Groot Gezin
Vragen en antwoorden
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

54. Zwanger van de vierde

Hoi allemaal,

Op dit moment ben ik zwanger van de vierde en ik ben bang dat er weer iets ergs zal gaan gebeuren. Tijdens de zwangerschap van mijn dochter (7) stierf mijn opa, tijdens de zwangerschap van mij 1e zoontje (bijna 3) stierf mijn oma en tijdens de laatste stierf mijn schoonmoeder 1½ maand na de geboorte. Nu zijn mijn vader en moeder ook niet in orde en weet ik niet wat te doen. Wie kan mij tips geven?

Lenie

Reactie voor op de website?

54.1. Ook zwanger van de vierde

Hoi Lenie,

Ik kan me goed voorstellen dat je bang bent.. Ik heb het ook meegemaakt wat jij in je berichtje schreef. Toen ik 7 maande zwanger was van mijn oudste zoon is een nichtje van mij overleden. En toen ik net 2 maanden zwanger was van mijn tweede zoontje is mijn moeder overleden.

Ik heb het daar heel moeilijk meegehad en durfde eigenlijk niet een derde zwangerschap aan, omdat ik steeds bang was dat er met mijn vader iets zou gebeuren. Ik heb toen een goed gesprek gehad met een nicht van mij en die heeft me over die angst heen geholpen. En toen ik dan toch zwanger raakte van mijn derde zoontje gebeurde er in mijn familie niks, maar ging er een goede kennis en een buurman dood. Dus meid ik kan goed begrijpen hoe jij je voelt. Het kan dan allemaal wel toeval zijn zoals velen zeggen maar wij hebben het toch maar meegemaakt.

Nu ben ik bijna 6 maanden zwanger van mijn vierde kindje en alles gaat gelukkig heel goed. Ik probeer hier nu zo min mogelijk aan te denken en te genieten van mijn zwangerschap. Daarom wil ik tegen je zeggen, lieve Lenie, geniet er ook van en probeer je niet te veel zorgen te maken. Ja ik weet het het is makkelijker gezegd dan gedaan maar ik heb hetzelfde meegemaakt en ik probeer er ook zo weinig mogelijk aan te denken. Ik hoop echt dat deze zwangerschap jou net zoveel geluk gaat brengen als de mijne mij doet. En meid ik wil je alleen maar een hart onder de riem steken, dus probeer het van je af te zetten en geniet van je gezinnetje en je aanstaande nieuwe babytje.

Veel liefs en groetjes, Marion (39 jaar, moeder van 3 jongens van 16, 13 en 9 jaar en 25 weken zwanger van een wondertje)

Reactie voor op de website?

54.2. Bevallen van de vierde

Beste Lenie,

Ik begrijp je helemaal! Maar jij bent door je zwangerschappen absoluut niet verantwoordelijk voor de erge dingen om je heen. 3 maanden na mijn eerste, kreeg mijn opa een erge hartaanval (die hij maar net overleefde). De dag na mijn tweede kreeg mijn schoonmoeder een gesprongen maagzweer (die ze maar net overleefde). Net na de derde overleed een oudoom en toen ik zwanger was van mijn vierde, werd er bij mijn oma kanker geconstateerd. 2 maanden voor de geboorte overleed ze.

Ook ik heb lang gedacht dat ik het schuld was, maar dat is niet zo! Mijn moeder zegt: "Zo is het leven!! Zo wordt er iets geboren en zo neem je afscheid."

Ook zonder mijn kinderen was dit alles gebeurd, het kwam toevallig zo uit. Ik zal niet zeggen dat er niets zal gebeuren, ik zeg alleen dat het niet aan jullie ligt! Ook zonder zwanger te zijn gebeuren die dingen, en dan denkt ook niemand dat zij het schuld zijn! Geniet van je zwangerschap en denk aan het moois dat jullie zullen krijgen!

groetjes, Bianca

Reactie voor op de website?

54.3. Ook zwanger van een vierde

Hallo,

Ik ben sinds 10 weken zwanger van onze vierde, d.w.z. mijn vierde, want het is zijn eerste. De kids vinden het geweldig en daar ben ik erg blij mee. Mijn ex was kwaad en daar heb ik verder geen boodschap aan, vind ik. Toch laat het je dan niet los.

Vandaag hebben we een echo gehad en daarop was het goed te zien dat het al een klein mensje werd. Het enige waar ik echt tegenop zie is, de bevalling. Ik wil dolgraag dat het een keizersnee wordt en dus hebben we ook een andere gynaecoloog gevraagd. We moeten nog maar even afwachten. Ik ben iniedergeval dolblij, dat ik zwanger ben.

groetjes Xandra

Reactie voor op de website?

54.4. Ook zwanger van de vierde

Hoi allemaal,

Eigelijk maak ik tijdens mijn zwangerschappen mee dat er iets ergs gebeurt, wat dikke nieuws is. En ook nog eens afschuwelijk nieuws. Bij de zwangerschap van mijn oudste zoontje overleed prinses Diana, bij de zwangerschap van mijn middelste was de ramp in Enschede, bij de zwangerschap van mijn jongste de ramp van World Trade Center en dit keer het overlijden van Guusje Nederhorst. Toen dat gebeurde zei ik tegen mijn man: het zal toch even raar zijn als blijkt dat ik deze maand zwanger ben. En ja dat was ik.

Op dit moment ben 24 weken zwanger. Helaas zijn bij deze zwangerschap irregulaire antistoffen ontdekt. Vermoedelijk is dat tijdens de bevalling van mijn jongste ontstaan. Ik sta nu onder behandeling bij de gyneacoloog en moet er elke twee weken heen. En dan wordt er gelijk bloed geprikt. Ze gaan de baby twee weken eerder halen.

Ondanks alles probeer ik zoveel mogelijk van de zwangerschap te genieten, vooral omdat het allemaal zo snel gaat. Het is dan ook heerlijk als ik 's avonds op bed lig en de baby begint trappelen, alsof het wil zeggen "zo nu is het mijn tijd".

Groetjes Dayenne

Reactie voor op de website?

54.5. Verjaardagen

Hallo,

Wat jullie hebben met erge dingen heb ik weer met leuke dingen.

Mijn eerste kindje werd geboren op de verjaardag van mijn mans oma.

Mijn tweede kindje werd geboren op de verjaardag van mijn peet tante

Mijn derde kindje werd geboren op de verjaardag van mijn nichtje

En nu zijn we bezig voor een 4e kindje en mocht het deze maand lukken (want ja elke maand kijk je toch even van stel dat het nu raak zou zijn wanneer ben ik uitgerekend) maar dan zou ik nu uit gerekend zijn op de verjaardag van mijn zwager. Zo zie je maar dat het allemaal toeval is. En ik ben het helemaal met die ene moeder eens het is hard maar zo is het leven. Dus hou het maar op puure toeval en doe wat je hart in geeft.Succes

Groetjes Yfje

Reactie voor op de website?

54.6. zwanger van de vierde

Hoi, ik ben 26 jaar en moeder van 3 kinderen een tweeling van 5 en een meisje van 2.5.Ik heb een buikwandcorrectie gehad omdat ik 3 kindjes wel genoeg vond.

IK ben in februari overspannen geraakt maar ben nu redelijk weer goed en werk weer 20 uurtjes. Nu ben ik er maandag achter gekomen dat ik zwanger was.Ik ben tegen abortus maar mijn man wil dat ik het weg laat halen omdat 4 kinderen teveel is en bang is dat ik weer overspannen raak en we het financieel niet zullen redden.Ik zit in tweestrijd zal ik het weghalen of niet?ik zit alleen maar teh huilen.Kan iemand mij helpen?
GR Indy

Reactie voor op de website?

54.7. Zwanger van de 4e

Hoi,

Ik ben er ook net achter dat ik zwanger ben van de 4e. We zijn er ontzettend blij mee. Indy, meid, wat een situatie, erg verdrietig allemaal. Hoe staat het er nu voor? Ik hoop dat je er met je man uitkomt. Ik ga voor je bidden dat je kracht, troost en wijsheid mag ontvangen.

groetjes Maggie

Reactie voor op de website?

54.8. Zwanger van de vierde

Beste Indy,

Ik hoop dat je al wat rust hebt gekregen. Misschien kan je eens contact opnemen met de VBOK. Zij kunnen je misschien verder helpen en ook je man! Sterkte met alles...

Sarianne

Reactie voor op de website?

54.9. Zwanger van de vierde

Lieve Indy,

Vandaag heb ik een zwangerschap test gedaan een bleek ook weer zwanger te zijn. Na een meisje van 4, en twee jongens van 3 en 1 jaar. Ik ben ook 26 jaar. Het is inderdaad best wel druk maar daarintegen zijn er ook zoveel mooie momenten. Toch? Al is het maar een glimlach. Ik probeer te genieten van de kleine dingen en leef dag voor dag. Mijn grootste hulp is God. Laat het alsjeblieft niet weg halen... je eindigt een wonderbaarlijk begin van een prachtig klein mensje.

Liefs mij

Reactie voor op de website?

54.10. Zwanger van de vierde

Hallo Indy,

Ik ben er ook achter gekomen dat ik zwanger ben van de 4 de. Ik weet er ook even niet wat ik er mee moet, mijn man wil geen 4e. Het was ook niet de bedoeling om zwanger te worden. Ik wacht het wel af. Ik laat het zeker niet weg halen omdat ik daar enorm veel spijt van ga krijgen. En zwanger worden doe je niet alleen. Ik hoop dat het goed komt met jou wat je ook gaat doen. Denk er heel goed over na.

Gr Martine

Reactie voor op de website?

54.11. Ik word gek van die onzekerheid

Ik wil heel graag zwanger worden van ons vierde kindje. Elke maand weer die teleurstelling. In het begin gingen we er laconiek in, van we zien wel.We zijn nu 8 maanden verder en dat is nu wel anders. Alles schijnt lichamelijk goed te zijn bij beiden. Elke maand een eisprong. Ik ben zelfs nog geen enkele keer overtijd geweest. Ik word er knetter van. Er gaat geen dag voorbij, dat ik er niet aan denk. Inmiddels tikt de biologische klok door. Ik ben 37.

Ik heb geprobeerd om afleiding te zoeken in een nieuwe baan en studie, maar dat hielp niets. Zwanger worden is echt een doel geworden en hoe hard we er ook aan werken , het is niet zeker of we het doel ooit zullen bereiken.

We hebben drie oudere kinderen van 14,12 en 10, die ook erg uitkijken naar een broertje of zusje.

Gelukkig hebben we elkaar.

Als je niet zwanger kan raken van de eerste is dat natuurlijk nog heftiger. Bij de eerste hebben we ook lang moeten wachten , maar leuk is toch echt anders.

Wie heeft tips om hier geestelijk anders mee om te kunnen gaan?

Reactie voor op de website?

54.12. Ook ik wil graag zwanger worden van de 4de

hoi,

Ik ben zelf 26 jaar en heb al 3 kids. De oudste is bijna 5 jaar en ik zou ook heel graag nog een kindje willen krijgen. Ik ben nu al een paar maandjes gestopt met de pil, en tot nu toe niks, nog wel al een paar keer overtijd geweest maar nog steeds niet zwanger, Nu is mijn nod 4 januari, ben benieuwd!

groetjes van Lucinda

Reactie voor op de website?

54.13. Vierde zwangerschap

Hallo, ik ben ook in verwachting van ons vierde kindje. Ik ben mama drie kids van 8, 4, 10 maandjes. Wij zijn er dolblij mee. We willen best wel een grote familie. Hoewel de zwangerschap nu echt wel anders is, meer misselijk, duizelig, hoofdpijn. Ben nu 14 weekjes .

Morgen echo!!! Weer reuze spannend.

Kim

Reactie voor op de website?

54.14. 4e?

Dag,

Wij hebben een gezin met 3: net 6, net 4, en 2,5 jaar. Nu ben ik er achter gekomen dat ik zwanger ban van de 4e. Totaal onverwachts. Ik had altijd wel een wens voor 4. Maar mijn man niet. Ik vind dat je samen de wens moet delen. Daarom hebben we samen besloten om het bij 3 te laten en hij heeft zich laten steriliseren. Alle babyspullen zijn de deur uit.

Wij hebben altijd beiden 4 dagen gewerkt: hij een dag thuis, ik een dag thuis, oma een dag bij ons thuis en twee dagen KDV/ BSO. Ik ben afgelopen maart mijn baan kwijtgeraakt en zit nu thuis. Er is op korte termijn geen zicht op nieuw werk. Helaas. Mijn man heeft zijn contract naar fulltime aan kunnen passen. We hebben het KDV en de BSO stopgezet en de kleinste gaat naar de peuterspeelzaal. (ongelooflijk trouwens hoe 'goedkoop' dat is in vergelijking met een KDV!).

Hoewel ik ongewenst thuis zit, vermaak ik me prima. Het is gezellig thuis. We zijn de eerste van onze familie en vrienden met kleintjes. Vriendinnen hebben net de eerste of zijn zwanger van de tweede. En wij nu toch zwanger van een 4e...

Ik ben al 9 weken. Dinsdag is er een afspraak in het ziekenhuis bij de gyn. om te bespreken wat we doen: houden of de zwangerschap afbreken. Mijn verstand zegt afbreken. Mijn man is resoluut. Hij wil het niet. Hij denkt met name praktisch: het past niet in de auto. We wonen niet groot, het past niet in huis. Het past niet financieel, zeker nu ik niet werk. We redden het net nu met 3, al is iedere maand net iets te lang voor ons inkomen. Als ik een baan vindt, hoe organiseren we het dan? Worden we met 4 kinderen nog wel ergens uitgenodigd? Het is druk. Het is nu al een kippenhok.

Maar mijn gevoel zegt iets heel anders.. Tussen onze 1e en 2e is het twee keer misgegaan. Dat vond ik moeilijk te verwerken. Ik weet niet of ik een abortus ooit een plek kan geven.

Ik weet, we hebben samen een besluit genomen om het bij drie te laten. Maar ik zie deze zwangerschap ook als een 'wondertje', zeker gezien de sterilisatie.

Ik kom er niet uit.

Groetjes, An

Reactie voor op de website?

54.15. Re: 4e?

Bespreek het met iemand van Siriz,die kunnen je helpen een keuze te maken. Al is het alleen maar om je verhaal kwijt te kunnen, bel: 0900- 202 10 88 of ga naar de website: www.siriz.nl.

Heel veel sterkte!

Els

Reactie voor op de website?

54.16. re: 4e?

Ik zou er toch voor gaan! Zeker als dat is wat je gevoel zegd! Ik heb ooit ook voor die keuze gestaan en besloten voor abortus te gaan om heel 'zakelijke' redenen.. puur met verstand en mijn gevoel absoluut buiten sluitend. En het heeft me jaren en jaren gekost om er maar een beetje vrede mee te hebben. En eigenlijk heb ik dat nu... ruim 22 jaar later... nog steeds niet. Het is zelfs zo dat ik me er voor schaam en heb het tegen niemand heb durven zeggen. Dus behalve mijn man (die toen ook de vader was) weet niemand er van. En ook al heb ik nu 4 gezonde kinderen en logeren er hier regelmatig kinderen van pleegzorg, die eerste zwangerschap ben ik nooit vergeten en de naam die we toendertijd voor 'hem' hadden, weet ik nog altijd en soms duikt die ineens uit het niets in mijn gedachten op. Dan vraag ik me af: wat het zou zijn geweest; jongen/meisje? en hoe het dan nu zou zijn. zou mijn gezin dan nu 5 kinderen tellen? of zou de jongste nooit geboren zijn!

Dus ik wil je mee geven er goed over na te denken en niet alleen je gevoel te laten spreken!

anoniem

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Zwanger van de vierde

 1. Ook zwanger van de vierde
 2. Bevallen van de vierde
 3. Ook zwanger van een vierde
 4. Ook zwanger van de vierde
 5. Verjaardagen
 6. zwanger van de vierde
 7. Zwanger van de 4e
 8. Zwanger van de vierde
 9. Zwanger van de vierde
 10. Zwanger van de vierde
 11. Ik word gek van die onzekerheid
 12. Ook ik wil graag zwanger worden van de 4de
 13. Vierde zwangerschap
 14. 4e?
 15. Re: 4e?
 16. re: 4e?

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.