Groot Gezin
Vragen en antwoorden
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

87. Honden en kinderen

Dag ouders,

Vandaag is het 9 maart 2000, vandaag is het zoontje van mijn vriendin gebeten door een hond, notabene een loge.

Die hond hadden zij al zo'n zes weken in huis, ogenschijnlijk ging het goed, maar vanmorgen ging het mis.

Het kind van vijf, zat te kroelen met de hond, plotseling greep hij toe, pats zijn halve oor eraf. Na een spannende dag en twee ziekenhuizen verder is zijn oortje er door de plastisch chirurg weer aangezet. Dit kind heeft dus geluk gehad. Er zijn ook kinderen wier gezicht dusdanig gehavend worden, dat er heel wat operaties voor nodig zijn om weer te herstellen.

Er kan niet genoeg voor gewaarschuwd worden, al is je hond nog zo lief, het blijft ten alle tijden een hond.

Wij hebben zelf een rottweiler, een schat van een hond, toch blijf ik altijd alert als onze kinderen of vreemde kinderen in ons huis of tuin zijn, let ik toch altijd op. Dat opletten is geen garantie, want mijn vriendin zat er met haar neus bovenop vanmorgen en toch greep die hond haar zoontje, dus mensen alsjeblieft wees altijd op je hoede.

Gerda

Reactie voor op de website?

87.1. Gelukkig een uitzondering (?)

Wij hebben 5 kinderen en altijd in combinatie met een hond. Eerst een hele grote, nu een wat kleinere, en het gaat prima. Er is altijd wel een kind hier in de leeftijd van oren trekken etc. etc. maar het gaat altijd prima. Jouw verhaal is natuurlijk afschuwelijk, maar het blijven wel uitzonderingen. En ja, een beest is en blijft een beest. Maar je krijgt ook wel heel veel van ze terug en onze kinderen genieten van een "levende" knuffel.

Linda

Reactie voor op de website?

87.2. Tuurlijk opletten...

Natuurlijk moet je opletten met honden en kinderen. Maar dat geldt voor alle dieren! Wij hebben zelf vier kinderen, een hond en zeven katten, en ik moet zeggen dat onze hond nog nooit wat gedaan heeft, onze katten daarentegen willen nog wel eens uithalen. En natuurlijk is de verwonding dan niet te vergelijken met een hondenbeet, maar toch.

Een dier kun je nou eenmaal niet vertrouwen, hoe lief ze ook zijn. Ze kunnen een keer schrikken als een kind aan zijn staart of oor trekt. Vvoor een dier is het een natuurlijke schrikreactie om te bijten of te krabben. Daarom laat ik de hond nooit alleen met de kids. Maar dat is natuurlijk geen garantie. Ik probeer zoveel mogelijk mijn kinderen te laten inzien dat dieren er even veel bijhoren als de rest, zodat ze respect hebben voor hen. En als een kind respect heeft voor dieren, hebben ze dat ook voor mensen, tenminste dat hoop ik.

Astrid

Reactie voor op de website?

87.3. Hond en baas

Beste Gerda,

Ik ben het met je eens dat als je èn hond èn kinderen in huis hebt, je altijd alert moet blijven op het gedrag van èn hond èn kind.

Wat ik er aan toe wil voegen is het volgende. De plaats die een hond tegenwoordig inneemt, is vaak die van het eerste kind. Aanvankelijk wordt een hond zo ook opgevoed, op het moment dat er dan kinderen komen heeft de hond een hogere positie dan elk kind wat hierna komt. Door nu te zorgen dat jij als baas altijd zorgt dat de hond ondergeschikt blijft (op hondse manier), zullen ongelukken mogelijk voorkomen kunnen worden. Dit gedrag valt een hond goed aan te leren.

Natuurlijk blijf ook ik zeggen, zorg dat je veel weet over het gedrag van je hond en let goed op, een hond geeft signalen af, voor hij bijt.

groetjes Bet

Reactie voor op de website?

87.4. Een hond: let goed op

Hoi allemaal

Wij hebben een hond gehad die, toen we hem uit het assiel haalden, wel eens gromde. We hebben wel gevraagd of hij lief was voor kinderen, maar dat konden ze niet zeggen omdat hij gevonden was. Ik heb hem meteen op de 2e plek gezet, en ben dat ook altijd blijven doen. Na de geboorte van de eerste ging het wel goed, maar na de volgende kinderen werd het steeds minder.

Toen het te erg werd zijn we naar de dierenarts gegaan, die uitlegde dat hij een angst had, en dat dit om zou kunnen slaan naar agressie. De enige oplossing was dus een spuitje. En dat is gebeurd.

Vorig jaar kregen we een andere hond, en dat gaat prima. Die kan ik wel in de kamer laten als ik even weg moet.

Wat ik nog wilde zeggen is: als je een hond uit het asiel haalt, kijk dan hoe hij reageert, vraag of hij opgegroeid is in een gezin, en of hij met kinderen om kan gaan. Want dat kan een hoop narigheid schelen. Gelukkig is het bij ons goed gegaan, maar het had ook heel anders kunnen lopen.

Judith

Reactie voor op de website?

87.5. Even een reactie voor Judith,

Mijn haren gingen overeind staan bij dit verhaal, hond angstig, dus hup een spuitje, welke dierenarts hebben jullie die zo maar een gezonge hond laat inslapen?

Er zijn wel degelijk andere oplossingen dan in slapen, een cursus bijvoorbeeld, of terug brengen naar het asiel, waar iemand anders hem kan ophalen, iemand die goed met de angst van het dier kan omgaan.

Dat jij je hond op de tweede plaats zet is te begrijpen, dat doen wij ook, tenminste als de kinderen er zijn. Zijn we alleen met de hond dan is het een ander verhaal, dan is hij nummer 1 voor ons. Zo maak je hem duidelijk dat hij echt niet vergeten wordt, en word hij dus ook niet angstig!!!

Astrid

Reactie voor op de website?

87.6. Echt niet zomaar

Voor Astrid,

Wij hebben er alles aan gedaan om hem te kunnen houden. We hebben het assiel 5 keer gebeld, een keer zijn we terug gegaan. Maar we kregen geen gehoor bij hen terwijl het hun hond was. We zijn ook drie keer bij de dierenarts geweest. Hij was 12 jaar oud, en had tweemaal een herseninfarct gehad, iets wat honden normaal niet overleven. De dierenarts heeft ons gezegd dat dit echt de enige oplossing was, omdat we alles al geprobeerd hadden. Hij is 8 jaar bij ons geweest, we hadden het er best moeilijk mee.

Ik hoop dat je er zo wat vrede mee kunt hebben.

Judith

Reactie voor op de website?

87.7. Gelukkig

Hoi Judith,

Het doet me goed te horen dat het niet zomaar is gebeurd. Uit jouw brief begreep ik van wel, dus vandaar mijn nogal felle reactie. Ja, twaalf jaar is behoorlijk oud, en na twee herseninfarcten kan ik me voorstellen dat hij moest worden ingeslapen. Ik hoop dat jullie met de andere hond meer geluk hebben.

Groetjes, Astrid

Reactie voor op de website?

87.8. Een hond! let goed op

Hoi Judith

Een hond met een achtergrond krijgt meestal op oudere leeftijd weer problemen met zijn verleden, hoe goed we ook het verkeerde gedrag weg proberen te werken. In jouw geval zal het aan zijn herseninfact gelegen hebben. En twaalf jaar is voor een hond een bejaarde leeftijd.

Voor de andere mensen die dit lezen en problemen hebben met hun hond, of graag een hond willen maar geen keuze kunnen maken. Die wil ik graag bijstaan en advies geven. Mijn e-mail adres is .

Jolanda, hondenbegeleiding/gedragsadviseur

Reactie voor op de website?

87.9. Zó smerig

Hallo,

Wat ik nu ga schrijven, zal mij niet in dank afgenomen worden, maar ik hoop op wat steun van andere moeders. Honden, katten, het is me om het even, ik vind het verschrikkelijk! Er zijn natuurlijk mensen die goed voor hun huisdieren zorgen, ze niet op de stoep laten poepen etc. Maar, als ik buiten loop te wandelen en ik moet constant roepen tegen de kinderen: "Pas op, hondenpoep!", dan word ik op het laatst écht heel boos. Als je met een kinderwagen loopt te wandelen, moet je constant slaloms maken om niet door de hondenpoep te rijden.

Ik vind het zó smerig! Natuurlijk kunnen de honden er zélf niets aan doen, het zijn de bazen/bazinnetjes, daarom vinden wij écht: Honden en katten horen niet in de stad, die moeten verbannen worden!" In speeltuinen laat men ook gewoon de honden los, ik heb al met menigeen ruzie gemaakt, dat hóórt toch niet? Katten zijn zogenaamd heel schoon, nou, forget it, ze plassen of poepen áltijd wel ergens in huis, ik vind dat écht niet hygiënisch hoor!

Hoe kunnen we nou de stoepen poep-vrij houden? Een stoeptegel met daarop, geen poep op de stoep helpt niet, speciale prullebakken neerzetten, waar mensen de behoefte van hun honden in kunnen deponeren, helpt ook niet, mensen hebben er lak aan!

Straks ligt er hopelijk weer wat sneeuw, kinderen vinden het heerlijk om sneeuwballen te maken, maar dat kan niet, want dan grijpen ze opeens in een verse ..............!

Wie heeft er een goede suggestie?

Veronica

Reactie voor op de website?

87.10. Honden ook hier een probleem

Veronica, ik ben het helemaal met je eens. Wat een vieze troep is die hondenpoep. Als ik 's middags de kinderen uit school heb gehaald, houden wij 'poepcontrole' voor de deur. Want als je die rotzooi in de vloerbedekking krijgt, heb je het hangen. Die lucht gaat er bijna niet uit. En ze worden ook nog uitgelaten op het speelveld voor kinderen.

Maar naast de poep vind ik loslopende honden ook geen succes. Twee van mijn kinderen zijn inmiddels doodsbang voor honden omdat ze door zo'n loslopende joekel werden besnuffeld (je kent ze wel: ze doen niks hoor). En laatst had een moeder zo'n blij enthousiast jong hondje aan de lijn. En die liet ze rustig bij mijn jongste in de buggy springen. Gevolg: krijsend kind en als ze in de buurt komt van een hond is het weer brullen. Leuk he. Het is bij haar al zo erg dat toen we laatst op bezoek waren en de poes langs haar liep ze al huilend naar me toe kwam. Wij lopen nu maar om als we weer loslopende baasjes met dito honden zien.

Groetjes, Marga

Reactie voor op de website?

87.11. Hondenpoep

Ik wil graag reageren op het hondenpoep-probleem. Bij ons is dit ook een zeer groot probleem. Wij staan ook regelmatig met heet water en sop de wielen van de kinderwagen af te spoelen. Om die reden wil ik niet dat er bij ons met schoenen binnen wordt gelopen, hetgeen zonder protest door alle gezinsleden wordt nageleefd, maar soms kun je het niet verwachten van sommige bezoekers (denk aan een huisbezoek van de huisarts). Daar stap ik dan maar overheen en ik moet met onze vier kinderen toch regelmatig dweilen.

Ik ben wel benieuwd eigenlijk of nog meer grote gezinnen deze schoenen-uit regel hanteren. Ik bedoel: ik heb het al druk genoeg met het huishouden zonder poep op de vloer (o, gruwel!) en bovendien ben ik serieus bang dat ze er ziek van worden, zeker de jongste die nog over de vloer kruipt en overal zijn speentje neerlegt.

Groetjes allemaal, Lilian

Reactie voor op de website?

87.12. Hond en kinderen

Zelf ben ik moeder van 2 kinderen (9 en 6) en eigenaar van een witte herder. De hond is 2 jaar en helemaal gek van mijn oudste. Waar zij is, is de hond ook. Het enige waar je je kinderen op moet wijzen is dat de hond naar hun toe komt en niet zij naar de hond. In een roedel gaat de onderste in rang ook naar de hogere toe en niet andersom. In een gezin is de hond ook de laagste in rang, dus de hond moet naar ons toekomen.

Bij kleintjes die net lopen of kruipen, zul je daar gewoon rekening mee moeten houden. Geef de hond een eigen plek waar deze met rust wordt gelaten als die daar ligt. Dus ook geen baby's, peuters en kleuters.

Mylou

Reactie voor op de website?

87.13. Hondenpoep

Hoi,

Wij hebben 4 kinderen in de leeftijd van 1,5 tot 7 en sinds kort een puppy. Het kost tijd en moeite om de kinderen met de hond te leren omgaan (meer dan de hond met de kinderen).

Als wij ons hondje uitlaten hebben we altijd een paar boterhamzakjes mee. Binnenstebuiten pak je het drolletje op, slaat het zakje er omheen, evt een tweede zakje, steekt het in je jaszak en gooit het thuis netjes in de kliko. Geen hondenpoep en dus iedereen blij, want ook ik heb een hekel aan hondenpoep aan je schoenen!

Groetjes Saskia

Reactie voor op de website?

87.14. Ieder voor zich zelf

Laat het wel zo zijn dat een ieder vrij is in het nemen van wel of geen hond. Zelf heb ik ook en hondje heb altijd keukenrol en plastic zakjes bij me om de poep op te ruimen. Als een ieder dit zou doen, hadden we geen overlast. Ook je eigen kinderen, al heb je geen huisdier, moet je toch met dieren om leren gaan!

Alie

Reactie voor op de website?

87.15. Honden én kind(eren) mogelijk?

(Dit berichtje is o.a bedoeld voor mama Nita, van 4 kinderen en 3 honden en alle andere dieren, schrijfster van Bij ons hangt op de deur)

Hoi,

wij zelf hebben sinds kort nu 3 grote en 1 kleine hond en geen kind. Deze honden zijn gekomen omdat we in de allereerste plaats veel van honden houden en zij zijn ook onze "kinderen". Op de 2e plaats omdat we geen kind konden krijgen. Nu krijgen we toch nog onverwachte kans met I.V.F om proberen zo nog een baby('s) te mogen (hopelijk) krijgen. En wij willen daar dolgraag voor gaan, maar hoe doe je dat met al onze honden?

Ik zie dat jij veel ervaring hebt met en kinderen én honden en andere huisdieren. Heb jij of iemand anders goede tips voor ons waar we iets mee kunnen om toch onze grootste wens en honden te kunnen combineren. Is het echt mogelijk?

groetjes,Ingrid

Reactie voor op de website?

87.16. Hond bijt niet zomaar

Een hond bijt niet zomaar, het kind is net zo onbetrouwbaar als de hond. Als een kind de hond zodanig pest dat de hond bijt, is het eigen schuld. De hond moet opgevoed worden maar het kind ook! Ik heb zelf 3 kinderen en 2 grote honden, maar de kinderen weten wel wat wel en niet mag, en wanneer ze mogen aaien e.d. Dat is belangrijk, en dat ontbreekt er nog wel eens aan helaas.

Joop

Reactie voor op de website?

87.17. Shi-Tzu

Wij hebben al bijna 9 jaar een Shi-Tzu. Sinds 3 jaar hebben we kinderen (meisje van 3 en jongen van 7 maanden). De omgang met het hond(je) is fantastisch wederzijds. Maar dat lig voornamelijk aan de baas! En een beetje aan de soort hond. Die van ons doet nog geen vlieg kwaad al hangen de kinderen hem bij wijze van spreken aan de oren. Hij kiest eieren voor zijn geld en gaat naar elders. Dit ras is (voor de liefhebber) zeker aan te bevelen. Maar ga met een hond minstens op puppy curcus om zelf norm en waarden aan te leren om met de hond om te kunnen gaan en dat je elkaar begrijpt...

Bert

Reactie voor op de website?

87.18. Hond en kind

Hallo.

Ik heb een dochtertje van 9 maanden en een Parson russell. Ze zijn stapelgestoord van elkaar. Als ik thuiskom dan wordt eerst het kind begroet en dan ik pas. Mijn advies is als er een baby op komst is er de hond zoveel mogelijk in te betrekken. Dus is de baby geboren, laat de hond er ook bij. Hou je hond zeker niet bij de baby vandaan. Ook hij hoort bij het gezin. Maar laat je kind nooit alleen met je hond. Zelfs ik doe dat niet. Een hond blijft een hond en een kind blijft een kind. En ook ik vind dat een hond het niet fijn hoeft te vinden als er kinderen aan je oren en aan je staart hangen. Ik zeg altijd maar. Zou je het als mens fijn vinden als iemand aan je oren hangt? Nee? De hond dan waarschijnlijk ook niet. Je hebt ook honden die netjes weglopen als het ze te gortig wordt. Maar wat als de hond in een hoekje gedreven zit. Je weet het maar nooit. Dus mensen, neem geen risico. De hond is dan vaak de dupe, terwijl de oorzaak vaak bij de kinderen ligt.

Groetjes Ingrid. Ik hoop dat jullie er wat aan hebben.

Reactie voor op de website?

87.19. Dieren en kinderen

Wanneer mensen in het bezit zijn van dieren voor de komst van een kind vind ik dat het dier er nooit onder mag lijden. De verantwoordelijkheid die je ooit op je hebt genomen om een dier tot aan zijn dood te verzorgen telt even zwaar als die van een kind. Lees voldoende over het dier zodat je weet hoe je ermee moet omgaan wanneer het kind er is en opgroeit. Als alleenstaande moeder met drie honden en drie katten moet ik zeggen dat het kan lukken. Doe nooit zomaar afstand van een dier, houd je gevoel van verantwoordelijk zijn. Kinderen leren trouwens erg veel van dieren!

Reni

Reactie voor op de website?

87.20. Kind en Beagle hond

Wij hebben een Beagle van bijna 2 jaar en een dochtertje van 8 mnd. Omdat ik in het ziekenhuis bevallen ben en zonder kind naar huis ging hebben we d.m.v. volle luiers en bevuilde kleding onze hond laten wennen aan de komst van een nieuw lid.

Bij de eerste kennismaking ben ik met onze dochter in mijn armen op de grond gaan zitten en heb ik onze hond aan haar laten snuffelen. Schijnbaar herkende hij meteen de geur, want hij begon enthousiast te kwispellen!

Inmiddels zijn ze zo aan elkaar gewend dat onze hond komt waarschuwen wanneer ze huilt en andersom wanneer ze hem ziet lacht ze lief naar hem en doet ze veel moeite om een "woordje" uit te brengen. Ik laat haar ook regelmatig onze hond aaien waarbij ze dan vaak aan zijn oren trekt of aan zijn haren. Maar dat is hij wel gewend, want wij hebben van begin af aan hem op allerlei mogelijke manieren geplaagd. Als enige reactie kijkt hij even om wie het doet en snuffelt dan even of het goed volk is. Voor ons is deze Beagle een ideale gezinshond!

Mascha

Reactie voor op de website?

87.21. Hond en kind

Ik was bijna vier jaar oud toen ik mijn vriendinnetje met een ijzeren schep de hersens insloeg. Gelukkig is het uiteindelijk redelijk goed gekomen, afgezien van de zichtbare schade. Toen ik een jaar of zes was heb ik bij een zoveelste ruzie met mijn broertje, hem op zijn skelter van een hoge trap geduwd. Als antwoord daarop hebben een paar vriendjes van hem mijn hut in brand gestoken toen ik erin zat. Als ik echt alles op zou schrijven wat ik uit mijn omgeving ken aan dit soort gruwelverhalen, ben ik nog wel een tijdje bezig. Het is een wonder dat wij nog steeds in leven zijn! Dat hebben we te danken aan onze ouders, die onze wereld niet afwachtend bleven bekijken vanuit hun eigen beleving, maar vooral vanuit onze kinderlijke gedachten en acties!

Ik durf te beweren dat 9 van de 10 ongelukken tussen hond en kind voorkomen hadden kunnen worden als iedereen zou weten hoe een hond de wereld ervaart. En niet alleen de eigenaren, maar iedereen. Om te beginnen op school. Een hond trekt hele andere conclusies dan wij, en laat dat ook zien. Helaas wordt hij echter veel te vaak niet begrepen of worden zijn signalen niet gezien. Als een hond met respect voor zijn wezen behandeld wordt, bestaat er geen trouwere vriend dan hij. Ook voor kinderen.

Maar met kinderen is er altijd 1 allerbelangrijkste regel: Laat een kind nooit met een hond alleen. Onder de leeftijd van ongeveer 14 jaar zal een kind voor de hond altijd onder hem staan! Net als de puppies in de roedel. Hij zal ze liefhebben en beschermen, maar zonder ranghogere in de buurt kan hij in een situatie komen waarin hij voor zijn gevoel bv moet optreden. Het kan ook zijn dat hij zijn eigen kind tegen bv een ander kind beschermt.

Stop ook de hond niet weg als er kinderen komen spelen. Dat is de beste manier om hem een hekel aan kinderen te laten krijgen. Met alle nare gevolgen vandien. Het is moeilijk, maar als je een hond met een kind niet vertrouwt, breng dan beter de hond al weg voordat het kind er is, zodat hij geen verband legt. Het allerbelangrijkste is om de hond goed te kennen!

Brigitte

Reactie voor op de website?

87.22. Honden en kinderen, geweldig!! er wordt wat gedaan!!

Er is een lesbrief gemaakt voor kinderen om te leren met honden om te gaan! Als scholen dit als lesstof of project op willen pakken, zodat alle kinderen leren te begrijpen wat een hond bedoelt, zal dat gigantisch schelen in het aantal onschuldige slachtoffers, aan beide kanten! Volgens mij slaan we daar de goede weg in!

www.destentor.nl/veluwewest/article1378982.ece

Gitte

Reactie voor op de website?

87.23. Honden en kinderen

Hallo, ik heb 3 kinderen (9 - 4 en 7 mnd). Ik heb altijd 2, 3 of 4 honden gehad en het gaat allemaal prima. Ik heb twee grote honden buiten. 1 waar ik mee train, een turkse herder waar de kinderen vaak mee lopen, spelen etc. En een klein hondje binnen. Ik ben het dus altijd gewend en de kinderen ook.

Maar toch blijf ik erbij: "het blijven beesten waar ik de roedelleider van ben." Als ik er niet bij ben, zou de hond wel eens kunnen denken van "hey ik wil dat niet, dus ik corrigeer jou". Wat voor hen zachtjes is, maar voor ons blijvende schade aan kan richten! Daarom nooit de kinderen alleen met honden. En ik loop wel eens de keuken in, maar dan is de oudste er altijd bij, mocht de kleine bij de hond lopen.

Reactie voor op de website?

87.24. Re: zo smerig

Nou nou Bertina wat heb jij tegen kinderen? Ik snap dat je boos bent dat die speelveldjes voor de honden weggaan. Wat ik niet snap is dat jij geen begrip kan opbrengen dat niet alleen mensen met kinderen maar eigenlijk iedereen zich ergert aan die hondepoep op straat. Zeker zelf nooit een drol onder je schoenen gehad.

een kinder- en dierenliefhebster

Reactie voor op de website?

87.25. Hondenpoep

Ik heb zelf een hond en ik vind het heel asociaal dat mensen de uitwerpselen niet opruimen. Het is een kleine moeite, bij de dierenwinkel hebben ze daar speciale zakjes voor zonder dat je handen vies worden. Of laat je hond uit op een speciale hondenuitlaatplaats.

Het betalen van hondenbelasting is geen argument om het te laten liggen. Mensen die de poep van hun hond niet opruimen, werken in de hand dat honden overal geweerd worden.

Marie

Reactie voor op de website?

87.26. Hondenbeet

Wat een onzin allemaal. Alsof een hond dezelfde status in een gezin heeft als een kind.
Bij ons beet de hond een paar keer de kinderen, dus hup weg hond. Misschien was het wel niet de hond zijn schuld, dat interesseert me niet. Mijn kinderen zijn me heel wat meer waard dan de hond. Zolang er risico bestaat op een beet moet er maar geen hond in huis. Ik wil niet elke maand bij het ziekenhuis staan voor een tetanus injectie.
Hadden we beter om moeten denken bij aanschaf, inderdaad.

Reactie voor op de website?

87.27. geen speeltje

Ik kan me zo ergeren aan al die mensen die een hond aanschaffen voor het kind! Het is toch geen speelgoedbeest.
Ten eerste zal een hond een volwassenen als een baas zien maar kinderen en vooral kleine kinderen ziet ie als een gelijke. Heb je een dominate hond zal hij een kind dus domineren. Er kan dan altijd iets gebeuren. Bv. beschermingsgedrag waardoor bezoekers gebeten kunnen worden, of vreemde kinderen die komen spelen. Leer je kind de hond als een dier te respecteren.
Bij ons mag zijn wij de baas over de hond en het kind moet zich aan regels houden tov de hond. Hoe lief die ook is, het is en blijft een hond en laat die aub ook een hond zijn.
Sylvia

Reactie voor op de website?

87.28. Hondenbeet

Reactie op Hondenbeet

Sorry voor de mensen die wel leuke en vooral goede reacties achterlaten, maar dat stukje over die hondenbeet, sorry hoor, maar iedereen weet dat een hond bijt, hard of zach. En als men daar niet tegen kan, had men gewoon geen hond moeten aanschaffen. Hier is de hond de dupe van, want het kind komt er wel overheen. Maar voor de hond is misschien ook wel beter zo, want mensen zoals jij verdienen geen hond.

Jasmijn

Reactie voor op de website?

87.29. Kattenpoep

Las hier net het stukje hier boven 83.25. Je heb helemaal gelijk als een hond bv op de stoep poept dat je het op moet ruimen. Maar wat me wel stoort dat katten overal kunnen poepen en ook zelf in mijn tuin en die betalen geen kattebelasting.

Wij hebben wel weer een hond aangeschaft voor de kinderen omdat de kinderen wel erg hun hond misten: de gezelighied, lekker ff aaien. Voor mij hoefde het niet meer. Maar de kinderen hebben altijd een hond gehad. Dus kan het wel begrijpen als je altijd een hond heb gehad dat je dat dan wel mist.

Diana

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Honden en kinderen

 1. Gelukkig een uitzondering (?)
 2. Tuurlijk opletten...
 3. Hond en baas
 4. Een hond: let goed op
 5. Even een reactie voor Judith,
 6. Echt niet zomaar
 7. Gelukkig
 8. Een hond! let goed op
 9. Zó smerig
 10. Honden ook hier een probleem
 11. Hondenpoep
 12. Hond en kinderen
 13. Hondenpoep
 14. Ieder voor zich zelf
 15. Honden én kind(eren) mogelijk?
 16. Hond bijt niet zomaar
 17. Shi-Tzu
 18. Hond en kind
 19. Dieren en kinderen
 20. Kind en Beagle hond
 21. Hond en kind
 22. Honden en kinderen, geweldig!! er wordt wat gedaan!!
 23. Honden en kinderen
 24. Re: zo smerig
 25. Hondenpoep
 26. Hondenbeet
 27. geen speeltje
 28. Hondenbeet
 29. Kattenpoep

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.