Groot Gezin
Vragen en antwoorden
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

79. 4 kinderen en placenta praevia

Hallo,

Wij hebben een gezin met 6 kinderen, 3 jongens en 3 meisjes, in de leeftijden van 3, 5, 6, 14, 17 en 20. Het is altijd reuze gezellig en druk.

Ook wij krijgen altijd de reactie.. 6??? van jezelf, je lijkt wel niet wijs. Zelfs de familie zegt: leg er nu maar eens een knoop in.

Bij de laatste zwangerschap kreeg ik met de 32e week een giga bloeding, en de weken hierna volgde er nog meer. Ik bleek een placenta praevia te hebben, dit betekent dat de placenta voor de uitgang ligt en je dus alleen kunt bevallen via een keizersnee. Bovendien kunnen zowel moeder als kind komen te overlijden bij teveel bloedverlies.

Nu heb ik voor mijn gevoel het idee dat het niet af is, bij de laatste was het eind van de zwangerschap weggenomen doordat je dus de rest van de zwangerschap in het ziekenhuis moet doorbrengen, de bevalling weg want je hebt een keizersnee. Maar ook je kraamtijd weg, want er komt niemand naar het ziekenhuis, en als je thuis bent na 5 dagen na de keizersnee is je kraamtijd voorbij.

Ergens zou ik er dus nog wel een willen, maar ik ben bang dat het nog een keer gebeurt, en dan. Wie heeft deze ervaring ook en toch nog een zwangerschap aangedurfd? Inmiddels ben ik 41.

graag jullie reactie

Marilon

Reactie voor op de website?

79.1. Niet doen

Hoi, ook ik had tijdens mijn laatste zwangerschap placenta praevia. De arts heeft mijn toen gezegd niet meer zwanger te worden. Hij kon me niet garanderen dat het kindje het er levend af zou brengen. Met 3 kinderen vond ik dat hij gelijk had. Dus denk goed na hoor. Het kan jezelf ook fataal worden. Vooral omdat je het al eerder hebt gehad is de kans op herhaling vele malen groter.

Marion

Reactie voor op de website?

79.2. Wel een kindje na een keer placenta praevia

Ik had bij mijn dochtertje ook en placenta praevia en zij is ook met een keizersnee gehaald. Met mijn zwangerschap erna was niks aan de hand ben gewoon bevallen maar wel in het ziekenhuis omdat je een keizersnee hebt gehad. De artsen zeggen dat het inderdaad nog een keer kan gebeuren maar de kans was wel iets groter dan eerst, omdat een eitje zich sneller bij een litteken nesteld. Dus een gewone zwangerschap gehad met geen bijzonderheden

Marjo

Reactie voor op de website?

79.3. Weer een kindje na placenta praevia

Hoi, na placenta praevia heb ik een keizersnee gekregen en is alles verder voorspoedig gegaan. Daarna heb ik alsnog 3 kinderen zonder complicaties gekregen. De angst blijft wel maar is bij mij niet meer terug gekomen.

groetjes Mirjam

Reactie voor op de website?

79.4. 2 kinderen na placenta praevia

Mijn eerste zoontje is met 38 wkn ter wereld gekomen middels een spoedkeizersnede in verband met een niet eerder onderkende placenta praevia, na twee maal eerder opgenomen te zijn geweest met fors bloedverlies met 34 en 36 wkn, hij is kerngezond, alles is goed afgelopen.

Daarna heb ik nog 2 gezonder kinderen gebaard, ook middels keizersnede, de tweede ivm een stuitligging en de derde ivm de twee eerdere keizersnedes.

De risiso's op herhaling van een placenta praevia zijn mij nooit verteld en zijn er ook niet, stom toeval, behalve wel het risico van innesteling op de plaats van het litteken, maar dat laatste is bij iedere keizersnede het geval en bovendien, dan weet je toch op tijd dat het een placenta praevia is en kun je de keizersnede plannen. Het gevaar ligt in het niet op tijd erkennen van de ligging van de placenta.

Los van mijn ervaring, een placenta praevia is geen reden om geen kinderen meer te kunnen krijgen, de risico's zijn verwaarloosbaar mijns inziens.

Ronja

Reactie voor op de website?

79.5. Ook ik had een placenta previa

Ook ik had bij mijn eerst een placenta previa. Uiteindelijk bij 32 weken geboren en even nodig gehad om weer de oude te worden. Mijn tweede zwangerschap (die wij lang hebben uitgesteld ivm risico op kans van herhaling) is vlekkeloos verlopen. Twee dagen voor de uitgetelde datum beviel ik op de natuurlijke weg van een tweede dochter. We overwegen nu een derde kindje.

Inge

Reactie voor op de website?

79.6. Zwanger na placenta preavia

Mijn eerste 3 zwangerschappen zijn vlekkeloos verlopen. Bij mijn 4e kindje had ik een placenta preavia. Met 14 weken begon het bloeden en met 27 weken is ons kindje met spoed gehaald (placenta liet los). Helaas is zij na 10 dagen overleden. De wens voor een vierde is er nog steeds en ik hoor erg graag positieve ervaringsverhalen van moeders die na een ernstige placenta praevia weer zwanger zijn geworden. De risico's en spookscenario's ken ik inmiddels.

Lotje

Reactie voor op de website?

79.7. Ook hier spannend

Hallo allemaal,

Sinds gisteren is bekend dat er bij mij sprake is van placenta previa, vrijdag heb ik een afspraak met de gynaecoloog en zal dan meer horen wat beleid zal worden, ik ben inmiddels 31 weken zwanger. Zwanger van onze vierde. Bij een eerdere zwangerschap zat de placenta deels voor de uitgang maar dat is toen later prima omhoog getrokken. Helaas dit keer niet.

Nu veel gelezen op internet en maak me nu wel meer zorgen om de bevalling/keizersnede. Hebben jullie tips, ook ter voorbereiding op het gesprek met gynaecoloog? Tot op heden verloopt zwangerschap erg goed, geen bloedingen e.d. Werk ook nog (wel maar 2 dagen per week en zittend werk), maar verder veel mobiel met 3 kinderen om me heen. Lees overal dat je het rustiger aan moet doen en ook geen geslachtsgemeenschap mag hebben, wat is jullie wel/niet aangeraden?

Bedankt voor jullie reacties

Suzanne

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

4 kinderen en placenta praevia

  1. Niet doen
  2. Wel een kindje na een keer placenta praevia
  3. Weer een kindje na placenta praevia
  4. 2 kinderen na placenta praevia
  5. Ook ik had een placenta previa
  6. Zwanger na placenta preavia
  7. Ook hier spannend
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.