Groot Gezin
Vragen en antwoorden
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

7. Buitenshuis blijven werken ja of nee

Ik heb 4 kinderen tussen de 10 en 2 jaar oud. Werk buitenshuis, niet echt veel. Op dit moment voel ik me niet lekker in mijn vel met betrekking tot de gang van zaken op mijn werkplek en tot mijn eigen rol hierin. Begin echt te bedenken hoe het zou zijn wanneer ik helemaal zou stoppen. Of er dan een stressfactor wegvalt of dat ik dan juist iets mis. Graag hoor ik reacties van ervaringsdeskundigen. Mijn man heeft m.i. wel een redelijk hoog salaris, ongeveer 2700,- netto p.m. Ben benieuwd naar reacties waar ik iets mee kan.

Groetjes, Mij

Reactie voor op de website?

7.1. Re: buitenshuis blijven werken

Je zou je afkunnen vragen waarom werk ik daar nog als ik daar ongelukkig van wordt. Door te stoppen met dit werk zal je dan echt wel wat missen? Misschien wel het werken buiten de deur maar niet je huidige baan die jou nu stress geeft. Als je besluit te stoppen met deze baan kun je waarschijnlijk na een tijdje thuis pas ervaren of het echt iets voor je is.

Ik denk ook dat het heel persoonlijk is of je je wel of niet prettig voelt met het niet buiten de deur werken. Er zullen mensen zijn die gillend gek worden van het thuis zitten,anderen vinden dit heerlijk. Je kan nog zo veel ervaringen van anderen horen,maar gelden deze ervaringen ook voor jou? Ik wens je veel wijsheid bij het nemen van je beslissing.

Jessica

Reactie voor op de website?

7.2. Thuisblijven ja/nee

Hoi,

Lastige dilemma's zijn dit altijd, een jaar of 7 geleden zat ik in dezelfde situatie als jij wat mijn werk betreft, we hadden toen nog 'maar' 2 kinderen. Ik heb toen besloten om te stoppen, ik werkte voor 'de lol' omdat ik af en toe ook even Simone wilde zijn maar voor het geld was het niet echt nodig. Ik ben toen 3 jaar volledig thuis geweest en ondertussen werd onze derde geboren. Toen onze derde 2 was ben ik een tweedehands kinderkledingwinkeltje begonnen, terwijl ik de winkel runde werd onze 4e geboren. Het was allemaal best goed te doen.

Maar veel tijd voor mezelf bleef er niet over. Toen ik vorig jaar zwanger bleek van nummer 5&6 heb ik na lang wikken en wegen weer de knoop doorgehakt om te stoppen met werken en op dit moment ben ik weer fulltime thuis.

Je komt er alleen maar achter hoe het is om thuis te zijn door het een poosje te 'proberen' net zoals de reactie hierboven ook al zegt. Ik ben nu ruim een half jaar volledig thuis en langzaamaan komt alles in rustiger vaarwater, ga ik weer meer doen op school en ben ik thuis als de kids thuiskomen en vooral de oudste twee van 11 en 9 vinden het heerlijk dat mama er is !

Succes met het maken van je keuze, Simone mama van 4 ridders (11, 9, 7 en bijna 4) en 2 prinsesjes (7 maanden).

Reactie voor op de website?

7.3. Hetzelfde probleem

Ik heb een aantal jaren als alpha hulp gewerkt en een adres gehad als pgb, nu ben ik er pas achter hoeveel ik moet gaan afdragen aan de belasting (kreeg ineens zoveel belastingaanslagen binnen) dat ik aan het rekenen ben geslagen hoeveel ik overhoud na aftrek belasting, kinderopvang vermindering kindgebonden budget enz enz. Ik zou ongeveer 200 euro overhouden zonder aftrek kosten auto.

Nu denk ik er dus ook over om maar te stoppen met werken, maar ik twijfel vreselijk, het werk is niet leuk (poetsen kan ik thuis ook genoeg met 4 kinderen) maar die 200 is niet super veel maar voor ons toch best veel (man verdient 1650 p mnd)....tja wat te doen zal de tijd ons moeten leren.

groetjes Peet

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Buitenshuis blijven werken ja of nee

  1. Re: buitenshuis blijven werken
  2. Thuisblijven ja/nee
  3. Hetzelfde probleem
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.