Groot Gezin
Vragen en antwoorden
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

64. Onmogelijke kinderwens na sterilisatie en ballontherapie

Wij zijn gezegend met 2 prachtige kinderen. Ondanks het feit dat ik mij heb laten steriliseren en ballontherapie heb ondergaan vanwege gynaecologische problemen, is er het verlangen naar een 3e kindje. Wij weten dat het niet meer kan, daar hebben wij ons bij neergelegd en wij zijn enorm dankbaar met de 2 schatten die wij hebben. Maar toch hebben wij spijt van de sterilisatie (ondergaan in een moeilijke periode, ik had beter moeten nadenken destijds) en de ballontherapie (slecht voorgelicht, want wij wisten niet precies de gevolgen ervan). Wij hebben altijd verlangd naar een groot gezin.

Herkennen anderen dat verlangen naar een kindje? Hoe gaan zij ermee om?

Groeten, Eline

Reactie voor op de website?

64.1. Ook spijt

Hallo Eline

Ik ben Annika, ben 28 jaar en ik heb me 5 maanden geleden laten helpen. We hebben twee kids dus ik dacht er wel uit te zijn met mijn beslissing dat ik het niet meer wou. Ik kan niet tegen de pil, spiraal, prikpil, dus ik dacht nou dan laat ik me helpen via een sterilisatie.

Nu begint het toch te kriebelen bij me en zit ik soms echt met mezelf in de knoop en met de vraag waarom het ziekenhuis het zo makkelijk toeliet. Ik weet dat het bij mij wel weer ongedaan zou kunnen maken, maar daar moet je geloof ik wel een prijs voor betalen. Als ik het toch wil ga ik er wel voor. Is het bij jullie echt definitief? Hoor het graag van je.

afz Annika

Reactie voor op de website?

64.2. Spijt als haren op mijn hoofd

Nu zo'n 2.5 jaar geleden heb ik (nu 26) me laten steriliseren onder zware druk van mijn inmiddels ex-man. Ondertussen ben ik gelukkig met een nieuwe parter. Heel graag zouden we een kindje willen. Onze droom is eigenlijk aan barrels omdat hier in Nederland het zo is dat ze een herstel-operatie alleen doen als het zaad van de man 100% ok is. En dat is het dus niet.

Wij zijn nu hopeloos op zoek naar klinieken waar ze buiten dit criterium een hersteloperatie doen omdat mijn vriend en ik heeeeel graag een kindje willen maar wel op de natuurlijke manier. Zodat we beide het gevoel kunnen hebben dat het een echt liefdeskindje is. In tegenstelling tot mijn andere 2 kids waar ik/wij ziels veel van hou(den). Toch waren die ongepland en in het begin beide zelfs ongewild.

Tja ik kan maar een ding zeggen, ik heb spijt als haren op mijn hoofd dat ik (en het ziekenhuis) ooit zo gek ben geweest om een sterilisatie te doen. Misschien zijn er wel meer die met de zelfde problemen kampen of gekampt hebben. Ben eigenlijk ook wel heel benieuwd naar de verhalen van anderen. Dit was in iedergeval mijn verhaal in het kort.

Nicole

Reactie voor op de website?

64.3. Zwanger na hersteloperatie man

Heeft er iemand ervaring met zwanger worden na hersteloperatie van de man? Ik zou graag willen weten wanneer dit dan mag en ook hoe de hersteloperatie verloopt bij anderen.

Jackie.

Reactie voor op de website?

64.4. 2 kinderen na hersteloperatie man

Reactie op Spijt als haren op mijn hoofd

Mijn man had al twee kinderen uit een eerder huwelijk. Bij beiden van ons was er de wens op een kind van ons samen, echter; mijn man had zich laten steriliseren. 3 jaar geleden heeft hij een hersteloperatie ondergaan met het zeer goede resultaat van een prachtige dochter van twee en een zoon die over twee maanden geboren gaat worden. Toen wij midden in het spannende proces van de hersteloperatie zaten heb ik regelmatig de berichten op deze site gelezen. Dit gaf mij hoop en steun. Geen situatie is hetzelfde en voor de een zal het beter uitpakken dan voor de ander maar blijg goede hoop houden. Zoals jullie lezen, het kan!!!

Succes! Lin

Reactie voor op de website?

64.5. Keuzes maken

Je mag toch verwachten dat als een volwassen vrouw naar een ziekenhuis gaat met de wens tot een sterilisatie, dat ze weet wat ze doet. Een ziekenhuis valt niets te verwijten. Het zou wat moois zijn als een ziekenhuis je naar huis stuurt met de mededeling er nog maar eens goed over na te denken. Woest zouden de vrouwen zijn en terecht!

De druiven zijn zuur als je na een tijdje toch weer een kind wil. Dat is nu eenmaal de konsekwentie van een eerder genomen besluit, dat, naar ik mag aannemen, niet in een opwelling genomen is. Gevalleje van: jammer, maar helaas!

Anna

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Onmogelijke kinderwens na sterilisatie en ballontherapie

  1. Ook spijt
  2. Spijt als haren op mijn hoofd
  3. Zwanger na hersteloperatie man
  4. 2 kinderen na hersteloperatie man
  5. Keuzes maken
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.