Groot Gezin
Vragen en antwoorden
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

110. Contact gezocht

Contact gezocht met ouders van te vroeg geboren kinderen, om ervaringen uit te wisselen over hun ontwikkeling tot en met de basisschool.

Reactie voor op de website?

110.1. Vereninging van Ouders van Couveusekinderen (VOC)

Een geschikte website + mailinglist kun je vinden bij de Vereninging van Ouders van Couveusekinderen (VOC). Daar vind je veel info over premature en dysmature baby`s, verhalen van ouders en artikelen uit kranten, reacties van medici e.d.

Joyce

Reactie voor op de website?

110.2. Premature (Dysmature)

Beste Ingrid,

Ik zag jouw oproep staan op de site van grootgezin.nl waarin je contact zoek met ouders van te vroeggeboren kindjes.

Welnu mijn zoontje is op 24 april jl met 32 wkn geboren, daarbij was hij ook dysmature. Ook ik vind het fijn om ervaring uit te wisselen hierover, want ik merk keer op keer dat je tegen een muur van onbegrip oploop. Wellicht kunnen wij elkaar helpen met onze ervaringen.

Groetjes, Carmen.

Reactie voor op de website?

110.3. Prematuren

Hoi Ingrid,

Wat dacht je van

daar zijn weer genoeg links naar andere sites.

Groetjes Petra

Reactie voor op de website?

110.4. Prematuren

Hai Ingrid,

Ik ben per toeval op deze site terecht gekomen, en las je oproep om in contact te komen met ouders van te vroeg geboren kindjes, wij hebben een zoontje van nu drie jaar, hij is geboren met 28 weken. doordat hij na de geboorte een kleine hersenbloeding heeft gehad loopt hij nu lichamelijk achter met andere leeftijdsgenootjes, voornamelijk met lopen. Ook ik ben benieuwd of er meerdere mensen zijn die dit ook hebben met hun kinderen en hoe hun ermee omgaan. Ik hoop op een reactie.

groetjes Lorraine

Reactie voor op de website?

110.5. Oproepje

Hoi

ik las je oproepje, ik ben zelf moeder van een dochtertje die geboren is met 28 weken en 900gr. dus prementuur en dysmentuur. Als je in contact wil komen met andere ouders zijn er de voc-mailingslijsten via yahoo en mammas van prementuren ook via yahoo. Hier zijn allemaal ervaringsdeskundigen de ouders zelf van een vroeg geboren kindje(s)

groetjes Harriet

Reactie voor op de website?

110.6. Moeder van wandelend wondertje

Hallo Ingrid!

Graag wil ik even reageren op je oproep.

Mijn naam is Kelly, ik ben moeder van drie prachtige zonen (3,5 jaar, 2 jaar en 8 mnd.) waarvan de middelste, Thimo, veel te vroeg geboren is. Hij kwam ter wereld na 29 weken zwangerschap met een geboortegewicht van slechts 850 gram. Tijdens zijn zwangerschap had ik het HELLP-syndroom, wat ik bij mijn andere zoontjes niet gehad heb! De situatie is voor zowel hem als voor mij kritiek geweest, maar de medische staf heeft precies op het juiste moment ingegrepen.

Ik zie het als een Godswonder dat het zo goed met Thimo gaat. Hij heeft drie maanden in het ziekenhuis doorgebracht, waarvan alleen de laaste week zonder hulp bij de ademhaling en niet meer aan de monitor. Inmiddels is hij een pienter jongetje van 2 jaar en 3 maanden. Hij wandelt het huis door en kletst je de oren van het hoofd. Hij is enkel nog klein, 84 centimeter, en héél erg tenger.

Wat zijn wij blij met Thimo! Hij is echt een wondertje. Ik ben heel benieuwd naar jouw ervaringen!

Groetjes,

Kelly

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Contact gezocht

  1. Vereninging van Ouders van Couveusekinderen (VOC)
  2. Premature (Dysmature)
  3. Prematuren
  4. Prematuren
  5. Oproepje
  6. Moeder van wandelend wondertje
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.