Groot Gezin
Vragen en antwoorden
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

3. Volwassen stiefzoon uit huis?

Mag ik tegen mijn volwassen stiefzoon zeggen dat het tijd is om uit huis te gaan?

Mijn vriend en ik zijn al 2,5 jaar samen en wij wonen anderhalf jaar samen. Hij heeft een zoon van 21 en 11, en die van 21 jaar woont bij ons. Zelf heb ik 2 zoons van 11 en 9 en heb co-ouderschap met mijn ex.

Waar ik me enorm aan erger is dat de zoon van 21 zo zelfstandig is dat ik het tijd vind om op zichzelf te gaan wonen. Hij werkt en leert en heeft hierdoor een redelijk inkomen. Ook is hij veel vrij en hangt soms 2 a 3 dagen per week om mij heen. Hij zit dan beneden achter de computer of tv. Ik vind dit vreselijk vooral omdat ik het gevoel heb dat ik niet mijn eigen ding kan doen. Komt ook nog bij dat hij inmiddels 2 jaar verkering heeft en elke avond slapen ze samen.

Ik vind dat als je zo leeft dat het tijd wordt om je eigen verantwoordelijkheden te nemen. Ik heb het al eens aangekaart maar hij vindt het nog wel makkelijk om thuis te wonen zegt hij. En hij wil echt niet op een klein flatje ofzo maar gaat dan liever sparen dat hij later wat kan kopen.

Ik weet niet zo goed wat te doen. Mijn vriend vindt wel dat ik geljk heb maar omdat hij ook geen contact met zijn moeder heeft, vindt hij het zielig om hem het huis uit te sturen.

Ik voel me ook ongelukkig worden in huis terwijl ik heel veel van mijn vriend houd.

Wie kan mij advies geven.

Vlinder

Reactie voor op de website?

3.1. Re: 1 volwassen stiefzoon uit huis

Ja, je hebt helemaal gelijk. Het zou heerlijk zijn als hij zelf het idee krijgt dat hij beter opzichzelf kan gaan wonen. Je kunt beter jouw man laten voorstellen dat hij over een half jaar een eigen stekkie moet hebben gevonden. Hij is de biologische ouder.

En nee, er is geen enkele manier waarop je een stiefkind uit huis kan zetten. Tenzij hij jou en je man mishandelt, heb je geen enkele manier om dat voor elkaar te krijgen.

Ik heb ook wel eens overwogen om een zeecontainer aan de weg te zetten waar de spullen van mijn stiefzonen van 25, 24 en 21 in kon. Maar ja, de relatie met mijn man is dan ook kapot en die jongens willen hem ook nooit meer zien. Dus laat je man het nog eens duidelijk vertellen, deadline stellen, en ondertussen je eigen leven leiden.

Miep

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Volwassen stiefzoon uit huis?

  1. Re: 1 volwassen stiefzoon uit huis
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.