit, dat het zo moeilijk zou gaan.

Daan

Reactie voor op de website?

31.27. Vijfde?

Ik ook, heb een tweeling van 8, een zoontje van 4 en een dochtertje van 12 weken, ik kan het nog steeds niet afsluiten, zou graag een vijfde erbij krijgen...

Moet er niet aan denken nooit meer zo een kleintje te hebben. Durf niet voor mn omgeving, familie, vrienden, ze vinden het nu al zoveel. Maar zien tegelijkertijd hoe goed het gaat. Hoe kom ik hier overheen?

Reactie voor op de website?

31.28. De vijf!

Reactie op twijfels voor een vijfde kindje

Ik heb 5 kinderen, allemaal meiden heerlijk, bij mij was het ook zo, na de vierde een hele grote wens voor een vijfde en het is geweldig zo een groot gezin! En allemaal meiden is leuk nee we zijn niet teleurgesteld dat we geen zoon hebben maar dankbaar voor 5 gezonde kinderen en ja ...... het blijft kriebelen!! en ook de meiden blijven met enige regelmaat vragen wanneer er weer eens een nieuw babytje in mama's buik komt!

Groetjes Hilly

Reactie voor op de website?

31.29. Herkenning

Reactie op 4 kids, maar zou er meer willen

Annemiek,

Ik herken heel erg wat je schrijft. Zelf ben ik ook moeder van 4 kinderen waarvan de eerste drie bevallingen goed gingen en nr 4 uitdraaide op een spoedkeizersnede met als gevolg moeder twee dagen op ic en kind 6 weken couveuse.inmiddels gescheiden van de vader van de kids en een nieuwe vriend.

Zou heel graag hem ook een kindje willen schenken maar ben bang voor de bevallin. ik hoop niet dat deze traumatische ervaring er voor altijd tussen zal blijven staan en ik het daarom niet aan zou durven

Angelique

Reactie voor op de website?

31.30. Vraagje aan de papa`s

Beste vaders van grote gezinnen,

Ik ben een verschrikkelijk trotse vader van 4 kids (9,7,4 & 1,5). We wonen in een relatief groot huis (5kamer woning) en komen in principe goed rond van ons huidige inkomen (beide uitkering door omstandigdheden). Toch kriebelt het bij mijn vrouw verschrikkelijk om een 5de te nemen, de laatste tijd begint bij mij ook die kriebel te groeien. Zo lag mn vrouw laatst bij mij en met mijn hand op haar buik had ik zoiets van: Wat zou het toch fijn zijn als er een kleintje in zat.

Echter gaat het in mijn hoofd er natuurlijk heel anders aan toe ook. Ik denk vooral aan de dingen zoals: Financieel, huisvesting (2 kids op 1 kamer en straks nog 2 op 1 dezelfde kamer), hoe zit dat met school etc. Kortom zo veel om over na te denken.

Hoe hebben jullie die knoop doorgehakt? Ikzelf ben nu geneigd om te zeggen: Laten we het maar doen ook, we zien wel waar het schip strand. Toch ben ik ook bang, dat zodra de 5de er is, en het gaat niet goed (om wat voor reden dan ook) dat ik dan mezelf voor mn kop ga slaan en zal zeggen: Dit had je moeten zien aankomen.

Groet, Een Twijfelende Papa

Reactie voor op de website?

31.31. Voor twijfelende papa

Als jullie nou eerst eens zorgen voor meer stabiele inkomsten? Allebei afhankelijk van een uitkering is niet fijn en je loopt er grote risico's mee voor de toekomst.

Dus de volgorde zou moeten zijn: eerst allebei een baan en dan nadenken over gezinsuitbreiding.

Anna

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

4 kids, maar zou er meer willen

 1. Traumatische bevalling
 2. Traumatische bevalling maar toch nog kinderwens
 3. Nog een derde
 4. 4 kids, maar zou er meer willen - antwoord
 5. Ook zo graag nog een vijfde...
 6. Twijfel over vijfde......
 7. Doen,
 8. Er voor gaan!
 9. Contact gezocht
 10. contact gezocht
 11. 4 kinderen maar nog graag zeker een vijfde kindje
 12. reactie op Gabrielle (23.10)
 13. Kinderen en placenta praevia
 14. zwanger van 5de
 15. slijten..ja zeker hoor
 16. We hebben nu 3 kinderen maar willen toch een 4de ...
 17. twijfels voor een vijfde kindje
 18. 4 kids
 19. Mag je werken?
 20. Verrassing, er komt nog een vijfde kindje!
 21. Tja, hier nog zo één...
 22. Re Tja hier nog zo één...(27.21)
 23. Reactie Lotte
 24. Wil nog dolgraag een vierde
 25. Oproep: Waarom willen we nog een \'nakomertje\'
 26. Toch weer een kinderwens
 27. Vijfde?
 28. De vijf!
 29. Herkenning
 30. Vraagje aan de papa`s
 31. Voor twijfelende papa

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.