Groot Gezin
Vragen en antwoorden
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

12. Schedelnaden te vroeg sluiten

Hallo allemaal,

Mijn zoontje van 11 maand moet voor onderzoek naar een neurochirurg omdat zijn schedelnaden te vroeg sluiten. Wie kent dit of heeft hier ervaring mee. Ik ben heel erg bang voor de gevolgen en hoop zo wat meer te weten te komen.

Alvast bedankt!

Groetjes, Nathalie

Reactie voor op de website?

12.1. Schedelnaden

Beste Nathal

Bij onze dochter (nu 13) werd dit ook geconstateerd toen ze 1 jaar was. Ook wij zijn hiermee naar het ziekenhuis geweest er is toen een foto van haar schedel gemaakt. Het was toen niet nodig om daar wat aan te doen. De hersens hadden genoeg ruimte. Wel moesten we in de gaten houden als er zich problemen zouden voordoen die hier mee te maken zouden kunnen hebben, als ze wat ouder werd, zoals hoofdpijn.

Ze is nu 13 en heeft geen problemen gehad, ze heeft wel een iets kleiner hoofd dan de rest van de kinderen. Wacht nu eerst het bezoek bij die neurochirurg af en ga niet het internet op om daar dingen over op te zoeken dat maakt je ongerustheid alleen maar groter. Het kan allemaal best wel meevallen.

Ik wens jullie heel veel sterkte.
Jessica

Reactie voor op de website?

12.2. Schedelnaden

Hoi Jessica,

Bedankt voor je berichtje. Je hebt inderdaad gelijk, ik moet proberen om mij niet zo zorgen te maken en eerst de neurochirurg af te wachten.

Ik moet volgende week heen, ik laat je het weten.

groetjes, Nathalie

Reactie voor op de website?

12.3. Dichte schedelnaad

Goededag, wanhopig zoek ik mensen die te maken hebben gehad dat er bij hun baby een te vroeg schedelnaad heb gesloten. Ik heb vorige week een uitslag gekregen dat ons dochterje van nu 4 maanden 1 schedelnaad aan de rechterkant is gesloten. Nu kijk ik op internet en word ik zo wanhopig. We moeten nog verder de medische molen in maar als ik het nu lees zou ze geopereerd moeten worden. Ik wil weten of dit ook anders zou kunnen. Ook lees ik dat een operatie wel eens uitgesloten kan worden, hier gaan we maar op hopen. Ik hoop dat ik reactie kan krijgen.

Marjolein

Reactie voor op de website?

12.4. Gesloten schedelnaad

Mijn zoon is ruim vier jaar geleden geopereerd aan een gesloten voorhoofdsnaad. Het is een flinke ingreep, maar wij waren eerlijk gezegd blij dat er iets gedaan kon worden. Zonder operatie zouden zijn hersentjes te weinig ruimte hebben gehad. De operatie is prima verlopen, mijn zoon is nu bijna vijf en het gaat prima met hem. Zijn hoofdje ziet er prachtig uit, wel een litteken maar dit valt onder de haren.

CV

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Schedelnaden te vroeg sluiten

  1. Schedelnaden
  2. Schedelnaden
  3. Dichte schedelnaad
  4. Gesloten schedelnaad
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.