Groot Gezin
Vragen en antwoorden
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

52. Wel/niet een derde?

Wij hebben een zoon van 7 en een dochter van 4. Altijd al heb ik graag drie kinderen willen hebben. Helaas vindt mijn man 2 genoeg. En hierover hebben we nu al 3 jaar onenigheid over. Ik ben nu 37, dus het zou nog kunnen, alleen het leeftijdsverschil met de andere kinderen wordt natuurlijk ook steeds groter. Het is echt nog zo'n groot verlangen bij mij, ik kan me er gewoon niet bij neerleggen.

Maar de druk in onze relatie neemt daardoor ook steeds meer toe, zeker op sex. gebied. Hij zegt nu, dat het voor hem eigenlijk niet hoeft, maar het dan om mij 'doet'. Ik vraag me nu af, of dit genoeg basis is voor een derde? Zal hij er dan straks wel blij mee zijn? etc. Ik vind het zo moeilijk een knoop door te hakken... Wie heeft ervaring en raad?!

Anita

Reactie voor op de website?

52.1. Vergeet de pil

Beste Anita.

Ik wil graag reageren op uw probleem omdat ik denk een oplossing te hebben gevonden. Ik ben een vrouw van 40 en ik heb zelf kinderen. Een paar jaar geleden heb ik gewoon de pil doorgeslikt waardoor mijn man het wel moest accepteren dus bij deze de tip: slik uw pil door.

Jessica

Reactie voor op de website?

52.2. Goed idee!

Goed idee Jessica, om gewoon de pil te blijven slikken, als je niet zeker weet of je man echt wil kiezen voor een volgende kind!

Hester

Reactie voor op de website?

52.3. Wel of niet een derde

Wij zijn een gezin met papa mama een jongetje van 4 en een meisje van 2. Wij gingen er altijd vanuit dat we veel (6) kinderen zouden krijgen. Na de tweede zwangerschap kreeg ik een postnatale depressie waardoor alles in de soep liep. Papa is inmiddels weer helemaal bezig met het krijgen van een derde kindje maar ik heb nog zo mijn twijfels. Wie kan mij eerlijk vertellen over de dagelijkse gang van zaken met 3 kinderen? Niet alleen de leuke dingen dus maar ook de drukte, financien etc.

groetjes Jacky

Reactie voor op de website?

52.4. Hoe is het om 3 kinderen te hebben?

Hallo,

ik ben heel nieuwsgierig hoe het dagelijkse leven er uit ziet met 3 kinderen. Ik heb een zoontje van 4 en een dochtertje van 2 en we overwegen een derde. Hoe ga je op pad met 3 kleintjes als je alleen bent? Hoe gaat het met schooltijden als er 1 slaapt,gewoon alles eigenlijk wat er bij komt kijken. Wie kan mij wegwijs maken?

groetjes Jacqueline

Reactie voor op de website?

52.5. Wel of niet een derde

Ik reageer even op 42.3 wel of niet een derde van Jacky. Wat herkenbaar! Ook wij willen graag een derde kindje, maar twijfelen enorm. We zijn de gelukkige ouders van twee kinderen (4 en 2 jaar), maar na beide zwangerschappen heb ik een postnatale depressie gehad. Wie heeft hier ook ervaring mee? Kan het voorkomen dat het bij een derde zwangerschap toch anders gaat? Juist naar die ervaringen ben ik op zoek. Zijn er tips?

Ik heb dus geen antwoord op de vraag hoe het is om een derde kindje te verzorgen, maar de zoektocht om een postnatale depressie te voorkomen is groot.

Groetjes, Margriet

Reactie voor op de website?

52.6. Onzeker en bang na keuze

Hallo, ik reageer graag even op jullie brieven. Heb een zoontje van 5 en een dochter van 3. We hebben even getwijfeld over een derde en gekozen om ervoor te gaan, nu het zover is ben ik overladen door angst en paniek. Is dat normaal?

Ik dacht zeker te zijn van mijn keuze maar ben enorm bang om het niet aan te kunnen. Het geluk dat we nu hebben op het spel te zetten... Wie kent dit gevoel?

Ik ben echt heel bang opeens, maar later krijg ik spijt dat er geen derde gekomen is... Help me met deze angstgevoelens...

Tien

Reactie voor op de website?

52.7. 3e kind

Wij zijn de gelukkige ouders van 3 zonen in de leeftijd van 11, 7 en 2. Tussen nr.2 en 3 zit 5 jaar en toen we zwanger raakten van nr.3 waren we dolgelukkig. Tijdens de zwangerschap benauwde het me best wel eens of alles wel op rolletjes zou lopen met zo'n kleintje erbij, maar het gaat prima. Je heb je ritme sneller gevonden dan van 1 naar 2 kinderen.

We zijn allemaal dol op de jongste en iedere dag zijn we dankbaar dat we hem erbij hebben gekregen. Veel geluk allemaal met jullie gezinnen.

Groetjes van Hendrika

Reactie voor op de website?

52.8. Voor tien

Ben je al zwanger van je derde kindje? Elke nieuwe zwangerschap heeft zo zijn onzekerheden. Is het wel gezond e.d. En waarom denk je het niet aan te kunnen? Sta je er alleen voor met de opvoeding en de verzorging? Heb je het daar wel goed met je man over gehad? Ik bedoel over de taakverdeling,wie gaat er wat doen. Vanwaar die paniek?

Jessica

Reactie voor op de website?

52.9. Dank je Hendrika en Jessica

Goh, wat doet het goed om Hendrika haar verhaal te lezen. Neen Jessica, ik sta er echt niet alleen voor, integendeel, ik heb een lieve man. We werken beide wel voltijds maar zijn er altijd weer als de kids thuiskomen. Ik weet niet vanwaar de angst komt. Ik ben nog niet zwanger denk ik maar het is dat onzekere. De maatschappij zegt ook zo precies van 2 gezonde kids is voldoende en waarom een derde, vierde... Terwijl ik mijn kinderen graag de mooie waarde van een groter gezin wil meegeven. Kan het wel financieel, emotioneel, ik zal zelf de knoop moeten doorhakken denk ik...

Tien

Reactie voor op de website?

52.10. Wel/niet een derde

Hallo allemaal,

Het doet me goed om jullie twijfels en keuze's te lezen Het is ook heel herkenbaar wat er al geschreven is. Gelukkig ben ik niet de enige die twijfelt over een derde kindje, maar dat gevoel is zo sterk. Al 2 jaar lang, pff en gaat maar niet weg.

De dilemma's waar ik tegen aan loop zijn:

Alle reacties en ervaringen zijn welkom ook die van eventuele papa's die net als mijn man wel instemmen met 3 kids ondanks dat ze zelf 2 genoeg vonden.

Groetjes, Lotte

Reactie voor op de website?

52.11. Aan Lotte

Ha Lotte!

Alle argumenten die je hebt opgeschreven, zijn bekend hoor! Wij kregen heel kort op elkaar een meisje en 11 maanden erna een jongen. Dus klaar, zeiden de menschen. Nou, nee, hoor! Mijn vriend en ik hebben wel gezegd dat het na een derde mooi geweest zou zijn. De reacties, je kunt het je wel voorstellen. Maar aan de omgeving moet je lak hebben.

Als je denkt dat je niet nog een keer zo kunt lief hebben: vergeet het maar: onze derde (weer een meisje) hoeft alleen maar naar haar papa te kijken en hij beseft dat hij nog steeds 'verliefd' kan worden op een extra kindje! (Ik ook hoor...)

Hier is altijd de instelling: als er plaats voor twee is, dan is het er ook voor drie. En zo'n extra kindje draait gewoon makkelijk mee in het gezin, je kent de klappen van de zweep al! Over een buitenbeentje: tja, ligt aan het geslacht, hoe gaan de andere twee met elkaar om, ben je ook zelf bij. Hier ondervinden we dat nummer drie gewoon meegezogen wordt met de oudste twee.

En over kinderwens: daar kan ik me heel goed wat bij voorstellen! Dat gaat niet zomaar over. Sterker nog, ik dacht na drie het wel mooi te vinden. Onze kinderen zijn nu (niet schrikken) 1, 2 en 3 jaar. En wat denk je? Het gevoel klopte nog niet helemaal. Dus over 5 maanden verwachten we onze vierde, weer een meisje. (okee, dat vinden we wel een beetje zielig voor de enige 'kroonprins, hahaha). De omgeving heeft het al opgegeven om er wat van te zeggen. Een wij zijn er ontzettend blij mee! Bijf in ieder geval praten met je man. Het kan toch niet zo zijn dat je je laat leiden door de buitenwereld over hoe het heurt?

Succes!

Liefs, Dees

Reactie voor op de website?

52.12. Thanx Dees

Beste Dees.

Gefeliciteerd met je vierde zwangerschap. Geweldig dat jullie alles nog een vierde keer gaan mee maken. Ik ben niet geschrokken van de leeftijden, tis juist leuk zo weinig leeftijdsverschil dan groeien ze ook veel samen op. In mijn geval is dat al anders mocht er nog een kindje bij komen. Vandaar ook mijn twijfel, maarja hoelanger ik twijfel, hoe langer het gaat duren he :-)

Verder denk ik er net zo als jou over waar er plaats is voor 2 kunnen er ook 3 opgroeien. De oudste van ons kunnen het heel goed met elkaar vinden en vragen zelf ook regelmatig of ze (we) nog een baby krijgen. Dit ook mede omdat ze er de laaste tijd heel veel mee geconfronteerd worden. Dit is voor mij natuurlijk nog meer reden om er over door te tobben.

Wat het praten met mijn man betreft. Hij legt de keuze bij mij. Dus ik moet de knoop doorhakken. Als ik het echt wil gaat hij erin mee. Of dit nu wel de basis is om ons gezin uit te breiden, ik vraag het me af. Jaag ik mijn droom en gevoel achterna en ga ik ervoor. Of laat ik het bij 2 en ga ik genieten van het feit dat we meer vrijheid en vrijetijd krijgen omdat onze 2 oudste kids zelfstandiger worden? En zo twijfelen we maar door.

Ik vraag me weleens af of er ook mannen zijn die meer kinderen wilden en waarvan de vrouw zoiets had van nee dit is genoeg. Door de buitenwereld moet ik me idd niet laten leiden, uiteindelijk moeten wij ervoor zorgen en het een warm en liefdevol thuis geven. Bedankt voor je berichtje. het is fijn dat de vele twijfels best bekend zijn (hi hi).

liefs Lotte

Reactie voor op de website?

52.13. Mama van 3

Reactie op Wel of niet een derde

hallo,

ik ben een 26 jarige moeder en heb samen met mijn man 3 kinderen van 5, 3 en bijna 1 jaar. Ook mijn man heeft lange tijd zijn twijfels gehad over een derde gezien de financiële kant, de drukte etc etc. Uiteindelijk toch de knoop doorgehakt en na de geboorte van ons 3e kindje ontzettend gelukkig.

De drukte van een derde kindje is wel goed te merken. Ik sta er door de weeks alleen voor met de 3 kinderen aangezien mijn man int. vrachtwagen chauffeur is.

Financieel is het ook een stuk duurder en met 3 kinderen vind ik wel dat je een heel strak schema aan moet houden om te zorgen dat het dagelijks goed verloopt.

Maar afgezien daarvan is het gewoon geweldig om 3 kinderen te hebben en mijn verlangen naar een vierde kindje is alweer sterk aanwezig maar helaas ziet mijn man dat niet zitten om praktische redenen.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt en dat het jullie keuze om wel of niet voor een derde kindje te gaan wat gemakkelijker maakt.

groetjes, Nienke

Reactie voor op de website?

52.14. Na miskraam graag een derde kind maar man wil niet

Graag reacties

Maroesja

Reactie voor op de website?

52.15. voor Maroesja

Waarom wil je man niet meer? Was het derde kind een keuze van jullie twee of het resultaat van falende anticonceptie?

Anna

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Wel/niet een derde?

 1. Vergeet de pil
 2. Goed idee!
 3. Wel of niet een derde
 4. Hoe is het om 3 kinderen te hebben?
 5. Wel of niet een derde
 6. Onzeker en bang na keuze
 7. 3e kind
 8. Voor tien
 9. Dank je Hendrika en Jessica
 10. Wel/niet een derde
 11. Aan Lotte
 12. Thanx Dees
 13. Mama van 3
 14. Na miskraam graag een derde kind maar man wil niet
 15. voor Maroesja

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.