Groot Gezin
Vragen en antwoorden
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

93. Beelddenken

Wij hebben een gezin met 4 kinderen, nu is er bij onze oudste dochter "beelddenken" gediagnostiseerd. Wie is bekend met beelddenken en wie kan mij tips informatie geven met betrekking tot leerproblemen in het basisonderwijs (en hoe die op te lossen). Overigens heeft onze dochter een normale intelligentie.

Fam. B.

Noot redactie: Zie voor meer informatie bij Drieblad of de Maria J. Krabbe Stichting Beelddenken. Verder kun je terecht bij: Stichting Beelddenken, Speenkruidstraat 353, 9404 HP Assen

Maar ook kun je voor informatie terecht op de pagina van Drieblad over beelddenken.

Reactie voor op de website?

93.1. Scriptie beelddenken

Hallo,

Ik heb een vraag aan U. Wanneer en hoe kwam U erachter dat uw kind beelddenker is. Ik ben namelijk met een scriptie bezig over beelddenken. Misschien heeft uw voor mij wat gegevens hierover en als ik mijn scriptie af heb kan ik uw misschien ook helpen met dingen die ik ben tegengekomen.

Hartelijk dank

Reactie voor op de website?

93.2. Spraak-en taalachterstand

Mijn dochter van 8 jaar zit ook op een school voor ems. Ik ben blij dat ze er zit. Ik kan haar weer verstaan. Ik heb altijd gezegd; een moeder kan haar kind verstaan. Ja dat is waar, maar als ik echt luisterde, verstond ik haar niet. Wist niet altijd wat ze bedoelde. Was heel vervelend.

Op de peuterzaal was het nog van, komt wel goed. Ze was net 4 jaar, toen ze logopedie kreeg. Ze heeft het een half jaar gehad en ze waren niks opgeschoten. Via CSK in het UMC in Gronigen, zijn we terecht gekomen bij de Tine Marcusschool in Groningen. Zelf wonen we eem half uur van Groningen. Dus taxi. Ze gaat om half 8 van huis en is rond vier uur weer terug. Het is een lange dag en ze is vaak moe.

Maar ik kan haar weer verstaan! Ze zit er vanaf groep 2 en nu in groep 4. Ik ben heel trots op haar. Ze vindt het heerlijk op school. Het was voor ons geen moeilijke beslissing. Mijn man heeft ook op speciaal onderwijs gezeten, omdat hij moeilijk kon leren. Bleek achteraf, dat hij dyslexie had. Hij had veel eerder naar een andere school gemoeten, maar dat was toen nog niet zo. Hij is er pas in klas 6 (groep 5) heen gegaan.

Ook ben ik vaak aan het kijken of er site's zijn over spraak- en taal achterstand. Kom ik hier per ongeluk terecht. Je wilt als ouder graag over je kind praten, maar met wie? Hier bij ons in de stad zijn er 5 die heen gaan. Nu heeft mijn dochter geluk dat een meisje bij haar in de klas zit. En zo kan ik nog wel uren doorgaan. Misschien later nog een keer.

Greetje

Reactie voor op de website?

93.3. Beelddenken

Ik ben een moeder met twee zoons van 8 en 6 jaar. Onze oudste zoon is beelddenker. Het heeft me heel wat jaren gekost om erachter te komen waarom hij zoveel problemen had op school. Nu ik weet dat hij beelddenker is, valt alles op zijn plaats.

Ik heb de cursus MatriXcoaching gedaan en heb daarbij geleerd hoe beelddenkers denken. Het zijn zeer inventieve, creatieve mensen, en ik moet zeggen dat ik beelddenken als een talent zie. Elk mens is anders, dus het is voor u belangrijk om erachter te komen wat voor uw kind werkt. Mijn zoon heeft o.a. moeite met ordenen. Ik ben ermee begonnen om een kalender in huis op te hangen, waaraan hij ziet welke dag van de maand het is en hoe vaak hij die dag naar school moet. Het plaatje van deze kalender zet hij als het ware in zijn hoofd. Ik heb een schoolbord opgehangen met daarop de weekplanning. Puur zijn weekplanning, daarop staat vermeld wanneer hij gym, of zwemles of een verjaardagsfeestje heeft en daarbij vermeld ik ook de tijden. Zodat hij houvast heeft over wanneer hij wat kan verwachten.

Ik kan u legio tips geven voor school. Klaagt uw dochter wel eens over een "vol" hoofd? en dat er niets meer bij kan? Ik kan u een techniek aanleren, waarbij ze leert haar hoofd te ordenen. Voor mijn zoontje ben ik een jaar geleden begonnen met de cursus MatriXcoaching en dat heeft ons een heel stuk verder geholpen. Hij is binnen een jaar van AVI-2 naar AVI-6 leesniveau gegaan, kan beter ordenen en zit lekkerder in zijn vel. Ik ben nu mijn eigen coachingspraktijk begonnen waarin ik beelddenkers help. Neemt u gerust een keer contact met mij op, zodat ik u meer kan vertellen en verder kan helpen, want er is veel mogelijk.

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Beelddenken

  1. Scriptie beelddenken
  2. Spraak-en taalachterstand
  3. Beelddenken
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.