Groot Gezin
Vragen en antwoorden
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

111. Au-pairs

Ik zoek iets over au-pairs organisaties: wat zijn de spelregels enz... wie helpt mij?

Dank, Dirk

Reactie voor op de website?

111.1. Au-pairs op het web

Reactie voor op de website?

111.2. Hebben au pair bemiddelingsburo's toegevoegde waarde?

Dit bericht staat in de Thema-rubriek.

Reactie voor op de website?

111.3. Nieuwe wetgeving au pairs

In de InterNetKrant van dinsdag 8 augustus 2000 lezen we:
  AU PAIRS - De nieuwe, strenge wetgeving voor au pairs valt slecht bij de bureaus die bemiddelen. Au pairs mogen nog maar vier uur per dag in een gezin werken. Dat zou voor veel gastgezinnen te weinig zijn.

Reactie voor op de website?

111.4. Au pair in Nederland

Hallo,

Ik ben op zoek naar informatie over au pair zijn in Nederland. Een vriend van mij is geïnteresseerd om als au pair naar Nederland te komen, probleem is alleen dat hij uit Mexico komt en daarom waarschijnlijk niet bij een bureau terecht kan. Mij is verteld dat bureaus alleen werken met europeanen. Hoe kan ik hem helpen met het vinden van een gezin?

Groeten,

Reactie voor op de website?

111.5. Au pair

Een au pair in huis nemen kan een haalbare oplossing bieden om iets meer tijd voor jezelf te krijgen. Zie daarvoor de brief van Anneke.

Er zijn een aantal voorwaarden die de I.N.D. (immigratie en naturalisatie dienst)voor het hebben van een au-pair stelt. Bijvoorbeeld, het gezinsinkomen moet minimaal f3000,- netto per maand zijn om voldoende zekerheid te bieden. Over het algemeen sluit het gastgezin een speciale au pair verzekering af, waarin een ziektekostenverzekering is opgenomen.

Het gezin staat gedurende het verblijf garant voor de au pair (vandaar ook de eis aan het inkomen). Verder is een belangrijke voorwaarde dat er sprake moet zijn van een verblijf in de zin van een culturele uitwisseling. Er mag geen sprake zijn van een werknemer-werkgever-relatie.

Er zijn een aantal mogelijkheden om een au pair te vinden; je kunt uiteraard zelf op zoek gaan of advertenties zetten in buitenlandse nieuwsbladen, ook bestaan er speciale sites waarop vraag en aanbod van au pairs en gastgezinnen staan. Verder bestaan er een aantal au pair bureaus die gastgezinnen en au pairs helpen bij het vinden van een geschikte au pair en tevens begeleiding bieden tijdens het verblijf van de au pair in het gastgezin.

Verdere vragen kunt u eventueel stellen aan Anneke.

De organisatie Activity International richt zich op werken en reizen in het buitenland. Daaronder vallen ook de au pair activiteiten.

Reactie voor op de website?

111.6. Au Pair?!?!?

Graag zou ik reacties lezen van mensen die ervaring hebben met een au pair. Ik ben voor mijn werk zeer regelmatig een aantal dagen aan een stuk van huis, en we willen graag een vierde kind. Wat zijn de voor- en nadelen van een au pair. Is het veel makkelijker voor bv. naar school brengen e.d.? Kun je dan wel de kinderen die nog niet naar school hoeven lekker laten liggen? (ze slapen (tot nu toe) eigenlijk allemaal uit (10 uur is niet ongewoon)). Hoe zit het met de privacy c.q. het gebrek eraan? Ieder jaar een ander of kan een 'goed' iemand langer blijven? Kent iemand goede adressen? Wat zijn (ongeveer) de kosten? Wat kan en mag je een au pair wel en niet laten doen? Is er misschien een informatiemap te vinden?

Vast bedankt voor de reacties.
Groeten Roland

PS: Zie ook in de rubriek Themas bij de reacties op het thema Combinatie zorg en werk.

Reactie voor op de website?

111.7. Au-Pair, een goed gevoel

Wij hebben nu voor de derde keer voor een au-pair gekozen en zijn nog steeds erg blij met dit fenomeen. Mijn dochtertje is bijna 3 jaar en ziet haar als een grote zus. Op moment dat ik thuis kom, ben ik er helemaal voor haar. Ze kan lekker uitslapen als ze niet naar de Peuterspeelzaal hoeft en is in haar eigen omgeving de hele dag.

Ik vind het nog steeds de beste vorm van opvang. Voor onze nieuwe au-pair ben ik bezig om een aantal dingen op te schrijven, een soort handboek met hoe ons leven er uit ziet, wat de huisregels zijn en een soort contract waarin de do's en don't staan. Ik ben op zoek naar informatie wat er in een dergelijk contract moet staan.

Wie heeft meer informatie of heeft een dergelijk handboek al eens gemaakt en wil dit naar mij toesturen.

Alvast hartelijk dank,

Reactie voor op de website?

111.8. Au pair, goede en slechte ervaringen

Ik wil graag reageren op de brief van Roland die om een reactie vraagt over het hebben van ervaringen met au pairs.

Zelf ben ik vroeger au pair geweest, dat is al meegenomen qua ervaring. Nu heb ik een eigen gezin met drie kinderen. Wij hebben inmiddels twee au pairs gehad en de derde zal binnenkort hier intreden. Met de eerste au pair hebben wij een hele nare ervaring gehad. Het was echt een draak van een meid en het klikte tussen ons niet maar met de kinderen ook niet. Ze hing altijd in huis rond, ook in haar vrije tijd, had geen contact met andere au pairs, ze verstikte ons met haar aanwezigheid, we hadden totaal geen privacy ondanks de afspraken die we met haar hadden en roofde alle kasten leeg. Ze bleek heel achterbaks en lui te zijn. Ze zag haar werk niet en communicatie was ver te zoeken. Na 2 1/2 maand hielden wij het niet meer uit met haar en hebben haar terug gestuurd naar Polen. Tijdens haar verblijf bij ons werd ik bijna overspannen hiervan.

Wij waren dan ook zeer huiverig om een nieuw meisje in huis te halen, maar ik wilde het niet van één nare ervaring af laten hangen. En de gedachte dat de kinderen naar een kinderdagverblijf moesten, stond ons ook niet aan. Na een tijdje kregen we een nieuwe au pair, uit Zuid-Afrika, ik moet zeggen dat de meeste au pair bureau's waar ik mee in contact ben geweest een enorme fan zijn van deze meisjes. Ook wij werden aangestoken om eens in deze richting te zoeken. Wat blijkt, niets dan positief!!! Deze au pair is fantastisch en ik vind het jammer dat ze weggaat (ze is een jaar in Nederland geweest) Vanaf het begin klikte het enorm tussen ons en ook met de kinderen kan ze geweldig overweg. Ze is heel sociaal, heeft een natuurlijk overwicht op de kinderen, is een uitgaand type, creatief, en verantwoordelijk. Ze heeft eigenlijk alles wat die ander niet had.

Op deze manier kunnen de kinderen in huis opgroeien met voor een lange tijd dezelfde persoon om hun heen, ze kunnen met hun eigen speelgoed spelen, in hun eigen bedje slapen en hoeven geen rekening te houden met andere regeltjes en kinderen, maar gewoon lekker thuis zijn. Mijn man en ik werken beide aan huis en zo kunnen zij ons ook gewoon blijven zien.

In het begin hebben we afspraken gemaakt over flexibiliteit qua werkuren, privacy en eerlijkheid, en we leven ze allemaal na, wat resulteert in een goede harmonie in huis, zowel met haar als met de kinderen. Vooral privacy is een belangrijk punt. Onze au pair heeft een eigen kamer op de begane grond met een eigen douche en wasbak. Op deze manier schep je toch al wat meer privacy voor jezelf. Ons domein is boven en ik hoef me geen zorgen te maken als ik een keer naakt in de badkamer ben dat zij een keertje binnenloopt. Zij komt alleen boven om de kinderen in bad te doen 's avonds en op bed te leggen. Heb je geen tweede badkamer, kun je hier altijd afspraken over maken.

Communicatie en eerlijkheid staan bij ons hoog in het vaandel en is het belangrijkste wanneer je iemand in huis hebt wonen. Zonder afspraken ben je nergens. Onze nieuwe au pair komt ook uit Zuid Afrika en ik heb al twee maanden contact met haar. We hebben al veel met elkaar gesproken en foto's uitgewisseld en hebben ook al afspraken met elkaar gemaakt.

Uiteraard leer je veel van deze ervaringen en pas je die ook toe op een nieuwe au pair. Je verandert eens een afspraak etc. Ik denk al met al dat je niet te haastig "ja" moet zeggen tegen een au pair dossier, maar eerst eens een flink aantal gesprekken moet hebben en foto's vind ik ook belangrijk. Je krijgt toch een bepaald beeld.

Ik raad aan dat je zowiezo de eerste keer met een bureau in zee gaat, zo leer je een beetje de regels en hoe het allemaal in z'n werk gaat. Als je je daar lekker bij voelt, kan je daar ook bij blijven. Maar ik weet inmiddels ook dat het geen garantie geeft op een leuk meisje. Wij hebben dus een goede en een slechte ervaring. Het derde meisje heb ik zelf gevonden. Gek genoeg werd dat ook aangeraden door de vreemdelingendienst! Die vinden de bedragen die je moet betalen aan een bureau buitensporig.

Bij elk bureau is het weer anders, je moet zelf maar eens kijken. Ik denk dat het allebei (zonder of met bureau) zo z'n voor en z'n nadelen heeft! Nu gaan wij het eens zonder bureau proberen. Dat scheelt me in beginsel al weer   544,54. Bevalt dit niet, dan gaan we misschien weer in zee met een bureau. Ik heb voor de zekerheid al contact met één. Maar wie weet, eerst maar eens kijken hoe dit gaat verlopen. Ik weet wel één ding, een au pair in huis hebben kan fantastisch zijn!!

Groetjes van Esther

Reactie voor op de website?

111.9. Vragen over aupair

Beste Esther,

Ik vond je verhaal omtrent een aupair erg verhelderend, maar ik zou je nog enkele vragen willen stellen. Wil je mij even je email adres doormailen??

Alvast bedankt.

groetjes

Reactie voor op de website?

111.10. Au pair uit Zuid-Afrika

Hallo Esther,

Ik ben geinteresseerd in de naam van het buro dat je aan de eerste Zuid-Afrikaanse au pair heeft geholpen. Wij zijn inmiddels ook zover dat we een au pair in huis willen en hoorden zeer positieve verhalen hierover. Kun je mij dit mailen? Bedankt!

ps: Als Monique het adres weet, wellicht wil ze mij dan ook mailen???

groetjes,

Reactie voor op de website?

111.11. Au pair bureau

Zoek je een au pair, of wil je au pair worden, misschien kun je dan terecht bij S-au pair intermediate.

Reactie voor op de website?

111.12. Au pair

Hallo,

Ik las op internet de vragen die u heeft omtrent het aupairschap. Ik zit met dezelfde vragen. Heeft u inmiddels antwoord? Ik zou het erg op prijs stellen als u deze met mij zou willen delen. Voor mij gaat het voornamelijk over rechten en plichten van een aupair (regelgeving, aanvraag vergunningen etc.) Bij voorbaat mijn hartelijke dank.

Groetjes

Reactie voor op de website?

111.13. Gevraagd: au-pair ervaringen

Hallo Esther,

Wij gaan voor het eerst op zoek naar een aupair. Ik zou jou willen vragen of je nog nuttige tips heb voor mij mbt. vergunningen, contracten, afspraken etc. Kortom waar moet ik aan denken! Zou je mij een berichtje willen sturen?

Alvast bedankt. Jolanda

Reactie voor op de website?

111.14. Gevraagd: Informatie over Aupair regelingen.

Hoi Ester,

Als aupair ga ik voor een jaar naar het buitenland. Het adres is al geregeld. Alleen vragen zoals vergunningen, verzekeringen en regels zoals ze in de wet staan zijn nog onduidelijk. U had ongeveer dezelfde vragen. Dus ik vroeg me af of u daar al antwoord op gehad heeft. Ik hoop dat u uw ervaringen met mij en het adres waar ik naartoe ga wilt delen.

Alvast bedankt en ik hoop snel iets van u te horen.

Reactie voor op de website?

111.15. Au pair, waar(aan) begin je?

Esther heeft uitgebreid verslag gedaan van haar ervaringen. Nuttig om weer een bijdrage te lezen, naast de vele informatie die al beschikbaar is op internet. Maar ook moeilijk. Je leest veel verschillende meningen. Wat is nu cruciaal om te voorkomen dat een au pair in huis nemen een drama wordt? Welke culturele achtergrond van het meisje past het best bij de Nederlandse mentaliteit, welke leeftijd heeft de voorkeur en wat zijn de beste bemiddelingsbureaus?

Een paar van de vele vragen die ik heb, waarop ik graag antwoord krijg van ouders die ervaring hebben met au pairs. Zowel positieve reacties als negatieve berichten zijn welkom.

José

Reactie voor op de website?

111.16. Ervaringen van een au pair

Na het lezen van al deze ervaringen met een au pair vond ik het nodig om ook eens wat ervaringen van een au pair te melden.

Op het moment werk ik als au pair bij een gezin met 4 jongens waarvan beide ouders full time werken. Vandaar dat ik op deze website beland ben, als 'surrogaat groot gezinsmanager' ben ik regelmatig op zoek naar opvoed advies en knutselwerkjes op het internet. In dit gezin ben ik de 11e au pair, de oudste jongen is 11 en elk jaar wordt er van au pair gewisseld. Nu zijn de wetten een beetje veranderd en is het mogelijk om twee jaar dezelfde au pair te houden en aangezien het zowel de jongens en hun ouders als mijzelf heel goed bevalt blijf ik nog een jaartje.

Twee jaar geleden ben ik een jaar lang au pair geweest in Nieuw Zeeland en op mijn 18e heb ik 6 maand in Zwitserland gewerkt als au pair. De beide eerste keren met twee kinderen. Zelf vind ik 4 kids niet echt meer werk dan twee, ik vind het wel veel gezelliger! Voor de au pair zijn de voordelen legio, je leert een andere taal en cultuur, je word zelfstandig en je krijgt een hele leuke band met de kinderen.

De nadelen wegen naar mijn mening niet echt op tegen de voordelen, als moet je het wel treffen met het gezin. Voor de familie idem dito. Waar ik nu ben werken de beide ouders full-time in hoge functies, reizen veel (ook wel gelijktijdig) en de werktijden zijn niet altijd even regelmatig. Het is voor hen dus belangrijk om iemand te hebben waar ze altijd op terug kunnen vallen.

Wat de privacy betreft, we proberen elkaars privacy dusdanig te respecteren dat het soms wel eens lachwekkende situaties oplevert.

Verder is het mijn ervaring dat het een kwestie van geven en nemen is. Wederzijds respect en vertrouwen is heel belangrijk. En neem als au pair en gastgezin eens de tijd om met elkaar te praten, tenslotte 'manage' in deze situatie een gezin met z'n drieën.

Angela

Reactie voor op de website?

111.17. Ik ben au pair

Hallo,

Ik ben sinds anderhalf jaar au pair in Wenen. Ik heb gereageerd op een advertentie in de NRC. Ik pas op een meisje van nu 5 jaar. De ouders zijn heel erg aardig en ik heb een goede verhouding met ze en de moeder vindt het erg leuk als mensen denken dat ik haar dochter ben. Dat zegt ze dan ook.

Je kunt het ook als au pair natuurlijk in een minder leuk gezin komen, waarbij de afspraak is dat de au pair 5 avonden per week in haar kamer moet zitten als de ouders er zijn. Zo is dat hier helemaal niet. Ik doe alles met het gezin en dat is erg leuk. Ik ben nu veel strenger tegen het kind als vorig jaar. Ze weet precies wat ze mag en niet mag bij mij. Ik leef hier als een gezinslid. Na de zomer ga ik weg. Misschien komt er dan geen au pair meer. Ik weet niet hoe dat zal gaan met het meisje, daar ben ik wel een beetje bang voor.

Ik zal nog vaak terugkomen hier in Wenen. Het is super om au pair te zijn.

Groeten Amber (20)

Reactie voor op de website?

111.18. Au pair in NZ voor Denise

Wat het visum betreft: Ik heb een work and travel visum aangevraagd bij de Nieuw Zeelandse ambassade. Elk jaar geven ze, ik geloof, 120 visa uit. Deze visa zijn een jaar geldig. En werk vinden in Nieuw Zeeland is heel gemakkelijk. De website greataupair.com heeft elke week wel nieuwe gezinnen op de website staan! Ontslaan en dan weer aannemen heb ik nog nooit van gehoord, er zijn wel vrij veel illegale au pairs in NZ maar de meeste gezinnen hebben toch liever wat legaals dan lopen ze niet het risico dat de au pair plotseling het land uitgezet wordt...

Reactie voor op de website?

111.19. Au Pairs aangeboden

Wij zijn een au pair bureau. Wij bieden zekerheid bij het onzekere als het gaat om een au pair vinden die in uw famile past. Kijk op onze website voor meer informatie ( www.save-way.nl)

Reactie voor op de website?

111.20. Au pair wetgeving

Beste Angela,

Jij schreef dat de wetgeving veranderd was en dat een au pair nu twee jaar kan blijven. Hoe zit dat precies? Voor welke nationaliteit geldt dat en hoe en waar regel ik dat?

Groeten, Mona

Reactie voor op de website?

111.21. Au pair, waar begin je aan?

Hallo,

Wij hebben nu voor het derde jaar een au pair. Onze aanvraag voor een vierde is de deur uit. Wij regelen dit met Au pair Travel Active ( www.travelactive.nl). Onze ervaringen met dit bureau zijn goed. Wij hebben 3 keer een Zuid-Afrikaanse au pair gehad. Twee engelen en een ramp.

Veel is afhankelijk van het antwoord op de vraag of het klikt en dat is niet te beinvloeden. Wat ook van groot belang is, is duidelijke afspraken. En houd jezelf daar ook aan, hoewel dat soms moeilijk is. Het meisje woont bij jou in huis en zorgt voor je kinderen. Dat geeft toch emotionele betrokkenheid van jou richting de au pair. Stimuleer vervolgens zo snel mogelijk dat ze uit gaat en blijf aandringen. Mijn ervaring is, dat ze in het begin op hun kamer blijven zitten en dat moet je voorkomen. Het voordeel van een au pair-bureau is, dat zij lijsten hebben met namen en telefoonnummers van andere au pairs. Dit is voor jou van belang (niet iemand die constant beslag legt op de tijd van jou en je gezin) maar ook voor de au pair zelf. Als ze eenmaal heimwee krijgt, is het over en wil ze terug.

De aanvraag voor een vierde au pair betreft een meisje uit Polen. De reden hiervoor is de belachelijke papierwinkel voor de visumprocedure. Tot wel 3 keer aan toe moet je alle inkomenspapieren overleggen. Het kost je daarbij 450 euro.

De kosten? Kost en inwoning en dat is afhankelijk van hoeveel ze eet (van heel weinig tot heeeeel veel), hoeveel en hoelang ze doucht. Het burau: 600 euro. Zakgeld is 300 euro per maand (hiervoor mogen ze 30 uur werken en 3 avonden oppassen). En dan nog een cursus of een ticket (400 euro). Dus rekenen maar.

Als een goede, lieve au pair treft, is het het geld dubbel en dwars waard.

Groeten, Mona

Reactie voor op de website?

111.22. Wetgeving verblijfsvergunning au pair

De wetgeving in Zwitserland is aangepast. Het is hier nu mogelijk voor families om de verblijfsvergunning voor hun au pair met een jaar te verlengen. Een andere regel is dat de au pair afkomstig moet zijn uit de Europese Unie. Veel gezinnen hier hebben nog au pairs uit Canada of de USA maar dat is nu dus illegaal geworden. Hoe de regels in Nederland zijn weet ik niet maar op de website www.greataupair.com staat ook veel informatie over wetgeving in verschillende landen.

Groetjes, Angela

Reactie voor op de website?

111.23. Hoe regel je een verblijfsvergunning?

Ik las je verhaal over de ervaringen met de verschillende au pairs. De laatste heb je zelf 'geregeld'. Nu is het zo dat ik ook een meisje heb gevonden in Polen dat graag bij ons komt voor een jaar. Welke zaken moet ik regelen om haar hier legaal te laten verblijven? Alvast heel erg bedankt voor je reactie.

groetjes, Katelijne

Reactie voor op de website?

111.24. Vraag nav: Hoe regel je een verblijfsvergunning?

Beste Katelijne,

Wij zagen je vraag op de site van Groot gezin. Nu hebben wij ook zelf een meisje ontmoet uit Polen die graag bij ons zou willen starten als aupair, wij vragen ons dus ook af wat er geregeld moet worden.

Inmiddels hebben wij begrepen dat een verblijfsvergunning niet meer nodig is, wel zijn wij nieuwsgierig wat we wel moeten en kunnen regelen m.b.t. verzekeringen, garantstelling, wel/niet inschrijven als woonachtig etc.

Mocht jij reacties of informatie krijgen omtrent deze zaken dan zou je ons er ook een groot plezier mee doen.

Alvast hartelijk dank en groet , je kunt ons mailen.

Reactie voor op de website?

111.25. Gastfamilie

Ik ben een (besloten) mailinglist gestart voor gastfamilies die een au pair in hun gezin hebben opgenomen. Ervaringen kunnen worden uitgewisseld en vragen worden gesteld. Indien je geinteresseerd bent kun je je aanmelden bij

Groet, Liz

Reactie voor op de website?

111.26. Filippijnse au pairs

Filippijnse au pairs zijn heel populair omdat ze lief, hoog opgeleid en flexibel zijn en goed Engels spreken. Yes au pair bemiddelt voor deze meiden.

Reactie voor op de website?

111.27. Au Pair? What you should think about?

In 2004 January I came to Holland to be an Au Pair. I am from South Africa and landed with a family in Aerdenhout. I have over 7 years experience with child care and a 3 year diploma in childcare. What I would like the parents and au pair families to think about is that:
 1. Your Au Pair is a person too, with a family and friends a life beyond your home.
 2. its not to say if she comes from a poor or 3rd world country that she's poor or has never seen electrical appliances or has never eaten good food.
 3. the au pair also has to pay a large sum of money to get to Holland and expects a lot in the sense that they want to see Holland and experience the culture.
 4. there should always be a timetable of exactly when the au pair should work and be available at the house, when her free weekend is and if you would want her to stay in the house or city. (WHY? au pairs hope to see as much as possible and should not be on stand by all the time).
 5. Au pairs most likely love children and want to be responsible for them, make sure the light household duties (cleaning) does not outweigh the time you need her for childcare. (I know out of experience and from other au pairs that you can easily feel like a slave when all you have to do is clean, clean, clean.)
 6. dont asume your Au pair doesnt want to spend time with you, ask!
 7. Be clear when you want time with your family alone.
 8. Be open to the fact that your au pair might also have personal problems or might get sick, so be prepared to take her to a dr when needed.
 9. read her file thouroughly to make sure you will be likely to get along and she will be a fun person for your kids to be with.
 10. Choose carefully to avoid conflict situations.
Most probably you will end up with a lovely girl that becomes part of your family. I had the miss fortune to land with a family that mistreated me and took advantage of me. For they knew I didnt want to leave Holland and wanted to succeed in my goal to stay a year. Remember to be honest and clear in everything you do. The process takes over 3 months if your lucky. I would suggest travel active au pairs.

The minimum wage last year was 300 euros, make sure you pay the au pair what she deserves, a little extra here and there could make the worlds a difference to her. But also be sure that she's patient with the kids and spends a lot of fun time with them. Be clear about how you would want the kids to be disciplined and have at least one meeting a month to discuss matters. This is of course just my opinion and need not neceserally be taken heed of.

Thank you, Velentia

Reactie voor op de website?

111.28. Gezocht: gezin voor aipair

Hallo, ik ben opzoek naar een gezin in Nederland dat een au-pair zoekt. Ik ben bijna klaar met mijn opleiding spw kinderopvang. Ik wil er een tijdje tussen uit nu en ben dus daarom opzoek naar werk als au-pair. Als iemand een gezin weet dat mij zoekt of als u dat bent, reageer dan op mijn bericht.

Alvast bedankt, groetjes

Reactie voor op de website?

111.29. Ervaringen au pairs

Ik zou graag ervaring met au pairs willen horen, en dan niet alleen de positieve. Ik zou graag willen weten op welke punten het mis gaat, en waar je op moet letten om vervelende situaties te voorkomen.

Ik ben benieuwd naar jullie reacties.

Mvg Nienke

Reactie voor op de website?

111.30. Au-pair gezocht

Wij zoeken een lieve betrouwbare au-pair, echter er is zoveel aanbod van bureaus dat je door het bos de bomen niet meer ziet. Heeft iemand tips? Bij voorkeur iemand die enigzins NL spreekt, ik weet namelijk niet wat jullie ervaring is met een andere taal?

Ik hoor het graag!

M.vr.gr. Gaby

Reactie voor op de website?

111.31. Nieuw au-pair bemiddelingsbureau

Hallo allemaal,

Wij zijn www.aupiarselect.nl en wij zijn een nieuw bemiddelingsbureau voor gastgezinnen en au pairs. Ook verzorgen wij verzekeringen en aangepaste taalcursussen. Wij zijn gevestigd in Haarlem. Hopelijk komt u snel een keer op onze site kijken.

Reactie voor op de website?

111.32. Waar begin je aan...

Ik heb een hele slechte ervaring met onze (eerste) aupair. Ook ik besloot het zonder bemiddelingsbureau te doen vanwege de hoge kosten. Via de website Findaupair.com heb ik mijn gegevens geregistreerd en zocht naar een geschikt meisje uit een Schengenland. Dit lukte niet echt en plotseling kreeg ik een bericht van een meisje uit Kameroen in het Frans, Engels en Duits. We hebben ruim een jaar contact gehad (in het Engels, want ik zocht ook een Engels sprekend meisje) via email en telefoon, heb foto's gekregen, heel uitgebreid allemaal.

Toen ze afgelopen januari aankwam op Schiphol bleek ze alleen maar Frans te spreken! In eerste instantie dacht ik dat het kwam omdat ze erg verlegen was en natuurlijk ook moe van de reis... ze kwam op slippers (en het was echt koud!) dus zijn we na aankomst thuis, waar ze eerst haar familie heeft gebeld om te laten weten dat ze goed aangekomen was, flink gaan shoppen! Heel leuk en ze was ook heel dankbaar.

Ondertussen zaten we wel met een enorm probleem omdat wij geen Frans spreken (behalve een beetje school-Frans) en zij sprak dus echt geen Engels. Gelukkig hebben we 2 kennissen die vloeiend Frans spreken, dus 1 ervan werd al gelijk ingeschakeld om van alles te vertalen, maar vooral hoe dit nou had kunnen gebeuren! Om een heel lang verhaal (dat uiteindelijk maar 3 maanden heeft geduurd) kort te maken: Haar familie heeft een bepaald bedrag betaald aan iemand om haar dossier te maken. Ze werd geacht het grootste deel van haar verdiende geld over te maken naar haar familie.

Ondertussen had ik wel haar paspoort afgenomen (dat heeft met dat lange verhaal te maken) en omdat het haar schijnbaar te heet onder de voeten werd heeft ze 2 weken geleden de benen genomen. Gelukkig wel zonder paspoort, dus mede dankzij haar vader is ze teruggekomen. Ik had sinds haar aankomst hier wekelijks contact met hem via messenger omdat hij mede verantwoordelijk was voor de situatie wilde ik op een vaste dag contact om hem te laten helpen.

Inmiddels had ik wel aangifte gedaan omdat ze vermist was(?) en mede door het feit dat ik binnen een week na haar aankomst al contact heb gezocht met de vreemdelingendienst, de ambassade, het IND en het Nederlandse consulaat in Kameroen was het nu heel eenvoudig op te lossen. Binnen een uur nadat ze terugkwam is ze opgehaald door de politie en zit ze nu in een uitzetcentrum totdat ze teruggaat naar Kameroen.

Vooral omdat ze bij haar 'onverwachte vertrek' niets had meegenomen behalve haar jas en foto's van mijn kinderen (die ze nog steeds heeft!) maak ik me ernstig zorgen over mijn kinderen. De vreemdelingendienst heeft me verteld dat ze nooit eerder hebben meegemaakt dat er repressailles volgen na een dergelijke situatie, maar ik weet wel dat zowel zij als haar familie het mij allemaal bijzonder kwalijk nemen dat hun frauduleuze plan niet is gelopen zoals ze hadden gedacht.

Als er mensen zijn die een soortgelijke ervaring hebben meegemaakt zou ik daar graag mee in contact komen.

Claudia

Reactie voor op de website?

111.33. Jazeker, aupair bureau's hebben zeker toegevoegd waarde!

Er zijn veel voordelen van een aupair bureau eentje die niet duur is - echt niet duur is onze www.lighthouseaupairs.com. Bij ons betaal je hooguit 75 euro voor een compleet service. Gastgezinnen ontvangen gratis een profielpagina als eerst. Erbij komt dat ze advies, consultancy krijgen, het organiseren van documenten zoals contracten, schedules, verzekeringen, taalcursus, salaris onderhandelingen, etc

De zorg van een geschikte aupair zoeken is van van de gastgezin af. Wij vragen bewijs van goedgedrag aan en checken de referentie ECHT uit.

En dan nog deze:

Reactie voor op de website?

111.34. Hebben aupair bureau's toegevoegde waarde

Zeker, Zeker, Zeker! en in het bijzonder als het jou eerste keer is om een au pair te zoeken.

Er zijn ook een heleboel regels waar ouders zich aan moeten houden zoals het aantal werkuren per week. Hier mag je eigenlijk niet afwijken van de norm, maar dat doen veel gastgezinnen wel omdat ze de regels eigenlijk niet kennen.

Ik vind het heerlijk om een aupair als deel van ons gezin te hebben. De kinderen ook natuurlijk. Tijdens mijn zoektocht naar onze 2e geschikte aupair (en al het geregel dat erbij komt kijken) heb ik besloten mijn eigen bureau op te starten - www.lighthouseaupairs.com om andere families het makkelijker te maken

Veel gastgezinnen die zelf aupairs zoeken hebben geen contract of rooster. Dit is heel belangijk en ook verplicht met het aannemen van een au pair. Maar het schept ook rust een duidelijkheid voor de aupair en het hele gezin. Iedereen weet waar ze aan toe zijn.

Vaak zijn bureau's erg duur. De prijzen vind ik zelf echt belachelijke. We bieden een vol service aan EU gastgezinnen en families voor maar 75 euro (totaal) Waarom zo goedkoop? Omdat we alles in huis doen en niet zitten met MVV aanvragen, etc. Wij zorgen ook ervoor dat je volledige keus hebt. Met sommige bureau's heb je maar een keus van 3 au pairs. Bij ons mag je kiezen wie bij jullie gezin in huis komt. Ook al betekent het dat je 10 meisjes eerst moet zien/mailen, etc.

We bieden een internet profielpagina, advies, consultancy, regelen van contracten, roosters, verzekeringen, taalcursus voor een heel klein bedrag! Een ook bemiddeling na plaatsing.

Als je de toegevoegde waarde van een au pair bureau wilt weten. Kijk dan op www.lighthouseaupairs.com.

Reactie voor op de website?

111.35. Au Pair met spoed gezocht

Hallo!

Mijn naam is Vera Derksen. Ik ben 17 jaar en Au Pair in een echt gezellig Nederlands gezin. Maar omdat ik worstel met een soort van heimwee, heb ik het gezin gezegd dat ik het misschien niet lang meer vol houd. Wel blijf ik net zolang ze een andere Au Pair hebben gevonden,omdat ze gewoon heel aardig zijn en ik weet dat ze niet zonder kunnen.

Nou gaat het zoeken naar een Au Pair niet echt vlot, elke keer denk ik dat iemand geintereseerd is, en dan reageren ze in eens niet meer. Het gezin bestaat uit een vader, moeder en 2 jongetjes van bijna 2 en 3. Het is een mooi huis met leuke extra's en ik heb mijn eigen kamer met badkamer en tv, computer met onbeperkt internet. Ook heb ik veel vrije tijd, de ene week werk ik van woensdag tot vrijdag de andere van maandag tot vrijdag.

Kan iemand mij helpen? of is er iemand geintereseerd? mail me dan!

Reactie voor op de website?

111.36. Waar moet ik beginnen?

Ik kwam toevallig uit op de website "groot gezin". En ik heb een vraag. Per september ga ik werken als stewardes en ik ben een alleenstaande moeder van 2 kids. Ik wil dus graag met een au pair gaan werken.

Nu heb ik zelf iemand gevonden die dit dolgraag wil gaan doen, en ik ken deze persoon al langer en deze kan goed met kinderen omgaan, gewoon de perfecte aupair voor mij dus. Deze persoon komt uit Libanon. Hoe moet ik nu te werk gaan? Met visum/ verblijfs vergunning e.d. Ik lees een heleboel op internet maar ik kom er niet echt wijs uit. Is het verstandig dat we ons beide inschrijven bij een of ander aupair buro? Of is dat niet nodig? Waar moet ik wel mijn eerste stap zetten om deze persoon in Nederland te krijgen? Wat is dan ook bv maximale tijd dat de aupair mag blijven?

Ik hoop echt dat iemand mij kan helpen.

groetjes Jane

Reactie voor op de website?

111.37. Au-Pair

Mijn man en ik willen a.s. september voor het eerst een au-pair in huis nemen. Nu mail ik al een tijdje met een meisje uit Oostenrijk en zij maakt een goede indruk op me. Vertelt veel over zichzelf, stuurt foto's op enz. Nu vraag ik me af of er nog bepaalde dingen zijn waar ik rekening mee moet houden of op moet letten voor ik het definitief maak? Dit is niet via een bemiddelingsbureau, moet ik dan toch een contract opstellen of is dat niet nodig?

Ik hoor graag alle tips!

Groetjes Ilse

Reactie voor op de website?

111.38. Au pair - wie haalt hier wat uit?

Na mijn schooljaren ben ik zelf au pair geweest, zowel in Engeland als in Parijs. Prettig was het niet altijd, maar alles bij elkaar heb ik er veel mee geleerd. En, nee, ik heb er zelf nooit een in huis gehad. Maar tegen de tijd dat er drie van mijn vier kinderen een jaar naar het buitenland wilden tussen school en universiteit ben ik hier diep over gaan denken.

Ten eerste dacht ik na over het originele principe. Het was een uitwisseling van dochters op internationaal niveau. Die namen de plaats in van de afwezige dochter, kregen een zakcentje, leerden een vreemde taal spreken en hielpen een handje in de huishouding. Goedkope slonsjes die urenlang voor het huishouden en kleine kinderen zorgden bij afwezigheid van de ouders waren dat in geen geval.

Mijn eigen kinderen gaf ik de volgende raad: blijf weg bij kinderen onder de drie. Je leert daar geen Frans/Duits van en je doet ze geen gunst met zo'n vreemde eend in de bijt. En als het verkeerd gaat dan ben jij natuurlijk (en niet de ouders die zo ondoordacht hadden gehandeld) de schuld.

Ga naar een grote stad waar een talencursus en vrienden te vinden zijn. Als je thuis blijft dan heb je nooit "vrij". En scheep je gastgezin niet op met iemand die overal bijzit. Doe de moeite om je aan te passen, maar, mocht het tussen jou en het gezin niet boteren, zoek dan een ander gezin. Dit is een kostbaar jaar waarin je je niet ellendig moet voelen.

Wissel op zijn minst enige brieven/e-mails uit. Dit past op beide kanten toe. Leg uit waarom je au pair wilt zijn en wat je van plan bent om te gaan doen wanneer het jaar voorbij is.

Vraag ook wat de plannen zijn wanneer het gezin met vakantie gaat. Het komt vaak voor dat de au pair dan een week of twee niet nodig is en verwacht wordt op eigen kosten heen en terug naar huis te reizen. %0

Anna

Reactie voor op de website?

111.39. Au pair aangeboden

Hallo lieve ouders,

Ik ben een jonge vrouw van 21 jaar ik ben sociaal betroubaar creatief verantwoordelijk en gezellig. Ik ben op zoek naar een baan als Au pair gelieve heb ik een adres in het buitenland. Bij interesse mag u mij mailen, dan kan ik u mijn cv mailen.

Ik heb veel ervaring met kinderen, in mijn opleiding en betreft werk, bij interesse hoor ik graag van U En wie weet tot gauw.

Vriendelijke Groeten

Reactie voor op de website?

111.40. Wecare AuPair Buro

Geachte heer/mevrouw,

Wij zijn een solide aupair buro gevestigd in Hoofddorp. Wellicht dat wij iets voor u kunnen betekenen.

Een aupair kan een handje helpen bij de dagelijkse huishoudelijke werkzaamheden, Maaltijden bereiden & de Zorg bieden voor de kinderen daar waar nodig. Denk hierbij aan oppassen, naar school brengen/halen, naschoolse activiteiten ondernemen met de kinderen etc.

Wecare AuPair heeft 2 soorten Aupairs. Aupairs voor de kinderen en Aupairs voor medische-begeleiding en/of ouderenzorg.

Al is een aupair inwonend zal er voldoende privacy blijven bestaan voor zowel het gastgezin als de aupair. De meeste van onze aupairs uit de Filippijnen hebben familie in Nederland wonen waar zij altijd op bezoek kunnen gaan en/of kunnen blijven logeren in hun vrije tijd.

Het zakgeld voor 1 aupair (direct aan de aupair) is 340 Euro per maand ongeacht het aantal kinderen in uw gezin. (dit bedrag is door de IND vastgesteld)

De kosten voor het vliegticket, ziektekostenverzekering en de MVV zijn voor rekening gastgezin.

Voor meer informatie omtrent de specifieke tarieven vragen wij u om nader contact met ons op te nemen.

Bezoek onze website voor meer informatie (kies de Nederlandse taal).

Met vriendelijk groet,


Website: www.wecareaupair.com
E-Mail:
Tel: 06 50 440 337

Reactie voor op de website?

111.41. Au Pair bureau

Reactie op Waar begin je aan...

Au Pair bemiddelingsbureaus kunnen inderdaad een uitkomst bieden. Maar niet altijd...

Ik lees dat Claudia vraagt om mensen met ervaring met au pair fraude. Dat heeft in dit geval niet te maken met het land van herkomst maar wel met het Au Pair bureau ('Smiling Faces' in Rotterdam, in dit geval. Over andere bureaus heb ik trouwens nooit klachten gehoord.)

Zij geven het advies aan (sommige) Nederlandse families om hun au pair officieel niet in Nederland in te schrijven (bij de gemeente en IND). Dit scheelt een hoop geld, bijv. omdat je geen (ziektekosten)verzekering, kosten bij de IND en de gemeente etc. maakt.

In 1 geval werd de Au Pair ziek en kwam dus bovenwater waarom ze niet verzekerd was.

Au Pairs steken een hoop tijd en geld in het regelen van alle documenten als ze nog in hun thuisland zijn. Eenmaal hier bleek er niets mee gedaan te zijn. Ze waren hier dus illegaal bij de familie (onverzekerd, maar wel met een contract van 'Smiling Faces'). NB het bureau stuurde een getekend formulier dat ze ALLE zaken in Nederland volgens de wet afhandelen! Daar vertrouw je als au pair en familie dus op.

In de andere gevallen werden ze niet ziek en gingen na 1 jaar weer het land uit. Vandaar dat het dan niet uitkomt dat zo een meisje hier illegaal is.

Jeroen

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Au-pairs

 1. Au-pairs op het web
 2. Hebben au pair bemiddelingsburo\'s toegevoegde waarde?
 3. Nieuwe wetgeving au pairs
 4. Au pair in Nederland
 5. Au pair
 6. Au Pair?!?!?
 7. Au-Pair, een goed gevoel
 8. Au pair, goede en slechte ervaringen
 9. Vragen over aupair
 10. Au pair uit Zuid-Afrika
 11. Au pair bureau
 12. Au pair
 13. Gevraagd: au-pair ervaringen
 14. Gevraagd: Informatie over Aupair regelingen.
 15. Au pair, waar(aan) begin je?
 16. Ervaringen van een au pair
 17. Ik ben au pair
 18. Au pair in NZ voor Denise
 19. Au Pairs aangeboden
 20. Au pair wetgeving
 21. Au pair, waar begin je aan?
 22. Wetgeving verblijfsvergunning au pair
 23. Hoe regel je een verblijfsvergunning?
 24. Vraag nav: Hoe regel je een verblijfsvergunning?
 25. Gastfamilie
 26. Filippijnse au pairs
 27. Au Pair? What you should think about?
 28. Gezocht: gezin voor aipair
 29. Ervaringen au pairs
 30. Au-pair gezocht
 31. Nieuw au-pair bemiddelingsbureau
 32. Waar begin je aan...
 33. Jazeker, aupair bureau\'s hebben zeker toegevoegd waarde!
 34. Hebben aupair bureau\'s toegevoegde waarde
 35. Au Pair met spoed gezocht
 36. Waar moet ik beginnen?
 37. Au-Pair
 38. Au pair - wie haalt hier wat uit?
 39. Au pair aangeboden
 40. Wecare AuPair Buro
 41. Au Pair bureau

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.