Groot Gezin
Vragen en antwoorden
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

73. Ervaringen gevraagd

Heeft iemand ervaring met het inkorten van de tong bij een kindje met het Down syndroom, om het praten te verbeteren? Waarom wel/niet gedaan? Wat zijn de voordelen/nadelen? Waar in Nederland vindt deze ingreep plaats? Hoe is de interventie in tijd en pijn voor het kind? Alle info is welkom

Mariet

Reactie voor op de website?

73.1. Informatie

Voor informatie kun je wellicht terecht bij de Stichting Down's Syndroom.

Reactie voor op de website?

73.2. Positieve ervaringen

Hoi Mariet

De ervaringen die ik ken zijn positief, onze kinderarts raadde het af om het op zeer jonge leeftijd te doen omdat de tong en het spraakgedeelte in de hersenen in die tijd veel zenuwverbindingen aanleggen en een operatie dat proces kan verstoren. De meeste mensen met downsyndroom zijn goed te verstaan, maar aan de andere kant blijft het een onhandige lange tong voor de meesten en als dat een belemmering is zou ik het vanaf de leeftijd van ongeveer 5 jr. wel overwegen. Op zich is het een V vormig wigje wat ze uit de tong snijden en dan de punten weer aan elkaar vastzetten. Vooral bij kinderen met slik en spraakproblemen helpt het goed.

Inderdaad is bij de stichting downsyndroom informatie te krijgen en ook bij hun website kun je geloof ik informatie vinden.

Antoinette

Reactie voor op de website?

73.3. Down syndroom

Er is een boek van de gelijknamige stichting. Het boek heet Laat me niet zoals ik ben, en geschreven door oa. Dr R Feuerstein. Zijn Feuersteinstichting zit oa ook in Nederland.Het telefoonnummer is 020-6610361. Het boek zelf vind ik erg intressant om te lezen, temeer hij heeft een hele andere kijk op de dingen en gaat er van uit dat je kinderen veel kan leren. Misschien is het boek te leen via de bibliotheek, hij heeft het oa over een operatie aan de tong. Misschien kan je wat met deze tip.

Henriëtte

Reactie voor op de website?

73.4. Re: Lady comp

Hallo,

De aanschaf van de computer is niet goedkoop maar ik ben er wel erg tevreden mee ik heb hem nu ongeveer 3 jaar. Ik weet niet wat je precies wilt weten dus vraag maar raak en dan probeer ik je vragen te beantwoorden voor zo ver morgelijk is.

Groetjes, Marijke

Reactie voor op de website?

73.5. Lady comp

Bedankt voor de reactie. Wij overwegen de aanschaf van een Ladycomp omdat ik niet jaren de pil wil slikken. Ik wil graag weten hoe betrouwbaar hij is. Ik kan er geen objectieve recensies van vinden op internet. Aleen op de site van de verkoper. Zelf heb ik jarenlang de symptothermale methode gebruikt maar ben toch een paar keer zwanger geworden. Waarschijnlijk door verkeerde inschattingen van mijzelf. Dit hoop ik d.m.v. de computer te voorkomen. Is dit dan een optie?

Groetjes Janna

Reactie voor op de website?

73.6. Lady comp

Mijn advies zou zijn eerst een jaar gebruiken met condoom ernaast en daarna alleen op de vruchtbare dagen een condoom ernaast gebruiken. Dit aangezien hoe langer je hem gebruikt hoe betrouwbaarder het wordt.

Maar nogmaals het is natuurlijk geen garantie maar dat is geen enkele anti conceptie uiteraard.

Succes ermee!

Groetjes, Marijke

Reactie voor op de website?

73.7. Reactie op Lady comp

Hallo Janna,

Wat ik van de Ladycomp op internet lees, lijkt ie me niet erg betrouwbaar. Werkt alleen op temperatuur.

Zelf gebruik ik al 7 jaar de Persona. Ook een systeem met een monitor. Alleen bij de persona gebruik je maandelijks teststaafjes die je urine controleren. N.a.v. die tests geeft ie je eisprong aan. Als je een cyclus hebt van tussen de 23 en 35 dagen dan kan je de persona gebruiken. De eerste aanschaf is rond de 90 euro. Daarna maandelijks 11,50 euro. (te bestellen via internet)

Ingrid

Reactie voor op de website?

73.8. Nogmaals Ladycomp

Bedankt voor jullie reactie. Ik denk dat wij er een gaan aanschaffen. Ik begreep ook dat hoe consequenter je bent in het meten hoe betrouwbaarder hij is.

Janna

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Ervaringen gevraagd

  1. Informatie
  2. Positieve ervaringen
  3. Down syndroom
  4. Re: Lady comp
  5. Lady comp
  6. Lady comp
  7. Reactie op Lady comp
  8. Nogmaals Ladycomp
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.