Groot Gezin
Vragen en antwoorden
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

74. Keelamandelen knippen. HELP!

Rebecca van 3 moet over 2 weken geholpen worden aan haar keelamandelen. Wie heeft hier ervaring mee, tips en weet wat ons te wachten staat? Evt. ook reacties via email.

Reactie voor op de website?

74.1. Feitelijke informatie

Kijk eens naar de KNO folders,, die geven in elk geval de feitelijke informatie.

Reactie voor op de website?

74.2. Dit heeft onze dochter ook gehad

Een van onze dochters heeft toen ze 2 was ook haar keelamandelen eruit gekregen. (Samen met de neusamandel en haar oren die doorgeprikt werden)

Ik heb als eerste het boekje van Nijntje naar het ziekenhuis gekocht en een aantal keer met haar doorgelezen en haar uitgelegd dat ze het bij haar ook zo zouden gaan doen. Op de dag zelf werd ze als eerste geholpen (het was op de dagverpleging met alleen maar KNO-patiëntjes). Ik mocht mee tot de OK en ze moest wel een beetje lachen om mijn rare muts. Doordat we het boekje hadden gelezen liet ze de handelingen vrij goed over zich heen komen.

Na een klein half uurtje was ze weer terug en natuurlijk is het dan even schrikken. Ze was best overstuur en overal zat bloed. 's Middags thuis mocht ze ijsjes eten en veel koud drinken en natuurlijk een cadeautje uitpakken. Na 2 dagen was het leed eigenlijk weer over. Het is achteraf dus wel meegevallen maar voordat je in het ziekenhuis bent... Succes met je dochtertje.

Anja

Reactie voor op de website?

74.3. Een ander kind!!!

Nadat onze dochter geopereerd werd aan haar amandelen, was ze nooit meer ziek (daarvoor minstens 3 dagen per 2 weken ziek), en begon ze te eten en zwaarder te worden. Ze is nu vanaf april jl. 3,5 kilo gegroeid. Ook onze zoon is inmiddels geholpen maar dat is nog te kort geleden om wat van te zeggen, hij praat nu anders maar kan al wel broodkorsten eten en dat heeft ie nooit gekund. Mijn dochter was 4 toen ze werd geholpen mijn zoon was 3.

Succes!!

Arianne

Reactie voor op de website?

74.4. Keelamandelen knippen, graag tips

Onze dochter is net twee geworden. Haar amandelen worden binnenkort geknipt. Ze krijgt dan ook gelijk nieuwe buisjes in haar oren. Omdat ze zo klein is en nog niet goed begrijpt wat er met haar gaat gebeuren, vraag ik mij af hoe ik haar daar dan op voor moet bereiden. En wat moet ik haar dan te drinken geven? Geen kookoolzuurhoudende dranken, geen melk, dat kan ik begrijpen. Wie heeft er tips voor mij, en kan mij vertellen wat de ervaringen zijn op dit gebied. Voordat je gaat zeggen dat ze te jong is wil ik ter verdediging aanvoeren dat ze vanaf zes maanden al ziek is. Het is echt nodig, helaas!

groeten Madelin

Reactie voor op de website?

74.5. Het blijft vervelend

.. maar ik heb erg veel aan het Leids Universitair Medisch Centrum gehad. Ze geven een erg duidelijk beeld van wat er de gehele dag gaat gebeuren.

Daphne

Reactie voor op de website?

74.6. Effect amandelknippen op stem

Reactie op Een ander kind!!!.

Beste Arianne,

Onze zoon Sven (net 3 jaar) is een weekje geleden geopereerd aan zijn keelamandelen, neusamandelen en er zijn ook trommelvliesbuisjes geplaatst. Nu las ik in jouw brief dat de stem van jouw zoon veranderd is, hij praat anders. Dat is ook het geval bij Sven. Hij heeft een hoger piepstemmetje gekregen --> net een meisje. Zouden zijn stembanden geraakt kunnen zijn? Verder gaat het met het eten en drinken al een stuk beter. Gelukkig maar want hij heeft ook nog diabetes.

Graag een reactie terug, m.b.t. het stemgeluid na een operatie aan keel- en neusamandelen!

Groetjes, Petra

Reactie voor op de website?

74.7. Effecten van amandelen knippen

Onze dochter was 10 toen haar amandelen geknipt werden en, geloof me, ze kunnen beter jonger zijn. Zij heeft erg veel pijn gehad ondanks de voorbereiding en inderdaad haar stem is behoorlijk veranderd. In de eerste instantie vond ik de nieuwe stem veel beter bij haar passen maar na een nabloeding (zwemmen mag tot twee weken erna echt niet hebben wij ondervonden terwijl ze wel mocht van de dokter) heeft ze weer een andere stem gekregen en die past niet bij haar. Koolzuurhoudende dranken zijn hier in België niet verboden, ze mocht zelfs pas naar huis nadat ze een glas cola had gedronken.

groetjes Esther

Reactie voor op de website?

74.8. Keelamandelen knippen

Hoi, ik ben een meisje van 16jaar en kan geloven dat het meer pijn doet bij kleine kinderen. Soms heb ik zoveel zeer dat ik denk: hoe moeten jongere kinderen dat doen. Na een weekje gaat de pijn minderen. Laat kinderen heel veel ijsjes eten. Ze lusten het heel graag, en het doet de pijn ENORM minderen. Ook water met veel ijsblokjes in doet de pijn minderen. Of laat je kinderen op een ijsblokje zabberen. Het helpt echt.

Ook krijg je de eerste twee weken niet zoveel binnen en vermindert je eetlust. Yoghurt, cakejes, zachte wafels, platte kaas, fruitpap, spaghetti,... zijn dingen die er vlot ingaan. Geef ze vooral GEEN koeken, daar zitten harde stukjes aan en verhoogt de kans op een bloeding na de operatie.

Groetjes, Tine (een meisje dat juist een week thuis is van het ziekenhuis waar ze haar amandelen liet weghalen)

Reactie voor op de website?

74.9. Traumatisch

Er wordt vaak heel luchtig gedaan over het knippen van de amandelen. Ach, het is toch nog maar een kind, dan valt het allemaal wel mee. Ik vond het een afschuwelijke dag. De kindjes komen allemaal vrolijk binnen, en na een half uur zijn ze allemaal aan de beurt geweest. De een krijst nog harder dan de ander, met 9 kindjes op een kamer. Ik vond het echt zielig en vind dat ze best wat meer persoonlijke zorg eraan mochten besteden. Mijn dochtertje is een week geleden geopereerd en heeft er vooral geestelijk moeite mee het te verwerken.

Waar ik wel bewondering voor heb, zijn al die moeders die hun kindje met zoveel liefde proberen te troosten. Tja, dit is helaas geen succesverhaal, maar met geduld en liefde komen ze er echt wel door!

Monique

Reactie voor op de website?

74.10. Niks kleine ingreep

Bij onze dochter Meike zijn ongeveer een jaar geleden haar keel-en neusamandelen geknipt. Vaak heb ik gehoord oh keelamandelen, die is na twee dagen weer de oude. Helaas geldt dit niet voor iedereen.

Meike was ontroostbaar en ik dus ook. Hoewel ze na drie uur al weer volop ijs aan het eten was heeft het toch nog minstens een anderhalve week geduurd voor ze weer een BEETJE de oude Meike was. Veel knuffels en veel troosten hebben haar nog het beste vooruit geholpen.

Sabine

Reactie voor op de website?

74.11. Amandelen eruit niet op latere leeftijd!

Hallo, ik ben Kim en ben 17 jaar. Ik ben 2 dagen geleden aan mijn amandelen geholpen, en heb sinds de tijd dat ik nuchter moest zijn niks meer kunnen eten! Alleen wat water en ijs. Daarom denk ik echt dat je beter amandelen kunt laten knippen bij jonge kinderen! Ik kan alvast wel verklappen dat het onwijs zeer doet, en dat je de eerste dagen heeeeel rustig op de bank moet liggen en verder niks doen moet!

groetjes kim

Reactie voor op de website?

74.12. Écht traumatisch!

Ik vond ´t, anderhalve week geleden, een traumatische ervaring. Voor óns én onze zoon! Ze kníppen écht niet hoor, ze schrapen! Gezien op "de polikliniek" op Nederland 1. En ze maken je kind eerst wakker vóór dat het morfine geven tegen de pijn! Dat gillen is goed om het bloed op te hoesten dat achter in de keel zit... Jaja!

Nou, we zaten 2 ruimtes verwijderd van de OK, maar die ijzige "doodskreet" van je eigen kind gaat door merg en been! En pas als ze helemaal hysterisch zijn, krijgen ze wat morfine, zodat jij je kind versuft in de uitslaapkamer krijgt, dat je écht twijfelt of dat jóuw kind wel was die zo schreeuwde...

Iedere keer viel hij weg, in slaap. Maar er hoefde maar 1x een ander kind een beetje te huilen of een kuchje te geven of hij werd weer hysterisch wakker. We zijn nu 12 dagen ná ´t amandelen knippen en we hebben vannacht onze eerste echte nachtrust weer gehad. ELKE nacht hysterisch wakker worden, krijsen van angst, bezweet en dromen dat papa en mama "weglopen". Wat voel ik me een rottige moeder zeg, want ik had ´t ´m veel vredelievender uitgelegd. Heus wel verteld van de keelpijn e.d. maar het was voor ´t kind duizend maal pijnlijker dan hij dacht. Paardeslagers!!!

Annet

Reactie voor op de website?

74.13. Kijk hoe het ging

Hallo, ik heet Roos en ik ben 9 jaar, mijn amandelen zijn geknipt. Ik wou naar het zwembad en dat mocht al van mijn vader, maar dat moest eigenlijk niet. Er kwam zelfs een beetje bloed uit mijn neus maar verder ging het goed. Ik wou geen ijsjes daar want het waren geen waterijsjes maar ik mocht al andere ijsjes. Je krijgt bij het amandelen knippen nog een diploma. Denk gewoon dat je zit te vliegen of wat je zelf leuk vind en dan komt het goed. Ik vond het wel eng maar naar 1 minuut toen ik dronk ging het goed. Maar je voelt wel pijn.

doei en sukses. Roos

Reactie voor op de website?

74.14. Amandelen knippen

Vandaag 16 juni ben ik met mijn zoontje van 13 maanden naar het ziekenhuis geweest. De kno arts constateerde sterk vergrote keel- en neusamandelen, ook heeft hij vocht achter het hoornvlies en dat wordt doorgeprikt en hij krijgt dan buisjes in de oren. Ook wordt de neusamandel eruit gehaald en de keelamandelen worden gelaserd.

Ik ben benieuwd hoe dat allemaal in zijn werk gaat want ik had er nog nooit van gehoord. Als ik bij al die reacties lees denk ik wel dat ik een ander kind terug krijg dat eindelijk gaat eten en minder gaat slapen. En ook hoop ik dat ie nu niet meer gaat afvallen.

Mandy

Reactie voor op de website?

74.15. Ik ben ook 17

Ik heb 3 dagen geleden mijn amandelen laten verwijderen, ze waren vroeger al geknipt maar weer aangegroeid. Ze moesten eruit omdat ik na pfeiffer gehad te hebben mijn keel continu ontstoken was. Nu, na die paar dagen, ben ik wel blij dat ik het gedaan heb maar de eerste dag deed het heel veel zeer.

1 tip laat de amandelen verwijderen op jonge leeftijd, dan heeft het kind er veel minder last van

groetjes Kris

Reactie voor op de website?

74.16. Ook ik heb ze op 17 jarige leeftijd laten verwijderen

Dit word vandaag mijn derde dag dat mijn keelamandelen eruit zijn gehaald. En het doet ECHT vreselijk pijn! Ik kan nog steeds niets eten, en water drinken is moeilijk. Ze moesten eruit omdat ik in een jaar 6x keelonsteking heb gehad. En anderhalve maand terug had ik dan ook 4 antibiotica kuren in 3 weken hiervoor. Je kan ze er egt beter op jongere leeftijd uit laten halen, want hoe ouder hoe pijnlijker..

Groetjes, Sietsia

Reactie voor op de website?

74.17. Ook op latere leeftijd amandelen geknipt

Hallo!

Elke maand had ik last van een keelonsteking. Tot voor kort heeft de dokter gezegt dat mijn amandelen chronisch ontstoken waren. Eindelijk heb ik 3 weken terug een verwijs brief gekregen naar 't ziekenhuis om ze te laten knippen. En dan nu, afgelopen donderdag zijn mijn amandelen er uit gehaald. Ik moet zeggen het is me alles behalve meegevallen. (ben 17 jaar) Ik heb veel gebloed tijdens en na de operatie wat dus allemaal in m'n maag terecht gekomen is waardoor het er ook weer allemaal uitkwam. Eten was 3 a 4 dagen lang een ramp laat staan praten. Nu 5 dagen later doet het nog vreselijk zeer, ik eet nog steeds heel weinig. En als ik eet is het vloeibaar. Praten lukt nog steeds niet, maar ik moet ook zeggen dat ik dat ook nog niet durf.

Ik vind ook echt dat ze op jonge leeftijd de amandelen er uit moeten halen! Op latere leeftijd is 10 x niks!

Voordat ik m'n amandelen had laten knippen dacht ik ook altijd erg licht over deze operatie. Ik wou het zelf niet eens een opeartie noemen. Ik dacht; ach dat is zo gedaan, je hebt even keelpijn en 3 dagen later gaat je normale leventje weer door. Nja, goed, ik ben in ieder geval van die krengen af! En daar doe ik 't voor. ;)

Zoë

Reactie voor op de website?

74.18. Knippen op latere leeftijd

Hey mensen, nou ik ben 26 en het is nu 5 dagen geleden dat ik mijn amandelen heb laten knippen. Ik was heel erg bang ervoor door alle wilde verhalen. Natuurlijk is het allemaal eng maar ze doen tegenwoordig veel aan pijnbestrijding, ik heb hier heel veel aan gehad, je moet het gewoon aangeven dat je pijn hebt.

Ik heb het ervaren nu en ik moet zeggen het deed minder pijn dan dat iedereen zegt. Maar ja, iedereen is verschillend, je moet gewoon veel rusten en doen wat je lichaam zegt.

Veel ijsjes eten en veel koud drinken en slikken. Je kunt het beste als je wakker wordt uit de narcose gelijk drinken, want dan zit de verdoving er nog in. Kinderen gewoon veel liefde geven en de ijsjes die ze lekker vinden. Ff door de zure appel heen bijten. Je kunt het beter wel doen dan iedere keer maar amandelen onstoken. Ik kan je garanderen dat dat meer pijn doet.

Heel veel liefs Nathalie

Reactie voor op de website?

74.19. Eten na de amandel-operatie?

Ons dochtertje van bijna 3 jaar is gisteren geholpen aan haar keelamandelen. Het drinken gaat op ic best goed, maar ze wil helemaal niets eten, zelfs geen vla. Ze heeft dus nu al 2 dagen niets gegeten. Kan iemand ons hier meer over vertellen?

Angelique

Reactie voor op de website?

74.20. Amandelen knippen

Ik ben 5 dagen geleden geholpen, het is me heel erg mee gevallen. De eerste 2 dagen kon ik alleen drinken, nu kan ik alleen nog geen harde dingen eten en het slikken doet nog pijn.

Patricia (15 jaar)

Reactie voor op de website?

74.21. Mijn dochter (3) heeft diabetes en haar keelamandelen moeten eruit

Hallo,

Ons dochtertje van net 3 jaar moet haar keelamandelen eruit hebben. Doordat zij diabetes is (inmiddels 1,5 jaar) zien wij hier erg tegenop. Ze is erg koppig en als ze iets niet wil, dan lukt dit ons ook niet. Door haar diabetes moet zij haar koolhydraten binnenkrijgen. Wie heeft ervaring met diabetes en het knippen van de amandelen op deze jonge leeftijd. Onze dochter slaapt erg slecht, wil niet/nauwelijks eten en is vaak ziek.

Reactie voor op de website?

74.22. Koolhydraten

hoi,

om toch aan de benogdigde koolhydraten te komen is spaghettine een goeie bron - kook het iets langer dan op het pak staat (6 min) spoel af met kokend water en vermeng met fijn geprakte corned beaf en een flinke schep creme fraiche - lauw serveren, smaakt prima -

Ineke

Reactie voor op de website?

74.23. Moeders met "kwakkelkinderen": probeer eerst dit!

Met afschuw heb ik de verhalen gelezen over het knippen van amandelen. Volgens mij worden in Nederland amandelen veel te snel geknipt. Mijn advies: geef ten eerste iedere dag levertraan.

Jawel levertraan. Zit behalve hele goede vetzuren en vitamine D ook vitamine A in die de slijmvliezen sterkter maken. Geef verder iedere dag een goede multivitaminetablet (uiteraard een tablet speciaal voor kinderen), verder GEEN gewone melk maar biogardeprodukten. Verbetert de darmflora waardoor ook vitamines, mineralen beter worden opgenomen. Verder zo min mogelijk suikerhoudenden dingen (beroofd het lichaam van vit/min). Veel vers fruit en groente.

Als bovenstaande dingen na een maand of 3 toch onvoldoende resultaat mocht hebben gegeven ga dan naar een homeopatische arts. De kans is zeer groot dat met bovenstaande dingen het kind zijn amandelen gewoon levenslang kan houden en de traumatische ingreep van het amandelen verwijderen bespaard blijft!!

Nel

Reactie voor op de website?

74.24. Amandelen knippen

Ik word over vier dagen 22 en heb twee dagen geleden mijn amandelen laten knippen. Als ik vooraf gelezen zou hebben wat allemaal op de website staat, zou ik doodsbang geweest zijn! Had evengoed veel horrorverhalen gehoord, maar het viel me 100% mee. De dokters en zusters zorgen erg goed voor je, en heb zelf gewoon meteen veel gedronken en ijsjes gegeten. Praten doet eerst wel even pijn, maar later wordt de keel hier wat soepeler door. Vandaag is dus de derde dag na de operatie en ik voel me helemaal top. Heb het gevoel dat er scheermessen in mijn keel zitten, maar pijnstillers en veel drinken verhelpen dit grotendeels.

Laat je niet bang maken door horrorverhalen en laat het gewoon over je heen komen, iedereen reageert er anders op!

Marlous

Reactie voor op de website?

74.25. Knippen op latere leeftijd

Hoi,

ik moet misschien mij amandelen laten knippen. Ik word over een maand 17 en heb nu al 4 keer in een half jaar keelontsteking gehad waarvan 2 keer ook mijn luchtwegen en oren onstoken waren. Ze laten amandelen meestal knippen na 3 keelonstekingen in een jaar tijd. Maar de dokter weet niet of het verstandig is om nu al te doen omdat ik dan 2 weken uitgeschakeld ben zei hij en ik weet zelf niet of het verstandig om het niet te laten doen of om er nog langer mee te wachten.

Kan iemand mij misschien vertellen wat ik het best kan doen en of het echt zo is dat je op mijn leeftijd echt twee weken uitgeschakeld bent.

Thirza

Reactie voor op de website?

74.26. Ik moest ook!

Hoi ik ben Joy, Ik ben 11 jaar oud! Ik ben vrijdag 23 maart aan mijn amandelen geholpen Zelf heb ik een dag ook niet meer kunnen eten Maar een dag daarna gelukkig wel! Ik had de tweede dag erge hongen en ben Kaakjes in thee gaan dopen dan worden ze lekker zacht en dan ben ik rustig gaan eten

Ik Probeerde ook ijs te eten maar dat moest ik overgeven, Wij hebben ijsblokjes gemaakt en in de mixer gedaan dat krijg je een soort ijsjes!

Ook ben ik in de middag Knakworstjes gaan eten. Hele kleine hapjes en heel veel drinken!

Ik hoop dat iemand er wat aan heeft Bij mij kwamen deze 3 dingen er niet meer uit Maar dat kan bij iemand anders altijd wel kunnen!

Groetjes van Joy

Reactie voor op de website?

74.27. Keel- en neusamandelen knippen. Help!

Ik ben Linda. Bijna 16 jaar! Aanstaande maandag word ik geholpen aan mijn neus- en keelamandelen..:D Allebei er gelukkig uit! Al worden mijn neusamandelen nu voor de 3e x geknipt! Ook word er vocht achter mijn oren weggehaald. Dat werd ook wel tijd! Ik heb hele grote keelamandelen waardoor het slikken ook moeilijk wordt, ik altijd verkouden ben. En mijn gehoor is nu al 30% minder doordat ik vocht achter mijn oren heb.

Ik ben daarom erg blij dat ze er uitgerukt worden, maar ik zie erg op tegen de operatie. En ook vind ik het jammer dat ik de maandag voor pasen word geholpen:( En daarom ben ik bang dat ik niet gezellig met mijn familie pasen kan vieren en me dan alleen maar verschrikkelijk ziek moet voelen! Zonet heb ik hier verhalen over gelezen, maar ze zijn verschillend. Sommigen doen er echt nuchter over en anderen doen alsof het echt een horror gebeuren is.

Groetjes linda (16)

Reactie voor op de website?

74.28. Keel- en neusamandelen

Hallo

Je hoeft je nergens zorgen om te maken hoor. Het zijn routine operaties en ze hebben over het algemeen weinig last. Ze hebben even keelpijn maar geef lekker waterijsjes en of ijskoude limonade dat verzacht goed. Mijn dochter at de volgende dag al erwtensoep en brood.

Het ligt ook aan de gesteldheid van het kind of ze er wel of geen veel last van hebben en hoevel pijn kunnen ze verdragen. Ik wens je sterkte want ik denk dat jij er meer last van heb dan je kind.

Groetjes Wilma

Reactie voor op de website?

74.29. Keelamandelen

Bij mijn dochtertje van vijf worden overmorgen de keel- en neusamandelen geknipt. Na het lezen van deze verhalen heb ik nu echt zoiets van help, vind het mega eng. Vooral omdat mijn dochtertje ook bang is voor bloed, en ja nadat haar keelamandelen geknipt zijn komt er bloed vrij. Heb afgelopen week al verschillende boekjes samen met haar gelezen, en ik ga ook zeker niet zeggen tegen haar, dat het allemaal zal meevallen en dat het niet veel pijn zal doen, want het zal wel pijn doen, en voor zo n hummeltje valt het niet mee. Kan beter eerlijk zijn, dat ze er meer op voorbereid wordt, dan dat ze later zegt van, mama je zei dat het niet pijn deed en het deed wel pijn.

Denk ook dat het per kind verschilt. hoe ze er zelf mee omgaan. Alleen heb ik nu eigenlijk wel een vraagje, wanneer kan je kindje weer na school, van de een hoor ik nl dat ze na twee dagen weer na school kunnen, en een ander zegt dat ze op zn minst een week thuis zijn. Wie geeft mij advies?

bedankt alvast, groetjes Melissa

Reactie voor op de website?

74.30. Keelamandelen

Hallo,

ik heb di 17 april mijn amandelen laten verwijderen, op 29 jarige leeftijd. Ik kreeg 3 dagen na mijn operatie hele erge pijn, kaakpijn (kreeg mn mond nauwelijks open) praten ging niet meer. Ben hiermee naar mijn huisarts gegaan. En wat bleek: ik had er een infectie bij opgelopen.

Nu 11 dagen later is de pijn wel ietjes verminderd, maar het praten blijft moeilijk, en eten lukt gewoonweg niet. Ben hierdoor in 11 dagen tijd al 5 kilo afgevallen. En denk dat er in de klachten voorlopig nog geen verandering komt. Dus wat ze in het ziekenhuis zeggen, met 'n weekje ben je weer de oude, gaat in mijn geval niet op.

Hoop dat jullie wat aan mijn info hebben.

groetjes j

Reactie voor op de website?

74.31. Onzin

Ik heb mijn amandelen er ook op 17jarige leeftijd uit laten halen en ik vond het erg meevallen. Dit soort onderwerpen vind ik eigenlijk nog afgezaagd aangezien iedereen een totaal andere ervaring heeft gehad. Zelf heb ik vroeger heel veel last gehad van een zere keel en veel verkouden, dus ik had aardig wat pijn, dit kan een reden zijn dat ik de operatie heel erg mee vond vallen. Het enige wat erg is, is de prik in je hand. Na de operatie had ik meer last van mijn tong, dan van mijn keel, aangezien er een soort klem op mijn tong werd gezet.

Bij mij had het ook erg gebloed, maar ik wil niet lullig doen, veel mensen maken er een gigantische ingreep van. Ik had zelfs voor de operatie gelezen dat iemand het nog erger vond dan een bevalling whahaha nou dan zal dat wel helemaal meevallen lijkt me, als je zo´n belahcelijke vergelijking maakt. Ik zeg: chill, je krijgt een prikje en je moet een aantal dagen moeilijk eten ..HEFTIG..

Ciao Laura

Reactie voor op de website?

74.32. Bloeding na knippen amandelen?

Mijn zoon van 2 is 5 dagen geleden geholpen aan zijn keel- en neusamandelen. na de operatie ging het supergoed, we waren helemaal verbaasd! Hij at, hij dronk. Maar na 3 dagen begon hij te klagen over 'au neus' en de 4e nacht zat zijn bed onder het bloed! Niet uit zijn neus want die was schoon. Ik dacht dat hij misschien de wond kapot gehoest had. Verder was hij vrolijk en het bloedde niet meer. Dus ik heb niets ondernomen.

Maar vanmorgen werd hij gillend wakker, zat gezicht en bed onder het bloed en had hij een bloedneus. Toen ik zag dat ook zijn mond vol met bloed zat zijn we meteen naar de spoedeisende hulp gegaan! Volgens de dienstdoende kno arts was er niet veel aan de hand. Het bloeden was inmiddels weer gestopt en hij was weer vrolijk. Dus onverrichter zake naar huis! Maar na het middagslaapje zat zijn bed wéér vol met bloed, evenals zijn mondje en speen! Maar ja, het bloeden was alweer gestopt, en hij was dus weer opgewekt etc. Dus ja, wat te doen?

Ik maak me toch wel een beetje zorgen! Zijn ontlasting was vanmiddag pikzwart dus hij heeft ook bloed ingeslikt. Is er iemand die hier ervaring mee heeft? Of advies kan geven?

Eveline

Reactie voor op de website?

74.33. Amandelen verwijderen, 23 jaar oud

Hallo!

Ik heb net 3 dagen geleden mijn amandelen laten verwijderen. De dag van de operatie was wel te doen, iedereen vond dat ik erg fit was. Maar de volgende dag mocht ik naar huis. En toen begon de pijn pas! Slikken doet echt heel erg veel pijn! Ook al drink ik koud water en eet ik ijs. Ik gebruik zetpillen 1000mg 4x per dag om de 6 uur, maar die dingen helpen helemaal niet! Voor vitamientjes eet ik Olvariet fruithapjes, ook eens lekker voor de verandering. Die vla komt nu al mijn neus uit. Maar ik ga morgen eens spaghetti eten, kijken of ik dat door mijn keel krijg. Er zitten trouwens wel hele mooie witte korsten achter in mijn keel. Nou ik hoop dat ik er snel vanaf ben want ik heb zo'n vreselijke honger en ik heb pijn bij elke hap die ik neem!

Groetjes Tara

Reactie voor op de website?

74.34. Complicatie na amandelen knippen

Ik heb mijn amandelen ook laten knippen op mijn 23e. Maar ik heb op de 5e dag een ernstige bloeding gekregen. En ik ben met spoed met de ambulance weggebracht naar het ziekenhuis. En daar hebben ze het dicht gebrand zonder verdoving, omdat ze mij niet meer onder narcose mochten brengen omdat ik een te lage bloedruk had.

Groetjes Ingrid

Reactie voor op de website?

74.35. Keelamandelen

Hoi,

Ik ben aan mijn keel- en neusamandelen geholpen toen ik ongeveer 2 jaar was. Na de operatie kreeg ik ontzettende last van m'n keel. Ik wil niemand hier bang mee maken, iedereen is anders. Verder heeft het bij mij wel geholpen om veel ijs te eten. Ook is het voor ouders slim om er niet te gespannen over te doen. tenminste laat dat niet te duidelijk aan uw kind merken. Ik was vroeger nooit bang voor bloedprikken bijv. Maar doordat klasgenootjes er heel gespannen over gingen doen werd ik ook bang. Probeer zo rustig mogelijk te blijven, maar laat wel merken dat je voor het kind zal klaar staan en dat je op hem/haar blijft wachten.

Veel Suc6

Reactie voor op de website?

74.36. 16 jaar & amandelen laten "pellen"

Ik ben zelf ook 16 en heb 2 dagen geleden mijn amandelen laten "pellen". Bij mij in het ziekenhuis deden ze weinig aan pijn bestrijding, niks morfine, ik kreeg een paracetamolletje en daar moest ik het maar mee doen. Terwijl ik werkelijk half dood ging van de pijn.

Ik verlang inmiddels verschrikkelijk naar een flinke patat speciaal en een hamburger speciaal, maar dat zit er voorlopig nog niet in. Daarnet wat geprakte banaan gegeten, maar zelfs dat heb ik al moeten bezuren.

Joke

Reactie voor op de website?

74.37. Amandelen geknippen

Ik heb ook mijn amandelen laten knippen. Dit gebeurde op 23 jarige leeftijd. Het is inmiddels 3 dagen na de operatie.

In het ziekenhuis ben ik goed opgevangen, ik kreeg om de 6 uur een zetpil en na de operatie morfine. De 2e dag mocht ik naar huis toe. Nu heb ik er nog steeds erg veel last van. Ik kan nog steeds niet eten, drinken of ijs eten gaat erg moeilijk. Ik ben wel blij dat ik geen hongergevoel heb.

Toch fijn om even te lezen hoe verschillend iedereen op de operatie reageert.

Groetjes Roy

Reactie voor op de website?

74.38. Auw!!

haaj, ik ben chanel en 18 jaar.

4 dagen geleden zijn mijn amandelen eruit gehaald na jaren van onstekingen en van een abses. Het bleek dat zij chronisch ontstoken waren, en er zo veel pus en bloed uit kwam dat de dokter me heeft moeten hechten. Na deze 4 dagen ben ik nog steeds niet in staat geweest wat te eten. Het schijnt dat het hoe ouder je bent hoe meer pijn t doet dus laat het zo vroeg mogelijk gebeuren!! En twijfel nietbij uw kind!!

Chanel

Reactie voor op de website?

74.39. Hoe ouder, hou lastiger

Ik was 16 toen mijn amandelen geknipt werden, nadat ik 2 maanden bijna niets heb kunnen eten van de keelontsteking. Ik heb er 2 dagen voor in het ziekenhuis gelegen en ik moet zeggen dat het op het bloedverlies na best meeviel. Op jongere leeftijd schijn je er minder last van te hebben. Het is best even vervelend, maar echt niet tragisch!

Willeke

Reactie voor op de website?

74.40. Info amandelen.

Als je kind geholpen moet worden aan neus- en/of keelamandelen, dan is er als het goed is op de KNO poli al vooraf informatie gegeven in de vorm van een boekje. Ook kun je veel informatie vinden op www.kno.nl. Hier staat een en ander volgens de landelijke richtlijnen alles beschreven, ook over klachten, stemverandering na de operatie, andere complicaties etc. En wees niet bang om te bellen naar de afdeling (meestal hebben ze wel een website) om tips te vragen wat betreft het voorbereiden. Dat is natuurlijk heel erg afhankelijk van de leeftijd.

Eventueel voordag je naar een KNO-arts gaat, kun je info opvragen over de afdeling waar je kind komt. Bij ons liggen kinderen alleen of hoogstens met z'n tweetjes op een kamertje. 9 Kinderen is best wel veel! Zorg dat je een goede voorbereiding krijgt. Bedenk verder dat ieder kind anders is, als de een het mee vind vallen kan het voor een ander heel traumatisch zijn. Een goede voorbereiding scheelt de helft. En probeer eerlijk te zijn, ze voelen zich toch al zo bedrogen na een operatie.

Succes! Rini

Reactie voor op de website?

74.41. Wanneer pijn weg, eten en naar buiten?

hallo, ik ben 4 dagen geleden aan me amandelen geopereerd. Ik ben 20 jaar. Dit gun ik niemand, zoveel pijn, bah. Ik heb al 6 dagen niks gegeten, heb erge trek weer in eten. Wanneer mag dat weer? Wanneer mag ik weer naar buiten? En belangrijk, hoe moet de keel eruit zien achterin? Van mij is wit met roze.

groetjes Illona

Reactie voor op de website?

74.42. Bloeding

Eisen dat ze het dichtbranden. Is bij mijn zoontje van 6 jaar ook gebeurd. Eerst wilde ze ook geen aktie ondernemen, maar we zijn toen niet meer vriendelijk gebleven, maar wat brutaler. En dat heeft geholpen. Dus mijn advies is: eis gewoon een operatie om het dicht te branden.

Angela

Reactie voor op de website?

74.43. 7 jaar en vooral in de avond weer pijn

Afgelopen dinsdag zijn de amandelen van onze jongste dochter geknipt. Omdat ze heel misselijk was, mocht ze pas om 5 uur weer naar huis, terwijl ze 's-ochtends om 10 uur al geopereerd was. De eerste 2 dagen heeft ze heel veel pijn gehad en de 1e dag ook nog gespuugd. Daarna leek het steeds beter te gaan. Overdag dachten we steeds, nu gaat het goed, maar rond etenstijd kreeg ze oorpijn. (volgens diverse beschrijvingen op het internet is dit eerder een soort uitstraling van het knippen dan echte oorpijn)

Elke keer maar weer een zetpilletje paracetamol gegeven. En daarna was het meestal rond 01.30-02.30 weer raak. Met een forse dosis paracetamol en een ijsje viel ze dan weer in slaap en de volgende ochtend was er niets meer aan de hand. Het is nu zondagavond en het is weer gegaan zoals de afgelopen dagen. (dus na bijna 1 week). Omdat het overdag zo goed gaat, twijfelen we nog of ze morgen weer naar school gaat, of dat het beter is nog even te wachten. Het blijft heel raar, overdag een ogenschijnlijk gezond kind en 's-avonds en 's-nachts zoveel pijn

Jojanneke

Reactie voor op de website?

74.44. Amandelen verwijderen latere leeftijd

hallo,

Ik heb 2 dagen geleden mijn amandelen laten verwijderen. Ik ben 29 jaar en had de laatste 8 maanden alleen al 8 antibiotica kuurtjes gehad. Dus ze moesten echt uit. In het ziekenhuis hebben ze gezegd dat ze het met de nieuwe methode gingen opereren. En dat het minder pijnlijk zou zijn achteraf.

Vooraf een prik gehad tegen misselijkheid, waardoor ik helemaal niet over heb gegeven. En later op die dag heb ik gewoon een broodje jam (zonder korst) gegeten. Pijn? Valt wel mee. Met veel pijnstillers gaat het wel goed. Ik ben blij dat het achter de rug is, maar het was minder erg dan dat ik het had verwacht.

groetjes Sanaz

Reactie voor op de website?

74.45. Neus- en keelamandelen verwijderd en bleef bloeden!

Onze zoon van 5 en half is 3 dagen geleden geopereerd aan zijn neus- en keelamandelen. Om ong. 8.15 u. was hij aan de beurt. Eerst leek alles goed te gaan. Hij dronk redelijk en braakte wat oud bloed uit. Tegen 11.30 u. had hij al een paar x weer vers bloed gebraakt. De verpleegster heeft hem toen met spoed de o.k. weer ingebracht. Hij kreeg een infuus (zonder verdovingszalf, dus schreeuwen)

Moeders mocht niet meer mee, omdat het een spoedoperatie werd. Toen de anestesist hem onder narcose wilde brengen werd zijn hand dik en bleek het infuus al weer dicht te zitten. Toen moest hij alsnog met het stinkkapje (bij een wildvreemde op schoot) onder narcose. Ze hebben toen alles goed dichtgebrand en een nieuw infuus ingebracht). Ze zijn nog een dik half uur / drie kwartier bezig geweest.

s'Middags op zaal was zijn onderdruk (bloeddruk) te laag. Hij had erg veel bloed verloren. Dus moest er een buisje bloed getapt worden en kreeg hij weer prikken ook 3 prikken om te kijken naar zijn stollingstijd. Het hb was nog net binnen de norm, anders had hij nog een bloedtransfusie gemoeten. Zijn hartslag was de hele middag rond 140 terwijl hij sliep. Hij heeft lichamelijk heel hard moeten werken.

Het was een erg traumatische ervaring. Ook voor ons ouders hij is nl. 10 weken te vroeg geboren en heeft destijds erg moeten knokken voor zijn leventje. Als je hem dan weer ziet liggen aan de monitor en infuus en weer ziet knokken gaat alles weer door je heen. We zijn nu weer thuis Drinken gaat goed, eten: geen hap! Hopelijk gaat het snel weer beter

Reactie voor op de website?

74.46. Tips over wat je kan eten na de operatie van je amandelen

hoi

ik ben Sanaz en 29 jaar. Ik heb mijn amandelen woensdag laten opereren. De operatie viel best mee, de eerste 2 dagen viel het ook mee met de pijn. Maar dat zal wel door de morfine prikjes zijn geweest. Sinds gisteren, de derde dag, heb ik heel veel pijn, vooral aan mijn tong.

Ik heb al vanaf de 2de dag gegeten. Een goede tip om gezond maar zacht te kunnen eten: rijst en geraspte wortel, heel lang koken. Met kip, heel goed koken. Daarna alles met elkaar in de blender gooien, een beetje warm water erbij doen, en daar een papje van maken. Goed laten afkoelen en dan eten.

LET WEL OP: pas op met de kip, dat er geen kleine botjes in zitten!

Het is best lekker wannaar je niets mag/kan eten. En het slappe gevoel gaat weg.

succes groetjes Sanaz

Reactie voor op de website?

74.47. Knippen op oudere leeftijd

Hallo,

ik heb 2 dagen geleden mijn amandelen laten knippen (ben zelf 23).In het ziekenhuis ging alles goed, maar zodra ik thuis zat viel het tegen, durf nu niet eens meer te slikken! Heb in 2 dagen tijd dus ook nog maar een paar hapjes yoghurt verdund met water gegeten, en krijg nu best een beetje een honger gevoel. Tip: een ijskraag helpt de pijn een beetje te verminderen!

sterkte en succes allemaal

Loes

Reactie voor op de website?

74.48. Aauwwwww

hallo,

ik ben 17 en 3 dagen geleden geopereerd. Wat een drama! Kreeg eerst 2 paracetamol en een slaappil. Daar werd ik echt heel sloom van. Toen werd ik opgehaald en kreeg ik een infuus. Op de O.K. kreeg ik een kapje en narcose via m'n infuus.

Toen ik wakker werd had ik echt heel veel pijn. Ik kon niet goed ademen van het bloed en alles was dik. Dus kreeg ik eerst extra zuurstof en kon ik een beetje bijkomen. Heb daar denk ik een half uurtje gelegen tot ik weer echt rustig was en werd toen weer naar de zaal gebracht. Ik kon helemaal niks en zelfs ademen deed pijn.Wwater drinken ging echt moeizaam. Gelukkig was er niet veel bloed in m'n maag gekomen dus ik hoefde niet over te geven.

Om half 5 kwam de dokter en zei dat ik naar huis mocht gaan. Nu 3 dagen later kan ik eindelijk hele dunne soep eten. En heb met heeel veel moeite een half zacht broodje gegeten wat ik in m'n soep doop. Ben al 4 kilo afgevallen en heb echt de hele tijd honger.Ggelukkig is de pijn nu eindelijk wat minder en kan nu een beetje praten. Maar ik doe nog veel met gebarentaal.

Ik vind het wel vreselijk en het is me erg tegen gevallen. 's Nachts slaap ik heel slecht en met m'n mond open anders krijg ik geen lucht. Ik moet ook heel rustig drinken anders heb ik het gevoel dat ik stik. Naja, hopen dat het snel beter wordt. Maar ik wil wel zeggen dat het mij vies is tegen gevallen!

gr. Marloes

Reactie voor op de website?

74.49. 22 jaar amandelen eruit gehaald.

Afgelopen donderdag zijn mijn amandelen eruit gehaald. Ik werd om half 2 geholpen en door de narcose merk je helemaal niks van de operatie. Ik werd een half uur later wakker en merkte dat ik door de verdoving niet echt veel pijn had. Ik mocht een kwartier later terug naar mijn kamer en begon gelijk met drinken van ijswater.

Omdat het nog steeds een beetje aan het bloeden is, komt er bloed in je maag en dan maakt je misselijk. Ik heb dan ook om 10 uur 's avonds de hele kamer ondergekotst en daarna was ik van mijn misselijkheid af. Daarna ben ik gewoon blijven drinken en eten (brood zonder korst) Opzich vind ik de pijn wel meevallen. Ik zit nu in dag 5 na de operatie en de zetpillen helpen je er goed door heen.

Ik heb ook hiervoor 2 maal een abces in mijn keel gehad en dit is een stuk pijnlijker. Dus voor mensen die een abces hebben gehad, zal dit meevallen!! Je moet alleen wel zorgen dat je blijft drinken ook al doet het pijn, want dan gaat het herstel sneller! Hoop dat jullie er iets aan hebben.

Reactie voor op de website?

74.50. Vraag over keelamandelen.

hallo allemaal,

ik had even een vraagje ik ben 18 en heb ook achter in me keel dat het er uit komt maar ik heb er geen last van en de andere kant komt nu ook er uit steken moet ik daarmee naar de dokter of gaat het wel over ik heb er geen last van ik zou het graag willen weten

mvg cynthia

Reactie voor op de website?

74.51. Allemaal meegevallen

Ik (Ruben 35jr) ben vorige week maandag geholpen aan mijn amandelen en ik moet zeggen al die verhalen moet je niet naar luisteren. Het is bij iedereen anders en bij mij dus 100% meegevallen. Na 2 uur stond ik naast mijn bed en dronk 5 kannen ijswater,in eerste instantie moest ik blijven was me van tevoren gezegd maar alles ging zo voorspoedig dat ik dezelfde dag weer naar huis mocht. En de derde dag at en dronk ik weer alles,dus het hoef niet altijd tegen te vallen iedereen is anders.

Reactie voor op de website?

74.52. amandelen trekken op 24 j

Hallo allemaal,

Twee dagen geleden ben ik aan mijn amandelen geopereerd omdat ik op een jaar tijd toch al 5 x ziek was geweest (ontstoken amandelen, gepaard met griep) Na een half jaar uitste heb ik toch maar een afspraak gemaakt met het ziekenhuis, want je moet denken, hoe langer je wacht, hoe erger!

De eerste dag viel mee, alleen de eerste keer drinken doet immens pijn, maar hoe meer je drinkt hoe beter het gaat... Het ging ook wel omdat ik nog volledig onder de medicijnen zat. De eerste nacht was zwaar omdat je dan niet de hele tijd kan drinken en hoe minder je drinkt hoe meer de zwelling ontstaat... De tweede dag viel mee al kon ik niet meer eten dan een youghourtje en wat water en cola, wat nu op de derde dag nog steeds is. De tweede nacht en deze morgen was echt erg, en daar moet je gewoon door denk ik, na een paar dagen heb je een piek en daarna zal het dan ook wle beteren... Maar om de nodige vitaminen binnen te krijgen zijn gemixte soep en fruitpap (jaja gelijk ze ze vroeger maakte) best wel goed, want je moet toch sterk worden, dan genees je sneller..

Dus raadt ik iedereen aan en vooral de ouders, laat het zo snel mogelijk doen als je kind last heeft want ik heb er jaren mee gesuggelt en het komt toch steeds terug. Nu maar hopen dat ik snel terug normaal kan eten zonder pijn!

groeten katrien

Reactie voor op de website?

74.53. Misselijk na het ammandelen knippen (36 jaar)

Ik ben ontzettend misselijk na de behandeling. Had helaas een bloeding dus moest nog een keer de ok op om het een en ander dicht te branden. Gisteren avond was ik weer erg misselijk. Weet iemand iets tegen de misselijkheid.

Reactie voor op de website?

74.54. knippen op latere leeftijd

ik heb een week geleden mijn amandelen laten knippen sindsdien heb ik gegeten: 4 puddinkjes het is de hel! praten, slikken, drinken, 'eten' dit is verschrikkelijk, als ik het geweten had dan liet ik ze gewoon zitten!

een warme oproep aan alle ouders: laat alsjeblieft jullie kinderen zo vroeg mogelijk knippen want eens ze 18 zijn is het echt geen pretje!

Reactie voor op de website?

74.55. Re: tongpiercing?

Heej Feenie...

Verwacht maar niet dat hij er na een paar uurtjes in kan. Je krijgt een soort tang op je tong, waardoor je tong vol met blaren gaat zitten en helemaal dik wordt (dit was in ieder geval bij mij zo). Bij jou kan dat natuurlijk anders zijn...

Nou in ieder geval heel veel succes met de pijn.

Groetjes Rachel

Reactie voor op de website?

74.56. Amandelen geknipt gisteren op 23 jarige leeftijd

Ik heb gisteren mijn amandelen laten verwijderen wat me reuze meeviel. Ik heb toen ik bijkwam van de narcose 2 ijsjes en twee bekers water gedronken. Daarna 3 boterhammen gesopt in thee en een bord yoghurt. Het meeste waar ik last van heb is van mijn oren, maar als ik ze dichthou gaat het best goed. Als ik eerder had geweten dat het niet veel voorstelde had ik het al veel eerder laten doen..

Kelly

Reactie voor op de website?

74.57. Keel, neus en oren

Mijn zoontje is donderdag geholpen aan de keel, neus en oren. Hij heeft wel gegeten 2 dagen erna, maar 's avonds is toch een groot probleem. Het is nou zondag en hij wil weer niks eten, en ijs wil hij ook niet. Hij slikt ook niet goed zijn speeksel door, want hij zevert erg veel nou. Drinken doet hij wel, dus dat is gelukig goed.

Weten julie wat ik nog kan doen?

Bij voorbaat dank, Peter

Reactie voor op de website?

74.58. Na amandelknippen kon mijn mond niet meer open

Ik ben afgelopen dinsdag geopereerd aan mijn keelamandele (17 jaar) nu zitten we al op de zondag. Mijn keel doet niet heel veel zeer meer, maar ik zit dus met een ander probleem, mijn kaken. Ik kan mijn mond niet meer openen.

Afgelope vrijdag al terug geweest naar het ziekehuis. Hier zijn foto's gemaakt bij de kaakchirurg, maar daar kwam niet veel uit. Nouja wel zoiets al dat ik me aanstelde en dat het niet kon dat ik op de plekken die ik aanwees pijn had.

5 dagen na mijn operatie kan ik dus nog steeds niet eten, omdat mijn mond amper open kan. Heeft iemand dit ook gehad? zo ja, wat kan k er aan doen??

Ik hoop dat het heel snel over gaat, maar betwijfel het. Mijn pijnstillers werken namelijk steeds korter. Ik moet om de 6 uur ibruprofen drinken maar ik krijg na het 4e uur alweer pijn aan mijn kaken en mijn oor!

De operatie is me dus erg tegengevallen. Al had ik alleen last gehad van mijn keel was dat nu bijna over geweest. Je gaat er namelijk niet vanuit dat de doktoren je mond uitrekken

Selena

Reactie voor op de website?

74.59. Keelamandelen knippen

Heb mijn amandelen de eerste keer laten knippen op zeer jonge leeftijd, denk 6 jaar en dat is nu slechts een vage herinering. Ik ben van mening dat je dit het best op jonge leeftijd laat doen als het nodig geacht wordt. Ben voor een tweede keer geopereerd op men 32ste en dat was andere koek. Daar de amandelen terug aangegroeid waren in de verkeerde richting heeft de chirurg ze uitgesneden. Resultaat: 2 weken niet gegeten, helse pijn, tot 6 aspegic 1000 p/dag en nog pijn en 17 kilo kwijt. Plus een zeer groot risico op infecties, waarbij de dood om de hoek loert.

Dus niet dralen en op jonge leeftijd ijsjes eten...

gtrz Peter

Reactie voor op de website?

74.60. Het terugvloeien van voedsel na het eten

Hallo, graag wil ik een reactie op het volgende. Ik ben sinds 6 dagen keelamandel-vrij en heb last met eten. Als ik iets inslik blijft aan de kanten waar ze verwijderd zijn voedsel steken. Ik lijk wel een herkauwer. Wat moet ik hiermee, ik kan dus nog niet eens fatsoenlijk eten. Graag reactie, want hier kan ik niets over vinden. Blijft dit of gaat dit spoedig weg? Please help mij ermee want ik vind het maar een eng idee om hier mee te leven.

groetjes Dennis

Reactie voor op de website?

74.61. Kleur enzovoort

Hey, ik ben 17 jaar en bij mij zijn ze 6 dagen geleden gepeld. Bij mij vanachter in mijn keel is er een wit laagje. En als je al roze ziet, is teken dat het goed aan het genzegen is. Dus maak je maar geen zorgen, is best dat je nog w8 met scherp voedsel. Een papje met je patatjes kan héél lekker zijn. Geloof me. Als je graag vis eet,dat mag je ALS het goed glijbaar is. Dus Maak je geen zorgen, waterijsjes eten bevordert de genezing, dus likken maar!

Groetjes van Kimmeken

Reactie voor op de website?

74.62. Voorlichting door en van het ziekenhuis

Bij onze dochter zijn op 2,5 jarige leeftijd de amandelen verwijderd en bij onze zoon (vandaag) op 3,5 jarige leeftijd. Het enige wat wij hebben gedaan om hen voor te bereiden, is het boekje dat we hebben gekregen van het ziekenhuis met hen een aantal keer bekeken en gelezen. Ook heeft zij buisjes gekregen, maar dan een jaar later. Ze horen meteen alles veel harder. Daar schrikken ze soms van.

Sandy

Reactie voor op de website?

74.63. Er zit een luchtje aan

Mijn dochter is 4 mrt geweest voor haar amandelen,ze is 15 en ik vind het een ramp het doet dus gewoon echt zeer en ze heeft ook een dikke tong en pijn in haar kaken,de buren denken dat ik tegen me zelf praat want zij schrijft op haar mobiel en ik praat(moeten wel denken dat ik gek ben),ze heeft al 6 dgn niets gegeten dus ze kan door de deur met de deur dicht (hoelang kan een mens zonder eten),en waar ik nog niemand over gehoord heb is dat ze mij dus vroeg of ze erger uit haar mond stonk als de hond en ik heb natuurlijk liefdevol gejokt en nee gezegd.(Ze poets dus wel 10 x per dag haar tanden)Ik vind het echt zielig en rot voor iedereen die deze ellende moet ondergaan.

Succes van een moeder die haar dochter weer wil horen zingen

Mamsje

Reactie voor op de website?

74.64. Tong-riempje knippen

Hallo iedereen,

We moeten volgende maand met ons zoontje naar het ziekenhuis voor het tong-riempje te laten knippen, i.v.m. de spraak. Het is maar een kleine ingreep wordt er gezegd. Wie heeft dit ook met zijn kind gehad? Pijn erna of niet?

Bedankt voor tips!
Groetjes Inge

Reactie voor op de website?

74.65. Voor iedereen anders!

Hoi,

Ik heb op mijn dertigste mijn mijn keelamandelen eruit laten halen omdat ik om de vijf weken een keelonsteking had. Het is nu bijna vijf weken geleden en ik vond het verschrikkelijk. Ik heb er erg spijt van, dan maar keelontstekingen om de zoveel weken. Het is het me niet waard geweest.

Ik heb nu nog steeds last van complicaties. Het wil maar niet overgaan. Daarom wil ik ook even reageren op die mensen die het maar onzin vinden dat gezeur over dat het maar meevalt. Je moet weten dat het voor iedereen anders is. Dus een beetje meer respect. Ik vond het namelijk inderdaad veeeeel erger dan bevallen. Dat kan dus echt. Doe mij liever maar 10 bevallingen.

Maar keelamandelen nee nooit meer. (maar dat hoeft gelukkig ook niet meer)

Noa

Reactie voor op de website?

74.66. Hoeveel dagen later kan je eten?

Ik heb dinsdag 28e mijn keelamandelen eruit laten halen. Ik heb 1 nacht in het ziekenhuis moeten blijven. Nu ik thuis ben kan ik amper slikken. Het lijkt alsof er een soort "korstje" "laagje" op zit, Waardoor ik niet goed kan slikken :S Praten doe ik niet, is te pijnlijk. Drinken gaat enigzins. Maar eten? Hoeveel dagen na de operatie kan je eten?

Jessyca

Reactie voor op de website?

74.67. 20 jaar en amandelen eruit

Hallo,

Nu anderhalve week geleden begon een pijn in me keel, Huisarts gokte op keelonsteking en gaf een kuurtje, Pijn werdt steeds heftiger, dus na 3 dagen terug naar de huisarts,

Moest meteen door naar het ziekenhuis, Onsteking rondom de rechter amandel, 2 dagen met een verband en een natte doek gelopen,

pijn bleef hetzelfde en ik was het zat , dus op zaterdag naar het ziekenhuis, Moest meteen blijven omdat de amandelen eruit gingen. Alle 2 werden ze verwijderd omdat er grote kans is dat infecties overlopen enzovoort...

Ik mocht dezelfde avond nog naar huis, omdat ze in het ziekenhuis precies hetzelfde doen als wat je eigenlijk thuis kan oplossen.

Let wel even op nabloedingen, dit kan je oplossen door:
- pak een bekertje water, en spoel je mond ermee, en spuug het in een bakje ( niet doorslikken daar wordt je beroerd van )

Naja het is inmiddels 2 dagen later en ik voel me eigenlijk beter als voor de operatie. Het is alleen vervelend want ik heb na anderhalveweek weinig eten echt TREK haha,

hier nog een paar tips:
- Neem op tijd je medicijnen ( pijnstillers , wees de pijn voor )
- Lekker koude dranken sapje ( let op: geen roodkleurige! ivm nabloeden )
- Geen zuivel dranken / producten ( yoghurt en melk zorgt voor dik slijm, hierdoor meer pijn met slikken enzovoort )
- Geen extreem warme dingen ( warme soep / thee / koffie )
- Neem voor het eten een pijnstiller, hierdoor wordt de pijn tijdens en na het eten wat minder
- neem voldoende drinken overdag.. maar het liefst ook 1x in de nacht
- Eten: bolletjes / banaan / taart / slaatje ( alles wel goed kauwen)
- Probeer niet zo heel veel te praten, ( geef ze rust )

Dit is het ongeveer wel, Ben

Reactie voor op de website?

74.68. Ik moet wel denk ik

Hoi Ik las je verhaal.

Ik heb sinds 23 mei dit jaar keelontsteking voel me met vlagen heel moe,nu heb ik al mijn derde antibiotica kuur en als ik die gebruik helpt dat wel maar zodra ik ermee stop dan komt de onsteking zo weer terug. Witte stippen achter in de keel heesheid en veel slijm in de keel waarschijnlijk niks nieuws voor jou.

Ik heb er al zo lang tegen aan zitten te kijken om naar de kno arts te gaan en de amandelen te laten verwijderen, ik voel me gewoon dagelijks grieperig en moe dus nu denk ik tja ik moet wel.

Altijd als we een dagje uit gaan me de kids denk ik vantevoren al als ik maar niet moe ben en nu denk ik bah dat alleen om die vervelende amandelen. Kellie vertelde op deze site dat het haar erg mee was gevallen,ik ben zo bang voor de ingreep maar bedenk me nu ook wel van wat heerlijk als ik het gedaan heb en niet steeds ziek ben, ik ben normaal nooit ziek en als ik wat heb dan is het keelontsteking, mijn huisarts weet het al precies is het weer zo ver zegt hij dan.

Nu ook ik voel dat ik lusteloos ben en heb het het heel warm, maar geen koorst. Aleen de vervelende verhalen blijft je bij maar oke het zal pijnlijk zijn maar een fikse keelontsteking keer op keer en telkens maar weer een kuurtje en dan nog eens die vermoeidheid is ook geen pretje toch.

Ik ben er nu denk ik wel uit dat ik het laat doen. Ik ben 35. Hoelang is het gemiddelde herstel?

Bedankt voor het lezen, groetjes Sindy

Reactie voor op de website?

74.69. keelamandelen op latere leeftijd (41 jaar)geknipt

Hoi,

Ik las ook al die verhalen op internet over knippen van amandelen op latere leeftijd voordat ikzelf aan de beurt was. Ik ben 41 en 6 weken geleden geopereerd. Ik moet zeggen als ik dit had geweten had ik het veel eerder laten doen. De pijn is zo ontzettend meegevallen echt (ik ben 2 daagjes licht beroerd geweest maar dit was op te lossen met een paracetamol)! ALs je al de internetverhalen leest zou je zo ongeveer half dood moeten gaan als je op oudere leeftijd aan je amandelen wordt geholpen? De pijn is natuurlijk voor ieder anders. Ik kan je aleen de tip geven om na de operatie gelijk veel ijswater en waterijs naar binnen te werken. Het werk echt ongelooflijk! ( je keel krijgt hierdoor geen kans om te zwellen dus zal het ook minder pijnijk zijn) en vraag gewoon om een goede pijnstilling! Karin

Reactie voor op de website?

74.70. bloedstolsel

Ik ben 16 jaar en heb mijn keelamandelen er afgelopen maandag (11augustus) uit laten halen, toen de operatie net gebeurd was had ik weinig pijn, kon zonder moeite drinken en praten, maar ik bleef steeds bloed hoesten. maar de zusters dachten ook dat het wel over ging. tot dat het later in de midddag gewoon met straaltjes bloed uit myn mond liep en ik voelde achter in myn keel iets zitten dacht dat het soort slijm was, en aan gezien ik moest wachten tot dat de arst kwam heb ik geprobeert het er eigenwijs zelf uit te trekken maar dat lukte niet. wat bleek dus, ik had een bloedstolsel in mijn keel zitten en dat trekt natuurlijk veel bloed aan.

Toen de dokter het er eindelijk uit had gehaald, begon het pas pijnlijk te worden kon niet meer praten en ook haast niet meer drinken, ook heb ik geen morfine gehad maar een spuit in mijn been dat was weer iets nieuws ofzo? IJsjes eten kon ik ook niet meer want werd harstikke misselijk, maar kwam omdat ik door dat stolsel toch bloed binnen heb gekregen. was allemaal weer lekker gegaan maar niet heus. Gelukkig gaat het nu al wel iets beter, 's ochtends moet ik echt even op gang komen gelukkig gaat het in de middag stuk beter en kan ik ook gewoon eten, praten en drinken. Gister heb ik ook al roerei met zalm gegeten (wel nadat het was afgekoeld natuurlijk) dat is toch lekker zacht, en het vult tenminste ;) maar ik hoop dat het volgende week wel eind over is hoor, want word er gek van om thuis te blijven zitten in mijn vakantie. :P

groetjes serena

Reactie voor op de website?

74.71. Helse pijn.. :(

(17jaar)

Ik heb maandag 1 September mijn keel amandelen laten verwijderen, en zit nu (donderdag dag 4) nog steeds met helse pijn op de bank. Het doet zo vreselijk pijn, slapen is een hel, drinken doet pijn slikken doet pijn! Ik heb zelf al abcessen gehad, maar daar kreeg ik meer pijnstillers dan voor dit, terwijl ik dit toch echt veel meer pijn vind doen! Auw, ik hoop dat het snel weg gaat en dat ik weer normaal kan eten, want dit is echt niet te doen, met die oorpijn!

Sterkte voor iedereen die dit nu doormaakt, en voor ouders met jonge kinderen, NIET TWIJFELEN! DOEN!

xx sterkte!

Reactie voor op de website?

74.72. Amandelen geknipt nu ontsteking erbij

Ik ben 15 jaar en 4 dagen geleden geholpen aan mn amandelen en heb erg veel pijn. Nu zit er een ontsteking bij en moet anlibiotica en vit.b erbij innemen. Ik heb ook de pijnstillers 1000mn paracetamol en 50mn diclofenac tegen de pijn ook vooral veel pijn in mn maag. Er is verder geen bloed uitgekomen ben ook geen makkelijke overgever. Ik krijg niks naar binnen alleen wat koud water maar met de antibiotica moet je toch iets eten? Tis afschuwelijk spul en met heel veel moeite is het nu 2 keer gelukt.

Heeft iemand tips?

Iedereen die nog moet of net is geweest: heel veel sterkte. Hopelijk valt het voor jullie mee.

Mel

Reactie voor op de website?

74.73. Evenveel pijn bij klein en groot

Bij mijn dochtertje van 5 zijn vorige week donderdag ook de amandelen (neus en keel) weggehaald. Toen ze wakker kwam na de operatie was ze helemaal in paniek, ze had heel veel pijn en er kwam allemaal bloed uit haar mond en keel (flink griezelig voor een kleuter) en ik heb erg moeten aandringen bij de verpleegster voor ze pijnstilling kreeg.

Daarna was ze helemaal suf, tegen de middag kwam ze er dan wel door en begon zelfs al te spelen en kon al een ijsje eten. Daarna moest ze wel erg overgeven maar dat is blijkbaar normaal. Kortom, tegen 5 uur mocht ze naar huis.

De eerste dagen ging het vrij goed, maar 's nachts kwam ze steeds wakker van de pijn. Dit gaat steeds gepaard met paniekaanvallen en veel gekrijs! Met een perdolan zetpil gaat het wel wat over, maar het kost ons zeer veel moeite om haar te kalmeren. De maandag was ze zo erg in paniek dat we besloten hebben om naar de spoed te gaan, na een onderzoek (bloed prikken enzo) stelde de arts, dat ze geen pijn meer kon hebben en dat het gewoon aandacht vragen was?! Dus puur aanstellerij! Ze moest maar meer drinken en eten en dan zou het wel beteren. Maar sinds maandag drinkt en eet ze steeds minder met als gevolg meer pijn.

Gisteren terug naar het ziekenhuis nu naar de neus keel en oorarts die haar geopereerd heeft. Volgens hem zit ze in een neerwaartse spiraal en door zo weinig te eten en te drinken wordt ze zwakker en kan ze nog minder pijn verdragen, waardoor ze nog minder gaat eten en drinken. Als ze gisteren niet begon te drinken moet ze vandaag in het ziekenhuis voor twee dagen aan een infuus... Straks bel ik de dokter...

Bij mijzelf werden mijn amandelen weggehaald toen ik 19 was en dat deed inderdaad wel pijn, maar ik kon dit allemaal wel plaatsen en een klein kind kan dit nog niet! Voor kleintjes is het volgens mij even pijnlijk hoor! We zijn nu al meer dan een week verder en overdag gaat het redelijk goed, maar 's avonds en 's nachts is het steeds paniek, wenen en rondlopen

Caroline

Reactie voor op de website?

74.74. Tips amandelknippen

Mijn zoon heeft zijn amandelen eruit. Hij is net 17jaar. Ik vind dat je het gewoon moet ondergaan. Hij had ook plooien in zijn keel, en deze waren dus een infectiebron voor steeds terugkerende keelontstekingen. Daar wordt je lichaam ook erg moe van. Je moet iedere keer weer opknappen. Ik gaf hem na drie dagen drinkbouillon, wel de helft van het zakje, kan nml erg zout zijn. Alles wat irriteert proberen te vermijden. Wel veel drinken, en ik heb potjes babyvoeding gekocht. Vond hij wel lekker. Maar de operatie is klein, maar het herstel heeft gewoon zijn tijd nodig. En ik denk dat hij straks ook blij is dat hij het heeft laten doen!

Reactie voor op de website?

74.75. Amandelen geknipt 18 jaar.

Het deed bij mij niet meteen pijn na de operatie. Maar daarna was de pijn hels. Als ik had geweten dat het zo pijnlijk was had ik het nooit gedaan. Ik ben nu anderhalve week verder en ik kan rustig aan weer wat eten. Het is trouwens normaal dat in je keel een wit vliesje ontstaat. Daaronder vormt zich een nieuwe huid.

Tip om te eten: babyvoeding, ijsjes natuurlijk, puree maar dan met veel melk of water, en vanille vla of iets dergelijks. Als het wat minder gevoelig wordt kun je ook pap eten.

Iedereen heel veel succes die deze operatie moet ondergaan.

Maar denk eraan. Als ze eruit zijn heb je nooit meer keelontsteking of ben je niet meer zo snel verkouden.

Nina

Reactie voor op de website?

74.76. Mijn ervaring

Onze dochter (7jaar) heeft nu anderhalve week geleden haar keel- en neusamandelen laten knippen en meteen nieuwe buisjes gekregen. Ik ben erg blij dat ik van te voren niet al deze reacties heb gelezen want dan had ik het erg somber ingezien. Ik wil mijn ervaring delen en dan hoop ik wat positiefs te melden.

Ze wilde gaan slapen met een spuitje (ze mocht kiezen en de andere keren met buisjes met het kapje was geen succes). Het werd in het ziekenhuis allemaal goed en duidelijk uitgelegd, iedereen was vriendelijk, behulpzaam en erg aardig. Ze heeft het allemaal rustig ondergaan en werd ook weer erg rustig wakker, daar mocht ik ook weer bij zijn. Ze is weer teruggereden naar de kamer en daar kwamen dan ook de tranen dat het erg pijn deed, maar na haar even getroost te hebben wilde ze wat drinken.

Daarna heeft ze de rest van de tijd tv gekeken tot we naar huis mochten. Ze heeft ook meteen pijnstillers gekregen en ook nog de nodige voor mee naar huis. Ik zal niet zeggen dat ze er geen last van heeft gehad, want het deed natuurlijk erg veel pijn en eten was ook erg pijnlijk.

Maar dezelfde avond heeft ze al een boterham zonder korstjes gegeten. Ze heeft wel een stuk minder gehad dan wat ze normaal eet, maar toch wel dingen kunnen eten die wat zacht waren. Ze mocht 2 dagen niet naar buiten en 5 dagen niet naar school en naar het kinderdagverblijf. Morgen gaat ze weer voor het eerst.

Het enige waar ze nu nog last van heeft is een hogere stem dan voorheen. Vandaar dat ik op deze site terecht kwam, ik wilde weten of dit vaker voorkomt. Kortom het is me zeer meegevallen en ik hoop dat dit voor meer mensen ook zo zal zijn.

Esther

Reactie voor op de website?

74.77. Ben 39 en mijn amandelen moeten eruit

Ik ben een moeder van 39 en over 2 weken moeten mijn amandelen eruit. Ik lees hier allemaal verhalen maar niemand van mijn leeftijd, de kno arts heeft wel gezegd dat het afzien is. Maar wie kan mij daar iets over vertellen ook omdat ik met 3 kinderen thuis zit.

En wie heeft er een gouden tip voor mij!

Anja

Reactie voor op de website?

74.78. Voor Anja

Hallo Anja,

Er zijn vast wel homeopatische middelen te koop die de last en pijn verzachten. Bijv. arnica d6, bekijk daar de werking eens van. Q10 is ook heel goed. succes!

Gr Liesbeth

Reactie voor op de website?

74.79. Amandelen eruit gehaald 27-01-09

Mijn amandelen zijn er uit gehaald er zat ook een heel abses achter mijn linker amandel.

Nu, 3 dagen na de operatie, doet het verschrikkelijk zeer. De pijn trekt nu naar mijn oren. Ik weet niet wat ik meemaak, ik wens niemand dit.

groetjes Glenn

Reactie voor op de website?

74.80. Keelamandelen geknipt

Ik heb afgelopen dinsdag mijn keelamandelen laten verwijderen, en ik ben 18 jaar. De narcose de operatie zelf, viel reuze mee. Ik was super zenuwachtig moest er zelfs van huilen maar je merkt er niets van. Als je net wakker wordt heb je geen pijn, want je krijgt morfine. De eerste dag in het ziekenhuis, valt de pijn ook nog wel mee en ze zorgen super goed voor je! Dan gaat praten zelfs ook nog wel redelijk.

Maar nu ik 4 dagen verder ben, gaat praten steeds meer pijn doen en dat kan ik dus beter ook maar later. Het is niet te doen, wat een ramp. En eten, ik eet constant babyhapjes (die me overigens de neus uitkomen) en vandaag voor het eerst een gebakken ei laten afkoelen en opeten, veel water met ijsjes, en ben al 4 kilo afgevallen. Eten gaat echt niet. Ben erg bang voor een nabloeding. Iemand tips om dat te voorkomen?

Voor iedereen die deze operatie nog moet ondergaan, onderschat hem niet! En heel veel succes, alles komt goed.

Lotte

Reactie voor op de website?

74.81. Roken?

Hallo,

Ik ben vorige week woensdag (04-02-2009) geopeerd aan mijn amandelen. Ik ben 17 jaar. En het deed verekte pijn! Dus het beste doen ze het gewoon standaard net als vroeger bij jongere kinderen! :)

Het is nu mijn 10e dag en de rechter helft is al mooi rose en zo goed als genezen. Links was de wond iets groter, dus doet het nog een beetje pijn. Ofja beter gezegd, ik voel het nog. Pijn deed het de eerste paar dagen gek! Ik dronk gemiddels zon 4 a 5 kannen ijswater per dag. Maar de chocolade en vanille toetjes, perenijsjes komen mijn neusgaten uit!

Ik heb gelukkig geen bloedingen gehad na de operatie. Alleen kwam het oude bloed eruit, maar das logisch want dat zit allemaal in je maag. Nou voor iedereen die nog moet ooit.. denk er goed over na haha!

Maar ik had eigenlijk nog een vraag: vanaf wanneer is het verantwoord weer te roken? Zonder kans op verdere complicaties?

Groeten en succes! Samantha

Reactie voor op de website?

74.82. Zwemmen als de neus- en keelamandelen zijn geknipt

Mijn dochter van 5,5 moet 26 februari haar neus- en keelamandelen laten knippen. Nu gaan we 20 maart een weekend weg. Nu is mijn vraag: zou ze dan mogen zwemmen, of is dat ook per kind verschillend? Wie heeft hier ervaring mee? Het is dan 3weken erna.

Groetjes Petra

Reactie voor op de website?

74.83. Dochtertje net 1,5 jaar ook de amandelen geknipt

Onze kleine meid is afgelopen donderdag geholpen aan haar keelamandelen, neusamandelen en haar oortjes. Ik las dat iemand het nogal heftig vond en dat sommige mensen er te luchtig over doen! Hier ben ik het helemaal mee eens.

Nu was ons meisje ook echt de jongste daar, en ik heb haar nog nooit zo overstuur gezien. Ze beet zichzelf, kneep zichzelf en wilde iedereen om haar heen pijn doen. Wat een heftige reactie zeg. Ze huilde zo hard dat ik haar op de gang al hoorde, ik werd dan ook verzocht om z.s.m te komen. Ze mocht meteen terug naar zaal om daar te kalmeren, maar dat is pas gelukt vanaf het moment dat ze thuis kwam.

Wel heb ik een tip! Probeer bij jonge kindjes een spuitje mee naar huis te krijgen, zodat je kunt dwingen een paar slokken te nemen. Daarna drinken ze uit zichzelf wel, maar die eerste slokken doen echt pijn.

Al met al een nare ervaring, ik hoop dan ook echt dat het doorprikken van haar oortjes voldoende was en ze niet ook nog eens buisjes moet hebben!

Jenny

Reactie voor op de website?

74.84. Voor Samantha

Samantha,

Het is NOOIT verantwoord om te roken! Waarom, als je het nu al een tijdje niet hebt gedaan, de kans niet grijpen om te stoppen? Scheelt geld, tijd, stank enz.

Maar goed, als je dan echt wilt roken zou ik het met je arts overleggen. Volgens mij kan het gewoon als de wondjes dicht zijn zodat de kwaaie dampen niet rechtstreeks je bloed in kunnen en het genezingsproces vertragen.

Beterschap!

Yvonne

Reactie voor op de website?

74.85. Zwemmen na buisjes oren en amandel knippen

Petra,

De kinderen mogen 2 weken niet zwemmen nadat ze buisjes hebben gehad. Onze zoon is een echt oren kind en heeft al vijf keer buisjes gehad heeft nu T-drains. Als ze eenmaal buisjes hebben kan het geluid thuis weer veel zachter (tv en praten)want ze horen weer goed. Veel kno artsen adviseren ook nog op maat gemaakte zwemdopjes.

Die kun je laten aanmeten bij een zaak voor hoortoestellen zoals Schoonenberg hoortoestellen. Zwemoorstukjes: Een andere soort gehoorbescherming heeft niet te maken met harde geluiden, maar met vocht. Sommige mensen krijgen snel oorontsteking of op andere wijze last van hun gehoororganen als deze in contact komen met water. In dat geval is het raadzaam om zwemoorstukjes te gebruiken. Deze sluiten de gehoorgang hermetisch af, waardoor vocht niet naar binnen kan. Zo kunt u naar hartenlust zwemmen en deelnemen aan alle vormen van watersport zonder dat u bang hoeft te zijn voor oorproblemen. Schoonenberg heeft ook zwemoorstukjes die zijn gemaakt van materiaal dat blijft drijven. Verkrijgbaar vanaf 11,25 EUR.

Let wel op een kind groeit dus vaak heb je per half jaar nieuwe nodig. Veel succes met de operatie.

groetjes Lyda

Reactie voor op de website?

74.86. Keel- en neusamandelen en zwemmen

Lyda,

Operatie ging goed, wel een drama zeg erna, huilenhuilen al die kis daar, wel sneu ,maar het komt goed, heb geduld, en drink veel! Ik snap er niks van. Ik hoor van de meeste 2 a 3 weken niet zwemmen na deze operatie! Maar mijn kind mag dus 6 weken niet zwemmen, tot de controle. En heeft dus alleen keel en neus amandelen en geen buisjes!

Hoe kan dat nou zo erg verschillen? Nou mag ze over 3 weken dus niet zwemmen op vakantie, mooi balen!

Groetjes Petra

Reactie voor op de website?

74.87. Pijn door oudere leeftijd

Ergens tussen al deze reacties, las ik van ouder dat ze de amandalen van hun kind beter kunnen laten knippen, als de kinderen wat ouder zijn. Dit snap ik, want niemand wilt zijn kind in pijn zien, laat staan op een jonge leeftijd.

Ik ben echter 25 (over een maand 26) en heb mijn keelamandelen 5 dagen geleden eruit laten halen. Nu heb ik in mijn leven helaas al overbodig veel pijn en ellende meegemaakt, maar dit zorgde er dus wel voor dat ik van te voren helemaal niet bang en onder de indruk was van die operatie en de pijn, waar ik zo voor gewaarschuwd werd.

Dit heb ik dus echt onderschat. Wat blijkt nou, als je jong bent, zitten je keelamandelen heel oppervlakkig vast. Met dat je ouder wordt, zullen de amandelen zich steeds dieper gaan vergroeien in je keel. Net als bij een boom. Nu ben ik 5 dagen na de operatie op dit forum beland, omdat ik zoek naar oplossingen voor nabloeden (dat ben ik ondertussen aan het doen) en heb ik nog steeds ontzettend veel pijn. De eerste 3 dagen kon ik bijna niet praten, als ik het nu doe, doet het zeer. Slikken en mijn kaak en tong normaal bewegen is enkel te doen met veel pijn. Hoesten, niezen, lachen en mijn hoofd draaien of kantelen is niet eenst mogelijk. Daarnaast heb ik oorpijn en een keelpijn die alleen maar te beschrijven is alsof er een complete appel bovenin mijn keel hangt en iemand hem van buitenaf fijn probeert te knijpen.

Er wordt dus gezegd dat sommige kinderen te jong zijn en dat je het dus enkel moet doen als ze er echt heel veel last van hebben. Dit is dus niet juist. Zodra ze er aan geholpen kunnen worden, moet je het maar gelijk doen. De pijn en de last die kinderen van deze operatie hebben, is niet te vergelijken met die pijn en last die oudere hiervan hebben. Mijn broer en zus waren 4 en 2 jaar oud en die hadden het er echt niet zo moeilijk mee als mij.

Michel

Reactie voor op de website?

74.88. Roken?

Mijn amandelen zijn er nu een week uit en ik heb ook sterk de behoefte om weer een sigaret op te steken! Hoe langer ik ermee wacht, hoe meer behoefte ik er aan heb. Dus ik zou ook graag willen weten wanneer je weer kunt roken.

Ans

Reactie voor op de website?

74.89. @ Ans

Ik zou gewoon stoppen met roken.. mooie gelegenheid om ermee te beginnen.

Pien

Reactie voor op de website?

74.90. Amandelen foetsie op 17-jarige leeftijd

Hey ben 17 jaar en mijn amandelen zijn er 5 dagen terug uitgehaald. Ik heb er nog steeds erg veel last van. Ik kom wel in slaap maar 's nachts wordt ik altijd hijgend wakker van de pijn. Ook kan ik bijna niet eten. De vieze smaak gaat overheersen en na een paar hapjes krijg ik weer super veel pijn, hoe vloeibaar het voedsel ook is.

En niks verdoving hoor, als ik ijs eet, of koud water drink wordt de pijn niet minder, maar wordt alleen maar erger =S Ook gaat het het ene moment nog wel, heb ik er bijna geen last van, maar het kan zo een paar seconden later omslaan.

Het is geen aanrader om het op latere leeftijd te laten doen. Ik heb continu honger en ben in 5 dagen al 4 kilo afgevallen. Ook voel ik me steeds heel erg slapjes en heb nergens zin in. Ik heb erg veel last van taai slijm in mijn keel wat ik ook niet weg kan krijgen, waardoor het ademen alsnog weer lastiger gaat. Ik hoop dat iemand een tip heeft waardoor dit slijm minder kan worden?

Lotgenoten, erg veel sterkte, niet om jullie bang te maken, maar heb de operatie erg onderschat.

Laura

Reactie voor op de website?

74.91. roken

eyey ik ben afgelopen maandag geopereerd maar mag ik nou wel of niet roken ?>??

Reactie voor op de website?

74.92. Nog ouder en amandelen eruit

Ik ben 35 jaar en moest na eindeloos vaak keelontstekingen doorstaan er nu toch aan om ze te laten pellen! Nou, NOOIT MEER! Fijn voor iedereen die er geen last van heeft gehad, maar ik ben 21 April geholpen en kan nog steeds niet normaal praten, heb nog steeds pijn, en eten kan ik wel, maar mondjesmaat, absoluut niks hards en alles smaakt naar asbak! (en ik rook niet eens).

Heb het idee dat er constant een botje dwars in mijn keel steekt en ook dat ik steeds het overtollige spuug moet uitspugen!

Ik baal er nog steeds van dat mijn huisarts mij als kind niet wilde laten helpen omdat die dingen nut blijken te hebben bij je afweer! Nu moest ik op latere leeftijd en heb het doorstaan, maar ben na 2 weken nog niet de oude, en ik heb het gevoel dat dat ook voorlopig niet veranderd! ik kan niet meer genieten van eten en ben ook al 7 kilo kwijt, omdat niks me meer smaakt!

Francis

Reactie voor op de website?

74.93. Amandelen eruit geen probleem

Ik ben 30 en heb mijn amandelen eruit laten halen. Ik had een super goede ervaring. Na de operatie gelijk veel koude limonade gedronken en 2 boterhammen met kaas en een bakje vla.

Mijn geheim. Goed voorbereid de operatie ingaan, 2 weken van te voren beginnen met uitsluitend heel gezond eten en extra vitamine slikken. Veel slapen zodat je goed uitgerust bent en stress vermijden zodat je lichaam een goed afweersysteem opbouwt. En natuurlijk gelijk weer oplos multi vitamine nemen als je weer thuis bent.

Na de operatie direct beginnen met heel veel drinken ook al doet het pijn. En veel gekletst zodat je continu de slikbeweging maakt en dat schijnt de keel weer ten goede te komen. Ik heb 4 dagen lang last gehad met slikken maar ben wel doorgegaan ondanks het vervelende gevoel veel drinken en normaal eten. De eerste dag was het ergst en daarna na de pijn steeds af. Na 4 dagen had ik nergens meer last van.

Sterkte voor iedereen. En zorg dat je de nodige voorbereidingen treft veel koud vloeibaar eten voor de eerste 2 dagen en brood zonder korstjes.

D

Reactie voor op de website?

74.94. Zeker 2 weken uitgeteld

Hoi,

ik zelf heb mijn amandelen 28 april laten verwijderen op 16-jarige leeftijd (6 mei 17), omdat ik heel veel moe was en de amandelen er bij mee konden spelen en ik vaak keelontsteking had. Ik heb ze er met een speciale methode die je alleen in Hardenberg of Den Haag kan laten uitvoeren eruit laten halen. Ze zeggen minder pijn erna.

Nou, ik had me toch een pijn. Ik wil denk ik niet weten hoe veel pijn het met de normale methode doet. Maar het voordeel van deze methode is dat je bijna geen bloed verliest. Ik had maar 2 druppels bloed verloren. Dit is wel fijn, omdat je dan niet hoeft over te geven door het bloed in je maag. Maar helaas ben ik nog steeds heel erg moe en koortsig. Dus je bent wel meer dan 2 weken uitgeteld.

Ik ga morgen naar de dokter toe om te kijken of alles goed gaat. Hopelijk voel ik me snel beter.

xx Lisa

Reactie voor op de website?

74.95. Help!

Ik ben Romy en ik ben 15 jaar. Ik ga 3 juni naar de KNO arts, want hij gaat mijn amandelen eruit halen. Maar nu ik die berichten allemaal lees, zie ik er tegenop, haha. Ik heb 6x een keel ontsteking gehad in 4 weken en ik had agina en witte bollen op mijn keelamandelen. Wil iemand zeggen wat je daarna kan eten en drinken, en hoeveel rust je moet houden thuis?

xx

Reactie voor op de website?

74.96. Amandelen verwijderen op oudere leeftijd!

Nou, die eerste 6 dagen gingen hier ook prima, maar daarna! Nondeknetter wat doet het pijn... Is nu 8 dagen geleden en ik verheug me op de dag dat het minder pijn gaat doen, dat ik weer eens wat kan eten en dat is kan praten zonder die heftige pijn!

Peggy

Reactie voor op de website?

74.97. Tips

Ook die van mij zijn net geknipt. Enige tips:

groentesoep (goed doorgekookt)
knijpzakjes fruit (aldi)
zuivelproducten veroorzaken extra slijm... dit is niet prettig
spaghetti met veeeeeel saus
bouillon met wit brood (soppen!)

Vraag om zetpillen! Ik kreeg pillen om te slikken. Naja, die kreeg ik dus echt niet weg.

Heeft iemand tips tegen het vele slijm in je mond? Ik krijg dit namelijk echt niet weg dan door middel van uitspugen en het houdt mij 's nachts wakker.

sterkte allemaal, Kim (22)

Reactie voor op de website?

74.98. Keelamandelen + abces verwijderen

Ik heb in een semi-spoedoperatie mijn keelamandelen + een abces laten verwijderen. amandelen zelf viel mee, want de kant met alleen de amandel gaat het goed. Maar die abces is een hel. Hoe groter de amandelen, hoe groter de wond, hoe meer pijn. Dus het verschilt per persoon.

Tip: drink meteen regelmatig kleine slokjes ijswater. Eet waterijsjes. En na een dag een boterham. Dat helpt de wond schoon te houden. Gebruik pijnstillers. En bij koorts en bloedingen meteen alarm slaan.

Saskia

Reactie voor op de website?

74.99. Wat viel het ons mee!

Mijn zoontje is gister jkz opereerd aan zijn amandelen. Ik heb eerst hier gelezen wat de ervaringen waren daat schrok ik van. Ik ging met lood in mijn schoenen naar het ziekenhuis maar wat is het me mee gevallen zeg! Het jkz is een heel goed ziekenhuis en wat vangen ze de kinderen goed op daar zeg. Na 3 uur mocht hij weer naar huis, gelijk zijn bedje in en alles ging en gaat prima nu. Hij eet weer, drinkt goed en bijna geen pijn. Hij heeft prima geslapen afgelopen nacht en is echt vrolijk moet ik zeggen.

Onze zoon is nog jong (4 jaar) maar we zijn wat trots op hem dat hij zo snel weer de oude is (op zijn stem na dan, hahaha). Suc6 aan de ouders die nog met hun kind moeten. Het is even slikken maar het valt o zo mee allemaal.

moeder

Reactie voor op de website?

74.100. Mijn zoontje vond het hell

Hoi

Afgelopen dinsdag zijn bij mijn 3 jarige zoon zijn neus en keelamnadelen "geknipt". Hij vond het hel en wij ook. Hij had erg veel pijn en heeft extra pijnstilling gehad. Hij is geen flauwe want hij rende bijv rond met gebroken sleutelbeen.

Woendag ging het wat beter en ging hij spelen en wat eten. Maar donderdag werd hij erg erg ziek. Had heel veel pijn en was een dood vogeltje. En begon ook nog te spugen (maagzuur langs die wond, zo zielig). In het ziekenhuis zeiden ze: dat kan niet met de amandelen te maken hebben. Zal wel buikgriep zijn... Naar de huisarts en die zei dat de boel flink ontstoken was. Ook niet gek want al die bacterien die nog in de holtes zitten en uit de amandelen komen, gaan die grote wond in.

Hij was eigenlijk een beetje boos want snapte niet dat ze die kleintjes geen antibiotica uit voorzorg geven. Want hij was zo zo zo ziek en dat is niet nodig. Heeft kuur gehad en na 2 keer nemen leeft hij weer en speelt en eet en slaapt. Dus mijn tip voor als je nog moet: vraag om antibiotica.....

groetjes Bianca

Reactie voor op de website?

74.101. Tongriempje

Ik heb mijn tongriempje laten knippen toen ik 13 was. Het was maar een dagopname. Het viel heel goed mee, weinig of geen pijn gehad. Een uurtje na de operatie hadden ze geprobeerd me wat yoghurt te laten eten en dat ging zonder problemen dus mocht ik naar huis. 's Avonds kon ik alweer terug gemixte puree eten. De draadjes kwamen na een tijd vanzelf los en had ik er vanzelf uitgetrokken. Echt geen last gehad van de operatie!

Tine

Reactie voor op de website?

74.102. Ontzettend veel pijn na operatie! (16 jaar)

Hallo, ik ben 16 jaar en heb ongeveer een week geleden mijn amandelen laten knippen. Toen ik wakker werd in de uitslaapkamer is de pijn afschuwelijk! Ik heb heel veel morfine gekregen tegen de pijn. Nu een week later heb ik nog steeds erge pijn. En ondanks ik tegen een stootje kan, word ik nog elke morgen huilend wakker. De pijn is echt niet normaal! Ik heb zelfs meer declofinac gekregen van mijn huisarts. Ik ben een voorstander voor op jonge leeftijd laten verwijderen. Vaak zijn de amandelen ook wat kleiner. Na mate je ouder wordt, hoe groter het wordt! Ik heb trouwens tot de dag van vandaag nog niks gegeten. Het brand, en trekt als ik eet. Ik leef nu alleen maar van water en ijsjes.

Mvg Nadia

Reactie voor op de website?

74.103. Veel pijn!

Hallo,

Ik ben 13 jaar en ik heb drie dagen geleden mijn keelamandelen eruit laten halen. Toen ik wakker werd viel de pijn wel mee, maar de dag er na deed het wel heel erg pijn. Ik was ook heel erg slap omdat ik niks had gegeten, ik kon niet eens meer het lepeltje van mijn vla optillen. Tip dus: de dag erna gewoon veel vla enzo eten want dan voel je je al een stuk beter!

Nu heb ik nog steeds veel pijn en ik wordt er echt helemaal gek van! Ik hoop dat het morgen beter gaat en ook dat ik geen nabloedingen krijg!

Groetjes en veel s6 van Marit

Reactie voor op de website?

74.104. Ook heel veel pijn

Ik heb woensdag (het is nu zondag dus vier dagen geleden) mijn amandelen eruit laten halen en ik ben 21 jaar. Ik mocht dezelfde dag terug naar huis. Na het thuiskomen eerst alles wat ik al kon drinken en bloed uitgespuugd maar voelde me wel vrij goed. Op donderdag en vrijdag heb ik zelfs gemixt eten kunnen eten en drinken, het deed pijn maar het was te verdragen. Ook veel ijsblokjes opgezogen en ijswater gedronken in combinatie met ijskoude cola zonder prik. Vrijdagavond is het mis beginnen gaan. Ik heb heel veel pijn gekregen en kon niks meer eten en met moeite drinken.

Dat is tot vandaag zo gebleven. Ik kan in deze toestand ook geen pijnstilling meer innemen (van zetpillen krijg ik hele erge krampen en pillen kan ik niet nemen). Heb vandaag al twee keer gespuugd maar nu ben ik toch aan het proberen om iets te eten, anders wordt het enkel maar erger en gaat de genezing ook trager gaan vrees ik. Mijn vriend zorgt heel goed voor mij maar toch is het heel frustrerend want hij maakt dan eten voor me klaar dat ik gewoon niet kan opeten. Mijn eten blijft gewoon steken in men keel en dat is ook ongelofelijk pijnlijk want zelfs met een slok water lijkt het niet te lukken. Ik ga zo nog wat proberen eten en hoop dat het snel overgaat en dat ik terug normaal kan functioneren (ik voel me zo slap dat ik echt niet uit de voeten kan).

Ik heb ook al veel pech gehad in mijn leven en reeds heel veel operaties ondergaan die bijna allemaal gepaard gingen met een lange revalidatieperiode maar ik moet zeggen dat ik nog nooit zoveel pijn zo lang na elkaar heb gehad. Hier heb je superveel pijn elke keer je slikt en amandelen kan je niet bedekken of inpakken dusja.

Had ik dit op voorhand geweten, had ik het niet laten doen. Ik had geregeld een amandelontsteking waardoor er witte koppen op men amandelen kwamen maar dit is veel pijnlijker dan al mijn amandelontstekingen samen. Ik neem preventief antibiotica maar heb die dus al twee keer uitgespuugd, ik hoop echt dat ik geen ontsteking krijg (of heb) want ik moet vrijdag gaan werken.

Tips tegen slijmen zijn ook altijd welkom btw, ik heb daar echt heel veel last van :( Alvast bedankt en veel succes indien je deze operatie nog moet ondergaan!

KC

Reactie voor op de website?

74.105. ontsteking na de operatie

Reactie op Keelamandelenknippen. HELP!

Afgelopen dinsdag zijn mijn amandelen er op 28 jarige leeftijd uitgehaald en de dag van de operatie voelde ik me heel goed. Nachtje blijven slapen in het ziekenhuis, niets aan de hand. Totdat ik woensdag thuis kwam en de morfine moest missen ;+( Vooral vrijdag en zaterdag waren erg pijnlijk, bij het slikken straalde de pijn naar mn oren uit. Ik heb het idee dat 1 wond ontstoken is? heeft iemand hier ervaring mee?

Ps, mijn amandelen zijn eruit gehaald omdat ik "witte bolletjes" ophoestte die nou niet bepaald fris roken (dus ook geen frisse adem), zijn er ook mensen die daarom hun amandelen eruit gehaald hebben?

Reactie voor op de website?

74.106. Auch

Ik ben 15 jaar oud. Het is nu 3 dagen geleden dat mijn amandelen eruit zijn. Ik heb geen trek in eten. Het enige wat lijkt te helpen is water met ijsblokjes dat verkoelt en verzacht de pijn. Mijn tip is om zetpillen in huis te halen want die helpen ook echt enorm goed tegen de pijn!

Nicole

Reactie voor op de website?

74.107. Amandelen eruit.

Ik ben een meisje van 16, en ik vind dat amandelen ZEKER NIET te snel worden geknipt, maar ik heb nogal een vreemde dokter om 't maar zo te zeggen..

Vroeger al was ik zo ziek van mijn keelamandelen, maar dat viel wel mee als m'n keel helemaal dicht zat vond de dokter. Mijn neusamandelen zijn er wel meteen uitgehaald, daar ben ik ook nog 2 of 3 weken voor thuisgebleven.

De oorontstekingen en amandelontstekingen bleven maar komen, later ging dat een jaar of 7 over, daarna begon alle ellende weer. Op m'n 13e kreeg ik 't allebei weer.

De dag dat ik 16 werd, was ik eigenlijk ziek maar ik ging toch al de hele week naar school, 3 dagen na m'n verjaardag zat heel m'n keel dicht. Week later zat ik letterlijk int ziekenhuis. Ik had dus een abces in m'n keel, zo groot dat je m'n keelgat niet meer kon zien, sindsdien zijn elke maand m'n amandelen ontstoken sinds ze dat "weg hebben gehaald".

Maar de dokter vond 't nog steeds niet nodig, totdat mijn ouders hem zelf op hebben gebeld dat ze 't flink beu waren.

Over een ruime maand moeten ze er nou uit, ik zie er wel tegenop, maar beter dat ze eruit zijn.

Nu heb ik 't weer, maar nu hoest ik ook bloed op soms, weet iemand hoe dat komt?

Danique

Reactie voor op de website?

74.108. Keelamandelen en neusamandelen verwijderd

Hallo, mijn zoontje van 8 jaar heeft op 24 febr 2010 zijn amandelen en poliepen laten verwijderen. Hij was constant ziek, keelontstekingen, en zo miste hij teveel op school. De arts zei dat het beter was voor hem om te opereren.

De dag zelf kwam hij al wenend terug uit het operatiekwartier, helemaal verward en helse pijn, spuigde bloed uit en kon niet drinken. 's Avonds mocht hij toch naar huis. 3 dagen verder durft hij nog steeds niets slikken. Heb de dokter gebeld, hij zei: op tijd zijn medicatie en dan moet het beteren.

Nu, 7 dagen verder, kan hij een beetje ijs eten. Hij is al vermagerd en weent contstant. Kan al voor de tweede week niet naar school. Nu mist hij nog meer van de lessen dan ervoor. Ze zeiden dat kindjes er bijna geen last van hebben. Dan hebben ze het goe mis. Heb al spijt dat ik hem dit heb aangedaan. Hopelijk wordt hij snel weer de oude, mis mijn goedlachse zoontje..

Katty

Reactie voor op de website?

74.109. Amandelen laten trkken

Goeiedag iedereen, heb 2 dagen geleden amandelen laten trekken en het doet zeker pijn, maar je moet gewoon 10 dagen volhouden. Ik ben 34 jaar, dus volhouden!

Johan

Reactie voor op de website?

74.110. Veel pijn

Ik ben 14 jaar, en heb 29-03-2010 me amandelen weglaten halen. Nu heb ik er zo last van. Ik kan gewoon moeilijk praten, eten of drinken, mensen zeggen wel veel ijsjes eten, maar slikken gaat ook moeilijk. En ik heb er koorts bij gekregen.

Melissa

Reactie voor op de website?

74.111. Tegengevallen!

Hallo allemaal!

Ik ben Mariette (17jaar) en ik heb 6 dagen geleden mijn amandelen laten knippen. Het was een dagopnamen, dus ik mocht dezelfde dag weer naar huis gelukkig. Wel vond ik het vies tegenvallen. Ik heb nog steeds heel veel pijn. Lig 's nachts nog wakker, drinken doet nog zeer en eten gaat al helemaal niet. Gister voor het eerst wat geprobeerd te eten, maar heb daarna de hele avond het gevoel gehad alsof mijn keel in brand stond.

Ik ben nu 5 kilo afgevallen, ik leef alleen maar van ijsjes en limonade. Het is echt beter al worden ze eruit gehaald als je kind bent!

Iedereen die nog moet: heel erg veel sterkte!!

Mariette

Reactie voor op de website?

74.112. Reactie op bloeding na amandelen knippen

Hoi ik ben Simone. Ik kan even nergens vinden van wanneer dit verhaal is, maar ik zit nu op dit moment, zondag 18 april 2010, in het ziekenhuis met mijn dochtertje Faith. Faith is 2,5 jaar oud. Afgelopen woensdag 14 april is zij naar het ziekenhuis gegaan om haar neus en keelamandelen te laten verwijderen, en haar oortjes door te laten prikken.

Alles ging goed, ze had wel pijn maar dat was niet anders dan bij de andere kinderen die er ook waren. Tegen de middag mocht ik haar mee naar huis nemen en alles ging zoals het hoorde. Diezelfde avond bloeide ze zelfs wat op, kreeg praatjes, maar goed, de paracetamol ging natuurlijk ook zijn werk doen.

De volgende ochtend, donderdag 15 april, werd ze huilend wakker, maar goed, logisch, haar keel deed natuurlijk pijn. Maar drinken wilde ze absoluut niet. Ik bleef proberen, maar ze wilde echt niet. Een uurtje erna kwam er wat vers bloed uit haar mond. Ik de KNO-arts gebeld en verteld dat er vers bloed uit haar mond kwam. Die vroeg of het veel was en ik zei dat het volgens mij wel mee viel, was ook nog verdund met speeksel, dus leek het erger dan het eigenlijk was. Maar ik moest het wel in gaten houden en terugbellen als het erger werd, want dan wilde ze haar graag even zien.

En binnen een half uur gebeurde dat dus ook, en niet een klein beetje. Er kwam opeens erg veel bloed in haar mond, 100% bloed, en geen sprake meer van speeksel, allen bloed. Ik direct gebeld en ik moest ook direct komen. Ze zagen Faith en ze ging voor alles en iedereen. Ze was lijkwit en wat slap geworden. We werden binnen geroepen, de arts keek. Ze zei dat faith een nabloeding had. En verder werd er niks gezegt want ze gingen direct met z'n 3-en bellen. 1 belde voor zo snel mogelijk een plaats op de OK, 1 belde om zo snel mogelijk een bedje te regelen en te brengen en 1 belde voor een plaats op de kinderafdeling. Dat alles beviel me maar niks, en voor ik het wist stond ik in een blauw steriel pak, slofjes aan mijn voeten en zo'n leuk badmutsje op mijn hoofd., KLAAR OM MET MIJN KLEINE MEISSIE DE OPERATIEKAMER IN TE GAAN.

Wat een dag, operatie was nog erg spannend geweest omdat het intuberen niet lukte. Haar hartslag daalde. Ze moesten het intuberen weer opnieuw doen.. pppffff. Uiteindelijk na ruim een uur waren ze klaar en konden we bij haar.

Donderdagavond was ook nog erg spannend, ruim 40 graden koorts, hartslag van rond de 200. Maar vrijdagochtend 16 april werd ze ZONDER koorts wakker.. GELUKKIG! Ze lag aan het infuus omdat ze daar vocht en antibiotica door naar binnen kreeg. Sinds deze vrijdag is ze alleen maar vooruit gegaan.

Gisterochtend (zaterdag 17 april) werd haar infuus losgekoppeld en moest ze er zelf voor zorgen dat ze goed dronk en at. En dat ging goed! Gistermiddag kreeg ze ook haar eerste antibiotica in een spuit via haar mond naar binnen en dat ging ook goed. Nu is het zondagochtend 18 april, en ik HOOP straks te horen dat ik vandaag met mijn kleine meissie naar huis mag.

Dat was mijn verhaal. Ik adviseer iedereen die te maken krijgt met zo'n nabloeding: GA DIRECT NAAR HET ZIEKENHUIS, EN LAAT JE NIET WEGSTUREN, WANT HET IS ECHT NODIG!

Simone

Reactie voor op de website?

74.113. Pas geholpen en ben al 26

Reactie op Amandelen verwijderen, 23 jaar oud

Hallo

Ik ben maandag de 19e april met spoed opgenomen in het ziekenhuis vanwege mijn amandelen. Het is als volgt gegaan: Ik had ze zoals bekend ontstoken amandelen en had een onstekingsremmers gekregen. Achteraf bleek dat niet goed te zijn geweest want paar dagen later lag ik te stikken in bed. Zijn we met spoed naar een kliniek gegaan om te kijken wat er nu echt aan de hand was. Kwamen ze er achter tot er een abces zat.

Met veel pijn en moeite (want ik had al 8 dagen niet meer kunnen eten en drinken, was ik op, en zelfs aan het uitdrogen) hebben ze die open gemaakt. Toen bleek op zondag de 18e april niet zo goed te zijn geweest. In de ochtend begon ik weer wat schrale keel aan te voelen. Ik denk: dat kan niet, ben vorige week pas bij de dokter geweest, en toen hebben ze die abces opengemaakt en zware antibiotica mee gegeven. Ik ga nog die zelfde dag met mijn kinderen naar mijn schoonfamilie en binnen een uur sloeg mijn stem weer om en zwelde aan de linker mijn keel heel erg op. Na een half uurtje zeg ik tegen mijn man: kom gaan we naar huis, voel me niet zo goed. In de volle zon terug gelopen naar huis. Kom thuis aan en zak in mekaar meteen geen lucht meer. Mijn keel was gelijk met mijn wang je zag geen verschil meer zodanig opgezwollen.

Hebben ze me met spoed naar het ziekenhuis gebracht en gekeken wat er aan de hand was. Die ene abces wat ze hadden opengemaakt had niet gemogen die was plots teruggekomen plus nog een abces daar achter. Ze hebben me die middag meteen aan het infuus gelegd en vele zware medicijnen gegeven. De volgende dag de avond hebben ze me geopereerd.

Het is nu donderdag de 22e maar wat een ellende en pijn. Na de operatie gaat het als je net weer op je kamertje ligt maar daarna. Vooral snachts, dan slaap je eindelijk als de pijn zakt en vergeet je op tijd wakker te worden voor te drinken. Als je dan wakker wordt dan heb je het gevoel of je door de grond zakt. Tenminste zo voel ik het. En heb ook trouwens gelezen dat ze zeggen ze knippen je amandelen. Maar das niet helemaal maar, ze worden eruit gepeld. Dat is juist hetgene waardoor het zo'n pijn doet.

Wat ook wel fijn is als je nog niks van vast eten kunt verdragen, want ik kan nu nog geen boterham zien, is cupesoup creme's soorten en goed laten afkoelen. Dat geef ook wat een voller gevoel voor de maag. Zoals de tomatencreme of champignoncreme. Pudding heb ik zelfs nog moeite mee, maar zal voor ieder anders zijn. Maar als je kinderen hebt laat ze zo snel mogelijk helpen want zelfs ik moet zeggen onverdragelijk voor de oudere leeftijd. En ik weet tot de meeste mensen zeggen dat het pijnlijk is voor de kleinste. Maar de kleintjes zitten in de volle groei waardoor ook het herstel van hun veel sneller gaat dan een volwassenen. de volwassen zitten gauw tot maximum 14 dagen herstel terwijl de kleinste al gauw in een week zijn opgeknapt. Maar blijft voor iedere leeftijd

Ik wens iedereen veel sterkte en beterschap toe.

Astrid

Reactie voor op de website?

74.114. Neus- en keelamandelen eruit!

Hoi,

Ruim een week geleden zijn bij mijn zoontje van 4 jaar neus-en keelamandelen verwijderd. Hij heeft gelukkig geen lange voorgeschiedenis van ontstekingen enzo, maar zijn amandelen waren zo groot dat ze alles dicht drukten. Gevolg: snurken, apneu, erg vermoeid, slechthorend, maar vooral moe, moe en nog eens moe.

De operatie is best heftig. Mensen denken inderdaad vrij lichtjes over amandelen knippen, maar dat vind ik niet terecht. Zeker voor kleine kinderen is het nogal een belevenis. (voor papa en mama trouwens ook!) Onze zoon heeft na de operatie behoorlijk wat bloed opgegeven, maar gelukkig geen nabloeding gehad. Ons stoere ventje heeft meteen gedronken en zich suf gegeten aan de ijsjes. Dezelfde avond vroeg hij al om een boterham! We zijn de eerste dagen voorzichtig geweest met wat hij te eten kreeg: vooral zachte dingen. Denk aan knijpfruit-hapjes,groente sapjes, soep, pasta met alleen saus (geen groente en vlees erin), vla, enz. En vooral heel veel drinken.

Hij knapt snel op, maar het herstel heeft gewoon tijd nodig!

Succes allemaal!

Mariska

Reactie voor op de website?

74.115. Amandelen branden

Hallo ik ben een meisje van 16 jaar die haar amandelen heeft laten branden. Ik ben 12 mei geopereerd. En het is nu bijna 1 week later. En ik heb nog steeds niks gegeten. En ik kan niet slapen van de pijn. Ik kreeg een zetpil kuur mee, omdat ik zoveel pijn had. Maar bij zo'n kuur krijg je maar 8 pillen mee en je mag er 3 op een dag dus me moeder bleef heen en weer rijden om die pillen. Dit keer heeft ze er 12 mee gekregen.

Maar ochh wat doet het zeer! Ik probeer zoveel mogelijk water te drinken & ijsjes te eten. Pak GEEN sinasappelijsjes ook geen waterijsje zoals ik want het gaat echt branden in je keel! Ik zit nu alleen aan de raketjes en aan de perenijsjes & water. Ben ondertussen ook al 4.5 kilo afgevallen, het gaat wel snel zo .. maar niet echt de leukste manier kan ik je vertellen. Ik wou dat iemand me kon vertellen wanneer de pijn overging. Want word er stapel gek van!

Ik wens iedereen veel sterkte als ze hun amandelen op latere leeftijd eruit moeten laten halen. Want zoals ik het nu heb ervaren is het niet echt een pretje! Hopen dat het snel beter wordt!

Liefs Noom

Reactie voor op de website?

74.116. Nabloeding

Reactie op Bloeding na knippen amandelen?

Mijn zoontje van drie had ook een nabloeding diezelfde dag, we waren net thuis. Het kwam niet alleen uit zijn mond maar het stroomde ook zijn maagje in kwamen we achteraf achter. Toen hij op een bepaald moment bijna een liter bloed uitspuugde brak er paniek uit. Hij zakte helemaal weg. Aangekomen op de spoedeisende hulp is hij gelijk geopereerd. Hij moest daarna in het ziekenhuis blijven omdat zijn HB veel te laag was.

Nu ruim een week later is het nog steeds een hoopje ellende. Zometeen naar de HA om hem te controleren. Neem dus een bloeding altijd serieus en ga altijd naar je kno arts.

Familie vB

Reactie voor op de website?

74.117. Slikken

Gewoon slikken, ik moet dat ook doen, ik moet mijn amandelen laten weghalen. Wat een helllll

Paulien

Reactie voor op de website?

74.118. Bloeding

Reactie op Complicatie na amandelen knippen

hee, ik ben 15 jaar, en heb 6 dagen geleden, mijn amandelen laten knippen, nou echt ik ging door de hel, het doet zo'n pijn en ik stik van de honger, alleen ik werd vanacht wakker met mijn hele mond vol bloed, echt niet normaal dat had ik gisteren avond namelijk ook al, alleen het was half 4, ik zit hier nu beneden, en het is al een half uur aan het bloeden maar is het nou een nabloeding of is de wond in mijn slaap open gegaan, ik weet het niet we gaan in iedergeval morgen even naar de eerste hulp, dus.. slaap lekker het is nu 4.50u haha .. Lies

Reactie voor op de website?

74.119. Drama

Niet om mensen bang te maken, want zo erg als ik het had komt het niet vaak voor, maar bij mij als pechvogel natuurlijk weer wel. Dinsdag zijn ze er bij mij uitgehaald, toen ik van de OK af kwam ben ik meteen begonnen met goed drinken en de pijn was nog te dragen. Maar tegen het eind van de middag begon ik misselijk te worden en oud bloed over te geven; dit is heel normaal want dat moet er gewoon uit. En sindsdien ben ik niet meer gestopt met overgeven.. dag en nacht. Bloed zat er niet meer bij dus daar lag het niet aan.

Vrijdag vond mijn moeder het wel genoeg geweest en belde ze naar de KNO poli dat ik niks binnen kon houden. En toen moest ik weer acuut opgenomen worden omdat ik uigedroogd was, ze hebben me anderhalve liter ORS laten drinken, ontzettend vies maar het hielp geweldig & ik dronk het gewoon op want anders moest ik sondevoeding ofzo en daar zat ik niet op te wachten.
Toen voelde ik me langzaam beter en zaterdagmiddag mocht ik weer terug naar huis! Nu gaat het gelukkig al stukken beter want dit wens ik niemand toe, wat een drama.
Evie

Reactie voor op de website?

74.120. Amandelen laten knippen op latere leeftijd

Ik heb mijn amandelen 6 dagen geleden laten knippen en it hurts like hell. 's Avonds gaat het meestal wel goed, maar 's middags is het echt niet te doen. En sinds vandaag is het ook nog aan het bloeden omdat ik een frikadel probeerde te eten. Voorlopig hou ik het op vla en ijsjes en heel veel slapen.

liefs Marije

Reactie voor op de website?

74.121. Verandert je stem? [vraag]

Ik heb een vraag over amandelen laten knippen, ik weet ook niet of ze het 'zomaar' doen, maar ik ben nu 15 en mijn stem is heel erg laag, ik schaam me hier dood voor, en durf eigenlijk helemaal niet te bellen, en probeer zo weinig mogelijk te praten. Verandert zo' n ingreep je stem ook, waardoor die HOGER wordt? Ook al moet ik 2/3/4 weken pijn leiden, dit zou ik er echt voor over hebben. Ik hoop dat iemand mij hier een antwoord op kan geven.

Of als iemand evt. een andere behandeling weet die je stem verandert?

Ruben

Reactie voor op de website?

74.122. 20 jaar

Ik ben 20 en heb 2 dagen geleden mijn amandelen laten verwijderen. Ik ging om half 4 naar de ok en om half 8 mocht ik naar huis. Ik kon ook al gelijk praten, al deed dat wel veel zeer. Ik heb gisteren al kleine stukjes brood op en je moet vooral veel ijsjes en ijskoude dranken drinken! Ook al doet het zeer, probeer toch wat te eten of koude bouillon te drinken, dan voel je je niet meer zo slap. Mijn kaken doen nog wel zeer van de klem die ze op je mond zetten om die open te houden (kan mijn mond ook niet ver open doen) en mijn onderlip hebben ze ook geraakt ermee, dus die is ook dik.

Ik heb nog wel heel veel pijn aan mijn keel en toch gebruik ik per dag 7 pijnstillers, paracetemol en diclofenac. Maar het beste is toch te praten en drinken en wat proberen te eten ook al doet het heel erg zeer. Na een tijdje gaat dat toch beter! En ga slapen als je lichaam dat aangeeft. En het helpt als je tussen het slapen door af en toe wat drinkt.

Yvonne

Reactie voor op de website?

74.123. Amandelen laten verwijderen.

Hi Allemaal,

Ik ben 27 en ben 5 dagen geleden geopereerd. Het is niet pijnloos maar met zetpillen(paracetamol en naproxen) veel ijswater en ijs is het wel uit te houden de eerste 3 dagen is eten geen pretje...

Ik weet nu uit ervaring dat fruit geen aanrader is en na zoete ijsjes veel water drinken anders krijg je dik slijm wat lastig is om weg te slikken ben begonnen met het eten van (droge) macaroni en brood zonder korstjes in kleine stukjes met smeerkaas dat is best te doen!

Succes voor degenen die nog moeten! gr Cindy

Reactie voor op de website?

74.124. 17 jaar en amandelen laten verwijderd! Mijn ervaring.

Hoi allemaal!

Ik ben 17 jaar en heb 5 dagen geleden (29 juli 2011) aan mijn amandelen geholpen. De zorg voor en na de operatie in het ziekenhuis (VU ziekenhuis) was erg goed. Toen ik wakker werd in de uitslaapkamer werd er meteen gevraagd of ik pijn had en ik raad iedereen aan om gewoon ja te zeggen ook al voel je het misschien nog niet zo erg want voor ze je onder narcose brengen geven ze je een sterke pijnstiller die na de operatie waarschijnlijk nog werkt. Maar zodra die is uitgewerkt ga je spijt hebben als je geen ja hebt gezegd.

De operatie duurde ongeveer een uur en omdat ik goed uit de narcose kwam kon ik al snel weer terug naar mijn kamer. Ik was erg slaperig nog daarna en ik raad iedereen aan om dat te gebruiken om te slapen ook al zit je familie er misschien voor je want toen het avond was kon ik niet slapen vanwege de pijn en ongemak. Ademhalen ging bij mij vooral in het begin soms erg moeilijk omdat het leek alsof alles dichtklapte vooral als ik ging liggen.

Ik vond eerst de keelpijn erg overheersend en kon niets eten heb nu nog steeds niets anders gegeten dan waterijsjes en dat is ook een hele opgaven om weg te krijgen. Ik ga dood van de honger maar als ik iets probeer te eten dan doet het gewoon heel veel pijn. Het enige wat nu aan het werken is is vanille yoghurt. We hebben ook baby potjes geprobeerd maar dat was te zuur.

Voor in de avond geef ik de tip om een handdoek op je kussen te leggen omdat ik zelf nogal last heb van kwijlen tijdens het slapen sinds de operatie. Wat ik het ergst vond na de eerste 2 dagen was de pijn in mijn kaken! Dit is ook de reden voor mij geweest waarom praten zo moeilijk was/is. Nog een tip is om zetpillen te gebruiken i.p.v. pillen want die werken sneller en pillen slikken deed mij meer pijn dan dat het hielp.

Hoop dat jullie er wat aan hebben!

Groetjes Shäron!

Reactie voor op de website?

74.125. Paracetamol zetpil om de 4 uur

Mijn dochter van 17 jaar is ongelooflijk dapper. Zij heeft veel pijn, wonden zien er verschrikkelijk (ontstoken ook) uit. Ik geef om de 4 uur een zetpil met 1 gram Paracetamol (is 1000mg)waardoor het enigzsinds verzacht word hoop ik.Zij mag Diclofenac erbij maar dit neemt zij niet Sterkte voor een ieder die dit moet ondergaan

Monique

Reactie voor op de website?

74.126. Heftig hoor, amandelen knippen

Mijn dochtertje van 2 en half jaar oud moest gisteren amandelen knippen (neus en keel). Ging allemaal heel voorspoedig. Ze dronk goed, at haar ijsjes goed op. Om 1 uur mocht ze naar huis. Onderweg naar huis kreeg ze een bloeding. Wij het ziekenhuis gebeld en gelijk weer terug gereden. Op het ziekenhuis aangekomen was alles weer rustig. Maar ze moest wel blijven ter controle.

's Avonds om 6 uur had de dokter nog even gekeken, alles rustig. Maar ze was wel verschrikkelijk misselijk. Daar zijn we ook achter gekomen. Ze kotste een heel grote lading oud en nieuw bloed uit. Gelijk naar de ok gegaan. Weer onder narcose. Alles dichtgebrand.

Vandaag weer naar huis. Tot op heden blijft nu alles wel dicht.

Maar het was een verschrikkelijk traumatische ervaring.

Dinant

Reactie voor op de website?

74.127. Ontsteking

Míjn zoontje van 5 is 10 dan geleden geopereerd aan keel en neusamandelen. Flink ontstoken en met infiltraat.

In eerste instantie ging alles goed, hij was rustig, dronk goed. Dag erna gelijk eten en alles was prima. 3 dagen later werd hij wit en slap, wilde niet meer eten en was erg moe. Na nog eens 2 dagen kreeg hij koorts, een ontsteking dus. Poli kno deed er erg luchtig over, kijk het nog maar week aan kreeg ik te horen. Ben naar huisarts gegaan en die vond het maar raar dat ik niet gelijk een kuur had gekregen omdat hij een infiltraat had. Nu dus anti bio kuur. Dus valt het woord infiltraat, gelijk anti bio vragen........

Linda

Reactie voor op de website?

74.128. Tips voor keelamandelen

Hallo ,

Ik ben 17 jaar en het is nu 2 dagen geleden dat ik mijn amandelen heb laten knippen, de eerste dag heb ik 3 keer in de avond overgegeven en gister 4 keer, maar de zuster had me al gewaarschuwd dat dit zou gebeuren aangezien ik nog medicatie in me lichaam heb zitten en dat dat pas na 48 uur verdwijnt. De pijn was de 1ste dag het hefigst en dat was gister ook het geval, gelukkig is het nu wel ietsjes minder geworden maar het slikken en duidelijk praten blijft een probleem, wat ik overigens de eerste 2 dagen al helemaal had er kwam amper een woordje er uit.

Daarnaast hebben ze me er op attent gemaakt dat je GEEN koolzuurhoudende dranken mag drinken (cola, fanta etc) ook geen melkproducten dan kun je een slijmlaagje krijgen en dat voelt echt niet fijn En vooral NIET j'orange!!

Ze raden je aan om VEEL koele dranken te nutigen vooral water, dat kun je het beste doen wanneer je wilt gaan slikken omdat dat veel koeler is en als je slikt maak je een masseer bewegeging in je keel en als het koel is gaat het veel sneller over.

Daarnaast kun je ook voor limonade gaan mocht je geen lief hebber zijn van water. Veel waterijses eten is belangrijk. En eten moet koel of lauw zijn, dat is heel belangrijk zodat je restjes in je keel mee gaan en zo benut je ook je slikvermogen wat heel belangrijk is en zo gaat de keelpijn ook sneller weg. ook al doet het wel pijn als je eet.

Als je doucht douche dan onder lauw water dat is heel belangrijk. Als je warm gaat douchen gaan je vaten openstaan en is er een kans dat waar je keel amandelen zaten gaan bloeden!

Ik wens de gene veel succes die zijn/haar amandelen gaan knippen. Doe het beter op jongere leeftijd dat scheelt heel vaak veel pijn. Maar goed ieder mens ervaart het anders.

Zeen

Reactie voor op de website?

74.129. Heftige ervaring, maar snel erbovenop gelukkig

Mijn bijna 5 jarige zoontje is 2 Februari 2012 aan zijn keel en neusamandelen geholpen. Nou ik vond het ook heel heftig! Het duurde lang eer hij al gillend onder narcose was en toen hij eindelijk weg was, stonden zijn oogjes nog open, heel naar vond ik dat. Na nog geen 5 minuten mocht ik alweer bij hem... Daar trof ik een hard huilend onder het bloed kindje aan. Verschrikkelijk gewoon. Gelukkig had ik hem na een tijdje rustig en ben net als de andere moeders (4 kindjes op 1 kamer) bij mijn zoontje in bed gaan liggen. Hij heeft nog wel overgegeven over mij heen, allemaal bloed wat hij had ingeslikt, maar dat luchtte wel op, want zijn misselijkheid was over...

s'Middags heeft hij veel geslapen en wilde s'avonds alweer eten wat natuurlijk niet mocht. Alleen wat yoghurt. IJsjes wilde hij niet, maar heb hem vanaf thuiskomst steeds water met ijsblokjes gegeven. Hij heeft niet veel pijn gehad gelukkig, alleen de 1e nacht werd hij huilend wakker. Ik heb hem kinderparacetamol gegeven en hij is daarna weer lekker gaan slapen (wel bij mij in bed natuurlijk, ik wilde hem in de gaten kunnen houden).

Het is inmiddels 1,5 week geleden en hij heeft nog wel steeds een hoog stemmetje, maar dat is ook wel weer schattig... Kortom ik vond het de dag van de operatie erg heftig, voor zowel mijn kind als mezelf, maar wonderbaarlijk hoe snel ze herstellen...

Naomi

Reactie voor op de website?

74.130. MIJN ERVARING + TIPS

Reactie op Hoeveel dagen later kan je eten?

Hallo iedereen, ik ben 18 jaar en een week geleden ( 14 februari ) zijn mijn amandelen eruit gehaald. OMDAT het zo verdomd moeilijk is goeie informatie te krijgen over het eten enzo schrijf ik mijn ervaringen maar op :)

En ja het doet best wel pijn!! maar het is de moeite waard want ik loop 2 jaar met opgezwollen amandelen en een zere ontstoke keel! eerst durfde ik niet omdat ik de reacties van anderen las
NOU MENSEN GEWOON DOEN 2weken gaan zo voorbij!! en het is zeker GEEN TRAUMATISCHE ERVARING voor mij!!!!

ETEN.

hier heb ik wat tips voor het eten. (na 3 dagen)

GEEN yoghurt het prikt en je krijgt er slijm van
GEEN melk ook daar kreeg ik veel slijm bij
GEEN koek, chocola, chips of andere lekkere maar harde dingen
GEEN BANAAN ( DOKTERS ADVIES)ik zet dit erbij omdat andere zeggen dat het wel mag.
GEEN APPELMOES doet echt veel pijn bij mij (stekende prikende pijn) (ik weet dit omdat ik eigenwijs ben)

1.je kan gewoon knakworstjes eten (zonder saus)
2.je kan soep of cup of soup eten (wel ff af laten koelen)
3.brood met jam dopen in de melk ZONDER KORSTJES ( niet zo erg lekker maar vult wel
4.peentjes (wel ff af laten koelen)
5.als je iets droogs eet neem er wat drinken bij voor als je het moeilijk wegkrijgt.
6.CHOCOLADEMOUSE ging prima bij mij!!
7.pannenkoeken ( NATUREL )

GOED KAUWEN!!!!! KLEINE HAPJES EN VOORZICHTIG BLIJVEN SLIKKEN

DIT HELP ECHT!! pak een theedoek met ijsklontjes erin maak het een beetje nat en leg het op je keel!!!

BEN JE ZETPILLEN ZAT? ik heb geen zetpillen gebruikt omdat ik dat niet wil en ik heb de paracetemol gewoon laten oplossen in een beetje water.

KLEINE KINDEREN

mijn zus was 7 jaar en die had er totaal geen last van ze kon gewoon eten en drinken!! dus voor iedereen is het anders maar 1 ding is zeker! laat het bij kinderen doen want bij kinderen doet het veeeeel minder pijn! raar maar waar het is bewezen!

je kan ook altijd naar de kno arts bellen voor meer info

hopelijk help ik hier weer wat mensen mee!!!! succes allemaal!

mvg,

angela

Reactie voor op de website?

74.131. Antwoord

Reactie op Eten na de amandel-operatie?

Probeer appelmoes en ga anders nog eens naar de dokter die weet het wel. En laat haar vooral water en limonade drinken. Maar water is het beste, want bij limonade krijg je veel slijm.

Gr. Amber

Reactie voor op de website?

74.132. Keelamandelen deruit op 20jarige leeftijd

Ik heb afgelopen dinsdag (nu zondag) me keelamandelen laten uit halen. Omdat ik afgelopen 3 maanden 4x ontstoken waren en de antibiotica hielp niet meer. Ik was er nerveus voor de operatie en was bang voor de pijn de er zou komen. MAAR ik vind echt dat alles is meegevallen. De eerste 2 dagen waren wel echt een ramp.. Ik heb die dagen heeeel veeeel ijsjes op, is ook echt het beste om te doen! Gister (zaterdag) heb ik soep geprobeerd (alleen de bouillon), wel van te voren een paracetamol genomen, maar ging heel goed! 's Avonds heb ik pap geprobeerd met onderandere: banaan en sinasappelsap, GEEN STERK PLAN!! Heb der een brandige gevoel aan over gehouden, dus vandaag ff rustig aan. Morgen (maandag) is het 6 dagen na de operatie en ga ik proberen witbrood te eten.. En spaghetti is de volgende stap, zoals ik hier op de forum al las kan zou het moeten kunnen.. Ik ben benieuwd!!

Voor de mensen die twijfelen voor hun kinderen, gewoon doen!!! Kinderen genezen echt veel sneller dan volwassenen! Volwassenen zijn er echt 10 tot 14 dagen ff uitgeschakeld van..

Mvg Rachel

Reactie voor op de website?

74.133. Een traumatische ervaring

Mijn zoontje van 17 maanden is vanmorgen aan zijn neusamandelen geopereerd, tevens hebben ze sneetjes in zijn tommelvliezen gemaakt. Toen we aan kwamen werden we meteen naar binnen geroepen, er waren ongeveer 5 mensen buiten ons aanwezig! Terwijl ze nog vragen aan mij aan het stellen waren, hadden ze het kap je al bij mijn zoon opgedaan. Voordat ik überhaupt kon laten doordringen dat dit het moment was waarop ik mijn zoon onder zeil zou brengen was het al zo ver. Het duurde ook nog lang voordat mijn zoon onder narcose was, waardoor hij heel lang tegen werkte.

We moesten meteen weg en ik zag dat hij zijn ogen nog open had. Toen we terug geroepen werden was hij al wakker, lag hij té huilen en zat hij onder het bloed. Mijn zoon was niete stil te krijgen. Ondertussen werden er om de 5 minuten andere huilende slappe, bloedende kindjes naar binnen gebracht. Na anderhalf uur huilen, gillen en kronkelen sliep hij eindelijk. Ik vond het rond uit traumatische, laat staan voor mijn zoon!

Lauraine

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Keelamandelen knippen. HELP!

 1. Feitelijke informatie
 2. Dit heeft onze dochter ook gehad
 3. Een ander kind!!!
 4. Keelamandelen knippen, graag tips
 5. Het blijft vervelend
 6. Effect amandelknippen op stem
 7. Effecten van amandelen knippen
 8. Keelamandelen knippen
 9. Traumatisch
 10. Niks kleine ingreep
 11. Amandelen eruit niet op latere leeftijd!
 12. Écht traumatisch!
 13. Kijk hoe het ging
 14. Amandelen knippen
 15. Ik ben ook 17
 16. Ook ik heb ze op 17 jarige leeftijd laten verwijderen
 17. Ook op latere leeftijd amandelen geknipt
 18. Knippen op latere leeftijd
 19. Eten na de amandel-operatie?
 20. Amandelen knippen
 21. Mijn dochter (3) heeft diabetes en haar keelamandelen moeten eruit
 22. Koolhydraten
 23. Moeders met "kwakkelkinderen": probeer eerst dit!
 24. Amandelen knippen
 25. Knippen op latere leeftijd
 26. Ik moest ook!
 27. Keel- en neusamandelen knippen. Help!
 28. Keel- en neusamandelen
 29. Keelamandelen
 30. Keelamandelen
 31. Onzin
 32. Bloeding na knippen amandelen?
 33. Amandelen verwijderen, 23 jaar oud
 34. Complicatie na amandelen knippen
 35. Keelamandelen
 36. 16 jaar & amandelen laten "pellen"
 37. Amandelen geknippen
 38. Auw!!
 39. Hoe ouder, hou lastiger
 40. Info amandelen.
 41. Wanneer pijn weg, eten en naar buiten?
 42. Bloeding
 43. 7 jaar en vooral in de avond weer pijn
 44. Amandelen verwijderen latere leeftijd
 45. Neus- en keelamandelen verwijderd en bleef bloeden!
 46. Tips over wat je kan eten na de operatie van je amandelen
 47. Knippen op oudere leeftijd
 48. Aauwwwww
 49. 22 jaar amandelen eruit gehaald.
 50. Vraag over keelamandelen.
 51. Allemaal meegevallen
 52. amandelen trekken op 24 j
 53. Misselijk na het ammandelen knippen (36 jaar)
 54. knippen op latere leeftijd
 55. Re: tongpiercing?
 56. Amandelen geknipt gisteren op 23 jarige leeftijd
 57. Keel, neus en oren
 58. Na amandelknippen kon mijn mond niet meer open
 59. Keelamandelen knippen
 60. Het terugvloeien van voedsel na het eten
 61. Kleur enzovoort
 62. Voorlichting door en van het ziekenhuis
 63. Er zit een luchtje aan
 64. Tong-riempje knippen
 65. Voor iedereen anders!
 66. Hoeveel dagen later kan je eten?
 67. 20 jaar en amandelen eruit
 68. Ik moet wel denk ik
 69. keelamandelen op latere leeftijd (41 jaar)geknipt
 70. bloedstolsel
 71. Helse pijn.. :(
 72. Amandelen geknipt nu ontsteking erbij
 73. Evenveel pijn bij klein en groot
 74. Tips amandelknippen
 75. Amandelen geknipt 18 jaar.
 76. Mijn ervaring
 77. Ben 39 en mijn amandelen moeten eruit
 78. Voor Anja
 79. Amandelen eruit gehaald 27-01-09
 80. Keelamandelen geknipt
 81. Roken?
 82. Zwemmen als de neus- en keelamandelen zijn geknipt
 83. Dochtertje net 1,5 jaar ook de amandelen geknipt
 84. Voor Samantha
 85. Zwemmen na buisjes oren en amandel knippen
 86. Keel- en neusamandelen en zwemmen
 87. Pijn door oudere leeftijd
 88. Roken?
 89. @ Ans
 90. Amandelen foetsie op 17-jarige leeftijd
 91. roken
 92. Nog ouder en amandelen eruit
 93. Amandelen eruit geen probleem
 94. Zeker 2 weken uitgeteld
 95. Help!
 96. Amandelen verwijderen op oudere leeftijd!
 97. Tips
 98. Keelamandelen + abces verwijderen
 99. Wat viel het ons mee!
 100. Mijn zoontje vond het hell
 101. Tongriempje
 102. Ontzettend veel pijn na operatie! (16 jaar)
 103. Veel pijn!
 104. Ook heel veel pijn
 105. ontsteking na de operatie
 106. Auch
 107. Amandelen eruit.
 108. Keelamandelen en neusamandelen verwijderd
 109. Amandelen laten trkken
 110. Veel pijn
 111. Tegengevallen!
 112. Reactie op bloeding na amandelen knippen
 113. Pas geholpen en ben al 26
 114. Neus- en keelamandelen eruit!
 115. Amandelen branden
 116. Nabloeding
 117. Slikken
 118. Bloeding
 119. Drama
 120. Amandelen laten knippen op latere leeftijd
 121. Verandert je stem? [vraag]
 122. 20 jaar
 123. Amandelen laten verwijderen.
 124. 17 jaar en amandelen laten verwijderd! Mijn ervaring.
 125. Paracetamol zetpil om de 4 uur
 126. Heftig hoor, amandelen knippen
 127. Ontsteking
 128. Tips voor keelamandelen
 129. Heftige ervaring, maar snel erbovenop gelukkig
 130. MIJN ERVARING + TIPS
 131. Antwoord
 132. Keelamandelen deruit op 20jarige leeftijd
 133. Een traumatische ervaring

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.