Groot Gezin
Vragen en antwoorden
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

5. Groot gezin en zwangere dochter

Beste lezers.

Zijn er mensen dier ervaring hebben met zelf 5 kinderen in de leeftijden 18, 12, 8, 6 en 5 jaar waarvan de oudste dochter zwanger is. Haar vriend heeft haar botweg gedumpd. Ze wil het kindje houden wat overigens welkom is. Alleen is mijn vraag: hebben mensen er ervaring mee en hoe ging dat dan met de kleinere kinderen in huis. Denk dat mijn kinderen hun neefje of nichtje best leuk en spannend vinden. Maar kan me ook voorstellen dat het ook raar is. Ik hoop dat ik reakties ga krijgen.

Ans

Reactie voor op de website?

5.1. Geen ervaring toch advies

Hoi Ans,

Aan de ene kant vreselijk en aan de andere kant gefeliciteerd. Het verschil is tussen je jongste en het kleinkind niet heel groot, ze zullen het denk ik heel makkelijk opnemen kinderen passen zich over het algemeen snel aan. Als ouders lijkt het me lastiger om je niet overal mee te bemoeien want je zit dan boverop de opvoeding en ziet en hoort alles. Hele goede afspraken maken lijkt me het belangrijkste.

Succes ermee. Coba

Reactie voor op de website?

5.2. Ontspan en geniet ervan

Lieve bezorgde moeder,

ik was zelf 17 toen ik zwanger raakte van mijn eerste. Ik woonde nog thuis. Ben wel kort nadat bekend was dat ik zwanger was getrouwd. Helaas liep dit uit op een echtscheiding, maar goed. Ik heb mijn 2de wel bij mijn ouders thuis gekregen. Voor het gezin was dit geen extra probleem ofzo. Iedereen heeft ervan genoten en mij bijgestaan. Wat wel voor enige problemen gezorgd heeft was het moment waarop ik weer op mezelf wilde gaan wonen. Dat was niet zo makkelijk, aangezien het gezin mij en de kinderen zou moeten missen. De relatie is dan ook langet tijd erg stroef geweest nadien. Jammer.

Misschien goed om te bedenken dat uw dochter nu ook moeder (en daarmee uw gelijke) wordt en dat ze wellicht wel thuis gaat bevallen en thuis woont, maar dat er een moment gaat komen dat ze op zichzelf wil gaan wonen en dat die ruimte er ook moet zijn. Thuis blijven wonen en daar een kind krijgen mag nooit als blijvend gezien worden, maar is tijdelijk. Goede afspraken maken en van tijd tot tijd evalueren blijft belangrijk om onnodige iritaties of verwijdering te voorkomen.

Ik wens u, uw gezin en vooral uw dochter veel zegen toe met deze nieuwe fase. Geniet er samen veel van. Toch bijzonder of niet ? Ik vind uw dochter erg dapper en heb respect voor haar keuze. Fijn dat ze op uw steun kan rekenen.

Groet

Mevr. S. Bolt

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Groot gezin en zwangere dochter

  1. Geen ervaring toch advies
  2. Ontspan en geniet ervan
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.