Groot Gezin
Vragen en antwoorden
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

103. Gezondheidsproblemen

Waar wij veel over tobben zijn de gezondheidsproblemen van mij en onze 3 kinderen, zij en ik lijden nl. aan diverse allergiën. We moeten heel streng zijn met hygiëne en voeding. Bijvoorbeeld het huishouden; ik ben dag en nacht bezig om alles zo stofvrij mogelijk te houden, hierbij moet ik me aan strakke schema's houden anders red ik het niet. We zijn ook hopen geld aan speciale voeding kwijt.

Het is onze grote wens om meer kinderen te krijgen, ook al weten we dat ook de volgende kinderen waarschijnlijk diverse allergiën kunnen krijgen. Een ander probleem is: de zwangerschappen en de bevallingen. De kinderen waren erg groot en zwaar tijdens de zwangerschap waardoor er risico's bestaan voor mijn gezondheid en bij de bevalling. Het advies om het hier bij te laten kreeg ik van iedereen te horen, er was zelfs een ondertoon te horen dat ik maar dankbaar moet zijn met deze 3 kinderen.

Ik wil absoluut niet ondankbaar of ontevreden zijn, het is een eer en een zegen dat ik kinderen kan krijgen en ik zie het als een levensvervulling dat ik deze kinderen op de wereld mag zetten. Ik weet dat ik ze iets goeds mee kan geven waar onze samenleving ook bij gebaat is.

Nu ben ik opzoek naar tips, ideëen, ervaringen om toch deze wens in vervulling te laten gaan. Wie kan me helpen?

Ursula

Reactie voor op de website?

103.1. Een paar tips

Beste Ursula,

Het wordt soms zo moeilijk gemaakt door de mensen om ons heen om te kiezen voor nog een kind. Vooral als er gezondheidsproblemen zijn vindt men snel dat je maar tevreden moet zijn. Maar de wens naar nog een kan soms zo groot zijn.

Praktische tips zijn vooral: zorg dat je huis zo makkelijk mogelijk ingericht is, gladde vloerbekleding, lamellen i.p.v. gordijnen, synthetische dekbedden en vooral zo min mogelijk knuffels in bed. Op deze manier beperk je stofvorming. En wat Anja ook al zegt, probeer zoveel mogelijk te automatiseren.

Voor de risico's die je loopt bij de zwangerschap en de bevalling zou je een gesprek met een andere gynaecoloog kunnen aanvragen. Deze zou kunnen bekijken in hoeverre dat risico zo klein mogelijk gehouden kan worden.

Succes met jullie beslissing.      Nell

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Gezondheidsproblemen

  1. Een paar tips
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.