Groot Gezin
Vragen en antwoorden
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

62. Sterilisatie en invloed op het karakter

Wij willen, alvorens te besluiten of mijn partner zich laat steriliseren weten of dit ook gevolgen heeft voor de geestelijke gesteldheid. Er wordt veel geschreven en verteld over de lichamelijke veranderingen en de sexuele verlangens maar nergens staat iets over de invloed van een sterilisatie op het karakter van de man.

Dit is toch de grootste zorg voor mijn vriend en we willen daarin graag informatie omtrent dit aspect van de sterilisatie. Is dit mogelijk?

met vriendelijke groeten, Joke

Reactie voor op de website?

62.1. Invloed van sterilisatie op het karakter

Hoi Joke,

Het heeft wel degelijk invloed op het karakter hoor bij de man. Op de een of andere manier voelen ze zich toch niet meer mannelijk. Het gevolg: ze halen zich in hun hoofd dat ze niet meer "kunnen", maar dat is echt onzin. Het is iets wat tussen de oren zit.

Dat jouw vriend zich dit al afvraagt of het invloed heeft, is voor mij een teken dat dit ook bij hem zo zou kunnen gaan werken. Bij mijn vriend ging dit namelijk precies hetzelfde. Die vroeg zich ook af of het invloed zou hebben op zijn potentie.

Aangezien hij dat dus van te voren al is gaan denken, dat dus uitgekomen, helaas.

Groeten Fleur

Reactie voor op de website?

62.2. Totaal geen verandering in het karakter na sterilisatie

Hoi Joke,

Mijn man heeft zich ongeveer 3 jaar geleden laten steriliseren. En is nog steeds de oude hoor ;)

Het enigste dat verandert is, is dat het zaad niet meer vruchtbaar is maar dat zie je en merk je toch niet. Het sperma ziet, ruikt en proeft zelfs nog hetzelfde als voor de sterilisatie. En volgens mijn man komt hij ook nog met hetzelfde genot klaar. Laat dit verhaaltje maar aan je vriend lezen, misschien helpt het.

groetjes Bianca

Reactie voor op de website?

62.3. Nee hoor

Ook mijn man heeft zich twee jaar geleden laten steriliseren, en het heeft geen enkele invloed gehad. Ik kan zelfs stellen dat het ons sexleven ten goede is gekomen, we hoeven niet meer te denken aan voorbehoedsmiddelen, ideaal!!

Yvonne

Reactie voor op de website?

62.4. Reactie op Bianca

Hoi Bianca,

Het is fijn dat je reageert, Alleen je reageert op het lichamelijke aspect. En dat is niet onze zorg. Het gaat niet om het lichamelijke maar om de gevolgen t.a.v. het karakter. Als er meer mensen willen reageren op dit aspect (de invloed op ht karakter) dan lezen we dit graag.

Joke

Reactie voor op de website?

62.5. Reactie op sterilisatie

Na de laatste (1996) heb ik besloten, uiteraard samen met mijn vrouw, om mezelf te laten steriliseren. Reden, voor de man is het een minder risicovolle ingreep, poliklinisch, voor de vrouw is het een dagopname met kans op complicaties door de narcose. Na 4 kinderen vond ik het wel welletjes en omdat mijn vrouw slecht tegen de pil kan, was aan mij de eer. Verder is er niets veranderd, wel een beetje maar dan in het positieve, minder geremd.

Leon.

Reactie voor op de website?

62.6. Hoi Pamela,

Sorry dat ik nu pas reageer. Wat spannend allemaal he! Hoe is het met je vriend afgelopen? Nou ik hoop dat alles goed is gekomen. Wij zijn ook druk bezig en hopen dat mijn vriend zo snel mogelijk geholpen kan worden. Ooh nog een vraagje in welk ziekenhuis is jouw vriend geholpen? en moesten jullie nog wat zelf betalen?

Succes

Liefs Debbie

Reactie voor op de website?

62.7. Geen karakterveranderingen vernomen

Hallo,

Mijn man heeft zich een paar maanden terug laten "helpen". Ik heb echt geen veranderingen aan hem vernomen.

Sterilisatie zit niet meer in het ziekenfonds en je moet 256 euro betalen.

groetjes Hanneke

Reactie voor op de website?

62.8. Sterilisatie vrouw kan ook gemakkelijk

Ik heb me ook laten steriliseren, maar dan via een nieuwe methode de Ovabloc. Je hoeft dan niet meer onder narcose, bent met een half uur klaar en kan gelijk alles weer doen. Je krijgt alleen een platselijke verdoving en dan spuiten ze een soort gel in je eileiders; bandje erom en je bent klaar na controle via een rontgenfoto. Ik moet zeggen, het is me heel goed bevallen.

groetjes Josca

Reactie voor op de website?

62.9. voor Joke

Joke, hier geen enkele invloed op het karakter, voor de duidelijkheid! Yvonne

Reactie voor op de website?

62.10. Voor Josca

Josca, ik ben al 3jr. op zoek naar iets om niet zwanger meer te worden. Een sterilisatie was de oplossing zei mijn huisarts na veel andere dingen gedaan te hebben wat niet baten mocht. Ja maar dat durf ik niet meer. Mijn man zeg daar komen ze niet aan, nooit niet. Dus toen ik jouw mailtje zag dacht ik dat is het. Doet het pijn waar doen ze het en hoeveel kost het. Ik hoop iets van je te horen.

Addie

Reactie voor op de website?

62.11. Sterilisatie vrouw

Hoi Addie, ik weet niet hoe lang dit er al staat maar bij deze het antwoord. Het doet geen pijn, het is binnen een half uur gebeurd en je loopt zo weer naar buiten. Het is onder plaatselijke verdoving en je moet in een stoel zitten met je benen in de beugels. Als je je verdoving hebt gehad gaan ze een soort gel in je eileiders spuiten en dat wordt afgesloten met een dopje. Als je klaarbent wordt er nog een controlefoto gemaakt om te kijken of het goed is afgesloten. En na een tijdje, ik weet niet meer precies, 2maanden geloof ik, nog een keer en dan ben je er helemaal vanaf. De methode heet ova-block en is vrij nieuw en ik moet zeggen dat ik er absoluut geen last van heb gehad. Wel even informeren. Niet elk ziekenhuis doet het al.

Josca

Reactie voor op de website?

62.12. Voor Addie

Addie,

Neem voor Ovabloc eens contact op met . Zij heeft er zeer veel ervaring mee en kan er alles over vertellen (welke ziekenhuizen, kosten, ervaringen etc).

groeten,

Noes

Reactie voor op de website?

62.13. Zelf (vrouw) gesteriliseerd

Hallo,

Ik heb besloten om het zelf te doen. Ik vind het bij een man horen dat hij zaad loost. Dat is mijn gevoel. Ik vind het een opwindend idee dat hij levend zaad in mij brengt. Mijn man had ooit problemen met het indalen van zijn ballen en is geopereerd. Zijn ballen schieten nog regelmatig in zijn lies (pijnlijk). Dus hij wilde absoluut niet geopereerd worden. (Andere operatie is ook niet goed gelukt dus angst bij hem speelde ook mee). Maar ik wilde als vrouw zeker weten dat ik niet meer zwanger zou worden. Het is mijn lijf wat zwanger kan worden.

groetjes, Arisa

Reactie voor op de website?

62.14. Fluitje van een cent

Hoi Joke,

Laat je niet gek maken. Het is een fluitje van een cent. Het zit niet tussen je oren, het zit tussen je ballen. Nee, hoor alle gekheid op een stokje. Alles werkt gewoon zoals het altijd gewerkt heeft. Ideaal, geen zorgen meer over bijwerkingen van andere anti-conceptiemiddelen.

Succes Suzanne

Reactie voor op de website?

62.15. Sterilisatie vrouw

Hallo,

Ik ben een vrouw van 36 en weet al heel lang dat ik geen kinderen wil. Ben pas gestopt met Mirena en wil me nu laten laten helpen. Maar heeft het invloed op je sexleven en je karakter en welke methode is de beste zonder veel pijn en bijwerkingen? Heeft iemand hier ervaring mee? Wil daar graag reactie op.

Groetjes Judith

Reactie voor op de website?

62.16. Sterilisatie vrouw

Ik wist ook al lang dat ik geen kinderen wilde,dus na 5 jaar mirena vond ik het wel genoeg en heb ik me laten steriliseren. Het viel heel goed mee,behalve na de operatie hevige buikpijn maar savonds al veel minder! Deze week moeten de draadjes eruit! Het is allemaal heel goed meegevallen!
Vanina!!

Reactie voor op de website?

62.17. Niet ingedaalde bal

Hoi Arisa,

21 April a.s. laat ik een sterilisatie doen via de Ovabloc methode. Ik ben er best wel zenuwachtig voor hoor, maar de meeste reacties die ik lees zijn heel positief.

Mijn man heeft tot een half jaar geleden het probleem gehad dat een van zijn ballen steeds naar boven floepte, wat heel vervelend voelde. Tot hij op een ochtend wakker werd van de enorme pijn in zijn onderbuik. Hij kroop letterlijk naar de badkamer om over te geven. Bleek dat hij een Torsio testis (gedraaide bal) had. Dit gebeurt meestal bij jongere mannen, maar mijn man was al 46 jaar oud. Uitzonderlijk.

Wij waren er net op tijd bij. Als een bal meer dan 6 uren gedraaid zit, sterft hij af. Mijn man is na zo'n 6 uren geopereerd. Beide ballen zijn met een draadje vastgezet. De uroloog gaf hem het voordeel van de twijfel en heeft de bal laten zitten. Hij heeft echt heel erg geluk gehad. De bal zit er nog steeds en ze schieten beide niet meer naar boven.

Wij willen zeker geen kinderen meer en toen ik van de Ovabloc methode hoorde was ik direct om. Geen geklooi meer bij mijn man. Hij heeft ook genoeg gehad. Ik mail je dit ook om je te waarschuwen voor de ellende die mijn man heeft gehad. Een Torsio testis komt nl. bij mannen, bij wie de bal omhoog schieten kan, vaker voor dan bij een man die dit niet heeft.

Groeten, Jeanette

Reactie voor op de website?

62.18. Sterilisatie niet gelukt

Ik heb 21-02 -2008 schriftelijk bericht gehad dat mijn zaadjes dood waren, maar mijn vrouw is op 05-06-2008 zwanger geworden van mij. Dus zo betrouwbaar is het niet. Ik zit nu met een probleem.

gr:gerrit

Reactie voor op de website?

62.19. Sterilisatie via Essure?

Nadat mijn man en ik er uitgebreid over hebben gesproken, heb ik besloten dat ik degene ben die zich zal laten steriliseren. Nu lees ik hier verhalen over ovablock en ook over de meest gebruikelijke methode (via de buikwand), maar niets over de Essure-methode. Die kwam ik tegen op internet bij een prive-kliniek genaamd Alantvrouw.

Heeft iemand ervaring met deze (zeer nieuwe) methode? Of met deze kliniek? Ik hoop op veel reacties, want ik wil het het liefst zo snel mogelijk laten doen! met groet,

Herma

Reactie voor op de website?

62.20. Sterilisatie

Wat gebeurt er met een vrouw wanneer ze eenmaal gesteriliseerd is, blijf je ongesteld worden? Hoe zit het met depresiviteit, welke ik nu vaak en steeds erger heb (wat lijkt te komen door de mirenaspiraal die ik nu bijna 3 jaar heb). Ik heb ook veel vage lichamelijke klachten en kom erg snel aan de laatste tijd (wat best ook met leeftijd te maken kan hebben, maar het gaat wel erg snel terwijl ik niet echt anders eet of beweeg).

Kan een sterilisatie van invloed zijn op het mentale en lichamelijke vlak?

Ben benieuwd naar reacties.
Marina

Reactie voor op de website?

62.21. Voor Mariana

Het heeft niets te maken met je hormonen. Alleen kan je eitje niet meer door je eileider naar je baarmoeder. Dit is afgebonden. Het lost gewoon op en daar merk je echt niets van. Ga naar een gyn. En die zal je het uitleggen.

Ik heb zelf na een keizersnee (op verzoek van mij) van onze tweeling. een sterilisatie laten doen. Ik voel mij niet anders dan voorheen. Ook mentaal niet. Als je besloten hebt dat je geen kinderen meer wil dan zou dit de oplossing kunnen zijn. Bedenk wel dat de ingreep voor je partner wel wat eenvoudiger is dan voor jou.

Reactie voor op de website?

62.22. Geen klachten?

Ik word volgende week gesteriliseerd en ben eigenlijk nog steeds benieuwd naar negatieve reacties op de sterilisatie. Naar zeggen heb je alleen de eerste paar dagen last van buikkrampen of valt het nog tegen?

Sacha

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Sterilisatie en invloed op het karakter

 1. Invloed van sterilisatie op het karakter
 2. Totaal geen verandering in het karakter na sterilisatie
 3. Nee hoor
 4. Reactie op Bianca
 5. Reactie op sterilisatie
 6. Hoi Pamela,
 7. Geen karakterveranderingen vernomen
 8. Sterilisatie vrouw kan ook gemakkelijk
 9. voor Joke
 10. Voor Josca
 11. Sterilisatie vrouw
 12. Voor Addie
 13. Zelf (vrouw) gesteriliseerd
 14. Fluitje van een cent
 15. Sterilisatie vrouw
 16. Sterilisatie vrouw
 17. Niet ingedaalde bal
 18. Sterilisatie niet gelukt
 19. Sterilisatie via Essure?
 20. Sterilisatie
 21. Voor Mariana
 22. Geen klachten?

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.