Groot Gezin
Vragen en antwoorden
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

56. Keizersnede en wanneer weer zwanger

Ik heb een keizersnede ondergaan en nu is mijn vraag: hoelang moet je wachten om weer zwanger te worden? Wie weet dat?

Groetjes, Sandra

Reactie voor op de website?

56.1. Zwanger na keizersnede

Ik heb 3 keizersnedes gehad en na de tweede was ik na 14 maanden alweer zwanger. Het is ook zo dat het van jezelf afhangt hoe je je voelt.

groetjes Carina

Reactie voor op de website?

56.2. Voor de 5e keer een keizersnede?

Graag zou ik reacties willen ontvangen op het volgende. Mijn dochter en schoonzoon overwegen een 5 kind "te nemen". De vier zijn allen via de keizersnede geboren. Dit is gelukkig steeds goed gegaan. Wie is er 5 keer bevallen door middel van een keizersnede? En wie is bereid om haar ervaringen hierover te vertellen?

Een (over?)bezorgde (groot)moeder

Reactie voor op de website?

56.3. Een goede raad; vraag een arts om een 2-nd opinion

Hoi,

Ik ben zelf moeder van 3 kinderen (9, 7 en anderhalf), alledrie via keizersnede geboren. Onze wens was een gezin van 4 en dus bij de derde keizersnede had ik de arts gevraagd alles goed na te kijken ofdat mijn lichaam een vierde keizersnede aan zou kunnen. Zelf was ik overtuigd van wel, want mijn zwangerschappen verliepen altijd als een fluitje van een cent, en ook de bevallingen verliepen bijzonder vlot. Ik was weer op de been vaak nog sneller dan mijn gewoon bevallen ziekenhuiskamergenotes. Ik had weinig of geen last van naweeën en nabloedingen. De wonden heelden zeer snel en de baarmoeder herstelde telkens ( schijnbaar ) ook zonder problemen.

Maar al tijdens, en ook nog zeer uitgebreid na mijn laatste keizersneebevalling, waarschuwde mijn arts ons voor de mogelijke catastrofale gevolgen van een eventuele 4-de zwangerschap en raadde die dan ook kategoriek af. Het bleek dat het weefsel van het onderste baarmoedersegment nog maar een kleine 2 milimeter dik was op het einde van deze derde zwangerschap en op knappen stond. Het was een geluk dat mijn baby-dochtertje slechts 2,7 kg. woog. Een baby van pakweg 3,3 kg. (het geboortegewicht van mijn oudste kinderen) had bij deze zwangerschap reeds fataal kunnen zijn. Stel dat ik een zwaardere baby had gehad, dan had dit vrijwel zeker geresulteerd in een baarmoederwandruptuur en in dat geval zouden zowel de baby als ikzelf er nu niet meer zijn. Het hechten van de baarmoederwonde duurde ook veel langer en was complexer dan verwacht, gelukkig was ik in bekwame handen (een gynaecoloog met uitstekende reputatie en 25 jaar ervaring).

Het heeft toch een jaar geduurd voor ik dit alles kon verwerken. Het moeten afstappen van het idee ooit 4 kinderen te hebben, het door het oog van de naald geglipt te zijn, al besefte ik het op dat moment echt niet en wilde ik het eigelijk ook niet geloven. Het voelde aan als verraad van mijn eigen lichaam. Hoe kon het mij zo bedotten? (alles LEEK toch zo goed te gaan). Achteraf lijken mijn gevoelens van tijdens de verwerkingsperiode overdreven en egoistisch (toch nog twijfelen en verlangen naar een 4-de kind en daardoor misschien 3 kinderen wees maken?), maar nu heb ik stilaan vrede met de situatie en besef ik dat ik mijn gezondheid en het welzijn van mijn gezin toch maar beter niet op het spel zet voor een volgende zwangerschap-anex-keizersnede.

Na het lezen van mijn verhaal zul je wel begrijpen dat ik je ten zeerste aanraad minstens een tweede (medische) opinie te zoeken over de pro's en de contra's van een 5-de zwangerschap en keizersnede met jou lichaam. Alsjeblieft, neem mijn raad ter harte, denk GOED na over de risico's; tot tijdens de bevalling was ik er ook van overtuigd dat mijn fitte lichaam er na deze nog wel eentje zou aankunnen...

Marleen

Reactie voor op de website?

56.4. Tweede keizersnede

Beste Sandra, Carina, Marleen en bezorgde grootmoeder,

Ongeveer zes weken geleden heb ik een niet geplande tweede keizersnede ondergaan. Gelukkig is onze baby gezond ter wereld gekomen en ben ik alweer redelijk hersteld. Maar de operatie zelf is slecht verlopen: Tot twee maal toe werkte de ruggenprik niet goed en daarom moest ik onder volledige narcose. De baby was zo moeilijk ' te halen' dat zij met de tang is verlost. Mijn baarmoeder is op twee plaatsen gescheurd en was moeilijk te hechten. Op het nippertje zijn hierbij geen andere ingewanden geraakt. Bij dit alles heb ik twee liter bloed verloren en dus bloed gekregen.

Langzamerhand begin ik steeds meer te beseffen dat ik toch wel in een zeer hachelijke positie heb verkeerd en rijzen er veel vragen. En dan te bedenken dat ik pas na jaren voor een tweede keer zwanger durfde te worden uit angst voor de bevalling.

Het lijkt me dus verstandig om je goed te laten informeren door je gynaecoloog over de toestand van je baarmoeder.

Anita

Reactie voor op de website?

56.5. 2 x keizersnede

Hallo,

Ik heb ook 2 keer een keizersnede gehad. De eerste was een spoedkeizersnede onder volledige narcose wegens ernstige foetale nood. Daar heb ik zelf heel veel moeite mee gehad.

Mijn 2e keizersnede (2 1/2 jaar later), gepland, is zeer goed verlopen. De ruggenprik was in 1 keer goed gezet en daar valt of staat volgens mij een "goede" keizersnede mee. Als je een narcotiseur hebt die dit niet goed kan en je dus vaak misprikt met alle gevolgen van dien, is het niet prettig. Mijn ruggenprik ging heel vlot en zo goed als pijnloos. Ik heb met veel vreuge mijn zoon geboren horen en zien worden (voor zover dat kon :-) ) Ik heb hem direct mogen vasthouden en hij mocht zelfs mee op de uitslaapkamer, heerlijk bloot op mijn buik.

11 maanden later ben ik in verwachting geraakt van ons 3e kindje (een suprise baby!) en van hem ben ik vaginaal bevallen. Dus het kan wel, na 2x keizersnede gewoon bevallen. Ik heb echt een superbevalling gehad van "slechts" 5 1/2 uur. Wel ben ik vantevoren goed gaan informeren of het wel veilig was, een vaginale bevalling na 2 keer keizersnede. De gyn. heeft ook eerlijk gezegd dat er risico's aan zitten. Zo is je baarmoeder gevoelig voor scheuren, je hebt immers lidtekens door die keizersnede in je baarmoeder. Maar met een goede monitoring tijdens de bevalling kan dit voor een heel groot deel ondervangen worden. Ik ben dus uiteindelijk ingeleid na ruim 42 weken en had een drukmeter in de baarmoeder en een electrode op het hoofdje. Alles is goed gegaan juist dankzij die extra "beveiligingen". Overigens heeft mijn gyn. altijd gezegd dat je ongeveer een maand of 6 moest wachten ivm het lidteken in je baarmoeder, voordat je weer zwanger mag worden.

Maar het blijkt dat dus niet alle vooroordelen opgaan "eens een keizersnede altijd een keizersnede" ; "ruggenpikken doen altijd pijn" en "niet binnen het jaar zwanger worden"

Informeren en voorlichting is dus belangrijk !

Sterkte Claire

Reactie voor op de website?

56.6. Twee keer stuitligging

Wij hebben 2 jongens, een van 3 jaar en een van 9 maanden. Zij lagen allebei in stuitligging wat dus uiteindelijk tot een keizersnede leidde. Mijn vraag is, wie heeft meer dan 2 kinderen gekregen die in stuitligging lagen?

groetjes Pascalle

Reactie voor op de website?

56.7. 3 keer stuitliging

Hoi Pascalle,

Ik heb 3 zoontjes en zij lagen alledrie in onvolkomen stuit. Ik heb gelukkig wel 3 keer een vaginale bevalling gehad en ben dus dolblij, dat het niet dmv keizersnede moest. Alledrie de keren ook binnen paar uurtjes weer thuis. Dus helaas geen thuisbevallingen, dat kan nou eenmaal niet bij stuitligging, maar toch wel zeer goede bevallingen gehad.

Als ik nog een vierde zou krijgen, is de kans op stuitligging weer groot, omdat tijdens mijn tweede zwangerschap (bij een echo) is gebleken, dat mijn baarmoeder een afwijkende vorm heeft (uterus bicornus).

Pascalle lagen jouw kindjes ook in onvolkomen stuitligging? (beentjes opgeklapt/dubbelgevouwen omhoog?)

Groetjes Cynthia

Reactie voor op de website?

56.8. Stuitligging en keizersnede

Hoi Cynthia

Wat leuk dat je gereageerd hebt op mijn vraag. Mijn eerste zoontje lag in onvolkomen stuitligging,en mijn tweede zoontje in een volkomen stuitligging dus met de beentjes in kleermakerszit.

Groetjes Pascalle

Reactie voor op de website?

56.9. Weer zwanger na keizersnee

Eerste: een keizersnee vanwege een dwarsligging.
Tweede na een gelukte draaipoging "normaal".
Derde na 3-maanden miskraam.
Vierde van begin tot het eind gelukkig normaal.
Vijfde was ons cadeautje maar moest ook gedraaid worden en is vervolgens met een infuus opgewekt.

Wij hebben dus bijna alles meegemaakt. Nu gaat het goed. Inmiddels zijn ze 12, 10, 5, 3; eerst 2 jongens, toen een meisje en tot slot nog een jongen.

Anja

Reactie voor op de website?

56.10. Na keizersnede weer zwanger

Ik was 12 maanden na mijn keizersnede al weer zwanger. En dat is goed bevallen.

B. B.

Reactie voor op de website?

56.11. Zwanger na een keizersnede

Mijn tweede en derde kindje zijn met de keizersnede geboren en daarna weer zwanger geworden van de vierde. Deze zwangerschap ging voorspoedig en ben uiteindelijk via de natuurlijke weg bevallen, de keizersnede is geen reden om later niet meer gewoon te bevallen of om zwanger te worden indien de arts dit niet anders zegt.

Ria

Reactie voor op de website?

56.12. Na 5 maanden weer zwanger

Onze eerste is met een keizersnede gehaald. Ook de tweeling werd een keizersnede. Zij zijn vorig jaar in juni in goede gezondheid geboren. Nu zijn we weer zwanger en wordt onze 4e in augustus verwacht. Volgens de arts was het geen probleem.

PS

Reactie voor op de website?

56.13. Herstel na keizersnede

Dat moet je aan je gynaecoloog vragen. Ik heb zelf 4 keizersneden gehad en bij een van die keizersneden was ik binnen 6 weken hersteld.

Laura

Reactie voor op de website?

56.14. Keizersnee

De eerste was van mij een keizersnee, omdat het alles bij elkaar een supermoeilijke bevalling was. Daarna kreeg ik nog een en die kon ik makkelijk zelf doen en daarna nog een en die ging weer moeilijk, maar moest volgens de gynaecoloog toch zelf doen. Dit laatste heb ik geweten, want de gevolgen ervan heb ik nog drie jaar gevoeld.

Nu ben ik zwanger van de 4e, en eigenlijk wil ik dolgraag weer een keizersnee, maar de gynaecoloog vind dat 85% van de vrouwen normaal kan bevallen en ik dús ook..... snap ik niets van.Het enige wat ik me kan voorstellen is dat hij dit zegt omdat hij een man is.

Vrouwen kunnen goed aanvoelen of ze het wel kunnen zelf of niet. Mijn gevoel klopte toen dus helaas prima, ik vrees voor de aankomende bevalling. Tot nu toe proberen we de arts zover te krijgen dat hij snapt waarom een keizersnee noodzakelijk is voor mij.

Xandra

Reactie voor op de website?

56.15. Voor Xandra

Ik zou een andere gyn zoeken.Er zijn zat gynaecologen die dit een goede reden vinden voor een keizersnede!

Yvonne

Reactie voor op de website?

56.16. Stuitliging

Mijn kindje ligt in stuitliging ik ben nu 36 weken. Ze willen het maandag gaan draaien. Heb je daar ervaring mee en is het pijnlijk?

groetjes Ellen

Reactie voor op de website?

56.17. Stuit

Mijn dochtertje lag ook in een stuit, ze was ons tweede kind. Het is inderdaad niet prettig als ze zo aan je buik zitten. Bij mij was het niet gelukt. Je moet erna ook nog ongeveer een uur aan de monitor om te kijken of er geen weeenactiviteit is opgewekt. Toen heb ik gelijk een rondleiding door het ziekenhuis gehad. Maar de bevalling zelf vond ik met de stuit eenvoudiger dan de gewone weg, ik heb dus een gewone natuurlijke bevalling gehad.

De derde lag ook in een stuit, maar omdat het de eerste van de tweeling was konden ze er niets aan doen. Bij een gewone bevalling zullen ze vermoedelijk wel eerder een knip zetten, dat is bij mij de eerste keer gebeurd. Tegenwoordig schijnen ze dan toch eerder tot een keizersnede over te gaan.

Ik wens je veel succes toe
groetjes Petra

Reactie voor op de website?

56.18. Keizersnede kan echt vaker

Heel vaak denken mensen dat een keizersnede maximaal 2 of 3 maal verantwoord kan. Zelf heb ik 9 kinderen en alle 9 zijn zij via een keizersnede geboren. Onze gynaecoloog had als stelregel, ieder lichaam is anders en iedereen geneest anders. Na elke bevalling werd er gekeken of een eventueel volgend kindje medisch gezien verantwoord geboren kon worden, waarbij het verloop van de vorige keizersnede, de bevindingen tijdens de operatie, het herstel en de kwaliteit van het nieuwe littekenweefsel onderdeel van de afweging waren.

Gerdi

Reactie voor op de website?

56.19. Keizersnede

Geachte,

We hebben nog een kinderwens. Maar aangezien dat ik al 3 keizersnedes gehad heb, weet ik niet of een 4e keizersnede kan. Daarom is onze vraag of je ons informatie kan verschaffen over 4 keizersnedes. Het kan bij ons alleen met fertiliteit. Wij zoeken hulp.

Dank bij voorbaat

Wyns

Reactie voor op de website?

56.20. Stuitligging

Hallo,

Ik ben zwanger en op dit moment 18 weken ver. Ze konden op de echo niet zien of het jongen of meisje gaat worden. De reden hiervan is dat het kind in stuitligging ligt. Ik heb al twee zoontjes, maar daarbij kwam dit niet voor. Is er reden tot ongerustheid of niet? Graag zou ik daar antwoord op hebben.

Dank bij voorbaat, groetjes Fleur

Reactie voor op de website?

56.21. Stuitligging

hoi Fleur,

Mijn tweede was ook een stuitligger, daar kwamen ze pas in week 37 achter. Tot die tijd werd steeds gezegd dat hij al mooi ingedaald was. Met zijn billen dus! Ik voelde het wel, omdat het schoppen steeds op onlogische plekken was, anders dan de eerste keer. In week 38 is hij gedraaid, dat voelt wel vreemd, maar het was een hele opluchting. Stuitbevallingen mogen tegenwoordig alleen in het ziekenhuis plaatsvinden, en als het een groot kind is en je hebt een smal bekken, dan wordt het een keizersnede. Op zich is het niet erg, hij of zij kan zich zelf nog omdraaien, en anders is er nog tijd genoeg voor een omdraaipoging. ALs je op google zoekt op stuitligging kun je heel wat te weten komen.

Veel plezier met zwanger zijn! Lize

Reactie voor op de website?

56.22. Keizersnede

Jeetje Gerdi, volgens mij ben jij Nederlands kampioen keizersnedes! Negen, wow! Ik heb er zelf 3 gehad en ga in maart voor de 4e. En inderdaad, bij "mijn" ziekenhuis doen ze ook absoluut niet moeilijk hoor. Na de derde kreeg ik ook van mensen te horen: O, nu mag je niet meer... Hoezo?

Mijn herstel duurt over het algemeen wel even, en ik vond de 3e keizersnee wel aanmerkelijk zwaarder dan de eerste 2. Door het littekenweefsel kwam ze er niet makkelijk door en moest er hard op mijn buik geduwd worden. In de uitslaapkamer heb ik daar veel last van gehad, en veel pijnstillers moeten krijgen. Maar goed, dat was absoluut geen reden om niet voor een 4e te gaan (al denk ik daar straks misschien heel anders over hahaha).

Tanja

Reactie voor op de website?

56.23. Na 5 maanden weer zwanger

Hallo!

Ik heb drie kinderen. Twee zijn natuurlijk geboren, de derde werd een keizersnee omdat de plancenta voor lag. De keizersnee vond plaats 5 maanden geleden, en nu ben ik weer zwanger. Na de keizersnee kan ik de binnenkant niet zien. Of ik hersteld ben of niet weet niemand...

Ik ben panisch bang, want in Rusland (waar ik vandaan kom) mogen vrouwen niet sneller dan na VIJF jaar weer zwanger raken, anders abortus. Bovendien mogen ze nooit meer natuurlijk bevallen als de eerste keizersnee was. Ik ben jong en gezond, maar toch bang, of mijn buik "dat" aan kan?

Natali

Reactie voor op de website?

56.24. Wanneer hersteld na keizersnede?

Hallo,

Ja, ik zit een beetje met dezelfde vraag als Natali, waar naar ik op zoek ben op internet. Ik ben drie weken geleden bevallen van ons eerste kindje. Onze zoon lag ook in een stuitliggeng en na twee draaipogingen bleef dit zo. Ik kon zelf de keuze maken voor een gewone (vaginale) bevalling, maar tijdens de bevalling moest er toch aan het eind nog overgestapt worden op een keizersnede.

Maar nu vraag ik mij af hoe lang geadviseerd wordt om weer zwanger te worden (niet dat ik dat nu al wil, maar ben gewoon benieuwd.) Heb wel eens gehoord dat het litteken een jaar nodig heeft om te herstellen.

Tamara

Reactie voor op de website?

56.25. Hallo

Ik heb een zoontje van 4 maanden die ook met een keizersnede is gehaald. Maar ben nu ook weer bang dat ik zwanger ben, ga vanmiddag namelijk een test doen. Dus even afwachten! Maar hoe is het nu met je Natali? En Tamara als ik jou was zal ik ook zeker nog even wachten. Dat van mij was niet gepland als ik echt zwanger ben maar dat horen jullie nog wel van mij.

Groeten Angela. Ciao

Reactie voor op de website?

56.26. 2 keizersnedes binnen 1 jaar!

Hoi,

Na de keizersnede van mijn op een na jongste dochtertje (ze lag in een stuit) was ik 3 maanden later weer zwanger en beviel weer van een dochtertje middels een keizersnede (placenta liet los).

De keizersnedes zijn prima verlopen en nu (anderhalf jaar later) voel ik me prima en heb nergens last van.

succes! Roxy

Reactie voor op de website?

56.27. 1 gewone bevalling , 1 met keizersnede en na vijf maanden 3de op komst

Hé allemaal,

mijn eerste zwangerschap verliep zonder problemen en kon natuurlijk bevallen, mijn tweede zwangerschap vol complicaties is geeindigt met een keizersnede. We zijn nu vijf maanden verder en het blijkt dat ik ben terug zwanger. Ben nu heel bang, want ze hadden mij gezegd om minstens een jaar te wachten. Wat wij ook van plan waren, maar tja een kleine verrassing hé! En ben ook een beetje bang voor de reacties van familie, vrienden en werk, want op drie jaar tijd drie kinderen dat is toch ook niet niks hé.

Ina

Reactie voor op de website?

56.28. 4e keizersnee

Momenteel ben ik zwanger van mijn 4e kindje. De vorige 3 zijn dmv keizersnee gehaald en nr. 4 zal eveneens zo gehaald worden. Bij de nacontrole van nr. 3 heb ik aan de gynaecoloog gevraagd of er bezwaren waren tegen een 4e keizersnee. Deze antwoordde dat er aan iedere operaties risico's kleven en dat hij de mensen meestal adviseerde om hun hart te volgen.

Dat hebben wij dus gedaan! Maar nu het daadwerkelijk zover is wil ik toch wel wat informatie en ervaringsverhalen. Ook omdat nagenoeg iedereen verbaasd reageert in de trant van; "Mag dat wel?" Kortom de onzekerheid en angst slaan toe.

Internet heb ik al afgestruind maar verder dan de algemene informatie omtrent 'de keizersnee' kom ik niet. Oja, en hier en daar een eng verhaal over waarschuwingen van baarmoederscheuringen en verschrikkelijke verklevingen. Wie o wie is mij voor gegaan! Ik snak naar informatie!!

Marieke

Reactie voor op de website?

56.29. Twijfels over 3de zwangerschap

Na het lezen van het verhaal van Claire, na 2* een keizersnede een 3 vaginale bevalling, geeft me dit hoop. Zoals ze schreef het kan dus wel. Zelf heb ik 2 keer een spoedkeizersnede ondergaan ivm foetale nood. Nog steeds word ik erg verdrietig dat het bij mij zo is gelopen. Beide kinderen hadden meconiumhoudend vruchtwater. Mijn man en ik denken nu over een 3de kind, een groot verlangen blijft een vaginale bevalling waarbij ik mijn kind wel direct kan vasthouden en het kindje bloot kan zien, kan ruiken en direct kan aankijken. Tuurlijk compenseert het als je nu je kinderen gezond ziet rondlopen, maar.... het verlangen om vaginaal te bevallen blijft.

Monique

Reactie voor op de website?

56.30. Zelfde twijfels als monique

Het verlangen naar een vaginale bevalling is bij mij ook zeer sterk aanwezig. Ben ook erg bang dat als ik weer zwanger zou worden ons kindje weer in een stuitligging ligt. Zelf ben ik maar 154 cm en had bij 36 weken al geen ruimte meer om het kindje te laten draaien, wat ik overigens een erg pijnlijke ervaring vond. Zelf had ik gekozen voor een vaginale bevalling, maar het hartslagje werd zo zwak dat ik gelijk aan de weeënremmers moest. Gelukkig was er nog net tijd om een ruggenprik te zetten.

Petra

Reactie voor op de website?

56.31. Keizersnede

Onze tweeling is via een keizersnede ter wereld gekomen. Ons derde kind wilde ik graag dezelfde bevalling. Maar de gyneacoloog vond het niet nodig. Kind lag goed en ik was gezond. Bovendien een keizersnee is een zware operatie, dus gewoon bevallen. Mijn gevoel zei iets anders, wel een keizersnee.

Had ik maar naar mijn gevoel geluisterd. Ik had een ander ziekenhuis moeten zoeken. Want wat gebeurde er? Tijdens een wee scheurde mijn baarmoeder en mijn blaas. Dus werd het alsnog een spoedkeizersnee. Gevolg. Een huilbaby, (2 jaar) posttraumatische depressie, slaapstoornis etc. Bloedtransfusie (8 liter, want het pakte niet meteen.) Nu is mijn zoontje 4 en alles gaat pas nu weer een beetje lekker. Dus, na keizersnee altijd een keizersnee!

Eveline

Reactie voor op de website?

56.32. Meer dan 3 keer keizersnede?

Ik dacht altijd dat er een maximum van 3 keizersnedes gold. Daar ben ik helemaal van uit gegaan tijdens mijn keuze voor een tweede keizersnede. Zijn er meerdere vrouwen met meer dan 3 kiezersnedes en hoe dachten hun gyn. daar over? Die van mij adviseer namelijk max 3.

Reactie voor op de website?

56.33. Reactie keizersnede

Hallo onbekende,

Ik je vraag over meer dan 3 keizersnedes. Ik zelf heb drie kindren en alle drie met een keizersnee geboren. Het heeft zo moeten lopen. Mijn gyn. had gezegd dat je na 3 keer een nieuwe wond zou krijgen. Maar toen ik na de laatste controle daar op terug kwam zei hij. Dat was maar een grapje. Je kunt best meerdere keizersnedes het wordt alleen moeilijker om door de oude wond heen te komen en het wild vlees wordt dus ook dikker. Voor mij is de keuze om te stoppen met een nieuwe kind nu moeilijker geworden.Ik had me er ook al bij neergelegd dat het bij 3 zou blijven maar nu kriebelt het toch wel weer. Als ik mijn man ook nog zo ver kan krijgen dan gaan we er voor. En dan kan ik tevens bij deze operatie mij laten steriliseren. Want na 40 dan lijkt het mij niet meer verstandig.

succes judith

Reactie voor op de website?

56.34. Na 9 maanden weer zwanger

Hoi Carina,

Ik heb in september 2002 een keizersnede gehad en 9 maanden later was ik weer zwanger! Ze adviseerden een jaar tussen de keizersnee en de volgende zwangerschap te laten zitten, maar ik heb in mijn tweede zwangerschap geen last ondervonden!

groetjes Natascha

Reactie voor op de website?

56.35. Bang voor een volgende bevalling, keizersnede op verzoek mogelijk?

Misschien dat ik via deze rubriek vind wat ik zoek. Ik ben moeder van 2 kinderen. De oudste geboren via de ks en de 2e na een zeer emotionele en ingrijpende "normale" bevalling. Nu zou ik voor een evt. 3e kindje niet meer "normaal"willen bevallen maar via de ks. Mijn gynaecoloog geeft me verschillende handreikingen maar zegt geen reden te hebben voor een geplande ks. Toch lees ik in diverse forums dat er in nederland ks op verzoek worden verricht. Zijn er lezers die weten waar in het zuid-oosten van Nederland ziekenhuizen zijn waar een ks op verzoek gedaan wordt? bedankt voor jullie reactie.

Angelina

Reactie voor op de website?

56.36. Na 4 maanden weer zwanger

Ik heb mijn eerste kindje gekregen middels een zeer goed verlopen spoedkeizersnede. Na 5 maanden werden wij verrast, weer zwanger!! Dit kindje is ook middels een keizersnede geboren en is weer zeer goed verlopen. Zowel tijdens de zwangerschap als met het herstel niet meer klachten gehad dan normaal. 2 keizersnedes in 14 maanden en geen problemen ondervonden.

Sandy

Reactie voor op de website?

56.37. Keizersnee op verzoek

Op 38.35

Beste Angelina,

Zoek een ziekenhuis waar ze je verzoek wel inwilligen! Ik heb een zeer traumatische eerste bevalling gehad, geeindigd in een spoedkeizersnee onder volledige narcose, na tang en meer ellende en durfde lang een tweede bevalling niet aan.Op internet verhalen gevonden van mensen die een keizersnee op verzoek kregen. Dus ik ben strijdvaardig naar mijn gynaecoloog gegaan toen ik zwanger was van de tweede. Bleek niet nodig: mijn gynaecoloog begreep mijn verzoek en ik krijg over een week een geplande keizersnee. Ook al is daar medisch gezien geen reden voor, de psychische gronden zijn voldoende. Als een gynaecoloog dus weigert: zoek een ander! O ja, ik ga naar het Groot ZiekenGasthuis in Den Bosch. Succes!

Valerie

Reactie voor op de website?

56.38. Keizersnede op verzoek

Beste Valerie,

ik heb jouw reactie gelezen op de site van groot gezin. Kun je mij adviezen geven hoe ik het een en ander aan moet pakken om ook tot positief resultaat te komen. Hoe heb jij dit aangepakt?

met vriendelijke groet, Angelina

Reactie voor op de website?

56.39. 2 keer keizersnede

Hallo, ik heb nu twee keizersnedes achter de rug, de laatste was 5 maand geleden. Mijn gynaecologe zegt om een jaar te wachten dat iedereen dat moet. Maar ik zou graag niet zo lang wachten. Heeft iemand hier ervaring mee, of je baarmoeder echt zo snel scheurt. Ik heb al andere dingen gehoord van vrouwen die al vaker een keizersnede hebben gehad. Maar waren die ook al zo snel weer zwanger na 5 maand?

groetjes, laat aub iets weten, wil dolgraag nog een kindje

Cindy

Reactie voor op de website?

56.40. Klachten na een keizersnee?

Hallo,

Ik ben erg benieuwd wat voor klachten je kunt overhouden aan een keizersnee. Ik hoor wel eens dat het trekt in de buik? En hoe lang duurt het herstel na de operatie?

groet, Brenda

Reactie voor op de website?

56.41. Zwanger worden na keizersnee

Vraag: Kan een keizersnee(lidteken) invloed hebben op een volgende zwangerschap? Dat het bevruchte eitje zich niet goed kan innestelen?

Reactie voor op de website?

56.42. Re: zwanger worden na keizersnee

Nee dat heeft totaal geen invloed op innestellen, het enige is dat je na een keizersnede nooit meer thuis mag bevallen, er zouden compicaties kunnen komen ivm een eerdere keizernede. Het kan 10x goed gaan, dan zou je de 11e x toch weer in het ziekenhuis moeten bevallen. Maar ja, je hoeft niet rare verhalen (meer) op te hangen om in het ziekenhuis te mogen bevallen, terwijl er eigenlijk niet direct een aanleiding voor is! Je MOET gewoon...

gr Sandra

Reactie voor op de website?

56.43. Zwanger worden na een keizersnee

Naar mijn ervaringen niet. Ik heb in 1990 een keizersnee gehad en ben op dit moment zwanger van ons vijfde kindje. Het enige dat wel moest is de volgende bevalling in het ziekenhuis. Maar dat vond ik geen probleem. De andere kinderen zijn bij mij allemaal (gewoon) geboren.

Anna

Reactie voor op de website?

56.44. Toch te snel

Nooit gedacht, toch gekregen. Mijn oudste zoon is het resultaat van lang proberen en hormoonbehandelingen. Hij was fors en had een stuitligging, dus werd een keizersnee aangeraden. Uiteraard gedaan en dat is prima bevallen.

We kregen op het hart gedruk om zeker niet binnen 6 maanden zwanger te raken. Na de hormoonbehandelingen voor nummer 1 hebben we dat advies niet zo serieus genomen....

Toen de oudste een half jaar was en ik weer eens misselijk werd tijdens het tandenpoetsen toch maar even het ziekenhuis gebeld. Na onderzoek bleek ik al 2,5 maanden zwanger, spontaan!

Mijn baarmoeder was voldoende hersteld, geen enkel probleem. Omdat ik niets voelde voor een normale bevalling heb ik heftig strijd gevoerd voor een keizersnee. Als compromis met de gynaecoloog afgesproken dat ik het normaal zou proberen, maar zodra het niet volgens het boekje zou verlopen zou ik alsnog een keizersnee krijgen.

Om een lang verhaal kort te maken. Mijn vliezen braken spontaan, ik verging van de pijn tijdens weeen. De verpleging vond het geen weeen omdat mijn hele baarmoeder niet samentrok.

Na vier dagen gebroken vliezen en geen echte weeen heb ik een keizersnee gekregen. Ze hadden mij amper opengemaakt of de gynaecoloog slaakt een zucht van opluchting en roept uit: Wat ben ik blij dat u geen echte weeen heeft gekregen, dit litteken is flinterdun!

Als het mij ooit gegeven is een derde te krijgen zal die zeker met een keizersnee geboren worden! Ook al is mijn jongste inmiddels anderhalf en heb ik geen kandidaat vader voor die derde!

Djouni

Reactie voor op de website?

56.45. Zwanger na keizersnede

Mij werd na 1e keizersnede (heb er 3 gehad 1 spoed en 2 gepland) aangeraden om niet binnen 6 maanden zwanger te worden door gynaecoloog. Dit omdat de wond aan de buitenkant vrij snel dicht is maar binnenin nog moet helen en als je dan zwanger wordt staat er veel spanning op.

Aantal zwangerschappen via keizersnede? Mijn gynaecoloog zei dat ik door kon gaan tot 7 sectio's.

Sofrane

Reactie voor op de website?

56.46. Keizersnee

Ik heb 5 wkn geleden een keizersnee gehad. Ons zoontje is daarbij overleden. Omdat we ons gezin toch verder willen uitbreiden, willen we niet al te lang wachten met een 2e kindje.

Maar de medici zeggen allemaal iets anders. De een zegt: niks gebruiken je lichaam wordt vanzelf zwanger als het daar aan toe is. De ander zegt: 9 mnd wachten, de andere een jaar. Moeilijk hoor.

Het liefst ga ik uit van: je lichaam wordt vanzelf weer zwanger als het daar aan toe is. Het scheelt misschien dat ik nog jong ben (23) en dat mijn lichaam zich snel herstelt. Ik vloeide al na 2,5 week niet meer, en ben de eerste keer ook snel zwanger geraakt.

Moet over 2 wkn in ieder geval op controle dus ben benieuwd of t zoals ik denk ook goed aan t herstellen is. Zag dat er ook mensen waren die snel na hun keizersnee weer zwanger waren. En verder geen problemen hadden, hoop dat mijn lichaam zich ook zo hersteld. Zijn er mensen die wel grote problemen hadden?

Peggy

Reactie voor op de website?

56.47. Keizersneden? Niet te snel

Een keizersnede is geen makkie. Als er noodzaak voor is is het hartstikke fijn dat het er is, maar doe het niet te snel. De revalidatie duurt veel langer dan bij een gewone bevalling, mits ook de vaginale bevalling zonder problemen verloopt natuurlijk. Er zijn veel meer complicaties later mogelijk waarvan de gyneacoloog volgens mij niets van af weet. Ikzelf heb last van verklevingen en daar wordt niets aan gedaan, leer er maar mee leven. Regelmatig dus veel pijn, de rest van je leven.

Daarnaast is het natuurlijk veel pretiger voor jou en de baby als je direct na de bevalling de baby lekker warm bij je kunt houden en direct borstvoeding kunt geven. Een goed begin is het halve werk.

Mike

Reactie voor op de website?

56.48. 3 maal keizersnede

Ik heb 3 maal een keizersnede gehad, de eerste ivm een voorliggende placenta, de tweede ivm een stuitligging en de derde deels op eigen verzoek en deels de medische risico's van zelf bevallen na 2 keizersnedes.

Tijdens de 3e keizersnee zei de gyn dat er nog wel 3 kindjes doorheen konden! Ik dacht ook dat 3 het maximum was, blijkbaar toch niet. Ik ben alledrie keren snel hersteld, eigenlijk steeds sneller, binnen 6 wkn deed ik alles weer. Alleen bij de eerste duurde het wat langer door een forse bloedarmoede.

Ik voel me prima bij hoe het gelopen is, geen klachten oid aan overgehouden.

Lieke

Reactie voor op de website?

56.49. Voor Miranda: borstvoeding!

Hoi Miranda,

Ten eerste nog van harte gefeliciteerd met je dochter!

Ook ik ben bevallen eind mei van mijn tweede zoon. En ik geef ook borstvoeding. Ik zal je mijn ervaring vertellen.

Je borstvoeding kan teruglopen alleen doordat je ziek bent geweest, je weer aan de pil (dit geldt over het algemeen niet voor de minipil) bent gegaan of omdat je niet te vaak hebt aangelegt. Vooral de eerste dagen moet je zovaak mogelijk aanleggen om je productie op gang te helpen. Bij mijn eerste zoontje is het ook niet gelukt omdat de begeleiding niet goed was. Nu weet ik dat met de juiste begeleiding de borstvoeding goed op gang kan komen, bij maar 0,5 procent van de vrouwen lukt de borstvoeding niet en dat komt dan vaak door een bepaalde ziekte die je mee draagt.

Ik weet van een vriendin van mij dat je, ook al ben je gestopt met de borstvoeding, dat je binnen de 8 à 9 maand na de bevalling de borstvoeding weer op gang kan krijgen, of spontaan of door om het uur af te kolven.

Toen Justin, mijn jongste spruid, 9 weken oud was liep bij mij ook de voeding terug tot helemaal geen voeding meer. Dat was een ramp voor mij omdat mijn oudste achteraf niet tegen flesvoeding kon en daar obstipatie door heeft gekregen en voor weken in het ziekenhuis is beland. Dus je begrijpt, ik moest en zou nu borstvoeding gaan geven, dus heb ik het telefoonnummer gebeld van een borstvoedingsorganisatie, deze heb ik gekregen van de curses borstvoeding die ik heb gevolgd.

Die adviseerden om om de twee uur te gaan kolven of aan te leggen, en dat een week lang vol houden, de nacht hoefde niet. Ook was ik er achter gekomen dat door de minipil, de anticonceptie die je wel met bostvoeding mag gebruiken en waar maar voor 0,2 procent bij de vrouwen de voeding terug loopt en bij de rest niet, ik dus bij die 0,2 procent hoorde. Ik ben gestopt met die minipil en ben om de twee uur gaan kolven en inderdaad binnen een paar dagen had ik het op de rit.

Omdat jij nog niet helemaal ontzwangerd ben, kan je borstvoeding weer terugkomen. Als je het toch weer wilt gaan beginnen, leg dan veel aan. Weet dat het naast dat het een stuk goedkoper is, ook voor zoveel voordelen voor jouw dochter maar ook voor jou is. Je dochter heeft minder kans op ziektes, middenoorontsteking en allergieën, en JIJ hebt een kleinere kans op borstkanker. Plus, het is zo stuk makkelijker, je hoeft nooit te denken als je weg gaat of je alles wel mee hebt, je hebt immers altijd de juiste voeding op de juiste temperatuur mee.

Ik wil niet betweterig overkomen, ik wil je alleen mijn ervaring vertellen, en ik hoop dat je nog een berichtje terug plaatst om te laten weten wat je hier mee doet.

En de vraag of je weer zwanger kan zijn, kan ik je adviseren om een test te gaan kopen. Het is bewezen dat je na een zwangerschap super vruchtbaar bent. Zou je blij zijn als je weer zwanger bent?

Als ik bij mij niet aanleg of kolf als mijn borsten vol zijn, word ik erg misselijk en ik hoorde van mijn vriendin dat zij daar ook last van had.

Spannend dus.....

Hoor ik nog weer wat van je?

Groetjes, Nathalie

Reactie voor op de website?

56.50. Spoedkeizersnee

Hoi Peggy,

ik ben Lynn en begrijp volledig met je mee, heb het zelfde meegemaakt vier weken geleden, na zes maand perfect zwanger te zijn, doe ik een hevige bloeding thuis, na aankomst in ziekenhuis blijk ik al 4cm opening te hebben. Spoedkeizersnee dus.

Mijn zoontje 'senne*' is twee weken later overleden in de couveuse. Onze toekomst heeft nu inderdaad een flink pak rammel gekregen daar ik met massaal veel vragen zit over wanneer weer zwanger te worden, want het verlangen naar een kindje is imens. Voor mijn man hoeft het nu even niet zegt hij maar ik weet dat hij ook zo een verlangens heeft.

Het doet wel pijn te denken dat we nu helemaal opnieuw moeten beginnen en nog zo lang zouden moeten wachten plus het wachten eer het kindje er dan zal zijn. Hopelijk terug een perfecte zwangerschap en langere dracht.

Hopelijk gaat het voor jou allemaal goed de tweede keer.

groetjes Lynn

Reactie voor op de website?

56.51. Reactie borstvoeding

Hoi Nathalie,

Bedankt voor je reactie, ik weet het het is een beetje laat voor een reactie terug maar toch. Ik ben bij de huisarts geweest en die zei dat ik maar weer aan de pil moest beginnen. Ik ben nu weer met de pil begonnen maar mijn borsten voelen nog steeds heel strak aan. Mijn huisarts adviseerde mij om mijn dochter niet meer aan te leggen omdat dat in het begin dat ik dat ook wou heel moeilijk ging. Hij zei ook dat het heel normaal was hoe ik me voelde, maar ik ben nog steeds zo misselijk als een hond. Heb wel een test gedaan, maar die was negatief. En ik moet je bekennen dat ik het wel jammer vind, ook al weet ik dat het beter is dat het niet zo is.

Mijn vriend wordt gek van mijn wisselende stemmingen, en ik ben ook de hele dag moe ook al doe ik niks speciaals. Ik weet het echt niet meer. Maar ja, ik ga maar op de reactie van de huisarts af. Ik hoop wel dat ik snel weer zwanger word, mijn vriend kan door de pil heen dusssss. In afwachting maar hihi

groetjes Miranda

Reactie voor op de website?

56.52. Klachten na een keizersnede

Ik heb een keizersnede gehad. Mijn zoontje is nu 8,5 maand. Ik heb nog steeds last van de "wond" als ik (lage) spijkerbroeken draag. En buikspier oefeningen gaat nog niet zo goed. Verder heb ik nergens meer last van.

Groetjes Jantine

Reactie voor op de website?

56.53. 4 keer een keizersnee

Hallo,

Ik heb 4 kinderen en alle 4 geboren d.m.v. een keizersnee. Toen de derde geboren was heb ik de gyn.gevragen of een vierde keer verantwoord is. Omdat ik altijd vlug hersteld was, zag de gyn. geen problemen. Dus het vierde kind kwam eraan. De gyn. heeft er een zware klus aan gehad, omdat ik zoveel verklevingen in mijn buik had, hij kon het kind er met veel moeite uithalen. Dat had hij dus niet voorzien.De hele keizersnee had daardoor ook veel langer geduurd dan normaal. Maar mijn zoon was er gezond en wel uitgekomen, maar het herstel had veel en veel langer geduurt.

Maar het was mij de moeite waard. Heidi

Reactie voor op de website?

56.54. Ook vier keer een keizersnede

Hallo,

Ik heb ook 4 keer een keizersnede gehad. Ik kreeg hier veel kritiek op van anderen, maar volgens de gyn. kon het gewoon, het record lag bij 12, zei hij. Het is allemaal goed gegaan.)Ook voor ons was het zeker de moeite waard.Op een normale manier komen ze er bij mij niet uit.Op de 1e keizersnede na, was ik ook snel weer op de been en op de derde dag al thuis.

Groetjes, Anne

Reactie voor op de website?

56.55. Zwanger na keizersnede

Hallo allemaal,

per toeval ben ik op deze site terecht gekomen, en vroeg me af of een van jullie mij mischien antwoord kunnen geven. Ik ben 2 jaar geleden van een prachtige dochter door middel van een geplande keizersnede. Nu ben ik weer zwanger, pas 6 weekjes.

Mijn vraag is eigenlijk: ik heb nu meer buikpijn/kramp dan bij mijn eerste zwangerschap (eingelijk derde maar de andere twee waren miskramen). Kan dit komen door het litteken in mijn baarmoeder?

Ik ken de krampen van een miskraam en dat is dit niet. Dit is meer een menstruatie gevoel maar soms wat heftiger.

Heb overigen bij 5 wk en dg een kloppend hartje gezien, dus ik maak me niet al te druk. Zat me gewoon af te vragen of je door het litteken van de keizersnede meer pijn kan hebben?

Iemand die dit uit ervaring weet?

groetjes Chantal

Reactie voor op de website?

56.56. Zwanger na keizersnede

Hoi Angelina.

ik wil je toch even zeggen dat het wel degelijk mogelijk is om op eigen verzoek een keizersnee te laten doen. Ik ben zelf 2 jaar geleden bevallen via de keizersnee en op eigen verzoek. Ik had last van PE, zware zwangerschapsvergiftiging, maar voelde mij kiplekker. Moest wel opgenomen worden in het ziekenhuis zodat ze het in de gaten konden houden.

Ik ben dus absoluut geen ziekenhuismens ALS ik me niet ziek voel. En werd dus helemaal panisch daar. Na 11 dagen huilen en praten is mijn dochter met de gevraagde keizersnee gehaald.

Dus het kan wel, laat je niet afwimpelen als je het echt niet wilt! Als je duidelijk maakt dat je heel erg bang bent voor de bevalling dan kan het wel.

groetjes Chantal

Reactie voor op de website?

56.57. Zwanger na keizersnede

Hoi,

ik heb zelf ook een keizersnee gehad, 2 jaar geleden. En hoewel bijna iedereen het me afraadde omdat het zo zwaar zou zijn, stond ik de volgende ochtend alweer vrolijk onder de douche;)

Dus ik moet zeggen dat het MIJ heel erg mee gevallen is. En ik zou het zo weer doen (als het nodig is).

Mocht de 4de dag naar huis. Heb tijdens de keizersnee 1 liter bloed verloren, maar ook daar had ik geen last van.

groetjes Chantal

Reactie voor op de website?

56.58. Moeilijk zwanger door litteken?

Ik ben in 2002 bevallen met een keizersnede. Ben al 2.5jaar aan het proberen. Mijn gyno zei vandaag tegen mij dat het aan mijn litteken kan liggen dat ik nog altijd niet zwanger ben. Wordt vervolgd.

Heeft nog iemand hier problemen mee?

mvg Kirsten

Reactie voor op de website?

56.59. 2 keizernsnedes binnen 1 jaar

hoi,

ik was na 3 maanden alweer zwanger, en het werd weer een keizersnede. De gynaecoloog vond het niet handig en het wordt ook niet aangeraden. Ze hebben liever dat er minimaal een half jaar tussen zit. Maar ja, dat ging bij mij niet meer lukken en alles is dan ook helemaal goed gegaan.

groetjes

Reactie voor op de website?

56.60. Zwangerschap na overlijden kindje

Ik wil even reageren op uw bericht, ik was hier vanalles aan het opzoeken omdat ons kindje op 16 Oktober 2006 is geboren en op 17 oktober is overleden :( Nu ben ik inmiddels weer zwanger, ik kreeg te horen als advies 3 tot 6 maand te wachten! Maar wij wilden ons gezin toch uitbreiden. Na enkele gesprekken met de gyneacoloog kwamen we tot de beslissing dat op het moment dat het kindje tegen de baarmoederwand aandrukt, we alweer een paar maand verder zijn en dat het dus GEEN gevolgen zal hebben!

jarontimber.vlindersite.nl

Groetjes Sophie

Reactie voor op de website?

56.61. Keizesnede gehad en na 6,5mnd weer zwanger

Hallo allemaal,

Ik ben weer zwanger na pas 6,5mnd geleden een keizersnede gehad te hebben. Ik ben bang,als ik lees dat je litteken kan scheuren tijdens je zwangerschap of bevalling.

Ik ben nu 8 weekjes zwanger maar heb wel last van mijn onderbuik en ben bang dat het mijn keizernee is wat trekt ,maar ik heb bij mijn keizernee geen complicaties gehad, maar is het zo dat je litteken kan scheuren naar mate je baarmoeder groeit of is dat onmogelijk.

Ik zou graag de mening van anderen willen horen die er meer over weten.

Alvast bedankt Carina.

Reactie voor op de website?

56.62. Bijna hetzelfde

Ik ben afgelopen mei bevallen via een spoedkeizersnede van een gezonde dochter ook al is ze 7 weken te vroeg geboren. Nu 7 maanden later ben ik weer zwanger. ben nu ongeveer 6 weken heen.

Het enige wat me wel een beetje dwars zit is dat ik bang ben dat de volgende ook een prematuurtje en dysmatuurtje wordt net zoals mijn dochtertje. Kan iemand vertellen van de hoe of de wat? Alvast bedankt.

groetjes Miranda

Reactie voor op de website?

56.63. Moeilijk zwanger door litteken

Ik ben heel benieuwd of je ondertussen al zwanger bent. Wij zijn nu 7 maanden bezig, maar ben ook nog steeds niet zwanger. Nu weet ik wel dat het langer kan duren bij de tweede, maar mijn gevoel zegt dat er toch iets misschien aan de hand is. Heb nl. bij ons eerste kindje ook een keizersnee gehad. Ik ga morgen contact met mijn huisarts opnemen.

Mirjam

Reactie voor op de website?

56.64. Snel zwanger na keizersnede

Goedeavond, ik was zelf ook snel weer zwanger na mijn eerste keizersnede. Mijn eerste baby was overleden, dus ik wilde zo snel mogelijk weer zwanger worden. Binnen zes maanden was ik weer zwanger, en ben ik weer geholpen met een keizersnede.

Susces verder, Sana

Reactie voor op de website?

56.65. Snel zwanger na keizersnede

Hoi,

Ben momenteel ruim 17 weken zwanger en mijn baby is 7 en halve maand.

Heb al 2 keer een keizersnee gehad en het was beide keren een fluitje van een cent. Onze oudste is 6 jaar en nu dus twee kort op elkaar. De gynaecoloog raadt dit af omdat je bloed nog niet goed hersteld is meestal. Nu was ik deze keer wel veeeel meer moe dan bij de 1e en de 2e maar dat is na 13 weken een stuk beter geworden. Ik zie niet tegen de derde keizersnee op, alleen vind ik het jammer dat ik vijf dagen in het ziekenhuis moet blijven.

groetjes Ellen

Reactie voor op de website?

56.66. Keizersnede

Je kan na 6 weken na een keizersnede al opnieuw zwanger worden,

groetjes Bianca,

Reactie voor op de website?

56.67. 2de kindje

Hallo Allemaal,

Ik hou het kort en krachtig. Ik ben niet zo'n stoere vrouw met 5 keizersnedes maar heb 1 zoon. Hij is nu reeds 8,5 maand en woog bij de geboorte 4,5 kg. Bevalling was perfect. Herstel eerste dag pijnlijk maar daarna verliep alles voorspoedig.

Nu, ondanks condoomgebruik, missschien weer in verwachting. Ik zou bijna willen roepen "is er een dokter op de site"? Kan dit kwaad voor de baby en mij? Drink nu al hevig roosvicee ferro (dat houdt ijzergehalte goed|). Ik lees hopelijk snel iets.

Groetjes Ariën

Reactie voor op de website?

56.68. Draaien van kindje

Hoi Ellen, ik ben nu 36 weken en ze hebben mijn kindje vorige week gedraaid. Hebben ze twee keer gedaan, het ligt nu weer goed maar kan nog terug draaien. Ik zal alleen niet voor de tweede keer terug gaan. Vrij pijnlijk maar zeker de moeite waard als het tenminste niet meer terug draait.

succes Wendy

Reactie voor op de website?

56.69. Keizersnede op Sicilië

Hallo, ik ben Claudia en woon in Sicilië. Ik heb 3 keizersneden gehad. Mijn oudste kind is 9, de tweede is 6, en mijn tweeling is 4. De tweeling waren bij de geboorte 3400 en 3200. Ik geloofde het zelf niet!! Ik ben dol gelukkig met mijn kindjes en ik wou even zeggen dat ze (jammer genoeg) hier in Sicilië 1 op de 2 keizersneden uitvoeren.

doei, groeten uit Sicilië, Claudia.

p.s ik vind het keileuk, deze website voor grote families

Reactie voor op de website?

56.70. Moeilijk zwanger raken na keizersnee

Hallo,

Zijn er meer mensen die moeilijk opnieuw zwanger raken nadat ze bij hun eerste kind bevallen zijn via de keizersnee?

gr. Helga

Reactie voor op de website?

56.71. Moeilijk zwanger raken na keizersnee

Hoi

Mijn dochter is met 3 januari 2005 met een keizersnee gekomen, en ben toen augustus 2005 gestopt met de pil voor nog een kleintje erbij. Maar het heeft een jaar geduurd voor ik zwanger werd. Precies in augustus 2006 werd ik eindelijk zwanger. Na 10 weken zwangerschap is het uitgelopen op een miskraam, op 18 okt 2006 Dus ben nu weer bezig met zwanger worden tot nu toe nog niet zwanger

Heb in het begin van mijn keizersnede een onregelmatige cyclus gehad. Daardoor, na een half jaar, begon mijn cyclus een beetje op 35 dagen te zitten.

Dus hoelang duurt het voor ik weer zwanger word, want mijn laatste te menstruaties leken niet op een menstruatie. Het was gewoon helder bloed en ik had geen buikkrampen, alleen wat hoofdpijn. Mijn normale menstruatie begint met rugpijn en buikrampen en borrelen in mijn buik.

Wie heb ook zo een gevoel dat het moeilijk gaat na een keizersnee?

grtjes Kitty79

Reactie voor op de website?

56.72. Voor Kitty

Hallo Kitty, Mijn zoon werd in Juni 2004 met een keizersnede geboren. De artsen in het ziekenhuis zeiden ook tegen ons dat wij een half jaar moesten wachten om weer zwanger te worden. Nou wilden wij ook niet meteen een kindje erbij. En ben ik pas eind 2006 gestopt, nu gelukkig al snel zwanger. Dus het hoeft niet zo te lopen!

Je kan na een jaar het medische circus in en misschien dat ze daar verder kunnen helpen. Mijn menstruatie is ook veranderd na die keizersnede. Maar of dat te maken heeft met een langere cyclus dat zou je echt aan de medische mensen over moeten laten! Ik hoop dat je snel zwanger wordt... Succes!!

Biek

Reactie voor op de website?

56.73. Zwanger na 4 maanden

Hoi Sandra, inmiddels heb ik zelf 3 keer een keizersnede gekregen. Was na de eerste keer na vier maanden weer zwanger. Moest van de ene arts drie maanden wachten, terwijl een ander zie dat je helemaal niet hoeft te wachten.

groetjes Sanne.

Reactie voor op de website?

56.74. Zwanger worden is moeilijker na keizersnede?

Van mijn dochter (nu bijna 3) was ik direct zwanger. Ik ben bevallen via een keizersnede (ongepland). Ze was zo groot en lag zo scheef dat ze er niet uit kon (9 pond). Nu probeer ik al een paar maand om weer zwanger te worden, maar dat wil maar niet lukken. Natuurlijk begrijp ik dat het snel zwanger worden van je eerste kind geen garanties biedt voor de toekomst.

Wel ben ik bang dat er misschien iets mis is met mijn baarmoeder. Is het zo dat het eitje zich moeilijker kan nestelen omdat er littekenweefsel in je baarmoeder zit? Is het uberhaupt een algemene bekendheid dat je moelijker zwanger wordt nadat je ooit een keziersnede hebt gehad? Is het raadzaam (en gebruikelijk) dat je je laat onderzoeken?

groetjes, Jantina

Reactie voor op de website?

56.75. Keizersnee?

Hallo!

Vorig jaar juli ben ik via de keizersnee bevallen van een dochter. Alles liep zeer vlot. Totdat ik mocht persen. Ze kwam er niet uit en ook extra weeenopwekkers en vacuumpomp mochten niet baten. Nu, inmiddels 6 weken zwanger van een tweede, vliegt de aankomende bevalling me nu al aan!! Mijn huisarts zegt dat ik het risico niet meer op moet zoeken. Kim lag er inmiddels goed voor, ik had goede krachtige weeen en zelfs een vacuumpomp lukte niet, dus tweede keer gewoon keizersnee.

De gyneacoloog denkt er anders over en zegt dat we onder bepaalde afspraken best normaal kunnen bevallen. Ik weet het echt niet hoor! Heeft iemand hetzelfde meegemaakt? Mijn gevoel zegt keizersnee, alleen al om het hele emotionele aspect en risico's van een natuurlijke bevalling na keizersnee.

Ook nog een vraag: hoe kan het toch dat het beleid in Nederland in het ene ziekenhuis anders is dan in het andere ziekenhuis?

Groetjes Kirsten

Reactie voor op de website?

56.76. 2 keer keizersnede

Wij hebben ook 2 kinderen, ze schelen 13 maanden en zijn ook allebei geboren d.m.v. een keizersnede. Ik heb altijd gedroomd van een groot gezin en toen de gynaecoloog tegen mij zei dat 3 x een keizersnede maximaal is was ik echt helemaal overrompeld. Wij wilden graag 4 kindjes dus het was echt een grote teleurstelling dat hij dit tegen mij zei. Nu ben ik heel blij om hier te lezen dat het echt wel mogelijk is om vaker een keizersnede te hebben!! Ik was beide keren na 3 dagen weer thuis en was ook een dag later alweer op de been, douchen wilde ik zelf graag doen,ha,ha. Ik heb een super herstel gehad en eigenlijk nergens last van gehad. Ben zo blij om hier deze ervaringen te lezen, allemaal bedankt hiervoor. Mocht ik weer zwanger raken dan zal ik het de gyn. voorleggen, hij is wel Duits van afkomst en super voorzichtig, miss. heeft het hier ook iets mee te maken?

Groetjes Marieke

Reactie voor op de website?

56.77. Kriebels na het lezen van Claire

Hoi Hoi Claire,

ik kreeg helemaal kriebels toen ik jouw verhaal las. Ik heb de laaste maand van de zwangerschap teleurstelling na teleurstelling gehad, terwijl mijn tweede kindje goed lag ( eerste was stuit en dus keizersnede) ik heb het uiteindelijk terwijl ik al weeën had zelf er voor gekozen voor de keizersnee, onder druk van mijn grote buik de weeën en een uur beslistij, en 42 weken. Ik had het gehad maar ik heb veel spijt dat ik niet heb doorgezet. Mede doordat mij verteld was dat de kans bestond dat het de volgende dag alsnog een keizersnee zou worden.. Ik had begrepen dat je nà een eerste keizersnee niet ingeleid mag worden.

Maar uit jouw verhaal blijkt dat je bij 42 weken bent ingeleid?? Mag ik vragen hoe?

groetjes Margot

Reactie voor op de website?

56.78. Maak je niet druk

hey hallo

Je moet je niet zo druk maken over de mensen om je heen. het is jou leven en jou gezin. Ik zelf heb ook in drie jaar tijd drie kinderen gekregen twee normale bevallingen en 1 keizersnede het zal wel heel druk zijn voor even, maar straks is het alleen maar leuk. Ik ben nu nog herstellend van de keizersnede maar het heeft pas twee weken geleden plaatsgevonden. Mijn zoontje wordt einde van deze maand 2, mijn dochter is net 1 geworden, en heb er weer een dochter bij van 2 weken.

Saida

Reactie voor op de website?

56.79. Vijfde keizersnede

Zoals ik heb kunnen lezen heb je 9 keer een keizersnede ondergaan, petje af voor je. Mijn probleeem is kan ik nog een vijfde keizersndede wil ondergaan. Mijn laatstse keizersnede is 1994 en nu zijn we 2007. Ik zou graag willen weten hoe het is gegaan met al je keizersnedes? Gebruiken ze hetzelfde litteken of niet? Bij mij wel dezelfde littekens. M malika_belguim_88@hotmail.cm malika

Reactie voor op de website?

56.80. 4 keizersnedes

Ik heb 3 keizersnedes achter de rug. Mijn 2 oudste kindjes (7 en 5), zijn uit een eerste huwelijk, mijn jongste ( bijna 1 jaar) is van mijn nieuwe relatie. Mijn vriend zou heel graag een tweede kindje hebben en ikzelf heb altijd van 4 kinderen gedroomd. Mijn gynaecoloog zei dat als ik aan een vierde zou beginnen dat het op eigen risico is. Hij heeft me over mogelijke problemen gesproken en ook gezegd dat er meer kans is dat het goed afloopt dan fout, nu weet ik echt niet meer wat ik moet doen, ik had liever gehad dat hij vlakaf nee zei dan wat hij nu gezegd heeft. Kan iemand mij raad geven?

Reactie voor op de website?

56.81. Eindelijk!

Reactie op t verhaal 47.5.Eindelijk! Je hebt geen idee wat heerlijk het is om jouw verhaal te lezen na veel ontwetendheid en vragen in m'n kop. Ik heb 2 meiden van 3,5 en van anderhalf. Twee sectio's, een spoed na inleiding vanwege overtijd. Geen goede onsluiting na 22 uur weeen, alsnog n keizersnee en een geplande keizersnee vanwegen stuitligging. Dolgraag zou ik meer kindjes willen. M'n droom was altijd 4 kids. Ik zou ook dolgraag n natuurlijke bevalling willen meemaken. Bij m'n 2de bevalling heb ik vrede gahad bij hoe dat allemaal is gegeaan, maar van m'n eerste bevalling heb ik veel last gehad en nog eigelijk.Ik zit in de kraamverzorging en ik had zo super graag ook dat ultime "buikmoment" willen meemaken. Ik weet ook wel dat een natuurlijke bevalling ook niet altijd 'n pretje is (ik moet ook niet denken aan n totaal ruptuur bv) maar toch. Ik heb ook pas n gesprek gehad met m'n gyn over hoe en wat. Het speelt bij mij weldegelijk n rol in m'n keus.
Marjoleine

Reactie voor op de website?

56.82. Een 4de keizersnede?

Hallo allemaal,
Ik heb al drie keizersnedes achter de rug en mijn man en ik zouden nog een kindje willen maar nu twijfel ik heel erg of het nog wel mogelijk is. Ik ben iedere keer heel snel weer opgeknapt, maar als ik het hier zo lees zou het wel mogelijk zijn.
Maar moet ik dan eerst even naar de gyn om te laten kijken of het nog mogelijk is?

Veel liefs Angelique

Reactie voor op de website?

56.83. Vaginaal bevallen na sectio

Hallo allemaal,

Ik heb een gesprek met m'n gynaecoloog gehad en die vertelde me dat als ik zwanger zou worden, dat ik het dan (na 2 sectio's met verschillende redenen zie 47.81) zelf zou mogen proberen. Maar dan moet het gewicht van het kindje in het gemiddelde zitten en zonder inleiding en al te veel toeters en bellen. Met extra controles zou ik het dan mogen gaan proberen.

En stel dat het als nog zou eindigen in een keizersnee, dan moet de gynaecoloog direct nadat het kindje geboren is de baarmoederwand bekijken of die dik genoeg is om eventueel nog een kindje in te kunnen dragen. Dat is wat mij verteld is.

Ik hoop vurig dat ik er achter ga komen! Ik voel me net zoals Monique van 47.29. Ik heb het precies zo, en benieuwd hoe het met haar gaat.

Groetjes marjoleine

Reactie voor op de website?

56.84. Eerste keer keizersnede en de tweede op komst

Hallo allemaal,

Ik ben momenteel in verwachting van mijn tweede kindje(39 weken) mijn eerste bevalling was een drama, na 6 cm ontsluiting naar het zkh met een ambulance wegens uitgezakte placenta en onder volledig narcose een kzs. Mijn eerste zoon is nu 6.5 jaar en ik durfde voor al die jaren niet meer zwanger te raken. Mijn tweede bevaling wordt ook een kzs (gepland) wegens stuitligging. Ik zal a.s vrijdag (4jan) mijn baby vasthouden, dat is het enige waaraan ik denk.

groetjes, Nada

Reactie voor op de website?

56.85. 4 keer keizersnede

Graag zou ik willen weten wie uw gyneacoloog is en in welke ziekenhuis hij werkt. Omdat mijn gyneacoloog moeilijk doet over een 5de keizersnede. Ik herstel zelf heel snel en ik kan de zelfde dag al zitten en lachen en praten de verpleging in het ziekenhuis verschiet er zelfs van.

Zou u graag zo snel mogelijk terug reageren want ik verlang heel graag naar een 6de kindje zelf ben ik 1keer normaal bevallen.

Reactie voor op de website?

56.86. 5de keizersnede

Hallo,

Ik zou ook heel graag een volgend kindje willen hebben, maar ik heb zelf ook 4 keizersnede gehad waarvan ik zelf ook heel snel ben hersteld. Ik heb heel het internet afgezocht naar namen van gynaecologen gespecialiseerd in keizersneden maar heb niets gevonden . Kan er iemand mij a.u.b. een adres en naam van 1gyn of meer in antwerpen geven. Ik zou heel graag bij de gynaecologen langsgaan voor een second opinion. Mijn gynaecoloog maakt er geen probleem van, maar ik wil het zeker weten.

Veel liefs

Reactie voor op de website?

56.87. Twee keizersnedes in 14 maanden

Ik heb twee keizersnedes in 14 maanden gehad. Wel wist de gyneacoloog dat we voor een tweede gingen en deden dat pas na zijn accoord.

Ruth

Reactie voor op de website?

56.88. Bevallen na een hernia

Hallo. Kan iemand mij aanraden wat te doen? Wij zijn gezegend met 2 gezonde kinderen van nu 1 en 4 jaar. De 1e bevalling was een ramp maar uiteindelijk is na 28 uur dmv een vacuum-pomp onze dochter gekomen. Een paar weken na de bevalling heb ik erg last van mijn rug gekregen en een paar weken op de bank/bed moeten bivakeren. Na veel rust, fysio, afvallen en op een gegeven moment sporten was ik na een jaar pijnvrij. (met regelmaat kwam het weer in mindere mate terug)

Met de 2e zwangerschap alles weer top! Maar ja, de bevalling die gelukkig maar 8 uur duurde, bracht een hernia met zich mee. Tijdens het persen kreeg ik erg 'kramp'in mijn been en toen onze zoon geboren was, knikte ik door mijn knie en had ik geen gevoel meer in mijn voet en onderbeen. Na een paar dagen trok in het niet meer van de pijn en zat zelfs aan de morfine.

Hierdoor hebben wij het als gezin erg zwaar gehad. Nu na een jaar gaat het wel beter er blijven sporen van hernia achter. (trekkerig gevoel in been)

De wens voor een 3e (of zelfs een 4e) kindje is erg groot. Het geval is alleen dat ik niet normaal meer durf te bevallen i.v.m. de hoge druk op de tussenwervelschijven tijdens het persen. Heeft er iemand ervaring met het bevallen na een hernia. Wij overwegen een keizersnede om ervoor te zorgen dat het zwakke gedeelte van mijn rug ontlast blijft. Maar ja, onze gyneacologen vinden dit over het algemeen een niet overtuigd bezwaar om een keizernede uit te voeren. Of kent iemand een ziekenhuis of kliniek waar er keizersnede's uitgevoerd worden 'op aanvraag'?

bedankt gr Jeanien

Reactie voor op de website?

56.89. 1e werd niet geplande keizersnede, nu zwanger van 2e (6 weken en 1 dag)

Hallo Kirsten, ook ik ben nu 6 weken zwanger van ons 2e kindje. De eerste (Leon, geboren sept '05) is geboren uiteindelijk met een keizersnede. Dit kwam omdat na voldoende ontsluiting bij mij de weeen minder krachtig werden. Toen hebben ze met extra weeenopwekkers geprobeerd de weeen heftiger te maken. Wat goed gelukt is, maar nog kwam er geen baby. Ze hadden het over standen, stand 2-4 moest genoeg zijn. Nou bij mij draaiden ze het flink op tot maar liefst op laatst stand 12. Dit zorgde voor super heftige weeen (behoorlijk pijnlijk) en nog geen baby.

Toen werd besloten tot een keizersnede omdat er geen schot in kwam. Ik moest toen een half uur die heftige weeen tegen houden wat erg pijnlijk was en toen was de ok klaar en kreeg ik een ruggenprik. Echt een heerlijk gevoel was dat op dat moment.

Toen Leon werd geboren, was de oorzaak al snel duidelijk: Leon woog ruim 9 pond en paste er gewoon weg niet door.

Nu ben ik na 2,5 jaar zwanger, toch weer zwanger van ons 2e kindje. Ik wou al een tijdje graag een 2e maar durfde het allemaal niet goed meer omdat het de vorige keer heel anders verliep dan verwacht. Ik ben echt super blij met de 2e op komst en hoop dat alles goed zal gaan deze keer. Ben benieuwd of het nu wel een gewone bevalling wordt, want ik vind het allemaal nu wel een beetje enger. Heb de eerste week van april mijn eerste afspraak en dan zien we wel verder.

groetjes Marloes

Reactie voor op de website?

56.90. Meerdere keren keizersnede

Ik heb 3 maal een keizersnede ondergaan en heb nu 3 heerlijke gezonde kerels. We willen graag een 4e kindje. Wie heeft er ervaring met meerdere keren een keizersnede? De operaties en herstel zijn prima verlopen en tijdens de laatste zei de gyn dat er nog wel 3 door konden..

Groeten Ronja

Reactie voor op de website?

56.91. Nummer en adres

Graag had ik het nummer van een dokter gehad die kan zien of een 4de keizersnee nog wel mogelijk is. Ik ben zelf 22 jaar en heb 3kindjes alle drie met een keizersnee, maar ik heb iemand anders in mijn leven en zou graag met hem nog een kindje willen. Is het een risico of niet? En zou ik als ik gewoon kan bevallen ook nog een risico zijn.

groetjes

Reactie voor op de website?

56.92. Antwoord wachttijd na keizersnede

Hallo,

Ik ben inmiddels zwanger van mijn 4e kindje en dit wordt de 3e keizersnede. Mijn arts heeft altijd gezegd dat het beter is na een keizersnede een jaartje te wachten met opnieuw zwanger raken. Je lichaam heeft die tijd minimaal nodig om te herstellen. Uiteraard zijn er uitzonderingen want het hangt natuurlijk ook af van leeftijd en je gezondheid, hoe snel je geneest etc. Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

groetjes Silvia

Reactie voor op de website?

56.93. reactie op 50.20 stuitligging

Hoi Fleur,

Er is geen reden tot ongerustheid als je kindje in stuit ligt. Er is zelfs nog een grote kans dat jullie kindje in het verloop van de zwangerschap nog uit zichzelf zal draaien.

Meestal ligt een kindje in stuit zonder reden, voor 85% van de stuitliggingen is geen aanwijsbare oorzaak te vinden. Het kán wel een reden hebben;

* de baarmoeder heeft een afwijkende vorm * het heeft te maken met de vorm van je bekken * een voorliggende placenta

Maar stuitligging geeft dus geen reden tot bezorgdheid! Er is bij kindjes die lang in stuit gelegen hebben wel een verhoogd risico op heupdysplasie (dat de heupkop niet goed in de heupkom valt), dit komt dan door de langdurige ligging met de beentjes omhoog in de baarmoeder. Dit wordt standaard een aantal weken na de geboorte dmv een echo gecontroleerd. Mocht dat het geval zijn dan is dat met een spreidbroekje te corrigeren.

Na 39 weken en 2 dagen zwangerschap ben ik afgelopen december, met een geplande keizersnede, 'bevallen' van onze zoon. Hij lag de laatste 8 weken in stuit en in week 37 is er geprobeerd hem te draaien, maar dat lukte niet. Ik had de keuze, gewoon bevallen of een keizersnede. Het werd dus een keizersnede.

Onze zoon is helemaal gezond en heeft geen heupdysplasie.

Groetjes, Kim

Reactie voor op de website?

56.94. Inleiden na een keizersnede

Ik ben 4 jaar geleden bevallen van mijn dochter via keizersnede en nu mag ik natuurlijk bevallen. Maar ik ben nu over tijd en word uiterlijk op maandag 1 dec ingeleid, dus over 4 dagen. Van mijn gynaecoloog had ik begrepen dat er risico's zijn en dat er bij heftige weeen de wond open kan scheuren. Zijn er dames die daar goed vanaf zijn gekomen? Het zal mij echt gerust stellen.

gr Chanel

Reactie voor op de website?

56.95. Bij mij geen probleem

Net 2 jaar na de geboorte mbv een keizersnede van mijn dochter ben ik bevallen van mijn tweede dochter en weer ruim 2 jaar later van mijn jongste zoon. Beide keren was het met inleiding en zijn ze gewoon geboren. Volgende dag weer naar huis en daar verder kramen. Wel deden deze 2 laatste bevallingen iets meer pijn dan de bevallingen van de oudste kinderen ( voor de keizersnede). Ook daar zaten inleidingen bij, 1x ivm hoge bloeddruk en 1x omdat 39,5 weken voor een tweeling toch echt wel lang zat was.

Henriette

Reactie voor op de website?

56.96. Inleiden is gevaarlijk bij keizersnede

Hallo Chanel,

graag zou ik u willen laten weten dat ik acht jaar geleden ook ingeleid ben na twee keizersnedes en de gyn zei toen tegen me dat er niets fout kan lopen omdat ik jong was en geen smal bekken had. Hij had er een heel goed oog op dat alles goed zou verlopen. Maar niets is minder waar. Mijn baarmoeder is gescheurd geweest. Ik dank God nog elke dag dat dat mijn dochtertje toen al geboren werd (vaginale bevaling, mijn bekken waren toch groot genoeg), anders zou het nu heel anders hebben uitgezien. Moest mijn dochtertje nog in mijn baarmoeder geweest zijn, had ze het niet overleefd.

Misschien is het een teken dat ik vandaag juist op deze site ben terechtgekomen, ik hoop met heel mijn hart dat je spontane weeen ga hebben voor 1 decemder.

Laat me aub iets weten of alles goed is met jou en met uw babytje. Ik wens je althans het beste.

MVG Sarah

Reactie voor op de website?

56.97. Reactie inleiden na keizersnede

Ik heb in het prille begin van de zwangerschap van de oudste een zware buikoperatie gehad. Ik had een vleesboom van 3 kilo bovenop mijn baarmoeder. Ben uiteindelijk natuurlijk bevallen, zij het dan zonder inleiding. Bij nummer 2, exact 2 jaar na die zware operatie ben ik ingeleid met gel. Daar kreeg ik vreselijke weeenstormen van. Heeft mijn baarmoeder allemaal prima doorstaan.

Nummer 3, precies 4 jaar na die zware operatie, werd ook ingeleid, dit keer met infuus. Voorzichtig begonnen, op, mijn verzoek, maar omdat de laatste 2 cm ontsluiting niet kwamen kreeg ik zeer hoge dosis infuus. Uiteindelijk een keizersnede gehad omdat het hoofd te groot was en de baby er niet door kon. Alles is heel gebleven van de weeen op infuus.

Zeg in het ziekenhuis tijdens de bevalling waar je bang voor bent en vraag nadrukkkelijk om voorzichtig aan infuus opbouwen. Laat je man hier ook een verantwoordelijke taak in hebben. Zodat hij voor je opkomt als je het zelf niet kunt tijdens weeen.

Een mooie bevalling en een nog mooiere baby en kraamtijd!

Els

Reactie voor op de website?

56.98. Keizersnede

Ook ik ben meerdermalen (9 keer) bevallen via een keizersnede. Onze gynaecoloog deed uitgebreid onderzoek 6 weken na de bevalling. Daarin nam hij niet alleen het herstel mee,maar ook zijn bevindingen tijdens de keizersnede die hij zelf uitvoerde. Aande hand van deze gegevens kregen wij wel of gen groen licht vooreen eventuele volgende zwangerschap.

Ik heb dit altijd ervaren als een heel verantwoordelijke manier van omgaan met de risico`s voor moeder en kind.

Gerdi

Reactie voor op de website?

56.99. Volgende zwangerschap

Ik ben 10 maanden geleden van een zoontje bevallen. Hij lag in stuit en hij was een prematuurke dus ben ik via keizersnede bevallen. Ik zou graag al aan een tweede kindje beginnen maar de gen. had mij verteld dat ik zeker 1 jaar en 6 maanden moest wachten voor ik aan mijn tweede mag beginnen. Dus iedere gen. zegt wat anders, als ik dat bij jullie zo lees.

groetjes Jessica

Reactie voor op de website?

56.100. Zwanger na keizersnee

Hallo ik ben 4 jaar geleden bevallen ook met een niet geplande keizersnee mijn dochter lag in volkomen stuit op het laatste moment 40wk 6dg. Ze is waarschijnlijk met 39 weken omgedraaid en daarna heeft de verloskundigen het niet goed gevoeld pas op het laaste moment!

Nu na 4 jaar ben ik weer zwanger en vind het best wel een beetje spannend ik mag gewoon normaal bevallen maar je denkt toch zal het allemaal wel goed gaan.

Jessy

Reactie voor op de website?

56.101. Zwanger 2,5 maanden na keizersnede

Mijn vrouw hebben in september vorig jaar onze tweede zoon gekregen na een niet geplande keizersnede. Nu waren we na 2,5 maand al weer zwanger dus er zit straks 11,5 maanden tussen de geboorte van ons tweede en derde kind. Volgens de gynaecoloog staat dit een gewone vaginale bevalling niet in de weg mits alles probleemloos verloopt tijdens de zwangerschap. Dit betekend, normale ligging en geen andere complicaties. Het is zeker een zware tijd en behoorlijk pijnlijk allemaal, rust is echt het sleutelwoord.

Sanne

Reactie voor op de website?

56.102. Moeilijk zwanger na keizersnede

Hallo,

In maart 2008 ben ik via een keizersnede moeder geworden van een gezonde zoon! Nu ruim een jaar later willen we heel graag zwanger worden van een tweede. We zijn nu 5 maanden aan het 'proberen' maar tot nu toe zonder resultaat, terwijl ik van de eerste binnen 2 maanden zwanger was.

Ik kan er niet veel over terug vinden, daarom vroeg ik me af of iemand hier ervaring mee heeft?

Bedankt! Julie-Ann

Reactie voor op de website?

56.103. Vaginaal bevallen na 2 keizersnedes mogelijk? Graag ervaringen

Goedendag, wij zijn bezig voor de 3e. (een van 9 en een van 5). Ie 2ks. waren puur omdat ik geen ontsluiting kreeg omdat ik ingeleid werd op een niet rijpe baarmoeder.

Ik wil heel heel heel graag 1 keer in mijn leven gewoon bevallen. Ik weet dat het om het resultaat gaat maar op een of andere manier voelt mijn leven niet compleet met deze ervaring. Ik kan en wil het niet los laten dat ik misschien nooit vag. zal bevallen.

Mijn gynacoloog is niet meteen accoord maar wil er wel met me over discusseren dus er is een opening.

Ik zelf wil hem een voorstel doen om af te wachten wat er gaat gebeuren. Mocht het uiteindelijk spontaan starten dan wil ik het graag gaan proberen (mits het een klein kindje is) met een drukmeter in mijn baarmoeder, kind een electrode op het hoofd en ik serieus let op pijn bij het litteken tijdens de bevalling.

Wat vinden jullie? Graaaag ervaringen, pos en neg!!

Alvast bedankt!

Reactie voor op de website?

56.104. Wachten met nieuwe zwangerschap

Reactie op Keizersnede en wanneer weer zwanger

Mij is gezegd dat ik minimaal een jaar moet wachten voor een evt. nieuwe zwangerschap. Dat alles goed kan genezen.

Reactie voor op de website?

56.105. moeilijk zwanger na keizersnede

Reactie op Moeilijk zwanger na keizersnede

hallo,

Wij hebben 2 keizersnedes gehad, de laatste in 2003, nu zijn wij al zo'n 5 jaar bezig met onze derde, uiteindelijk bij (na 6 x iui ) de 2e ivf-poging is gebleken dat waarschijnlijk door het litteken van de keizersnee op de baarmoeder .. vocht in de baarmoeder blijft staan en daardoor lijkt zwanger worden onmogelijk (alles 'zwemt' er zo weer uit). Toevallig ben ik vandaag voor een intake geweest, ik krijg een operatie waarbij ze dit gaan proberen te herstellen.

Het schijnt vrij nieuw te zijn in de geneeskunde/fertiliteitsproblemen.
Marco en Brenda

Reactie voor op de website?

56.106. Toch nog kind gekregen na gescheurde baarmoeder

Na twee keizersnedes,werd mijn beoogde derde natuurlijke bevalling ingeleid wat eindigde in een scheuring van mijn baarmoeder en het overlijden van mijn kindje. Gelukkig was ik op dat moment al aanwezig in het ziekenhuis, anders had ik het wellicht ook niet overleefd. Toch bleef mijn kinderwens bestaan maar nergens kon ik info vinden over vrouwen die na zoiets toch nog aan een zwangerschap durfden te beginnen.

Uiteindelijk heeft consult bij een erg goede gynaecoloog in het Erasmus Ziekenhuis te Rotterdam mij destijds wat wankel vertrouwen gegeven en doen besluiten om het toch aan te durven. Uiteindelijk is mijn dochtertje met 38 weken gehaald via een keizersnede en was ik zo gelukkig.

Inge

Reactie voor op de website?

56.107. Keizersnede

Ik denk dat wel of geen keizersnede afhangt van de situatie. Niet alle vrouwen zijn hetzelfde. En wannneer je een keizersnede hebt gehad wil dat niet zeggen dat je bij de volgende wéér met een keizersnede moet bevallen. Het hangt van zoveel factoren af.

Mijn eerste kind is via de natuurijke weg geboren en ik ben bevallen van een tweeling die allebei in een stuit lagen (ze zijn met 34 weken in een stuit gaan liggen terwijl ze daarvoor keurig met de hoofdjes naar beneden lagen). Ik trok al snel de conclusie: dat wordt dus een keizersnede. Maar mijn genaecoloog zei dat we het op de "normale" manier gingen proberen, want volgens hem zou wanneer de eerste eruit zou zijn de 2e vanzelf volgen ook al lagen ze in een stuit.

Niet dus! Ik ben ingeleid en mijn eerste dochter is eerst met haar biletjes geboren. Haar tweeling zusje zat vast met haar handje onder mijn rib en moest daarom met een spoedkeizersnede gehaald worden. Gelukkig is alles goed gekomen. Maar ik had dan toch liever een geplande keizersnede gehad dan dit.

Mijn voorkeur gaat wel uit naar een gewone bevalling. Ik snap ook niet dat vrouwen die geen complicaties hebben er bewust voor kiezen om via een keizersnede te bevallen. Het geeft toch extra risico, het is wel een buikoperatie.

Mochten wij een voorrecht hebben om nog een kindje te krijgen, dan hoop ik op een natuurijke bevalling. Want de pijn die je hebt na een keizersnede vind ik dubbel zo erg als bij een normale bevalling. Mijn wond was pas na 3 maanden volledig gesloten. De hechtingen die eigenlijk vanzelf horen op te lossen waren in de open wond gegroeid. Die hebben ze vervolgens met een pincet uit zitten trekken zonder verdoving! Nou ik kan je vertellen dat is geen pretje. En nu na 9 jaar voel ik het litteken nog steeds, vooral bij koud weer dan trekt het heel erg en wanneer ik verkouden ben en veel moet hoesten dan houd ik altijd mijn hand op mijn buik voor tegendruk dan is het minder gevoelig.

Dit zijn mijn ervaringen, zoals ik al eerder zei, het hangt erg van de omstandigheden af. Voor de ene werkt dit voor de ander dat. Je moet vooral doen waar jij je het beste bij voelt.

Suus

Reactie voor op de website?

56.108. Mijn ervaring

Hoi hoi,

Ik heb zelf 2 jaar geleden een keizersnede gehad; 11 maanden later was ik weer zwanger. Volgens mij is het verstandig om er 1 jaar tussen te laten zitten; dat is mij nooit verteld door de gynecoloog, maar een nicht van mij wel.

Reactie voor op de website?

56.109. keizersnede

Reactie op 2 x keizersnede

Hoi ik had een vraagje ik ben nu zwanger van de derde. Ik heb nu 2 keizersnede gehad is het niet moeilijk dan? Het is nu voor mijn 15 maanden geleden de 2de keizersnede maar kan het dan zo zijn dat ik gewoon kan bevallen? Ik moet vandaag naar het ziekenhuis kijken hoe ver ik ben

Marion

Reactie voor op de website?

56.110. Vaginale bevalling na 2 keizersnedes?

Hallo,

Ik heb 2 keizersnedes gehad (3 jaar en bijna 1,5 jaar geleden). Bij de eerste ben ik ingeleid na 42,5 week maar is het uiteindelijk uitgelopen op een keizersnede vanwege een niet-vorderende ontsluiting. De tweede diende zich wel uit zichzelf aan, maar is ook door een niet vorderende ontsluiting een keizersnede geworden.

Nu ben ik 38 weken zwanger van de derde. Van mijn gynaecoloog mag ik proberen vaginaal te bevallen (mijn wens!), maar zijn er wel stricte regels aan verbonden (in een vroeg stadium ziekenhuis bellen, en bijna non-stop aan de CTG liggen), om een baarmoederruptuur vroeg op te kunnen sporen.

Ik ben heel erg op zoek naar eind-goed-al-goed verhalen over deze zogenaamde 2VBAC of VBAC2 bevallingen. En dan het liefste van vrouwen die keizersnedes hadden vanwege een niet vorderende ontsluiting (en het daarna dus toch nog eens zelf hebben gedaan).

Wie o wie kan mij van happy ending verhalen voorzien?

Iris

Reactie voor op de website?

56.111. Na een keizersnee een jaar wachten

Reactie op Wanneer hersteld na keizersnede?

Hallo, als je een keizersnee hebt gehad, wordt geadviseerd om toch een jaar te wachten met het weer zwanger raken want je litteken moet goed helen. Het is wel een buik operatie, dit wordt toch gauw vergeten!

Simona

Reactie voor op de website?

56.112. Komt stuitligging vaker voor bij 2de of meerdere zwangerschap?

Hoi meiden,

Even een vraag; hier zwanger van de derde uk, beide vorige keren normale ligging en vaginale bevalling. Derde uk hoogst waarschijnlijk in stuit!

Ik kan nergens lezen (of lees eroverheen) of het vaker voorkomt, een stuitligging bij een 2de of meerdere zwangerschap. Komt dit omdat je meer ruimte hebt in de baarmoeder en soms meer vruchtwater kan hebben als het bijv een derde zwangerschap is? Ik heb namelijk meer vruchtwater, grotere baarmoeder en maar dezelfde geschatte grootte kindje als bij vorige twee.

En kunnen draaipogingen gevaarlijk zijn bij ongeboren kindje?

Weet iemand dit?

Groetjes Chantal

Reactie voor op de website?

56.113. Zwanger na 4 mnd

Reactie op Keizersnede en wanneer weer zwanger

Ik heb twee keizersnedes gehad en was na de laatste vorig jaar na 4 maanden weer zwanger. Ik ben momenteel acht maanden zwanger, en het heeft me tot zover geen problemen gegeven.

Sue

Reactie voor op de website?

56.114. Stuit met 18 weken

Reactie op Stuitligging

Nee je hoeft je absoluut geen zorgen te maken dat het geslacht met 18 weken niet te zien is door een stuitligging. De echoscopist kan het simpelweg door de ligging van je kindje gewoon niet zien!

Birdy

Reactie voor op de website?

56.115. Vierde keizersnede

Reactie op Herstel na keizersnede

Hallo,

ikzelf heb ook reeds drie keizersnedes achter de rug ik ben ondertussen gescheiden van de papa van mijn drie schatten van meiden. Gelukkig heb ik nu een jaar geleden een schat van een man leren kennen die zelf nog geen kids heeft. Al ziet hij de meisjes nog zo graag, toch blijft het verlangen naar een eigen baby. Blij te lezen dat ik hem deze nog zou kunnen schenken, ook al was ik bang dat dit niet zou mogelijk zijn.

Groetjes,

Cindy

Reactie voor op de website?

56.116. Mijn bevallingen

Zelf heb ik mijn eerste gehad via een (niet geplande) keizersnee. Mijn middelste en mijn jongste zijn via de "normale" manier ter wereld gekomen.

Ben inmiddels 23 weken zwanger van nr 4 en we gaan zien hoe deze ter wereld komt :)

Desiree

Reactie voor op de website?

56.117. 2x ks en nu nog een kinderwens

We droomden altijd van een groot gezin, in 2006 is onze 1e zoon geboren met een geplande keizersnede vanwege hoge bloeddruk en een stuit. In 2008 kwam onze 2e zoon ter wereld na 3 inleidingen en een hele dag aan de weeenstimulatie en uiteindelijk een baarmoederruptuur is ie uiteindelijk geboren met een keizersnede, maar woog ook 4990 gram. en na een moeilijke start is hij nu kerngezond gelukkig!

Nou willen we heel graag nog een derde, maar tijdens de bevalling van de 2e gooide de gyn al roet in het eten want ze vertelde me dat er waarschijnlijk geen kinderen meer bij mochten komen? Omdat ik ook veel littekenweefsel aanmaak? Heeft iemand hier ook ervaringen mee of zoiets dergelijks meegemaakt? Kunnen ze dan geen verticale snede maken ofzo? Ik wil heel graag nog een keer alles ervaren maar wordt er wel een beetje onzeker over...

Groet Linda

Reactie voor op de website?

56.118. Voor de 5e keer een keizersnede?

Reactie op Voor de 5e keer een keizersnede?

Hallo,

Ik las u bericht dat uw dochter en schoonzoon een 5e kindje willen. Ik zelf heb 2 keer een keizersnede gehad en mijn gynaecoloog vertelde mij dat ik nog 1 keer een keizersnede mocht. Bij een 4e keer zitten er veel meer risico's aan verbonden.. Bij uw dochter zou dan voor de 5e keer het litteken worden opengemaakt,vaak zitten er ook verklevingen (tenminste in mijn geval wel).

Natuurlijk weet ik dat wanneer je toch zwanger bent het kindje toch wel gehaald word met een keizersnede maar je moet je ook goed beseffen dat het een flinke operatie is!! En je lichaam een poos nodig heeft om te herstellen (mijn gyn zei toen dat het eigenlijk een soort van "aanslag"op je eigen lichaam is) Wat zegt de gynaecoloog van uw dochter hierover dan?

Trienke

Reactie voor op de website?

56.119. Moeilijk zwanger na een keizersnede

Reactie op Moeilijk zwanger na keizersnede

Herkenbaar verhaal. Ik heb helaas ook schade opgelopen door het herstel van de sectio (juni 2007)waardoor wij op dit moment niet meer zwanger kunnen worden. Bij mij is een holte in de baarmoeder ontstaan waar vocht en troep achter blijft. Dit is ook de plek waar alles heen gaat in plaats van naar de juiste plek in de baarmoeder. Daarnaast is mijn baarmoeder rechstreeks vergroeid met mijn buikwand (mijn buikvlies is weggeschoven tijdens het herstel), hierdoor is mijn baarmoeder nu 180 graden gedraaid..... Deze week krijg ik een hersteloperatie. Erg spannend allemaal en hoopgevend - wie weet gaat onze grootste wens nog een keer in vervulling!

Zo zie je maar, in de meeste gevallen gaat het herstel prima maar je moet toch ook rekening houden dat er bij een klein % niet helemaal gaat zoals het zou moeten (neem dit ook in overweging!)

Moeska

Reactie voor op de website?

56.120. 5de keizersnede

Hallo

Ik ben zwanger en dit zal mijn 5de keizersnede worden . Graag had ik wat reacties gehad van mensen die reeds een 5de keizersnede ondergaan hebben, mijn vorige keizersnedes zijn steeds goed verlopen en mijn herstel was steeds ok. Toch ben ik wat bang want mijn gynaecologe heeft mijn op de riscico's gewezen en was er eigenlijk niet positief over .

groetjes Saskia

Reactie voor op de website?

56.121. Toch vaginaal bevallen na 2x keizersnede

Reactie op 2 x keizersnede

Hallo allemaal

Moet zeggen dat het me wel weer moed geeft te lezen dat er mensen zijn die na 2 keizersnedes toch de 3e bevalling normaal zijn bevallen....

We zijn er wel pas achter dat we ons 3e ukje verwachten maar maak me nu toch wel al druk over het bevallen....zou het gewoon zo graag willen meemaken om een normale bevalling te hebben, mocht het niet zo zijn ook goed...maar gewoon het idee het op eigen kracht te doen ( uiteraard wel in het ziekenhuis onder controle etc....)

groetjes
Sandra

Reactie voor op de website?

56.122. 53.2. Voor de 5e keer een keizersnede?

Reactie op Zwanger na keizersnede

Je bent al zwanger en je vraag is dus op dit moment niet meer relevant, je kunt er nu niets meer aan kunt veranderen. Ongerust zijn zal geen positieve uitwerking geven. Geniet van de zwangerschap en blijf goed onder controle. Alles zal vast goed komen.

Erika

Reactie voor op de website?

56.123. Bevallen na Hernia

Reactie op Bevallen na een hernia

Ik heb 2 jaar geleden hernia gehad. Was enorm pijnlijk, heel jaar fanatiek gesport, en zo heb ik de rug versterkt. Ben nu net bevallen - secundaire keizersnede - en krijg nu, na 4 weken weer veel last van hernia. Natuurlijk kun je gedurende de zwangerschap geen buikspieroefeningen en andere versterkende oefeneingen uitvoeren. Dit is heel er slecht en ik probeer met zes weken weer gauw de sportschool in te duiken! Want een hernia na de bevalling wil je echt niet. Ik ben van de hernia lichtelijk getraumatiseerd geweest, de bevalling vond ik minder erg. Ik denk dat de bevalling ook geen goed heeft gedaan.

Ik krijg de volgende keer de keus tussen normaal bevallen bij 37 weken (inleiden)/keizersnede. Dit omdat kindje te groot was/bekken te klein. Misschien beter om in te leiden, keizersnede is ook heel beperkend. Keuze uit 2 kwaden, wat mij betreft bij een Hernia.

sccs, Danielle

Reactie voor op de website?

56.124. Meerdere keizersneden

Reactie op Keizersnede kan echt vaker

9 keizersnedes!!! ik vind het super zou graag zelf ook een groot gezin willen heb nu 2 kindjes beiden via keizersnede geboren maar vind het dus ook eng omdat bijna wel iedereen dus zegt nou na de derde mag het niet meer hoor! dus is mijn vraag hoe heb je dat dan voorgelegd heb je dat gewoon gevraagd dan aan je gyn ofzo?

kelly

Reactie voor op de website?

56.125. Wil keizersnede bij al mijn bevallingen

Ik heb nog geen kinderen maar heb de laaste tijd heel veel heimwee om me kinderwens in vervulling te laten gaan. Maar wat me weerhoudt het te vervullen is de grote vrees die ik heb voor een vaginale bevalling. Ik wil 3 kinderen maar wil ze alle 3 met keizersnee ter wereld brengen. Is dat mogelijk??

Rachel

Reactie voor op de website?

56.126. reactie op Rachel

Het zal hier in nederland niet meevallen om een arts te vinden die daaraan wil voldoen. Mijn vriendin is 3 ziekenhuizen afgeweest om een begripvolle gynaecoloog te treffen die haar een geplande keizersnee wil geven bij haar 2e.maar dat was na een zeer traumatische eerste bevalling.

In jouw geval ligt een geplande ruggenprik meer voor de hand, dat is tegenwoordig geen punt om voor elkaar te krijgen.
Ik heb misschien makkelijk praten,maar zo vreselijk is een vaginale bevalling echt niet hoor.zeker met een ruggeprik heb je geen ondragelijke pijnen,en t herstel is vele malen sneller. Vergis je niet in een keizersnee.ook dat is pijnlijk,en het herstel duurt veel langer. Je mag 6 weken niet tillen.daarna mag t officieel wel,maar of t kan is een 2e.mijn schoonzus had na 3 maanden nog pijn. Ook is het niet gezegd dat het verantwoord is om na 2 keizersnedes nog een keer zwanger te worden.mijn vriendin mag na 2 keizersnedes absoluut niet meer zwanger worden,omdat haar litteken zo dun is dat het kan scheuren. Ze heeft hier veel verdriet van,en zou tekenen voor een vaginale bevalling als ze het over kon doen.
Ik zou zeggen;bel eens een verloskundige en leg je ei.ze kunnen je alle mogelijkheden voorleggen en je gerust stellen en steunen. sterkte met je beslissing.

Reactie voor op de website?

56.127. antwoord op 128

Reactie op Meerdere keizersneden

Heel Hartelijk bedankt voor uw reactie en ik zal zeker weten uw advies opvolgen.Ik voel me stukken beter door u advies.Bedankt!
Rachel

Reactie voor op de website?

56.128. Vierde keizersnede

Reactie op Ook vier keer een keizersnede

Hallo, mijn droom is vijf kinderen te hebbe. Maar mijn gynaecoloog zei: max drie. En ik wil ervoor gaan! Graag zou ik naar uw gynaecoloog gaan.

Marchouh

Reactie voor op de website?

56.129. Twee keer keizersnede in 13 maanden

Nog voordat onze dochter vier maanden was, raakte ik in verwachting van onze zoon. Ik mocht een natuurlijke bevalling proberen en dat wilde ik graag, maar na ruim 41 weken was er nog geen wee te bekennen. De dokter wilde liever een keizersnede doen ipv inleiden, omdat de vorige sectio slechts 13 maanden geleden was, dus een tweede keizersnede. Na drie dagen was ik weer thuis met zoontjelief die bijna negen pond woog. Was ik even blij dat hij niet 'natuurlijk' eruit was gekomen.

Ik ben goed hersteld, geen centje last gehad. Emotioneel ook niet. Alsof je een mindere band met je kind hebt door een keizersnede, wat een onzin. Keizersnede doet meer pijn dan weeen (en ik kan het weten, want ik heb ze dertig uur zonder ruggeprik en zonder resultaat gehad!). Onze zoon zorgde niet voor weeen, omdat hij net als onze dochter een sterrenkijker was. Hij was er waarschijnlijk nooit zelf uitgekomen. Mijn dokter geeft groen licht voor een derde, want ik herstel snel en het litteken is rustig.

Marie-Louise

Reactie voor op de website?

56.130. Reactie 5e keizersnede

Reactie op Voor de 5e keer een keizersnede?

Dag mevrouw,

Weet niet wanneer u deze vraag gesteld heeft want zie geen datum, maar toch reageer ik maar even. Ik heb zelf 4x keizersnede gehad. Heb altijd goede gesprekken gehad met mijn gynaecoloog wat betreft een evt. 5e keizersnede. Het ligt aan de leeftijd en hoe het er van binnen uit ziet bij uw dochter. Ik ben zelf redelijk jong (33) en de baarmoederwand e.d. was nog niet verontrustend om nog een keer een operatie te ondergaan. Het ligt er dus aan hoe de vorige keizersnede zijn geweest en hoe het van binnen is genezen.

Als de laag te dik is geworden en er zijn verklevingen, dan wordt het risico steeds groter dat het niet goed kan gaan. Dus dat is de belangrijkste vraag die gesteld moet worden (aan de gynaecoloog). Want hun kunnen in het dossier zien hoe het de laatste keer (keren) is geweest. Het verschilt ook sterk welke gynaecoloog je hebt. Ik heb zelf de laatste 2x een 'oude rot in het vak' gehad, dat is heel fijn. Maar de andere gynaecoloog kan weer zeggen dat hij er niet eens aan wil beginnen omdat ze geen risico willen nemen en die zeggen dat je niet meer als 3x keizersnede mag doen. Begrijp ik wel, maar het klopt niet. Het is wel zo dat hoe meer keizersnedes je ondergaat, hoe moeilijker het wordt om door de lagen heen te komen. En daarom is het herstel ook steeds moeizamer, dat heb ik zeker wel ondervonden. Maar neemt niet weg dat het des te meer een groot wonder is als je niet natuurlijk kunt bevallen, op deze wijze toch nog een 4e of 5e wonder in je armen kan/mag sluiten...

Christina

Reactie voor op de website?

56.131. 4de keizersnede

Ik heb 3 kinderen, 7 3 en de jongste is nu 9maanden, ik heb nog een kinderwens en we zouden graag nog gaan voor een 4de kindje. Ze zijn alle 3 met een keizersnede geboren omdat mijn bekken te smal is om vaginaal te kunnen bevallen. Mijn keizersnedes zijn altijd goed verlopen en daarna ben ik vlug herstel. We gaan binnenkort eens raad vragen aan de gyneacoloog wat er kan en wat de vooruitzichten zijn voor mij. Hopelijk krijgen we positief nieuws.

grts
Vanessa

Reactie voor op de website?

56.132. Keizersneden

Reactie op Keizersnede

Hallo, jij bent dus ook meederen mallen bevallen met een keizersnede. Ik zelf 3 kee. Wil graag een 4e. In welk ziekenhuis ben jij bevallen, ik in Amsterdam, maar ze doen moeilijk hier na 3 keizersneden. Graag het adres naar mijn e-mail. Dank je wel.

Reactie voor op de website?

56.133. Na keizersnee

Reactie op Twee keer stuitligging

Hallo, ik heb ook 2 keizersnedes gehad omdat mijn meiden beide in een stuit lagen. Ik heb nu echter wel een probleempje, mijn vriend en ik hebben na de laatste bevalling (eind juli 2012) weer regelmatig gemeenschap gehad, meestal wel veilig. Alleen 1 van de laatste keren niet ondanks hij niet klaar is gekomen, maak ik me nu wel zorgen, ik heb hem toen al verweten dat hij geen geduld heeft om een condoom om te doen en heb hem eigenlijk ook vrijwel meteen weggeduwd dat ik het risco niet wilde nemen om weer zwanger te worden.

Wij willen misschien ook nog wel een derde kindje in de toekomst maar ze hebben mij echt met klem geadviseerd om binnen 1 jaar niet weer zwanger te worden. Onze jongste is net 5 maanden. En nu moest ik afgelopen weekend dus mijn menstruatie krijgen en omdat ik de vorige keer ook 31 dagen er tussen had maakte ik me begin van de week nog niet echt zorgen maar nu maak ik me dat dus wel.

Ik weet echt niet meer wat ik moet doen, abortus is voor mij niet echt een optie maar hoeveel risico loop ik nu dat binnen 5 maanden weer zwanger ben na een keizersnee. Pff wordt gek van het gepieker want natuurlijk ook invloed kan hebben dat mijn menstruatie uit blijft. Anders van het weekend toch maar een test kopen, bij mijn vorige zwangerschappen had ik ook pas na 1 week positive test dus durf nu nog niks te doen.

Marina

Reactie voor op de website?

56.134. Vraagje over tweeling

Reactie op Na 5 maanden weer zwanger

Ik begrijp dat u een tweeling-zwangerschap heeft gehad. Mijn vrouw draag nu ook een tweeling, zij is 5 maanden geleden bevallen van een gezonde zoon, en is nu 7 weken zwanger van een tweeling. Was het bij u risico vol zo'n zwangerschap ivm de wond.

met vriendelijke groet,

van't Zelfde Rubriek: vragen - Discussie: 140102

Reactie voor op de website?

56.135. Twee keer keizersnee (eenling, tweeling), nog een 4e kind?

Beste iedereen,

Na twee keizersnedes (eenling in 2005, tweeling in 2007), heb ik de wens voor een 4e kind. De eerste is geboren na 23 uur weeen die ondanks hevige pijn leidden tot slechts 1 cm ontsluiting, waarna na urenlange vertraging (ziekenhuis 's nachts, geen gynaceoloog en geen anesthesist paraat) tot een keizersnee is besloten.

De tweede zwangerschap was een tweeling. We zijn uitgeweken naar een ander ziekenhuis vanwege totaal onbegrip vd gynaecoloog die ook de eerste bevalling had gedaan, want ze wou niet beloven dat ze eerder zouden ingrijpen. Gelukkig elders een menselijke gynaecoloog gevonden en na onderzoeken en overleg besloten tot een geplande keizersnee bij 37,5 week. De tweeling (meisjes) zijn nu 5.

Mijn man wil eigenlijk geen 4e kind maar zelf wil ik het wel graag, maar wat kan ik verwachten? Ik lees dat een 3e keizersnee wellicht kan, maar heeft iemand ervaring met een 3e keizersnee na een voldragen tweeling? Ik word over een paar dagen 40, ook 'n rationele reden om er niet meer aan te beginnen, maar ik zou zo graag nog....

Help

Groeten,

Pauline.

Reactie voor op de website?

56.136. Kan je zeker volgen, maar.......

Reactie op Een goede raad; vraag een arts om een 2-nd opinion

ik maakte dezelfde reactie mee van een gynecoloog waarbij hij zelf 4kids had via keizersnede. Hij steriliseerde me bij de derde, het moment van de keizersnede. Ik was enorm mistroost!!! Dankzij meerdere kennissen reed ik eens om raad naar Gent bij Prof.Dhondt, die daarna mijn sterilisatie probeerde teniet te doen, dat NIET lukte. Nu ben ik toch zwanger via IVF, waarbij zijzelf bij mij ook een gedetailleerd onderzoek deden.

Had ik ooit geen sterilisatie gekregen toen op aanraden van de gynecoloog dat moment, dan had ik nu geen IVF moeten doen, want tenslotte is er genoeg medicatie op de markt om het baarmoederslijm te verdikken en als moeder je klaar te maken voor een volgende zwangerschap. Ik zal geen negen maanden dragen... dat weet ik nu wel al, maar met de nodige medicatie en vooral rust moet deze zwangerschap toch tot een goed einde kunnen gedragen worden.

Maar de begeleiding van een gespecialiseerde kliniek is van groot belang voor deze probleempjes, en dat kreeg ik ten volle van Prof.dhondt in UZ Gent en alle medicatie van IVF-Spain, waar men 70% zwangerschappen al heeft bij de allereerste behandeling!! Ik ben nu in blijde verwachting voor mijn vierde kindje, maar ik ben momenteel de grootste luierik die er is, allemaal om dit allemaal goed te volbrengen. Fijne groetjes, maar wilde dit toch even kwijt, mijn verhaal, dat ik ten onrechte toen ben gesteriliseerd, waarbij men tegenwoordig toch andere oplossingen heeft voor dit probleem.

Marianne Segers,
47 jaar, uit Zele

Reactie voor op de website?

56.137. 5e keizersnede

Reactie op Voor de 5e keer een keizersnede?

Ik heb oon 5 keizersneden gehad. Ik heb er geen seconde spijt van. Mijn onderbuik is wel volledig gevoelloos gebleven. Maar dat vind ik niet erg. Een schoonheidsprijs hoef ik niet meer te winnen. Ik heb 5 prachtige kinderen!

Annick

Reactie voor op de website?

56.138. Vraag keizersnede

ik heb een vraag: ik heb 3 kinderen met de keizersnede, en ik wil eentje meer. Maar ik weet niet waar ik naar toe moet gaan om een goede dokter te krijgen om me te helpen als het kan 1 kind meer te krijgen Ik wil zo graag, maar heb nog steeds geen dokter om me te helpen om te zien of het kan?

thaly

Reactie voor op de website?

56.139. vragen

Reactie op Voor Xandra

hallo

We hebben nog een kinderwens maar aangezien dat ik al 3 keizersneden gehad heb, weet ik niet of een 4e keizersnede kan. Daarom is onze vraag of je ons informatie kan verschaffen over een 4e keizersnede. Het kan bij ons alleen met fertilitiet. Wij zoeken hulp.

dank bij voorbaat

thaly

Reactie voor op de website?

56.140. Minstens half jaar wachten

Reactie op Keizersnede en wanneer weer zwanger

reactie op 'zwanger na keizersnede'

Ik lees hier dat de zwangerschap en bevalling goed is gegaan na korter dan een jaar wachten na de laatste keizersnee. Maar je moet niet varen op een paar succesverhalen. Natuurlijk kan het goed gaan. Maar het kan ook heel verkeerd gaan, het gaat om de risico's in een grote groep vrouwen, en dat is goed onderzocht. Het risico van een scheur in de baarmoeder is bij een snelle zwangerschap te groot. Daarom wachten om de wond goed te laten herstellen.

Anna

Reactie voor op de website?

56.141. 4 keizersnedes en misschien 5de

Reactie op Voor de 5e keer een keizersnede?

beste ben mama van vier kindjes 7 jaar 6 jaar 4j en half en één jaar graag had ik nog een kinderwens alle vier via kz

skoanne

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Keizersnede en wanneer weer zwanger

 1. Zwanger na keizersnede
 2. Voor de 5e keer een keizersnede?
 3. Een goede raad; vraag een arts om een 2-nd opinion
 4. Tweede keizersnede
 5. 2 x keizersnede
 6. Twee keer stuitligging
 7. 3 keer stuitliging
 8. Stuitligging en keizersnede
 9. Weer zwanger na keizersnee
 10. Na keizersnede weer zwanger
 11. Zwanger na een keizersnede
 12. Na 5 maanden weer zwanger
 13. Herstel na keizersnede
 14. Keizersnee
 15. Voor Xandra
 16. Stuitliging
 17. Stuit
 18. Keizersnede kan echt vaker
 19. Keizersnede
 20. Stuitligging
 21. Stuitligging
 22. Keizersnede
 23. Na 5 maanden weer zwanger
 24. Wanneer hersteld na keizersnede?
 25. Hallo
 26. 2 keizersnedes binnen 1 jaar!
 27. 1 gewone bevalling , 1 met keizersnede en na vijf maanden 3de op komst
 28. 4e keizersnee
 29. Twijfels over 3de zwangerschap
 30. Zelfde twijfels als monique
 31. Keizersnede
 32. Meer dan 3 keer keizersnede?
 33. Reactie keizersnede
 34. Na 9 maanden weer zwanger
 35. Bang voor een volgende bevalling, keizersnede op verzoek mogelijk?
 36. Na 4 maanden weer zwanger
 37. Keizersnee op verzoek
 38. Keizersnede op verzoek
 39. 2 keer keizersnede
 40. Klachten na een keizersnee?
 41. Zwanger worden na keizersnee
 42. Re: zwanger worden na keizersnee
 43. Zwanger worden na een keizersnee
 44. Toch te snel
 45. Zwanger na keizersnede
 46. Keizersnee
 47. Keizersneden? Niet te snel
 48. 3 maal keizersnede
 49. Voor Miranda: borstvoeding!
 50. Spoedkeizersnee
 51. Reactie borstvoeding
 52. Klachten na een keizersnede
 53. 4 keer een keizersnee
 54. Ook vier keer een keizersnede
 55. Zwanger na keizersnede
 56. Zwanger na keizersnede
 57. Zwanger na keizersnede
 58. Moeilijk zwanger door litteken?
 59. 2 keizernsnedes binnen 1 jaar
 60. Zwangerschap na overlijden kindje
 61. Keizesnede gehad en na 6,5mnd weer zwanger
 62. Bijna hetzelfde
 63. Moeilijk zwanger door litteken
 64. Snel zwanger na keizersnede
 65. Snel zwanger na keizersnede
 66. Keizersnede
 67. 2de kindje
 68. Draaien van kindje
 69. Keizersnede op Sicilië
 70. Moeilijk zwanger raken na keizersnee
 71. Moeilijk zwanger raken na keizersnee
 72. Voor Kitty
 73. Zwanger na 4 maanden
 74. Zwanger worden is moeilijker na keizersnede?
 75. Keizersnee?
 76. 2 keer keizersnede
 77. Kriebels na het lezen van Claire
 78. Maak je niet druk
 79. Vijfde keizersnede
 80. 4 keizersnedes
 81. Eindelijk!
 82. Een 4de keizersnede?
 83. Vaginaal bevallen na sectio
 84. Eerste keer keizersnede en de tweede op komst
 85. 4 keer keizersnede
 86. 5de keizersnede
 87. Twee keizersnedes in 14 maanden
 88. Bevallen na een hernia
 89. 1e werd niet geplande keizersnede, nu zwanger van 2e (6 weken en 1 dag)
 90. Meerdere keren keizersnede
 91. Nummer en adres
 92. Antwoord wachttijd na keizersnede
 93. reactie op 50.20 stuitligging
 94. Inleiden na een keizersnede
 95. Bij mij geen probleem
 96. Inleiden is gevaarlijk bij keizersnede
 97. Reactie inleiden na keizersnede
 98. Keizersnede
 99. Volgende zwangerschap
 100. Zwanger na keizersnee
 101. Zwanger 2,5 maanden na keizersnede
 102. Moeilijk zwanger na keizersnede
 103. Vaginaal bevallen na 2 keizersnedes mogelijk? Graag ervaringen
 104. Wachten met nieuwe zwangerschap
 105. moeilijk zwanger na keizersnede
 106. Toch nog kind gekregen na gescheurde baarmoeder
 107. Keizersnede
 108. Mijn ervaring
 109. keizersnede
 110. Vaginale bevalling na 2 keizersnedes?
 111. Na een keizersnee een jaar wachten
 112. Komt stuitligging vaker voor bij 2de of meerdere zwangerschap?
 113. Zwanger na 4 mnd
 114. Stuit met 18 weken
 115. Vierde keizersnede
 116. Mijn bevallingen
 117. 2x ks en nu nog een kinderwens
 118. Voor de 5e keer een keizersnede?
 119. Moeilijk zwanger na een keizersnede
 120. 5de keizersnede
 121. Toch vaginaal bevallen na 2x keizersnede
 122. 53.2. Voor de 5e keer een keizersnede?
 123. Bevallen na Hernia
 124. Meerdere keizersneden
 125. Wil keizersnede bij al mijn bevallingen
 126. reactie op Rachel
 127. antwoord op 128
 128. Vierde keizersnede
 129. Twee keer keizersnede in 13 maanden
 130. Reactie 5e keizersnede
 131. 4de keizersnede
 132. Keizersneden
 133. Na keizersnee
 134. Vraagje over tweeling
 135. Twee keer keizersnee (eenling, tweeling), nog een 4e kind?
 136. Kan je zeker volgen, maar.......
 137. 5e keizersnede
 138. Vraag keizersnede
 139. vragen
 140. Minstens half jaar wachten
 141. 4 keizersnedes en misschien 5de

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.