Groot Gezin
Vragen en antwoorden
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

22. Broertjes en zusjes uit elkaar halen?

Hallo,

Ik ben een 4de jaars studente SPH in 's-Hertogenbosch en moet voor mijn afstuderen een aantal stellingen verdedigen.

Eén van mijn stellingen luidt als volgende:

  Meerdere kinderen met gedragsproblemen binnen één gezin die in aanmerking komen voor uit huis plaatsing, moeten zorg aan huis krijgen.
Ik heb begrepen dat hier mensen zitten die meerdere kinderen met gedragsproblemen in 1 gezin hebben. Ik zou hier graag uw visie op willen horen zodat ik kan opnemen in mijn onderbouwing, of me kan voorbereiden op antwoorden van de tegenpartij. Ook mensen zonder meerdere kinderen met gedragsproblemen mogen reageren!

Ik kijk uit naar uw reacties!

Met vriendelijke groet, Martine

Reactie voor op de website?

22.1. 2 kinderen met gedragsproblemen uit huis...

Hallo Martine,

Ik ben een vrouw van 26 en alleenstaand mama van twee schatten van kinderen. Een dochter van 7 en een zoon van 3,5 jaar. Mijn dochtertje is in het verleden misbruikt wat de nodige gedragsproblemen met zich meebrengt. Mijn zoontje heeft in ieder geval ADHD en waarschijnlijk een hechtingsstoornis. Dus ook die heeft gedragsproblemen.

Al ruim 3 jaar vraag, nee smeek ik instanties om hulp, om mij en mijn kids te helpen. En al ruim 3 jaar, word ik van het kastje naar de muur gestuurd.

Afgelopen maart zijn mijn kinderen uit huis geplaatst, een spoed uithuis plaatsing. Mijn dochtertje werd geplaatst in een Kinderhuis en mijn zoontje in een pleeggezin. Dus niet alleen werden ze bij hun moeder weggerukt, maar ook nog eens bij elkaar. Eens in de twee weken zien zij elkaar, veels te weinig, waardoor allebei mijn kids in een soort van depressie aan het raken zijn. Ze missen elkaar en mij.

Nu pas word mijn dochter geloofd over haar misbruik, 3,5 jaar lang werd er gezegd dat ik het haar ingepraat zou hebben... de gekken... Daardoor ben ik zelf in de tussentijd onderuit gegaan, ook mede door een borderline persoonlijkheids syndroom.

Als ik 3,5 jaar geleden de hulp had gekregen waar ik om vroeg, had ik nu mijn beide kindertjes nog bij me gehad. Het is wel de bedoeling dat ze weer thuis komen, maar daar gaat voorlopig nog een half jaar overheen. Niet bevordelijk voor de kinderen en niet bevoordelijk voor mij.

Ik vind het top dat je aandacht aan dit onderwerp besteedt. Als je contact met mij opneemt, dan zou ik graag mijn volledige medewerking willen geven.

Groetjes

Reactie voor op de website?

22.2. Ik heb een zoon met gedragsproblemen

Hoi Martine

Het verhaal van IJounice is voor mij heel herkenbaar. Mijn zoon van 10 heeft gedragsproblemen, geen adhd maar wel een hechtingstoornis. Ik ben al vanaf zijn 3 jaar bezig geweest met instanties. En nu nog, dat is dus 7 jaar Omdat ik tussen zijn derde en vierde jaar gescheiden ben, werd de vinger naar mij gewezen omdat ik alleenstaande moeder was. Hij is toen hij 6 was naar zijn vader verhuisd. Dit is goed gegaan tot 2 jaar geleden. Hij is eerst 3 maanden uit huis geweest. En nu helemaal. Dit omdat mijn exman en zijn vrouw de opvoeding ook niet meer aankonden.

Hij woont in een huis met andere kinderen met ook gedragsproblemen. De instanties hebben vaak hun verhaaltje al klaar voordat ze naar anderen luisteren.

Zorg aan huis wordt te weinig aan huis gegeven. Omdat er gewoon wachtlijsten zijn. En ook omdat je gewoon afwachten moet. Vaak wordt er ook van alles geprobeerd met verschillende hulpinstanties

Ik hoop dat je hier wat aan hebt. Als je meer wil weten dan hoor ik het wel.

groetjes Maria

Reactie voor op de website?

22.3. Broertjes en zusjes uit elkaar halen?

Lees voor deze bijdrage de column Broertjes en zusjes uit elkaar halen?

Reactie voor op de website?

22.4. Help

Ze willen mijn drie kinderen uit huis gaan plaatsen, niet omdat ik mijn best niet doe, maar omdat de hulpverlening niet met mij op een lijn kan komen. Dit moet toch niet mogen?? Wie heeft er tips, suggesties, en opbeurende berichten voor mij? Namens mij en mijn kinderen alvast bedankt!

groeten Natasja

Reactie voor op de website?

22.5. Niet Doen!!

Hai Natasja,

Ik hoop dat de tekst je al genoeg zegt, NIET DOEN!!

Op wat voor grond denken ze je kinderen uit huis te plaatsten?

Mijn advies luidt: GELIJK EEN ADVOCAAT IN DE ARM NEMEN VOOR HET TE LAAT IS.

Jeugdzorg verdient bakken met geld aan uithuisgeplaatste kinderen en ze komen er vaak zwaar beschadigd uit. (waar ze ook weer mee verdienen) Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

Florence

Reactie voor op de website?

22.6. Onzin

Wat een belachelijke veronderstelling dat de Jeugdzorg geld verdient aan uit huisplaatsen van kinderen! Jeugdzorg is een hulpverleningsinstantie en daardoor afhankelijk van subsidies die de STAAT toekent. En dat is structureel te weinig. Dat is de voornaamste reden waarom jeugdzorg soms achter de feiten aanloopt en niet te vergeten alle bureaucratische regeltjes. Dat heeft niets met geld te maken!!

Mijn advies voor Natasja: Probeer er achter te komen wat er voor zorgt dat jullie niet op een lijn komen, is dat omdat het niet klikt met het contactpersoon? Dan kun je dat namelijk aankaarten bij de leidinggevende van die persoon en als je dan in alle redelijkheid overleg hebt is daar best over te praten. Als het gaat om grote zorgen rond de opvoedingssituatie dan zou ik proberen uit te zoeken hoe je wel op een lijn kunt komen. Als tip: blijft kalm en bedenk goed wat je wilt, daar kom je het verst mee, in elke situatie toch?

Sterkte ermee.

Reactie voor op de website?

22.7. Over een collega van mij

Mijn collega (ik noem geen naam) die haar kinderen worden ook uit huis weg gehaald. Maar mijn vraag is: is het mogelijk dat een gezin waar de kinderen uit huis worden geplaatst in korte tijd een tweede voogd toegewezen krijgen? Is dat normaal?

Marianne

Reactie voor op de website?

22.8. Voor Marianne

Marianne,

Als jouw vraag is of er een tweede, nieuwe voogd wordt aangewezen dan is dat inderdaad mogelijk. Het is natuurlijk niet wenselijk maar stel je voor dat de zojuist aangestelde voogd een andere baan heeft gekregen dan wordt er een nieuwe voogd benoemd. Helaas is de jeugdzorg de laatste tijd zo vaak negetief in het nieuws en is de werkduk zo hoog geworden dat het verloop van personeel erg groot is.

Reactie voor op de website?

22.9. Uithuisplaatsing

Vandaag is ons kleinkind bij onze dochter uit huis geplaatst, nou willen wij als grootouders weten of ze ook bij ons in huis geplaatst kan worden. En graag zou ik ook willen weten wat daar dan voor nodig is bv welke instanties je moet bellen en of er een procedure moet worden opgestart?

met vriendelijke groeten B van W.

Reactie voor op de website?

22.10. Onze "zorgen-kindjes"

Of onze kinderen ook voor uithuisplaatsing in aanmerking waren gekomen, weet ik eigenlijk niet. Wel weet ik dat het zwaar is om altijd maar te merken en voelen dat er iets aan de hand is met je oudste. Vorig jaar, na (bijna) 13 jaar is toch de diagnose "hechtingsstoornis" gesteld. Wat op zich een grote opluchting was, want dan "is" er inderdaad iets!

Onze tweede (nu 11) heeft een taal-spraakstoornis waarbij hij het moeilijk vind om zijn gevoelens te verwoorden en zowiezo een woordvindingsprobleem. Dit leidde tot heftige ruzies met soms ook wel agressief gedrag. Het derde broertje (nu bijna 9) zag je daar emotioneel echt erg veel moeite mee hebben. En ook het jongste zusje (ruim 6) had natuurlijk haar karaktertje. Ik als moeder was altijd de aangewezen persoon natuurlijk, zowel positief als negatief.

Na een driejarige gezinsbegeleiding en, even sprake van Bodaertcentrum voor de oudste 2,lijkt nu het tij toch te keren. De oudste 2 hebben integratieve kindertherapie gehad, ons oudste zelfs nu weer, waar ze erg veel geleerd hebben. Ik ben dan ook erg blij dat er dit soort therapeuten bestaat en dat wij daar door Bureau Jeugdzorg naar zijn verwezen. Ik besef heel goed dat we er nog niet helemaal zijn, maar ik kan het moederschap van 4 kids wel veel beter aan. En kan weer genieten van de mooie dingen die dit zeker met zich meebrengt!!

Groet Gejo

Reactie voor op de website?

22.11. weet het even niet meer

Ik heb een vraag jeugdzorg heeft een aanvraag gedaan voor een spoed aan vraag voor gesloten zorg. Laatst mocht ze nog naar een open Frankrijk project. Ik wil alleen het beste voor mijn meisje, ze is 15.
Heb ik dan niks te zeggen? Eerst zegt Jeugdzorg dat moet ik bij de rechter toestemming geven en dan pakken ze mijn kind zomaar af.

Valisia

Reactie voor op de website?

22.12. Wie heeft de gedragsproblemen veroorzaakt?

Beste Martine,

Uithuisplaatsing is een van de meest vergaande kinderbeschermingsmaatregelen. Voor ouders die hun kinderen uithuis geplaatst zien is dat natuurlijk een bewijs van onvermogen en zeer zwaar om mee om te gaan. Treurig en begrijpelijk en nobel om hiervoor een oplossing te willen bedenken. Niettemin komt deze maatregel pas aan de orde als heel veel andere hulpverlening niet gebaat heeft.

Neem in je werkstuk mee dat ouders die meerdere kinderen met ernstige gedragsproblemen hebben, vaak ook zelf hele grote gedragsproblemen hebben.

Uithuisplaatsing is een kinderbeschermingsmaatregel en dat moet je volgens mij los zien van het leed dat dit voor ouders veroorzaakt. Zij hebben vaak door hun eigen gedrag een groot aandeel in de aandoeningen van hun kinderen.

Niek

Reactie voor op de website?

22.13. Zo Niek, jij durft!

Beste Niek,

Je geeft wel een zeer gewaagde uitspraak! Het is nogal gemakkelijk om te stellen dat ouders, die meerdere kinderen met gedragsproblemen hebben, zelf ook gedragsproblemen hebben.

Je hebt waarschijnlijk een aantal belangrijke lessen gemist in je opleiding. Een ouder past intuïtief het gedrag aan, als reactie op de eigenschappen van het kind. Zo kan het gebeuren dat ouders het kind dat van nature angstig is meer zullen beschermen dan een kind dat niet zo angstig is. Als hulpverleners daar een "wie was er het eerst de kip of het ei?"verhaal van maken slaan ze volledig de plank mis.

Ik kan me voorstellen dat ouders dan behoorlijk gefrustreerd raken van de niet begrijpende hulpverlener.

Roos

Reactie voor op de website?

22.14. NIET DOEN

Mijn zoon is ook uit huis geplaatst en ik zeg nogmaals: doe het niet! Mijn zoon wordt daar helemaal gek. Ik ben aan het proberen hem er uit te halen, maar weet niet hoe en wat ik moet doen. Ben ook alleenstaand en weet niet welke weg te gaan.

Marleen

Reactie voor op de website?

22.15. Lastige stelling

Naar mijn ervaring komt het wel vaker voor dat de ouders net als de kinderen een problematiek hebben. Dit is erg vervelend voor de ouders en voor de kinderen. De ouders krijgen een laag zelfbeeld doordat ze erachter komen dat de opvoeding niet gaat zoals ze willen of ze kunnen het allemaal zelf niet meer aan. Hoe goed ze het ook proberen, de problematiek van de kinderen en van henzelf krijgt de overhand.

Ik vind het verschrikkelijk voor de ouders en de kinderen die in een situatie zitten waarin de kinderen uit huis geplaatst moeten worden. Ik kan me het verdriet voorstellen, maar ik wil aan de ouders meegeven dat het ook vaak een goede keuze kan zijn. De ouders mogen eraan toegeven dat er hulpverleners zijn die meer ingesteld zijn op de problematiek van het kind. Dit heeft niets met falen te maken, maar met moed en wetend wat het beste voor je kind is en daar op reageren.

De ouders kennen zelf het kind als geen ander, maar daarin kun je de problematiek en het karakter van het kind ook los zien, wat ouders ook vaak proberen te doen. Er is een bepaalde behandelswijze voor de problematiek, waar sommige ouders heel begrijpelijk vooral in het begin van de problematiek geen weet van hebben. Ik merk dat als kinderen bijvoorbeeld op een leefgroep komen meer rust ervaren en beter in hun vel zitten, omdat ze de juiste gepaste behandelingsvorm krijgen voor hun problematiek. ik vind dat ouders er ook aan toe mogen geven, dat zij mogen rusten. Ze hebben al hard gestreden voor hun kind om de situatie beter te maken.

Het is verschrikkelijk om een gezin uit elkaar te moeten halen, maar als het kind daar, kijkend naar zijn problematiek, baat mee heeft in de verdere ontwikkeling in zijn leven vind ik uithuisplaatsing de beste keuze. Het blijft een moeilijk en hartverscheurend feit, maar op lange termijn voor het kind gezien het beste. Voor de ouders kan het ook een verlichting zijn in de zorgen, maar ik kan nogmaals begrijpen hoe moeilijk het is, je kind niet meer continu bij je te hebben. Ik ben er voor zoveel mogelijk passende hulp te bieden, waarin de kinderen bij elkaar blijven, maar voor het kind als individu in deze maatschappij gezien, vind ik het belangrijk dat het kind krijgt wat het beste voor hem is.

L.

Reactie voor op de website?

22.16. Door ex kids uit huis

Hallo,

Mijn kinderen dreigen ook uit huis geplaatst te worden. Nee, niet omdat ik ze niet aankan, niet omdat ze mishandeld worden, maar door de leugens en manipulatie van mijn ex.

Sinds ik een vriend heb, na mijn scheiding (terwijl de reden voor onze scheiding de vriendin van mijn ex was) is mijn ex mij en de kinderen gaan bedreigen. Na een heleboel ellende, wat ik hier niet allemaal zal vertellen, gaat jeugdzorg nu naar de rechter om de kinderen bij mij weg te halen. De kinderen geven zelf aan niet naar hun vader te willen en te durven, mijn ex kan geweldadig zijn.

Is dit nou normaal dat als je ex zo doet dat je dan je kinderen kwijt raakt? Ik vind van niet.

En even over 2 bovenstaande reactie's te reageren: dat jeugdzorg uit huis plaatst en dergelijke om meer geld te krijgen, ja daar ben ik het mee eens. Ze doen geen zak voor kinderen, die zelf dingen aangeven.
En diegene die complimenten aan jeugdzorg geeft, had dit mss ook via de huisarts kunnen doen. Ik heb zelf 2 kinderen met een beperking, ook geestelijk en mijn huisarts heeft me geholpen.

Ook wil ik iedereen waarschuwen: Blijf uit handen van jeugdzorg!!!!!!!

En nog een verhaal waar ik nou bij betrokken ben. Mijn vriend heeft een zoontje van ruim 1 jaar en er wordt advies gegeven om het zoontje niet bij ons te laten komen voor een omgangsregeling, omdat de moeder het niet wil. Maar moeder mag wel met kind met openbaar vervoer een eind reizen. Terwijl wij het kind kunnen ophalen met de auto en weten hoe we het moeten verzorgen.

Reactie voor op de website?

22.17. Uithuisplaatsing

De ouders van mijn pleegzoon (10, uit huis geplaatst toen hij 5 was) zijn zeer gelukkig met de plek die hij 1,5 jaar geleden mede dankzij Jeugdzorg gekregen heeft hier. Hij mag hier opgroeien en volwassen worden. In algemene zin onderschrijf ik de tekst van 'L'. Ikzelf ben jeugdleider, en werk NIET voor Jeugdzorg.

Na zo'n 20 jaar begeleiden van talloze kinderen en gezinnen durf ik het volgende te stellen. Als een kind uit huis geplaatst wordt, is er altijd iets mis in de thuissituatie. Maar dat heeft lang niet altijd te maken met ouders die er een zootje van maken, al komt dat ook wel voor. Het gaat niet zozeer om wie de schuld heeft, het gaat erom dat een kind zich onvoldoende kan ontwikkelen, niet de begeleiding krijgt die het nodig heeft. Meest voorkomende oorzaken:

 1. een kind heeft een ingewikkelde problematiek, waar de ouders onvoldoende raad mee weten. Als een heel gezin daaraan onderdoor dreigt te gaan is dat voor iedereen schadelijk. Sommige kinderen hebben zo'n specifieke en intensieve begeleiding nodig, dat het niet menselijk is te stellen dat iedere ouder dat moet kunnen geven.
 2. ouders kunnen zelf problemen hebben: stoornissen, een zeer moeizame relatie of psychische problemen. Dat brengt vaak grote opvoedingsproblemen met zich mee.
Logischerwijs reageren veel ouders, wier kinderen uit huis geplaatst zijn of (dreigen te) worden furieus op Jeugdzorg en alle anderen die zich met opvoeding bemoeien. Ouders vechten als leeuwen voor hun kinderen. Maar niet iedere ouder is er al klaar voor door het verdriet en de boosheid heen echt naar zijn/haar kind te kijken. Ben je tegen uit huis plaatsing vanwege je eigen angst, verdriet en woede? Of ben je van mening dat je kind thuis echt beter begeleid kan worden dan elders? Dat is een vraag die je dan als ouder in alle eerlijkheid tegenover jezelf moet beantwoorden.

Iedereen kan zich zorgen maken om jouw kind, terecht of onterecht. Iedereen kan een melding doen. Maar geen enkel kind dat in alle opzichten lekker in zijn vel zit en voorspoedig opgroeit wordt uit huis geplaatst. Alle ouders willen het beste voor hun kind, en houden van hun kind als geen ander. Maar niet alle ouders kunnen hun kind geven wat het nodig heeft. Om wat voor reden dan ook.

Een ding is zeker: het kind is daar in ieder geval niet schuldig aan, en verdient de beste begeleiding.

Maarten

Reactie voor op de website?

22.18. Uithuisplaatsing

Ik ben een oma van 55. Mijn kleinzoon is uit huis geplaats, terwijl de hulp niet goed liep. Ik heb gevraagd om andere hulp, ik heb ze ook bijgestaan als hulpmoeder. De ouders hebben een verstandelijke beperking. Hij is 7 maanden thuis geweest, hij is bijna 4 Ze zeggen dat ik de opvoedkundige capaciteiten niet heb om voor mijn kleinzoon te zorgen als oma. Ik heb zelf mijn dochter alleen groot gebracht. Nu willen ze heb gezag van de ouders afpakken, de William Schrikker groep. Ik ben erg teleurgesteld dat dit zo kan in Nederland in Rotterdam. Ook als je boos bent als ouders, om dan zo het bezoekrecht af te pakken en niet door te laten gaan. Dat uurtje wat je hebt. Ik vind het schandalig hoe je behandeld wordt door instanties.

g visser

Reactie voor op de website?

22.19. HELP

Hallo allemaal,

Ik weet het niet meer. 2 mensen die laag begaafd zijn en al 6 jaar maatschappelijk werk hebben intussen een 2de kind erbij. En 6 jaar lang erboven opgezeten, pieken en dalen, en uiteindelijk mijn zorg uitgesproken bij amk als oma: Wat mijn dochter nodig heeft, is intensieve begeleiding met de kinderen; aub niet de kinderen uit huis plaatsen!

Maar toch gebeurt het.

Ga kapot van verdriet. Het is dubbel: geen zorg meer (ga er van uit dat ze nu goed verzorgd worden) is ook niet goed.

Vandaag gaat de oudste naar een ander pleeggezin. Wat kan je nog als oma doen? Het doet zo zeer.

Reactie voor op de website?

22.20. Vraag

Reactie op Uithuisplaatsing

Hallo alle oma's en opa's
Kan iemand mij vertellen als de kleinkinderen uit huis geplaatst zijn waarom er geen contact blijft met de kleinkinderen?

Mijn kleindochter was 7 mnd en is nu 4 maanden uit huis, ik heb nog steeds geen contact mogen leggen?
Is dat de normale gang van zaken? Volgens mij kent ze me niet meer.

Jeugdzorg is met een onderzoek bezig maar bij ons komen ze niet informeren, Ik heb 'n paar keer gebeld, zou terug gebeld worden maar wacht nog steeds.
Wil ze graag met Sinterklaas of met de Kerst een dag hebben maar de voogd beslist!
De overheid weet niet wat opa's en oma's meemaken, wat een een verdriet. Bedankt voor het lezen.

ps graag een reactie van iemand die hetzelfde meemaakt. Iemand die dit meegemaakt heeft misschien een tip wat ik kan ondernemen

Reactie voor op de website?

22.21. Uithuisplaatsing

Onze kleinkids zijn afgelopen 25november uit huis geplaats ze zijn bijna 3 jaar doet verdomde pijn en wij hebben waarschijnlijk als opa en oma geen rechten dus tips zijn welkom. Wat kunnen wij zoal doen?
Marian

Hallo Marian,

ik weet wat je doormaak het doet echt zeer. Geloof me, die pijn gaat over dat kan ik je wel zeggen. Vraag aan de redactie van groot gezin.nl mijn emailadres, misschien kunnen we af en toe praten met elkaar, dat verzacht. Ook als je elkaar kan helpen, dan wordt de pijn ook minder. Ach ik zie wel, iedereen mag mij een reactie sturen.

Sterkte de komende maand december voor iedereen, moeilijk hoor met die feestdagen onderweg en niet te vergeten oudejaarsavond. pppffffffff gelukkig nieuwjaar?????

Reactie voor op de website?

22.22. Kind zomaar meegenomen

Ik zat in een 24-uur huis. Zonder aanleiding of reden is mijn zoontje van 9 maanden meegenomen. Ik was luiers aan het halen, de groep zal op mijn zoontje letten. Ik moest voor 3 uur terug zijn. Ik was voor 3 uur terug. Ik wou naar mijn zoontje, toen de groepsleiding zei: ga maar naar je huisje, kom zo bij jou. De leiding kwam, zei tegen mij: ga maar even zitten. Ik zei dat ik naar mijn zoontje wou. Ze zei: mijn zoontje is weg gehaalt bij jou. Dat was een klap in mijn gezicht, alles was weg in een klap, waar ik van hield, waar ik voor vocht. Mijn kindje had alles. Zonder waarschuwing van buro jeugdzorg of wat ik fout deed, werd nooit over gepraat. Achter je rug om pakken ze je kind mee. Hoe kunnen ze dit doen. Ik doe niks verkeerd, geen problemen met iets, gewoon normaal moeder. Toch is mijn kind weggehaald. Ik ben 3 jaar bezig om hem terug te krijgen, ik houd van mijn kind. Hij noemt mij nog mama. Weet je wat dat met mij doet, pijn, veel pijn. Maar ik laat zien dat ik sterker ben dan buro jeugdzorg, laat zien dat ik vecht. Een kind hoort bij de moeder te zijn, niet in een pleeggezin. Ik hoop dat de tweede kamer er wat aan gaat doen. Er zijn veel meer kinderen bij zulke moeders als ik weggehaal, onterecht laf en gemeen. Ze liegen zelf, maken moeders kapot, onterecht!

gr mij, moeder met pijn, maar ze is sterk om tevechten voor haar kind

Reactie voor op de website?

22.23. Uithuisplaatsing vanwege een burenroddel?

Mijn vriendin kreeg ruzie met haar buren. Nu heben de buren JZ gebeld en willen ze haar dochter uit huis laten plaatsen. Vriendin zelf is een hele goede, liefdevolle moeder! Kan een kind vanwege leugens/roddels zomaar uit huis geplaatst worden??

Moniek

Reactie voor op de website?

22.24. Re: uithuisplaatsing vanwege burenroddel

Nou dat lijkt me heel sterk hoor, daar gaat een uitgebreid onderzoek aan vooraf...

Yvonne

Reactie voor op de website?

22.25. Niet goed hoe jeugdzorg kinderen weghaalt

Ik begrijp ook niet wat er in Nederland aan de hand is met de instantie jeugdzorg. Er worden zeker veel kinderen uit huis gehaald. Waarbij ouders en grootouder en andere familieleden verdriet van hebben. Voor de kinderen zelf is dit ook niet goed. Dit moet zo niet kunnen. En als je kind eenmaal uit huis is, dan volgen er tal van smoesjes, alsof het niet goed voor het kind zou zijn om weer terug te gaan voor de binding enz. Hoe erg is het niet als het kind de ouder niet meer kent.

Ik wou dat ik het precies kon omschrijven wat ik voel in deze zaak en dat het niet klopt. Maar het raakt mij iig zeer diep hoe er met mensen wordt omgegaan vanaf geboorte tot 21 jaar en dan nog de gevolgen in het verdere leven.

Ik heb het over de situaties waarbij het onterecht en compleet uit de lucht komt vallen. En zeg niet: "er zal wel wat aan de hand zijn, anders doet jeugdzorg zoiets niet". Hoe vaak zal het wel terecht zijn. En als het terecht is, dan nog moet er goed contact met de ouders e.a. blijven..... er valt nog veel meer over te zeggen.

Cyndy

Reactie voor op de website?

22.26. Voor ouders met uit huis geplaatste kinderen

Soms is het beter voor een kind niet bij zijn ouders op te groeien. Omdat ouders niet de capaciteiten hebben die nodig zijn om een kind op een goede en verantwoorde manier groot te brengen. En natuurlijk is dat vreselijk voor beide partijen. Niemand wordt daar erg gelukkig van.

Vooral zwakbegaafde ouders hebben weinig tot geen zelfinzicht en/of zijn in staat te veranderen op essentiele punten. Kun je ook van ze verwachten, daarom zijn ze nu juist zwakbegaafd. Dat hoort er gewoon bij. Veel zwakbegaafde mensen hebben een moeilijk leven. Omdat ze meestal wel zelfstandig in de maatschappij leven , maar niet de vaardigheden hebben om goede contacten te leggen en een netwerk op te bouwen wat ondersteunt.

Eigenlijk zouden zwakbegaafden er vanaf moeten zien om een kind te krijgen. En hetzelfde geldt voor veel mensen met bijvoorbeeld borderliner en andere psychische stoornissen, verslavingen aan hard drugs en drank. Eigenlijk zou elke volwassene met een kinderwens zich de vraag moeten stellen: ben ik in staat met hoe ik nu in het leven sta, een kind minstens 18 jaar te begeleiden?

En als het niet goed gaat, je kind een leven gunnen in een ander gezin, een pleeggezin. Want een kind is niet het persoonlijk eigendom van de ouder die het kind op de wereld gezet heeft. Als je echt van je kind zegt te houden en het gaat niet goed, geef het dan een leven bij mensen die wel in staat zijn je kind een goed leven te bieden. Hoe pijnlijk het ook mag zijn voor jullie, als ouders.

Het beste is natuurlijk om niet aan kinderen te beginnen als van te voren al vast staat, dat het een moeilijk verhaal gaat worden, maar veel ouders is dit inzicht niet gegeven. En een samenleving die mensen verbeidt om kinderen te krijgen of bepaalt wie wel of wie niet, daar zou ik niet voor kiezen. Het resultaat is wel, dat er per jaar een 50 kinderen per jaar in dit land sterven door toedoen van de ouders.

Het aantal kinderen wat te lijden heeft van kindermishandeling, verwaarlozing en incest, zonder hier aan te sterven zal hoog zijn met als extra dat deze kinderen vaak later ook geen goede ouders kunnen zijn. Dus alsjeblieft, zeg niet zulke domme dingen dat jeugdzorg aan uit huis geplaatste kinderen wil verdienen. Er gaat ongetwijfeld veel verkeerd, zoals bij elke grote organisatie.

Pak dat dan aan en realiseer je wel dat er veel gekankerd wordt uit frustratie. Het moet vreselijk zijn je kind uit huis geplaatst te zien, maar realiseer je wel, dat jouw kind het beste moet krijgen van wat er in de wereld te koop is,. En hoe jammer ook, jij bent dan niet het beste voor jouw kind. En nee, liefde geven is niet genoeg!

Anna

Reactie voor op de website?

22.27. Niet goed hoe jeudzorg kinderen weghaalt

Reactie op Niet goed hoe jeugdzorg kinderen weghaalt

Dat jeugdzorg kinderen weghaalt in het belang? Maar nee hoor, ze halen ook kinderen ongegrond zonder enige papieren uit huis en blijven de kinderen continu maar ook de ouders voorliegen. Vegen ouders van de baan want de ouder moet zogezegd de mond houden en uit beeld vertrekken, ook de william schrikker groep is ook zo'n wat genoemde corrupte bende.

Alleen broer en zussen uit elkaar trekken en het gezin op enorme financien stuiten. Continu als het lijkt goed te gaan weer wat te bedenken om de ots en uhp langer te laten duren en evt het gezag af proberen te nemen. Alleen oude gegevens te gebruiken die al niet correct zijn.

En dit allemaal door een melding van buren en ja hoor je zal misschien denken dat kan toch niet maar dat is dus wel zo!!! En als je kinderen hebt die op speciaal onderwijs hebt dan hebben ze het helemaal want die pakken ze het meest.

Het gaat jeugzorg niet om het belang van het kind maar om het belang van hunzelf. Ze vangen per ots en uhp 68000 per kind per jaar + de rest. Een schande en dan vasthouden inderdaad tot ze 21 jaar zijn met het gevolg dat het gezin geen prive meer heeft en de kinderen psychisch zo zijn dat ze meteen door kunnen naar de psych.

Reactie voor op de website?

22.28. Jeugdzorg

Ik ben op mijn 18de zwanger geraakt en op mijn 19de bevallen. Ik woon in een tienermoeder-instantie en heb problemen met jeugdzorg. Mijn dochter heeft alles, veel liefde, aandacht, genoeg te eten, op tijd verzorging, een vader (wat de meeste kinderen van tienermoeders niet hebben). En tóch heb ik problemen met jeugdzorg.

Waarom? Omdat ik niet kan opschieten met de begeleiding van het tienermoederhuis. Ik vind: Zolang een kind verzorgd wordt, niet geestelijk of fysiek mishandelt of misbruikt wordt, HOORT EEN KIND GEWOON BIJ DE OUDERS!!

Ik lees hier: Als je écht van je kind houdt, weet je dat hij beter af is bij andere mensen. DAT IS NIET WAAR!

Ik was zelf ook een uit huis geplaatst kind, en heb hier veel schade aan over gehouden! Een kind hoort bij de ouders/moeder en als die zelf aangeven er niet voor te kunnen zorgen, dan is het een ander verhaal! Ik vind dat BJZ meer naar de individuele situatie moet kijken ipv de wetten en regeltjes. Geen enkel mens is hetzelfde, geen enkele moeder is perfect. Ook in pleeggezinnen/opvangen gebeuren dingen die niet door de beugel kunnen, maar dat gaat gelukkig gelijk in de doofpot he! ;)

Roosje

Reactie voor op de website?

22.29. Mijn kinderen met spoed uit huis


Ik vind dat jeugdzorg snel en agressief handelt Ze hebben de bevoegdheid je kinderen zomaar van je af te rukken hebben ze zelf wel een hart nee en ook geen kinderen het zijn zelf nog kinderen die niet begrijpen dat kinderen hun ouders nodig hebben tuurlijk als kinderen net als savanna mishandeld en in stukken word gesneden aangetroffen word daar is weinig naar omgekeken maar als jij beetje psychische problemen hebt wordt gelijk gesuggereerd niet meer voor je kinderen te kunnen zorgen en wat ze kinderen aandoen die snel broertjes en zusjes van elkaar afgerukt word maak niet uit.
Als zij de boterham maar kunnen verdienen Het zijn kinderhandelaren daar gaat het om en alleen in Nederland he in geen een land is het zo als hier. Het is te triest voor woorden wanneer gaan die ogen bij die regering een keer open. Zijn ze zo dom om kinderen schade aan te richten?
En de ouders erbij, dit is harteloos gevoelloos niet te omschrijven dat je als moeder kinderen voor een ander op de wereld mag zetten.
M

Reactie voor op de website?

22.30. Reactie op jeugdzorg

Reactie op Onzin

In 2009 gescheiden en een nieuwe vriendin gevonden. Maar met zoveel problemen met haar ex met een borderline stoornis. Ze heeft jeugdzorg en het leger des heils ingeschakeld om te bemiddelen in de problemen.

Met als gevolg dat ze op een gegeven moment haar zoon nog maar 1x in de 4 weken 2 uur mocht zien. Want haar ex werkt bij almata (ook een instelling voor probleemjongeren) en heeft nooit geen alimentatie betaald, waardoor ze naar de voedselbank moest!

Daarna heeft hij een rechtzaak aangespannen om zijn zoon bij haar weg te halen omdat ze zogenaamd niet goed voor hem kon zorgen. En het ergste is dat het leger des heils daar in meegaat dus: JA, BLIJF WEG VAN JEUGDZORG en het LEGER DES HEILS.

Reactie voor op de website?

22.31. 20 man om 5 kinderen met spoed uit huis te plaatsen

Reactie op Mijn kinderen met spoed uit huis

Afgelopen vrijdag zijn mijn 5 kinderen met spoed uit huis geplaatst, omdat mijn jongste van 10 maanden in het ziekenhuis lag omdat ze gevallen was, daar misverstanden over zijn ontstaan en het ziekenhuis de verwondingen verdacht vond. Ze hebben het AMK ingeschakeld en na een gesprek met de raad, met ons en met de kinderen hebben ze besloten dat de kinderen met spoed uit huis werden gehaald.

Met 20 man(!) stonden ze voor mijn deur. 20 man... maar dat is niet schadelijk voor het kind?? En nee ik heb mijn dochter niet mishandeld, mijn man ook niet. Maar de reden voor de uithuisplaatsing was dat de raad vond dat we geen veilige plek voor de kinderen zijn...

Bianca

Reactie voor op de website?

22.32. Onzekerheid...

Reactie op Uithuisplaatsing

beste Maarten!

ik lees in jou/uw reactie, dat als een kind goed op kan groeien, en gelukkig is enzo, een kind nimmer uit huis geplaatst kan worden. Nu het volgende, mijn man en ik zijn nu sinds enkele maanden getrouwd, we hebben een kindje van bijna een half jaar. Het is een tijdje niet goed tussen ons gegaan, voordat we gingen trouwen, en hebben nadat we getrouwd zijn, maatschappelijke hulp gekregen. Dit op aanraden van mensen in ons omgeving die ons helpen. Wij hebben allebei zeer slechte ervaringen met zulke hulp, en vonden het moeilijk te accepteren, maar wel gedaan!

Na enkele gesprekken, bleek echt dat mijn man niet met deze ma werkster op kon schieten. Mijn man en ik hadden regelmatig ruzie, en er is nog iets persoonlijks voorgevallen, wat ik hier niet neer zet. Dit persoonlijke was de reden, dat ik weer even bij mn ouders ben gaan wonen, hier ben ik op adem gekomen, en hebben we allebei goed na kunnen denken over wat we willen, en waar we voor gaan. We zijn tot de conclusie gekomen, dat we samen verder gingen, zonder hulp van ma werk, maar met hulp van therpeuten, die meer aan ons gedrag kunnen doen, en niet alleen op je in zitten te praten. We wilden graag in relatietherapie, om elkaar nog beter te begrijpen. We hebben nog geen hulp, maar het gaat hecht hardstikke goed.

Maar doordat ik bij ma werkster aangaf, geen hulp meer van haar te willen, maar meer met de praktische dingen bezig wil, en meer op therapeutische basis, heeft zij jeugdzorg ingeschakeld, omdat we aanstaande maandag een huisje krijgen. Ze maakt zich dus zorgen omdat wij teveel ruzie maakten, maar dat wij nu bezig zijn met goede hulp te vinden zegt haar dus niets, dus dat schakelt ze in hoe dan ook. Erg oneerlijk vind ik dat, want het eerste gesprek wat platsvond, daar is gezegd, dat als wij open bleven staan voor hulp, en dus hulpaanvaarden, dan schakelde zij jeugdzorg niet in.

Mijn man en ik zijn nu zelfs zover, dat we echt moeten kiezen voor ons kind, en op basis van wat jeugdzorg denkt, en niet meer voor ons GEZIN. We denken erover, om uit elkaar te gaan, maar de trouwringen om te houden, dit omdat we zielsveel van elkaar houden, en elkaar nooit kwijt willen, maar ma werk maakt het dus onmogelijk deze tweede kans te grijpen, en het allerbeste ervan te maken. Ons kindje is echt super gelukkig, iedereen zegt ook, ik heb nog nooit een baby gezien, die zo weinig huilt, en zo veel lacht. Dat zegt toch genoeg. Op cb zeggen ze ook, het gaat super met haar, ze groeit goed, en is in haar ontwikkeling niks minder ver als andere kindje van die leeftijd, en zij is ook nog eens 6 weken te vroeg geboren.

Door onze slechte ervaringen met jeugdzorg, (mijn man persoonlijk) en ik om mij heen, willen wij nooit en te nimmer dat onze kleine in handen komt van jeugdzorg, omdat er zo met een leventje van een kind wordt omgesprongen of dat het een bal is die in de basket moet, maar als het mislukt probeer je gewoon nog een keer. Dat wil ik nooit voor mijn kind NOOIT! Ik heb nu een brief geschreven naar ma werk, maar of er werkelijk iets mee gebeurd geen idee. We hadden zoveel goede hoop, en we stonden er zo goed voor nu, dat we er helemaal voor gingen, en degenen die moeten helpen, die verpesten het nu juist voor een jong gezinnetje. Logisch dat ze zeggen dat dat nooit goed gaat, als ze het geen kans geven. Ik als moeder heb super veel mensen om me heen staan, en ik ben een goede moeder daar ben ik van overtuigd, mede dankzij onze huisarts, en ziekenhuis personeel die zo lovend over mij zijn:).

Ik hoop, dat iemand hierop kan reageren, want ik ben best wel ten einde raad, het leek zo mooi een huisje, een goed huwelijk, gezonde kindjes, maar ze gaan dit door hun gegooi met jeugdzorg allemaal verpesten, want wij willen hun niet bij ons over de vloer. omdat wij dus weten wat voor macht zij hebben, en hoe ze omgaan met situaties...

met vriendelijke groet, een bezorgde moeder

Reactie voor op de website?

22.33. Jeugdzorg

Reactie op Wie heeft de gedragsproblemen veroorzaakt?

Nou Nick,

Als jij alles dan toch zo goed weet waarom is mijn dochter van 17 dan uit huis geplaatst, kreeg ineens jeugdzorg op me dak omdat me dochter niet naar school wilde. En binnen een half jaar was ze uit huis geplaatst, zat ze in zo bu huis, waar ze nu ook weg is. Mijn kind is nu zwerverde en 17 weken zwanger, ze heeft geen geld, geen werk, niets, en de reclasering doet ook geen ene moer voor haar. Die instanties maken meer kapot dan dat ze iemand helpen.

Ze moeten wat meer klaar gaan staan voor kinderen die wel misbruikt of mishandeld worden,en geen kinderen uit huis gaan plaatsen die niet naar school willen,maar die gewoon willen werken.

jojo

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Broertjes en zusjes uit elkaar halen?

 1. 2 kinderen met gedragsproblemen uit huis...
 2. Ik heb een zoon met gedragsproblemen
 3. Broertjes en zusjes uit elkaar halen?
 4. Help
 5. Niet Doen!!
 6. Onzin
 7. Over een collega van mij
 8. Voor Marianne
 9. Uithuisplaatsing
 10. Onze "zorgen-kindjes"
 11. weet het even niet meer
 12. Wie heeft de gedragsproblemen veroorzaakt?
 13. Zo Niek, jij durft!
 14. NIET DOEN
 15. Lastige stelling
 16. Door ex kids uit huis
 17. Uithuisplaatsing
 18. Uithuisplaatsing
 19. HELP
 20. Vraag
 21. Uithuisplaatsing
 22. Kind zomaar meegenomen
 23. Uithuisplaatsing vanwege een burenroddel?
 24. Re: uithuisplaatsing vanwege burenroddel
 25. Niet goed hoe jeugdzorg kinderen weghaalt
 26. Voor ouders met uit huis geplaatste kinderen
 27. Niet goed hoe jeudzorg kinderen weghaalt
 28. Jeugdzorg
 29. Mijn kinderen met spoed uit huis
 30. Reactie op jeugdzorg
 31. 20 man om 5 kinderen met spoed uit huis te plaatsen
 32. Onzekerheid...
 33. Jeugdzorg

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.