Groot Gezin
Vragen en antwoorden
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

18. Drugsgebruikende zoon in huis?

Mijn zoon is al 28 jaar en gebruikt 10 jaar drugs, waarmee hij niet wil stoppen. Door problemen is hij vertrokken uit zijn appartement en woont tijdelijk bij mij in. Maar door al zijn problemen kan hij nergens meer terecht en zit ik met hem opgescheept en ook zijn problemen. Wat kan ik hier aan doen?

Nicole

Reactie voor op de website?

18.1. Drugsgebruikende zoon in huis

Je bent denk ik op de goede weg. Je moet proberen zo veel mogelijk informatie te vergaren (gezondheidszorg, media, de Hoop in Dordrecht, maatschappelijk werk en kerk) en met lotgenoten er over praten. Aan de hand daarvan kun jijzelf gefundeerd een beslissing nemen waar je achter staat en je zoon helpen.

Zelf zijn we daar een heel eind mee gekomen. Veel stappen moeten ze zelf zetten, maar je kunt ze wel begeleiden naar die stappen toe. Ook als hij aan de drugs zou blijven, kun je door ervaringen van anderen en ervaringen van jezelf, weten waar je ongeveer heen wilt. Kost tijd, maar is de moeite waard.

Anneke

Reactie voor op de website?

18.2. Drugsgebruikende zoon in huis

Beste Nicole.

Ik heb zelf ook 10 jaar drugs gebruikt dus ik weet waar hij en jij het over hebben. Belangrijk is om te weten wat voor drugs hij gebruikt Speed coke pillen heroine lsd paddos noem maar op. Belangrijk is ook om te weten wie in zijn omgeving het nog meer doen (waarschijnlijk zijn vrienden). Hij moet eerst op zijn bek gaan en goed voordat er ook maar enige kans op herstel is en hij lijkt me op de goede weg. Hij moet zelf zien dat er andere dingen zijn in het leven die eigenlijk leuker zijn dan stappen met zijn vrienden. Er is zelfs een kans dat hij wel wil stoppen maar dat hij telkens tijdens het stappen door de alcohol het toch weer doet.

Weet je wat een harddrugs gebruiker het vervelendst vindt?

Als de vogeltjes weer gaan fluiten. Dat klinkt heel erg dom, maar vraag het hem maar

Als hij alleen wiet rookt zou ik me er niet druk over maken. Wiet valt samen met koffie, thee en chocolade onder softdrugs (zoek maar op als je het niet gelooft). Het probleem is alleen dat men er van afstompt.

Als je meer informatie wil, mail dan maar. Of beter nog, laat hem mailen, als hij eraf wil.

Vincent

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Drugsgebruikende zoon in huis?

  1. Drugsgebruikende zoon in huis
  2. Drugsgebruikende zoon in huis
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.