Groot Gezin
Vragen en antwoorden
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

9. Groot gezin met grote leeftijdsverschillen tussen kids

Hoi allemaal,

We dromen hier ook van een groot gezin, maar wel niet zoals de meeste het hier hebben - namelijk snel op elkaar. We hopen dat we 4 kinderen mogen krijgen en dan met een leeftijdsverschil van 4 tot 5 jaar er tussen. We hebben 1 prachtige meid van 4 en voelen ons nu weer klaar voor een 2e. Gelukkig hebben we onze leeftijd mee, dus daar hoeven we niet naar te kijken.

Zijn er meer grote gezinnen die bewust hebben gekozen (dus niet samengestelde gezinnen) voor een groot leeftijdsverschil tussen de kinderen?

Alvast bedankt voor jullie antwoorden!

Groeten, Kim

Reactie voor op de website?

9.1. Gezin met grote leeftijdsverschillen yussen de kids

Hallo Kim,

Wij wilden eigenlijk heel snel weer zwanger zijn na ons eerste kindje maar wegens omstandigheden ging dat niet. Maar zit er bij ons ook 4jaar tussen. En wij vonden dit achteraf gezien heel leuk. Toen ik zwanger werd van ons derde was ons tweede kindje drie maand (was ook wegens omstandigheden). En heb dus met beide wat ervaring. En moet eerlijk zeggen, geef mij maar 4jaar ertussen hoor. Niet alleen om dat het kort opelkaar zwaarder is (mijn mening). Maar ik kon minder genieten van ons 2de kindje en ze moest ook heel snel groot zijn. Alle zo ervaren wij het. Nu is ons jongste net 2jaar en een vierde is meer als welkom maar wij gaan nog een jaartje of twee wachten.

groetjes Sanne

Reactie voor op de website?

9.2. Niet bewust voor groot verschil gekozen

Onze oudste dochter is 25 jaar, onze 2e dochter is 20 jaar en onze 3e dochter is 13 jaar.Dus ook grote leeftijdsverschillen. De oudste kregen we toen ik 20 was en mijn man 21. Bij de 2e raakte ik na een miskraam niet zo snel zwanger als gehoopt, en de 3e is bewust veel later gepland.

We hebben ze alle 3 alle aandacht kunnen geven, vond het ook in de pubertijd makkelijker om maar één puber per keer te hebben.We worden in juni opa en oma,van de oudste die getrouwd is. Onze 2e woont sinds kort samen de 3e begint te puberen en zit nu op het VMBO. Alle 3 in een andere levensfase, heel boeiend.

Groetjes Jennie.

Reactie voor op de website?

9.3. Problemen leeftijdsverschil

Moeder van 3 kinderen (9,11 en 13) wilt heel graag een vierde kind. Ik laat mijn sterilisatie ongedaan maken. Ik wilde dat al veel eerder doen, maar zag erg op tegen de ingreep. Wanneer ik zwanger zal worden, weet ik natuurlijk niet. Het leeftijdsverschil met mijn andere kinderen zal ongetwijfeld groot zijn, maar ik vond dit geen reden om dan maar niet meer voor een kindje te kiezen. Mijn man vindt, dat als er een vierde komt, moet er ook een vijfde komen. Het wordt anders een echt nakomertje en dat vindt hij zielig.

Na het lezen van bovenstaande berichten, twijfel ik nu ook . Is een nakomertje echt zielig of is elk mens blij, dat zijn ouders toch destijds voor hem/haar hebben gekozen? Ik moet zeggen, dat onze drie kinderen erg veel plezier aan elkaar beleven en dit zou een vierde toch moeten missen.

Moeilijke kwestie

D.

Reactie voor op de website?

9.4. zesde kind

hallo,

hier even in het kort ons verhaal.
Ik ben 16 weken zwanger,niet gepland hoor,integendeel maar wel welkom. Het zal als alles goed gaat ons zesde kindje worden. Onze oudste zal dan bijna 19 zijn, een behoorlijk leeftijdsverschil dus. Ze zijn nu dus 18(M)16(M)14(J)12(J)5(M).

De oudere kinderen vinden het geweldig,vooral de twee oudste meiden. kunnen ze ook gezellig mee moederen.:) Ik zelf ben trouwens 37 jaar.
In ieder geval,zoals mijn moeder altijd zegt....beter eentje erbij dan er eentje moeten verliezen.

Groeten Annie

Reactie voor op de website?

9.5. mega gezin qua leeftijden

Hoi Hoi,

Bij ons in het gezin in het eigenlijk een chaos. Maar dan wel gezellig. Het zijn niet allemaal biologische kinderen van mijn ouders. Ook pleegkinderen maar ze hebben we bewust voor ons gekozen. Ik ben namelijk een pleegkind.

Maar mijn oudste broer is 35, dan komt er nog een van 35, (2 verschillende huwelijke en pleegkinderen bij elkaar krijg je de zelfde leeftijden) dan komt er een broer van 34 en dan een zus van 33 en nog een broer van 32. Dan komt er een zus van 30, zus van 22 en mijn tweelingzusje en ik van 20 en dan is er bij ons in het gezin nog het kindje van een broer weer en die is 11. Dus van 11-35 is een leeftijdsverschil van 24 jaar.

Door sommige gebeurtenissen is niet alles meer helemaal top maar ik heb nog goed contact met iedereen en ik vind het alleen maar tof van die grotere broers en zussen!!!

Groetjes Wop

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Groot gezin met grote leeftijdsverschillen tussen kids

  1. Gezin met grote leeftijdsverschillen yussen de kids
  2. Niet bewust voor groot verschil gekozen
  3. Problemen leeftijdsverschil
  4. zesde kind
  5. mega gezin qua leeftijden
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.