Groot Gezin
Vragen en antwoorden
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

96. Buikcorrectie

Ik heb na 2 zwangerschappen kort na elkaar waarvan een zwangerschap van een tweeling een enorme buik overgehouden. Nu overweeg ik een buikcorrectie wie heeft hier ervaring mee, voor en tegen.

Groetjes Marjolein.

Reactie voor op de website?

96.1. Foto's buikwandcorrecties

Hallo allemaal,

Ik kwam deze pagina tegen met allemaal foto's van buikwandcorrecties. Bij die site hoort ook dit forum. Erg gezellig daar!

groetjes

Reactie voor op de website?

96.2. Grote ingreep

hallo ik ben brigitte uit Geldrop, heb bwc laten doen omdat ik na 3 kinderen waarvan 1 tweeling nu wel van mijn buik afwilde.
Ik ben 28 febr. 2008 geopereerd in het ST.ANNA ziekenhuis in geldrop.
Ik heb ook liposuctie laten doen op mijn heupen en de middelste boven buikspieren in laten korten en na een borstoperatie van 8 jaar geleden zogenoemde dogears ook laten verwijderen ,ik ben nu anderhalve week verder en heb wel veel pijn gehad en nu jeuk van de genezing.Mijn buik is erg opgezollen en nu lijkt of de navel ook niet in het midden zit. Nu ik foto's bekijk van voor en na zie ik wel dat de buik eraf is maar veel geduld moet hebben voor de genezing woensdag 12 maart mijn hechtingen eruit dan ben ik weer een stap verder.Alles trekt nu nog en loop ook nog steeds krom vraag me zelfs af of dit nog goed komt?

Reactie voor op de website?

96.3. bwc

ik ga 8 aril een buikwandcorrectie laten uitvoeren,hopelijk word het een goed resultaat,ben echt benieuwd, mijn vraag is nu wat moet je aantrekken in het ziekenhuis en slaapkleedje of pyama wat is het makkelijkst

martine

Reactie voor op de website?

96.4. Eng

ik ben met herbalife afgevallen mijn buik is een stuk minder maar ik denk er ook over om een operatie te doen want sport 5 x per week ma buik blijft zou mijn buik ooit we gaan? wie er wil lijnen aankomen fitter worden mail mij want ik begeleid mensen vind erg eng zon operatie dus denk er nog wel over

Reactie voor op de website?

96.5. Foto buikwandcorrectie na 1 jaar

Hallo

Ik ben op zoke naar fotos van buikcorrectie na 1 jaar of langer, want ik zie alleen fotos van flinke rode strepen, en dan durf ik al niet meer. Vraag me af of het lang duurt voor het litteken bijna niet meer zichtbaar is, of dat je het altijd blijft zien. Ook zie ik fotos waarbij litteken vrij hoog zit, ik ben buikdanseres, en dan zit de gordel vrij laag, waardoor het litteken erboven uit steekt. Ik zit in twijfel, wat is erger huidoverschit of litteken Wie wil mij fotos sturen want ik ben echt bang.

Reactie voor op de website?

96.6. Vocht 3 wkn na bwc

Ik heb 3 wkn geleden een bwc gehad. Ik ben natuurlijk heel bij met het resultaat. Er is alleen een klein probleempje ontstaan. Ik merk dat mijn buik nu (na 3 wkn) is gaan opzetten. Ik vind het heel vreemd, want ik hou mijn rust en doe amper iets... Morgen ga ik mijn pc bellen om mezelf hierover te informeren. Heeft 1 van jullie hier ervaring mee?

Reactie voor op de website?

96.7. Vergoeding

Hallo allemaal,

Al eerder was ik op deze site... Met de vraag hoe ik voor vergoeding in aanmerking zou kunnen komen. Uiteindelijk heb ik die gekregen! Ben ondertussen wel ook aan een hernia geopereerd geweest. Ik was al zo lang bezig, dat ik er eigenlijk niet meer op gehoopt had. De wonderen zijn de wereld nog niet uit! Heeft iemand ervaring met zgn hondenoortjes op de heupen?

Wenda

Reactie voor op de website?

96.8. Buikwandcorrecttie advies!

Ik overweeg een buikwandcorrectie en nu is mijn vraag.... Wie weet een goed ziekenhuis (ervaring?) waar dit uitgevoerd wordt? Ik woon in Hellevoetsluis

De arts gaf Dijkzicht of franciskes ziekenhuis door... heeft er iemand ervaring bij dit ziekenhuis?

Ik hoor graag jullie reactie`s

Reactie voor op de website?

96.9. Kosten van een buikwand correctie en evt. vergoedingen.

Ik ben middels een maagbandje ruim 40 kilo afgevallen en ben daar natuurlijk heel erg blij mee, maar het overtollig vel/weefsle daar baal ik enorm van. Heb via de huisarts een verwijsbrief gekregen voor de plastisch chirurg en daar ben ik geweest, in Maastricht. Die wilde niet alleen mijn buik maar ook mijn heupen operenen zodat die zogenaamde zadeltassen ook verdwenen.

Alleen mijn ziekenfonds wees mijn aanvraag af....waar ik heel erg van baal. Nu weet ik niet of ik het nog eens zou kunnen aanvragen en dagt het evt wel vergoed word. Heeft iemand een idee, en hoe/waar ik terecht zou kunnen voor meer informatie. ,p> En wat evt. de kosten zijn als je zoiets zelf betaald. Zie zoveel verschillende prijzen op internet. Je mag me ook mailen op .

Hoor graag jullie reactie's.

Reactie voor op de website?

96.10. Ervaringen gezocht buikwandcorrectie

Hallo allemaal,

Ik zoek antwoorden op de volgende vragen:

- wie heeft ervaring met nog een eventuele vergoeding via het ziekenfonds?
- Waar is het goedkoper in Nederland of Belgie?
- Wat zijn betrouwbare klinieken?
- Door een wirwar aan info via internet zie ik door de bomen het bos niet meer. Daarom heb ik behoefte aan info van "gebruikers" zelf.

Reactie voor op de website?

96.11. Resultaat buikwandcorrectie

Hallo allememaal,

Ik heb 2 weken geleden een buikwandcorrectie laten uitvoeren. Het resultaat is al wel zichtbaar maar ik heb nog last van een opgezwollen buik. Kan iemand mij vertellen of de zwelling na verloop van tijd nog afneemt en hoe lang het duurt voordat de zwelling afneemt?

Ik hoor graag jullie reactie

Reactie voor op de website?

96.12. Positieve ervaring bwc

Na twee zwangerschappen waaronder een van een tweeling heb ik een bwc laten doen die volledig is vergoed door de verzekering en is uitgevoerd in het Bronovo ziekenhuis in den haag. Ik ben nu een jaar verder en ben ontzettend blij en tevreden. De ingreep viel al met al mee en nu wordt het litteken ook een stuk mooier. Zichtbaar blijft íe natuurlijk wel en hij zit vrij hoog, maar vergeleken met hoe het was is het zoveel mooier. Ik zou het iedereen aanraden die echt niet met z'n buik kan leven. En wat ook belangrijk is, is dat je niet alleen de enge verhalen moet lezen. Ik ging zelfs met overgewicht en rokend naar het ziekenhuis en alles is zonder complicaties verlopen.

Daphne.

Reactie voor op de website?

96.13. Buikwandcorrectie, welke verzekering vergoedt het?

Hallo allemaal,

Ben 40 kg afgevallen, naar de huisarts, vond het noodzakelijk, heeft mij een brief gegeven, doorverwijzing naar de plastisch chirurg deze vond het ook noodzakelijk. Een oproep gekregen van de friesland zorgverzekeraar, een oproep gekregen, daar geweest, mijn verhaal gedaan, fotos erbij, wat betreft het verschil qua gewicht, werd door de arts daar afgewezen, heeft een paar tellen naar mijn buik gekeken, op de weegschaal en werd AFGEWEZEN. Wie weet een verzekeraar die het wel vergoedt?

Johanna

Reactie voor op de website?

96.14. buikwand correctie

Hallo,ik ben IRMA

Ik heb onlangs (23september2008) een buikwandcorectie laten doen en mijn navel is verzet. Ik ben echt blij ik het gedaan heb ziet er mooi uit en geneest snel. Het liteken is zo dun, dat vervaagt met de tijd. Ik ben echt positief erover :)
groetjes Irma

Reactie voor op de website?

96.15. Help

hallo dames, wie van julie heeft een goede ervaring betreft de buikwandcorectie. en welke ziekenhuis of kliniek? alvast bedankt de vriendelijke groeten sandra

Reactie voor op de website?

96.16. Onderschat het niet!

Hallo allemaal,

ik moeder van twee kinderen en 32 jaar ben momenteel hetstellende van een bwc. Overal lees ik tevreden verhalen dat het allemaal reuze is meegevallen enzo. Nou ik wilde toch ook even meegeven dat het echt een hele zware operatie is. Ik heb het echt onderschat. En dan niet zo zeer de pijn want die valt idd best wel mee (behalve het reven van de spieren dan). Maar gewoon het enorme ongemak wat het met zich mee brengt, het slecht uit de voeten kunnen, terwijl ik in mijn geval toch twee aandacht vragende kindertjes heb.

Begrijp me aub goed, als dit is wat je wil ga er dan voor. Maar onderschat het niet, en zorg voor voldoende hulp. Ik ben inmiddels 16 dagen verder en ik kan een beetje in en om het huis bewegen. Een klein wasje opvouwen gaat ook nog net. Maar ik loop nog steeds een beetje krom en ik ben er nu achter dat ik er nog lang net ben.

Iedereen die nog een bwc overweegt: heel erg veel sucses.

groetjes Biebje

Reactie voor op de website?

96.17. Buikwandcorrectie zelf betalen

Ik ben ook d.m.v. maagbandje 40 kg afgevallen en moest om meerdere medische redenen een grote buikwandcorrectie. C.z. heeft dit ondanks alles afgewezen! Ik ben nu dus voor de geschillencommissie. Inmiddels heb ik de operatie ondergaan in hat Ziekenhuis in Venlo. De prijs was €3.700,00 incl. alles voor de grote abdominoplastiek incl. het reven van de buikspieren. Opnameduur 3nachten. Een prima plastisch chirurg en afdeling. Onderschat het echter niet, het is een zware operatie, en het herstel duurt echt zijn tijd. Zorg de eerste twee weken zeker voor hulp. Zeker tóch doen , en succes. Je kan, wanneer je een medische indicatie hebt wel de rekening opgeven aan de belasting. Moet je dat wel zwart op wit hebben van de arts.Je krijgt dan een gedeelte terug als buitengewone ziekenkosten.

Karola

Reactie voor op de website?

96.18. buikcorrectie

hoi karola, ik lees je berichtje en ik wilde je eigenlijk iets vragen daarover maar je hebt geen email erbij staan, als je mijn berichtje leest zou ik dan je email morgen zodat ik je wat kan vragen, het gaat over de buikcorrectie. ik hoop dat je het leest.

groetjes

Reactie voor op de website?

96.19. Buikwandcorrectie

Hallo Linda,

ook ik heb je berichtje gelezen en ik wilde je eigenlijk vragen in welk Ziekenhuis in Venlo jij deze operatie heb ondergaan. want ook ik heb een afwijzing van Zilveren Kruis Achmea gekregen ondanks dat de chirurg in het Erasmus MC gemotiveerd had dat het medisch een noodzakelijke operatie was. het zit er dik in dat ik dit zelf zal moeten betalen en aangezien wat jij betaald hebt een redelijk bedrag is in vergelijking met andere klinieken in en om Rotterdam denk ik toch echt erover om dit in het ziekenhuis in Venlo te laten doen. kun jij mij hier iets over mailen?

Groetjes,

Reactie voor op de website?

96.20. Gevoelige buik

Reactie op Help

In Februari is het een jaar geleden dat ik een buikwandcorrectie heb laten doen. Ik heb nog steeds een gevoelige buik en ik hoop dat dat nog wel minder word. Als iemand daar ook last van heeft of heeft gehad wil ik dat graag weten. Voor de rest ben ik erg tevreden met het resultaat en ik zou het zo weer doen. Ik ben de Bergman kliniek erg dankbaar.
Carolien

Reactie voor op de website?

96.21. Huidoverschot of litteken erbij

Hoi Yvonne,

Ik ben in precies dezelfde situatie. Doe al lang aan buikdansen en heb huidoverschot in mijn onderbuik. Helaas heb ik begrepen dat je het litteken wel altijd blijft zien. Aanvankelijk is het rood, maar mettertijd wordt het witter en valt het minder op. Maar je blijft het wel zien. Als het litteken plat is, kun je misschien Igiá Instant cover gebruiken of een dergelijk product. Het is een créme dat vlekken, littekens en andere onneffenheden van het huid maskeert. Créme geeft niet af, dus geen vlekken op je kostuum. Ook zijn er siliconen pleisters en crémes verkrijgbaar bestemd om littekens te helpen vervagen.

Ik vrees dat het is óf huidoverschot, óf litteken. De keuze is aan jou. Ik ben er nog niet uit, hoor.... blijf maar twijfelen. Je kunt natuurlijk ook een huidkleurige buiknetje (belly stocking) gebruiken.

Ik weet niet hoe oud jouw bericht is. Als je de operatie al heb laten doen, wil je a.u.b. je ervaringen met mij delen/mij adviseren? Ik zal het enorm waarderen.

Ik denk trouwens dat ik al toch een merk heb ik mijn onderbuik. Ik bedoel die huidoverschot. Het vormt een plooi in mijn buik en het ziet er toch al als een lijn in mijn buik. Als die vervangen wordt door een litteken, dan is tenminste mijn buik wél plat, wat nu zeker niet het geval is. Soms lijk ik zelfs nog steeds zwanger, erg irritant! Misschien is dit ook een argument om toch voor een buikwandcorrectie te kiezen?

Groetjes en veel succes,

Lourdes.

P.S. Weet niet welke stijl je danst, maar je zou na de operatie in zo'n prachtige Egyptische stijl buikdansjurk kunnen dansen. Bij sommige moddelen wordt je middel bedekt met een halfdoorzichtig stof die geboorduurd is met pailletten en kralen. Dan zie je je middel toch een beetje, maar een litteken zou er door verhuld worden. Misschien een idee voor jou?

Reactie voor op de website?

96.22. Info

Reactie op Buikwandcorrectie zelf betalen

Hallo,

Ik overweeg ook een buikwand correctie. Maar ik weet niet waar ik naar toe wil gaan. Ik kom zelf uit de omgeving Venlo. Bij welk ziekenhuis ben jij geweest?

Groetjes Dorothé

Reactie voor op de website?

96.23. buikwandcorrectie hoeveel kilo moet je zijn?

hee iedereen!!

ik overweeg ook een buikwandcorrectie.. ik vroeg me af of je eerst flink moet sporten om wat kilo s af te vallen of is dit niet nodig.. hoeveel kilo moet je zijn om een buikwandcorrecctie te kunnen laten uitvoeren? ik ben 22 en 1.66 lang en 99 kilo en heb 1 kindje en daardoor ben ik heel wat gegroeit en hangt me buik ... ziet er vreselijk uit.. maar wat zyn de kosten in umcg groningen??

moet ik eerst een maagband nemen ?? wat zijn hiervan de kostens? en bij hoeveel kilo mag het?? 1.66 lang en 99 kilo.. ik ben zat van mijn buik... hij is helemaal gaan hangen echt lelijk.. ben nooit dun geweest dat hoeft ook niet maar spykerbroeken pas ik bijna niet meer.. ik heb veel stress.. en ik kan moeijlijk dieeten.. wie heeft tips? verder wil ik graag een buikwandcorrectie maar moet ik eerst een maagband nemen of??

wie kan me helpen .. je kan me mailen marike_19@live. nl hoor graag jullie reacties en of opmerkingen !! liefs

Reactie voor op de website?

96.24. Buikwandcorrectie

hallo iedereen die een bwc heeft laten uitvoeren, heb een vraag je 22 mrt jl heb ik een bwc laten uitvoeren in het MCA alkmaar is me allemaal erg meegevallen, pijn is er eigelijk niet meer alleen nog het trekken van de wond maar dat hoort er bij.

Ben voor deze ingreep ruim 30 kilo afgevallen, kosten voor deze ingreep zelf op me genomen.

Wie kan me meer vertellen over het het verdere genezingsproces vnl de opgezwollen buik die je na de ingreep overhoudt, en wanneer is het weer mogelijk om weer eens op de buik te kunnen slapen ben dat rugliggen nu ook wel eens spuugzat

wie o wie verteld me daar dingen over die ik weten wil jullie mogen me mailen naar

groetjes

Reactie voor op de website?

96.25. Welke verzekering zou een bwc kunnen vergoeden

Reactie op Vergoeding

Hallo Allemaal,

Ik was aan het googlen en ik vond deze site. Mijn moeder wilt heel graag een bwc laten doen,maar omdat het te duur is ben ik opzoek naar verzekeringen die misschien het zouden kunnen vergoeden. Zij heeft 4kinderen gehad, dus ik zie het reden waarom zij dat heel graag wil laten doen.

Weet iemand misschien een verzekering die het zou kunnen vergoeden. Of een manier waarop zij in aanmerking zou kunnen komen?

mijn email adress is :

Alvast bedankt Monalisa

Reactie voor op de website?

96.26. Vragen en oplossing?

Reactie op Buikcorrectie

Hallo allemaal

Ik zit met een enorm probleem in mijn hoofd. Vandaar deze oproep. Ik ben van mijn dochter (door schildklierproblem) meer dan 70 kilo aangekomen. En ben het na 5 jaar eindelijk weer kwijt en weeg weer 60 kilo. Ben van maatje 36/38 naar 48 gegaan en weer teug naar 36.

Nu heb ik dus een aartslelijke buik waar ik complete figuren kan creeren (hahaha). Maar het slaat nu in op mijn zelfvertrouwen, durf al heel lang niet mee te zwemmen met mijn meisie en andere sexy kleding aan te doen. Ik verschuil heel veel.

Nu zit ik naar een buikwandcorrectie te kijken en merk dat het totaal niet wordt vergoed. Enorme drame breng al jaren zoveel geld naar de verzekering en nu ik wat nodig ben krijg ik het niet. Kan wel janken. Wie heeft er tips en of adviezen.

??

Reactie voor op de website?

96.27. Ziekenhuis Bronovo

Reactie op Positieve ervaring bwc

hi daphne, ik lees je bericht. Ikzelf ben na twee kids ook toe aan een bwc maar ben afgewezen door de verzekering. Is het bij jou toen vergoed? en was je tevreden over het ziekenhuis? Ik woon nl in Den Haag en wil het als het ergens wordt vergoed wel in Den Haag de operatie laten doen. Misschien hoor ik van je.

gr.

Reactie voor op de website?

96.28. Ziekenhuis Bronovo of ander ziekenhuis in Den Haag!

Hallo daphne en esther en andere lezers

ik las jullie berichtjes en ik zou ook heel graag een bwc willen laten uitvoeren ik heb in 2004 en 2011 keizersnedes ondergaan waardoor mijn buik absollut niet meer om aan te zien is

na mijn eerste keizersnede hing mn navel al ergens in de buurt van mn onderbuik ik heb een schortje boven mn navel waardoor je mn navel niet eens kan zien en ook onder mn navel ter hoogte van mn keizersnede

na mn eerste was ik ruim 40 kilo aangekomen en ben vervolgens ruim 45 kilo afgevallen maar mn buik bleef ik woog na het afvallen 63 kilo ja mijn 2e was ik weer heel veel aangekomen ik woog na mn zwangerschap 97 kilo en nu 2 jaar later ben ik afgevallen en weeg ik nu 71 kilo mn buikspieren voel ik niet meer

en na mn tweede keizersnede kan ik geen spijkerbroeken meer aan omdat dit gewoonecht heel vervelend zit en pijn doet ik voel me eigen heel ongelukkig en onzeker hierdoor

ben heel blij met mijn kids maar merk nu dat me eigen oppeppen met het zittetje ach heb er twee mooie kindjes voor terug niet meer op gaat ik durf niet meer te zwemmen ik woon aan het strand ik durf niet naar het strand en als ik wel ga blijf ik zitten in mn kleding of trek ik tankini aan en beweeg ik me niet meer blijf zitten waar ik zit

Ik ben verrzekerd bij VGZ en heb zelf geen geld voor de bwc kan iemand mij vertellen hoe jullie heb vergoed kregen en of jullie hem van vgz vergoed kregen of juist niet ik schaam me zo erg dat ik bang ben voor de teleurstelling na de stap nemen na een arts

gr marijke

Reactie voor op de website?

96.29. buikwantcorretie

hey ik ben sandra ik heb op 21 november 2014 een buikwandcorretie laten doen ik ben er zeer bly mee alleen blyf ik met 2 kleine openstaande wondtjes van een cm zitten hoef ik my ongerust te maken

Opmerking van de redactie: We plaatsen geen namen van artsen, om hun privacy te respecteren. Zie ook de faq Privacy van artsen.

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Buikcorrectie

 1. Foto\'s buikwandcorrecties
 2. Grote ingreep
 3. bwc
 4. Eng
 5. Foto buikwandcorrectie na 1 jaar
 6. Vocht 3 wkn na bwc
 7. Vergoeding
 8. Buikwandcorrecttie advies!
 9. Kosten van een buikwand correctie en evt. vergoedingen.
 10. Ervaringen gezocht buikwandcorrectie
 11. Resultaat buikwandcorrectie
 12. Positieve ervaring bwc
 13. Buikwandcorrectie, welke verzekering vergoedt het?
 14. buikwand correctie
 15. Help
 16. Onderschat het niet!
 17. Buikwandcorrectie zelf betalen
 18. buikcorrectie
 19. Buikwandcorrectie
 20. Gevoelige buik
 21. Huidoverschot of litteken erbij
 22. Info
 23. buikwandcorrectie hoeveel kilo moet je zijn?
 24. Buikwandcorrectie
 25. Welke verzekering zou een bwc kunnen vergoeden
 26. Vragen en oplossing?
 27. Ziekenhuis Bronovo
 28. Ziekenhuis Bronovo of ander ziekenhuis in Den Haag!
 29. buikwantcorretie

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.