Groot Gezin
Vragen en antwoorden
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

107. Kraamfeest

Een zwangere vriendin van mij zou graag informatie willen over een kraamfeest. Hoe pak je dit het beste aan, hoe nodig je de mensen uit voor het feest zonder mensen te kwetsen of te passeren etc. Graag zou ik jullie reactie willen krijgen!

Groeten van Hanneke

Reactie voor op de website?

107.1. Aanbieding

www.assistme.nl aanbieding

Reactie voor op de website?

107.2. Geweldig: een kraamfeest!!

Ik vond het heerlijk een kraamfeest. Twee jaar geleden toen mijn dochter geboren werd hebben wij een kraamfeest georganiseerd door een bureau te laten komen en toen, nu twaalf weken geleden, mijn zoon geboren werd weer! Als je een bureau laat komen, word alles voor je geregeld. De vaat wordt gedaan, je huis wordt versierd en de gasten bediend. Wie je uitnodigt? Dat moet je toch zelf weten? Oké, niet alle mensen kun je laten zitten maar je hoeft toch niet met iedereen rekening te houden. Jij organiseert wat, en als zij wat organiseren moeten ze ook zelf weten wie ze uitnodigen.

Ik ben aan het adres gekomen door in de gouden gids te kijken onder Partyservice. Als ze slim zijn hebben ze ook een home page en kun je ook via internet eraan komen. Nee, mocht ik ooit weer zwanger worden dan laat ik weer zo'n bureau komen.

De datum moet je trouwens niet te snel achter je uitgerekende datum plannen. Als je er rekening mee houdt dat het weleens twee weken later kan worden en je al snel een week of twee nodig hebt om weer een beetje op adem te komen, kun je best wel een datum prikken 4 à 5 weken na je uitgerekende datum. Visite wil je kindje ook nog wel bewonderen als hij/zij 6 weken is hoor!

Verder heb ik op een aantal kaartjes een extra tekst laten drukken, bespaart je de kosten voor een extra kaartje + drukkosten.

Ik wens iedereen die een kraamfeest organiseert een geweldige dag, en natuurlijk ook diegene die naar een kraamfeest mogen komen.

Groetjes Bianca

Reactie voor op de website?

107.3. Kraamfeest

Ik bent ook net begonnen met een cateringsbedrijf en wij organiseren ook kraamfesten. Wij zitten in Amstelveen. Alles wordt bij mij gemaakt, aparte hapjes, de geboortetaart, etc. en natuurlijk wordt alles schoon achtergelaten.

Ik heb voor mijn zoontje alles zelf gedaan, het is anders als je zelf aan het moederzijn moet aanwennen:)

Groetjes,

Reactie voor op de website?

107.4. Eigen keuze

Beste Hanneke

Mensen kunnen best begrijpen dat je op zo'n feest niet iedereen kunt uitnodigen. Het feest maak je zoals jij dat wilt en niet iemand anders. Gewoon je vaste mensen waar je mee omgaat uitnodigen en dan lekker kleppen over koetjes en kalfjes. Het is jou feestje en niet van iemand anders.

groetjes chantal en suc6 ermee

Reactie voor op de website?

107.5. Suggesties voor kraamcadeau

Hieronder een compilatie van de reacties die binnenkwamen op de grootgezinsmanagerslijst.

Reactie voor op de website?

107.6. Kado-idee

Ik heb voor mijn tweede kind (toen wisten we al niet meer wat we moesten vragen) een kadobon gevraagd voor een mooie fotoreportage. Erg leuk!

Reactie voor op de website?

107.7. Geboorte-traktaties op school

Wie heeft er nog een leuk idee om op school te trakteren voor een geboorte?

Martine

Reactie voor op de website?

107.8. Tekst uitnodiging Kraamfeest

Ik ben over 4 weken uitgerekend en wil na de geboorte graag een kraamfeest geven. Ik ben nog opzoek naar een leuke/originele tekst voor op de uitnodiging van het feest. Hebben jullie nog ideeen voor een leuke pakkende test? Alvast bedankt, groetjes Hilde

Reactie voor op de website?

107.9. Mijn gedichtje

Hoi Hilde

ik ga zelf ook over vier weken bevallen, en ga ook een kraamfeest geven, ik ga zelf deze tekst gebruiken.

  .... wil graag iedereen leren kennen,
  maar ons nieuwe ritme is nog even wennen.
  Daarom nodigen wij jullie op ons kraamfeest uit,
  op ..... van ... t/m .... om te komen kijken naar onze kleine spruit.
  indien je niet aanwezig kan zijn,
  geef ons dan voor de datum een sein, tel:.....!

Esmiralda

Reactie voor op de website?

107.10. Tip

Reactie op Kraamfeest

Beste Hanneke

Het beste kan je even onze site raadplegen, www.kraamfeesten.nl

Hartelijke groeten

Reactie voor op de website?

107.11. Traktatie (op school) na geboorte baby

Reactie op Geboorte-traktaties op school

Neem ijscups. (Je weet wel van die chocolaatjes met zo'n geribbeld papiertje eromheen.) en zet ze in een schaal met hoge rand ongeveer anderhalve minuut in de magnetron. De chocola wordt zacht. Nu sprenkel je hier muisjes overheen. Haal de cups voorzichtig uit de schaal en zet ze op het bord of schaaltje waarin je ze wilt serveren. Eventueel kun je het in de koelkast laten afkoelen. De muisjes die naast de chocolaatjes zijn gevallen kun je op deze manier nog gebruiken. Het ziet er gezellig uit en kost erg weinig (moeite). Succes!

Davina

Reactie voor op de website?

107.12. Tractatie op school

Reactie op Geboorte-traktaties op school

ik had bij mijn dochtertje mijn jongens op van die witte snoepmuizen laten tracteren met een rose krullintje on hun nek geknoopt. Kan uiteraard ook in blauw. De muizen waren volgens mij van look-o-look. Makkelijk te maken en geen geknoei met muisjes

Joke

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Kraamfeest

 1. Aanbieding
 2. Geweldig: een kraamfeest!!
 3. Kraamfeest
 4. Eigen keuze
 5. Suggesties voor kraamcadeau
 6. Kado-idee
 7. Geboorte-traktaties op school
 8. Tekst uitnodiging Kraamfeest
 9. Mijn gedichtje
 10. Tip
 11. Traktatie (op school) na geboorte baby
 12. Tractatie op school
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.