Groot Gezin
Vragen en antwoorden
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

13. Druk bij bezoek

Hallo allemaal,

ik wou heel graag advies aan jullie vragen. Ik heb 4 kids die met z'n viertjes heel druk worden als er iemand bij ons op bezoek komt. Ik kan haast niet eens met die persoon normaal een gesprek voeren of een kopje thee drinken of zo. Ze vragen steeds de aandacht door heel hard door elkaar te gaan praten en heel druk te worden. Dit doen ze ook vaak als we naar opa en oma gaan.

Hoe los ik dit op? Van te voren waarschuwen helpt ook niet. Ik ben benieuwd naar jullie reacties. Ze zijn 9, 6 en 4 jaar en als het bezoek weg is keert de rust weer toe).

C.M

Reactie voor op de website?

13.1. Druk bij bezoek

Hoe herkenbaar! Ik heb drie mannetjes 6, 4 en 2. Vooral de middelste gaat schreeuwen en gek doen. Soms helpt het om hem af te leiden, af en toe op zijn kamer zetten ook wel. Helaas heb ik geen pasklaar antwoord. Maar sta wel open voor goede tips.

succes!
Annemiek

Reactie voor op de website?

13.2. Aandacht opeisen

Ik herken dit verschijnsel heel goed. Van de kant van de kinderen is het een soort jaloezie op de gast omdat die, in hun ogen, de aandacht van Mama opeist. Ik maakte het vooral mee als mijn moeder kwam logeren, want die hield niet op met praten. En een telefoongesprek is ook moeilijk te voeren wanneer kleine kinderen je steeds onderbreken over "dringende" zaken.

Het is ergerlijk en het gaat op den duur wel over. Hoe bozer je wordt hoe beter het hen bevalt. Bij de arm pakken en zonder woorden op de kamer zetten is geen slecht idee. Tja, veel is te vermijden door de kinderen een stapje voor te zijn: zorg dat ze iets te doen hebben, nodig liever mensen uit wanneer ze slapen, geef ze de kans om met de gast te praten en/of ze iets te laten zien (maar zeg op een gegeven moment dat ze nu moeten gaan spelen) enz. En wanneer hun gedrag echt vervelend is geweest praat er dan naderhand over.

Annemieke

Reactie voor op de website?

13.3. Druk bij bezoek

Wij hebben vier kinderen (9, 7, 4 en 1). Als er visite komt, moeten alle kids zich gedragen en niet druk gaan doen. Gebeurt dit toch? Stuur ik ze naar hun kamer. Werkt perfect en ik heb nooit problemen als er visite is.

Sabrina

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Druk bij bezoek

  1. Druk bij bezoek
  2. Aandacht opeisen
  3. Druk bij bezoek
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.