Groot Gezin
Vragen en antwoorden
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

68. Te groot voor leeftijd

Hallo allemaal,

Ik heb een probleem. Ik heb een dochter van net 8 jaar (16 december geworden), en die is erg groot voor haar leeftijd. Ze is nu 1.52 m lang heeft voet maat 37. Volgens foto van haar hand wordt ze rond de 1.90m. Ik vind dit verschrikkelijk, want ik heb nu al problemen met kinderschoenen en kinderkleding kopen.

Volgens haar kinderarts kunnen wij hier niets aan doen en hij denkt dat zij mogelijk dit jaar al ongesteld gaat worden. Zij is erg gevoelig en wordt ook niet helemaal op school geaccepteerd. Hoe kan ik in vredesnaam op een verantwoorde wijze dit aan haar gaan vertellen. Het enige voordeel als ze nu ongesteld wordt, is dat ze dan niet meer zo hard groeit.

Toch vraag ik mij af of er niet meer ouders zijn met dit probleem. Graag zou ik met ouders die dit probleem herkennen hun ervaringen delen.

Met vriendelijke groeten Diana

Reactie voor op de website?

68.1. Reactie op: te groot voor leeftijd

Hallo Diana,

Ik ken jouw probleem helemaal, mijn dochtertje is in juni 9 jaar geworden, is 1.55 cm en heeft schoenmaat 38, volgens de kinderarts is zij al in de puberteit en heeft een skeletleeftijd van een meisje van 12,5 jaar. Daarnaast is zij onzeker en kan o.a. niet goed rekenen. Op de basisschool hebben zij haar naar de knoppen geholpen en door veel getouwtrek zit zij sinds vorige week op een school voor speciaal onderwijs. Daar wordt zij niet meer gepest en hoop ik dat zij weer wat beter in haar vel komt te zitten.

Inmiddels krijgt zij van de kinderarts injecties in haar been gespoten om de hypofyse stil te leggen. Dat heeft als voordeel dat zij nog niet ongesteld wordt, wat zij na mijn inziens nog helemaal niet aankan. Maar zoals je al zegt is kleding en schoenen kopen niet een gemakkelijke opgave, maar dat vind ik eigenlijk niet het belangrijkste, wel dat ik weer een gelukkig meisje wil zien. Wil je meer weten e-mail me dan maar. Succes!

Reactie voor op de website?

68.2. Ook dochter van 8 jaar die te snel groeit

Goededag,

ik heb ook een dochtertje van 8 jaar oud. Zij groeit inderdaad te snel, zij is al 1.43m lang, en weegt 47 kilo. Nu ben ik er net achter gekomen dat zij al okselhaar heeft gekregen. Dit lijkt mij niet normaal. Ik ben nu op internet aan het kijken of er wat informatie over te krijgen is.

vriendelijke groet Diane

Reactie voor op de website?

68.3. Reuze-tweeling?

Hallo,

Ik ben in 1996 bevallen van een tweeling, een jongen en een meisje van rond de 6 pond ieder. Dat is een mooi gewicht voor een tweeling. Ze groeien voorspoedig op, letterijk en figuurlijk, en ik heb consequent de groeicurve ingevuld van het consultatiebureau. Ze zaten beide vanaf het begin boven de bovenste groeilijn. Lengte en gewicht zijn altijd in verhouding, alhoewel ik ze zelf iets aan de zware kant vind. Ik ben zelf 1.80 meter en hun vader is 1.93 meter. Ook wij zijn niet de slanksten, maar zeker ook niet te zwaar.

De kinderen zijn nu bijna 8 jaar, en gisteren ben ik schoenen met ze gaan kopen: beide maat 38. Kleding koop ik in maat 152. Mijn ervaring is dat er genog leuke kinderkleding (nog) te krijgen is. Ik vrees dat dat over 1 à 2 jaar wat moeilijker wordt, want ze groeien 1 maat per seizoen!

De schoolarts heeft twee jaar geleden aangegeven dat het meisje 1.90 m zal worden en de jongen 1.95 m. Dit is natuurlijk een schatting. Het ligt er ook een beetje aan wanneer de puberteit/ongesteldheid toeslaat. Wel gaf zij de raad mee, om goed op te letten, en dan met name bij het meisje, of er geen schaam/okselhaar gaat groeien. Dan moet ik direct aan de bel trekken, omdat dat veel te vroeg zou zijn. Dat is niet gezond, omdat het lichaam dan belemmerd wordt in het volgroeien. Ook is het van belang voor mensen die lang zijn/worden, om niet te zwaar te worden, omdat dat de ruggegraat te veel belast. Ook is een goede houding belangrijk.

Dus niet veel snoepen en lightprodukten kopen voor mijn tweeling en niet "hangen" in een stoel. Als preventie heeft de schoolarts ze vorig jaar beide weer gezien en gemeten en gewogen. Zij concludeerde toen dat ze inderdaad nog steeds de geschatte groeilijn blijven volgen. Dit jaar worden ze weer bekeken door de schoolarts, en ik houd zeker de vinger aan de pols.

Maar wat het allerbelangrijkste is, is dat de kinderen zelf geen enkel probleem hebben met hun lengte. Ze zitten lekker in hun vel en mankeren niets. Inderdaad zijn ze altijd de grootste van de klas geweest, maar van pesten is geen sprake. De beste vriendin van mijn dochter is de kleinste van de klas! Dat scheelt 20 centimeter en zij weegt de helft.

Edith

Reactie voor op de website?

68.4. Te grote voeten

Ik ben pas 14 jaar en heb al maat 47.5 en dat is toch niet normaal? maar zou je je voeten kunnen verkleinen door middel van plastisch chirurgie?

Kamal

Reactie voor op de website?

68.5. Een groot kind

Hoi, ik ben een 16jarig meisje van 1meter85. Als kind was ik ook altijd veel groter dan de rest van mijn klasgenootjes. Ik ondervond er echter geen hinder van omdat ik lachte met de moppen die andere over mijn lengte maakten. Na een tijdje stopten ze vanzelf. Als mijn moeder een broek kocht was het een week later al weer te klein. Kleren op de groei kopen is dus aan te raden. Desnoods steek je een riem in de broek,...

Ik en mijn moeder zijn toen ik 12jaar was naar Leuven geweest waar een dokter ons voorstelde pillen te nemen die de groei remden. Maar na een tijdje gepraat te hebben met mijn moeder vond ik dat het niet nodig was. Kijk een keertje rond, er zijn meer en meer grotere meisjes dan vroeger. De mensen worden gewoon groter en groter tegen over vroeger. En grotere meisjes worden meer gerespecteerd dan kleine meisjes. Ik raad je aan er heel goed over na te denken vooraleer je iets onderneemt, ik heb er nooit spijt van gehad dat ik geen groeiremmers heb genomen en ben blij met mijn lengte die ik nu heb. Het feit dat ik ouder lijk dan ik ben speelt er ook in mee. Maar ik ben zeer blij dat ik ben zoals ik nu ben.

Groetjes, Tine.

Reactie voor op de website?

68.6. Te groot

Hey allemaal,

Ik ben een meisje van 15 jaar, en ben nu 1m.76,5 weeg 53 kg en heb schoenmaat 41. Niet extreem, weet ik maar dit komt doordat ik 2 jaar lang pilletjes (hormonen) heb genomen tegen de groei. Men schatte dat ik rond de 1m89 ging worden, zag daar zelf een groot probleem in, en heb zelf besloten te beginnen met die pillen. Mijn mama was min of meer voor, maar mijn papa was er radicaal tegen. Maar nu weet ik met zekerheid dat ik niet meer veel zal groeien, toch steek ik vaak nog veel boven mijn leeftijdgenoten uit, maar nu voel ik me zekerder. Ik ben fier dat ik wat groter ben.

Liefs Fleur

Reactie voor op de website?

68.7. Wat ben jij lang zeg!

Dat hoor ik al mijn hele leven, maar inderdaad, kijk om je heen, de mensen en gelukkig ook een hoop vrouwen worden langer. Ik ben 1.92m en heb groeiremmers geslikt, alleen die hebben niet geholpen, helaas.

Maar ik ben een gelukkig mens, en gezegend met een mooi lijf, en een goede gezondheid. Behalve dat ik dus altijd moet vertellen hoe lang ik ben, is kleding ook lastig, maar met een beetje creativiteit kom je er ook wel. Hoe ouder je wordt (ik ben nu 34 jr) hoe gemakkelijker ik het vind worden, en kan nu denken : de een heeft een wipneus, de ander dikke billen, enzo is er altijd wat, maar als je jong bent dan zie je dat heel anders...

Tanja

Reactie voor op de website?

68.8. Grote meisjes en vroege puberteit

Gezien het feit dat je kind al met 8 jaar okselhaargroei heeft geeft een teken dat de puberteit aan de gang is en haar groei zal stoppen en dus klein blijft. Ik raad je aan naar de huisarts te gaan en eventueel te laten controleren op het functioneren van de hypofyse of deze niet teveel aldosteronhormoon afgeeft of andere stoffen. Dit is controleerbaar door bloedprikken naar het 17e hydroxatie-enzym.

Het is namelijk mogelijk dat je kind de late-onset heeft van AGS (Adreno genetiaal syndroom). Meer informatie kun je vinden op www.nvacp.nl. Nu zul je wel denken, hoe kom je daarop. Mijn zoon heeft AGS en dit is al na 2 weken na de geboorte bekend geworden (klassieke vorm). Echter zijn er gevallen bekend, waarbij de ziekte pas op latere leeftijd ontdekt wordt en eventueel gevaar oplevert voor de vruchtbaarheid.

Mocht je contact met me willen opnemen, dan mag dat gerust.

Succes.

Reactie voor op de website?

68.9. Schaamhaar - einde groei?

Uit de items die ik hierboven lees, lijd ik af dat een kind niet meer zo veel groeit na het verschijnen van schaamhaar. Is dat zo? Graag een reactie.

Od

Reactie voor op de website?

68.10. Schaamhaar niet het einde van de groei!

Hallo, mijn dochter nu 12 jaar heeft ook al sinds haar 8e oksel- en schaamhaar. Zij is ook een grote meid van nu 1.63 en 65 kilo. Zij is zeker na de groei van het schaamhaar een stuk gegroeid. Wachten is nu op de menstruatie. Want vandaaruit zal zij niet meer zoveel groeien volgens de arts. Maar voorlopig dus wel. Nou ik hoop dat je nu een beetje gerustgesteld bent.

groetjes Debbie

Reactie voor op de website?

68.11. Lang zijn heeft zo zijn voordelen

Hoi, ik ben Nick en ik ben 12 jaar en 1.75. Ik vind zelf dat ik best wel lang ben. Maar ik baal er niet van ik heb er juist mijn voordeel in, want ik zit op atletiek en ik vind het wel grappig dat wat kleinere mensen dan zeggen: Sooo die is lang hoe kan ik hem ooit verslaan!!

Maar ik heb een paar dagen geleden een bottentest gedaan dus als ik extreem lang zou worden en er last van ga krijgen dan ga ik er wel wat aan doen.

Groetjes, Nick

Reactie voor op de website?

68.12. Te groot voor leeftijd

We hebben een zoon van net 5 jaar die de lengte heeft van een 8 jarig kind met schoenmaat 35. Kleding kopen is niet leuk want kijk zelf maar eens in de rekken de kleding van een 5-jarige is heel anders dan voor een kind van 8 jaar. Qua kledingmaat zit hij nu op maat 140.

Ook waar je komt wordt hij overschat, op zich niet verbazingwekkend (er staat immers niet op zijn voorhoofd dat hij pas 5 is) maar we hebben nu wel door, middels onderzoeken, dat het door de frustratie daardoor wel negatief gedrag met zich mee brengt.

Daar kan een kind van 5 jaar natuurlijk helemaal niks aan doen. En als ouders heb je altijd de neiging om je kind te verdedigen en te beschermen waardoor de ander je met vreemde ogen aan staat te staren. Pas als je zegt dat hij nog maar 5 jaar is, proberen of denken ze het te begrijpen.

Het is niet altijd makkelijk, niet voor ouders maar ook zeker niet voor het kind

Jeannet

Reactie voor op de website?

68.13. Wat zal het worden...?

Hoi,

Ik ben een meisje van net 13 jaar en ben nu niet zo groot, namenlijk 1.55 m. Maar ik weet niet hoe groot ik uiteindelijk word, want mijn moeder is heel klein (iets van 1.60) en mijn vader is wel 2 meter! Voor mij is kleding kopen soms ook moeilijk want de kleren die ik leuk vind zijn te groot, de kleren die ik pas vind ik te kinderachtig. Ik ben een van de kleinsten uit de klas, maar ik hoop dat ik snel een stuk in de lucht schiet, want volgens vriendinnen en mijn moeder zal mijn menstruatie snel komen.

En zodra die er is rem je nogal al af met groeien. Ik wil echt niet 1.55 blijven! En ik wil ook niet nog maar 5 centimeter groeien en net zo klein zijn als mijn moeder! Maar hoe kan je eigenlijk zien dat je menstruatie op komst is..? Ik heb wel een beetje schaamhaar maar nog geen okselhaar. Kent iemand zo'n formule waarmee je kan uitrekenen hoe lang je later ongeveer zult worden?

Groetjes, Yasmine

Reactie voor op de website?

68.14. Voor Yasmine

Hoi Yasmine,

Jij vraagt hoe je kan uitrekenen hoe lang je later ongeveer wordt. Mijn zoontje van 3 jaar loopt in het ziekenhuis voor onderzoek en de kinderarts heeft een formule op los gelaten en wij weten dat hij tegen de 2 meter lang wordt.

Misschien een idee om eens bij een arts/huisarts/kinderarts te informeren. Ik weet dat ze vroeger van mijn broer de lengte ook hebben berekend en dat klopte achteraf wel.

Heel veel succes!

groetjes, Nathalie

Reactie voor op de website?

68.15. Ook voor Yasmine

Beste yasmine,

Er is een site waar je je eindlengte kunt berekenen: www.ouders.nl/mfaq03.htm.

met vriendelijke, groet Jasper

Reactie voor op de website?

68.16. Ook onze dochter is te groot voor haar leeftijd

Onze dochter is 9 jaar (wordt 10 in november ) is 1.56 mtr. lang en heeft schoenmaat 39. Ze zit nu nog in groep 5 en had in groep 3 al haar onder haar armen, en het schaamhaar begint nu te groeien, naar mijn mening pubert ze ook al, ze heeft soms ontzettende wisselende buien, vaak chagerijnig, en is onzeker over haar zelf en heeft ook met rekenen moeite. Op school word ze vaak dik genoemd en reus, ze steekt dan ook ver boven haar klasgenootjes uit. Sommige kinderen zijn zelfs bang voor haar.

Ik vind dit erg moelijk en vraag me af of dit herkenbaar is voor andere ouders met grote kinderen en hoe jullie tegenover hormooninjekties/pillen staan voor het stoppen van de groei, ik ben hier nl. erg optegen. Maar wie heeft er voordelen van ondervonden, of toch nadelen? Graag zou ik wat ervaringen met andere willen uitwisselen. Bedankt alvast!

Vriendelijke groeten;

Angelique

Reactie voor op de website?

68.17. Ik ben te groot voor mijn leeftijd

Ik ben 13 jaar en ik heb kledingmaat 1,82 en ik heb schoenmaat 44/45. Ik heb al grotere voeten dan mijn ouders. Mijn moeder is 1,70 en mijn vader 1,88, dus ik word denk ik tussen de 1,95 - 2,05.

Bjorn

Reactie voor op de website?

68.18. Gevraagd: informatie over medicatie om te stoppen met groeien?

Hallo iedereen,

ik ben Marieke en ik ben ook een grote meid 1.85m. Toen ik 12 was heb ik medicatie gekregen om te stoppen met groeien. Nou heb ik daar een paar vraajes over;

Wie heeft er voor mij namen van medicatie? Ik weet namelijk zelf niet meer welke ik had en ik zou er graag informatie over willen hebben. Hoe het zit met je vruchtbaarheid, omdat ik daar nu veel problemen mee heb.

Ik hoop dat iemand mij verder kan helpen, zeker op het gebied over de vruchtbaarheid.

Alvast bedankt,

Reactie voor op de website?

68.19. Hoe groot zal ik worden

hallo,

Ik heb een dochter van 14 jaar en ze is 1.71 Ze is nu ongeveer 4 maanden ongesteld, maar heeft nog bijna geen tot geen borsten en is best wel dun, ze weegt 50 kilo.

Zelf ben ik 1.70 en mijn man is 1.80. mijn dochter is bang dat ze erg lang zal worden. Denken jullie dat zij nog veel zal groeien omdat zij nog geen borsten heeft?

groetjes Josephine

Reactie voor op de website?

68.20. Eventuele grootte dochter

Hoi, ik denk dat uw dochter ongeveer 1 meter 76 of 1 meter 77 zal worden. Lengte vrouw + 10 cm + lengte man. Optellen en delen door 2 en rekening houden met factoren als ongesteld zijn, enzovoort. Na ongesteld zijn groeit een vrouw nog ongeveer maximum 7 cm. Ook rekening houden met de leeftijd. Een meisje is nu volgroeid op 16 jaar.

Ik mag dan al geen "dokter" zijn, ik voel de "geneeskunde" aan. Veel succes en groetjes,

Hilde

Reactie voor op de website?

68.21. Ook een grote zoon

Ik heb een zoontje van 8 met schoenmaat 40 en dat is inderdaad niet leuk schoenen kopen omdat je op de herenafdeling uitkomt. Daar vind je wel leuke schoenen maar niet voor een kind van 8. Hij is 1,46 m lang en weegt 43 kilo, dus qua kleding kopen we maat 164 en soms ook al 176. Vorige week kwam hij ook met de mededeling dat hij schaamhaar begint te krijgen. Ik heb voor woensdag een afspraak met de huisarts en ben dus benieuwd wat zei zal zeggen.

groetjes Anja

Reactie voor op de website?

68.22. Groot zijn is geen probleem

Ik hoor van iedereen dat groot zijn moeilijk is en niet leuk. In tegendeel, ik ben 2.07m en zeer gelukkig hiermee, er zijn genoeg kledingwinkels te vinden waar je terrecht kan en schoenen zijn tegenwoordig ook goed te vinden (schoenmaat 48).

Je moet alleen geod rekening houden met je lichaam daarom ben ik zelf naar de mensendiek gegaan die leert je omgaan met je lichaam, heel handig. Zorgen voor goede stoelen en zo. Op school kreeg ik een speciale stoel omdat ik beginnende vormen had opgelopen van rsi aan mijn rug en schouders. Daarom is het belangrijk om een stoel met armleuningen te hebben ook op school.

Ik ben nu 19 jaar en eigen baas. Zolang je voor jezelf opkomt, niet over je heen laten lopen komt het wel goed met je. Pas op met lichaam, goed bukken, rechte rug dan merk je er niets van dat je lang bent.

Erwin

Reactie voor op de website?

68.23. Reactie: te groot voor leeftijd

Hai,

Ik was zelf zo'n kind. Veel te groot voor haar leeftijd. 3 jaar en maatje 128! Ging als 11-jarige naar de middelbare school, was toen 1.80 m en 50 kilo! Maar nooit mee gepest, ik denk omdat ik het zelf nooit als probleem zag. Vond het wel leuk om "specialer" te zijn dan de rest...niet zo standaard.

Ben nu 30, 1.86m en reuzegelukkig daarmee.Heb wel hormoonpillen geslikt, om te voorkomen dat ik 2.00m zou worden, want dat vond zelfs ik (in samenspraak met mn ouders natuurlijk) een beetje te veel van t goede.

Heb nu zelf kinderen. Meisje van 7 en jongen van 4 1/2. Zoon loopt netjes op schema. Dochter schiet ook al lekker op, is nu net 7, 1.37m en 32 kilo. Alleen kwam zij deze week met de mededeling dat haar "borstjes" zo'n pijn deden. Na even gevoeld te hebben, schrok ik toch wel. Want ik voelde duidelijk harde plekken, alsof ze al gaan groeien. Dat ze lang is natuurlijk geen probleem, maar om nou op je 7e al de puberteit in te duiken... Noemde haar altijd voor de grap al mijn pubertje, omdat haar gedrag bij discussies erg veel weg heeft daarvan. Maar 't grapje krijgt nu ongewild een extra lading...

Ben bij de huisarts geweest, maar "moest t maar ff aankijken". Iemand ervaring hiermee?

Groetjes, Lisette

Reactie voor op de website?

68.24. voor Lisette

Nee, eigenlijk geen ervaring daarmee. Mijn oudste dochter gebruikt inmiddels groeiremming (is 12 en 1.79), mijn jongste is sinds twee weken 9 en momenteel 1.52, vertoont wel wat pubergedrag maar heeft nog geen borstgroei. Je dochter lijkt me nog heel jong en ook nog best klein om al borsten te krijgen. Tenminste als je borsten krijgt, groei je meestal toch niet zoveel meer.

Ik zou het inderdaad goed in de gaten houden en eventueel uitzoeken hoe lang ze zal gaan worden (door het laten maken van een handfoto)

Amber

Reactie voor op de website?

68.25. Laten doorverwijzen naar Sophia kinderziekenhuis

Mijn dochter was net 8 jaar toen haar schaamhaar begon te groeien. Nu is ze ook ongesteld geworden. (8 1/2 jaar). Ze is ruim 1.45 lang en 45 kilo, (en heel erg aan het puberen)

Het grootste gevaar is dat ze stopt met groeien, en geestelijk vind ik het te belastend voor haar. Via een bevriende huisarts is ze nu doorverwezen naar het Sophia Kinderziekenhuis waar ze een speciale 'denktank' hebben voor kinderen die te vroeg beginnen met hun puberteit.

Als jij of je huisarts twijfelen of je iets moet gaan doen, laat je dan doorverwijzen naar het Sophia Kinderziekenhuis. Wacht niet af! Kijk ook eens op de website www.pubertas.nl.

Elsje

Reactie voor op de website?

68.26. Mijn zoon is te groot voor zijn leeftijd

Hallo, Ik heb een zoon van zes jaar oud en 135 cm met schoenmaat 35. Ook hij wordt ouder geschat (9 jaar). Ligt regelmatig in de clinch met kinderen. Kleine kinderen zijn vaak bang voor hem. En oudere kinderen zien hem vaak als een soort bedreiging. (even lang) En het is weleens lastig om hem de juiste weg te wijzen. Heeft iemand ideeen?

Annet

Reactie voor op de website?

68.27. Voor Annet

Hoi Annet,

al die zaken die jij beschrijft (bang zijn door andere kinderen bijvoorbeeld) komen echt niet door zijn lengte. Heb zelf ook grote kinderen maar die hebben nooit dit soort problemen gehad. Wel werden ze inderdaad altijd te oud geschat en dus vaak ook overschat.

Aan de lengte kun je nu nog niets doen. Gewoon in de gaten houden dat je op tijd als hij ouder is naar een kinderarts gaat om mogelijkheden van groeiremming te bespreken. Mijn oudste dochter heeft momenteel hormonen om de pubertijd te versnellen en daarmee de groei te remmen. Bij jongens worden volgens mij ook vaak de groeischijven in de knie kapot gemaakt. (is niet zo'n zware operatie en werkt blijkbaar goed).

Zelf zou ik momenteel veel meer aandacht geven aan zijn gedrag want als kinderen bang van je zijn, komt dat volgens mij echt niet door de lengte.

Succes Amber

Reactie voor op de website?

68.28. Een grote familie

Beste Annet,

Ik herken wel wat je beschrijft. Onze familie kent ook lange kinderen. Mijn zoon is ook 6 en met schoenmaat 36 past hij echt niet meer op het kleutertoiletje op school.

Vorig jaar ben ik met een kind voorop en een kind achterop door het frame van mijn fiets gezakt. Mijn zoon fiets dus al op jonge leeftijd zelf. In de familie zie je dat de kinderen hun lengte compenseren door enorm 'aardig' gedrag. Het zijn echt ontzettend lieve persoontjes. Inderdaad leeftijdsgenootjes zijn onder de indruk van hun lengte. Een puber van 8 heeft verdient meer aandacht.

Ik voel niets voor ingrijpen in lengte maar veel meer voor acceptatie van hun voorkomen. Als ik naar de volwassenen kijk, dan zijn dat heel evenwichtige, sterke mensen die zelfs voordeel van hun lengte hebben. Praktisch is het lastig. Een kind mag groeien! Mensen zijn momenteel langer dan 20 jaar geleden!

Kris

Reactie voor op de website?

68.29. Dochter schoenmaat 41

Hallo,

Mijn dochter is 11 jaar, 1.65m. lang en ze weegt 41 kilo. Gisteren bij de schoenenwinkel geweest om haar voeten op te laten meten, ik schrok erg, maat 40 en volgens de verkoper moeten we schoenen maat 41 gaan kopen, mijn dochter is toen huilend de winkel uitgerend. Ze is nog zo'n kind en wil graag dezelfde leuke (kinder)schoenen als haar vriendinnetjes. Waar gaan deze voeten figuurlijk heen? Stoppen voeten eerder met groeien, dan de rest van het lichaam? Ze heeft al een beetje borstjes, puistjes en wat schaamhaar.

Trouwens is ze niet eens de langste, van de meiden van haar klas, zeker nog 6 meiden zijn groter en bovendien ook nog jonger dan haar. Ik ben zelf 1.80m. schoenmaat 39, mijn man is 1.93m. schoenmaat 45.

Andrea

Reactie voor op de website?

68.30. Mijn zoon van 16 vind zich te klein

Mijn zoon van 16 is 170 cm lang en vind zich te klein, na onderzoek in het ziekenhuis en rontgenfoto gemaakt te hebben, kwam er uit dat hij niet verder meer zal groeien. Ik vraag me af hoe dat komt want zijn vader is 186cm en ik ben 170 cm lang. Weet iemand daarop het antwoord? Volgens berekening zou hij 192 cm moeten kunnen worden.

Lyd

Reactie voor op de website?

68.31. Schaamhaar

Hallo allemaal,

onze dochter is nog geen 8 jaar. En een paar weken geleden ontdekte ik dat zij ook al wat schaamhaar heeft. Het zit nog echt aan de onderkant bij haaar schaamlippen, en niet aan de voorkant. Ook heeft zij geen okselhaar. Ze is wel heel humeurig. Ik ben nu toch een beetje bang als ik alle verhalen hier lees. Denken jullie dat ik naar de dokter moet met haar? Of is het misschien normaal dat ze daar nu al wat haar heeft?

gr. Roos

Reactie voor op de website?

68.32. Spieren

Beste Allemaal,

Mijn zoon is ook erg groot. Hij heeft veel last van zijn been- spieren, Achillespees, kuit en bovenbeenspieren. Daardoor kan hij geregeld niet mee doen met sporten. De fysiotherapeut kan wel de klachten verhelpen maar de klachten komen steeds terug. In mijn omgeving krijg ik te horen dat een en ander te maken kan hebben met de enorme groei (9 jaar 1.56 en schoenmaat 42).

Wie heeft goede tips om te zorgen dat hij weer gewoon mee kan sporten en vooral ook nog spelen.

Yvonne

Reactie voor op de website?

68.33. Nog meer grote kinderen

Mijn dochter van 9 is 1.58 meter en 50 kilo, schoenmaat 40 en ook al een beetje borstgroei (daar zijn van die leuk korte hemdjes voor!). Mijn zoon van 7 is 1.50 en 33 kilo, schoenmaat 38. Wij zijn zelf ook niet klein en we hebben absoluut het idee dat ze qua lengte met onszelf in verhouding zijn.

M

Reactie voor op de website?

68.34. Voor Andrea

Andrea,

Voeten stoppen gelukkig eerder met groeien dan de rest van het lichaam. Mijn dochter (1,83) is gestopt bij schoenmaat 42 (soms 43). Ze is nu 13 en haar voeten zijn al zeker een jaar dezelfde maat. Zij vond het ook een ramp. In maat 41 is echt nog heel veel leuks te vinden. Esprit schoenen lopen bijvoorbeeld allemaal door tot maat 42. Alleen laarzen kopen blijft een crime, past de voet en dan verzuipen ze echt in schacht van de laars.

Huilend de winkel uitrennen heb ik gelukkig nooit gehad. Ik had haar destijds al voorbereid (toen de moeilijke maten kwamen) en dat ik voor mijn part samen met haar naar Amsterdam zou gaan om leuke schoenen te zoeken. Gelukkig is dat nooit nodig geweest, hier in de omgeving heeft ze ook genoeg keuze.

Amber

Reactie voor op de website?

68.35. Ik ben1.65 groot en 50 is mijn gewicht

Wat kan ik doen om terug mijn normaal gewicht te krijgen? Vroeger was mijn gewicht altijd 60, maar sinds na mijn bevalling ben ik mijn normale gewicht verloren. Wat kan ik doen?

Reactie voor op de website?

68.36. Schaamhaar

Net als Roos heb ik een dochter van nog geen acht jaar(mei 2000). Ook bij haar heb ik schaamhaar ontdekt en hier is ze zelf echt niet blij mee. Het zit echt aan de onderkant, voor zit nog niks. Moet ik me zorgen gaan maken? Ik lees hier dingen waar ik nogal van schrik. Wie weet raad??

Groetjes Maja

Reactie voor op de website?

68.37. Vroegtijdige puberteit - pubertas praecox

Als een kind (te) lang is voor zijn leeftijd dan kan er sprake zijn van voortijdige puberteit (ook wel vroegtijdige puberteit of pubertas praecox). Vaak gaat dit samen met andere aspecten van de puberteit zoals groei okselhaar/schaamhaar, borstontwikkeling en ontwikkeling van de geslachtsdelen.

Met name als er meerdere symptomen tegelijk optreden kan behandeling nodig zijn. Met enkele onderzoeken kan bepaald worden of dat inderdaad zo is. Deze behandeling is gericht op uitstellen van de puberteit door toediening van hormonen. Zie ook www.pubertas.nl.

Reactie voor op de website?

68.38. Grote schoenmaat

Ook mijn kinderen lopen op grote voet. De jongste is 13 jaar, 1.72 lang en heeft schoenmaat 40. De oudste dochter is 14 jaar, 1.76, heeft schoenmaat 42/43. Beide zitten al enige tijd in de pubertijd en zijn al meer dan 1 jaar aan het menstrueren, terwijl de groei nog steeds niet stilstaat. Zelf ben ik 1.85, met schoenmaat 42. Mijn man is 1,95 met schoenmaat 46. Dus we kennen het probleem

Wij vragen ons zelf af hoe het kan dat in de meeste winkels de schoenen maar tot maat 41 gaan terwijl de jeugd steeds grotere voeten krijgt. Er zijn wel speciaalzaken waar ze grote schoenmaten verkopen, maar mijn jeugd wil niet in "oude mensen" schoenen lopen. En dan druk ik het nog netjes uit.

Carola

Reactie voor op de website?

68.39. Grote smalle voeten

Hoi, ik heb twee dochters, de éen is qua lengte gemiddeld (13 jaar, 1m65) maar ze is erg smalletjes en heeft schoenmaat 41, maar supersmalle voeten. Het kost enorm veel tijd om voor haar passende schoenen te vinden, want maat 41 is meetsal veel te wijd.

Dochter nr. 2 is net 9 jaar, maar heeft ook al schoenmaat 41, gelukkig wel een gangbare breedte, dat scheelt nogal. Helaas is ze ietsje breder dan de oudste, dus kleding doorschuiven lukt bijna nooit (wat oudste past is jongste te klein)

Heeft iemand nog een tip voor kinderen met een grote schoenmaat maar smalle voeten?

Ulrike

Reactie voor op de website?

68.40. Te Groot - AGS syndroom

Hallo, heel veel van de punten, hier boven vernoemd, is heel herkenbaar, omdat mijn zoontje van 8 jaar ook veel te groot is en puberteitsverschijnselen heeft, o.a. haargroei.

Hij heeft een AGS syndroom, zoals ook hierboven in een bericht is vermeld. Als de cortisonspiegel afwijkend is, en te weinig Hydrocortison wordt aangemaakt, produceert hij teveel mannelijke hormonen, met alle gevolgen vandien, zoals extreem doorgroeien, vervroegde puperteitsverschijnselen, ook gepaart met haargroei. Ook de werking van Hydrocortison heeft de nodige bijwerkingen, omdat dit Prednison bevat. o.a. veroorzaakt overgewicht/opgeblazenheid.

Bij mijn kind is AGS vastgesteld door de hielprik. Oudere kinderen werden destijds nog niet gecheckt op AGS, het is niet te zeggen dat iedereen die deze symptonen heeft ook daadwerkelijk AGS heeft, maar een bezoekje bij de huisarts en bloedonderzoek kan nooit kwaad.

groetjes Elly Dimmers

Reactie voor op de website?

68.41. Te groot voor leeftijd: reactie op Lisette

Reactie voor Lisette,

Hallo Lisette,

Mijn man is 203 en ik ben 165 cm en mijn twee dochters zijn bijna 7 en 5,5 jaar. Ik maak me veel zorgen over hun lengte voor later, ze hebben nu nog wel een standaardlengte, maar m'n oudste dochter is wel al ongeveer 5 cm langer dan haar klasgenootjes. Ik las op de site dat jij hormoonpillen hebt geslikt om de groei te remmen. Ik zou het erg op prijs stellen als je mij wilt informeren over de pillen die je hebt geslikt en eventuele bijwerkingen etc. Ik maak me nl echt veel zorgen want m'n meiden hebben vaak s'nachts groeipijnen in hun knieen. Alvast bedankt! <> Groetjes van Brenda

Reactie voor op de website?

68.42. Te groot voor haar leeftijd

Voor allemaal,

Ik heb ook een dochter van 8,5 is ook ongeveer 1,50m en weegt 48 kg. Zit met kleding al op maat 164/170 en schoenmaat 39 en dat is zeker niet leuk. Volgens de huisarts zal zij ongeveer 1,79 worden. Mijn dochter groeit de laatste tijd zo snel dat haar huid het niet aan kan en dat is met name op haar billen. Zij zal waarschijnlijk ook vroeg gaan puberen. Ook begint bij haar al wat schaamhaar te groeien.

Ik mag haar binnenkort wel in gaan lichten dat er straks toch wat gaat gebeuren met haar lichaam, ook dat zal wel de nodige problemen met zich meebrengen omdat ze ook erg onzeker is en niet goed in rekenen. Gelukkig wordt ze niet gepest op school vanwege haar leeftijd want dat wordt door school goed in de gaten gehouden. Ik ben er zelf niet aan toe, laat staan mijn dochter. Hoe kan je als ouder zijnde zo goed mogelijk de onzekerheid van je kind wegnemen.

groetjes Renata

Reactie voor op de website?

68.43. Te groot

hoi allemaal!

ook ik heb een grote dochter. Ze is 8,5 jaar, is 1.58 cm., weegt 40 kg., en heeft maat 40 van schoenen. Ze heeft borstvorming en haar geslachtshormoon is geprikt en het klopt dat ze aan het puberen is. Ik vind dit zelf heel erg moeilijk te vatten. Ik heb een dochter die nog soms in de broek plast, die borsten krijgt, en nog 12 melktanden moet wisselen!

groetjes, Anja

Reactie voor op de website?

68.44. Schaamhaar 8-jarige dochter

Hallo Maja, (en andere bezorgde ouders)

Ook mijn dochter van februari 2000 heeft al een beetje schaamhaar, aan de voorkant. Ook had ik al een tijdje eerder een paar haartjes onder haar oksels ontdekt. Ik bel morgen mijn huisarts en wil gelijk doorgestuurd worden. Ze is 136 cm met schoenmaat 34/35 en weegt 25 kilo dus wel tenger maar absoluut niet de kleinste van de klas, maar stel je voor dat ze met 9 jaar al ongesteld wordt? Moet er niet aan denken, geestelijk niet, en ook niet over het feit dat ze dan misschien eindigt op 1.55m terwijl ze als kind altijd een van de langsten was.

Ze heeft een broertje van net 4 (december 2003) en die is met zijn lengte van 116 cm en schoenmaat 31 ook ongeveer net zo grtoot als zijn 6 jarige klasgenootjes

Dus mijn advies aan Maja en andere bezorgde ouders van 8 jarige dames met schaamhaar: ga naar de huisarts!

Maria

Reactie voor op de website?

68.45. Grote voeten

Hallo allemaal.

ik ben 13 jaar en ik ben een meisje, schoenmaat 41, en nog maar 1 keer ongesteld geweest. 65 kilo, en 1.70 lang. ik ben al aardig aan het puberen niks mis mee op mijn leeftijd. alleen ik was een keer met mijn moeder bij een speciale schoenenwinkel, en ik had schoenmaat 41 daar baalde ik van en moest huilen, ik was 11 bijna 12 en ik wouw ook net als mijn andere klasgenootjes leuke en stevige (kinder) schoenen, omdat ik ook nog al een slappe voet had. toen raade ze mij aan om maat 42 te nemen, maar kinderschoenen waren er in die maat al niet meer. dus hadden ze nog 1 doos met een paar laarzen gevonden in maat 42. eenmaal thuis bleek dat ik in die laarzen zwom, zo groot waren ze, en te breed. ik ging naar een andere speciale zaak voor zomerschoenen, en daar had ik weer maat 40 1/2. dus ik stond versteld en ik had veel keus. die andere winkel had het waarschijnlijk verkeerd opgemeten. maarja,... wel 119,95 euro achterop. ik baaal wel soms als een stekker van mijn schoenmaat, en vooral omdat ik hele stevige schoenen moet hebben. en de kinderschoenen nog het leukst vind. maar nu was ik voor winter schoenen in 2007 ook voor (kinder) laarzen aan het kijken, ik heb gewoon kwa breedte een normale voet maar dan zit ik weer met hele stevige kuiten, en daardoor kom ik bijna nergens in alleen iets met veters voor of achter. ik hoop dat ik deze winter weeer kan slagen.

ook mijn zusje van 9 begint al schaamhaar te krijgen. is dit normaaal?

groetjes vera, en reageer graag terug

Reactie voor op de website?

68.46. Grote brede voeten

Hallo,

ik heb een zoon van net 12 en hij is al 1.80 lang. Hij is grof gebouwd en is aan puberen. Hij heeft nu al schoenmaat 46 en heeft een erg brede voet. Ik heb er veel moeite mee omdat schoenen kopen erg lastig is. En mijn zoon is vaak teleurgesteld als het weer niet is gelukt. Wie weet waar ik brede schoenen kan kopen en die ook nog een beetje sportief zijn. Ik woon in overijssel. Alvast bedankt voor je reactie.

Marianne

Reactie voor op de website?

68.47. Mijn dochter is te klein!

hallo,

Voor mij is het tegenovergesteld van wat ik hier lees. Mijn dochter van 7 heeft ook schaamhaar, maar zij is nog zo klein! Ze is maar 122 cm. en nu schrik ik van al deze reacties die ik hier zie. Als ze nu haargroei heeft ben ik bang dat ze niet veel zal groeien.

Ik ga morgen naar de huisarts kan iemand mij tips geven wat ik aan hem zal vragen? En wat ik dus kan doen aan onderzoeken. Ik hoop dat iemand mij kan geruststellen met wat advies

alvast bedankt, Sarah

Reactie voor op de website?

68.48. Niet gepest

Ik werd al ongesteld toen ik acht was, ik was heel erg bang om dat op school te vertellen. Maar toen ik het vertelde vond iedereen me superstoer. Ik was nooit populair maar toen vond iedereen meì 'cool'.

Marije

Reactie voor op de website?

68.49. Grote voeten, moeilijk verkrijgbare schoenen

Beste ouders,

U geeft aan dat uw zoon al 1.73 m is met schoenmaat 40 en 13 jaar. Mijn zoon is net 13 jaar, is 1.83 m en heeft voetnaat 46,5. In Rotterdam zijn er twee schoenenzaken. De ene heet Caland mode en de schoenen gaan van maat 47 t/m 52. Dus er is nog hoop.

groet, Menno

Reactie voor op de website?

68.50. Pubertas Praecox

Hallo,

Ik ben een alleenstaande moeder met een dochter(tje)van 5. Ook zij is nu inmiddels 1.25 en weegt 33kg best veel zou je zeggen, ze heeft ook een vorm van obesitas. Toen ze 4 was begon haar schaamhaar te groeien, ik dacht in de eerste instantie dat ik het mij verbeelde, maar elke keer bij het afdrogen zag ik steeds weer meer. Het neemt nu vormen aan dat ik ga twijfelen. Ik ben al met haar bij de kinderarts geweest en daar hebben ze 2 uitgebreide bloedonderzoeken gedaan, en wat blijkt, ze heeft niets, haar hormoonspiegel is goed. Wat mij verbaasde eigenlijk.

De reactie van de kinderarts was: dit komt door Moeder natuur, iets anders kan ik er niet van maken. Uiteindelijk heeft een Kinderendocrinoloog het bloed nog een keer bekeken en zijn reactie was: Het kan cystevorming in de eierstokken zijn, maar daar is ze nog te jong voor om dat te onderzoeken. Op school is naar voren gekomen dat mijn dochter emotioneel/psychisch die groei niet aankan, daarbij komt dat zijn een spraak-taalachterstand heeft en heeft ook moeite om met haar lichaam om te kunnen gaan, omdat dat zo snel ontwikkeld.

Op 19 januari aanstaande heb ik een afspraak met de kinderarts, ik wil er op aan gaan dringen dat er verder onderzocht gaat worden, ik kan het mijn dochter niet aandoen, als blijkt dat zij straks op haar 8ste jaar ongesteld wordt, dan kan zij psychisch niet aan. Kunnen jullie mij wat tips aandragen?

Danielle

Reactie voor op de website?

68.51. Voeten!

Heeej,

Ik ben een meisje dat 14 jaar oud is, en zit erg met mijn voeten. IK heb maat 40.5 ik weet dat het niet zo veel is maar het zou wel meer kunnen zijn. Omdat ik nog niet ongesteld ben geworden. Ik hoop dat ik misschien tips kan krijgen.

Alvast bedankt, Sandra

Reactie voor op de website?

68.52. Reactie: voeten

Hoi Sandra, tegenwoordig is het geen probleem om grote voeten te hebben. Je hebt hele mooie laarzen schoenen tot maat 42. Ik heb zelf maat 40, had deze maat ook toen ik 13 was. Je voeten zullen niet zo veel meer groeien en er zijn veel ergere dingen op de wereld. We moeten blij zijn dat we gezond zijn. Ik snap dat je daar nu mee zit had ik in het begin ook, maar nu ik 20 ben maak ik me daar niet meer druk om. Zeker niet je voeten in te kleine schoenen proppen krijg je alleen maar ellende van. Succes!

Elisa

Reactie voor op de website?

68.53. Voeten / voor Sandra

hoi,

Mijn dochter is 10 jaar en heeft maat 41, is ook nog niet ongesteld, vooral laarzen kopen is nu lastig, de toekomst zien we wel, je kunt er toch niets aan veranderen.

Josh

Reactie voor op de website?

68.54. Te groot voor leeftijd

Ik heb van de week te horen gekregen dat mijn dochter net 8 jaar geworden ook pubertas praecox (vervroegde puberteit) heeft. Zij heeft beginnent borstgroei en is 1.37 lang en is 37 kg schoenmaat 36. Ik moet nu beslissen of we het groeien door middel van injecties stop zetten voor drie jaar en dat ze daarna weer gewoon de groei doorzetten of dat we zo doorgaan met het gevolg dat ze binnenkort haar menstruatie krijgt. Ik ga voor de injecties want ik vind haar te jong om nu al te gaan menstrueren.

Misschien dat je op deze manier wat meer informatie hebt gekregen dat je weet wat je gaat doen.

groeten Bianca

Reactie voor op de website?

68.55. Niet bang zijn voor vroege ongesteldheid

Mijn dochter was ook 8 toen haar borstgroei begon, ook zag ik toen al schaamhaar, nu is ze 13. Haar borsten zijn heel langzaam gegroeid, ze is pas 2x ongesteld geweest (sinds korte tijd). Vooral de tandarts dacht dat ze vroeg zou gaan menstrueren, omdat ook haar gebit al jong compleet was. Maar alles gaat naar mijn idee gewoon rustig, ze groeit ook nog steeds gestaag door. Ik zou me niet te druk maken.

Josephine

Reactie voor op de website?

68.56. Handfoto

Mijn beide dochters waren ook altijd aan de grote en magere kant. Toen ze respectievelijk 10 en 12 waren is er een foto van de hand gemaakt. Dit gaf aan dat ze respectievelijk 1.78 en 1.84 m zouden worden. Ze zijn nu 17 en 19 en zijn 1.77 en 1.83.

Dus als je het zeker wilt weten, geeft een rontgenfoto echt de beste uitslag.

Kitty

Reactie voor op de website?

68.57. Dat noem je dan groot!

Hey, mijn naam is Tarik en ik ben al bijna uitgegroeid, ben vijftien jaar en heb een grootte van 2,14 meter mijn schoenmaat is 63 en ik heb er echt problemen mee, maar ja dat noem je dan toeval. Ik ben wel goed in basketball en kan me erg snel en goed bewegen, ik heb nog geluk gehad hè, nog maar 36 cm dan kan ik ook de basket aanraken zonder te springen. Best leuk als je het net op een positieve wijze bekijkt. De kleren maakt mijn persoonlijke "schneider" zoals je dat zegt in het duits. Schoenen moet ik gewoon via internet bestellen. ;)

De groeten van The Giant

Reactie voor op de website?

68.58. reactie op voeten

heey sandra, ik ben ook 14 jaar oud. Zelf heb ik al maat 42 van schoenen. deze maat had ik al voordat ik ongesteld werd. Ik kwam er toen achter dat ik in 1 keer van maat 40 naar 42 was gegaan. Je hoeft denk ik niet zo bang te zijn dat jou voeten nog groter zullen worden. als je ongesteld bent geworden, dan groei je niet meer zo hard. ik weet zeker dat je wel schoenen zult vinden als ze nog groter worden mij lukt het ook :) .

Reactie voor op de website?

68.59. AGS

Mijn beide kinderen hebben het adrenogenitaal syndroom. Wij zijn hier achter gekomen toen mijn zoon ineens op 8 jarige leeftijd pubersbeharing kreeg. Dus ik zou maar niet wachten op de huisarts, maar je laten doorsturen naar een endricinoloog voordat het te laat is en je kind al gaat puberen, want dan ben je al te laat, en kunnen ze de puberteit niet meer onderdrukken. Ik heb er zelf heel veel moeite mee gehad en ben hierdoor depressief geweest, want het is niet niks om twee kinderen te hebben die dagelijks medicijnen moeten innemen en om de drie maanden naar het ziekenhuis gaan.

Ik wens je veel sterkte. Meri

Reactie voor op de website?

68.60. Mijn dochter is ook erg lang...

Reactie op Reactie op: te groot voor leeftijd

Mijn dochtertje is 5jaar en is in maand tijd zo'n 8cm gegroeid, ze heeft hier dan ook echt last van. Inmiddels heeft ze de lengte van 1.38 bereikt, heeft kleren maat 140 en schoenmaat 34. <> Ze vindt het nu vervelend worden, want ze is de grootste (maar wel de jongste) van haar klas, mensen schatten haar vaak een jaar of 8, 9. Ik hoop echt dat ze straks een groeistop krijgt.

Roelie

Reactie voor op de website?

68.61. Te groot voor leeftijd

Mijn dochter is 10 jaar, 1.63 en heeft schoenmaat 42. Een hele liefe meid maar haar voeten zijn echt een probleem. Volwassen schoenen passen niet omdat die gewoon te ruim zijn en in kids schoenen gaan ze wel tot en met maat 42 maar dan is het voor een smalle voet en ja dat heeft onze dochter dus niet. Zo frustrerend gewoon ook voor haar.

Wij gaan in overleg met de kinderarts eind dit jaar beginnen met hormonen, want haar groeien zou stoppen rond de 1.90 en dit is iets wat zij niet wil worden. En als ouder steun je haar er in.

Janet

Reactie voor op de website?

68.62. een grote dochter en zoon gaat nu ook hard

hoi.
Ikzelf ben 1.80 en mijn man 1.96,onze dochter van bijna 8 jaar is precies 1.45 en 33 kilo schoenmaat 34,mijn zoontje is 3jaar is 104cm en 17kilo en schoenmaat 27.
We lopen met ons meisje bij het wkz in utrecht waar al twee keer een handfoto gemaakt is...ze komen uit op ongeveer 1.84cm!Nog wel te doen dus!Ze heeft er veel problemen van. Ze wordt niet gepest op school maar de kinderen zijn nog steeds onder de indruk en ze hoort dit dus vaak. Ze voelt zich duidelijk anders!ook is ze nog is hypermobiel en heeft ze te korte hamstrings waardoor ze met gym belemmerd wordt. Hier wordt ze erg onzeker van!Ze is wel heel erg mooi/knap en gelukkig hoort ze dit vaak zat. Het is jammer dat ze het zelf niet ziet,denk dat ze over paar jaartjes anders denkt als ze merkt wat de voordelen zijn!
Renske

Reactie voor op de website?

68.63. Beter te groot dan te klein!

Ik ben 12 en 1 m 40. Omdat ik zo klein ben lopen er kinderen uit gr. 5 op mijn school met dezelfde kleding, soms schoenen, en er hebben 1 uit groep5, 1 uit groep 4, en 1 uit groep zes dezelfde jas als dat ik heb.
Je zou denken tja, dat is puur toeval en je moet je niet aanstellen, maar alle kinderen bij mij uit de klas dragen leuke kleding van de only, en de coolcat dames afdeling.
Bij mij is dat allemaal te groot, en dus moet ik het doen met de kleding die bij de kinderafdeling hangt, daarmee loop ik dan natuurlijk rosicos dat ik word gezien met het zelfde kledingstuk uit iemand uit een groep lager dan ik, dan schaam ik mij ook echt heel erg!

Reactie voor op de website?

68.64. Gevraagd: informatie over medicijnen om te stoppen met groeien

Hoi Marieke

Ik heb sinds mijn elfde ook medicijnen gebruikt om mijn groei te stoppen ik ben nu 1.85 als ik dit niet deed dan zou ik 1.90 worden. Ik zit met het zelfde probleem waar jij nu over schrijft ik heb ook last van ontvruchbaarheidsproblemen.

Ik heb gelukkig papieren gevonden waar de namen op staan van de medicijnen die ik toen gebruikte het is op zijn doktersmanier geschreven dus ik hoop dat ik het goed heb kunnen lezen. Om te stoppen met groeien gebruikte ik "premarin" en om ongesteld te worden "primolut".

Ik ben voor deze problemen naar het ziekenhuis geweest in Groningen ik was zeg maar het proefkonijntje om deze medicijnen uit te proberen. Dat werd later medegedeeld toen ik al twee jaar met deze medicijnen bezig was. Ik hoop dat je hier wat aan hebt, je mag als je wil contact met mij opnemen op mijn emailadres.

Groetjes

Reactie voor op de website?

68.65. Uw Dochter

Reactie op Te groot voor leeftijd

Hallo Mevrouw,

Rond die leeftijd is het niet normaal om ongesteld te worden, maar als u uw kind goed inlicht is alles prima. Bij mij zelf was dit ook het probleem! Ik was 8 jaar en werd toen ook al ongesteld. Mijn lengte was toen 1.56. Ik voelde me toen heel groot, alleen toen ik later 16 was, was ik dus maar 1.60 En dat is nu nog mijn lengte. De dokter zei tegen mij: Je wordt rond de 1.62 En dat is dus ook waar. De dokter zegt dat je ongeveer nog 3 á 4 cm groeit na je eerste menstruatie. Veel succes ermee, en veel geluk!

M.V.G Mevrouw De Jong

Reactie voor op de website?

68.66. Jaartje

Ik heb ook een dochter van 8 jaar is 1.47 heeft schoenmaat 37 en weegt 39 killo. Ik merk dat ze er soms best moeite mee heeft bij klasgenootjes. Bij de ggd zeiden ze dat ze ook ongeveer 1.89 zou worden. Ben zelf 1.80 dat is nog te overzien voor een meisje, maar 1.90 heb je echt problemen met kleren. Vind het moeilijk wat je moet doen.

liefs Nikkie

Reactie voor op de website?

68.67. oorzaak abnormale grote gestalte???

Reactie op Groot zijn is geen probleem

Beste allemaal,

Zelf ben ik maar 1m71 en de papa 1m69. Mijn dochter is 12,5 jaar en is nu ongeveer 1m80, schoenmaat 42.Ze zou ongeveer 2 meter worden, maar groeiremmers zijn afgeraden omwille van verhoogd risico op trombose. (dit is met een bloedname ontdekt)

Ze heeft ook andere problemen nl. een lichte verstandelijke handicap. Ze gaat naar het buitengewoon onderwijs nl. Type 8. Ook heeft ze een belangrijke hypotonie t.h.v de schoudergordel en aangezicht en een abnormale slaapbehoefte. Ze wordt nu verder onderzocht op menselijke erfelijkheid om (mogelijke) submicroscopische chromosomenafwijkingen op te sporen.

Herkent iemand onder jullie ook deze problematiek.Momenteel is de oorzaak onbekend.

mvg, Anne

Reactie voor op de website?

68.68. Hier ook een die te hard groeit?

Mijn zoontje van 2 jaar is al 1m08 lang en weegt 22,5 kilo. Kledingmaat 116 en schoenmaat 29.

Hij heeft een stofwisselingziekte, en wordt voor later op 2m05 geschat, en dat met een moeder van 1m63 hihi.

Kan het komen omdat hij een stofwisselingziekte heeft dat hij erg lang is?

Mijn oudste zoon was met 2,6 jaar al 1m11. Ook erg lang dus.

groetjes Bianca

Reactie voor op de website?

68.69. Grote voeten

Heee ik ben een meisje van 14 ben al ongeveer 1 jaar ongesteld ik ben 1.70 weeg 59 kilo en heb schoenmaat 41 :( ik vind dit erg groot en vraag me af of ik nog ga groeien.. ik wil niet meer groeien vind mezelfs te lang!

doeeg

Reactie voor op de website?

68.70. Ik ben groot

Reactie op Te groot

ik ben een meisje van 10 jaar ben bijna 11 jaar en ik voel me groot 1.45 mijn klasgenootjes zijn bijna allemaal een kop kleiner en dus voel ik me buiten gesloten mijn klasgenootjes zijn rond de 1.35 en 1.30 maar geef toe 11 jaar 1.45 is toch best groot en ze zeggen dat ik 1.70 dat vind ik ook best lang ik wil 1.66 zijn kan iemand me helpen om ook 1.37 te sijn a.u.b.

lonja

Reactie voor op de website?

68.71. Zeker niet te groot!

Hallo Lonja

je hebt een hele normale lengte voor jouw leeftijd. Die andere kinderen zijn gewoon klein. En 1.70 is een gemiddelde lengte voor een volwassene.

Hoe komt het toch dat jij kleiner wilt zijn? Kijk nou naar fotomodellen, die zijn allemaal groter dan 1,70. Trouwens lange mensen kunnen overal overheen kijken en kleine mensen worden vaak verdrukt in drukke ruimtes.

Dus meid, maak je maar geen zorgen.

Danielle

Reactie voor op de website?

68.72. Komt mij dochter nu al in de puberteit?

Hallo,

mijn dochter is nu 8,5 jaar en 1.48 m en weegt 40 kilo. De voorspellingen bij de schoolarts was toen dat ze tussen de 1.80 m tot 1.95.m zou worden, 1.80 m is nog te doen, dat ben ik zelf ook!

We hebben eind vorig jaar een foto van haar hand laten maken omdat haar borstjes aan het groeien zijn, voel harde schijven onder haar tepels. Uit de uitslag van de foto's kwam dat ze de skeletbouw van een 10-jarige had, hoefde mij geen zorgen te maken? Zolang ze geen oksel/ schaamhaar ontwikkelde. Nu is ze in een jaar tijd 10cm gegroeid en gisteren ontdekten we dat ze okselhaar had. Blonde donshaartjes?

Ik wil weer terug naar de huisarts, maar ik ben zo bang dat hij weer gaat zeggen maak je nog geen zorgen?

Wie weet wat ik het beste kan doen, kan er bijv. met bloedprikken een of ander getest worden? Wie kan mij advies geven.

Gertje

Reactie voor op de website?

68.73. Hoelang groei ik nog?: b

Hallo iedereen,

Ik ben een meisje van 12 jaar en ben al ongeveer 5 maanden ongesteld. Ik vroeg me af hoelang ik nog groei? Ik ben nu ongeveer 1.60 maar ik wil graag 1.72 worden. Groei ik eigenlijk nog wel?

En ik heb nog een vraag: Is het misschien zo dat als je je haren kort knipt minder groeit? Omdat al je groei dan naar je haren gaat. Of is het dan dat je juist meer groeit?

Ik hoop snel een reactie op mijn vraag te krijgen.

Gr. Marjam

Reactie voor op de website?

68.74. ik ben groot :'(

Reactie op Te grote voeten

ik ben 10.5 bijna 11 in mei das nie zo lang meer eh.en ik ben veel te groot
ik ben 1.45 schoenmaat 34.35.36 weeg 28/33 en iedereen plaagt me omdat
ik groot ben dat.omdat ik dun ben ik ik wil nu gwn 1.38 en 35 wegen

lonja

Reactie voor op de website?

68.75. Voor Lonja: helemaal niet te groot!

Hallo Lonja,

Jij vindt jezelf te groot? Grappig, ik heb een zoon van 11 en die vindt zichzelf te klein. Hij is 1 meter 46, heeft schoenmaat 37 en weegt 35 kilo. Mijn dochter van 9 en een half is meter 43, heeft schoenmaat 35 en weegt 40 kilo...

En beiden zijn (net als jij!) gewoon gemiddeld van lengte en gewicht. Mijn zoon is pas bij de schoolarts geweest en zij vertelde hem dat hij iets kleiner is dan het precies gemiddelde kind van 11. Dus vindt hij zichzelf te klein. Ik heb hem uitgelegd, dat een gemiddelde niets anders is dan een gemiddelde: de meeste kinderen zijn een beetje groter of een beetje kleiner en er zijn er maar een paar precies zo groot of klein als het gemiddelde.

Je ziet dat ook in de klassen waarin mijn zoon en dochter zitten. Beiden zijn ze niet de langste van de klas, en ook niet de kleinste. Bij mijn zoon in de klas zitten jongens en meiden die veel groter zijn (al wel 1 meter 60) en jongens en meiden die veel kleiner zijn (1 meter 35)... En bij mijn dochter in de klas is dat net zo.

Dussss: jij bent helemaal niet te groot! En wat dun zijn betreft: tja, zoals je lange mensen hebt en kleinere mensen, zo zijn er ook dikke mensen en dunnere mensen. Mijn zoon en dochter eten hetzelfde en toch is hij veeeeeel dunner dan zij... Zo lang je gezond eet (niet te veel, niet te weinig, en genoeg vitamines),goed beweegt (lekker rennen, sporten, fietsen) en je lekker voelt, dan is het gewoon goed!

Je mag dus gewoon trots zijn op je eigen lichaam. Je bent zoals je bent en dat is goed! En als anderen tegen je zeggen: je bent zo dun, dan kun jij gewoon zeggen: ja, mooi he?!

Veel succes! Groetjes van Ingrid

Reactie voor op de website?

68.76. Groot?

Je bent nu erg in de groei, daar doe je niets aan. Gaat echt over en later ben je vast blij dat je iets groter bent.

Knap dat je al zo goed kunt typen op de PC. Het zou wel handiger zijn om hoofdletters te gebruiken, dan kunnen we nog beter lezen wat je schrijft.

Pien

Reactie voor op de website?

68.77. Wat noemt men te groot?

Reactie op Dat noem je dan groot!

We hebben drie kinderen, een jongen van bijna 15j, 1,85m groot en maat 48 van schoenen, een jongen van 13j, 1,83m groot en 47 van schoenen en een dochter van 12j, 1,55 groot en 38 van schoenen. Mijn man is 1,94m en ikzelf ben maar 1,63m.

Volgens de schoolarts is onze tweede zoon te groot voor zijn leeftijd en willen ze hem opvolgen en onderzoek doen. Wat kunnen ze daaraan doen, ze kunnen hem toch iet tussen twee klemmen steken! ;-) Mijn man is ook groot, ik versta niet waarom ze daar een probleem van maken, wij doen dat toch ook niet. De oudste was ook altijd de grootste van de klas, maar nu valt hij wat stil in de groei.

zouden we er moeten laten naar kijken? Of ze gewoon laten groeien?

groeten uit België, Patricia

Reactie voor op de website?

68.78. Te groot voor leeftijd

Reactie op Te groot voor leeftijd

Hallo allemaal,

Ook mijn dochter (wordt in december 12) is vrij lang voor haar leeftijd. Laatste meting, mei 2010, was ze al 1,64 mtr en gewicht 40 kg. Volgens de huisarts, ggd (groeikurve) komt ze waarschijnlijk uit op een lengte van rond de 1,80 mtr. Ze is al bijna een jaar aan het puberen en als ze "geluk" heeft wordt ze het komende schooljaar (gr.8) ongesteld. Dan groeit ze ongeveer nog een centimeter of 6 door.

Kleding en schoenen (mt 41) is ook een probleem voor ons, ze is lang, smal en dun. Dit hebben wij opgelost door geen lange broeken te kopen, maar leggingen en rokjes. Zo veel mogelijk laagjes te maken, lijkt ze ook niet zo lang. Voor schoenen ga ik meestal, voor de winter, naar de betere winkels met een groot assortiment aan kinderschoenen (gaan vaak door tot en met maat 41) Op school wordt ze niet om haar lengte of gewicht gepest, er zijn meer klasgenootjes, met name meisjes die aardig de lengte hebben.

Sonny

Reactie voor op de website?

68.79. 14 jaar en maat 48

Reactie op Te grote voeten

Beste mensen,

ik ben 14 en hen maat 48 van schoenen.
ik ben in 1,5 jaar van 42 naar 48 gegaan, dit is ook niet normaal.

Zack

Reactie voor op de website?

68.80. Mijn zoon wordt vaak overschat

Reactie op Mijn zoon is te groot voor zijn leeftijd

Mijn zoontje is 6 jaar, schoenmaat 36 en maat 140-146. Hij zit in groep 3 en is heel trots op hoe goed hij al kan lezen en rekenen. Nu merk ik vaak als hij enthousiast dat verteld aan iemand dat ze kritiek geven. Ik vertel dan gauw dat hij 6 is, maar het is niet leuk. Hij voelde zich ook al gauw te groot om te spelen en voor bijvoorbeeld een happy meal.

Vandaag heb ik de GGD gebeld en een afspraak gemaakt, ik wil toch graag weten of er wat aan te doen is. En een rontgenfoto van de hand. Wat ik ook opvallend vind in vergelijking met mijn zoontje van 5 is dat zijn geslachtsdeel erg klein is. Misschien raar om te vermelden, maar ik maak me best zorgen.

Groetjes Manon

Reactie voor op de website?

68.81. Ook mijn dochter is lang...

Hallo,

Mijn dochter is net 8 jaar oud, ze weegt 35 kg en is ong 142cm groot. Ze begint borstvorming te krijgen en ook schaamhaar. Ik vindt het ontzettend zielig omdat haar leeftijdgenootjes nog helemaal niets hebben. Ik zit nu in dubio moet ik naar de huisarts gaan? Ze past nl bijna mijn schoenen, maat 36. Ik ben zelf 1,63 en haar vader is 1,86 dus erg groot zijn wij beiden niet.

Gr Linda

Reactie voor op de website?

68.82. Te groot

Reactie op Ook een grote zoon

Ik kom juist van de arts, was doorgestuurd door de school. Ik heb een kleinzoon met ass. Hij wordt in december 10 jaar, 1.58m, en weegt 52,3 kg, hij zit bij kledingmaat 176 en ik moet al voor sommige dingen in de herenmaat kijken. Ik moet terugkomen voor bloedonderzoek! Alhoewel hij bij geboorte al op de hoogste curve zat, ben ik toch ongerust. Daarom maak ik al een afspraak voor morgen en ik hoop het beste!

Cristine

Reactie voor op de website?

68.83. Te groot kind

Reactie op Reactie op: te groot voor leeftijd

Hallo, ik heb een zoon van 9 jaar en hij is 1m57 en hij draagt kleren van een man. Het is echt moeilijk om kleren te kopen en het is allemaal op een korte duur, hij is er rap uitgegroeid. Maar hij word gevolgd door de dokter. Hij is erg groot voor zijn leeftijd. Hij was al bij de geboorte al redelijk groot, en het voornaamste is nu dat zijn puberteit begint door te komen.

Monica

Reactie voor op de website?

68.84. 9 jaar en menstruatie

Reactie op Schaamhaar 8-jarige dochter

Mijn dochter is 9 en net gaan menstrueren. Een jaar geleden vertelde de kinderarts al dat dit binnen een jaar zou gaan gebeuren toen had zij al schaamhaar en okselhaar en in de pubertijd. Wij hadden de keus het zo laten gaan of hormonen laten inspuiten. De verwachte lengte is ongeveer 1.63. De arts vertelde ons dat de prikken erg pijnlijk zouden zijn en waarschijnlijk iedere 3 a 4 maanden zou gebeuren. Wij hebben besloten om geen prikken te laten geven omdat zij al iedere 3 maanden geprikt moet worden voor haar schildklier die niet werkt dit laat ze nu zonder problemen toe maar met die hormoonprikken waarschijnlijk niet meer. Ook het feit dat ze niets konden zeggen hoe het later met de vruchtbaarheid zou gaan heeft ons tegen gehouden.

Hoop nu alleen dat we de goede keus genomen hadden want die menstruatie vindt ze maar verschrikkelijk.

Ineke

Reactie voor op de website?

68.85. Meisje 3 jaar

Ik maak me ook zorgen om mijn dochtertje. Zij is 2 weken terug 3 geworden en meet 1.05 m.en half! Dat is wel erg lang he? Manlief is 1.96 en ik ben 1.80 dus begrijp het wel maar ze schatten haar nu al ruim 4! Gelukkig praat ze als een 6 jarige (volgens cb dan) en is ze erg pienter.. ik vind het toch zorgelijk. Kan dat nog wel stabiliseren?

Sonja

Reactie voor op de website?

68.86. Ze moet remmen!!

Ik maak me zorgen over mijn dochter. Ze is 10 jaar en 167cm lang. Ze heeft de schoenmaat van 40 en de kinderarts heeft gezegd dat ze moet remmen met hormonen. Maar er is ook een andere manier om te stoppen met groeien, dan moet je je knieschijven vastzetten. Nou, weet ik niet wat ik moet kiezen.

groetjes Sannie

Reactie voor op de website?

68.87. Te lang?

Halloo,

Ik ben een meisje van 11 en word in auustus 12 en heb schoenmaat 35 36!! Ook ben ik 1,50m! Dat is wel erg lang denk ik! Ik heb al okselhaar en schaamhaar! En ben 40 kg! Hoe lang word ik dan ongeveer? En help me want ik word er onzeker van..

Onbekend

Reactie voor op de website?

68.88. Wanneer Lang Gezond is

Reactie op Te groot voor leeftijd: reactie op Lisette

Hoi,

Ik ben een gezonde, gelukkige vrouw en 1.96 lang. Toen ik 13 was heb ik een aantal dokters bezocht die mijn lengte wel met medicijnen konden remmen. Ze hadden voorspeld dat ik 1.86 zou worder (zaten er 10 cm onder) en konden er wel 6 cm vanaf houden. Ik begon toen bijna te geloven dat mijn lengte ongezond was, niet leuk als een tiener wanneer er al genoeg dingen door je hoofd draaien. Ik ben heel dankbaar voor een nuchtere moeder en huis-dokter die vonden dat, kwa familie geschiedenis, mijn lengte totaal niet ongezond was - waarom zou je iemand behandelen met medicijnen, als de persoon gezond is?

In plaats van je zorgen te maken over de lengte van je kinderen, ondersteun ze, laat ze alle voordelen van hun gezonde, grote lichaam zien en als ze volwassenen zijn zullen ze dat waarderen - niet het zorgelijke zeuren en gepraat over medicijnen. Houdt ze lichaamelijk druk bezig met sporten zo dat ze een sterk lang lichaam hebben. Vertel ze iedere keer om trots rechtop te staan.

Ik heb door mijn lengte zoveel voordelen waar ik in mijn leven vol gebruik van gemaakt heb. Ik heb een lieve (ook lange) man en twee gezonde kinderen die richting 2 meter gaan. Ik voel dat wij hun onze lengte als voorsprong in hun leven hebben kunnen geven. Mijn jongste zoon is nu bijn 13 en 1. 83 en gebruikt zijn lengte zoveel als hij kan met sport. Mijn oudste zoon is 15 en 1.95 - hij wordt als een leider beschouwd in zijn vrienden groep zonder dat hij het weet - zijn lengte helpt daarbij.

Ik woon nu in Canada waar de gemiddelde lengte veel korter is dan in Nederland en steek als vrouw dus heel veel meer uit dan in Nederland. Er zijn nadelen maar de nadelen zijn materialistisch, er zijn 3 winkels waar ik goed passende, leuke kleding kan kopen. Mijn voeten zijn met maat 42 gestopt met groeien (gelukkig leven de mensen in Canada/America op grote voet :)). Autos moeten mijn man en ik "passen" met het oog op steeds langere passasiergs.

Ik werk met medicijnen, zie wat de negative effecten van medicijnen kunnen zijn voor patiented die echt medicijnen nodig hebben. Ik vraag me af waarom we lengte, in een lang land als Nederland, als een ziekte beschouwen die met medicijnen behandeld moet worder. Ik hoop dat een hoop mensen er vanaf zullen zien.

Dankbaar voor mijn lange, gezonde lichaam,

Linda

Reactie voor op de website?

68.89. Wat is te groot

Onze dochter is 01-01-12 net 3 jaar geworden en is 14,5 kg met een lengte van van 97cm. Haar moeder is 167cm en haar vader 178cm. De voorouders en ooms van vaders kant zijn allemaal rond de 200cm of groter. Nu rest ons de vraag: hoe groot word onze dochter?

Gr Rieks

Reactie voor op de website?

68.90. Mijn lieve dochter is te lang en nog eens te dun

Reactie op Hoe groot zal ik worden

Halo iedereen.... Ik heb een dochter van 8 net als vele van jullie die is veel te lang ze is 1.53 en weegt dan ook te weinig voor haar lengte. Ze is een knap meisje, een echte beyonce. Ze is alleen te lang en ze weegt dan ook maar 34 kilo. Volgens de dokter is dat te weinig. En ze leert heel makkelijk en mocht daarom 1 klas overslaan. Haar lijf is ouder dan zijzelf, en ze ziet er uit als een meisje van 11. Ze heeft ook al okselhaar.

Door deze dingen is ze erg verdrietig en ze wil niet eten. Het gaat slechter. Maar mijn andere dochter is 11 en ze is ook 1.53. Op school is zij ook wel slim, maar zij is juist te dik. Zij weegt wel 47 kilo. Niemand pest haar ermee, maar ze wil later model worden en dat gaat haar zo niet lukken.

Een moeder van iemand van hun school zei tegen me: "2 dochters, allebei niks goed aan, ene te dun en te lang en de andere tante Truus te dik; en allebei een beetje jankerig" met haar Amsterdamse accent. Op het schoolplein staat ze er vaker en zegt ze ook wel dingen van "ja je beppie ene dochter de dunne is echt flauw ze doet alsof ze zielog is en oideoon zscie moe helpon" Amsterdams accent.

groetjes, zielige bezorgde anonieme moedertjuhhh snik snik!!! Ben blij dat ik dit kwijtben

Reactie voor op de website?

68.91. Te groot

Reactie op Te groot

Ik ben een jongen van 15 jaar en in de vakantie 16 jaar.
Ik vind mij te lang.
Ik ben 1m83 en ik weeg 60 kg.

Weet er iemand iets tegen de groei.
Want wil echt ni meer lang worden.
Ik ben al bijna de langste van mijn familie.

anne

Reactie voor op de website?

68.92. Formules

Reactie op Mijn zoon van 16 vind zich te klein

Hallo allemaal,

Ik lees hier veel over de voorspelde lengte van kinderen. Dat dat vaak niet klopt is niet zo raar, want een slechtere schatting kun je niet aanhouden. Ze nemen het gemiddelde van vader en moeder plus een beetje. Ik heb een dochter van 8 en die is ook begonnen met puberen, en is 1.60. Als haar groei doorzet eindigt ze op de 1.95. Best lang, maar ja, vader is 2.05 en ik ben 1.73. Kan dus alle kanten. De dokters hebben zich niet gewaagd aan een formule omdat we zo ver uit elkaar liggen.

We weten nog niet wat we doen. Ze staat al vanaf 4 jaar onder controle in het ziekenhuis. Maar we merken wel dat de vraag doen we iets of niet steeds dichterbij komt. Een hoop lezen, praten denken en alles nog een keer doornemen denk ik.

Groeten Carla

Reactie voor op de website?

68.93. Is mijn dochter te groot?

Hoi, onze dochter is net op nieuwjaarsdag 5 jaar geworden en heeft schoenmaat 28/29. Haar lengte is nu ong 115cm en met de kledingmaat 116 voor de broeken en truien en shirts 122. Ze is nu 21kg. Ons rest nu steeds de vraag..... HOE GROOT WORD ZE?

Ben zelf ong 180cm en mijn partner ong 175cm. Ook de voorouders zitten allemaal boven de 185cm aan vaders kant en moeders kant tegen de 180cm.

Gr H.S.

Reactie voor op de website?

68.94. Te groot? Welnee!

Hallo H.S.,

Ik heb net even gegoogeld, maar jullie dochter valt keurig binnen alle gemiddelden.... Zie bijvoorbeeld hier. Klik je dan op de grafiek 'gewicht naar leeftijd' dan zie je dat het gemiddelde gewicht voor een 5 jarig meisje 18 kilo is en dat 68% van de kinderen tussen de 15 en 21 kilo is.... Kies je de grafiek 'lengte naar leeftijd', dan zie je dat de gemiddelde lengte voor een 5-jarig meisje 1.10 is en dat 95% van de kinderen zit tussen 1.00 en 1.20. Jullie dochter valt daar dus prima tussen!

Overigens zegt lengte voor een zo jong kind lang niet alles: mijn dochter was altijd vrij lang voor haar leeftijd, maar is vroeg gaan puberen en blijft nu 'steken' op een lengte van 1.61... vrij klein voor een 13-jarige... En nee: groter worden zal ze niet: ze groeit al jaren niet meer! Zelf was ik op de basisschool altijd een van de langsten van de klas; dat bleef zo tot de brugklas, daarna schoot iedereen mij voorbij.... tja, ook een vroege puber (zij het niet zo vroeg als onze dochter)....

Ingrid

Reactie voor op de website?

68.95. Ook te grote kinderen

Mijn tweeling is ook te groot voor zijn leeftijd. Mijn dochters zijn net 13 jaar en 1m88 en 1m90. Ik ben 1m65 en mijn man 1m80. Groeien zij nog? Want dit is toch wel de maximale lengte vind ik.

Evi

Reactie voor op de website?

68.96. Ben ik te lang?

hoi ik ben lela en ik ben 11 jaar ben 1.60 lang en ik weeg 48kilo ik ben nog niet ongesteld maar wat ik wilde vragen is weeg ik te veel en moet ik niet al ongesteld worden iedereen uit mijn klas is het al alleen ik nog niet ik zit in groep 8 maar kunnen jullie het zeggen als ik te zwaar ben of als ik al ongesteld moet worden

xxx Lela

Reactie voor op de website?

68.97. Reactie op ben ik te lang?

Beste Lela, 11 jaar en 160. in combinatie met 48 kilo is een prima gewicht en lengte hoor! Ik heb ook een zoon van (net) 11 met ongeveer zelfde lengte en gewicht als jij. Hij is meestal wel groot in vergelijking tot andere 11 jarigen, maar dat vindt hij juist prettig. Hij tennist op een hoog niveau, dus zijn slanke, lange en gespierde postuur komt goed van pas! Hij heeft maat 164/170 en schoenmaat 43.

Wees trots op jezelf! Het is juist mooi om lang te zijn!

Groetjes Cis

Reactie voor op de website?

68.98. Reactie op ben ik te lang (2)

Hoi Lela en nog even over het ongesteld zijn. Dat is echt normaal hoor als je elf bent! Er zijn meisjes die al ongesteld zijn, maar veel ook niet. Rond 13 of 14 jaar is nog een prima leeftijd om ongesteld te worden en komt vaak voor!Het voordeel is ook, dat als je later ongesteld wordt je langer in lengte doorgroeit. Vaak als meisjes ongesteld worden gaat de groei langzamer of stopt volledig.

Cis

Reactie voor op de website?

68.99. Reactie op: Ook te grote kinderen

Reactie op Ook te grote kinderen

Toen ik 11 was, was ik 1,82 m. Mijn moeder ging toen naar de arts om te vragen of ik niet erg lang was voor mijn leeftijd, en ik misschien heel groot zou worden. Ik was toen net voor het eerst ongesteld geweest. Mijn arts zei dat we ons niet druk hoefde te maken. Als je voor het eerst ongesteld bent geweest groei je nog ong. 1 jaar door. En het klopte. Ik ben nu 1.83.

Brenda

Reactie voor op de website?

68.100. Lange peuter

Mijn dochter is nu 2,8 jaar oud en is nu al 1.10 cm lang. Ze heeft maat 29 met schoenen. En ik maak mij daar toch wel zorgen over.

Ik vind het vaak ook moeilijk als mensen zo raar kijken en reageren als ze in hun ogen kinderachtig gedrag vertonen of aan de kassa een snoepje vraagt.

Dan kijk ik hun aan en zeg ze word pas in mei 3 jaar. Oh zeggen ze, dan is ze wel groot.... En reageren dan heel anders op haar.

Merk ook dat ze vaak moe is. Dat zal wel door het groeien komen. Ze praat ook erg goed voor haar leeftijd en is in mijn ogen ook heel slim. Soms heb ik het gevoel ze slaat gewoon een jaar over en is veel verder in haar ontwikkeling dan haar leeftijd.

Mama

Reactie voor op de website?

68.101. Mama lange dochter

Reactie op Meisje 3 jaar

Ik snap je gevoel helemaal.

Mijn dochter is nu 2 jaar en 8 mnd en heeft de lengte 1.12 cm. Begin me ook ongerust te maken.

andere mama

Reactie voor op de website?

68.102. Trots op onze grote meid

Hallo,

We hebben een dochter van 8 jaar, bijna 9. Ze heeft nu maat 152 en weegt ong. 36 kg. Ze is de grootste van de klas en van de klas boven haar (combiklas). We zijn wel eens bij de dokter geweest maar die heeft alleen gezegd dat we op moeten letten of ze ook schaamhaar krijgt. Als dat zo is moeten we weer langs komen omdat ze, zodra ze in de puberteit komt kan gaan stoppen met groeien. Dat is nog niet het geval en we zijn trots op onze grote dochter. Ze zit goed in haar vel en vindt het leuk om zo groot te zijn. Voor nu maar ook voor later is het heel belangrijk dat ze mag weten en voelen dat ze ok! is. (jurkjes zijn wel lastig, te kort of lang genoeg maar veel te wijd).

Harmanna

Reactie voor op de website?

68.103. Groot

ik ben negen (in 2006 geboren)
Ik ben 1,61 groot
En mijn schoen maat is 42 (bijna 43)
Ik vind het juist super om zo groot te zijn

Mijn vraag is is dit normaal en hoe groot word ik ongeveer

Jordan

Reactie voor op de website?

68.104. Ook grote voeten

Reactie op Te grote voeten

Ik heb ook grote voeten. Ik ben 11 jaar 1,58 lang. En ik heb schoenmaat 44.

teis

Reactie voor op de website?

68.105. Grote voeten?

Hier een zoon, net 12, lengte 1,74, schoenmaat 44/45. Hij is lang, slank en gespierd gebouwd. De grote schoenmaat vaalt eigenlijk helemaal niet op, zijn grote broer, mijn oudste zoon had ook al op jonge leeftijd grote maat, maar op een gegeven moment groeide hij nog wel maar zijn voeten niet meer. Hij is nu 19, 185 lang en schoenmaat 45. Heel normaal.

Cis

Reactie voor op de website?

68.106. Mijn zoon heeft ook grote voeten

Reactie op Te grote voeten

Ik heb een zoon van 11 jaar en is 1,60m lang en heeft schoenmaat 44,5 dat is toch niet normaal. Hij heeft grootste voeten van de klas. Er zit ook een meisje in de klas zij is 1,67 lang heeft schoenmaat 41 en is ook 11 jaar.

Baukje

Reactie voor op de website?

68.107. Ik ken het probleem ook

Reactie op Te groot voor leeftijd

Mijn zoon is ook groot voor zijn leeftijd. Hij is 12 jaar 1,83m lang en heeft schoenmaat 55. Dat is toch niet normaal. Hij vind het zelf heel leuk.

mark

Reactie voor op de website?

68.108. Ben ik te lang

Hallo ik word volgende maand 12 jaar en ik ben nu al 170cm en heb schoenmaat 42,5

Is dat niet een beetje lang voor mijn leeftijd

M

Reactie voor op de website?

68.109. Groot of......... niet

Hoi

Onze dochter is 1jan net 7 geworden. Deze jonge dame was bij de geboorte 51cm en 6,5 pond wat in mijn ogen normaal is. Nu zit ze rond de 25kg.... maat 33 van schoenen en bijna 130cm groot. Ze klaagt over groeipijnen en heeft deze 2x per week. Wij zijn zelf niet zo groot (mama ong 170cm en papa ong 180cm). Nu zijn we in verwachting van een jonge dame die 2weken voor loopt met gewicht en lengte.

r s

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Te groot voor leeftijd

 1. Reactie op: te groot voor leeftijd
 2. Ook dochter van 8 jaar die te snel groeit
 3. Reuze-tweeling?
 4. Te grote voeten
 5. Een groot kind
 6. Te groot
 7. Wat ben jij lang zeg!
 8. Grote meisjes en vroege puberteit
 9. Schaamhaar - einde groei?
 10. Schaamhaar niet het einde van de groei!
 11. Lang zijn heeft zo zijn voordelen
 12. Te groot voor leeftijd
 13. Wat zal het worden...?
 14. Voor Yasmine
 15. Ook voor Yasmine
 16. Ook onze dochter is te groot voor haar leeftijd
 17. Ik ben te groot voor mijn leeftijd
 18. Gevraagd: informatie over medicatie om te stoppen met groeien?
 19. Hoe groot zal ik worden
 20. Eventuele grootte dochter
 21. Ook een grote zoon
 22. Groot zijn is geen probleem
 23. Reactie: te groot voor leeftijd
 24. voor Lisette
 25. Laten doorverwijzen naar Sophia kinderziekenhuis
 26. Mijn zoon is te groot voor zijn leeftijd
 27. Voor Annet
 28. Een grote familie
 29. Dochter schoenmaat 41
 30. Mijn zoon van 16 vind zich te klein
 31. Schaamhaar
 32. Spieren
 33. Nog meer grote kinderen
 34. Voor Andrea
 35. Ik ben1.65 groot en 50 is mijn gewicht
 36. Schaamhaar
 37. Vroegtijdige puberteit - pubertas praecox
 38. Grote schoenmaat
 39. Grote smalle voeten
 40. Te Groot - AGS syndroom
 41. Te groot voor leeftijd: reactie op Lisette
 42. Te groot voor haar leeftijd
 43. Te groot
 44. Schaamhaar 8-jarige dochter
 45. Grote voeten
 46. Grote brede voeten
 47. Mijn dochter is te klein!
 48. Niet gepest
 49. Grote voeten, moeilijk verkrijgbare schoenen
 50. Pubertas Praecox
 51. Voeten!
 52. Reactie: voeten
 53. Voeten / voor Sandra
 54. Te groot voor leeftijd
 55. Niet bang zijn voor vroege ongesteldheid
 56. Handfoto
 57. Dat noem je dan groot!
 58. reactie op voeten
 59. AGS
 60. Mijn dochter is ook erg lang...
 61. Te groot voor leeftijd
 62. een grote dochter en zoon gaat nu ook hard
 63. Beter te groot dan te klein!
 64. Gevraagd: informatie over medicijnen om te stoppen met groeien
 65. Uw Dochter
 66. Jaartje
 67. oorzaak abnormale grote gestalte???
 68. Hier ook een die te hard groeit?
 69. Grote voeten
 70. Ik ben groot
 71. Zeker niet te groot!
 72. Komt mij dochter nu al in de puberteit?
 73. Hoelang groei ik nog?: b
 74. ik ben groot :\'(
 75. Voor Lonja: helemaal niet te groot!
 76. Groot?
 77. Wat noemt men te groot?
 78. Te groot voor leeftijd
 79. 14 jaar en maat 48
 80. Mijn zoon wordt vaak overschat
 81. Ook mijn dochter is lang...
 82. Te groot
 83. Te groot kind
 84. 9 jaar en menstruatie
 85. Meisje 3 jaar
 86. Ze moet remmen!!
 87. Te lang?
 88. Wanneer Lang Gezond is
 89. Wat is te groot
 90. Mijn lieve dochter is te lang en nog eens te dun
 91. Te groot
 92. Formules
 93. Is mijn dochter te groot?
 94. Te groot? Welnee!
 95. Ook te grote kinderen
 96. Ben ik te lang?
 97. Reactie op ben ik te lang?
 98. Reactie op ben ik te lang (2)
 99. Reactie op: Ook te grote kinderen
 100. Lange peuter
 101. Mama lange dochter
 102. Trots op onze grote meid
 103. Groot
 104. Ook grote voeten
 105. Grote voeten?
 106. Mijn zoon heeft ook grote voeten
 107. Ik ken het probleem ook
 108. Ben ik te lang
 109. Groot of......... niet

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.