Groot Gezin
Vragen en antwoorden
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

71. Oppas gezocht?!

Mijn grootste probleem als moeder van 6 kinderen is dat ik geen oppas kan vinden! Hoe doet een ander dat?

Wij hebben niet vaak oppas nodig, minder dan een keer per maand, maar af en toe moeten en willen we wel eens naar een feestje of zoiets. Wij hebben geen familie die wil oppassen in de buurt en de familie die er wel woont weigert om op zoveel kinderen te passen! Meiden in de buurt vind ik of te jong om de hele groep aan te kunnen of ze zijn al zo "volwassen" dat ze zelf uit willen Overdag valt er sowieso nooit iets te regelen (om alle kinderen bij verschillende vriendjes te brengen is gewoon niet te doen) maar voor die doodenkele avond moet toch iets te bedenken zijn?

Wij zijn echt niet krenterig met het betalen van een oppas, de kinderen brengen we zelf naar bed en ze worden vrijwel nooit wakker en we zijn scheutig met hapjes en drankjes. Het helpt allemaal niets; we kunnen nooit weg. Hoe pakken andere moeders dit aan? (de oudste is 11, de jongste 4)

Hermine

Reactie voor op de website?

71.1. Oppas is soms moeilijk te vinden

Hoi Hermine,

Wij hebben ook zes kinderen, maar de oudste is nu 13 en oud genoeg, vinden wij, om (tegen kleine vergoeding) op te passen. Maar vóór die tijd keek ik vaak op de prikborden bij de supermarkt of vroeg eens aan ouders op school, er zijn mensen met oudere kinderen die wel een centje bij willen verdienen. Je kan zelf ook een briefje op het prikbord zetten met de vraag om een scholier om op te passen.

Ik vind dat ongeveer vanaf 14/15 jaar, ligt eraan hoe het kind is, een ander wel kan oppassen. Onze dochter is 13 en weet de regels in huis en weet hoe ze de kleintjes moet aan moet pakken. Wel nemen wij de mobiele telefoon mee, zodat ze ons altijd kan bereiken. Ik hoop dat je snel wat vindt.

Groetjes, Yvonne

Reactie voor op de website?

71.2. Oppas in België

Belgie specifiek  In België heb je de Bond voor Grote en Jonge Gezinnen (BGJG). Iedere lokale afdeling verzorgt een babysitdienst tegen democratische prijzen.

Wat in Belgie ook kan, is bij een interimkantoor informeren (dag- en nachtopvang)

Dominique

Reactie voor op de website?

71.3. Stagiaire SPW

Hallo,

Het oppas probleem is mogelijk op te lossen via hogere scholen. Wij hebben vaak stagiaires van de opleiding SPW (sociaal pedagogisch werk). Deze jongens en meiden vinden het vaak heel interessant om op te passen. Ze doen er meteen een hoop ervaring mee op: met kinderen van verschillende leeftijden werken, met meerdere kinderen tegelijk enz. En dat extra zakcentje is natuurlijk ook mooi meegenomen.

Hier in de buurt wordt daar redelijk vaak gebruik van gemaakt. Je kunt er allicht eens bij een school naar informeren.

groetjes Willy

Reactie voor op de website?

71.4. 2 babysitten

Hallo,

Ik ben 15 en ik ga heel dikwijls babysitten. Het is natuurlijk een groot gezin, maar misschien kan je 2 babysitten vragen en is het zo gemakkelijker. Het is alvast beter dan niets.

Stephanie

Reactie voor op de website?

71.5. Internet

Hallo Hermine,

Ik dacht dat er een overschot aan oppassers was. Ik ben al heel lang bezig een baantje als oppas te krijgen. Ik heb bijvoorbeeld op marktplaats.nl een advertentie gezet. Daar staan sowieso 500 mensen die graag willen oppassen. Zowel overdag als `s avonds. Misschien moet je daar eens op kijken. Grote kans dat je dan een geschikte oppas vindt.

Succes! Marit

Reactie voor op de website?

71.6. Ooit eens aan een au-pair gedacht?

Het is wel handig om iemand om je heen te hebben om te helpen met de kinderen als je andere dingen willen doen. Aan een au-pair gedacht?

mvg, Lucinda

Reactie voor op de website?

71.7. Ervaringen stagiaires, regio?

Geweldige tip! Heb alle opleidingen in de buurt aangeschreven. Ben heel benieuwd of het wat oplevert!

Keet

Reactie voor op de website?

71.8. Oplossing voor uw oppas of gastouderprobleem

Hoorde onlangs een interview op de radio dat ging over een initiatief waar men de voordelen van internet heeft gebruikt om vraag en aanbod voor opassers en gastouders aanbiedt. Je moet dan even kijken op www.motheraffairs.nl

Reactie voor op de website?

71.9. Vraag over vergoeding oppas

Ik ben aan het zoeken geweest over hoeveel je iemand vanaf die leeftijd geeft voor een avondje oppassen, maar ik kan het niet vinden. Wat geven jullie gemiddeld aan zo iemand? Ik heb iemand van zo'n 18 jaar die wil oppassen, maar heb dus geen flauw idee.

Simone

Reactie voor op de website?

71.10. 2,50 euro per uur voor oppas

Mijn oppas van vijftien geef ik voor oppassen op vier kinderen (1, 3, 6, 8) 2,50 per uur. Dit is een bedrag wat zij zelf voorstelde. Ze komt thuis, blijft ook thuis met de kinderen en brengt ze soms naar bed. Verder geen ingewikkelde dingen buitenshuis of maaltijden samen met de kinderen. Ik zorg er ook vaak voor dat ze al in pyama zijn.

Ik denk dat ze eigelijk recht heeft op een hogere vergoeding, maar ik heb er financieel problemen mee, dus ben heel blij dat ze voor 2,50 wil doen. Ben benieuwd naar jullie reacties.

groet Giselle

Reactie voor op de website?

71.11. Oppas

Het is principe zo dat 2,50 euro boven het minimumloon ligt voor een 15jarige. Echter ik ben nu 16 en ik krijg vaak voor het oppassen op 1 kindje al 3 euro. Ik denk dat het niet heel erg veel uitmaakt hoeveel ze moet doen, je bent natuurlijk sowieso die tijd kwijt, of je wat speelt met de kinderen of niet.. maar als uw oppas er zelf tevreden mee is, lijkt het me alleen maar voordelig!

Florie

Reactie voor op de website?

71.12. 2.50 te weinig

Ik ben een meisje van 16, en ik verdien 2.50 per uur met oppassen. Dat vind ik persoonlijk te weinig. Ik leg bij één oppasadres 3 kinderen op bed, speel met ze, verschoon luiers, maak (soms) eten... Ik wil graag iets meer verdienen, maarja, ik ga dat niet zo vragen aan die mensen.

Lisa

Reactie voor op de website?

71.13. Oppas kan best wel

Hallo,

Netwerken is het woord. Daar moet je wat voor doen! Soms is de oplossing heel dichtbij huis. Veel rondvragen via, via en erbij vertellen wat de bedoeling is want een groot gezin schrikt af. Dus zeggen dat ze bijv. al in bed liggen.

Een advertentie op marktplaats zetten bij de rubriek kinderen en oppas. Wel in de titel even jullie plaatsnaam erbij vermelden. Moet toch best te doen zijn?

Groeten Mevr. W.

Reactie voor op de website?

71.14. Giselle en Lisa €2,50 is echt te weinig

€2,50 is inderdaad erg weinig en helemaal voor de dingen die jij (Lisa) extra doet. Dat bedrag is okee als de kinderen slapen, maar als de kinderen wakker zijn (dus spelen luiers verschonen en bezig houden en niet tv kijken, of huiswerk maken dus iets voor jezelf doen) of na 12 uur 's avonds, dan mag je een hoger bedrag vragen. Bovendien bij een groter gezin hoort ook een hoger bedrag, je hebt dan immers meer te doen en dat weten de ouders ook. Je mag best voor jezelf opkomen. Nee heb je, ja kan je krijgen.

Ellen, moeder van 5 kinderen

Reactie voor op de website?

71.15. 2,50 euro per uur voor oppas

Hallo

Als je een goede oppas hebt, kan je haar of hem ook daarvoor belonen. Dan is ieder bedrag vaak te laag, want stel dat er wat gebeurt en je kinderen overkomt wat, je krijgt ze voor € 2.50 niet terug. En als je zelf krap bij kas bent moet je niet weggaan.

Volgens mij staat niemand stil bij de andere kant van de medaille. Wie helpt de oppas als er wat met uw kinderen gebeurd. De oppas is dan de schuldige of voelt zich zo. Kortom, oppas zijn is een zeer verantwoordelijke job.

En volgens de wet mogen jongeren niet eens `s avonds werken laat staan na twaalven. Als mensen in ploegen werken krijgen zij een toeslag ( omdat het geen normale uren zijn ) dat is van vrijdag 18.00 uur tot zaterdag 18.00 uur 150% en van zaterdag 18.00 uur tot zondag 18.00 uur 180% en van zondag 18.00 uur tot maandag 6.00 uur 200%.

Sta er dan even bij stil als u, uw oppas € 2.50 bied.

Hans

Reactie voor op de website?

71.16. Stage

Ik heb zelf ook stage gelopen in een gezin met 5 kinderen en een moeder met bekkeninstabiliteit, waarvan de jongste 2 bijna 1 en de oudste 12! Ik vond het erg leuk en leerzaam... Mensen helpen kan je zo'n goed gevoel geven!

Succes met het vinden van een geschikt persoon!

Groetjes Ilona uit Apeldoorn

Reactie voor op de website?

71.17. Vergoeding

Ik ben 18 jaar, bijna 19. Ik pas al op sinds dat ik 15 ben ofzo. Ik heb aardig veel gezinnen. Eerst kreeg ik 5 gulden. Nu krijg ik 2.50. Op zich vind ik het wel genoeg, omdat het ook wel leuk moet blijven, ik doe het voor de lol en om die mensen te helpen. Soms geven ze wel wat meer, en ronden ze tijdens het afrekenen naar boven af.

Alleen af en toe vind ik het weinig. Dan is een kindje ziek. Of ik heb een baby en nog een paar oudere kinderen. En dan gaat het allemaal wat moeilijker. Gister moest ik van 16.00 tot 01.00 uur oppassen. Toen kreeg ik nog voor een uur extra uitbetaald.

2.50 is genoeg, maar denk ook aan de oppas. Dus als ze 's middags moeten oppassen en dus meer met de kinderen moeten doen, knijp dan een oogje dicht tijdens het afrekenen. Maar als de kinderen slapen is het een kwestie van slapend rijk worden. Je kan aan je huiswerk, tv kijken, of gewoon ook gaan slapen.

Sylvia

Reactie voor op de website?

71.18. Ben het er helemaal mee eens

Hallo Hans,

Ik ben het helemaal eens met je stelling dat de andere kant van de medaille ook een bekeken moet worden. Ik heb jaren opgepast voor hetzelfde bedrag van 2,50 en de mensen verdienden op zich genoeg om meer te betalen, maar zij hadden zoiets van als je kinderen slapen hoef je niks te doen. Nee, inderdaad, alleen als er iets gebeurt, maar de uren ervoor wel, en de keren dat ze uit bed komen omdat ze hun grenzen willen verleggen... en stel dat er nu wat gebeurt? Dat kan toch altijd?

Ik ben het volkomen met je eens....

Met vriendelijke groeten Ikke

Reactie voor op de website?

71.19. Tarief oppassen

Hoi,

Ik pas zelf al een jaar of 4 op bij een gezin met drie kinderen. Afhankelijk van of ze al op bed liggen, of dat ik nog met ze moet eten, vroeger er ben krijg ik tussen de 4-6 euro per uur. Dit is vrij goed betaald denk ik voor een oppas, maar niet te vergeten dat drie kinderen weer anders is dan 2. Afin, ik denk dat je je oppas beter wat meer kan betalen ivm 'houdbaarheidsdatum':)>> ik zal eerder geneigd zijn mijn avondje weg op te offeren voor een avondje oppassen wanneer de verdiensten voor mij tegen een avondje weg opwegen.

Mvg

Reactie voor op de website?

71.20. re: tarief oppassen

Ik vind het nogal cru om te zeggen dat je niet een avondje weg mag als je krap bij kas zit! Natuurlijk is oppassen een verantwoordelijke job, maar ik vind 2,50 ruimschoots genoeg. Een avondje is al gauw 4 uurtjes en dat is dan 10 euro. Omgerekend zo'n 25 gulden. En dat vind ik een heel bedrag. Wij hebben ook 4 kinderen en onze tieneroppas is ruimschoots tevreden met 2,50.

Groetjes Janne

Reactie voor op de website?

71.21. Tarief babysitten

Wat dachten jullie hier van? Misschien een tip voor ouders die niet weten wat zij hun oppassen moeten betalen en/of voor babysitters die niet weten wat ze per uur moeten vragen.

Tarief babysitten ma t/m vr:
€4 per kind, voor elk kind per gezin extra €0,50
Bijvoorbeeld:
   3 kinderen = €5,00
   4 kinderen = €5,50 enz...

Tarief babysitten za en zo:
Je kunt gaan oppassen maar ook zelf gezellig op stap gaan. Als je er voor kiest om te gaan babysitten help je ouders zodat zij iets (leuks) kunnen gaan doen en ik vind dat je daar best wat extra's voor mag vragen. Bijvoorbeeld: €5,00 extra op het hele bedrag dat je per uur krijgt. Dit kun je natuurlijk zelf afspreken met de ouders/babysit.

Bijvoorbeeld: je past op 3 kinderen en krijgt €5,00 per uur, je past 4 uur op. Dat is dus €20,00. Je krijgt €5,00 extra op dit bedrag waarop je totaal uit komt op €25,00. Een gezellig avondje weg, zonder de kinderen? Het kan best maar maar je moet er wel iets voor over hebben.

Ik ben zelf 19 jaar en heb een spw3 kinderopvang diploma en heb veel ervaring. Buiten mijn werk op een kinderdagverblijf en het bijverdienen op zaterdag, doe ik ook nog eens babysitten. Ik pas op totaal 15 kinderen op uit 6 verschillende gezinnen en geen een gezin heeft moeite met de tarieven die ik vraag.

Ik hoop jullie hiermee geholpen te hebben. Reacties zou ik erg leuk vinden om te kijken hoe jullie hierover denken.

Succes allemaal!

Groetjes, Babysit

Reactie voor op de website?

71.22. Oppas Kring

Hier bestaat ook een heel andere oplossing op. Toen onze kinderen klein waren, waren wij lid van een plaatselijke oppaskring. Daarvoor heb je minimaal 6 twee-ouder gezinnen nodig.

De regels zijn als volgt:-

Deel een schrift in met debiet en krediet. Schrijf de namen en adressen op en bepaal tijden en dagen waarop iemand niet kan "zitten". Ieder kwartier is 1 punt waard. Voor acht uur en na middernacht tel je twee punten per kwartier. Ieder gezin beheert om de beurt 3 maanden lang het schrift.

Wie een oppas nodig heeft belt de beheerder op. Beheerder zoekt iemand (degene die het meeste in het krijt staat), zegt waar hij of zij naartoe moet en de oppas belt dat gezin zelf op en regelt wat er geregeld moet worden. Achteraf belt hij of zij de beheerder op en zegt hoeveel punten er bijgeschreven/afgetrokken moeten worden. Nog een tip: laat niemand meer dan 50 punten in het rood of zwart staan. Mocht er iemand uittreden of verhuizen dan worden de plus of minus punten zo eerlijk mogelijk onder de andere leden verdeeld.

Het liep over het algemeen uitstekend. Hoe groter de kring, hoe vlotter het loopt. Om begrijpelijke redenen hebben we nooit geadverteerd. Nieuwe leden werden altijd door een bestaand lid geïntroduceerd. Al bij al vind ik zoiets veel beter dan een vreemde tiener betalen. Ik heb liever een ervaren ouder in huis.

Dit is een uitstekende oplossing voor mensen die niet al te vaak uitgaan, want hoe meer je uitgaat, hoe meer je ook moet "zitten"! E-mail zou de organisatie vanzelfsprekend ook eenvoudiger maken.

En nog een tip: wanneer de tijd komt om het schrift door te geven, geef het dan aan degene die vaak wat "moeilijk" doet. Wanneer ze zelf de kring besturen dan merken ze heel gauw hoe vervelend dat gedrag kan zijn!

Annemieke

Reactie voor op de website?

71.23. Tarief oppassen

Beste ouders,

Ik wilde graag weten van ouders hoeveel geld ik mag vragen voor oppassen op 4 kinderen, respectievelijk 1,5, 2,5, 5 en 7 jaar. Ik breng daar ook vaker de nacht door en soms betekent dit dat ik moet opstaan voor de 2 kleinsten, moet ik dat ook in rekening brengen en hoe dan? Daarbij is het een gezin met een hoog inkomen en heb ik zelf veel ervaring met kinderen vanwege mijn opleiding Pedagogiek en werken in het kinderdagverblijf.

Ik zou graag jullie mening willen horen. Hopelijk willen jullie me helpen en jullie reacties doormailen.

Alvast bedankt
Groetjes Stephanie

Reactie voor op de website?

71.24. Betaling oppas

Hallo Stephanie, in ieder geval het minimumloon voor jouw leeftijd + misschien iets erbij. Of ouders een hoog of laag inkomen hebben doet er niet toe.

Reactie voor op de website?

71.25. Oppas

Hallo Hermine,

Ik ben een oppasmoeder, die zelf al uit de kleine kinderen is! Heb lijkt mij juist leuk om in een groot gezin op te passen. Nu pas ik ook 's avonds op als de ouders een feestje hebben, of er eens samen uit willen. Er zijn toch vast wel mensen te vinden die willen oppassen? Zelf woon ik in Oegstgeest, als jullie in de buurt zouden wonen, zou ik graag komen oppassen! Succes!

Groetjes Tineke.

Reactie voor op de website?

71.26. Slapende kinderen

Hoi,

ik ben 14 jaar, bijna 15, en moet elke week oppassen op een baby. Ik hoef er alleen maar te zitten, want het kindje ligt al op bed dan. Is 2,00/2,50 toch wel normaal. Ik benut mijn tijd wel goed en hoef soms alleen er even heen om te troosten. Mijn adres vraagt wel of ik niet meer wil verdienen, maar dit is toch wel een redelijk bedrag voor een avond of niet?

groetjes Anne

Reactie voor op de website?

71.27. Oppassen

Hallo, ik mag binnenkort oppassen op een kindje van 4. Maar het probleem is: ik weet niet hoeveel ik moet vragen voor een avond en ik ben 14 jaar. Help me please?

alvast bedankt!

groetjes yvette

Reactie voor op de website?

71.28. Site nibud

Hoi Yvette, kijk even op de site van het Nibud bij oppastarieven, daar staan bedragen voor een oppas overdag en ook voor een oppas 's avonds. Je kunt daar eventueel wat afhalen (omdat je nog erg jong bent) of wat bij doen (bijvoorbeeld als het om een erg bewerkelijk kindje gaat). succes

Amber

Reactie voor op de website?

71.29. hmwa

Ik heb vanaf mijn 12 tot 20ste opgepast. Echt onwijs tof. Ik mis het nog steeds. Maar op mijn broertjes en zusjes moeten passen lijkt me nou weer heel irritant!

Jessica

Reactie voor op de website?

71.30. Handige tip

Hoi Hermine,

Zelf pas ik ook op en ik soms ook op 5 kinderen. Dat doe ik meestal 's middags samen met een vriendin. We delen dan het geld. Dan heb je namelijk wel tijd om de kinderen ergens heen te brengen enz.

groetjes Charlotte

Dus het is een handige tip! Hang gewoon een briefje op bij de plaatselijke supermarkt.

Reactie voor op de website?

71.31. Dan geef je je oppas iets meer

Gaan jullie zelf ook voor 4 uurtjes met een kostenvergoeding van 10 euro werken dan? Daarbij vind ik dat het een hele verantwoording is op een kind passen, laat staan 4! Als er wat gebeurt, wie is er dan verantwoordelijk? Waarom betalen jullie dan op de scholen tussen de middag wel zoveel geld voor 1 kind per uur? En naschoolse opvang kost nog meer. Ik denk dat je heel blij moet zijn met deze goedkope oppas meisjes, maar ze verdienen veellll meerrrr. Als je dan zo graag gaat stappen (al is het maar 1 keertje in de zoveel tijd) dan drink je iets minder en geef je je oppas iets meer, die het 3 dubbel verdient. Ik ben het dus met jou eens Hans, ik las dit dus wilde er ook even op reageren.

Reactie voor op de website?

71.32. Oppas

hoi,

Ik ben ook een meisje van 14 en het is ong normaal om 2,50 3 euro per uur te vragen. Hoop dat je hier wat aan hebt.

groetjes Sacha

Reactie voor op de website?

71.33. Oppassen

Ik pas aankomende zaterdag op op twee jongetjes van 4 en van 5 maanden. Ik vraag 2.50 per uur, ik moet oppassen van 18.30 tot 23.30. Ik ben trouwens 14 jaar:)

Manon

Reactie voor op de website?

71.34. 2,50 is echt te laag!

Ik verbaas me nogal over wat ik hier lees... 2,50 oppastarief is echt weinig. Natuurlijk kun je zeggen dat als de kinderen slapen je niet hard hoeft te werken, maar het gaat natuurlijk om de uren die je daar bent. Het is een erg verantwoordelijk taakje, die best een beetje beter betaald mag worden.

En als ouder kun je natuurlijk kiezen voor een jonge meid, lekker goedkoop. Maar je zou misschien ook kunnen kiezen van een gediplomeerd meisje met EHBO diploma en iets meer betalen (5-6 euro per uur). Het gaat om de veiligheid van je kind, mocht er iets gebeuren dat je er zeker van kan zijn dat je oppas weet hoe te handelen (helemaal bij baby's).

Er wordt heel veel gediplomeerde oppas aangeboden op marktplaats!

Sanne

Reactie voor op de website?

71.35. Oppas

Ik ben 16 en pas op een meisje van 4 jaar, ze is heel vrolijk en brutaal en lief, we hebben erg veel lol samen!! Ik krijg 3,50 per uur, en als de ouders laat thuis zijn mag ik altijd blijven slapen. Dit is een fijne aanvulling op mijn zakgeld voor iets wat ik stiekum zelfs voor noppes zou doen. Zelf heb ik 3 kleinere broertjes en ik vind het heerlijk om met ze op stap te gaan!

Voor de meisjes die vinden dat ze meer horen te verdienen: het is helemaal niet gek om met je werkgever een gesprekje te beginnen over hoe het oppassen gaat en over wat je verdient. Als je verlegen bent is het misschien een idee om te vertellen dat je vriendinnen meer verdienen of dat je op internet hebt opgezocht hoeveel tieners gem. krijgen.

En ik heb ook een ehbo diploma hoor, daar hoef je niet volwassen voor te zijn, haha! (en mijn vader is huisarts dus heb ik een goede raadgever in nood)

Hannah

Reactie voor op de website?

71.36. Oppassen

Hoi, ik ben een meisje van 19 jaar, en ik pas ook regelmatig op. Het gaat dan om 3 kinderen in de leeftijd van 2 tot 5 jaar. In de meeste gevallen liggen ze al op bed, en hoef ik niet veel te doen. Het is meestal op zaterdagavond vanaf een uur of 8 tot 1 uur 's nachts. Ik krijg dan 2,50 per uur. Ik vroeg me af of dit een redelijk bedrag was..

Johanna

Reactie voor op de website?

71.37. Oppas

Ik ben moeder van 1 zoontje van 13 mnd. Onze oppas van 13 (bijna 14) krijgt 2,50 euro per uur. Ik vind dat voldoende gezien de leeftijd en het feit dat mijn zoontje al in bed ligt. Ik vind hem nog te jong om mijn zoontje eten te geven of in bed te leggen, dus daar vraag ik hem niet voor. Indien er iets is zijn we altijd bereikbaar en hij kan ook altijd zijn moeder bellen (die twee deuren verder op woont). Ook dat is afgesproken. We zorgen altijd voor voldoende fris en chips. Na 24.00u. (wat nog niet is voorgekomen) hebben we een extra toeslag afgesproken.

Sandra

Reactie voor op de website?

71.38. Oppas

Hallo, ik ben een meisje van 24 jaar oud, en pas regelmatig op bij een gezin met vier kinderen in de leeftijd van een tweeling van net 1, 1 van 5 en 1 van 9. Ik ben gediplomeerd leidster kinderdagverblijf en heb mijn ehbo-diploma. Ik krijg vier euro per uur. Ik pas altijd 's avonds op, ik eet met de kinderen, speel nog even met ze, en dan breng ik ze naar bed. Mensen in mijn omgeving zeggen dat het echt te weinig geld per uur is. Kan iemand mij advies geven? Wat een redelijk uurtarief is?

Groetjes Eva

Reactie voor op de website?

71.39. 2.50 is echt laag

Hoi, ik heb en vraagje, wat mag je voor twee kinderen vragen en voor het huishouden per uur? Laat het me aub even weten.

Bambi

Reactie voor op de website?

71.40. 2.50 wat is dat nou weer voor bedrag

ik ben een meisje van 18 en heb op marktplaats een advertentie gezet met de prijs van 5 euro. Ik heb al veel reacties gehad. En volgens mij vraag ik echt niet te veel. Als het nou 1 kind is die al slaapt als ik kom, oke dan is 5 euro natuurlijk wel te veel. Maar als je gewoon bezig bent met de kinderen, dan is dit echt een redelijk bedrag. Toen ik 15 was kreeg ik 3 euro, en toen sliepen de kinderen zelfs. Want ik kreeg eerst 2,50 maar die vrouw zei op een avond dat ze gezocht had op internet en dat ik 3 euro hoorde te krijgen terwijl de kinderen al sliepen.

Ik snap niet dat mensen voor 2,50 oppassen als je 16 jaar of ouder bent. Je kan het werk leuk vinden (dat is het natuurlijk ook) maar als je later op bv een kinderdagverblijf werkt neem je dan ook genoegen met een paar euro? Als je werk erg leuk is, dan is dat mooi mee genomen, maar daarom hoor je nog wel gewoon te verdienen. Als je het zelf echt niet erg vind om zo weinig te krijgen, is het alleen maar lekker voor de ouders. Maar vind je het zelf te weinig zou ik maar is goed gaan praten met de mensen waar je oppast.

Groetjes Roswitha

Reactie voor op de website?

71.41. Veel

Hallo, ik ben een meisje van 15 jaar en voor het opassen op 3 kinderen (die bijna altijd in bed liggen) krijg ik €5,- in het uur. Dus ik vind het erg weinig. Dat je, aangezien je veel dingen verricht met de kinderen zoals luiers verschonen, er wel wat meer voor kunt vragen.

groetjes Marianne.

Reactie voor op de website?

71.42. 2,50 per uur

Hej, ik ben 14 jaar en ik moet wel eens oppassen op 2 kinderen van 8 en 3 en bij een ander gezin zijn er ook 2 kinderen, maar dan van 2 en 4. is 2,50 per uur genoeg. ook als ze al in bed liggen?

Xx

Reactie voor op de website?

71.43. 2,50????

Ik ben ook 15 jaar, en ik heb ook redelijk veel oppasadresssen. Ik verdien bijv. 6 euro per uur, voor 3 kinderen van 2,5 6 en 8. Ik heb trouwens wel mijn EHBO-diploma. Ik vermaak de kinderen en breng ze meestal naar bed, met verhaaltje erbij natuurlijk. Ik vind dit een perfect bedrag, en ik snap niet dat als je zelfs ouder dan 15 bent 2,50 per uur krijgt! Dat is echt weinig! Het is natuurlijk wel moeilijk, geen leuk onderwerp, maar ik zou er zeker, voorzichtig, over beginnen. Dan vertel je over dat vriendinnen wat meer verdienen, en of het mogelijk zou zijn dat je opslag krijgt.... :D

Kim

Reactie voor op de website?

71.44. Oppas 2,50

Ik heb zelf 2 kids, 3 en 7, de jongen van 3 heeft adhd, en ook de ouste van 7 is niet echt een rustig kind. Onze oppas is een meid van 15, ze past niet op standaard uren/dagen op, net wanneer het nodig is. Ze krijgt in princiepe 2,50 per uur, kwam ze zelf mee, maar ik betaal nooit minder dan €5 al past ze maar een half uurtje op. Ik rond ook altijd royaal af naar boven. Ze mag eten, drinken ed pakken.

Ze speelt met de kids of ze past op als ze al in bed liggen. Ze doet ze niet naar bed, want de jongste krijgt ze er niet in.

We laten altijd een nummer achter, als we zelf niet in de buurt zijn is dat het nummer van oma, ook bij de buren kan ze altijd terecht, die weten wanneer de oppas er is.

We laten haar niet na 23;00 uur oppassen en we laten haar `s avonds nooit alleen naar huis gaan.

De kids zijn gek op haar en zij op de kids. Ik heb haar leren kennen door briefjes in de super op te hangen, en haar de 1e keer te laten komen wanneer we allemaal thuis waren, en haar daarna nog eens met de kids heb laten spelen, toen ik ook thuis was.

Als ze me om opslag zou vragen, zal ze het meteen krijgen, ik ben erg tevreden met haar, en ik laat mijn kinders gerust bij haar achter. En ook dat mag zijn prijskaartje dragen!

Sandra

Reactie voor op de website?

71.45. €2,50? hangt er helemaal vanaf

Ik ben een meisje van 17 jaar... Ik pas al een paar jaar op bij familie en kennissen. Ik doe het altijd voor mijn plezier, ik vraag dan ook niet om geld. De mensen waar ik oppas weten wel wat ze kwijt willen, of kunnen.

Ik vind het wat anders als je bij onbekenden gaat oppassen. Ik vind dat je dan best een bedrag per uur mag vragen. Het bedrag hangt ook af van de kinderen. Als je kinderen hebt die de hele tijd uit bed komen, dan mag je best wat meer. Ook het aantal kinderen speelt een rol.

Weeg voor jezelf af wat die oppas jou waard is. Jij kan een avond weg.. de oppas zit thuis met JOUW kinderen..

suc6 ermee!
Groetjes Mieke

Reactie voor op de website?

71.46. Oppas

Hallo,

ik ben 16 jaar en pas al bijna 3 jaar op een gezin met 3 kinderen nu 5, 4, 3 jaar oud. Dit doe ik op vrijdag of zaterdag avond. Meestal pas ik dan van 7 uur tot 12 uur op. Ik breng dan de kinderen naar bed om half 8, en heb dan nog de hele avond voor mijzelf. Op zo'n avond krijg ik 5 euro en niet per uur betaald. Als ik bijvoorbeeld een lange dag oppas krijg ik 7,5 euro. Ik vind dit meer dan genoeg. Ik hoef er bijna niets. Je kunt voor de tv zitten, huiswerk maken, enzo...

groetjes Jolanda

Reactie voor op de website?

71.47. Als iedereen nou toch blij is??

Allereerst vind ik de reactie van Hans belachelijk die zegt "Als je krap bij kas zit dan moet je niet weggaan". Dus heb je het financieel minder dan mag je niet 1 keer in de maand even er tussenuit en voor € 2,50 een beroep doen op iemand die daar akkoord mee gaat. Schei toch uit man!! Ik heb als kind van 15 ook zovaak voor 10 gulden een hele avond ge-babysit. Op het moment dat ik dan kwam, sliep het kind al totdat de ouders weer thuiskwamen.

Nou ik zat alleen maar voor de tv, lekker met chips en frisdrank, videootje. Het was gewoon leuk om te doen en ik wist dat ik de betreffende mensen er heel blij mee maakte dat zij even lekker weg konden gaan.

Gezien de reacties hebben veel oppassers er minder moeite mee om voor een habbekrats op te passen. Er zijn gelukkig nog mensen die niet gelijk commercieel beginnen te denken maar het gewoon leuk, leerzaam en handig vinden (zoals in het geval van iemand die dan gewoon huiswerk maakt). Natuurlijk is het wel een verschil of een bekende of onbekende oppast. Ik paste ook alleen maar op bij bekenden.

Sarla

Reactie voor op de website?

71.48. Hoeveel kan je vragen voor het oppassen?

Ik loop al een tijdje rond met de vraag: hoeveel kan ik vragen voor het oppassen? Misschien dat er iemand is of weet wat er voor tarieven zijn overdag/s' avonds en ook voor de leeftijd van de oppas! Ik hoop reaties hier op de krijgen en misschien ook wel een goed antwoord!

Groetjes Tjitske

Reactie voor op de website?

71.49. Wat kost een oppas

Een goed antwoord vind je bij het Nibud.

Reactie voor op de website?

71.50. Niet voor het geld

Ik ben 16 jaar en pas vaak op bij kinderen in de buurt. Ik heb 3 gezinnen waar ik af en toe oppas als de vaste oppas niet kan. Zelf ben ik geen vaste oppas omdat ik er liever niet vast aan zit omdat ik zowiezo al 3 avonden in de week sport. Voor zo'n avond vraag ik geen bedrag, de ouders weten dat het niet om het geld doe, als de ouders terug komen dan zie ik wel wat ik krijg. Voor 4-5 uur krijg ik meestal 10-15 euro. Als ik een hele rustige avond heb gehad dan zeg ik ook eerlijk dat ik het te veel vind.

Renske

Reactie voor op de website?

71.51. Duidelijke afspraken vooraf

Wij hebben 4 kinderen (3, 6, 9, 10). Onze oppas (buurmeisje) past nu al 6 jaar op. Wij betaalden 7 gulden en dat werd 3,50 euro. Onlangs heb ik door mijn man deze vergoeding verhoogd tot 4 euro. Andere oppassen krijgen nog steeds standaard 3,50 per uur. Vaak geven wij een extraatje als het op het laatste moment een verzoek gedaan is. Wel is onze ijskast en snoeppot altijd gevuld. Iedereen kan pakken wat ze willen.

Alle nieuwe (zo vaak wisselen wij niet, er komen steeds meer bij, stand nu 6 pers.) krijgen van te voeren te horen wat wij te bieden hebben. Gelukkig is dit voor niemand een probleem.

Nicole

Reactie voor op de website?

71.52. 2,50 is toch veelste weinig

Ik ben bijna 20 jaar dan ga je toch niet voor 2,50 per uur oppassen. En vooral niet als je huishoudelijke dingen moet verrichten! Ik dacht dat dan 7,50 per uur wel redelijk is gezien mijn leeftijd of zit ik er nou helemaal naast?

Tanya

Reactie voor op de website?

71.53. 2,50 per uur aan oppas

Als iemand een gastoudergezin heeft, betalen ze rond 3,30 euro per uur voor het eerste kind. Het 2e kind is iets goedkoper per uur. Maar dat gastgezin past op in zijn/haar eigen huis en hoeft dus geen huishoudelijk werk te doen. Aan de andere kant vind ik 7,50 per uur wel weer veel. Een tijdje geleden werkte ik in de verzorging en kreeg netto 5 euro per uur. Geen vetpot dus.

Dominique

Reactie voor op de website?

71.54. Kort door de bocht

Beste Hans,

Wat ben jij kort door de bocht zeg! Laten we eerst stellen dat niet iedereen goed bij kas zit. Dat is vaak heel vervelend. Dan veroordeel je ze ook nog als zij eens (heel af en toe) een avond weg willen.

Gelukkig worden er ook nog kinderen opgevoed die niet alles perse voor het geld willen doen, maar al jong leren kijken naar moeilijke omstandigheden bij anderen. Neem bijstands gezinnen. Help hen waar mogelijk, dus ook met af en toe eens oppassen. Zorgen voor een ander kunnen sommigen niet meer. Vroeger heette dat naastenliefde.

Maar, als mensen het WEL goed hebben (financieel), en dat is meestel ook wel te merken aan de levensstijl, beknibbel dan niet op oppasgeld!!

Iedere ouder zoekt het beste voor zijn kind(eren), binnen zijn eigen mogelijkheden.

Trouwens, als kids op straat spelen en vallen of onderweg een ongeluk krijgen ben je als ouder toch ook verantwoordelijk? Je hebt nu eenmaal niet alles in de hand en een ongeluk zit in een klein hoekje.

Elisabeth

Reactie voor op de website?

71.55. Oppasperikelen

Vroeger gaf ik 5 gulden per uur. In € gaf ik daarna 2,50 (de oppas was toen 17 jaar). Met het steeds duurder worden door de euro heb ik het bedrag aangepast naar 3,50 euro per uur en na 24.00 uur 5€ per uur. Dit is ruim boven het netto uurloon van een 20 jarige.

Onze oppas is 20 jaar en past op twee kids van 11 en bijna 8, die zichzelf wassen en na een verhaaltje ( vindt de oppas ook leuk om te doen) gaan ze naar bed en heeft ze het rijk voor zich, op noodgevalletjes na.

Als ik zelf zou werken krijg ik maar r.o de 7,50 euro netto (ik ben 37) dus vind ik het een redelijk bedrag. De oppas mag zich wat te drinken e.d. pakken en ik rond het bedrag altijd af naar boven. Bij noodgevallen is er een mobiel nummer te bellen en komen we terug.

Wel interessant trouwens dat ieder er zo verschillend over denkt. Ik vind trouwens dat een oppas wel niet te jong moet zijn of een ( volwassen)backup moet hebben.

Reactie voor op de website?

71.56. Betrouwbare oppas belangrijker dan geld

Verrassend genoeg hoor ik hier niemand over een betrouwbare opppas vinden. Pas was er een oppasser met een creche thuis die kinderen misbruikten (stond in de media). Ik laat nooit zomaar een wildvreemde oppassen! Een briefje in de supermarkt zou ik bijv. nooit doen, je weet nooit wie je daarmee in huis haalt. Wij hebben een gezin met 5 kleintjes en laten altijd een bekende oppassen. Wil natuurlijk niet zeggen dat er dan niets kan gebeuren, maar het is heel makkelijk voor een persoon met verkeerde bedoelingen om even in een krant of supermarkt te kijken waar hij/ zij alleen kan zijn met kleine kinderen ... dan maar geen oppas als iemand eens een keer niet kan oppassen.

Oppasproblemen hebben we zelden trouwens. Alleen nu ik bijna ga bevallen van de 6e is het lastig om voor ieder moment even een oppas bij de hand te hebben.

Annemarie

Reactie voor op de website?

71.57. €7,50 is heel royaal!

Ik denk dat €7,50 vrij royaal betaald is tenzij het een groot gezin is waar je overdag oppast. Ik pas op bij een gezin van 6 kinderen en vraag €6. De oudste 2 heb ik geen last van en de andere zijn hartstikke lief. En reken maar eens om naar guldens (weet dat het eigelijk niet meer mag) je vroeg in de gulden-tijd ook geen 16 gulden voor een uurtje oppassen. Judith

Reactie voor op de website?

71.58. Hoeveel moet ik vragen?

Hallo allemaal

Ik ben zelf 17. En pas op bij een kindje van 2 jaar (ligt altijd al in bed). Als ik 's avonds een paar uurtjes doe oppassen krijg ik 5 euro! En als ik moet blijven slapen krijg ik 15 euro! Nu hebben andere mensen me gevraagd voor op te passen, 2 meisjes van 2 en 6 jaar. Hoeveel kan ik het beste per uur vragen? Heb zelf goeie ervaring met kinderen!

Groetjes,

Reactie voor op de website?

71.59. Tarief 21-jarige

Beste mensen,

Ik pas zo nu en dan op op een inmiddels 3-jarig meisje. Meestal moet ik haar zelf op bed leggen en pas ik op van een uur of 18 tot een uur of 23.

Meestal krijg ik 10-15 euro in mijn handen gedrukt? Persoonlijk vind ik dit eigenlijk wel te weinig voor 5 uur oppassen.

Mijn vriend roept dat ik 10 euro per uur moet vragen, wat ik dan weer iets te veel vind. Het meisje ligt immers de helft van de tijd op bed.

Van een studiegenoot hoorde ik dat voor het oppassen op 1 kind 4-5 euro per uur regulier is.

Wat denken jullie? Ik heb ervaring, aangezien ik al een jaar of 2 ook oppas op het nichtje van mn vriend, die even oud is als mn oppaskindje.

Extra opmerking, is dat het ook een soort kennissen van me zijn.

Tot slot nog een oproep, ik en mijn vriend willen beiden om de week op zaterdag gaan werken. Nu kan hij terecht bij zn huidige werkgever. Echter, ik zal iets anders erbij moeten zoeken. In een winkel staan of iets dergelijks zie ik niet zitten omdat ik dan mn heffingskorting kwijt ben en dus amper wat over houd van een dagje werken.

Vandaar dat ik zat te denken aan oppassen. Zijn er mensen geïnteresseerd, dan hoor ik dat graag!

Groetjes,

Reactie voor op de website?

71.60. Tarief 21 jarige

Je heffingskorting kwijt is onzin. Je krijgt als je een salaris krijgt, die heffingskorting verrekend met je brutoloon. Tenzij dat wat je verdient erg laag is. Niemand raakt zijn heffingskorting kwijt door "alleen maar" te gaan werken. Alleen krijg je 'm afhanklijk van hoeveel je verdient op een andere manier in handen, e.e.a kan ook nog afhankelijk zijn van of je vriend je fiscale partner is, en hoeveel of weinig hij verdient.

Met oppas verdien je niet veel, evenals met tussenschoolse opvang. Eigenlijk verdient kinderopvang sowieso slecht, schandalig, maar waar. Dat je meer gaat verdienen naarmate je meer jaren oppast, is mij niet bekend. Dat lijkt me een kwestie van informele afspraken, niet van iets waar je recht op hebt. Net als "zwarte" huishoudelijke hulp, daar zijn ook geen rechten of wetten gebruikelijk: geen recht op doorbetaling bij ziekte en geen recht op ontslagbescherming.

Reactie voor op de website?

71.61. Lage oppasvergoeding

Hallo..

Ikzelf heb ook enkele jaren ervaring met oppassen. Ik ben inmiddels 21 Ik vind de bedragen die hier genoemd worden erg weinig, als ik eerlijk ben. Misschien voor de avonden zou het kunnen. Op het moment verdien ik 3 euro PER kind, PER uur, en ik pas op 2 kinderen. Is dus 6 euro per uur. En dat vind ik nog te weinig. Zijn redelijke bedragen, maar ik ga per deze maand nog meer omhoog. Ik maak erg lange dagen, 2 tot 3 dagen in de week van ongeveer 10 uur op een dag. Ik vergelijk mijn vergoeding altijd met hoeveel de ouders kwijt zouden zijn als hun kinderen naar het kinderdagverblijf gingen. Nou dan plaats je je kids echt niet voor 3 euro per uur.

Maar zoals ik al zei, dit gaat over lange dagen oppassen. Maar voor een avondje vind ik 2,50 per uur erg weinig.

Sanne

Reactie voor op de website?

71.62. Beetje rare reactie

Vind het een beetje rare reactie om te zeggen dat als je niet meer dan 2.50 kunt betalen aan je oppas je niet weg moet gaan? Er bestaan immers genoeg alleenstaande moeders die erbij moeten werken om het financieel te kunnen redden en blij zijn als ze die 2.50 kunnen betalen. Eff nadenken dus!

Patrick.

Reactie voor op de website?

71.63. Hoeveel zouden jullie geven??

Ik ben een meid van 20 en heb veel ervaring met kinderen,vanwege stages enz. momenteel pas ik op 2 kleintjes van 3 en 1. Alleen hoeveel zou ik ongeveer meoten verdienen?

Ik heb de opleiding Helpende welzijn2 behaald en heb 2jaar de opleiding Spw3 gedaan.

Groetjes Nicole

Reactie voor op de website?

71.64. Tarief

Bij ons komen tieners aan huis voor de avonduren en die krijgen 2,5 euro per uur, ermee rekening houdend dat mijn kinderen dan meestal al slapen en de betreffende dame het dus rustig heeft. Als ze met de kinderen moeten eten krijgen ze meer. Dit tarief is in mijn omgeving bij andere moeders ook heel normaal.

Het gastouderbureau betaalt 3,3 voor 1 kind per uur en 2,50 voor elk volgend kind. Dat is dan hier in Enschede. Schandalig laag, maar zo liggen de tarieven, hier.

Elselie

Reactie voor op de website?

71.65. Tarief

Het gastouderburo in Enschede betaalt inderdaad heel erg weing uit. Dit in tegenstelling tot 4kids (ook in Enschede). Dit buro betaalt €4,00 per kind per uur uit, ook als het een tweede of volgende kind betreft. Misschien een tip?

Groet van Karola

Reactie voor op de website?

71.66. Tarief

Ik heb twee kinderen, 9 maand en bijna 4 jaar. Onze oppas krijgt 12,50 per uur, maar dit is wel wit werken, dus gaat voor haar nog belasting af. Maar als je niet boven de 5800 euro per jaar komt, hoef je dus geen belasting te betalen en daar komt ze niet eens aan. ze verdient dus goed bij ons. of ze nu met de kinderen moet eten of dat ze al op bed liggen, tarief blijft het zelfde.

groetjes Nathalie

Reactie voor op de website?

71.67. 6,50

Hallo ouders die op zoek zijn naar een oppas,

2 euro 50 is misschien redelijk voor een 15-jarige, maar dan moet het verwachtingspatroon van ouders/verzorgers ook minder zijn. Wanneer een kind valt en een 15-jarige weet niet wat ze moet doen, dan kun je dat haar niet aanrekeningen. Jij (als ouder) hebt tenslote voor een minder ervaren oppas gekozen.

Ik ben 23 en heb mijn SPW en OA opleiding afgerond met een EHBO diploma. Nu ben ik bijna klaar met de Pabo en ik heb verschillende baantjes als oppas gehad. Gezien mijn leeftijd vind ik 6 euro 50 per uur voor drie kinderen normaal en ik maak geen verschil in nachttarieven, overdag of hoeveel ik moet doen. Hierbij doe ik geen huishoudelijke klussen, maar ben ik er puur voor de kinderen. Zo ga ik overdag graag met ze naar het park, maken we samen huiswerk en probeer echt een band op te bouwen met een kind.

Wees zuinig op uw kinderen en weet waaraan u uw kinderen toevertrouwt. Succes!

Reactie voor op de website?

71.68. Oppastarief

Hallo,

Ik heb een oppas voor overdag, géén tieneroppas, maar een ervaren moeder, en zij krijgt 30 euro voor een dag, ongeveer 3 euro per uur. Ze past op 1 kindje. Voor een tieneroppas die 's avonds oppast als een kindje slaapt vind ik 2,50 euro per uur wel een mooi tarief. Als er meer moet gebeuren, zoals eten en naar bed brengen kan je wellicht iets meer geven. En bij meer kindjes wellicht ook. Bijvoorbeeld voor het tweede kindje de helft extra.

De officële gastoudertarieven liggen volgens mij zo tussen de 5 en 6 euro per uur per kind, dit is wit en bruto, na belastingafdracht en andere kosten blijft er dan netto ook zo'n 3 euro over. Dit soort tarieven is ook waar bijvoorbeeld vanuit gegaan wordt bij de toeslag op kinderopvang. Veel meer dan 3 euro per uur hoef je een oppas van één kindje dus volgens mij niet te betalen.

Groetjes Irene

Reactie voor op de website?

71.69. Oppastarief

Hallo, Ik heb een oppas voor overdag, géén tieneroppas, maar een ervaren moeder, en zij krijgt 30 euro voor een dag, ongeveer 3 euro per uur. Ze past op 1 kindje. Voor een tieneroppas die 's avonds oppast als een kindje slaapt vind ik 2,50 euro per uur wel een mooi tarief. Als er meer moet gebeuren, zoals eten en naar bed brengen kan je wellicht iets meer geven. En bij meer kindjes wellicht ook. Bijvoorbeeld voor het tweede kindje de helft extra.

De officële gastoudertarieven liggen volgens mij zo tussen de 5 en 6 euro per uur per kind, dit is wit en bruto, na belastingafdracht en andere kosten blijft er dan netto ook zo'n 3 euro over. Dit soort tarieven is ook waar bijvoorbeeld van uitgegaan wordt bij de toeslag op kinderopvang. Veel meer dan 3 euro per uur hoef je een oppas van één kindje dus volgens mij niet te betalen.

Groetjes Irene

Reactie voor op de website?

71.70. Oppas geld

Ik wil even op Nathalie reageren. Het is dus niet waar dat je tot ene bepaald bedrag mag verdienen. Je moet altijd belasting afdragen als je wit oppast dat is 38,4 % inkomsten belasting + 6,6% zorgkostentoeslag. Daarbij word je als witte oppas ook gekort in je zorgtoeslag en huurtoeslag. En als je kinderen een studiebeurs hebben, dan worden ze ook nog gekort.

Ik zelf heb wit via een gastouderbureau gewerkt en kreeg €4,50 bruto. Daarvan hield ik uiteindelijk €0,70 over. De vraagouder moest €5,70 betalen.

Ik vraag voor gewoon overdag oppassen tussen de €2,- en €3,- (ligt eraan wat de ouder kan missen). Dat vind ik een hoop geld. De kinderen komen dan bij mij spelen met mijn kinderen. Mijn dochter past een avond en nacht op van 20.00 uur tot de volgende morgen 11.00 uur en krijgt daar €40,- voor. Ik doe niet aan korting voor een tweede kind, want een tweede kind geeft net zoveel werk als een eerste. Maar goed, 2 kids is bij mij dan tussen de €4,- en €6,- dus dat is niet eens zoveel.

Tanja

Reactie voor op de website?

71.71. Oppastarieven

Ik ben 18 en pas al een aantal jaren bijna wekelijks op bij een gezin met 2 kinderen (5 en 9 jaar) en de 3de is onderweg. In het begin voor 5 gulden per keer, daarna ivm bijstandspositie van de moeder gratis...

Nu is er weer een goed inkomen maar krijg nog steeds geen vast bedrag, zo nu en dan wel een eenmalige gift. Nu begint mijn vader te zeuren dat ik een bijbaantje moet zoeken, dit is ivm school en het reizen heen en terug practisch onmogelijk maar dat wil hij niet inzien. Nou zit ik er over te denken om een vergoeding te vragen zodat ik in elkgeval wat verdien en mijn vader hopelijk niet verder gaat zeuren. Wat is een redelijk bedrag om te vragen? De ene week pas ik op als ze al in bed liggen en de andere week kom ik smiddags en eet ik met ze en breng ik ze naar bed.

Jette

Reactie voor op de website?

71.72. Salaris vragen mag

Hallo jette

Ik heb al een keer een bericht achtergelaten en mijn titel begint met 6,50.

Persoonlijk vind ik dat je best om een salaris mag vragen, ze is tenslotte geen bijstandsmoeder meer, toch? Ik weet niet hoe de situatie is, maar je bent 18 en 4 euro per uur is redelijk. Daarbij, de kinderen kennen je goed en je past al jaren op ze.

Succes verder! Susanne

Reactie voor op de website?

71.73. Oppas salaris

Hoi Jette,

Ik ben 21 en ik pas op een tweeling die net 3 geworden is (en soms op hun kleine zusje van een maand oud). Wat wij hebben afgesproken is dat ik 2 tarieven krijg; ik verdien 3,50 als de kinderen op bed liggen, dus als ik 's avonds op kom passen, maar ik pas ook een dag doordeweeks op en dan verdien ik 7 euro per uur. Zo heb je voor 's avonds ook een mooi startbedrag, want vaak eet ik met de kinderen en breng ze ook naar bed. Zelf ben ik wel tevreden met dit loon, ook omdat ik toch veel uren maak waardoor ik een redelijk totaalbedrag verdien.

Mignon

Reactie voor op de website?

71.74. Salaris 20-jarige oppas 2 kindjes van 2 jaar en 9 maanden?

Ik ga oppassen op twee kindjes; 1 van 2 jaar en 1 van 9 maanden. Ik doe dit op woensdagavond. Bij mijn huidige baan verdien ik 7,25 per uur. Hoeveel zou ik kunnen vragen voor het opppassen?

Groetjes, Daisy

Reactie voor op de website?

71.75. €10 euro per uur

Hoi,

Ik ben 21 jaar, werk al 2 jaar op een kinderdagverblijf. Ik heb mijn diploma SPW 3 en OA 4. Ook ben ik in het bezit van mijn EHBO diploma. Laatst ben ik van baan veranderd, en nu vroeg een ouder van mijn vorige werk of ik niet eens wilde oppassen op haar tweeling van 3 en haar zoontje van 7 maanden. Ik doe het graag, maar niet voor niets.

De tweeling is erg bewerkelijk, en het is overdag. meestal van 9.00 tot 16.00 uur. Ik vraag € 10,- euro per uur totaal. Daarbij in zitten reiskosten. Of de kinderen nu wakker zijn of niet, die verantwoordig heb je toch. daarom vind ik niet dat je een ander tariefmoet handhaven als ze slapen. Wel vind ik dat je moet kijken naar leeftijd oppas, aantal kinderen, leeftijd kinderen, bewerkelijkheid en taken.

Ook vind ik dat je rekening moet houden met de financiële situatie van het oppasgezin. Je kunt best tegemoetkomen. Overleg met je oppasgezin en dan kom je er samen wel uit.

Veel succes! liefs, Boo

Reactie voor op de website?

71.76. Wat is redelijk oppas bedrag voor 14jarige

Ik zou graag willen weten wat jullie vinden indien een 14 jarige op mijn twee kinderen wil passen. Is dat verschillend of ze al slapen, of dat ze naar bed gebracht moeten worden, of overdag. Ze zijn 9 en 6 jaar, en erg gemakkelijk. Zelf vind ik dat Eur 2.50 voor 's avonds of ze nu al slapen of niet. Wat zou je dan moeten betalen van bijv. 18.00-24.00 uur. Is dat nog per uur of is dat een avond tarief? En wat als de oppas kan blijven slapen en om 18.00 uur komt oppassen. Ik ben erg benieuwd wat jullie hiervan vinden.groet!

Laura

Reactie voor op de website?

71.77. Waarom niet!

Ik pas al vanaf mijn 14e op en heb soms veel soms weinig betaald gekregen maar ik heb het altijd met heel veel plezier gedaan en nog steeds. Ben inmiddels 23 en pas op voor 3 euro. Aantal kinderen is meestal 2 maar soms ook 5 en dan krijg ik vaak iets meer. Ik woon in Venray. Als dat in de buurt is wil ik best afentoe op 6 kinderen passen!

liefs Ivon

Reactie voor op de website?

71.78. 5 euro per uur voor 3 kinderen

Ik pas sinds oktober 2006 op bij een gezin met 3 kinderen, van 2, 4 en 5 jaar. Daar krijg ik altijd 5 euro per uur, of ik ze nou een middag bezig moet houden, of ze alleen even naar bed moet brengen en de rest van de avond tv kan kijken. Ik ben daar sowieso iedere woensdagmiddag en zaterdagavond.

Het zijn ontzettend lieve kinderen die ook echt goed luisteren, af en toe vliegen ze elkaar even aan, maar verder nooit een probleem. Verder pas ik bij nog 2 gezinnen af en toe op als ze een keer iets leuks willen doen. Daar krijg ik ook 5 euro per uur. Dat is 1 gezin met 1 kindje en 1 gezin met 2 kinderen, ook allemaal hartstikke lief.

Ik ben trouwens 18. Vind 5 euro per uur wel een goede vergoeding voor mijn leeftijd. 2,50 vind ik toch wel erg weinig en sowieso denk ik dat de meeste 14 jarigen nog niet echt verantwoordelijk genoeg zijn om op 1 of zelfs meerdere kleine kinderen te passen.

Melissa

Reactie voor op de website?

71.79. 13 jarige en op 4 kinderen passen, wat is minimum salaris

ik ben 13 jaar en ik krijg nu 2.50 per uur voor 2 kinderen, zelf vind ik het niet veel voor 2 kinderen, wat zou een normaal bedrag zijn ?

groetjes elise

Reactie voor op de website?

71.80. Niet normaal

Als 13-jarige oppassen op kinderen. Ik vind het ongezond en niet normaal.

Je bent zelf nog kind,

Qua loon is het zeker het minimale jeugdloon, dus heb je niets te klagen.

Ga kranten lopen of folders, is qua verantwoording veel beter voor een 13 jarige.

Marion

Reactie voor op de website?

71.81. 2.5 euro

ik ben 14 en krijg 2,5
ik ga meestal van 17.00 to 01.00 het is altijd wel leuk
ik hoop dat de kinderen dat ook vinden hebben jullie nog wat tips voor mij??

Stefanie

Reactie voor op de website?

71.82. Hoeveel betalen aan oppas?

We gaan binnenkort voor een trouwfeest met familie naar een huisje. We hebben 5 kinderen bij ons, voor wie we 2 oppassen geregeld hebben voor 's-avonds. Nu is mijn vraag: hoeveel moeten we ze geven?

Het zijn 2 vriendinnen. Ze moeten er 2 uur voor heen rijden en de dag erna 2 uur terug. Slaapplaats regelen wij natuurlijk. Het oudste kind is 8, de jongste 3. Ook zouden we het fijn vinden als ze 's-ochtends ook de kinderen een uurtje kunnen bezighouden, zodat de ouders rustig wakker kunnen worden.

Een uurtarief voor alleen de oppasuren vind ik niet zo geschikt, omdat ze de hele nacht moeten blijven ivm afstand.

Als iemand mij een indicatie kan geven, zou dat fijn zijn.

Groetjes, Michelle

Reactie voor op de website?

71.83. Oppasbedrag

Als gastouder krijg ik 3,10 per kindje per dag-uur. Hierover dien ik nog belasting te betalen, en luiers, eten, drinken en snacks. Extra tijd mag ik investeren in pedagogische training en een ehbo cursus. Bovendien moet mijn huis veilig zijn voor kinderen, met traphekjes en andere materialen en dient mijn ahbo trommeltjes netjes te zijn gevuld.

Het bureau krijgt ook nog iets van 3,50, de zgn. bureaukosten. Zij betalen de verzekering, de trainers en regelen mijn facturen en acquisitie. Deze tarieven zijn volgens de wettelijke richtlijnen, de bijdrage van overheid en werkgever zijn hierop gebasseerd. Begrijp me goed, het is geen klacht. Ik wil gewoon even aangeven wat er in andere oppasmarkten speelt.

Ingrid

Reactie voor op de website?

71.84. Re: Hoeveel betalen aan Oppas (60.82.)

Hoi Michelle

Je geeft aan dat je niet alleen een uurtarief voor de oppasuren wilt geven omdat ze moeten blijven slapen. Misschien is het een idee om voor het slapen opzich ook een vast bedrag te geven (dus geen uur tarief). Of je berekend wat je ze ongeveer kwijt bent (oppas tarief per uur en voor het slapen) en maakt daar een mooi rond bedrag van en geeft dat als 'totaal' vergoeding. Voor bedragen moet je deze site maar even doorspitten daar staat een heleboel meningen op. En voor het slapen zou ik gaan voor ongeveer 25% van het bedrag dat ze krijgen voor de oppasuren.

Ik hoop dat je hier wat mee kan.

Groeten Jette

Reactie voor op de website?

71.85. Oppassen op 3 kids

Hallo,

Ik ben zelf 20 jaar en pas op 3 kindjes van 6,4 en een baby van 1 maand. Ik krijg hiervoor 6 euro per uur. Ik vind het toch een verantwoordelijkheid wat je hebt voor de kindjes, ook al kan je tv kijken. Bovendien moet de baby 2x op een avond de fles, verschoond worden, soms troosten ed. Ook breng ik de 2 oudste naar bed, verhaaltje lezen, tanden poetsen, wassen enzovoorts. Ik doe meestal wel wat extra's: huiskamer opruimen, vaatwasser uitpakken enz.

Ik vind dat je het tarief moet afstellen op de leeftijd van de oppas. Maar ook op de leeftijd van je eigen kinderen, een baby of peuter kost gewoon meer tijd dan een groter kind. Ik zou anderen aanraden:

Als je 14/15 bent 2,50 euro.
Als je 16/17 bent 3,50 euro
Als je 18/19 bent 4,50 euro en
Als je 20/21 5,50 euro (heb gewoon geluk met 6 euro!).

Groetjes, Wendel

Reactie voor op de website?

71.86. Hoeveel betaal je een oppas

Ik vind de vergelijking van het betalen van 2,50 en als er iets gebeurt met de kinderen niet kloppen. Naar mijn idee heeft dat er niets mee te maken. Als je je oppas 50 euro per uur zou betalen kan er hetzelfde gebeuren, ze zullen er echt niet beter door gaan oppassen.

Het is wel fijn als je over de prijs kunt praten. Als een oppas een prijs maakt in overleg is het aan jezelf om er mee in te stemmen. Tegenwoordig kost een avondje uit ook een hoop geld en als daar nog een smak geld bovenop komt voor een oppas is het niet te doen en ik vind dat iedereen wel eens een verzetje nodig heeft, of je nou veel of weinig geld en kinderen hebt.

Anja

Reactie voor op de website?

71.87. 2,50, ABSURD

Ik pas zelf al jaren op en voor 2,50 kom ik echt niet.. Ik ben dan ook al 20 en verdien met elk ander baantje twee keer zoveel, maar het is wel een hele verantwoordelijkheid om voor de kinderen van anderen te zorgen, zeker als ze wakker zijn. Want dan kan je ook niets anders meer doen. Ik krijg zelf meestal tussen de 5 en 10 euro per uur, afhankelijk van hoeveel kinderen en of/ hoelang ze slapen als ik er ben.

Reactie voor op de website?

71.88. 2,50?

Twee euro vijftig? Belachelijk! Als je voor het eerst een oppas neemt zou ik eerst even op een site zoals die van het nibud kijken. Dit stukje heb ik van de site babyinfo.nl:
  Aan een vaste oppas die overdag bij jou thuis oppast, wordt een minimum bedrag van ongeveer € 3,50 per uur betaald. Als je kind echter veel aandacht vraagt, waardoor de oppas niet toekomt aan bezigheden vor zichzelf, is dit uurbedrag aan de lage kant. Voor twee kinderen moet je uitgaan van ongeveer € 4,60 per uur en voor drie kinderen van € 5,80 per uur.
Moet je even rekenen voor 4 kinderen....

Marit

Reactie voor op de website?

71.89. Onze oudsten passen nu op

Wat ben ik blij dat onze twee oudste kinderen van bijna 14 en 15 jaar graag willen oppassen op hun broertjes van 10 en een tweeling van 5 jaar. We betalen ze niet uit met geld maar stoppen ze regelmatig wat toe van makeup tot een middagje bios. Dit vinden ze prima en een avondje zonder pa en ma is natuurlijk ook wel erg leuk.

Er is ook als de oudsten uit school komen wel een van het thuis die even kan oppassen als ik met een ander kind ergens heen moet. Dit was hier natuurlijk een paar jaar geleden net zoon probleem met het vinden van een oppas voor vijf kinderen. Altijd dat geregel voor een oppas dit hoeft nu niet meer, echt een verademing.

Jessica

Reactie voor op de website?

71.90. Normaal?

Hallo,

Ik ben 18 jaar en heb een aanbod gekregen om bij iemand thuis op te passen. Een uurloon tussen de 4 en 6 euro is normaal? Alvast bedankt,

Kim

Reactie voor op de website?

71.91. Te hoog

Ik vind 7,50 per uur voor iemand van bijna 20 echt te veel. Dat is echt veel meer dan het minimumloon.

Kim

Reactie voor op de website?

71.92. Oppas-moeder?

HoiHoi allemaal,

Wie weet antwoord op mijn vraagje? Ik kan binnenkort gaan beginnen met oppaswerk, bij een gezin met 2 kindjes. Ik begin dan om 9 uur, haal de kinderen van school tussen de middag voor een broodje te eten, doe huishoudelijke klusjes, en ook een boodschapje is mij gevraagd te doen en het eten voor 's avonds al voorbereiden.

Dit lijkt me erg leuk werk. Maar wat moet ik dan ongeveer per uur vragen? Ik zou zelf geen idee hebben? Ik hoop dat jullie het weten!

Groetjes Inge

Reactie voor op de website?

71.93. Re: Oppas-moeder?

Hoi Inge,

Ik weet niet hoeveel dagen per week je op gaat passen en wat de reden van de ouders is om oppas te vragen, maar ik vermoed dat ze dat doen omdat ze beiden werken. Maar omdat je ook huishoudelijke werkzaamheden gaat doen zou ik even kijken naar de mogelijkheid om je samen met de ouders bij een gastouderbureau in te schrijven. Dit geeft voor jullie allebei wat meer zekerheden en kan voor de ouders misschien ook nog wel financieel voordeel opleveren.

Groeten Jette

Reactie voor op de website?

71.94. Vraagje

Hoi!

ik ben 17 jaar en ik moet op 2 kindjes passen, van 3 en 5 jaar. Ik krijg hiervoor 3.30 euro per uur (voor de 2 kinderen samen). De helft van de tijd zijn de kindjes nog niet slapen, dus moet ik er mee spelen en daarna pyjama aandoen, nog iets te eten geven, tanden poetsen, verhaaltje voorlezen en slapen leggen. Is dit genoeg?

Silke

Reactie voor op de website?

71.95. 2.50 te weinig

2.50 is echt te weinig voor iemand van 13 kan het nog maar ik ben zelf 16 en vraag 8 euro per uur voor 1 kind dit is wel overdag maar niemand heeft hier een problem mee.

Tessie

Reactie voor op de website?

71.96. Beloning oppas

Ik vind het jammer dat er zo pieterpeuterig gedaan wordt inzake beloning voor oppassers. Geef ze gewoon een fijne beloning. En bespaar dan zelf op wat anders. Of je nou veel of weinig hebt, het gaat om prioriteiten stellen. Overigens wil ik van onze oppas niet dat het alleen maar om het geld gaat, want het gaat wel om onze kinderen. Ze moeten het ook echt leuk vinden.

Jcup

Reactie voor op de website?

71.97. Oppas

Nou, ik werk ook maar mijn oppas krijgt niet zoveel hoor per uur, gelukkig maakt zij hier geen probleem van. Als ik mijn oppas meer zou gaan betalen hou ik zelf bijna niets over dan kan ik beter stoppen met werken. Want laten we eerlijk zijn je werkt toch ook omdat je er loon voor krijgt?

Wilma

Reactie voor op de website?

71.98. Wat vinden jullie van mijn oppastarief?

Hoi.. Ik ben 14 jaar en ik pas bijna elke vrijdag op een, best wel druk kindje van 1,5 jaar oud. Ik pas dan meestal ongeveer 6 uur op. Ik verdien €3 per uur. En mag dan soms pizza bestellen op hun kosten. Ze hebben volgens mij een aardig hoog inkomen, (groot vrijstaand huis en dure auto..)

Als ik soms blijf slapen in de vakanties dan rekenen we vanaf 12 uur tot en met 8 uur 's ochtends en moet ik er dus uit. Daar krijg ik €1 per uur voor dus €8 voor de nacht. Wat vinden jullie van mijn tarief? Is dit veel of weinig of goed? Ik zelf vind dat ik best €4 per uur moet krijgen en €2 voor de nacht aangezien ze dat denk ik ook wel best kunnen missen. Ik heb toch de verantwoordelijkheid voor het kind en moet uit bed als het huilt.

Zou t graag horen!

Groetjes Manon

Reactie voor op de website?

71.99. Hoeveel voor opassen?

Hoi, ik ben 14 jaar en moet op een jongetje van een paar maanden oppassen. Ik hoef eigelijk helemaal niks te doen, geen fles geven, poepluiers verschonen.. helemaal niks! Maar wat kan ik nu voor prijs per uur vragen/verwachten?

Manon

Reactie voor op de website?

71.100. Schoonmaken en oppassen

Hallo, ik pas op een jongen van 9, vanaf s'middags 4 uur bij mij thuis, later op de avond gaat ik met hem naar zijn huis, ik douche hem en maak hem naar bed. Daar na maak ik het huis schoon. ong3 uur. Ik krijg 55 euro, om 23 uur is zijn moeder er weer. het lijkt mij voldoende geld, wat vinden jullie er van?

Verder pas ik een keer in de 14 dagen een hele dag op een meisje van 3 bij mij thuis ik krijg dan 3,50 per uur. Is dit reeel, graag reactie. Soms pas ik ook nog een avond bij een jongen. Dit is van 16.00 uur tot 23.oo uur voor 25 euro. Is dit ook oke?

Ik ben een vrouw van 48 jaar.

Willy

Reactie voor op de website?

71.101. Schoonmaken en oppassen

Ik ben gastouder geweest (ong 2 jaar geleden) toen verdiende ik voor oppassen 3,55 per uur. Ik geloof dat er per jaar een aantal cent bij opkomt. Bij een schoonmaakbaantje wat ik had, verdiende ik 8 euro per uur. misschien heb je hier wat aan.

Angela

Reactie voor op de website?

71.102. Te weinig

Hallo

Ik maakte tot voorkort schoon bij een gezin van twee volwassenen en een kind. Ik verdiende 30 op een ochtend van 9.00 tot 12.00 uur met ook nog een kwartier koffiepauze.10 euro per uur dus. Ik heb onlangs eens op marktplaats gekeken en zag dat er ook mensen zijn die 15 per uur vragen. Ik denk dat je wel om opslag mag vragen voor het schoonmaken.

Als kijk naar de oppasbaan met schoonmaak, dan verdien je wel wat te weinig vind ik. Je past 7 uur op. En maakt 3 uur schoon. Schoonmaken 30 euro blijft 25 euro voor oppassen is 3,57 per uur. En daarvoor moet je ook hem nog douchen en vervoeren naar zijn huis, met hem eten ws. Ik zou nog eens overdenken wat je eigenlijk wilt. Het ligt er ook aan of je betaald wordt uit een PGB. Daar wordt uitgegaan van hulp van een thuiszorginstelling en krijgen ze een hoger bedrag. Heb je een bijzondere band met kind en/of moeder? Ook dat heeft invloed op wat je verdient. Heeft moeder een goede baan? Of kan ze de eindjes net aan elkaar knopen?

Ik vrees dat ik je alleen maar meer vragen heb gegeven. Succes!

Alice

Reactie voor op de website?

71.103. Krenterig als het om je eigen kinderen gaat

Hoi,

Ik vind het belachelijk wanneer jongeren maar 2,50 per uur verdienen om op meer dan 2 kinderen te passen. Het zijn je kinderen (!) die je in handen laat van een (vaak) 15 jarige! 9 van de 10 keer gebeurt er niks, maar toch.

Zelf pas ik op 1 kind op en dat doe ik niet voor minder dan 5 euro per uur hoor! Een avond oppassen is voor mij van 20-24 en daar krijg ik 20 of 25 euro voor. Je wordt betaald als oppas voor de verantwoordelijkheid om op jonge kinderen te passen. Voor minder mag ik van mijn moeder niet eens oppassen! Ik ben zelf 18 jaar.

Gelijk op internet gekeken: deze site is misschien handiger. Op nibud.nl vond ik dit:

  Tarief informele oppas:

  Het tarief dat u afspreekt met een informele oppas, hangt af van het aantal kinderen waarvoor u opvang nodig heeft. Voor één kind is tussen de € 3,- en € 4,50 per uur een redelijke vergoeding. Het is slechts een vergoeding voor het feit dat de oppas gebonden is en de verantwoording heeft voor de kinderen. Het is geen loon voor werkzaamheden. Vraagt uw kind veel aandacht, dan kan een uurbedrag tussen de € 3,- en € 4,50 aan de lage kant zijn. Als er twee kinderen zijn wordt een bedrag tussen € 4,50 en € 6,- per uur aangehouden, bij drie of meer kinderen tussen € 6,- en € 7,50.

Mvg Sandra

Reactie voor op de website?

71.104. Voor Sandra

Sandra,

ik neem aan dat je bij rijke ouders oppast en als je van je moeder voor minder niet mag oppassen, ga ik er vanuit dat je zelf ook uit een welgesteld gezin komt. Voor een informele oppas vind ik het echt een hoop geld hoor. En ja, het is een hele verantwoordelijkheid maar die verantwoordelijkheid is nu juist niet in geld uit te drukken. Wie zegt mij dat jij verantwoordelijker bent omdat je 5 euro per uur krijgt dan iemand die 2 euro per uur betaald krijgt (ik noem maar wat hoor, gelukkig heb ik de enkele avondjes die wij nog samen weggaan altijd op kunnen lossen met (gratis) opa en oma. Feit is wel dat we bijna niet meer samen weggaan omdat we de bedragen die jij noemt niet kunnen betalen.

Amber

Reactie voor op de website?

71.105. Meerdere oppassen

Beste,

Zelf ga ik ook oppassen en soms ga ik ook bij een groot gezin met 5 kindjes, dan ga ik meestal samen met een vriendin. Want alleen is dit vrij druk, de kindjes vragen allen veel aandacht.

Groetjes Liesje

Reactie voor op de website?

71.106. Oppassen

Ik vind 2.50 voor iemand van 18 erg weinig. Ik kwam kijken welk bedrag gebruikelijk is, omdat ik morgen op gesprek ga bij mensen met drie kindjes en ik was niet echt van plan om minder te gaan verdienen dan mijn min. inkomen. Ik verdien op mijn 'gewone' werk 4.30 netto per uur en dit is min. tarief incl. vakantiedagen. ik zou voor minder dan 5 euro niet aan het werk gaan.

Stefanie

Reactie voor op de website?

71.107. 2,=

ik krijg 2 euro per uur, ben nu 15, bijna 16. pas op bij een meisje van 6. beetje weinig hè? nou ik ga dus gewoon vanavond even gezellig vertellen dat ik 4 euro wil. klinkt lullig, maar ik ga echt niet me tijd verdoen voor MAAR 2 euro.

Debby

Reactie voor op de website?

71.108. Minder dan 2 euro per uur

Ik pas ook sinds kort op (ik ben 18 doe de opleiding OA4) Ik moest oppassen van 9 tot 5 toen de kinderen 2 uur sliepen had ik het hele huis gestofzuigt en gedweild (De kinderen zijn 8 maanden oud (met medische problemen) en 2 jaar) Toen ik om 5 uur klaar was kreeg ik 15 euro. Dat is 1,875 per uur! Dat vind ik echt weinig! Toen ik de keer daarop om verhoging vroeg keek de vrouw mij raar aan en zei dat 15 euro voor een hele dag heel normaal was.

Ik sta perplex.

Op mijn stage help ik met overblijven en daar krijg ik voor een uur en een kwartier 11,25 euro.

oppasser

Reactie voor op de website?

71.109. Das erg weinig

Hallo oppasser, dat is inderdaad niet veel zeg. Onze oppas (16 jaar!) past ruim 2 uur op (1x per week) op 7 kinderen. Zij krijgt daar 10 euro voor. Soms past ze iets langer op soms iets korter. Zij vindt dat zelf eigenlijk te veel maar wij zijn erg blij met een betrouwbare oppas die elke week 1 middag na schooltijd kan oppassen.

Onze hulp (1x per week 3 uur) werkt erg hard en krijgt 10 euro per uur. Dat is een volwassen vrouw.

Jetje

Reactie voor op de website?

71.110. Wel erg weinig

Nou daar werken onze kinderen van 14 en 16 niet eens voor. Schandalig wat ze jou uitbetalen. Zou als ik niet meer zou krijgen daar niet meer willen werken.

Reactie voor op de website?

71.111. tarief oppassen

Hoi Eva en andere geinteresseerden,

Ik ben 24 jaar heb mijn oa diploma en bijna mijn PABO diploma. Ik pas al op vanaf dat ik jong was (10jaar) samen met mijn zus en ik vraag nu 5euro per uur en na twaalf uur wat meer. De mensen waar ik oppas vinden dit geen probleem ze hebben liever meer ervaring en betalen er dus ook voor. Je hebt zelf ook de nodige ervaring en diploma's dus mag je gerust meer vragen het is dan aan de ouders waar ze voor kiezen jong en goedkoop of ouder met waarschijnlijk meer ervaring maar wel duurder.
Eva

Reactie voor op de website?

71.112. 5 euro per uur

Hoi,

Wij betalen onze vaste oppas van 19, 5 euro per uur om op onze 6 kinderen te passen. Dit gaat meestal om avonden van 20:00 tot 24:00 uur, drie van de 6 kinderen slapen als ze komt en die ziet ze zelden wakker ;-) de oudste drie worden door haar op bed gelegd.
Naast deze 5 euro per uur, mag ze wat eten en drinken betreft pakken wat ze wil en gebruik maken van onze computer.

We hebben ook een jongere oppas die af en toe op de oudste 4 past en in overleg met haar zijn we gestart met 3 euro per uur, zij legt alleen de oudste twee van 11 en 9 op bed de andere 4 slapen dan al.
Incidenteel maken we gebruik van een oppas overdag voor de jongste drie, een jongetje van bijna 4 en een tweeling van 6 maanden en dan betalen we 8 euro per uur.
Simone mama van 4 ridders en 2 prinsessen

Reactie voor op de website?

71.113. Bedenk wat het kinderdagverblijf kost

Hallo Tanya en de anderen,

ik ga oppassen op twee kinderen. dit ga ik twee hele dagen doen en daarbij verricht ik huishoudelijk werk. zoals ramen zemen, bedden opmaken, voor maaltijden zorgen, soms naar de winkel enz. De oudste is 2 de jongste is een baby van een twee maanden oud.

Hiervoor vraag ik tussen de 7 en 9 euro....

... je moet ook denken aan de verantwoordelijkheid die je hebt en bedenk ook wat de ouders kwijt zouden zijn als zij hun kindje naar een kinderdagverblijf zouden brengen, dan is 7 - 9 euro echt niet teveel.

En mensen die voor 2.50 oppassen, als jullie dan gewoon lekker tv kunnen kijken en dingen voor jezelf doen dan vind ik dat 2.50 kan. Mits je 14 jaar ben. Ben je bijvoorbeeld 15 en ouder dan kan je best meer vragen
15 jaar: 3 euro
16 jaar: 4 euro enz...

Groetje isadora (19 jaar)

Reactie voor op de website?

71.114. Re: Isadora

Reactie op bedenk wat een kinderdagverblijf kost:

Isadora,
Sta je dan ingeschreven bij een gastouderburo? Want ik betaal voor 3 kindjes voor 3 dagen kinderdagverblijf 175 euro netto per maand. Bruto veel meer maar krijg heel veel terug van de belastingdienst hoor. Bij jou zou ik dan 168 euro voor 1 week kwijt zijn?

Moniquejlr

Reactie voor op de website?

71.115. Dit is uitbuiting!

2.50 voor een groot gezin vind ik respectloos voor een oppas die haar vrije uurtjes aan uw kinderen besteedt. Zij is zorgzaam, alert en zorg voor een extraatje voor uw kinderen. Die zo weinig betalen is diefstal, zeker als zij nog jong en misschien daardoor wat naiever is!

Innerlijke beschaving mensen!

Annalou

Reactie voor op de website?

71.116. Werk of bijbaantje?

Het valt me op dat er hier soms geen onderscheid wordt gemaakt tussen oppassen die er hun werk van maken of tieners die dit als bijbaantje zien. Onze oppas van 15 zegt voor het oppassen graag haar bijbaantje af, omdat ze dit minstens zo leuk vindt en er net zoveel mee verdient (ruim 3 euro per uur, wij kijken altijd hoelang we weg zijn en ronden dan royaal af.)en denk je dat haar bijbaan-baas haar meer betaalt dan het wettelijk minimumloon? Toch echt niet hoor!

Overdag gaat ons kind naar een kinderdagverblijf. Daar betalen we ruim 6 euro per uur, maar mooi niet dat die leidsters daar dat bedrag krijgen! Dus in deze branche, is het mimimumloon heel gangbaar en het is mooi als ouders daar wat bovenop willen leggen. De mimimumlonen zijn gewoon op internet beschikbaar!

Cath

Reactie voor op de website?

71.117. vergoeding voor oppassen

Wij hebben 2 zoontjes van 1 en 4 jaar en willen graag af en toe erop uit. We zoeken oppas aan huis door een meisje van rond de 18, 19 jaar. Wat moet je haar geven per uur of voor een avond. De kinderen liggen vaak op bed en zijn eigelijk nooit wakker

Reactie voor op de website?

71.118. Oppassen groot gezin

Vraag of 2 vriendinnetjes samen willen oppassen. Samen voor 6 kinderen oppassen is minder eng en ook gezelliger.

Caroline

Reactie voor op de website?

71.119. Oppas

Hallo,

ik ben 14 jaar en wil graag gaan oppassen. Maar het probleem is ik zoek een oppasadres! Weet iemand misschien een goede site, waar 14 jarige ouders kunnen vinden die een oppasser zoeken van 14 jaar? Ik vind kinderen heel leuk, dus als iemand een site weet, of diegene zelf wilt je dat dan aan me doorgeven?

En het liefste wil ik dan gewoon daar thuis zijn bij diegene dan dat ik met ze opstap ga.

Reactie voor op de website?

71.120. Ik snap het niet vraag ik dan teveel?

Ik ben een meisje van net negentien jaar. Ik heb veel oppas adressen.. en veel ervaring ondertussen. Toen ik begon verdiende ik 2.50 per uur dit verdien ik nog. ik probeer omhoog te gaan met mijn bedrag, maar kreeg al een negatieve reactie, het kan niet worden betaald. dit was oppas adres 1 waar ik het geprobeerd heb en waar een negatieve reactie uit kwam.

Lisje

Reactie voor op de website?

71.121. Lisje

Met 19 jaar mag je toch echt meer vragen. Ook gezien jou ervaring mag je echt wel meer vragen hoor. Zelfs in de supermarkt verdien je met vakken vullen meer. Ik zou dit echt niet pikken als ik jou was.

Onze eigen kinderen verdienen echt meer per uur als ze voor ons oppassen. Met jou ervaring zo weer andere adressen die je meer uitbetalen. Dit zou ik ook zeggen als ze niet meer zouden willen geven. Zoek maar een ander die het wil doen voor 2.50!. Je vraagt echt niet te veel!.Gewoon dreigen om te stoppen met oppassen,kijken of ze je dan meer willen betalen,zo niet wegwezen daar. Laat je niet uitmelken!.

Jessica

Reactie voor op de website?

71.122. Wat ik redelijk vind

Hallo,

Een kind van 14 laten oppassen is prima als het vlakbij is en er volwassenen in de buurt zijn om op terug te vallen. En dan vind ik 3,50 per uur normaal als ze slapen. Voor de rest vind ik het een behoorlijke verantwoording om op kinderen te passen en daar mag best voor betaald worden vooral als het overdag is Vooral als het om een groot gezin gaat je moet ogen van voren en van achteren hebben.

Als je je 6 kinderen kunt permitteren, kun je ook voor een behoorlijke oppas zorgen die ervaring heeft en zo een jaar of 20 is, die goed betaald wordt zeker overdag. Als je op kinderen moet oppassen overdag doe je toch huishoudelijk werk lijkt mij. Eten en drinken klaar maken. de boel netjes houden opruimen enz. Ook als het kind bij jou eigen thuis komt kunnen ze een geweldige troep maken. (Krijg maar eens een kindje binnen die uit de zandbak komt Ha ha) Tenzij het kind dus de hele dag voor de tv gezet wordt.

Ouders die een laag inkomen hebben zouden flink gesubsideerd moeten worden om hun oppas behoorlijk te kunnen betalen.

Tussen de 6 en 10 euro per uur net gelang het aantal kinderen waar je op moet passen vind ik normaal voor overdag. en tussen de 3,50 en 4,50 per uur s,avonds als de kinderen slapen.

"Goede oppas is zo belangrijk en je kinderen zijn het ook waard"

Ida

Reactie voor op de website?

71.123. Te jong?

Ik vind niet dat 13 te jong is om op te kunnen passen. Sommige kinderen zijn al praktisch volwassen op die leeftijd. Ik ben 14 jaar en pas ook op, ik vind dat ik prima kan zorgen voor mijn 5 oppaskinderen. Ook op de oudste (11), en de jongste (7 maanden) Ik doe veel huishoudelijke klussen en pas gerust op op alle 5 tegelijk. De ouders hebben een groot vertrouwen in mij.

Carolien

Reactie voor op de website?

71.124. Oppas

hallo,

had een oppas vanaf 19;30 -tot ongeveer 02:30 voor oppas dochtertje van 4 jaar. Ze komt nu niet meer omdat haar vriend er niet mag bij zijn. Ze was 20 jaar. Toen ze enkele weken geleden vroeg of haar vriend erbij mocht zijn, hebben we van neen gezegd. En zo komt ze niet meer. Nochthans was ze goed betaald, denken we- 50 euro voor die paar uurtjes.

We zijn nu nog altijd op zoek, want een jong meisje van bvb 14 jaar, vinden we niet zo goed.

grt Giovanna

Reactie voor op de website?

71.125. Voor Giovanna

hoi, wij kregen dezelfde vraag van onze geweldige oppas en hebben gezegd dat als haar ouders er mee accoord gaan het van ons ook mag. Ze past nu nog steeds op en geen gedoe ofzo. Iedereen tevreden. Zeker een oudere oppas is moeilijk te vinden.

Joleijne

Reactie voor op de website?

71.126. 13/14 jaar kan wel

Reactie op Lisje

Ik vind het kort door de bocht om te zeggen dat een 13-14/jarige niet op kan passen en geen verantwoordelijkheid kan dragen en te onervaren is. Ik ben zelf die leeftijd en wil ook oppassen. Maar als iedereen zegt dat je te onervaren bent, krijg je dus ook geen kans ervaring op te doen.

Ja, het is natuurlijk per oppas de vraag of hij-zij ervaren genoeg is en genoeg verantwoordelijkheid kan dragen, maar ik vind het onzin om daarom als van te voren alle 13/14-jarigen af te schrijven.

Miep

Reactie voor op de website?

71.127. Snap ik niet

Ik ben zelf 16 en pas op sinds mijn 13de. Dat vind ik niet per definitie te jong. Sommigen kunnen gewoon eerder die verantwoording aan dan anderen. Ik heb meerdere oppassen adresje en verdien bij 1 of 2 kinderen €4,- per uur en bij 3 kinderen €5,-.

Ik ben er tevreden mee, vind het ook nog eens hartstikke leuk om te doen! Zelf vind ik €2,50 erg weinig voor een oppas, zij offert tenslotte ook haar avond op.. En ook al slaapt u kind dan al, daar gaat het niet om. Het gaat er om dat er in geval van nood toch iemand is om kinderen te troosten oid, dat is best wat meer dan €2,50 waard..

NB het

Reactie voor op de website?

71.128. 2.50 per uur 4 kinderen

Reactie op 2,50 euro per uur voor oppas

Belachelijk dat je misbruik maakt van een 14/15 jarige!! 2.50 per uur Vindt het gewoon schoftig en als moeder zijnde zou mijn kind niet eens bij jouw mogen oppassen.

Petra

Reactie voor op de website?

71.129. Startpagina oppassen

Op oppas.startpagina.nl/ vindt u alles wat u wilt weten over een oppas zoeken en een geschikt oppas adres vinden.

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Oppas gezocht?!

 1. Oppas is soms moeilijk te vinden
 2. Oppas in België
 3. Stagiaire SPW
 4. 2 babysitten
 5. Internet
 6. Ooit eens aan een au-pair gedacht?
 7. Ervaringen stagiaires, regio?
 8. Oplossing voor uw oppas of gastouderprobleem
 9. Vraag over vergoeding oppas
 10. 2,50 euro per uur voor oppas
 11. Oppas
 12. 2.50 te weinig
 13. Oppas kan best wel
 14. Giselle en Lisa €2,50 is echt te weinig
 15. 2,50 euro per uur voor oppas
 16. Stage
 17. Vergoeding
 18. Ben het er helemaal mee eens
 19. Tarief oppassen
 20. re: tarief oppassen
 21. Tarief babysitten
 22. Oppas Kring
 23. Tarief oppassen
 24. Betaling oppas
 25. Oppas
 26. Slapende kinderen
 27. Oppassen
 28. Site nibud
 29. hmwa
 30. Handige tip
 31. Dan geef je je oppas iets meer
 32. Oppas
 33. Oppassen
 34. 2,50 is echt te laag!
 35. Oppas
 36. Oppassen
 37. Oppas
 38. Oppas
 39. 2.50 is echt laag
 40. 2.50 wat is dat nou weer voor bedrag
 41. Veel
 42. 2,50 per uur
 43. 2,50????
 44. Oppas 2,50
 45. €2,50? hangt er helemaal vanaf
 46. Oppas
 47. Als iedereen nou toch blij is??
 48. Hoeveel kan je vragen voor het oppassen?
 49. Wat kost een oppas
 50. Niet voor het geld
 51. Duidelijke afspraken vooraf
 52. 2,50 is toch veelste weinig
 53. 2,50 per uur aan oppas
 54. Kort door de bocht
 55. Oppasperikelen
 56. Betrouwbare oppas belangrijker dan geld
 57. €7,50 is heel royaal!
 58. Hoeveel moet ik vragen?
 59. Tarief 21-jarige
 60. Tarief 21 jarige
 61. Lage oppasvergoeding
 62. Beetje rare reactie
 63. Hoeveel zouden jullie geven??
 64. Tarief
 65. Tarief
 66. Tarief
 67. 6,50
 68. Oppastarief
 69. Oppastarief
 70. Oppas geld
 71. Oppastarieven
 72. Salaris vragen mag
 73. Oppas salaris
 74. Salaris 20-jarige oppas 2 kindjes van 2 jaar en 9 maanden?
 75. €10 euro per uur
 76. Wat is redelijk oppas bedrag voor 14jarige
 77. Waarom niet!
 78. 5 euro per uur voor 3 kinderen
 79. 13 jarige en op 4 kinderen passen, wat is minimum salaris
 80. Niet normaal
 81. 2.5 euro
 82. Hoeveel betalen aan oppas?
 83. Oppasbedrag
 84. Re: Hoeveel betalen aan Oppas (60.82.)
 85. Oppassen op 3 kids
 86. Hoeveel betaal je een oppas
 87. 2,50, ABSURD
 88. 2,50?
 89. Onze oudsten passen nu op
 90. Normaal?
 91. Te hoog
 92. Oppas-moeder?
 93. Re: Oppas-moeder?
 94. Vraagje
 95. 2.50 te weinig
 96. Beloning oppas
 97. Oppas
 98. Wat vinden jullie van mijn oppastarief?
 99. Hoeveel voor opassen?
 100. Schoonmaken en oppassen
 101. Schoonmaken en oppassen
 102. Te weinig
 103. Krenterig als het om je eigen kinderen gaat
 104. Voor Sandra
 105. Meerdere oppassen
 106. Oppassen
 107. 2,=
 108. Minder dan 2 euro per uur
 109. Das erg weinig
 110. Wel erg weinig
 111. tarief oppassen
 112. 5 euro per uur
 113. Bedenk wat het kinderdagverblijf kost
 114. Re: Isadora
 115. Dit is uitbuiting!
 116. Werk of bijbaantje?
 117. vergoeding voor oppassen
 118. Oppassen groot gezin
 119. Oppas
 120. Ik snap het niet vraag ik dan teveel?
 121. Lisje
 122. Wat ik redelijk vind
 123. Te jong?
 124. Oppas
 125. Voor Giovanna
 126. 13/14 jaar kan wel
 127. Snap ik niet
 128. 2.50 per uur 4 kinderen
 129. Startpagina oppassen

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.