Groot Gezin
Vragen en antwoorden
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

50. Familiefeesten

Hallo allemaal

Na de hele site afgespeurd te hebben heb ik nog niets gevonden over mijn grootste probleem met mijn 7 prinsen en prinsesjes tussen de 12 en 1. Ieder jaar word ik zeer subtiel weer gedwongen onze families tijdens de feestdagen te ontvangen aangezien dat voor mij zogenaamd zoveel makkelijker is aangezien de kinderen fijn in hun eigen omgeving kunnen spelen en niet versleept hoeven worden.

Nu zit daar natuurlijk wel een kern van waarheid in maar ik zie steeds meer op tegen dit soort gelegenheden en heb er aan de ene kant wel begrip voor dat het gemiddelde huis niet is ingesteld op 9 mensen ineens maar voel me ook niet echt welkom.

Hoe doen andere dat met verjaardagen en feestdagen? Gaat gewoon de hele familie of verdeel je net als ik de groep in thuis-bij-papa-blijvers en met-mama-meeganers? De gemiddelde doorzonwoning is niet ingesteld op gezinnen las het onze en ik voel me maar bij een paar mensen welkom. Persoonlijk ken ik niemand met meer dan 4 kinderen.

Graag juliie oplossingen, Gwen

Reactie voor op de website?

50.1. Feestdagen in onze familie

Hoi Gwen,

Wat hier veel gebeurt is dat families een of twee keer per jaar een familie-dag of weekend houden, dus niet bij iemand thuis, maar bv. in een pretpart of bungalowpark of gewoon een campeerterrein of speeltuin of zaaltje of iets dergelijks. Sommige families hebben er een familiepot voor waar mensen bij verjaardagen iets instoppen, of iedereen neemt iets te eten of te drinken mee.

Ik denk dat je best kunt aangeven dat de hele familie bij jou thuis alle feestdagen toch niet echt makkelijker voor jullie is. Hou de feestdagen maar lekker met je eigen gezin en op je eigen manier dat lijkt me veel fijner voor je.

Groetjes, Antoinette (moeder van tien)

Reactie voor op de website?

50.2. Feestdagen/verjaardagen etc.

Hoi,

Ook ik kom dit regelmatig tegen. Ik heb 6 kinderen waarvan het jongste kind uit een bestaande relatie is. We, dat wil zeggen ik, m'n vriend en ons zoontje gaan geregeld bij opa en oma op visite maar de "rest" laat ik thuis, omdat het altijd op een doordeweekse dag is en s'avonds is. De oudste is 15 en die gaat eigenlijk helemaal nergens meer mee naartoe, maar de andere kinderen 9 jaar/8 jaar en 2 van 6 die willen wel altijd mee maar dat gebeurt dan ik een vakantie ofzo en dan ook maar per 2. Dus dan past de oudste op de andere 2.

Op verjaardagen, komen niet zo heel vaak voor maar toch, die feestjes zijn altijd in de avonduren en dan wil ik zelf niet eens mn kinderen de hele avond in de rook laten zitten! Mja, de feestdagen is weer een verhaal apart, ook ik heb wel eens de hele familie uitgenodigd omdat dat dus handiger zou zijn voor ons. Misschien wel voor hun...

Dit jaar ga ik het anders doen, ik mn vriend en toevallig ook ons zoontje zijn in dezelfde maand jarig en dat ga ik zelf eerst vieren met ons gezin. Dan ga ik met mn schoonzus, haar dochter en de vriend van mn schoonzus een hapje eten en met mn schoonouders idemdito. Okee het is apart maar heb geen zin in hele grote gezelsschappen, waar je zelf toch helemaal niks aan hebt. We hebben met kerst gewokt en toen vond ik er niks aan. De kinderen hebben continue aandacht nodig en het leuke babbeltje hier, babbeltje daar was ver te zoeken. Nee, dan maar zo. Dan kunnen we het tezamem gewoon gezellig hebben en tijd voor elkaar. Het kost natuurlijk wel wat maar ach, gelukkig maar 1x per jaar.

De verjaardagen van de kinderen zelf vier ik gewoon met mn gezin, en ze mogen een paar schoolkindjes uitnodigen, taart eten, patatje beetje spelen klaar. Als zij het gevoel maar hebben dat het die dag om hun draait.

Groetjes jacky

Reactie voor op de website?

50.3. Weekplanner voor kinderen zelf gemaakt

Zelf heb ik inmiddels ook een weekplanbord voor de kinderen, maar door gebrek aan financiën heb ik hem zelf gemaakt a.d.h.v. de vele voorbeelden die hierboven staan.

Ik heb voor elk kind (ik ben in verwachting van de 6e) een kolom en één kolom voor de feestdagen/vakantiedagen/bijzonderheden. Ook is er gelegenheid voor de seizoenen, voor het jaartal, de maand en de datum 1 t/m 31 die je zelf bij de dag kan plakken (met een magneetje). Bij elke naam staat een fotootje en bij de dagen een symbool wat ze hier op school ook gebruiken, zodat de kleinsten sneller zien wat voor een dag het is. Hiernaast heb ik vele symbolen gemaakt voor de feestdagen, voor de clubjes, het sporten, het overblijven, het gymen, de dokter, het ziekenhuis, de kapper, een uitje met de auto, het schoolreisje, communie, vormsel, vakantie, verjaardag, feestje, huiswerk etc etc etc.

Deze symbolen heb ik op een magnetisch vel geplakt en uitgeknipt. Het is een prachting resultaat geworden. Wil je het ook zien. Mail me gerust en je krijgt een voorbeeld voor 3, 4, 5, of 6 kinderen.

Veel plezier!

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Familiefeesten

  1. Feestdagen in onze familie
  2. Feestdagen/verjaardagen etc.
  3. Weekplanner voor kinderen zelf gemaakt
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.